26 Ιουνίου 2021

Όπου η πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν επαρκεί… αναλαμβάνει η Εκκλησία

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαπιστώσαμε ‘ιδίοις όμμασι’ ότι λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Αγίας Αικατερίνης στην παραλία του Καινούργιου Καμένων Βούρλων, η κατάσταση στο λιμάνι μπροστά από τις κατασκηνώσεις ήταν τραγική.

Τα φερτά υλικά, τα φύκια και η άμμος είχαν κυριολεκτικά μπαζώσει το λιμάνι με αποτέλεσμα η μυρωδιά να ήταν ανυπόφορη αλλά και να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από πιθανή μόλυνση.

Πώς να υποδεχτεί η τοπική ενορία για κατασκήνωση παιδάκια, όταν λίγα μέτρα από τους κοιτώνες υπάρχει τέτοια εστία μόλυνσης και δεν μπορείς να πλησιάσεις από την μυρωδιά, της στιγμή μάλιστα που όπως μάθαμε οι κατασκηνώσεις έχουν αναβαθμιστεί σε απίστευτό βαθμό από υποδομές.

Το πρόβλημα στο λιμάνι, είναι γνωστό και στα ανώτατα κλιμάκια της περιφέρειας αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός.

Ευτυχώς, ανέλαβε δράση ο Σεβασμιότατος Συμεών και σε συνεργασία με την περιφέρεια επιστρατεύτηκε ειδικό μηχάνημα από Θεσσαλονίκη που αποκατέστησε στο ακέραιο το πρόβλημα.

Ο δήμαρχος μας έλαμψε δια της απουσίας του, άλλη μια φορά...

Καλό καλοκαίρι και καλή κατασκηνωτική περίοδο

Διαβάστε εδώ το σχετικό site της Μητρόπολης, αλλά και το ρεπορτάζ απο το TVStar

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καμένα Βούρλα: Έσωσαν γυναίκα από πνιγμό
https://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/192739-kamena-voyrla-esosan-tin-ilikiomeni-pou-pnigotan
Καλές (;) οι παραχωρήσεις αιγιαλού και παραλίας για εκμετάλλευση από ιδιώτες (έσοδα για τον Δήμο) αλλά αυτοί οι ιδιώτες δεν έχουν υποχρέωση να φροντίζουν για την ΖΩΗ των λουομένων στις εγκαταστάσεις τους ;
Και αν αυτοί δεν φροντίζουν, ο Δήμος και η Κτηματική Υπηρεσία ως παραχωρητές, δεν έχουν ευθύνη ;

Ανώνυμος είπε...

Απορία. Τα μαγαζιά της παραλίας που δεν είναι beach bars αλλά έχουν αμολήσει καρέκλες και ξαπλώστρες σε όποιο κομμάτι άμμου έχει μείνει ακόμα άχτιστο υποχρεούνται να έχουν ναυαγοσώστη; πληρώνουν κάτι στο Δήμο για την κατάληψη του αιγιαλού; ξέρει κανείς να μας διαφωτίσει;

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαγκες εδω δεν εχει η πιο πολυσυχναστη παραλια της Φθ/δας ναυαγοσωστη θέτε ναυαγοσωστη σε καθε μαγαζι; Θα μας τερλανετε; Αλήθεια δεν θα έπρεπε οι κυριο κυριοι Παραλιαρχες Ασπρονεριου να εχουν ναυαγοσωστες υποχρεωτικα για τη λειτουργία τους;

Ανώνυμος είπε...

Ξεχνάτε κάτι τα μπιτσομπαρα είναι μόδα και αν δεν υπήρχαν στο Ασπρονερι ,Μπλουμ Παραδεισος,Καρδιτσας Τότε θα πηγαίνανε άλλου ίσως Καραβόμυλο,ράχες Αρκίτσα ,λιβανατες.Εκει πάλι δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες με δίπλωμα κλπ.
Το ζήτημα είναι ότι τραβάνε κόσμο άρα στην κίνηση αφήνουν λεφτά.
Έτσι κάτι μένει στην τσέπη των εργαζομένων σε αυτές τις δουλειές.
Τώρα το νόμιμο και το τυπικό να πάει στο διάολο και μακάρι όλο το χρήμα που πεφτει να είναι μαύρο κατάμαυρο μήπως μείνει κάτι για το χειμώνα.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ο Δήμος πάλεψε 1 μήνα κσι η Περιφέρεια βοήθησε στο τέλος ο κάθε ρουφιάνος και προπαγανδιστής μπορεί να βλέπει ό,τι γουστάρει. Ευχαριστούμε το Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάτζα που βοήθησε, όπως πάντα. Το άλλο το αντιπεριφερειαρχι, που προσπάθησε να καρπωθεί την όλη κατάσταση το ξέρουμε από μικρό πόσο τυχάρπαστο είναι. Το κεφάλι του το πήρε ο ίδιος που τον στήριξε προεκλογικά, επειδή τον "τσίμπισε" εγκαίρως (ευτυχώς) να αμαρτάνει. Κι επειδή δεν έχει κανένα μέλλον στην δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση, άρχισε να διαβάλλει όποιον βρει μπροστά του για να γίνει δήμαρχος. 2.5 χρόνια πριν τις εκλογές! Αντί να σταθεί διλπα σε κάθε προσπάθεια, που σιγά - σιγά δίνει εικόνα έργου, προσπάθησε να μπλοκάρει τα πάντα για να έρθει ως σωτήρας από τώρα για 2.5 έτη μετά. Γι'αυτό ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις με όμοιούς του και με το σιρφετό τους... Για να κάνει ακριβώς ό,τι προσπαθούν εδώ και χρόνια οι κάφροι... Να μη γίνει τίποτα... Αν δε σας κάνει ο νυν δήμαρχος, βρείτε έναν υγιή τρόπο να τον αντικαταστήσετε. Κάντε μια ομάδα με άξιους ανθρώπους που θα βγουν μπροστά σε 1 - 1,5 χρόνο να προετοιμάσουν το έδαφος. Είναι ανήθικο να παλεύουμε από τώρα να "κάψουμε" τα πάντα για να έρθουμε σε θέση ισχύως. Ντρέπομαι που ψήφισα μαζί με κάποιους, αυτούς που πήραν 28% στο Δήμο... Μετανοώ που έκανα αγώνα για τον άνθρωπο που καβάλισε το καλάμι στην Περιφέρεια.... Δε θέλω να ξανακούσω τα επιχειρήματά τους... Ξέρω τι επιδιώκουν... Η Ελλάδα μας έχει πληρώσει ακριβά τον αλληλοσπαραγμό και το "ΕΓΏ" του κάθε τυχοδιώκτη. Αρκετά. Αν δεν είστε ικανοί να κάνετε τη διαφορά, πάψτε να βλάπτετε τα κεφάλια των γύρω, ώστε να φανεί το δικό σας ψηλότερο. Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που λαοπλάνοι "βόλευαν" τα τρισέγγινά τους, εις βάρος του 99%του Ελληνικού λαού. Η Δημοκρατία χρειάζεται επιχειρήματα, προτάσεις, διάλογο, κι όχι λασπολόγια για να θίγουμε συνειδήσεις με στόχο την προσωπική ανάδειξή μας. Είστε τόσο ασύνδετοι μεταξύ σας που προκαλείτε συγχρόνως γέλιο και οίκτο. Σας ενώνει το μίσος προς αυτούς που σας χάλασαν τα σχέδια. Λυπάμαι πολύ που ζω σε ένα τόσο νοσηρό περιβάλλον. Λυπάμαι, που ένα ποσοστό (μικρό, ευτυχώς) της επόμενης γενιάς θα έχει επιρεαστεί από τα παραμύθια σας.

Η ηλικία μου δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια να κινούμαι από άκρη σ'άκρη σε αυτό το Δήμο. Να είστε σίγουροι, όμως ότι υπάρχουν άφθονοι τριγύρω μου, που ασπάζονται τις απόψεις μου και θα φροντίσουν να προστατέψουν τον τόπο από τη μιζέρια.

Καλό καλοκαίρι σε όλους, ακόμη και σε εκείνους που δε θέλουν να το απολαύσουν, μένοντας στη εμμονή τους να ασχολούνται με το "ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΎΜΕ ΗΣΥΧΟΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΆΝΕΙ ΚΑΚΌ?"

Ανώνυμος είπε...

Κ ο λόγος του ανώνυμου γνωστού συνεχίζεται.... υπάρχει η μοναδική πιθανότητα να βρεθεί κάποιος που Εάν θελήσει να κατέβει στις δημοτικές εκλογές κ να αφήσει τη μεγάλη κατηγορία , ισως να είναι σοβαρός αντίπαλος του ανύπαρκτου κ ψεύτη Δημάρχου κ προσπαθείτε να τον αποτρέψετε με ψεύτικες κατηγορίες....λυπάμαι πολύ ΜΑΚΆΡΙ ο τόπος μας να τον ενδιαφέρει να δηλώσει υποψήφιος κ από την επόμενη ημέρα κιόλας ο Δήμος θα είναι διαφορετικός. Δηλώνω ύστερα από όλα αυτά κ εγώ παρόν εφ όσον ο Ηλίας θελήσει να διεκδικήσει το Δήμο.
Να απολαύσουμε ένα καλοκαίρι όμορφο με πολύ τουρισμό για τα μαγαζιά μας.

Ανώνυμος είπε...

Προεδρικό διάταγμα για μπιτς μπαρ Μάιος 2018. Η λογική του παραλόγου. "κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και από ώρας 10.30 – 17.30, πρέπει να προσλαμβάνουν ικανό αριθμό ναυαγοσώστων. Κάθε ναυαγοσώστης ελέγχει έκταση ακτής σε ακτίνα 200 μέτρων εκατέρωθεν του βάθρου." Κοινώς όποιος είναι πελάτης του μαγαζιού δικαιούται ναυαγοσώστη. Στην υπόλοιπη παραλία μπορείτε να πνιγείτε ελεύθερα. Όπως επίσης ελεύθερα μπορείτε να πνιγείτε αν θέλετε να κολυμπήσετε νωρίς το πρωί ή μετά τις 5μιση το απόγευμα ή σε παραλία που δεν έχει μπιτς μπαρ. Ναυαγοσώστη θα έπρεπε να έχουν όλες οι πολυσυχναστες παραλίες σε όλο το μήκος τους με ευθύνη του Δήμου και της περιφέρειας και μέχρι τουλάχιστον τις 7 το απόγευμα καθώς τα μικρά παιδιά πάνε κυρίως για μπάνιο το απόγευμα για να αποφεύγουν τον καυτό ήλιο του μεσημεριού. Τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλπινιστης το κυριο επαγγελμα
Θα έχει την ψήφο της μοιρας πεζοναυτων Καρυάς.

Ανώνυμος είπε...

Καμένα Βούρλα: Βαριά καμπάνα και σύλληψη για παραβίαση ωραρίου!!!!!!!