17 Ιουλίου 2021

Εθελοντικός καθαρισμός παραλιών σε Καμένα Βούρλα, Αρκίτσα, Μαλεσίνα, Αταλάντη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τους δήμους Λοκρών, Καμμένων Βούρλων και Ιστιαίας – Αιδηψού και με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» καθαρίζουν παραλίες του Βόρειου Ευβοϊκού, το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021.

Στη δράση αυτή, θα συμμετέχουν εθελοντές καθώς και οι δήμοι με καθαριστικά μηχανήματα, προκείμενου ο κόσμος να απολαύσει καθαρές παραλίες και αυτό το καλοκαίρι.

Οι παραλίες που θα καθαριστούν και τα σημεία συνάντησης των εθελοντών στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου 17 Ιουλίου είναι:

 Στην Αρκίτσα, η Παραλία Μικρή Σουβάλα.
Σημείο συνάντησης: η αρχή της Παραλίας.

 Στην Αταλάντη , η Παραλία Παλιομάγαζα.
Σημείο συνάντησης: ο χώρος στάθμευσης της Παραλίας.

 Στη Μαλεσίνα, η Παραλία Βλυχάδα.
Σημείο συνάντησης: ο χώρος στάθμευσης οχημάτων.

Στα Καμένα Βούρλα, η Παραλία Καμένα Βούρλα.
Σημείο συνάντησης: μπροστά από την Εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα.

 Στην Αιδηψό, η Παραλία Γρεγολίμανο.
Σημείο συνάντησης: ο χώρος στάθμευσης της Παραλίας.

Στα σημεία των καθαρισμών, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του COVID-19.

«Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε πολίτη που αγαπά τη Φύση. Όλοι μαζί μπορούμε, αλλά και οφείλουμε να φροντίζουμε για την καθαριότητα και την προστασία του Περιβάλλοντος.Ζητούμε λίγο από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο σας, στη νέα εκστρατεία καθαρισμού ακτών του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου.
»Καθαρίζουμε τις ακτές μας, γιατί αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε εμείς, τα παιδιά μας, οι φίλοι μας, οι επισκέπτες της Στερεάς Ελλάδας, να τον χαιρόμαστε σε όλο του το μεγαλείο, σε όλη του την ομορφιά. Αλλά και για να δώσουμε το καλό παράδειγμα σε χιλιάδες άλλους αυριανούς εθελοντές» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό πράγματι είναι κάλεσμα εθελοντισμού αλλά και πρακτικά αφορά δημόσιες και ελεύθερες στην πρόσβαση παραλίες.
Η άλλη ανακοίνωση για τον ιδιωτικό χώρο στην Μαρίνα Κ. Βούρλων ήταν συμφωνία του επιχειρηματία με ειδικό υποβρυχίων εργασιων για καθάρισμα του πυθμένα έστω άνευ πληρωμής.Ειναι δύο διακριτά πράγματα το πρώτο είναι Εθελοντισμός το δεύτερο είναι ιδιωτική συμφωνία.

Ανώνυμος είπε...

Υπήρχε συμμετοχή καμενοβουρλιωτων ?

Ανώνυμος είπε...

Πλήρης αποτυχία,μηδαμινη συμμετοχη.
Υπομονή με τον επόμενο Δήμαρχο που το επιθετό του αρτχίζει από Ξ θα δούμε άσπρη μέρα στα Καμένα και σε ολο τον Δήμο!

Ανώνυμος είπε...

Καινουριωτες, απαίδευτοι, ουζαδες ,μόνο μέχρι την λαϊκή αγορά και με έλεγχο.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Πολύ μικρό θέμα για να είναι μεγάλο για συζήτηση.Ο εθελοντισμός έτσι και αλλιώς στην χωρα είναι ακτιβιστικός και τροφοδοτειται παραλληλα με τον δικαιωματισμο από το πιθαρι της αριστεράς.Εναι καλυμμενος οικονομικά από τον κρατικοδιαιτισμο και ιδεολογικά τοποθετημένος στην δήθεν δωρεάν παιδεια.Η διαφορά του ντόπιου με τον ξένο εθελοντισμό είναι στην κουλτούρα.Στην αλλοδαπή δεν υπάρχει το ανθρωπογενες σκουπίδι αλλα ως φυσικό φαινόμενο .Συνεπως εκεί ο εθελοντισμός είναι προσπάθεια τακτοποίησης του φυσικού υλικού(ξύλα,φύκια,πέτρα κλπ).Αν λοιπόν η μη συμμετοχή στην ντόπια προσπάθεια(καθάρισμα παραλίας) είναι αποτυχημένη αυτό δεν είναι πολιτικό πρόβλημα,είναι κοινωνικό με αιτία ότι ο ρυπαινων δεν θα ήταν τέτοιος αν έπρεπε να είναι και υποχρεωμενος να καθαρίζει αυτό που δημιούργησε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8:51 π.μ., Ιουλίου 19, 2021 ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ είναι ένα μικρό θέμα για να είναι μεγάλο για συζήτηση… αλλά ακριβώς το αντίθετο. Είναι ένα μεγάλο θέμα το οποίο στο Δήμο μας το θεωρούμε μικρό για συζήτηση… Οι κοινωνίες που ‘βρωμίζουν’ (σαν τη δική μας) και περιμένουν να ‘ρθει ο Δήμος ή το Κράτος να καθαρίσει… είναι καταδικασμένες στην παρακμή.
Οι τόποι που θέλουν να γίνουν ‘’τόποι προορισμού’’ φροντίζουν να έχουν ανεπτυγμένο τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ που συνδράμουν τη Δημοτική Αρχή στον πολιτισμό της καθημερινότητας !
Και εμείς οι ΚΒτες είμαστε ‘μανούλες’ στο να βρωμίζουμε και να φωνάζουμε : Που είναι ο Δήμος να καθαρίσει !

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ 7.27 μμ στην διαπίστωση του πως πρέπει να είναι ο τόπος(καθαρός).Ομως η έννοια που δίδεται στην Ελλάδα για τον εθελοντισμό(βλέπε 8.51 πμ)είναι στρατευμένη ,κιβδηλη,προσχηματικη,όπως ακριβώς είναι δομημένο το σημερινο κρατος (Νεοβυζαντινο- θεοκρατικο).

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Θυμάμαι το 14 στο πειρατή Αύγουστο πριν αναλάβει, μου λέει σε θέλω μαζί μου, λεω στην στρατηγική αν πρόκειται να με ακούς να έρθω, όχι μου λέει θα κάνουμε ομάδες εθελοντών, δηλαδή εγώ θα καθαρίζω τη παραλία και εσύ θα μου δίνεις οδηγίες από το αυτοκίνητο ρε πας καλά έτσι θα έρθουν εθελοντές λέω! Αν δεν βάλει πλάτη ο δήμαρχος με προσωπική εργασία και χαμηλό προφίλ με μη προκλητικό λαιφ σταιλ δεν έρχονται εθελοντές! Και αν έχει βελούδινα χεράκια και δεν μπορεί ας βάλει το χέρι στη τσέπη του να πληρώσει 1000 ευρώ και 1000 ο περιφερειαρχης σε ανέργους να καθαρίσουν την παραλία! Τότε θα έρθουν και εθελοντές! Έτσι στο τσάμπα και με επιστασια δεν έρχεται κανένας!---- Φιλόδημε το κατανόησα το βιβλίο με πολύ μελέτη, αγόρασε το και διάβασε το θα γίνεις σοφοτερος,η Βαϊμάρη δεν τόλμησε να λύσει τα οικονομικά και την ανεργία γιατί δεν ήθελε συγκρούσεις με τα συμφέροντα! ---100 χρόνια από την μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνισμού που τις συνέπειες τις νιώθουμε τα τελευταία χρόνια στο Αιγαίο, δεν θα κάνουμε μια μελέτη έξυπνης ιστορίας του 1922 ? Αίτια, ευθύνες και πολιτική ανάλυση? Η δεξιά στο εδώλιο της Ιστορίας!

Ανώνυμος είπε...

Κ.Τραχανα ,το 1922 ήταν ίδια ημερομηνία και για την Βαϊμάρη και για την κυβέρνηση Γούναρη με ιδιες συνθήκες μετά από μια μεγαλη ήττα.Οι διάφορες είναι στον τρόπο διαχείρισης αυτής.Επισης εχουμε διαφορά στα μεγεθη και κυρίως εδώ η επανάσταση του Πλαστήρα ήταν εθνοκεντρικη ενώ στην Γερμανία ήταν κοινωνική.Εκεί έχουμε προβιομηχανική οικονομια ενώ εδώ πρωτογενή.Εκει ο Λένιν βοήθησε το κίνημα των Σπαρτακιστων- ΚΚ και εδω ενίσχυσε με όπλα τον Κεμάλ ενάντια στους Ιμπεριαλιστες. Καμια λοιπόν συσχέτιση εκτός της ίδιας χρονικης περιόδου.
Φιλοδημος

Ανώνυμος είπε...

Σημ:μεταβιομηχανικη

Ανώνυμος είπε...

ημιμαθής ή γκαιμπελίσκος?
η κυβέρνηση Γούναρη και η λαϊκή -δεξια παράταξη έστειλε την 1η Μεραρχία με τον Κορίνθιο Συνταγματάρχη Πυροβολικού Νικόλαο Ζαφειρίου να αποβιβαστεί στη Σμύρνη το Μάιο του 1919 συνοδευόμενη από τον αρμοστή Στεργιάδη;
θες κι άλλο διαβασμα

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΔΕΝ τα συγχεω Φιλόδημε καμία σχέση ανάμεσα στα δύο!--- Ναι 10.09 και στις εκλογές του 1920 κέρδισε ο Λευτέρης το κοπέλι που πήγε να κατακτήσει την Άγκυρα και έγινε το 22! Βρήκαμε ποιος θα εγκαινιάσει το πολυπολιτιστικο κέντρο! Βερεμη ξανά στα θρανία θα κάτσεις!

Κριτων είπε...

Κύριοι η επίδειξη ιστορικών γνώσεων με σκοπό να γίνεται κάποιας μορφής εξομοιωσης η έστω διαφοράς με το σήμερα είναι δυσχερής.Μαλιστα όταν οι συζητητές αντλούν τα στοιχεία από πηγές οι οποίες έχουν έντονο το υποκειμενικό στοιχείο(εφημερίδες ,στρατευμένη δημοσιογραφία.ιδεολογικη αποχρωσα ένδειξη) κλπ.
Έτσι η λανθάνουσα άποψη
περί του ΑΙΤΙΟΥ σε σχέση πάντα με το αιτιατό(αποτελεσμα) είναι καταφανής.Παεαδειγμα ο Κύριος 1.-"Δεν τόλμησε η κυβέρνηση να λύσει το οικονομικό (Βαϊμάρη)γιατί δεν ήθελε να συγκρουστεί με τα συμφεροντα?-"Πλάνη και αυθαιρεσία στο συμπέρασμα. Κύριος 2.Το αποβατικό στράτευμα στην Σμύρνη ήταν αποτέλεσμα δεξιάς πολιτικής και μεγαλοϊδεατισμού?Εύκολο συμπέρασμα βάσει ημερομηνίας αλλά ρηχό?
Κύριος 3.-"Εθελοντισμός,κιβδηλος προσχηματικος,κρατικοδιαιτος από ένα νεοβυζαντινο-θεοκρατικο κρατος?-"Υπερβατολογικος συλλογισμός στηριζόμενος στην απέχθεια για τον ρόλο του κρατους.Ολα τα ανωτέρω είναι εκφορά υποκειμενισμού μη στηριζόμενα σε πλήρη στοιχεία τα οποία μόνο με βαθιά γνώση μπορεί να αναλυθούν επαρκώς και πάντοτε με επιφύλαξη για το λάθος.
Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος θα αποκλεισθεί να εκφέρει άποψη όσο και αναίτια να είναι.
Συνεχίζουμε όλοι μαζί.
Μετά τιμής.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ήρθε συνομήλικος και μου λέει, τι χάλια είναι αυτά στη παραλία του ΚΑΛΑΜΟΥ μετά από το μπάζωμα στην πλημμυριδα δεν υπάρχει χώρος να στρώσεις ψάθα. Στη κάθε σελεμπριτυ ο δήμος θα υπακούει και θα κάνει χάρες? Για μένα θα το μπαζωνε? Δις ψηφοφόρος του ανυπαρκτου! Του λέω,πουλάς τρέλα? Το έχεις ψηφίσει δις και διαμαρτυρεσαι? Είχε αποφασιστεί από πριν και το 19 το ενεκρινες! Με κοίταγε......

Ανώνυμος είπε...

Εμπαινε Γιουτσο?

Ανώνυμος είπε...

Στη παραλια ασπρονεριου τα 2 μπιτς μπαρ εχουν επεκτείνει τα ομπρελοκαθισματα περαν της εκτασης που εχουν παρει αδεια με αποτελεσμα να εχει μικρυνει η ελευθερη παραλια και να ειναι ο ενας πανω στον αλλον ιδιαιτερα τα σ/κ...
Κυριε Τραχανα αφου ενδιαφερεσαι για τα δημοτικα πραγματα και θελεις να κατεβεις υποψηφιος ... παρε την αστυνομια και ζητησε να παρεμβει ωστε να αποκατασταθει η νομιμοτητα οπως προβλεπει ο νομος, βλεπε και την αναρτηση του οικονομολογου.
Αυτο ειναι μια ουσιωδη παρεμβαση η οποία θα εκτιμηθεί απο τους χιλιάδες δημοτες που κατακλύζουν τη παραλια και να σε στηριξουν στις επερχομενες εκλογες.
Ετσι νομιζω οτι πρεπει να κινειται καποιος υποψηφιος.
Φιλικα, ένας συντροφος

Ανώνυμος είπε...

35 άτομα έχουν εργασία μονο στο μπλουμ,βάλε μπικίνι, και παραδεισος.
Εσείς το χαβά σας για τα δικαιώματα της καρετα-καρετα,λες και δεν υπάρχει χώρος ενδιάμεσα

Ανώνυμος είπε...

@ 7.03 κανενας δεν ειναι αντιθετος με τις επιχειρησεις των μπιτς μπαρ. Αρκει να απλωνονται στο μερος που νοικιασαν. Αν επεκτεινονται περαν του μισθωμενου μερους αυτο ειναι παρανομο διοτι περιοριζουν το χωρο σε εμας, και ειμαστε πολλοί, που επιλεγουμε να κανουμε το μπανιο μας με την δικη μας ομπρελα. Αυτο νομιζω οτι ειπε και ο σύντροφος 6.38 με το σχολιο του.
Και ο κ. Τραχανάς, οφείλει να απαιτήσει απο την Αστυνομία, τη τηρηση της νομιμοτητας.

Ανώνυμος είπε...

"Συντροφια" 6.38 και 8.13 ο Τραχανας μονο λογια ειναι. Τη "καρεκλα" θελει να γινει βεζυρης στη θεση του βεζυρη. Μην το ψαχνετε... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φυσικά και θέλουμε beach bars, μακάρι όλες οι βίλες που έχουν κλείσει ΑΙΓΙΑΛΟ και παραλία να ήταν beach bars,εντός νομιμου άλλο να παραβιαζεις το χώρο ένα μέτρο άλλο δέκα !Το θέμα είναι ότι πρέπει να παλεύετε και μόνοι σας για τα δικαιώματα σας !Θα μεριμνησω στην ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ! Το ασπρονερι πρέπει να το διαχειρίζεται ο αντιδήμαρχος Καμβουρλων λόγω εγγύτητας!Ομπρέλες ελεύθερες του Δήμου έχει το ασπρονερι? Βλέπεις φίλε μου δεν υπάρχει βεζυρης, αν υπήρχε θα ήταν γεμάτο Ομπρέλες από το σισυ ως το ασπρονερι!

Ανώνυμος είπε...

κ. Τραχανά πρωτα πρεπει να ενημερωσεις την αστυνομια, η οποια περνα καθε μερα και κανει πως δεν βλεπει, και αν δεν προβει σε ενεργρεια τοτε την κτηματικη. Το κακο εχει παραγινει στο ασπρονερι με τα 3 μπιτς μπαρ. Απλωνονονται καθε μερα και περισσοτερο ενω οι παραλιες πρεπει να ειναι κοινοχρηστες.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος ενοχλείται είναι ελεύθερος να πάρει τηλ.επωνυμα στην κτηματική,λιμεναρχείο,αστυνομία με κοινοποίηση στον Δήμο.
Η καταγγελία είναι ενεργοποίηση δικαιώματος και όχι κακεντρέχεια.Η επιχείρηση που εκ συστήματος κάνει κατάχρηση της σύμβασης είναι εκ των προτέρων έτοιμη να δεχθεί και τις επιπτώσεις.Ενας υποθετικος τζίρος 1 εκατ. είναι στημένος έτσι,ωστε να δεχθεί στα έξοδα και μερικά πρόστιμα.Το προβλημα για την παραβατική επιχείρηση αρχίζει όταν
υπάρχει ποινή δεκαημέρου lockdawn με εφαρμογή βέβαια εντός του καλοκαιρινού, χρόνου και όχι με ανοχή
της αστυνομιας μεταφορά της ποινής για την περίοδο του φθινοπώρου(περίοδος ανακαίνισης).Όλα αυτά δεν αφορούν βεβαια τους πελάτες (νεολαία, και το λούμπεν προλεταριάτο )αλλά μεγαλύτερες ηλικίες πολιτών που δικαιολογημένα θέλουν να εφαρμόζεται η τάξη και τα δικαιώματα.Ο Δήμος ως θεσμός είναι υπεύθυνος πολιτικά άρα και ηθικά διότι δεν θέτει κατά αρχήν τους κανόνες περί αθέμιτου ανταγωνισμού έτσι ώστε κάθε παρέκκλιση να εξατομικεύεται και να μην ομαδοππιειται ώστε το πρόβλημα να μην γενικευεται,άρα να μεγιστοποιείται.Μην ξεχνούμε ότι είμαστε στην χώρα της αναρχίας.

Νομικός (παραθεριστές)

Ανώνυμος είπε...

Ρε κουτό7.04 γιατί τα βάζεις με τους Καινουργιώτες; Αν στον σφυρίξουν να δεις που θα τους αγαπήσεις και συ...