30 Ιουλίου 2021

πόθεν έσχες 2019 .....

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ως είθισται, δημοσιεύτηκαν τα πόθεν έσχες όλων των δημάρχων της χώρας για το 2019. Αντιγράφουμε από το LamiaReport (έχει αναρτηθεί και στο σιτε της Βουλής) την δήλωση του δικού μας δημάρχου Ιωάννη Συκιώτη προς πληροφόρηση των αναγνωστών.

Λογιστές δεν είμαστε, αλλά διακρίνουμε έσοδα (πλην μισθού δημάρχου) 1,638 euro (έσοδα της συζύγου 502 euro), ενώ αγόρασε μέσα στο 2019 όχημα αξίας 92,435 euro, που το δικαιολογεί ως ΔΑΝΕΙΟ= 35.472, ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΤΟΥΣ= 26.961, και ΠΩΛΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ= 30.000 που δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε στην δήλωση. 
Ας μας βοηθήσει κάποιος φοροτεχνικός για την καλύτερη κατανόηση.

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι τα ίδια.Δεν βαρεθηκατε να αποζητάτε
τα φορολογικα του δημάρχου.Εδω ο Μητσοτάκης με την γαλλική εταιρία έγινε πρωτοσέλιδο στο Ντοκουμέντο.
Ο δήμαρχος κάνει ότι κάνει η πλειοψηφία της ιδιωτικής Οικονομίας δηλ αποκρυβει τον κόπο της από τον 'ληστή' με το μακρύ χερι.
Οι δικαιωματιστες-εισαγγελεις είναι σε μόνιμη παράνοια.Νομιζουν ότι τους ανήκει ο παραγωμενος πλούτος του άλλου, και ας μην έχουν συμμετοχή σε αυτόν.Προσχηματιζουν τον νόμο του πελατειακού κράτους της κομματοκρατιας, ως εγγενώς ηθικο,ενώ είναι ακριβώς το αντίθετο.Ζητουν την καταδίκη της φοροαποφυγής του ιδιώτη επαγγελματία,αλλά προστρέχουν σε αυτόν να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες και χωρίς απόδειξη ,όπου μπορούν να έχουν και οι ίδιοι κάποιο όφελος.
Τέτοιοι δικαιωματιστες,
νομιμοφρονες του 'κολου' ξέρουν ότι στα Καμενα τουλάχιστον, δεν μπορούν πολιτικά να σταθούν.Με τα δεκανικια ισως κάποιου που απηχει τις ιδέες της ατομικής ελευθερίας και πραγματικής οικονομίας όπως ο σημερινός Δήμαρχος (ίσως λέω) τους συμπεριλάβουν σε κανένα ψηφοδέλτιο για δευτεροτριτους και υπό προθεσμία για... ξου.




.

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Διαβάζοντας τη δήλωση ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του Δημάρχου κ. Συκιώτη είναι να απορεί κανείς με αυτά που δηλώνει. Ούτε τα προσχήματα.
1Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Για την αγορά του νέου ΙΧ σας δηλώνετε ότι πληρώσατε 92.433,50 €. Αυτά τα χρήματα δηλώνετε ότι προέρχονται [1] από δάνειο της 30/9/19 = 35.472,46 € … [2] από την πώληση περιουσιακού = 30.000,00 €… και [3] από εισοδήματα του έτους = 26.951,04 €.
Στις Δηλώσεις ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ που έχετε υποβάλλει και έχετε αναρτήσει και στο site του Δήμου για τα εισοδήματά σας των ετών 2015, 2016, 2017, 2018 και τώρα 2019 [1] δεν δηλώνεται πουθενά ότι είστε κάτοχος Ακίνητης Περιουσίας και [2] το προηγούμενο ΙΧ σας και αυτό το δηλώνετε ότι είναι στη κατοχή σας…. Ποιο, λοιπόν, περιουσιακό στοιχείο σας πουλήσατε το 2019 και εισπράξατε 30.000 € ?
2Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Και αφού χρησιμοποιήσατε και την αντιμισθία σας ως Δήμαρχος [ 26.951,04 € ] για την αγορά του ΙΧ, με τι χρήματα βιοπορισθήκατε το έτος 2019 ?... Από τα εισοδήματα του επαγγέλματός σας που δηλώνετε εισόδημα 2.139,27 € ? … Ή από τα εισοδήματα της Συζύγου σας που δηλώνει εισοδήματα 502,01 € ?
Δηλαδή βιοπορισθήκατε με 2.139, 27 € [ 1.637.26+502,01 ] δηλ. 178,27 € τον μήνα ?
Και με αυτά καλύψατε όλα τα οικογενειακά έξοδα της 3μελούς οικογένειά σας και τα έξοδα κίνησης και συντήρησης των 2893 cc ΙΧ σας ?
Γιατί το κρατάτε μυστικό και δεν λέτε και σε εμάς τους δημότες πως τα καταφέρνετε για να ακολουθήσουμε τη συνταγή σας ?

Δήμαρχε κ. Συκιώτη όταν ένας άνθρωπος εκλέγεται για να διαχειριστεί τα οικονομικά του Δήμου δηλ. χρήματα που δεν είναι δικά του… οφείλει στις ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του να είναι τουλάχιστον αληθοφανής… κατά το «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ» δηλ. τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να είναι υπεράνω κάθε υποψίας, ο βίος τους όχι απλώς να είναι ανεπίληπτος, αλλά ούτε καν να δίνουν λαβή για καχυποψία.

Και τέλος…
Όταν διαγράψατε τον πρώην συνεργάτη σας κ. Τριανταφύλλη, στην επιστολή σας που στείλατε για ανάρτηση στο fonografos το Σάββατο 12/6/2021, κατηγορήσατε (χωρίς να έχετε δίκιο, διότι άλλα λένε οι δηλώσεις ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του κ. Τριανταφύλλη) τον πρώην συνεργάτη σας με τη φράση : “Πέρασαν προ πολλού οι εποχές των «ανεπάγγελτων πολιτικάντηδων !”
Εσείς Δήμαρχε κ. Συκιώτη, πως βιοπορίζεσθε ?
Από το επάγγελμά σας ? Από την αντιμισθία σας ως Δήμαρχος ? Από άλλη πηγή ? Από τι …. ?

-----
Απόσπασμα απο την επιστολή του Δημάρχου κ. Συκιώτη για τη διαγραφή Τριανταφύλλη
….. « Κατηγορούμαι ακόμη και για το ότι ασκώ το λειτούργημα του ιατρού. Απλά και μόνο ως προς αυτό, θα ήθελα να επισημάνω στον διαγραφέντα σύμβουλο, ότι πέρασαν προ πολλού οι εποχές των «ανεπάγγελτων πολιτικάντηδων», που περίμεναν να επιβιώσουν από τον κρατικό κορβανά. Για έναν σύγχρονο πολιτικό ή για όποιον ασχολείται με τα κοινά, είναι τιμή να έχει να επιδείξει μία επιτυχή επαγγελματική δραστηριότητα, σε όποιον τομέα και να δραστηριοποιείται, καθώς με αυτόν τον τρόπο αποσυνδέει την ενασχόληση του με τα κοινά, από τον βιοπορισμό του….»
https://fonografos.net/g-sykiotis-monodromos-i-diagrafi-tou-dimotikou-symvoulou-perasan-pro-pollou-oi-epoches-ton-anepangelton-politikantidon/
-----

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη του Ιατρού για την ποιοτική επαγγελματικη διαδρομη ως ιδιωτης αλλά παράλληλα και Αυτοδιοικητικού πρέπει να προσδιορίζεται και από το ύψος του αντίστοιχου εισοδήματος και όχι μονον από τον κρατικοδιαιτισμο της αντιμισθιας, ήταν σαφής.Δεν αφορά βεβαια μόνον τον Τριανταφύλλη αλλά και τον ίδιον.Αν λοιπόν ο καθρέφτης της επιτυχίας είναι το δηλωμένο εισόδημα,αυτό προς το παρον δεν διαφαίνεται. Μπραβο για τον κάθε τριανταφυλλη ,που μπορεί και βιοποριζεται τοιουτοτροπως ,μήπως όλοι το ίδιο δεν κάνουν στην χώρα της Φαιδρας πορτοκαλέας.
Οσφραινομαι... δικαστική συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Και αυξάνουν και τις καταθέσεις τους...

Ανώνυμος είπε...

Αν η λέξη θράσος είχε πρόσωπο, αυτό θα ήταν του κ. Συκιώτη.
5 χρόνια η ίδια ιστορία. Μηδενικά εισοδήματα από την άσκηση του επαγγέλματός του.
Εισαγγελέας ευσυνείδητος δεν υπάρχει ούτε για δείγμα στη Λαμία ;

Ανώνυμος είπε...

Αφου ειναι ετσι τα πραγματα γιατι δεν τον συλλήψανε ακομη εμαθα υπαρχει αδειο κελι διπλα στον Φιλιππιδη στην Τριπολη.

Ανώνυμος είπε...

Προς τους πρόωρα συνταξιούχους με τα πλασματικά .Δωστε πίσω αυτά που ο Πάγκαλος έλεγε οτι φάγατε, γιατί το 'μαζι'εσας εννοούσε, και μετά να έχετε απαίτηση να σας πλήρωσει τον κόπο του ο Συκιωτης,για συνεχίζεται να τα τρώτε.
Άντε κουρελαρια του φραπέ που θα μιλησετε εσείς τα ορφανά του, Τσοβόλα δωστά όλα,για θράσος.Ουστ ρε Σκύβαλα.

Ανώνυμος είπε...

12.45 που σε έχει τακτοποιήσει ο δήμαρχος. Οκταμηνήτης στο Δήμο ή σερβιτόρος ?
Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι αρλούμπες που αραδιάζεις....

Ανώνυμος είπε...

μια δουλεία και μια σερβιτορία... είδε και δεν ακούμπησε ο χορηγός σας...

Φιλοδημος είπε...

Πόσο εισόδημα δηλωνει ο Χ συνταξιουχος ετησίως,στο συνολικό εισόδημα Α,Β, όπου Α=Συνταξη ακόμη και αν όντως ειναι πληρωμένη από πραγματικές ασφαλιστικές εισφορές στον ιδιωτικό τομέα και όχι εικονικές εγγραφές δημόσιου τομέα. Β=πιθανόν άλλο εισοδημα Και επί αυτού τι φόρο πληρώνει;
Και αν το Α+Β ισχύει προσθετικά και ανεβάζει τον συντελεστη φόρου ή είναι το Α αυτοτελές και αποφορολογημενο;Και αν ναι,γιατί ο κ. Συκιωτης ως ιδιώτης πρέπει να φορολογείται από το πρώτο ευρώ έως 40%-60% για να παιρνει ο κάθε συνταξιούχος
οχι σύνταξη γήρατος,αλλά εισόδημα
γηρατος αφορολογητο;Και μάλιστα ο ένας να είναι μάχιμος στην προσφορά του στην κοινωνία ως Ιατρός και ο άλλος απλώς... καταναλωτής;
Αν λοιπόν η φοροαποφυγή έχει γίνει τρόπος άμυνας στην άδικη υπερφολογιση,τότε η λύση δεν είναι οι ευνοημένοι του σοβιετικού συστηματος,εφ εξής Λακεδαιμονες να λειτουργούν ως καταδότες,και οι άλλοι μη ευνοημένοι εφ εξής Δουλοπαροικοι να λειτουργούν παραβατικά,αλλά να καταστεί ασύμφορη η φοροαποφυγή.Αυτο βέβαια δεν μπορεί να γίνει κατασταλτικά (70-150 δις η μαύρη οικονομία),αλλά θεσμικά με χαμηλή φορολογία και περικοπή δαπανών(Α'μνημονιο που δεν έγινε εφαρμογή).
Λ.Χ η εθνική πολιτική αμυνας έχει 20% κόστος πάσης φυσεως πολεμικού υλικού και 80% μισθολογικό ,δηλ κυριολεκτικα άνευ αμυντικής ουσιας .
Η τήρηση του νομου στην υπερφολογιση μπορεί να είναι στοιχείο της πολιτικής ορθότητας,αλλά ευθέως ανήθικη και αντισυνταγματικη ως προς την
ανταπόδοση υπηρεσιών.

Ανώνυμος είπε...

Απλα παρανομει η οχι ο Δημαρχος , αν δεν κανει αληθινη φορολογικη δηλωση ; γιατι αφηνετε σκιες στο θεμα , φοροδιαφυγη στη Ελλαδα κλπ . Δηλωνει ναι η οχι ολα τα εισοδηματα απο Ιατρικο επαγγελμα ; αν η ειναι επισκεψη 50 η 100 και εχει κοσμο 15 ατομα τη ημερα για το χρονο δεν θα επρεπε να δηλωνει τουλαχιστον 300.000 ; αν δηλωνει 0 απο ιατρικα και μο ο 25000α απο την δημαρχια πως εχει αυτοκινητο 100.000 και καθε χρονο πανακριβες διακοπες , τοτε που τα βρισκει τα χρηματα για το πολυεξοδο τροπο ζωης ; αν δικαιολογουνται βασει ελεγχου εφοριας , αφηστε το ησυχο το κακομοιρο ,ολα καλα .

Ανώνυμος είπε...

Συγκρίνοντας τη δήλωση Ποθεν Εσχες με τον τρόπο ζωής του δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Η δεν κόβει αποδείξεις σαν γιατρός – φοροδιαφεύγει ή τα παίρνει σαν δήμαρχο. Και για να μην μένουν σκιές πρέπει ο Συκιώτης να δώσει εξηγήσεις στους δημότες που τον εξέλεξαν ως δήμαρχο. Καθαρές κουβέντες.

Ανώνυμος είπε...

Κάνει πιάτσα στη Συγγρού,τι σε νοιάζει εσένα πως ζει, η γκομενα του εισαι;

Ανώνυμος είπε...

Συκιωτη ο Σκουφιας αρχισε να παίζει 'μπαλα' στο δικο σου γηπεδο.
Και ζητα να 'κατεβεις' για τον αγωνα μια και στο γηπεδο σου υπαρχουν θεατες απο ολη τη Φθιωτιδα και οχι μονο. Αντε να δουμε !

https://fonografos.net/schetika-me-to-pothen-esches-tou-dimarchou-kamenon-vourlon/

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φιλοδημε πάλι καλά που δεν είπες ότι πρέπει να του δώσουμε το μετάλλιο της τιμής! Έλεος, στις ΗΠΑ τι παθαίνουν οι φοροφυγάδες? Τη χώρα της ελευθερίας? Ξυπνήστε δημότες το σάπιο κρέας αφαιρείται μόνο με νυστέρι! Βρείτε κάτι που είναι καθαρή αυτή η δημαρχία!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΚΙΩΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ? ΕΜ ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΣΚΟΥΦΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ. ΦΟΒΑΣΑΙ Ε ? ΚΟΤΟΥΛΑ ?

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνάτε ρεεεεεε!!!!
Είναι όλα ψέματα!!
ΔΕΝ υπάρχει καύσωνας!!
ΘΕΛΟΥΝ να μας πουλήσουν........ ΠΑΓΩΤΑ.
ΠΟΛΛΑΚΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Συκιωτης και μηδενικα εσοδα απο το Ιατρειο , η δεν παταει ψυχη η πελατης στο Ιατρειο ολο το 2019 _2020 , δηλ προβλημα , η δεν δηλωνει σωστα τα ποσα , τι συμβαινει τελικα ;

Ανώνυμος είπε...

Συκιωτη και παλι Συκιωτη το 2023. Γιατι εχετε καλυτερο ;

Ανώνυμος είπε...

Νέλσον Μαντέλα
Αφού έγινα Πρόεδρος, ζήτησα από κάποια μέλη της σωματοφυλακής μου να πάμε βόλτα στην πόλη.
Μετά την βόλτα πήγαμε για μεσημεριανό σε εστιατόριο. Καθόμασταν σε ένα από τα κεντρικότερα, και ο καθένας μας αποφάσισε τι θέλει.
Μετά από λίγη αναμονή, εμφανίστηκε ο σερβιτόρος που έφερε τα μενού μας, εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα ότι στο τραπέζι που ήταν ακριβώς μπροστά από το δικό μας υπήρχε ένας μοναχικός άνθρωπος που περίμενε να τον σερβίρουν.
Όταν υπηρετήθηκε, είπα σε έναν από τους στρατιώτες μου: πήγαινε να ζητήσεις από αυτόν τον άντρα να έρθει μαζί μας.
Ο στρατιώτης πήγε και μετέδωσε την πρόσκληση μου.
Ο άνθρωπος στάθηκε όρθιος, πήρε το πιάτο και κάθισε δίπλα μου.
Ενώ έτρωγε, τα χέρια του έτρεμαν συνεχώς και δεν σήκωνε το κεφάλι του από το φαγητό.
Όταν τελειώσαμε, με χαιρέτησε χωρίς καν να με κοιτάξει, ..του έσφιξα το χέρι και απομακρύνθηκε!
Ο στρατιώτης μου είπε:
- Κύριε, αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι πολύ άρρωστος γιατί παρατήρησα τα χέρια του , δεν σταμάτησαν να τρέμουν ενώ έτρωγε.
Καθόλου! Ο λόγος για το τρέμουλό του είναι άλλος - απάντησα. Με κοίταξαν περίεργα και τους είπα:
- Αυτός ο άνθρωπος ήταν ο φύλακας της φυλακής που ήμουν κλειδωμένος μέσα.
Συχνά, μετά τα βασανιστήρια που μου έγιναν , ούρλιαζα και έκλαψα για νερό και ήρθε να με ταπεινώσει, γέλασε μαζί μου και αντί να μου δώσει νερό ούρησε στο κεφάλι μου.

Δεν ήταν άρρωστος, φοβήθηκε τώρα που είμαι πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, μήπως θα τον έστελνα φυλακή και θα έκανα το ίδιο πράγμα που έκανε μαζί μου, βασανίζοντάς τον και ταπεινώνοντάς τον.
Αλλά δεν είμαι εγώ έτσι , αυτή η συμπεριφορά δεν είναι μέρος του χαρακτήρα μου , ούτε της ηθικής μου.

Μυαλά που ζητούν εκδίκηση καταστρέφουν τα κράτη, ενώ εκείνα που ζητούν συμφιλίωση χτίζουν Έθνη ′′
Νέλσον Μαντέλα
(Από την Echeverría Martínez ′′ Chicali Wall ′′)

Ανώνυμος είπε...

Προς Τραχανά το ανάγνωσμα, (μαθήματα πολιτικής οικονομιας)
Σάπιο κρέας και νυστέρι δεν αφορά τον Δημο-ους μόνο. Αφορά όλο το σύστημα.Εναι τρόπος αντίληψης μιας μετασοβιετικης κατάστασης.Η φοροδιαφυγή δεν τιθασευεται κατασταλτικά,μόνο θεσμικά, δηλ όταν γίνει ΑΣΥΜΦΟΡΗ.Οταν εσύ, δεν θα έχεις λόγο συμφέροντος να μην εκδοσεις αποδείξεις,τιμολόγια ,κάρτες, στο εμπόριο των ζωοτροφών που ασχολείσαι τότε δεν θα υπάρχει και λόγος απόκρυψης εισοδηματος.Αυτο για να επιτευχθεί, θα πρέπει το κράτος να μην φορολογεί δίπλα και τριπλα.Οταν λοιπόν θεσπισθεί φορολογία στο εισόδημα,σε αυτό όμως που απομένει μετά την κατανάλωση (ΦΠΑ).
Αυτή η γενίκευση στους πάντες θα πρόσθεση στην εθνική οικονομία (70-150δις) της μαύρης οικονομίας διότι θα είναι ασύμφορη για τους λόγους που προανεφερα.
Η ΗΠΑ έχει αυστηρότητα στην φοροδιαφυγή ,στον αθέμιτο ανταγωνισμό ,και στην τάση για γιγάντωση εταιριών και τα Μονοπωλια.
Επίσης θεωρεί το κέρδος την αποταμίευση και την ιδιωτική εργασία εκ των ων ουκ ανευ.Με απλά λόγια ένα σύστημα όπως εδώ που νομολογεί ακαταπαυστα,υπερφορολογει υπέρ της κατανάλωσης του καφέ μέσω της παρασιτοκρατιας δεν έχει σχέση με τα παραγωγικά κράτη της δυσης εκτός της επικάλυψης στην 'τουρτα'που είναι η λέξη δημοκρατία.

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΔΗΜΕ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙ... ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ. ΛΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ... ΤΡΟΜΑΖΕΙ. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ !
ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ... ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΙΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙΣ - ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ - ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ! ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

Οταν καποιος-α εναντιωνεται με το θερμομετρο, επειδη δειχνει την αρρωστια,
τοτε ειναι περιττη η συζητηση, λογω ενσυνειδητης απορριψης της αληθειας.

Ανώνυμος είπε...

3,24 ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ....ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ... ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φιλοδημε οι γιατροί δεν έχουν ΦΠΑ στην παροχή υπηρεσιών 24 % για να κόβουν αποδείξεις αφοβα χωρίς να υπερχρεωνουν τον ασθενή !Φοροδιαφευγει και ο υδραυλικός αλλά αυτός βγάζει τα λεφτά με αίμα όχι μέσα στο αιρκοντισιον! Αυτοί που έχουν μόνο παροχή και δεν έχουν πωλήσεις γιατί σε δεσμεύουν οι αγορές εμπορευμάτων με τιμολόγια, η φορολογία βασίζεται στη λογική, πως αγόρασες και ξανά αγόρασες αφού δεν τα πούλησες? μπορούν εύκολα να αποκρύψουν αν δεν έχουν τεκμήρια διαβίωσης αλλά στους γιατρούς υπάρχει η ευθύνη του αρχείου ασθενών και ένας μάγκας ελεύθερος ελεγκτής ΣΔΟΕ μπορεί να βγάλει πολλά λαβράκια! Εκ πείρας μπαίνω στη δου από το 89 και έχω υποστεί έλεγχο ολικό στην οικογένεια, εμποριο ελιών είναι
το βασικό ζωοτροφες κλπ είναι για έξτρα, και ανέλαβα εγώ τον έλεγχο! Στις ΗΠΑ υπάρχει αυστηρή καταστολή και μόνο έτσι γίνεται, θεωρείται προδότης ο φοροφυγας ότι υπονομεύει το στρατό την αστυνομία κλπ! Πάντα όλοι έχουν μέρη να επενδύσουν τα χρήματα των φόρων και το σύστημα που λες δεν υπάρχει ακόμα και αυτός που βγάζει 1 εκ ευρώ αν ο φόρος ήταν μόνο 10 % θα προτιμούσε τις 100 χιλιάδες να αγοράσει εξοχικό έξτρα

Ανώνυμος είπε...

Κ. Τραχανά,απορω με εσενα. Mε τετοια εμβριθή σκεψη πως θα διοικησεις τον Δημο ,οταν οι αλλοι δεν θα μπορουν να σε κατανοησουν;
Στα σοβαρα τωρα,μια προταση γενικου οφέλους ,που αφορα την φορολογια και συνάδει με τον οικονομικο Φιλελευθερισμο, δεν μπορει να απαντηθει ταξικα.
Η Μαρξιστιη Διαλεκτικη του 19ου αιωνος την οποια χρησιμοποιεις αυθορμητα[περι πλουσιου κλπ] λυνει το φορολογικο προβλημα σημερα,οσο μπορει ο θρησκευτικος δογματισμος να αναλυσει την Ακτινοβολια υποβαθρου της μεγαλης εκρηξης πριν 14 δις ετη.
Οπως ενας καπιταλιστης δεν μπορει να βρει κατι θετικο στον υπαρκτο σοσιαλισμο,ετσι και ενας κρατιστης δεν κανει αναφορα των ΗΠΑ για κατι που δηθεν θα ενισχυε την λογικη του.
Οσο για τον "Μαγκα" φοροελεγκτη χανει την μαγκια του απο την στιγμη που εμφανιζεται το εξτρα παρθενο ελαιολαδο.
Σε προτιμω αγωνιστη για τα τοπικα παρα αναλυτη μακροοικονομιας

Φιλοδημος

Ανώνυμος είπε...

Φιλοδημε μήπως πρέπει να σκεφτείς και λιγο τα δημοτικά,έτσι και αλλιώς οικονομικα μονο ο Σκουφιας μπορεί να απαντήσει.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΥ "ΔΙΔΑΣΚΕΙ" ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΟΚΤΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ 10ΕΤΙΩΝ.ΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπάρχεις για να φαίνεται η διαφορά!

Ανώνυμος είπε...

Τραχανά σου τη βγήκε ο Φιλοδημος τι έχεις να πεις χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙ-ΚΡΑΤΙΣΤΗ ΦΙΛΟΔΗΜΕ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.
ΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΣΑΙ... ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ-ΝΕΚΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ?

Ανώνυμος είπε...

Τα χρηματα δεν ειναι του κρατους ειναι των φορολογουμενων πολιτων που τα παραγουν.
Το κρατος τα αναδιανεμει, και φυσικα στα εκτακτα γεγονοτα[πανδημια,φυσικες καταστροφες]πρεπει να χρησιμοποιηθει το χρημα αυτο και να επιστραφει.
Ο Κρατισμος ειναι συστημα στρεβλωσης της Αρχης της ανταποδοσης προς τον φορολογουμενο.
Το κρατος δικαιου,δεν ειναι η διατηρηση πελατειακων πολιτικων [διογκωση δημοσιου μεσω κομματικων προσληψεων],κρατικοδιαιτων συντεχνιων[εργολαβοι δημοσιων εργων],μονοπωλιακων εταιριων ΝΠΙΔ παροχης υπηρεσιων[ΔΕΗ,Ζαχαρη,Λαρκο,ΔΕΠΑ, κλπ].
Οπου εφαρμοσθηκε κεντρικος σχεδιασμος της οικονομιας[κρατος πατερουλης] δημιουργησε χρεος,υποαναπτυξη και τελικα στερηση ατομικων δικαιωματων και του συνταγματικα κατοχυρωμενου αγαθου της ιδιοκτησιας.
Οσο αφορα το εκτακτο [πυρκαιες], των φρονιμων τα παιδια.....δηλ δεν πας με την βαρκα για ψαρεμα στο θερμαικο κολπο χωρις να ξερεις κολυμπι.
Ετσι και εδω δεν οικοδομεις μεσα σε δασος οικειοποιωντας την φυση που ανηκει σε ολους,διοτι η φυση εχει την δικη της Νομοτελεια.
Ο οικονομικος φιλελευθερισμος ειναι διακριτός απο τον πολιτικο φιλελεθερισμο
Ο πρωτος στηριζεται στην ΑΞΙΟΛΟΓΙΣΗ σε σχεση με τον παραγωμενο πλουτο και την φορολογια και την εξ αυτου αναδιανομη του
απο το κοινωνικου κρατους, με ορους Laissez Faire οπου και αν ειναι δυνατον.
Ο πολιτικος φιλελευθερισμος ειναι διασταλτικος μπορει και ενας σοσιαλιστης να τον επικαλεστει
ως δημοκρατης που πιστευει στο δικαιωμα του εκλεγειν ,εκφρασης και πλειοψηφικης Αρχης, αλλα παραλληλα να θελει κρατισμο ως οικονομικο συστημα.
Ο Συριζα και το ΚΚΕ γνησιοι κρατιστες, θεωρουν. λ.χ οτι η ΕΕ εφαρμοζει [Νεο]φιλελευθερες πολιτικες ως αντιδραση και "σκιαχτρο" και οχι γιατι πιστευουν στον φιλελευθερισμο.
Ευχαριστω για τα ερωτηματα παντα βοηθουν.

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΦΙΛΟΔΗΜΕ είσαι μορφωμένος αλλά πρέπει να διαβάσεις χωρις προκατάληψη πρώτο '^νεκρές ψυχές του νικ γκογκαλ '' να καταλάβεις τη ξεφτίλα της δουλοπαροικιας και δεύτερο 'Άννα Καριενινα ' να καταλάβεις το τεράστιο χάσμα κοινωνικών ανισοτήτων στην τσαρικη Ρωσία! Έπειτα πρέπει να διαβάσεις τα ντοκουμέντα 'ρασπουτιν, τελευταίος τσάρος, σταλιν^ του εντβαρντ ρατζινσκι για να κατανοήσεις την οικοδόμηση της ΕΣΣΔ . Αυτά τα 5 βιβλία είναι must!Το να λες αφηρημένα αντικρατιστης και σύριζα ΚΚΕ εναντίον ευρωπαϊκής ένωσης δεν βγάζει νόημα!--- Την αντιπυρική προστασία του Δήμου την έχει αναλάβει ο Σταικουρας για αυτό κοιμάμαι ήσυχος αφού το λέει ο Αργυρόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Φιλτατε κ.Τραχανα,δεν συνδέονται απαραίτητα οι πολιτικές Σταϊκούρα και οι ευχαριστίες ενός ιδιώτη Νομικού,με τον Τολστόι.Χρονικα έχουμε αποστάσεις.Γεωγραφικα το ίδιο.Εσυ πολιτεύεται με στόχο να προσφέρεις στον Δήμο.Η παρότρυνση για μελέτη της ρωσικής λογοτεχνίας προεπαναστατικά είναι θετική.Ο σημερινός προβληματισμός όμως είναι για τις υπαρκτές ανάγκες της καθημερινότητας που κυρίως είναι οικονομικές.Το συναίσθημα ,η ψυχή,η εναρετοτητα,
,η ιδέα ,το επεκεινα κλπ είναι στην σφαίρα των υπαρξιακων προβληματων δεν αφορούν την απόφαση (καλή,κακή) στον Δήμο.Ακομη και οι πολιτιστικοί σύλλογοι του τόπου ορίζουν κυρίως λαογραφικά την δράση τους και όχι με γνώμονα τον ψυχισμό του Γκογκολ . Προσπαθησε να δεις τον πραγματικό κόσμο όχι λογοτεχνικά αλλά όπως είναι.Προτείνω ενα βιβλίο του Μάρκου Δραγούμη *Η πορεία προς τον Φιλελευθερισμό"είναι πιο κοντά στην πολιτική οικονομία του 21αιωνα από ότι η Άννα Καρένινα

Φιλοδημος

Ανώνυμος είπε...

Μπαρμπα φιλόδημε, χωρίς πλάκα τώρα, αυτές τις αναλύσεις που κάνεις, τις έχεις πει σε κανα καφενείο να δεις αντιδράσεις? λέμε τώρα..

Ανώνυμος είπε...

Ανηψιε, το καφενείο είναι χώρος κουτσομπολιου και ανίχνευσης πληροφορίας μικροσυμφεροντος.Μεχρι δύο άτομα στο ίδιο τραπέζι υπάρχει κάποιου είδους αυτοσεβασμό,από εκει και επάνω, αυτό χάνεται και επικρατεί αντιπαραθεση .Σε ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον δεν είναι δυνατόν να γίνει σοβαρός διάλογος.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φιλοδημε δεν ειπα οτι εχοουν σχεση με το σημερα ,απλα θα καταλαβεις πως ξεκινησε ο κομμουνισμος ,που τοσο αφοριζεις ! Να διαβασω για φιλελευθερισμο, αφου τον ζω καθε μερα 40 χρονια !

Ανώνυμος είπε...

Κωστα Τραχανα δεν εχει νοημα ο διαλογος με τον αντικρατιστη Φιλοδημο. Δεν προκειται να του αλαξεις αποψεις. Ολοι οι αντικρατιστες ειναι διπροσωποι. Συμπεριφέρονται όπως κάποιοι χριστιανοί που στην εκκλησία κάνουν μεγάλους σταυρους για να τους βλέπουν οι άλλοι... και εξω απο αυτη δειχνουν το πραγματικο τους προσωπο.
Παραδειγμα διπροσωπειας αντικρατστη ειναι ο Ειδικος Συνεργατης του Δημαρχου. Ναι ο καφετζης απο το Ρεγγινι. Φανατικος αντικρατιστης... αλλα και με γυναικα δημοσιο υπαλληλο ... που οταν του δοθηκε η ευκαιρια... δεν την αφησε να παει χαμενη για να φαει απο τον δημοσιο κορβανα που τοσο λειδορουσε !



Ανώνυμος είπε...

συνήθως οι αντικρατιστές, φιλελεύθεροι είναι οι πιο, άμεσα και έμμεσα, κρατικοδίαιτοι, συνήθως..
μην ξεχνάμε τους έμμεσα..

gs fun club

Ανώνυμος είπε...

Ε' ΦΙΛΟΔΗΜΕ... ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο 10.35 ?
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ?
Ε ΡΕ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ? ΚΑΙ Ο ΜΙΜΗΣ ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΣΤΗΣ ?