23 Ιουλίου 2021

Δημοτική Διαβούλευση - Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού 16/7/2021

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

36 σχόλια:

Κριτων είπε...

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΟΥ ΛΟΓΟΥ

Στα πλαίσια της συνεισφοράς στα κοινά θέτω τα παρακάτω.
Η επιτροπή διαβούλευσης είναι προσχηματισμός συμμετοχικής διαδικασίας πέραν της νομιμοποιητικης πραξης μεσω των δημ.εκλογων.Αυτο είναι προδηλο βάσει των κάτωθι:
α).Συνθεση επιτροπής ανεπαρκής, ως προς τα ποιοτικά κριτήρια.
Β).Κεντρικό θέμα συζήτησης με βαθμό δυσκολιας μεγάλο,αλλά και αναρχο ερμηνευτικα.
γ).Ελευθεριαζουσα προτασιακή δόμηση(κάποιων) ελλείψει επαρκειας γνώσης.
δ)Η εκ περιφοράς διαδικασία είναι υγειονομικου ενδιαφέροντος δεν συμβάλει πολιτικά και νοθεύει την αμεσότητα της πρότασης και εξ αυτού την θετικότητα της διάδρασης.
Η συνέχιση λοιπον μιας ταυτολογικης πορείας γραφειοκρατικού περιεχομένου δεν είναι γόνιμη στο βαθμό που και η διοίκηση δεν ριζοσπαστικοποιει την εν λόγω διαδικασία,πολλώ μάλλον την υποθάλπει.
Θέματα εξόχως σοβαρά και χρονιζοντα προϋποθέτουν ωρίμανση, σε συσκέψεις περιοριστικές ως προς τον αριθμό συμμετοχής αυστηρά ελιτιστικής προελευσης(ποιοτικά).
Η κοινοποιηση των αποτελέσματων με επάρκεια χρονου,δίδει την δυνατότητα στην επιτροπή διαβουλευσης για μεγαλύτερη αντίληψη του θέματος.

Ανώνυμος είπε...

Κριτων πες ότι θες δεν μπορούμε δεν τοχουμε.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Διαβασα στο διαυγεια την αναρτηση και το προτεινα για δημοσιευση στο μπλογκερ γιατι μου εκαναν εντυπωση οι σωστες επισημανσεις κκκ Μεγαγιαννη Ζαρρα Καραμαργιου !Ανεισπρακτες οφειλες, πραγματοποιηση στοχων και σχεδια πολης !Ειδικα τα σχεδια πολης πρεπει να φερνουν αλλεργια στο δημο ,δεν εξηγηται αλλιως αυτη η αδιαφορια ! Απλο ειναι ,αναθετει ο δημος σε μηχανικο να κανει πραξεις αναλογισμου που μονο χρονο χρειαζονται για να τελειωσουν μπορει και 7 χρονια και στο τελος πληρωνει ο δημος και ο δρομος ανοιγει ! Πως θα τελειωσουν αν δεν ανατεθουν ποτε ? Στον αγιο καποιες πραξεις ανλ/σμου σε αδιεξοδα δρομων που ανατεθηκαν το 2008 ,εκανε ερωτηση με αιτηση ο κοιν συμβουλος Δ Πουλος να ενημερωθει για το σε ποιο σταδιο βρισκονται και ακομα να παρει απαντηση !Ειναι ανικανοι να αναδειξουν καποια οικοπεδα σας εντος σχεδιου ωστε καποιος να τα δει ως αγοραστικη επενδυση ! Δεν μπορουν να στρωσουν λιγο τσιμεντο σε χωματινα πεζοδρομια και φυτρωνουν βατα και το οικοπεδο κρυβεται !-----Κριτων εχεις δικιο ,η επιτροπη δεν εχει οικονομικες συλλογικοτητες και φορεις οπως οι συλλογοι επαγγελματιων και συνεταιρισμοι αλλα και ετσι μπορει να παραγει πολιτικη και να ακουγονται απαιτησεις για δημοτικο εργο ! Χρειαζονται πραξεις

Ανώνυμος είπε...

Κριτων ολα καλα,αλλα αυτο με την ελιτ μου καθεται ασχημα,
δημοκρατια εχουμε οχι ολιγαρχια.

Ανώνυμος είπε...

11,50 μμ.Η ελίτ υπάρχει παντού και πάντα σε αντιδιαστολή με την 'κουρελαρια'κατα Μαρξ Λούμπεν προλεταριάτο.Η πρόταση (Κρίτων) αφορά την ποιότητα στην παραγωγική σκέψη.Αλλο είναι σαν μέλος της επιτροπής διαβούλευσης να γνωρίζεις ένα πρόβλημα ως γεγονός και άλλο να μπορείς να το 'τομογραφεις'.
Ο Δήμος έχει ανάγκη από ένα Think Thank (δεξαμενή σκέψης)που να περιλαμβάνει δυνατά 'μυαλά',( ελιτισμός). Από εκεί τις προτάσεις ο Δήμος θα τις μετατρέψει σε πολιτικές.
Η επιτροπή δεν μπορει να παραξει
λυσεις,αλλά να 'γνωμοδοτήσει' για τα οφθαλμοφανη(επικαιροποιηση).Εδώ το δημοκρατικό δικαίωμα είναι μεν τυπικά νόμιμο,ουσιαστικό αντιπαραγωγικο.Για παράδειγμα μια εταιρία να ζητά από ένα 'λαικιστικο' πλήθος ανθρώπων 'γνωμες' ,τότε μάλλον τα θεματα παραμενουν θεματα.Το ότι κάποιοι στην επιτροπή εντοπίζουν τα προβλήματα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο,αλλά σύνηθες.Τα ζητήματα δεν λύνονται μονο με την δημοκρατική συμμετοχική διαδικασία,αλλά με την εξειδίκευση.Οσο ένα θέμα της πόλης σοβαροποιειται από την λαϊκή 'εγκριση' στο καφενείο,άλλο τόσο ισοσταθμιζεται σε ετερόκλητες συναθροίσεις διαβούλευσης.

Φιλοδημος


Ανώνυμος είπε...

Στρατηγικος σχεδιασμος υπαρχει 2010-2014-2019 και επιχειρησιακος σχεδιασμος και δρασεις . Χρειαζεται βουληση , συνεργασια και οικονομικοι ποροι . Η διαβουλευση για να βοηθησει χρειαζεται πολυμηνες διαδικασιες και προετοιμασια. Στο τελος βεβαια η θεληση του δημοτικου συμβουλιου να κανει πραξη και να ενταξει στο ετησιο τεχνικο προγραμμα , μονο αυτα που εχει φερει ως αποτελεσμα η διαβουλευση.

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΧΑΝΑ-ΦΙΛΟΔΗΜΕ-ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Ο ΣΚΟΥΦΙΑΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ Ο ΣΚΟΥΦΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΚΙΩΤΗ. ΑΓΓΙΖΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ. ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ - ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Τα προβλήματα είναι γνωστά Δεν ανακαλύπτει τον τροχό ένας εκπρόσωπος ενός σωματείου η ενός συλλόγου επειδή τα λεει.Απλως γίνεται τζερτζελο.Γιατί δεν προχωρεί τίποτε μετά από τόσα χρόνια ύπαρξης της επιτροπής διαβούλευσης.Μην αυτοκοροιδευεστε.θα γίνει αυτό που θέλει η πολιτική ομάδα που διοικεί τον δήμο.Απο τον κατάλογο των συμμετεχόντων οι περισσότεροι είναι αερόσακοι με μικροσυμφεροντα και ανάγκες ή δε άλλοι του συστηματος .
Νισαφι πια με τον καθωσπρεπεισμο, υπάρχει ρωγμή και σταθερή κοινωνική αντίθεση μεταξύ μας.

Ανώνυμος είπε...

Οταν η διαβουλευση .....συνεδριαζει , πρωτα θα πρεπει η δημοτικη αρχη να εχει θεσει τους βασικους στοχους π.χ θελουμε ολοι το ετος 2030 η περιοχη μας να ειναι προορισμος για ΣΚ απο Αθηνα η αλλες πολεις, ολο το ετος. Για να γινει αυτο , θελει υποδομες , για παιδια , ενηλικες , .... π.χ θελει ποδηλατοδρομους , δρομους για πεζοπορεια, παιδικες χαρες , δρασεις για ψυχαγωγια παιδιων , ηλικιωμενων στοχευμενα και υποστηριξη των σχετικων με το θεμα επιχειρηματιων .
Αρα ξεκινας με τα υπαρχοντα πλεονεκτηματα της περιοχης , βαζεις οραμα και στοχο , και υποστηριζεις ουσιαστικα τους ανθρωπους που θα επενδυσουν σε αυτο. ΜΑΚΡΥΑ ΕΠΩΔΥΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ , χωρις αμεσο πολιτικο οφελος , αλλα μακροχρονια θα οφεληθει η νεολαια του σημερα , εχοντας μελλοντικα απαχοληση.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς, θέλει προεργασία για να έχει ουσία η εργασία της διαβουλευσης.

Ανώνυμος είπε...

6.50 μμ 25/7 .Η υποτιμητική ερώτηση χρήζει και υποτιμητικής απάντησης. Αν πράγματι εύσημα αντιπολιτευτικου διαλόγου είναι ο αγώνας για τα 'ιερά και οσια' δύο επαγγελματιών στην πλατεία Ρεγγινιου τότε ναι δεν έχω συμμετοχή.
Αν φιλελευθερισμός είναι η 'μέχρι τελους'
εξωθεσμικη αντιπολίτευση τότε δεν ειμαι.
Αν όλοι οι γράφοντας εδώ, είναι ομαδοποιημενοι σε κοινό στοχο, παράδειγμα ,για την εύρυθμη λειτουργία της οικονομικής υπηρεσιας του Δήμου,εγώ είμαι σε απόκλιση.Τελος είμαι Δημότης φιλελεύθερος και αντικρατιστης,
με επιλογη των θεμάτων που σχολιάζω 'υποκειμενικα.
Φιλοδημος

Ανώνυμος είπε...

Και ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΣΤΗΣ ... βρε Φιλόδημε. Φαινεται οτι πάσχεις απο το σύνδρομο της διχασμένης προσωπικότητας ?

Ανώνυμος είπε...

@@ 3.00 μμ μια φίλη καθηγητρια-φιλολογος με ειδικες σπουδες, που φιλοξενω αυτον τον καιρο, οταν διαβασε τα σχολια του ΚΡΙΤΩΝΑ και του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ μου ειπε οτι η γλωσσα, το υφος γραφης και καποιες λεξεις, παραπεμπουν στο ιδιο προσωπο δηλ. ο ΚΡΙΤΩΝΑΣ χρησιμοποιει και το ψευδωνυμο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Προς Σέρλοκ Χολμς.
Η γραμμική γραφή Β'μπορει να ταιριάζει, ειδοποιειστε ομως και τον Μπαμπινιωτη.
Ο Κρατιστης είναι υποστηρικτής της μεγάλης παρέμβασης.Ολοι οι Κρατιστες είναι κατά βάση ανελευθεροι.Δεν έχουν συγκεκριμένο ηθικο υπόβαθρο αλλά αναλογικό.Δεν ενδιαφέρονται για το πραγματικό αλλά για το προσχηματικο.
ΠολιτικοΙδεολογικα είναι ασταθείς και μετακινούμενοι.
Ένας Φιλοδημος είναι υπέρ της τοπικής αυτοδιοίκησης.Ο Δήμος είναι αναγκαίον κακόν στο μέτρο που μπορει να ελεγχθει και να περιοριστεί αυστηρά ανταποδοτικά στην λογικη της ιδιωτικης οικονομίας 'εσοδα,εξοδα'.

Φιλοδημος

Ανώνυμος είπε...

Φιλοδημε-Κριτωνα μονος σου επαληθευσες τη γνωμη της φιλοξενουμενης μου. Αποφασισε τελικα με ποιο ψευδωνυμο θα γραφεις. Θα σου προτεινα να τα εγκαταλειψεις και τα δυο και να γραφεις με αυτο που ολοι μας σε γνωριζουμε, Γιάννης Πάλλας-Ταταρίδας
Φιλακια
Kassandra

Ανώνυμος είπε...

Φιλοδημε,κρατιστης δεν είναι εκείνος που το εισόδημα απο την δουλεία του πληρωνεται από το κράτος,αλλά εκείνος που θεωρεί ότι τρουπωσε και
δεν ξετρουπωνει ούτε με γαλαζόπετρα!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως θα ψωνίσω σκυλοτροφη από το κατάστημα Τραχανά,θα στηρίξω την τοπική οικονομία.

Ανώνυμος είπε...

Βραδυ στη πλατεία στο Ργγινι ,από τη μια πλευρα να τα πινει ο Σκουφιας με την παρέα του και από την άλλη οι Παντουλαιοι,δεν μοιάζει σκηνικό ταινίας με τους Βροντακηδες και Φορτουνακηδες!!!!!χαχα.

Ανώνυμος είπε...

Συζητηση Καφενειο-Ρεγγινι vs στρατηγικος στρατηγικος σχεδιασμος 28 σχολια με 14 σχολια . ΝΙΚΗΤΗΣ αναδεικνυεται το καφενειο το παρον και ευκολο απεναντι στο βαρυ , μελλοντικο και προς συζητηση τι προτενεται για το μελλον του τοπου .

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Ρεγκινι και που να διοικήσει το Δημο τι έχουμε να δούμε!

Ανώνυμος είπε...

Πάμ' πλατεία!!!!

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Μεσιε φιλοδημε προσδιορισε τα προσόντα των δυνατών μυαλων της δεξαμενής σκέψης, της ελίτ που χρειάζεται ο τόπος!

Ανώνυμος είπε...

Κ.Τραχανα.
Έτσι όπως προσδιόρισα αρκετές φορες το πρόβλημα,ειδικά με αφορμή την σύνθεση της επιτροπή Διαβούλευσης (ως δότη βέβαια) ακόμη και με την 'επίφαση' της επιλογης ex oficio (προεδρεία Συλλόγων).
Eτσι θεωρώ ότι η λύση στο ανωτέρω θεσμικό πρόβλημα(αντιπαραγωγικοτητα) είναι η υπό τον Δήμαρχο 'υπέρβαση' με τους εξής όρους:
Πρώτα την αξιολόγηση δεξιοτήτων σε δημότες που είναι σε θέση από την ιδιωτική τους πορεια να εκφράσουν γνώμη που να είναι σωστή.
Δεύτερον να μην έχουν διατελέσει αυτοδιοικητικοί και να είναι ουδέτεροι πολιτικά.
Τρίτον να μην έχουν νοσήσει από τον ιό του κρατισμού και της δαπάνης από τα 'λεφτοδενδρα'.
Να είναι φιλελεύθεροι και κοσμοπολίτες που να βλέπουν τον πραγματικό κόσμο όπως πρέπει να είναι.
Αυτά τα χαρακτηριστικά κ. Τραχανά είναι πρόκριμα για σύσταση μια ολιγομελής ομάδος(μέχρι 4-5 άτομα)
που θα ήταν ένα Think Tank .
Έτσι ο Δήμαρχος χωρίς να υποτιμά τους Φορείς,Συλλόγους,
Αυτοδιοικητικους Υπηρεσιες,θα έχει πρωτογενεις προτάσεις για τα περαιτέρω.
Εγώ υποθετικά θα καλούσα για συμμετοχή σε ένα τέτοιο άτυπο όργανο και έναν δεδηλωμένο 'αντιπαλο'αρκει να εκτιμούσα ότι είναι επαρκής στα πιο επάνω 'προσοντα'Ειναι έξυπνο να θέτεις ζητήματα ειδικού τύπου,από το να ασχολησαι με τραπεζοκαθίσματα,εύγε!

Φιλοδημος

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΔΗΜΕ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΚΟΥΦΙΑ. ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΣΥΚΙΩΤΗ. ΠΩΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΘΕΜΑ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ, ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙ.
ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ,
ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ?
ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΑ... ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 10.50πμ.
Δεν με
αφορά η προσωπική 'εντροπία'στα κοινά.
Γι αυτό απαντώ μόνο όταν το θέμα
το αξιολογώ υποκειμενικα.
Όσον αφορά για το μείζον δηλ την επιτροπή διαβούλευσης καλώς καλείται βάσει ενός καταλόγου .
Με ενδιαφέρει η εφαρμογή της πλατωνικής ιδέας περί Αρίστων (ελίτ) στο μέτρο που ο
πρώτος πολιτης θέλει την εφαρμογή αυτής,σε ένα πλαίσιο δυνατοτήτων βέβαια.Δεν πρόκειται για ΑΝΤΙ-ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ αλλά για ΠΡΟ-ΕΡΓΑΣΙΑ ,νομίζω ότι είμαι σαφής.Αν πάλι δεν υπάρχουν τότε με τις ...υγείες μας

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Συμφωνω με τα προσοντα εκτος απο ,1)να μην εχουν κανει αυτοδιοικηση =αν καποιος εχει πειρα απο δημο ειναι προσον γιατι μπορει να ξεχωρισει το εφικτο και το ανεφικτο εκτος αν εχει μαυρη κηλιδα στη θητεια του 2) να ειναι ουδετεροι πολιτικα = αν βαζει το συμφερον του τοπου του πανω απο το κομμα τοτε ειναι πολυ χρησιμος ,τα δημοτικα ειναι κατεξοχην πολιτικο θεμα και φαινομενο πχ κοινωνικη διαφοροποιηση εντος δημου και επιδραση της καθε αποφασης στο καθε στρωμα οπως δημ τελη ,διαφορετικο επιπεδο διαβιωσης κεντρου και ακρινης γειτονιας ,σχεση διοικησης δημου και διοικημενων δημοτων ,εκλογη αρχηγου =δημαρχου ! Εχουμε μπερδεψει τη πολιτικη επιστημη που μελεταει πολιτ φαινομενα και λυνει προβληματα με τη βρωμια ,την ιδιοτελεια ,την ανυπαρξια πολιτικου θαρρους ,την εκμεταλευση του δημ κουμπαρα κλπ! Καποιοι θελουν τα δυνατα μυαλα να μενουν εξω για να μην τους καπελωνουν ! Το συστημα των δυνατων μυαλων ειχε χρησιμοποιηθει για πρωτη φορα το 1910 στην ελλαδα επι ΛΕΥΤΕΡΗ

Ανώνυμος είπε...

Κώστα χρησιμοποιεις πολύ τα (αν).Σου θυμιζω.
Όταν ο Φίλιππος κάλεσε τις ελληνικές πολεις στην Κόρινθο για 'διαβουλευση' οι Σπαρτιάτες δεν πήγαν.
Τότε θυμωμένος τους απείλησε ότι -* Αν έρθω με τα στρατεύματα μου στην Σπάρτη,θα σας...κλπ.Του απάντησαν λακωνικά βέβαια... Αν.

Ανώνυμος είπε...

Ας τελειώσει πλέον το θέμα αυτό περί αθέμιτου ανταγωνισμου.Εχει εξαντλήσει την δυναμική του.Συμφωνω με τον επίλογο Σκούφια ως αιτιολογία ανάδειξης
Η αλλαγη στην είσπραξη των τελών ΚΧ είναι πλέον αδυνατη λόγω πανδημιας.Οι μηνιαιες δοσεις διευκόλυνσης καταβολης φορων έφτασαν τον αριθμο 240 και πάλι δεν φτάνουν.
Αν κρατιέται κάτι ανοικτό ακόμη είναι γιατί δεν κόβονται αποδείξεις και το
ρευστό ανακυκλώνεται και δεν πάει στην μαύρη τρύπα.Λυπαμαι όμως για την κατάντια των επαγγελματιών που προσπαθούν να πάρουν απο μια πίτα που συνεχώς μικραίνει με σκυλοκαυγαδες.Ο Δήμος βάσει του νόμου πραττει,αλλιώς πρέπει να ερωτηθεί ο Φιλιππιδης στην Τρίπολη αν περνάει καλά.

Ανώνυμος είπε...

7.57 ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΚΟΥΦΙΑ. ΕΚΕΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Εκεί βελάζουν τα γίδια.

Ανώνυμος είπε...

Στα εργα του Δημου δεν ειναι το θεμα αν κανει εργα ο Δημαρχος, και με τυχον αλλιωσεις οπως γραφουν καποιοι, αλλα το βασικο ερωτημα ειναι αν κανει τα σωστα εργα που θα δωσουν αναπτυξιακη πνοη στο Δημο για την επομενη 10 ετια. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ . ειναι εργο να γινει βιολογικος στο Αγιο Κωνσταντινο και δικτυο αποχετευσης και συνδεσεις ; ΝΑΙ .. ειναι το σωστο εργο οπως θα γινει ; οχι ... οταν εχεις Ηδη δυο αποτυχιμενους Βιολογικους που δεν λειτουργουν πληρως και τα εχεις πληρωσει ακριβα . Πόσες ενεργες συνδεσεις εχει ο Μωλος και ποσες τα Κ.Βουρλα ; πόσα εσοδα εχει ο Δημος απο τους υπαρχοντες βιολογικους ; Ποσα Εξοδα καθε χρονο ; με ποσα επιπλεον εξοδα επιβαρυνεται ο Δημοτικος προυπολογισμος ; αυτα πρεπει να σκεφτει η ομαδα Διοικησης και το Διοικητικο συμβουλιο.

Ανώνυμος είπε...

1.46 πμ.Σωστα θετεις το ζήτημα.Ειναι λοιπόν ο Δήμος όπως το Μπάσκετ του Παναθηναϊκού μετά εποχής Γιαννακοπούλου δηλ Εσοδα-Εξοδα;Η απάντηση είναι, ΟΧΙ.
Η αναγκαστική θεσμική δομή(αυξήσεις τελών,δάνεια, χρέωση) ανταποδοτικης προσφοράς προς τους δημότες συντελείται;Η απάντηση είναι, ΟΧΙ
Που οφείλεται λοιπόν το σύνδρομο της αστοχίας αλλά και της χρέωσης;
Οφείλεται στον κάθε δημότη που ασχολείται με τα κοινά με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ως ιδιώτης χρησιμοποιεί για την ανάγκη του.Ενα παραδειγμα:Ο καφες είναι τρόπος κοινωνικής αλληλεπίδρασης δηλ αναγκη η επιλογή του, το κόστος, η τοποθεσία, η διάρκεια, η συχνότητα, γινεται οικειοθελως και πάντα με την ένδειξη κοστος-αποτελεσμα.Στον δήμο έχουμε ακριβώς το αντίθετο σε κάθε αποφαση(κοστος-αποτελεσμα) που δεν διορθώνεται με την αλλαγή διοίκησης πέραν από ένα ορισμένο όριο.
Βέβαια σε ανεπτυγμένες κοινωνίες(Φιλανδία)με εγγενή χαρακτηριστικά ήθους είναι διαφορετικά.
Επί της ουσίας ο αρχικός σχεδιασμός(ΒΙΟΚΑ κ. Βουρλων-αποδεκτης)έπρεπε να είναι η βάση για νεα θεση,ενοποίηση, επεκταση,ιδιωτικοποίηση και κατά συνέπεια οικονομία κλίμακος.
Αυτό όμως σε κοινωνίες όπως η δική μας(Προνεωτερική) με έντονα στοιχεία φαυλοτητας δεν ήταν και ειναι δυνατόν να υπηρετηθεί από δημοτες μέσης αξίας.

.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φίλε ο δήμος είναι έτσι γεωγραφικά που τα καμενα είναι στο κέντρο και Μώλος αγιος στα άκρα του! Για αυτό χρειάζονται 3 βιολογικοί! Αν ήταν αλλιώς θα χρειαζόταν ένας! Γιατί λες ότι ο βιοκα των καμένων είναι αποτυχημένος? Ενώ έχει καθαρίσει τη θάλασσα των καμένων! Το 2003 που ξεκίνησε το νέο ιζαμπελα τότε με τα παρτυ και τα μπουγελα κανένας από Άγιο κωννο δεν έκανε μπάνιο στη θάλασσα της ισαμπελα, μόνο ντους γιατί η θάλασσα ήταν χάλια και τώρα μια χαρά! Ο βιοκα του μωλου θέλει λεφτά για συνδέσεις ή σύμβαση παραχώρησης σε ιδιώτη και να τα κάνει μόνος του! Ο αγιος χρειάζεται άμεσα βιοκα γιατί έχουμε βρωμίσει και δημιουργούνται αδικίες πχ στη γειτονιά μου ένας μόνο έχει στεγανό βόθρο τσιμεντένια δεξαμενή και μόνο αυτός πληρώνει για αδειασμα ,όλοι οι άλλοι δεν γεμίζουν γιατί πάνε στη θάλασσα υπόγεια. Ο βιοκα είναι με διαίρεση στα ρολόγια νερού τα έξοδα του και όποιος έχει υπερκαταναλωση νερού αυτόματα σημαίνει ότι έχει και υπερπαραγωγή λυμάτων με χρέωση επιπλέον!

Ανώνυμος είπε...

Οταν καταλαβεται κκ.κ.α.π Τραχανα οτι ο Δημος αν ειχε ενα Βιολογικο που λειτουργουσε με ολα τα σπιτια και ολες τις πολυκατοικιες και ολα τα διαμερισματα συνδεδεμενα που πληρωνουν ολα και ολοι θα ειχε οφελος ο δημος και ποιο λιγοτερα δημοτικα τελη . Εργα αλλα αυτα που πρεπει

Κριτων είπε...

Κανένας δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι ο ΒΙΟΚΑ του Κονιαβιτη είναι αποτυχημένος.Ειναι όμως σε λάθος μέρος όπως και το ΚΥ και αν ήταν αντίστροφα θα είχαμε ωφέλειες,όπως:
Συνένωση συστημάτων αποχέτευσης με αποδέκτη τον βοαγριο ή το λιαπατορεμα με οικονομία κλιμακος.Απελευθερωση της θαλασσας του ΕΟΤ
από "βαρυδια" επεξεργασμένων λυμάτων,άρα θελκτικοτητα επένδυσης.
Ένταξη και ομογενοποίηση στην αστική περιοχή υπηρεσίων πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας ως ουσία αλλά και αίσθημα ασφαλειας για τον ιαματικό τουρισμό,με κατάργηση του αγροτικού ιατρείου.
Αυτά δεν ικανοποιούνται σε μια λουτροπολη με δυναμική όπως τα Καμενα Βούρλα γιατί ο χωριατης αυτοδιοικητικος δεν μπορει να καταλαβει τι σημαίνει η λέξη "Συνέργεια"

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ :
ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.

ΑΚΟΥΣΤΕ :
(Α). ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ , ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΓΕΙ ΤΟ 8ΜΗΝΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΙΟΥΛΙΟ!!!
(Β) ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΕΙΜΩΝΑ.!!!!!
(Γ) ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ
4 ΑΤΟΜΑ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΑΣ (ναι καλά διαβάζεται τέσσερα άτομα)


ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΤΕ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ....... ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΑΙΖΟΝ,
ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ .

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ….ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΞΑΣΟΥΜΕ???