09 Ιουνίου 2021

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ (updated)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Του Γιάννη Σκούφια [ Οικονομολόγος - Ενεργός Πολίτης ] – 9/6/2021

Στην εφημερίδα ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ στις 27/5/2021 αναρτήθηκε από τον Δήμο Στυλίδας η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ για αναβάθμιση 6 Παιδικών Χαρών, την οποία και παρουσιάζω συνοπτικά και σε σύγκριση με τον δικό μας Δήμο.


Από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ότι η αναβάθμιση των 6 Παιδικών Χαρών στο Δήμο μας θα στοιχίσουν 174.340,28 € παραπάνω δηλ. 29.056,72 € παραπάνω η κάθε μία.
Και το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι : Που οφείλεται αυτή η διαφορά ?
Ο Δήμαρχος κ. Συκιώτης στις 2/6/21 έβγαλε ένα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με το οποίο μας ανακοίνωσε ότι το έργο μπήκε στη φάση της υλοποίησης.

Γνωρίζω ότι ενημερώνεται σε καθημερινή βάση για όσα γράφονται στο blog. Και πολλές φορές κάνει και σχόλιο, ως ΑΝΩΝΥΜΟΣ, βεβαίως-βεβαίως !
Θέλω να πιστεύω, όταν θα διαβάσει αυτή την ανάρτηση, θα βγάλει ένα ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ όπου να απαντά στο ερώτημα : Που οφείλεται η διαφορά ?
Σε διαφορετική περίπτωση (αν δεν δώσει απαντήσεις) τον λόγο θα έχει ο Εισαγγελέας ( ποινική δίωξη για διασπάθιση δημοσίου χρήματος ) διότι κατά την άποψη έγκριτου νομικού πρόκειται για «καραμπινάτη» περίπτωση υπέρ-κοστολογημένου έργου !

Ευθύνες (ποινικές/πειθαρχικές/οικονομικές) θα ζητηθούν, εκτός του Δημάρχου, και από τα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής τα οποία οφείλουν ( ως προβλέπει νομικό πλαίσιο των ΟΤΑ ) να ασκούν τα καθήκοντά τους με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
---------------
ΥΣΤ
Βλ. και σχόλιό μου στις 5/6/21 – στην ανάρτηση «Και άλλο έργο στο Δήμο μας παίρνει τον δρόμο του»                                                                    -----------------------

Δείτε εδώ τον σχετικό πίνακα με την ανάλυση της δαπάνης για κάθε παιδική χαρά στον Δήμο μας

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το ξαναγράφω. Με 50,000 euro έφτιαξα σπίτι, και εσείς βρε ξεδιάντροποι θα κάνετε παρεμβάσεις σε κάθε μια παιδική χαρά του Δήμου? Σας ζητώ να μην ξανατρέξετε κανένα έργο γιατί μας καταστρέφετε !

Ανώνυμος είπε...

50.000 ευρώ σπίτι; ούτε τα υλικά δεν κάνουν τόσο. Για πόσα τετραγωνικά μιλάμε;και με τι υλικά; εκτός αν μιλάμε για έτοιμα προκάτ και πολύ λίγα τετραγωνικά.

Ανώνυμος είπε...

Το κόστος ανέγερσης κατοικίας με τον συνήθη τρόπο (μπετά κτησιματα κλπ)είναι στα 1000 ευρώ /m2.

Ανώνυμος είπε...

Και εσύ γιατί σήκωσες κοτζάμ σπίτ? Εδω θα έχουμε παιδικές χαρές λούξ να κοιμάσαι και να κάνεις οτι θες. Για εμένα βλακεία μεγάλη έκανες, εμπιστευτικά τώρα μεταξύ μας

Ανώνυμος είπε...

Κοτζάμ σπιτ με 50 χιλιάρικα αποκλείεται. Μάλλον για γκαρσονιέρα ή δυαρακι μιλάμε

Ανώνυμος είπε...

Που ειναι τα χρόνια τα παλιά που λέγαμε όλοι ας φάει και ο πρόεδρος στο χωριό αρκεί να κάνει έργα.Αραγε έχει αναρωτηθεί κανείς από που έβγαινε τοτε το λάδι ,προφανώς από την υπερκοστολογιση η από το πριονισμα στα υλικά ή στη κακή εφαρμογή της τεχνικής μελέτης.Τι έχει αλλάξει από τότε εκτός από την ποσότητα του χρήματος,τίποτε.
ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ λοιπον.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ,ένας καλός δήμαρχος πρέπει να είναι παραγωγικός.Αν θέλει η πόλη ηθικό και ενάρετο να ψηφίσει θεολόγο.Αλλωστε ακόμη και αυτός συμφέρον θα κοιτάξει,μόνο που προσέχει να μην τον δουν οι άνθρωποι,γιατί ο πάνσοφος το ξέρει.Και για να το τελειώσω ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλετω,και συμπληρώνω ...υποκριτες.

Ανώνυμος είπε...

@@ 10.38 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ? ΜΟΥΡΛΑΘΗΚΕΣ ? …. ΘΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΟ…
«Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο τόπος δεν θα αλλάξει ποτέ»

Kassandra είπε...

Κύριε Δήμαρχε, το «ενοικιαστήριο» οδεύει προς τη λήξη του.
Δεν σας ζητάω καν να προβείτε σε αυτοκριτική για τα έργα σας, που τόσα πλήγματα επέφεραν στο Δήμο μας. Εξάλλου, αυτό προϋποθέτει επίπεδο πολιτικής, αλλά και προσωπικής ωριμότητας για το οποίο δεν διακρίνεστε.
Οι δημότες, παρόλο που άργησαν, σταμάτησαν να θέλγονται από τη fake γοητεία σας. Και περιμένουν πότε θα έρθουν οι κάλπες για να σου το... επικοινωνήσουν.
Πρόσεξε, όμως, μήπως σου το επικοινωνήσει πρώτα ο… Εισαγγελέας !
Σε αυτά που διαβάζω υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι κάτι δεν είναι σύννομο (επιεικής λέξη) !
Και το βλέμμα θα στραφεί στο : Πόσο κάνει 2+2 ; 4 ή 22 ;
Κατά την κοινή λογική 2 + 2 = 4
Εσείς γιατί υποστηρίζετε ότι 2 + 2 = 22 ;

Ανώνυμος είπε...

Συκιώτη ...... Είσαι Πιλαλας η ή η ή Ρουφηχτρας......... Γράψε το μου.... Για να ξέρω.;;;; 300000 € περίπου..... .. Για 6 παιδικές χαρές............. Εκ πρωιμιου είσαι πρώτος Α=====νας....!

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

ΜΕΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ

Ο πολιτικος διαλογος για τα τοπικα εχει σταθερη ταση και ενταση.

Απο την μια οι Δικαιωματιστες στα ορια του Ακτιβισμου,κλιμακωνουν την αντιθεση και απο την αλλη οι Διαχειριστες της πολιτικης ορθοτητος στα ορια και αυτοι του λαθους και των οικονομικων συνεπειων.

Η Μερικοτητα λοιπον των πρωτων σε συνεχη αντιθετικο διαλογo με την Politikal Corekt των δευτερων.

Αν επρεπε ως Φιλελευθερος να ταχθω θα ελεγα οχι και στα δυο μερη που τα θεωρώ ως τις δυο πλευρες του ιδιου νομισματος,τηρουμενων των αναλογιων σε ειδικα θεματα [λ.χ. οικονομικαι συνεπειαι μιας αποφασης].

Οι πρωτοι δεν μπορουν να δουν τον δημο ως συνεχεια του κρατους ,τον συναισθηματοποιουν
ως κατι που ελεχγεται αμεσοδημοκρατικα ,και πρεπει να ειναι για αυτους ηθικοτροπη δομη, ανιχνευουν προθεσεις συμφεροντος και ευκολα δικαζουν το πιθανον λαθος ή σφαλμα,με κυρια αιτιολογια την συμμετοχη τους στο κοστος της αποφασης-ενεργειας.

Η μερικοτητα λοιπον ειναι οτι απομονωνουν τον Δημο ως πηγη κακου απο το υπολοιπο κρατος ,
ενω εξω απο αυτον[κατ' αυτους] επικρατει η συνεση και η αναγκαιοτητα και η καθε χρεωση ειναι επιτρεπτη και αιτιολογημενη.

Απο την αλλη οι δευτεροι εργαλειοποιουν την πολιτικη ορθοτητα , που νομοτυπως τηρουν, δεν εχουν ηθικες αναστολες επι αυτου ,διοικουν χρησιμοποιωντας καθε δυνατοτητα που τους δινεται μεσα στα πλαισια της συναδελφικοτητος με την γραφειοκρατια και το πολιτικο συστημα ,
παντοτε σε κανονιστικα πλαισια[ανακατανομης χρηματος]

Επι της ουσιας και οι μεν και οι δε βαδιζουν παραλληλα και πολλες φορες τεμνονται αναλογα
τις πολιτικες συνθηκες εφ οσον η βασικη αρχη και των δυο ειναι η αναδιανομη του πλουτου
αρκει να τον παραγουν οι αλλοι και οχι οι ιδιοι.

Βεβαια θα ελεγα οτι η "καμπυλη Laffer" ειναι γνωστη για τις συνεπειες της ,αλλα δεν ειναι της παρουσης ως αναλυση για τα δημοτικα τελη.

Ανώνυμος είπε...

Μετα το λούμπεν, το ταταριδαρλούμπεν...

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΤΩΝ πρέπει αμέσως να κάνεις το εμβόλιο για την ιό της ''αρλούμπας''. Ευτυχώς δεν είναι μεταδοτικός. Αλλά η περίπτωσή σου χρήζει ιατρικής παρακολούθησης.
Φιλικά Kassandra

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα καραμπινάτη υπερκοστολόγηση!
Μόνο το παγκάκι θα σας πω γιατί αγόρασα πρόσφατα, που μέχρι 70 euro παίρνεις το καλύτερο, και εδώ η χρέωση είναι 300 euro, για τα άλλα δεν ξέρω.

https://www.vidaxl.gr/e/vidaxl-pagkaki-kipoy-paidiko-84-ek.-xylino/8718475870593.html?utm_source=vidaxl_bestprice&utm_medium=price_comparison&utm_campaign=gr_webshop&utm_term=8718475870593&utm_content=Furniture&ref=bestprice.gr&__bpgid=eVhebVpNdSFOVyxfcXRoJFR2aio3

https://www.leroymerlin.gr/gr/epipla-diamorfosi-exoterikou-horou/epipla-kipou-axesouar/pagakia/pagkaki-preto-nature-p122xv60xu80-cm-82108246

Ανώνυμος είπε...

Θα συνιστούσα σε όλους τους αναγνώστες να δουν τον πίνακα με το τι περιλαμβάνει η κάθε μία από τις 6 ΠΧ και ποιο το κόστος καθεμιάς. Εγώ αυτά που παρατηρώ είναι :
Δεν πρόκειται για κατασκευή Νέων Παιδικών Χαρών αλλά για παρεμβάσεις
Θα γίνουν εργασίες συντήρησης στα όργανα που υπάρχουν
Θα μπει δάπεδο και από 4 ως 7 νέα όργανα σε κάθε μια
Δεν βλέπω το πιο απαραίτητο : ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ
Θεωρώ το κόστος πάρα πολύ υψηλό και πρέπει να ελεγχθεί…

Ανώνυμος είπε...

Δάπεδα για παιδικές Χαρές

1)https://flooringfitness.com/gr/product-category/dapeda-gia-paidikes-chares/
ΑΓΟΡΑ - ΑΠΟ 21 Έως 32 ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΜ

2) https://www.gardenideas.gr/dapedo-asfaleias-50x50ek-paxos25-100mm
ΑΓΟΡΑ - ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 21 ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΜ

3) ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ + ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΛΙΣΙΩΝ
285.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 7.813 ΤΜ = 36,50 ΕΥΡΩ ΤΜ
https://www.vrilissia.gr/images/2020/03_%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%A1%CE%95%CE%A3_%CE%A4%CE%95%CE%A5%CE%A7%CE%9F%CE%A3_%CE%94%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A1%CE%A5%CE%9E%CE%97%CE%A3_%CE%A0%CE%91%CE%99%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%A9%CE%9D_%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%A9%CE%9D_20PROC006914666_signed.pdf

ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΡΒΙΛΑ = 94,00 ΕΥΡΩ ΤΜ
ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ 63,50 ΕΥΡΩ ΤΜ ΕΠΙ 1.030 ΤΜ = 65.405 ΕΥΡΩ.
ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ?
ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΠΕΔΑ.
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...


Ανώνυμος είπε...

"ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΥΨΟΥΣ 4,5 m --> 17.000,00€ + ΦΠΑ"

Μάλλον θα είναι ήπια υβριδική με 1500αρι κινητήρα, ζάντες αλουμινίου, φιμέ τζάμια, δερμάτινες επενδύσεις καθισμάτων κλπ
Πάμε καλά; 21080,00€
Αἰδώς Ἀργεῖοι

Ανώνυμος είπε...

διαγωνισμός δεν είναι; γιατί δεν κατέβαινες να τον πάρεις εσύ με 92€/τμ; και εσύ θα κέρδιζες και εμείς σαν δημότες!