Τα δικαιώματα του πολίτη σε αιγιαλούς και παραλίες
Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger
Του Γιάννη Σκούφια [ Οικονομολόγος - Ενεργός Πολίτης ] – 4/7/2021
Η εμπειρία, όμως, δείχνει ότι η επιχειρηματικότητα… συχνά μετατρέπεται σε εφιάλτη των πολλών. Ιδίως όταν οι επιχειρηματίες στους οποίους έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση των παραλιών δρουν αυτοβούλως και κυρίως, παράνομα.
Ένας νέος νόμος άλλαξε φέτος το τοπίο, ενισχύοντας τα δικαιώματα των πολιτών, που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους με τη δική τους ομπρελοξαπλώστρα.
Ας δούμε τι ισχύει για φέτος, με την μέθοδο των ερωτο-απαντήσεων.
Τι ορίζεται ως αιγιαλός, παραλία και όχθη, σύμφωνα με το αρθ. 1 ν. 2971/2001
[.] Αιγιαλός είναι η παράκτια χερσαία ζώνη που βρέχεται από τη θάλασσα μέχρι το σημείο που φθάνει το μεγαλύτερο κύμα της – χειμέριο κύμα.
[.] Παραλία ορίζεται η ζώνη ξηράς που προστίθεται στον αιγιαλό, καθορίζεται δε σε πλάτος μέχρι και 50 μ από την οριογραμμή του αιγιαλού, προς εξυπηρέτηση της επικοινωνίας της ξηράς με τη θάλασσα και αντίστροφα.
Τι ισχύει για την παραχώρηση της παραλίας προς εκμετάλλευση
[.] Η ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει την παραχώρηση της απλής χρήσης της παραλίας δηλ. τη δυνατότητα μίσθωσής της από επιχειρηματίες προκειμένου να τοποθετήσουν έναντι συγκεκριμένου τιμήματος, ομπρέλες και ξαπλώστρες, κλπ …
[.] Η σχετική παραχώρηση γίνεται από τον οικείο Δήμο και την Κτηματική Υπηρεσία.
[.] Ωστόσο, ορίζεται ρητά ότι η παραχώρηση της παραλίας δεν θα πρέπει να επηρεάζει τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της, που σημαίνει πως ο καθένας εάν το επιθυμεί μπορεί να απλώσει την πετσέτα του και να απολαύσει το μπάνιο.
[.] Το μίσθωμα οι επιχειρηματίες το αποδίδουν κατά 70 % στον Δήμο και κατά 30 % στη Κτηματική Υπηρεσία (αντί 60-40 της πάγιας διάταξης)
Πότε δεν παραχωρείται χρήση του αιγιαλού
[.] Δεν παραχωρείται η χρήση του αιγιαλού όταν το μήκος ή πλάτος αυτού είναι μικρότερο των 5 μ. ή όταν το συνολικό εμβαδόν του αιγιαλού είναι μικρότερο των 150 τμ.
Υπό ποιους όρους τοποθετούνται φέτος ομπρέλες και ξαπλώστρες
[.] Η προς παραχώρηση παραλία για εκμετάλλευση από ιδιώτες δεν μπορεί να ξεπερνά το 50% της παραλίας και σε έκταση τα 500 τμ.
[.] Ο χώρος που παραχωρείται στον επιχειρηματία δεν μπορεί να καλύπτεται ολόκληρος, αλλά μόνο κατά 60% προκειμένου να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού και να διατηρείται ελεύθερη ζώνη από την ακτογραμμή «πλάτους τουλάχιστον 5 μ.
[.] Αν υπάρχουν διαδοχικές μισθώσεις, πρέπει να υπάρχει απόσταση ανάμεσά τους 100 μ.
Πώς θα καταλάβουμε εάν ο επιχειρηματίας έχει παραβιάσει τα όρια της παραλίας ;
[.] Κάθε επιχειρηματίας που μισθώνει παραλία για να βάλει ομπρέλες, ξαπλώστρες και καθίσματα είναι υποχρεωμένος να αναρτά σε εμφανές σημείο πινακίδα συγκεκριμένων διαστάσεων με το σχέδιο και τη φωτογραφία του παραχωρούμενου χώρου, ώστε να γίνεται εύκολα αντιληπτή η ενδεχόμενη παραβίαση των ορίων της παραχώρησης. (ν.4607/19, άρθ. 31, παρ. 9 )
[.] Τα παραπάνω στοιχεία αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του οικείου Δήμου.
[.] Επίσης, ο δήμος σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία, είναι υποχρεωμένος να αναρτά σε εμφανές σημείο του αιγιαλού πινακίδα «με το σχέδιο του αιγιαλού επί του οποίου θα επισημαίνονται όλες οι παραχωρήσεις στον συγκεκριμένο αιγιαλό».
Υπάρχει υποχρέωση ναυαγοσωστικής κάλυψης ;
[.] Στις πολυσύχναστες παραλίες (χαρακτηρισμό που δίνει το Λιμεναρχείο σύμφωνα με πόρισμα 3μελούς επιτροπής) ο Δήμος έχει υποχρέωση να τοποθετηθεί ναυαγοσώστες.
[.] Η υποχρεωτική χρονική περίοδος ναυαγοσωστικής κάλυψης ορίζεται από 1/6 έως και 30/9
[.] Ειδικά για φέτος, λόγω covid-19, η περίοδος θα ξεκινήσει 22/6
[.] Στη χώρα μας, περισσότεροι από 400 άνθρωποι κάθε χρόνο πεθαίνουν από πνιγμό.
Εάν διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράβαση, σε ποιόν γίνονται οι καταγγελίες :
[.] Στην Ελληνική Αστυνομία εάν η παράβαση αφορά τη στεριά και
[.] Στη Λιμενική Αρχή εάν η παράβαση αφορά τη θαλάσσια περιοχή.
[.] Εάν η καταγγελία αφορά την υπέρβαση μισθώσεων, αρμόδια είναι η Αστυνομία και ο Δήμος της περιοχής, που οφείλουν με τη σειρά τους να απευθύνονται στην Κτηματική Υπηρεσία.
-----------------------
54 σχόλια:
Συμπληρωματικό σχόλιο στο άρθρο...
Υποχρέωση Δήμων για ναυαγοσωστική κάλυψη
Να τοποθετήσει ναυαγοσώστες σε παραλίες που συγκεντρώνονται πάνω από 300 άτομα
Ανά 400 μ. παραλίας ένας «πύργος» μ’ έναν ναυαγοσώστη.
Να υπάρχει ένα περιπολικό σκάφος πάνω από 5 μ. πλήρες εξοπλισμένο σε κάθε «πύργο».
Εφόσον μία παραλία έχει 2 «πύργους» τότε χρειάζεται κι ένα τζετ σκι…
Κάθε Δήμος, είτε έχει παραλίες που υποχρεούνται να έχουν περιπολικά σκάφη και jet ski, είτε όχι, πρέπει να έχει ένα περιπολικό σκάφος το οποίο θα περιπολεί όλες τις παραλίες του δήμου
Η ΜΗ τοποθέτηση ναυαγοσώστη, πέρα από την αυτονόητη ανάγκη για προστασία των λουομένων, είναι και τα μεγάλα ποσά που καλείται να πληρώσει ο Δήμος ως πρόστιμα.
Την 1η εβδομάδα το πρόστιμο ξεκινάει από τα 2.000 € ανά πύργο
Και για κάθε επιπλέον εβδομάδα το ποσό διπλασιάζεται !!!
Καλά για ποια θαλασσια περιοχή μιλάς, για το ΟυαΚικι της Χαβαης?Συνελθε Γιανη.
@ 1:30 μ.μ. αυτοι που πρεπει να συνελθουμε ειμαστε ολοι εμεις οι ‘’δηθεν’’ και όχι ο κ. Σκουφιας, που στο κατω-κατω είναι και κατοικος Ρεγγινιου.
Ο ανθρωπος μας ενημερωνει τι προβλεπει η ελληνικη νομοθεσια, τι πρεπει να λαμβανει υποψη ο Δημος όταν δινει αδεια εκμεταλευσης παραλιας και τι πρεπει να κανουν οι επιχειρηματιες και ο Δημος.
Ας τα κανω φραγκοδιφραγκα…
Ολες οι αδειες που εχει παραχωρησει ο Δημος σε ‘’κολλητους επιχειρηματιες-της αρπαχτης’’ στην παραλιακη ζωνη της πολης μας είναι παρανομες διοτι το κυμα τον χειμωνα χτυπα στο κρασπεδο και αρα δεν επιτρεπεται παραχωρηση. Βλ. ΚΑΜΙΝΟ, ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, κλπ.
Ο Δημος γνωριζε τι λεει ο νομος για την ναυαγοσωστικη καλυψη των πολυσυχναστων παραλιων και δεν φροντισε στη μονη που εχει, Ασπρονερι, να κινησει εγκαιρα τις διαδικασιες (μεταφορα πυργου και αναζητηση ναυαγοσωστων) και τωρα πληρωνει προστιμα δηλ. χρηματα με τα οποια θα μπορουσε να κανει κατι χρησιμο για εμας τους δημοτες. Αλλα, μηπως τα βγαζει απο τη τσεπη του ο δημαρχος ?
Αυτα και αλλα πολλα θα μπορουσα να γραψω και ειδικα για την τελευται παραγραφο του αρθρου.
Το Σ/Κ στο Ασπρονερι ηταν ο ενας πανω στον αλλον… αλλα απουσιαζε η Αστυνομια και το Λιμενικο.
Γιατι αραγε ?
Φιλε Γ. Σκουφια η προθεση σου να δειξεις οτι δεν εφαρμοζεται,
ο νομος απο τους επιχειρηματιες, τον δημο, την κτηματικη [λιγωτερο] και την αστυνομια[καθολου] ειναι φανερη.
Ομως παραλληλα δειχνεις και την κρατικη γραφειοκρατια,οπου με εναν νομο [πλαισιο]
δηθεν για το δικαιωμα του πολιτη να ειναι "ελευθερος" εκτος της επιχειρηματικης ζωνης , δημιουργει αντιθετα αποτελεσματα.
Πιο απλα οι ιδιοι οι εμπλεκομενοι [κατα βαση οι επιχειρησεις] με τον Δημο ή την Κτηματικη με το συμφωνητικο θα μπορουσαν
να αυτοπεριοριστου κατασταλτικα οπως γινεται με την ωρα κοινης ησυχιας.
Αντιθετα ο νομος ειναι τοσο πειεστικος αλλα και τοσο ανεφαρμοστος που στο τελος φερνει αντιθετα αποτελεσματα.
Το ιδιο βεβαια συμβαινει και εντος της πολης με τις επεκτασεις στην παραλια που και εκει δεν υπαρχει πυργος παρατηρησης αρα και 'Ναυαγοσωστης'.Ασε που η λεξη δεν ταιριαζει για λουομενους οικειοθελως και ασχετα αν υπαρξει καποιο προβλημα, και παντως ναυαγοι δεν θεωρουνται.
Τελικα πιστευω οτι η πιστη στο δικαιο της τυπολατρειας ενος συστηματος παραγωγης νομων ,και η -αλα καρτ επικληση[διοτι ως γνησιος ελλην ειναι αδυνατον να τα τηρεις και εσυ ολα], για να τεκμηριωσεις πολιτικη αντιθεσης ειναι δυσκολο να γινει αποδεκτη απο πολλους ,που κατ αρχην συμφωνουν με το δικαιωμα στην προσβαση χωρις ομως την ΥΠΕΡΡΥΘΜΙΣΗ του νομου.
ΤΙΜΟΚΡΑΤΗΣ
ΤΙΜΟΚΡΑΤΗ,
“Dura lex, sed lex” (ντουρα λεξ, σεντ λεξ) = Σκληρός ο νόμος αλλά νόμος.
Ρωμαϊκό αξίωμα σύμφωνα με το οποίο πρέπει να υπακούει κανείς στους νόμους της Πολιτείας έστω και αν αυτοί είναι πολύ αυστηροί, άδικοι ή υπερβολικά σκληροί.
Εμείς δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε. Αρμόδια είναι πάντοτε η νομοθετική εξουσία.
Εμείς πρέπει να τους εφαρμόζουμε.
Και ειδικά όταν δεν ενεργούμε ως φυσικά πρόσωπα αλλά ως εκπρόσωποι μιας κοινωνίας.
Ένα φυσικό πρόσωπο (όπως εγώ και εσύ)μπορεί να μην εφαρμόσει ένα νόμο... αλλά οι συνέπειες αφορούν το φυσικό πρόσωπο.
Όταν όμως το φυσικό πρόσωπο ενεργείς ως εκπρόσωπος της κοινωνίας τότε η μη εφαρμογή των νόμων επηρεάζουν την κοινωνία και αυτό το δικαίωμα δεν του το έδωσαν οι πολίτες όταν το επέλεξαν να διαχειριστείς τα δημοτικά πράγματα του τόπου.
Αυτή είναι η φιλοσοφία μου φίλε ΤΙΜΟΚΡΑΤΗ.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Οι Αιρετοί Άρχοντες πρέπει να είναι φύλακες νομιμότητας και όχι συνένοχοι στην παρανομία. Πληρώνονται για να υπηρετούν το Δημόσιο Συμφέρον και ορκίστηκαν να είναι υπηρέτες του λαού. Κάποιοι, όμως, ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους. Πληρώνονται από όλους εμάς, αλλά τελικά εξυπηρετούν κάποιους, δικούς τους, εκλεκτούς.
Oι Αιρετοι δεν ειναι υπαλληλοι,δεν πληρωνονται με μισθο,αλλα με εξοδα παραστασης[αντιμισθια] του αξιωματος που τους διδεται αλλιως κανενας δεν θα δεχοταν να ασχοληθει,αφηνοντας την δουλεια του. Μονο οι ΔΥ μπορουν να ασχοληθουν κρατωντας ομως το μισθο τους.
Ετσι παλικαρι μου 9.01μμ οταν λες οτι τους πληρωνεις, μπερδευεις τους αιρετους ιδιωτες πολιτες με τους αιρετους ΔΥ που πραγματι τους πληρωνεις οτι και να γινει με μισθο.
Ο θρησκευτικος ορκος ειναι μια τυπικοτητα που δεν επρεπε να υπαρχει.
Το καθηκον ειναι το μονο σημαντικο ηθικο θεμα για εναν αιρετο που επρεπε να συνοδευεται απο χρηματικη ποινη σε περιπτωση σημαντικης οικονομικης βλαβης στο δημο.
Η δε Υποχρεωση δεν υφιστανται διοτι ειναι κατι μεγαλυτερο και δεν εχει να κανει με τα κοινα αλλα με το συναισθημα.
Οι Αιρετοι ειναι θεσμος διοικησης και παραγωγης εγγραφων δικαιοπραξιας την τηρηση την οποιαν αναλαμβανει η δικαιοσυνη και η Αστυνομια.
Μαθε λοιπον τις εννοιες, ειναι ευκαιρια , αλλωστε σου προσφερονται χωρις να πληρωνεις.
Τιμοκράτη από που εμπνεύστηκες το ψευδώνυμο σου;η Wikipedia αναφέρει δημαγωγό, διαφθορέα, αλλά και ναύαρχο και στρατιωτικό σύμβουλο. Εσύ πώς αυτοπροσδιορίζεσαι
Προς τον αρθρογράφο του παρόντος post.
Διάβασα την θέση Τιμοκρατη και την απάντηση του κ Σκούφια.
Θα προσπαθήσω να αποσαφηνίσω.Κατ αρχήν βλέπω ουσιώδη διαφορά μεταξύ των δυο.
Ο πρώτος ενώ συμφωνεί στην ελεύθερη πρόσβαση θεωρεί ότι η ΥΠΕΡΡΥΘΜΙΣΗ του κράτους με νόμους δημιουργεί αντίθετα αποτελέσματα.
Ο δευτερος πιστεύει στην πιστή εφαρμογή άσχετα με το αν αυτό είναι σωστό δίκαιο σκληρό(Dura lex).
Αυτή η διαφορά είναι σημαντική αν υποθέσουμε
ότι ο κοινωνία εξελίσεται προς το καλύτερο.
Γεννάται το ερώτημα και γιατί ο νόμος επιτρέπει
στο ιδιωτικό κεφάλαιο να 'απλωνεται' στον δημόσιο χώρο;Γιατί να χρειάζεται νομοκανονιστικο πλαίσιο και να δημιουργεί τέτοιες καταστάσεις;
Η δική μου απάντηση είναι ότι από την μια έχει ζωτική ανάγκη των φόρων από την ιδιωτική επενδυση για να μπορεί να κρατικοδιαιτευει και από την άλλη με την υπερπαρέμβαση δήθεν για λόγους υπέρ των πολιτών
δημιουργεί συνθήκες νέας εισροής χρήματος(πρόστιμα κλπ)αλλά και αίσθηση φόβου για τον ιδιώτη με αίσθηση ασφάλειας για τον κάθε κρατιστη.
Η ουσία της διαφοράς των δύο αυτών φιλοσοφικών σχολών δηλ Τιμοκρατη και Σκούφια είναι οση η διαφορά του Φιλελευθερισμού(Μικρή παρεμβατικότητα) με αυτήν του Σοσιαλισμου(Μεγαλη παρέμβαση)Έτσι λοιπόν τα παραμετρικά ζητήματα της εν λόγω συζήτησης όπως η ελεύθερη προσβαση είναι μεν αξια ανάλυσης στα πλαίσια όμως του αρχικού αιτίου
Μετά τιμης
Κρίτωνα, ένα κόστος των μέτρων αυτών, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διοίκησης, ποιος οικονομολόγος θα μας δώσει;;;
Τι ακριβως ρωτας 3.12μμ;
Αχ βρε Κρίτωνα, αγάπη μου, έχεις πάθει τρικυμία εν κρανίω!
Μέσα στο κεφάλι σου υπάρχει ένα συνονθύλευμα από ιδέες αντικρουόμενες με πολλές προελεύσεις. Αποτέλεσμα είναι η ασάφεια και η εμπάθεια του λόγου σου. Και δεν νομίζω ότι κάποιος από εμάς τους αναγνώστες-σχολιαστές μπορεί να σε βοηθήσει!
3:12 μ.μ., νομίζω πως αυτός πρέπει να είναι ο νέος καφετζής-οικονομολόγος σύμβουλος του δημάρχου μας
ταταριδαρλούμπεν.....
Ασπρονερι και πάσης παρανομίας, ρε δε πάτε να φάτε τα Σουβάλα.
Συνοθυλευμα αμόρφωτων εκτός Σκούφια.Κριμα για τα Καμενα βουρλα η ποσότητα να διοικεί ή να θέλει να διοικει την ποιότητα,έτσι αγαπη Κασάνδρα;
Όσο ο Δήμος έχει για τις παραλίες τον ίδιο σχεδιασμό που εχει για το καρναβάλι της Αποκριάς τότε τίποτα δεν θα γινει.
Αναγνώστες – Σχολιαστές.
.- Η Χρηµατοδότηση προς τον Δήμο, για κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσιών Ναυαγοσωστικής Κάλυψης σε Οργανωµένες ή µη Παραλίες» είναι µε το πόσο των € 28.268,55.
Καλυπτόμαστε για να εφαρμοστούν όλες οι προδιαγραφές του Νόμου,
έστω για μια από τις πολλές παραλίες μας ;
.- Η επιτροπή αποφαίνεται λαμβάνοντας, ενδεικτικά, υπόψη τη μέση ημερήσια προσέλευση τριακοσίων (300) λουομένων τουλάχιστον, για κάθε παραλία με μήκος ακτογραμμής μέχρι ενός χιλιομέτρου.
.-Προέχει βέβαια η αποφυγή απώλειας ανθρώπινης ζωής.
.- Έχει μάθει κάνεις φέτος για προσλήψεις ναυαγοσώστων, προμήθειες παγιων;; κλπ
.-Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει;
Ακόμα δεν υπάρχει κάτι στο διαύγεια για ναυαγοσώστη .Σύμφωνα με το νόμο πρέπει να μπει μόνο στο ασπρονερι αλλά ηθικά πρέπει να μπει και στο καλαμο γιατί η ζωή δεν μετριέται σε ευρώ. Το ναυτικό έχει μονιμους ναυαγοσώστες,υπάρχει δημότης μας ναυαγοσώστης στο ναυτικό που τα καλοκαίρια έκανε υπηρεσία σε παραλία. Πρέπει να διερευνηθεί αν γίνεται. Αλλιώς να βάλουμε το χέρι στη τσέπη. Ο ναυαγοσώστης είναι αρχηγός στη παραλία και αν δεν ακούς τις εντολές καλεί το λιμενικό και τρώει πρόστιμο ο λουομενος
Γιατι κ. Τραχανά όταν αναφέρεις ναυτικό,λιμενικό,πρόστιματα μου θυμίζει τον Πολεμικό κομμουνισμο 1918-1921 επί Λένιν.
Αν μάλιστα πρότεινες και δημοτικές επιχειρήσεις για τα Μπιτς Μπαρ ,φυλάκια εισόδου στο Ασπρονερι,Κάλαμο, τύπου 'Τσαρλυ'ανατ.Γερμανιας τότε θα ήταν ποιο πλήρες το πρόγραμμα μελλοντικής διαχείρισης από τον Δήμο.
Όλες οι φαντασιώσεις ξεκινούν από μια ιδεολογική διαστροφή ,πως από μια δυτικού τύπου δημοκρατία στην οποια ζούμε πρέπει να την οδηγήσουμε σε ένα περιοριστικό πλαίσιο ελέγχοντας ακόμη και τον τρόπο που θα κολυμπάμε,ενώ αρκεί μια πινακίδα και ελευθερία στην επιλογή.
Ο Καραλίβανος λείπει?
Eλεος κυριε με το κομμουνισμο ,λεω οτι υπαρχουν στις κρατικες δομες ναυαγοσωστες ! Ο ναυαγοσωστης δεν ειναι γλαστρα ,σε περιοριζει ποσο βαθεια θα πας και αν κανεις κατι επικινδυνο στη θαλασσα με τη σφυριχτρα ! Οποιος δεν θελει περιορισμο παει σε αλλη παραλια που εχει μονο πινακιδα !
πόσα προβλήματα έχεις ρε κιαρατά;
ξέρεις έστω και έναν μόνιμο κάτοικο ή επισκέπτη / παραθεριστή που να πληρώσει για ναυαγοσώστη (καμιά 15αρια χιλιάδες ευρώ / θέση ναυαγοσώστη), όταν οι μισοί δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν το νερό του σπιτιού ή του μαγαζιού τους;
α ρε Κώστα... κάνεις πως δεν ξέρεις για ποιους μιλάμε ....
αλλά και γιατί δεν συνεισφέρουν τα μαγαζιά; δηλαδή γιατί να πληρώνουμε όλοι μέσω του δήμου (εγώ προσωπικά κάνω 5 μπάνια το καλοκαίρι) και όχι οι 6-7 μαγαζάτορες; να βάλουν και αυτοί κανένα 5χίλιαρο, όχι μόνο να φωνάζουν
Όντως κ. Τραχανά σε αδίκησα με το παράδειγμα της εποχής Λένιν.Το έκανα όμως για να δείξω ακραία μεν ότι
λιγο απεχει μια δημοκρατία να ξεφύγει από την λογική της ατομικής ελευθερίας και να εκτραπεί.
Ειδικά σε ανθρώπους που έχουν ζήλο στα πολιτικά
θα πρέπει να υπάρχουν παραδείγματα αρνητικα για να 'φρενάρουν'.Ετσι το όφελος για σένα είναι σημαντικό στο βαθμό της ικανότητας σου να αντιληφθείς τι σημαίνει "Ατομική Ελευθερια".
Εχθές βράδυ τυχαία η προκαθορισμένη συνάντηση Συκιωτη -Τσωμου junior. Tο κλίμα ήτανε πολύ θερμό συμπερασματικά προέκυψε από την θερμή χειραψία κ τις φιλοφρονήσεις εκατέρωθεν. Αυτά για τώρα. Η οικογένεια διαφοροποιείται στις ερχόμενες εκλογες; Συνάντηση με μήνυμα η τυχαία καραμπόλα ;
Ρε Νταούλια δεν καταλαβαίνετε που πάει το πράγμα;Αρχηγός της αντιπολίτευσης για τα επόμενα πέντε χρόνια Τραχανάς Κ.
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΟ ΣΕΝΆΡΙΟ ΣΟΥ
Ο ίδιος που ήταν και πριν, με αντιπολίτευση τον Τραχανα.
Εμ γι'αυτό κ η συνάντηση τσωμου Συκιώτη.
Έτσι εξηγούνται ολα
Δεν υπήρξε συνάντηση.
Μία κατάσταση όμως υπάρχει.Ο Συκιωτης συνεχιζει μάλλον και μετά για αλλά πέντε χρόνια.Οι Ζαιοι θα κατεβάσουν Τραχανά για ένα ποσοστό από 25%-30%.Ο Κυρμανιδης θα μείνει με τον Συμεών και το παπαδαριο με ένα 20%-25%.(αν κατέβει).
Τσωμος , Συκιώτης , κυρμανιδης κλπ είστε όλοι για τα μπάζα
Μονο η Πολιτοφυλακη στο Αγιο αγωνιζεται για αλλαγη στον Δημο.
Ολοι οι αλλοι ειναι ψοφιοι.
Στ΄ αρματα, στ΄αρματα, εμπρος στον αγωνα...
Τραχανά παλικάρι μ΄?
Οι εκλογές παίρνονται κύριοι, έχουν γίνει τραγικά λάθη για εποχή κοβιντ, αυξήσεις δημ τελών γ21 που μόνο ένας άσχετος οικονομικά και ανίκανος να κάνει ανακύκλωση θα έκανε ,μπάζωμα καλαμου, οι σωλήνες περιμένουν στον Άγιο,αγιος Χαράλαμπος δικαστικό θρίλερ, φιμωση του μπλοκ με τη μήνυση στο σκούφια αντιδημοκρατικο,ο Μητσοτάκης ήταν σε άνοδο ενώ τότε θα είναι σε ελεύθερη πτώση, η νεολαία ψηφίζει τον νεότερο, πολλοί παράγοντες και συντελεστές υπάρχουν σε εκλογές, πάντως υπόσχομαι ότι δε θα πληξετε! Το έχω ξαναπεί ότι ο τόπος δεν χρειάζεται σοσιαλιστικοποιηση ελευθερία χρειάζεται, γιατί υπάρχει χούντα όταν ο καθένας κάνει ότι θέλει στις παραλίες!
.,
Κ. τραχανά θα συνεχίσω την κριτική όσο θα είσαι εν δυνάμει υποψ.Δημαρχος.Καθε σχόλιο σου είναι και μια ΑΝΤΙΦΑΣΗ.Ως Ζαιος άρα και αριστερός άρα και σοσιαλιστης,έχεις αποκλίνουσα συμπεριφορα,λέγοντας ότι ο τοπος δεν χρειάζεται "Σοσιαλιστικοποιηση"
αλλά ελευθερία!Μήπως υπόνοεις τον φιλελευθερισμό.
Συνεχίζεις, ότι στις παραλίες κάνει ο καθένας ότι θελει και αυτό είναι Χούντα!Ακατανόητο και αυτό, η αναρχία που επισημαίνεις την κατατασεις ως χουντικό σύνδρομο,ενώ γνωρίζεις ότι η χούντα είχε το "προσόν" να επιβάλει δια της βίας τάξη?Τέλος πάντων αυτοπροσδιορισου με ποιο πολιτικοοικονομικό σύστημα είσαι αλλυλεγγυος,για να γνωρίζουν οι δημοτες τι θα ψηφισουν.
Καλά αυτή η Αντιδήμαρχος ΑΚ δεν μπορεί να βάλει 2 ακόμα αλλαξιέρες στο Ασπρονέρι και 2-3 ντους για τους χιλιάδες κολυμβητές ?
Θα μου πείτε μήπως και ολοκλήρωσε τον νέο πύργο για να βάζει ο ναυαγοσώστης τα πράγματά του μετά τη βάρδια του ? ΟΧΙ.
Αλλά τι την νοιάζει την Αντιδήμαρχο, τον Δήμαρχο και όλη τη παρεούλα του Δήμου, όταν έρχονται στο Ασπρονέρι πίνουν και τρώνε τζάμπα απο τους 2 επιχειρηματίες, Bikini beach bar και Bloom beach bar
Ποιός θα νοιστεί για εμάς τους... ποπολάρους.
Αι σιχρίρ ανίκανοι. Θέλετε και επανεκλογή.
Μαύρο. Κατάμαυρο θα φάτε.....
Προς ΦΙΛΟΔΗΜΟ...
ΦΙΛΟΔΗΜΕ, πρέπει να αλλάξεις ψευδώνυμο. Δεν φαίνεται να είσαι φίλος του Δήμου αλλά φίλος μιας λέξης που επανειλημμένα εσύ και κάποιοι άλλοι την κακομεταχειρίζεστε. ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ.
Ποιος σου είπε ότι ένας πολίτης που δηλώνει Σοσιαλιστής δεν είναι Φιλελεύθερος ?
Έχεις μπερδέψει τη λέξη Σοσιαλισμός με τον Υπαρκτό Σοσιαλισμό (Κομμουνισμό).
Ξεκαθάρισέ τα αυτά τα 2 πράγματα στο μυαλό σου… !
ΦΙΛΟΔΗΜΕ, πολιτικο-οικονομικό σύστημα επιλέγουμε στις Εθνικές Εκλογές. Επιλέγουμε Νομοθετική και Εκτελεστική Εξουσία.
Στις Δημοτικές Εκλογές πρέπει να επιλέγουμε ανθρώπους που ξέρουν να διαχειριστούν χρήματα είτε των δημοτών (για ανταποδοτικές υπηρεσίες) είτε επιχορηγήσεις διαφόρων ταμείων (για έργα υποδομών κλπ).
Αν ένας υποψήφιος Δήμαρχος (και δεν μιλώ μόνο για τον κ. Τραχανά αλλά για κάθε υποψήφιο) ψηφίζει το Α’ ή Β’ κόμμα του Συνταγματικού τόξου… έχει δευτερεύουσα σημασία. Πρωτεύουσα σημασία έχει να μπορεί να είναι επικεφαλής ομάδας ανθρώπων που έχουν γνώσεις-ταλέντο και όρεξη για δουλειά. Δουλειά που να έχει αποτελέσματα για τους δημότες και όχι για τους ίδιους. Και ο νοών νοείτω.
Αν τα ανωτέρω γίνουν πιστεύω της πλειοψηφίας των δημοτών του Δήμου μας… τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλλίτερο αύριο. Αν ΟΧΙ… δεν υπάρχει μέλλον σε αυτόν τον τόπο.
Φιλικά,
Γιάννης Σκούφιας
Δύσκολο φίλε οικονομολόγε να πει ο Τσίπρας ότι είναι φιλελεύθερος,θα τον πάρουν με τις ντομάτες και θα είναι και
λογγανίτικες?
Αυτο που εννοω στις παραλιες χουντα ειναι η ιδιωτικοποιηση που εχει γινει με το ετσι θελω απο καποιους πατριαρχειο κλπ και ο δημος κοιμαται !Αυτο που ειπε ο κ Σκουφιας ισχυει και για μενα ,ολοι μπορουν να ειναι φιλελευθεροι ! Ο κομμουνισμος τελειωσε με τον θειο Μισα πριν 30 χρονια ! Δημοτικες εκλογες ειναι ουτε εαμ ,ουτε επανασταση ,ουτε αρματα και αγωνας ! Ο ΣΥΡΙΖΑ πρεπει να διεκδικει τον κεντρωο χωρο παντα !
Σκόπιμο είναι να μην αποπροσανατολίζετε τη συζήτηση με ταμπέλες.. ο δήμαρχος έστρωσε 1 τετραγωνικό άσφαλτο στα καμένα? ο άγιος περιμένει ακόμα τις συνδέσεις ύδρευσης και το εξωτερικό δίκτυο? πότε θα φτιάξει αποχέτευση ο άγιος? το 2027? ο άγιος χαράλαμπος θα πιει νερό από την εργολαβία? ο βιοκά στο μώλο? καμιά ομπρέλα σε θάλασσα θα μπει??? θέλετε κι άλλα?
Για όλα αυτά φταίει ο τσωμος κ όχι ο δήμαρχος
Ιδιωτικοποιηση ειναι η παραχωρηση απο το κρατος κατα χρηση, μιας κρατικης επιχειρησης ή δομης ή ακινητου εναντι τιμηματος για ενα συγκεκριμενο χρονικο διαστημα.
Εδω εχουμε καταληψη παραλιας τι σχεση εχει με την ιδιωτικοποιηση.
Επειδη εισαι Μανιχαιστικά δογματικος ,αλλωστε τι αριστερος θα ησουν αν δεν εβλεπες παντου το κακό.
Οσο για το ποιος μπορει να ειναι φιλελλεθερος,αλλοίμονο σε αυτους που λενε οτι ειναι φιλελευθεροι επειδη δεν τολμουν να πουν οτι ειναι ανελεύθεροι.
Το Συνταγματικο τοξο εινα μια αμυντικη επινοηση της πελατειακης κομματοκρατιας ,εξαιρωντας ομως το κοκκινο χρωμα που εχει ιδρυτικο καταστατικο για την ανατροπη του κοινοβουλευτισμου, και την εφαρμογη καθεστωτος της Δικτακτοριας του προλεταριατου.
Φυσικα ο Πλατων στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ του ως δεδηλωμενος εχθρος της Δημοκρατιας τοτε, υμνειται σημερα ως παγκοσμιος φιλοσοφος,ή, ο πατερας του Υπαρξισμου Μαρτιν Χαιντεργκερ,που ηταν πρυτανης στο Γ΄Ραιχ και συμβουλος του Χιτλερ ειναι εκτος των οριων βδελυμιας της παγκοσμιας διανοησης.
Μηπως αραγε υπαρχει διαχυτος ο Σχετικισμος ως φιλοσοφια βασει της οποιας, πολιτικα , εισαι οτι πεις και συμφωνα με τον Λουντβιχ Βιτγκενσταιν ο οποιος ειπε οτι -¨Τα ορια του ανθρωπου καθοριζονται απο τα ορια ης γλωσσας του-¨. Τι γνωμη εχετε κυριοι ;
φιλικα Φιλοδημος
ΦΙΛΟΔΗΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ? ΣΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ Η ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΦΙΑ ?
Σε όλους που μπορούν και θέλουν να συμμετέχουν στον πολιτικό διάλογο.
ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ
Συμφωνουμε φιλε μου καταληψη ειναι αλλα ΥΠΕΡμακροχρονια ,<> εννοουσα !Εσυ βλεπεις καλο δηλαδη στη καταληψη ?Δεν ειμαι κομμουνιστης και δεν ειναι κομμουνιστες ουτε αυτοι που δηλωνουν αφου τα κανουν ολα με κερδοσκοπικο στυλ ,οτι εχω ζησει ειναι με καπιταλισμο ιδεα δεν εχω απο εσσδ ! Οι πραξεις μετρανε τι ειμαστε ,τα λογια ειναι τσαμπα !Το τι ειναι φιλελευθερος θα το ξαναθυμηθουμε προσεχως 2022 100 χρονια μετα ,θα εχουμε πολλα να πουμε ! Coming soon
Φιλοδημε έχεις διαβάσει το βιβλίο ''Βαϊμάρη η ανάπηρη δημοκρατία '' και ποιο είναι το ρεζουμέ κατά τη γνώμη σου? Αν όχι διάβασε το είναι must!
Φιλοδημε και Τραχανα λυσατε τα του δημου και τωρα κριτικη για τη δημοκρατια της βαιμαρης. Αντε βρε νουμερα.....
7.21μμ, πρόσεξε, τα μαθηματικά είναι νούμερα και με αυτά ζεις.
Δημοσίευση σχολίου