24 Ιουλίου 2021

Ανοικτή Επιστολή προς τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων - Ο Συνεργάτης σας, σάς εκθέτει Δήμαρχε κ. Συκιώτη !

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Του Γιάννη Σκούφια [ Οικονομολόγος - Ενεργός Πολίτης ] – 24/7/2021

Κύριε Δήμαρχε,
Στις 30/6/2021 υπογράψατε Ειδική Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, με την οποία προσλάβατε ως Ειδικό Συνεργάτη τον κ. Παντούλα Δημήτριο [ κάτοικο Ρεγγινίου, ο οποίος διατηρεί και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Καφενείο-Οβελιστήριο ] για να παρέχει συμβουλές και να διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, προς εσάς και τα θεσμικά όργανα του Δήμου. [ βλ. ΑΔΑ : ΨΥ7ΑΩΚ1-5Μ9 ]
Σήμερα, Σάββατο 24/7/2021, περιήλθε σε γνώση μου μια ενέργεια του Ειδικού Συνεργάτη σας, η οποία μου έδωσε το ερέθισμα να σας απευθύνω μέσω του blog, ως ενεργός πολίτης, αυτή την Επιστολή. Θα μπορούσα να την είχα αποστείλει προσωπικά σε εσάς, αλλά θεώρησα σκόπιμο να ενημερωθούν και οι αναγνώστες-δημότες, διότι το εν λόγω θέμα αφορά σχεδόν το σύνολο των συνδημοτών μας επαγγελματιών με επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος [ Café - Beach Bar - Restaurant – κλπ ]

Τι έκανε o Συνεργάτη σας ?
Σ
τις 7/7/2021 ( ημέρες 7 από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Ειδικός Συνεργάτης σας ) ο κ. Παντούλας απέστειλε με Δικαστικό Επιμελητή ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ (βλ. τέλος) κατά της κας Μελέτη Ελένης που πρόσφατα άνοιξε Καφενείο στο Ρεγγίνι… να απομακρύνει τα 3 τραπεζοκαθίσματα από τον δημοτικό κοινόχρηστο χώρο ( ΝΑΙ, επαναλαμβάνω 3 τραπεζάκια !!! ) … διότι δεν έχει πάρει την απαραίτητη άδεια από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου… άλλως θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ενώπιον των Αστικών και Ποινικών Δικαστηρίων !!!
ΝΑΙ, κ. Δήμαρχε, καλά διαβάσατε. Κατά τον άνθρωπο που εσείς επιλέξατε για Ειδικό Οικονομικό Συνεργάτη, η τοποθέτηση 3 τραπεζοκαθισμάτων επί κοινόχρηστου χώρου χωρίς άδεια του Δήμου… είναι ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ !!! Συγχαρητήρια για την επιλογή σας !!!

Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα, όπως τα παρουσιάζει ο Συνεργάτη σας ?
ΟΧΙ, κ. Δήμαρχε !
Η κα Μελέτη έχει ζητήσει, με υποβολή αίτησής της, να της παραχωρηθούν 10 τμ της πλατείας για να τοποθετήσει τα 3 τραπεζοκαθίσματα και να πληρώσει το σχετικό τέλος στο Δήμο, αλλά ο Δήμος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά της, ούτε θετικά, ούτε αρνητικά.

Γιατί κε Δήμαρχε ?
Εσείς δεν είστε, αν δεν κάνω λάθος, και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας και Ζωής που είναι και το αποφασιστικό και εισηγητικό όργανο άσκησης αρμοδιοτήτων του Δήμου, των σχετικών με την ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδομία, την προστασία του περιβάλλοντος και την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρίες ?

Αν είναι «σιωπηρή αποδοχή» το κατανοώ…
Αν ΟΧΙ, σας ερωτώ :
Είναι νόμιμες, όσον αφορά την εκμετάλλευση κοινόχρηστου χώρου, όλες οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος [ Café - Beach Bar - Restaurant – κλπ ] που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας ?

ΟΧΙ κ. Δήμαρχε. Το γνωρίζουμε καλά και εσείς και εγώ και όλοι όσοι παροικούμε την Ιερουσαλήμ !
Ας μην ανοίξουμε τον «Ασκό του Αιόλου» εν μέσω της πανδημίας… και ας αφήσουμε τους ανθρώπους του επιχειρείν να κάνουν τη δουλειά τους… πάντα φυσικά μέσα στο πλαίσιο των «μικρών παρανομιών» πχ των 3 τραπεζοκαθισμάτων.

Τελειώνοντας κε Δήμαρχε θέλω να σας επισημάνω ότι η ενέργεια αυτή του Συνεργάτη σας προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας και…
Επειδή, η ενέργειά αυτή είναι άκρως προκλητική και επικίνδυνη ( καταλαβαίνετε τη εννοώ ? ),
Επειδή, η ενέργεια αυτή σας εκθέτει ανεπανόρθωτα ως Δήμαρχο,

Σας καλώ,
Να λάβετε επίσημα θέση για το συγκεκριμένο θέμα για αποκατάσταση της ηρεμίας :
[Α] Καταδικάζοντας την ενέργεια του Ειδικού Συνεργάτη σας και καλώντας τον να σταματήσει αυτές τις ενέργειες (σήμερα ήρθε και η Αστυνομία για έλεγχο…)
[Β] Παραχωρώντας τη σχετική άδεια στη συνδημότισσά μας κα Μελέτη, σαν αυτές που έχετε παραχωρήσει σε όλους τους επιχειρούντες στον Δήμο μας. Η κα Μελέτη ζητά ίση μεταχείριση. Τη δικαιούται. Είναι νόμιμο και πρέπει να γίνει πράξη.

Ο Ενεργός Πολίτης
Γιάννης Σκούφιας
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Του Δημητρίου Παντούλα του …
ΚΑΤΑ της Μελέτη Ελένης…
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε από το έτος 2016 μέχρι και σήμερα διατηρώ κατάστημα καφενείο-οβελιστήριο στην τοπική κοινότητα Ρεγγινίου, το οποίο λειτουργεί με όλες τις νόμιμες άδειες. Το κατάστημά μου αυτό ευρίσκεται ακριβώς απέναντι απο το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ομοίας δραστηριότητας, που εσείς διατηρείτε.
Μετ’ εκπλήξεως και δικαίας αγανακτήσεως παρατήρησα ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχετε εναποθέσει προς χρήση τραπεζοκαθίσματα έξωθεν του καταστήματός σας σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο, εμποδίζοντας την διέλευση των πεζών επ’ αυτού.
Προκειμένου να διαπιστώσω εάν για την ενέργειά σας αυτή έχετε λάβει την απαραίτητα νόμιμη άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, κατέθεσα σχετική αίτησή μου και εις απάντηση μου γνωστοποιήθηκε ότι δεν έχετε καταθέσει, ως οφείλατε βεβαίως, σχετικό αίτημα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον δημοτικό κοινόχρηστο χώρο και επομένως δεν έχετε κανένα απολύτως δικαίωμα προς τούτο.
Η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από εσάς λοιπόν έξωθεν του καταστήματός σας, επί του δημοτικού κοινόχρηστου χώρου είναι όλως παράνομη και καταχρηστική. Δεν διστάζετε στην προσπάθειά σας προσέλκυσης καταναλωτικού κοινού και απόσπασης απο τη δική μου επιχείρηση να χρησιμοποιήσετε δόλια μέσα, ήτοι μεθόδους εμπορικού ανταγωνισμού που κολάζονται από το Νόμο.
Σας καλώ λοιπόν όπως εντός 5 ημερών από λήψεως της παρούσας να απομακρύνετε τα άνω τραπεζοκαθίσματα απο τον δημοτικό κοινόχρηστο χώρο, άλλως σας δηλώνω ότι θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειές μου ενώπιον των αρμοδίων Αρχών καθώς και των Αστικών και Ποινικών Δικαστηρίων.
Ρεγγίνι, 7/7/2021
Ο Εξωδίκως Δηλών, Καλών, κλπ
Δημήτριος Παντούλας
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ. Σκουφια στην αποδειξη που δινει ο κ. Παντουλας οταν παιρνω καφέ αναγραφει Υποκαταστημα που υπαγεται στη ΔΟΥ Ηλιουπολης. Απο τα λιγα που γνωριζω για επιχειρησεις, για να εχει καποιος υποκαταστημα πρεπει να εχει και Κεντρικο Καταστημα. Αυτος δεν εχει αλλη επιχειρηση στην Ηλιουπολη. Ο Δημος πριν του δωσει αδεια λειτουργιας δεν επρεπε να το ελεγξει ; Η μηπως πρεπει να τον καταγγειλουμε στη ΔΟΥ Λαμιας για ελεγχο ;
Αν ξερετε θα ηθελα να εχω μια απαντηση. Ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

8.35 ΣΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΣΚΟΥΦΙΑΣ ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΑΦΜ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ. ΑΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΓΚΟΥΓΚΛΑΡΕΙΣ - ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΑΦΜ - ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ - ΧΡΥΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 66 - ΤΚ 13345 - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ.
ΑΝ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΔΙΟΡΟΦΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΕ ΠΥΛΩΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ 2 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ. ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ. ΜΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΚΟΜΠΙΝΑ.
ΑΝ ΗΜΟΥΝ Η ΕΛΕΝΗ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΙΣΩΑ ΕΔΩ ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ - ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΠΟΥΛΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΠΙΑΝΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιάννη, ο λαός μας λέει ‘’Αν δεν ταιριάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε’’ που σημαίνει Συκιώτης και Παντούλας έχουν κοινές αντιλήψεις και γι αυτό δημιουργήθηκε και η συνεργασία. Μην το ψάχνεις. Άνθρωπος του Δήμου μου είπε ότι άποψη του Συκιώτη είναι ότι το ανακύψαν θέμα είναι προσωπική υπόθεση του Παντούλα και δεν πρόκειται να πάρει θέση.

Ανώνυμος είπε...

Έμπαινε Γιούτσο!!!

ΣΚΑΡΦΙΩΤΗΣ είπε...

«Υπάρχουμε μόνο εν συνυπάρξει» αλλά ο εν λόγω κύριος (;) από πολύ μικρή ηλικία (εξ απαλών ονύχων) είχε την ίδια συμπεριφορά. Η ‘’αρρώστεια’’ του είναι μη θεραπεύσιμη. Φίλοι Ρεγγινιώτες να προσέχετε...

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Επειδή κυκλοφορούν πολλά fake News με αφορμή την παράγραφο του εξωδίκου του κ. Παντούλα « … δεν έχετε καταθέσει, ως οφείλατε βεβαίως, σχετικό αίτημα στο Δήμο για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον δημοτικό κοινόχρηστο χώρο και επομένως δεν έχετε κανένα απολύτως δικαίωμα προς τούτο» … οφείλω προς αποκατάσταση της αλήθειας να συμπληρώσω :
[1] Η κα Μελέτη υπέβαλλε ΑΙΤΗΣΗ προς την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΕΓΓΙΝΙΟΥ ( Αρ. Πρωτ. Αίτησης 121 / 28.1.2021 ) και προς τον Δήμο Καμένων Βούρλων ( Αρ. Πρωτ. Αίτησης 1089 / 10.2.2021 ) με τις οποίες ζητούσε την έγκριση για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο της πλατείας Ρεγγινίου.
[2] Ο Δήμος Καμένων Βούρλων της απάντησε στις 12/2/2021 ότι για να προχωρήσει στην λήψη απόφασης οφείλει (η κα Μελέτη) να προσκομίσει τα δικαιολογητικά που ορίζονται στο αρθ. 6 του Κανονισμού Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου ( ΑΔΑ : ΩΜΧΓΩΚ1-9ΩΧ )
[3] Η κα Μελέτη προσκόμισε τα δικαιολογητικά…

Αν και έχουν περάσει 5 μήνες ο Δήμος δεν απάντησε στο αίτημά της.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ανώνυμος είπε...

Η προσκομιση των απαραιτητων δικαιολογητικων της Κας Μελέτη προς τον Δημο πως αποδεικνυεται;
Υπαρχει Αριθμ. Πρωτ. και ημερομηνια καταθεσης στα χερια της; Ισως και για αυτο ο δημος δεν απαντησε,επειδη οφειλε η αιτουσα να τα καταθεσει .Τα καταθεσε αραγε, και με ποιο τροπο;
Για τον κ. Παντουλα το ζητημα ειναι ανταγωνιστικο και καλως επραξε. Αν καποιοι επαγγελματιες
στην πολη εκαναν το ιδιο τοτε παρανομια στην αιγιαλιτιδα ζωνη δεν θα υπηρχε και δεν θα χρειαζετο την παρεμβαση του αγανακτισμενου παραθεριστη η αλλου πολιτη.
Αν ομως το θεμα ειναι οπως το παρουσιαζει ο ΄Τιμωρός' τοτε υπαρχει αποχρωσα ενδειξη
Νεποτισμού και οφειλει η διοικηση να επανορθωσει.

Ανώνυμος είπε...

3.28 αν διαβαζες το σχολιο 2.14 του Σκούφια θα ειχες παρει τις απαντησεις σου. Αναφερει τις αιτησεις και τους αριθμους πρωτοκολου.
Και μια ερωτηση. Γιατι αποκαλεις τον Σκουφια τιμωρο ?
Ο ανθρωπος δεν εχει εξουσια για να τιμωρει. Αλλοι εχουν εξουσια και κανουν δυσκολη τη ζωη μας. Λιγο σεβασμος σε εναν συμπολιτη μας που εδω και χρονια παλευει μονος του και ξεσκεπαζει τα σκουπιδια που βαζουν αλλοι κατω απο χαλι.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τιμωρός δεν είναι πάντα αυτός που έχει την εξουσία π.χ.Ζορο!

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φίλε μου όταν δεν σχολιάζω ένα θέμα σοβαρό σαν αυτό σημαίνει ότι με καλύπτει απόλυτα ο οικονομολόγος και δεν έχω κάτι να προσθέσω δικό μου! Αυτό έγινε η τιμή του πεζοδρόμιου είναι 15-20 ευρώ και ο δήμος είπε δεν αξίζει να κόψουμε τόσα χαρτιά για αυτό αλλά νομικά είναι εκθετη η κ Μελέτη. Πρέπει αυτός που πληρώνουμε οι δημότες να παυθει από τη θέση του που φέρνει τέτοια ανακατωσουρα για μηδαμινό θέμα! Αλλά βλέπεις δεν υπάρχει βεζυρης αυτονομος να του κόψει τη φόρμα! Επίσης για τους δημοτικοδιαιτους μετακλητους είδα στο διαύγεια ότι πήρε 430 ευρώ ή γεν γραμματέας να πάει στη Κόρινθο οδοιπορικά, δεν τις φθάνουν τα 2000 το μήνα χωρίς να παράγει έργο! Με το Σκούφια στο τέλος θα είμαστε σίγουρα στην ίδια βάρκα! Θέλω να μου πεις με ποιο θέμα κατά τη γνώμη σου δεν έχω ασχοληθεί?

Ανώνυμος είπε...

Μην τον....καις τον Σκούφια μεσιέ τραχανά, παντού μέσα είσαι. Στο τέλος θα αναγκαστούμε να ψηφίσουμε τον ...κανένα.

ΣΑΡΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Κανεις δεν μπορει να καψει κανεναν ,οι αγωνες δεν πανε χαμενοι και απο το καναπε δεν γινεται τιποτα .Ο καθενας εδω βαζει ενα λιθαρακι να ενημερωνομαστε και εμεις που ειμαστε ψιλοασχετοι αλλα καλοι πληρωτες του δημου !

Ανώνυμος είπε...

Κλασσικες ιστορίες. Και στα Καμενα Βουρλα τα ίδια γίνονται. Κάποια μαγαζιά είναι στο απυρόβλητο και κάποια τα κυνηγάνε μανιωδώς. Κι όχι μόνο τώρα επί δημαρχίας Συκιώτη. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μόνο που το παιχνίδι το παίζουν πιο έξυπνα για να μην εκτεθούν και δε στέλνουν εξώδικα. Παίρνουν ένα τηλεφωνακι στα κατάλληλα άτομα και ο έλεγχος έρχεται αυτεπαγγελτα. Αν και κάθε φορά όλοι ξέρουμε ποιος έχει βάλει την ουρά του. Αλλά χωρίς αποδείξεις,ποιος να μιλήσει.

Ανώνυμος είπε...

Μα καλα ο Δημος δεν ελεγχει, οι ιδιοι οι επαγγελματιες στο πανω πεζοδρομιο τπου ειναι 3 μετρα, βαζουν μια γλαστρα με φυτα( να το.... δεχτουμε;). Ομως βαζουν στη συνεχεια και δυο ταμπελες για το εμπορευμα τους, ποσο μας περισσεύει; , εμας τους πεζους; , ενα μετρακη. Δεν σκέπτονται καθολου μα καθολου τον πεζο, εχουμε και το κορονοιο . Αγανακτείς ναι ή οχι;;
Ο δημος αφου πιανει πεζοδρομιο, γιατι δεν τους βαζει προστιμο για καταληψη κοινοχρηστου χωρου;

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ ΞΕΡΟΛΑ ΤΡΑΧΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΘΕΤΗ Η Κ ΜΕΛΕΤΗ? ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ Κ.Χ.?ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

στα euronews λένε εδώ και τρεις μέρες ότι η Ουνέσκο αναγνώρισε 11 ευρωπαικές πόλεις με ιαματικά νερά, ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Καμμιά ελληνική πόλη δεν είναι μέσα. Μπράβο μας. Όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι είναι υπεύθυνοι, αλλά και ο τωρινός, ακόμα περισσότερο γιατί είναι και γραμματιζούμενος.

Ανώνυμος είπε...

Κατσικοκλεφτη γραμματιζουμενε η Ουνεσκο είναι παγκόσμιος οργανισμός και η ανάδειξη ενός μνημείου απαραίτητα πρέπει να έχει ιστορική αξία και Αρχιτεκτονική (Ακρόπολη).Οι ΒΙΣΙ,ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ,ΜΠΑΤΕΝ,κλπ είναι αυτοκρατορικές λουτροπόλεις με ανεπανάληπτα κτήρια!
Εδώ έχουμε τίποτε τέτοιο;

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Η κ μελετη μια χαρα τα εχει φτιαξει τα χαρτια ,ο δημος φταιει που δεν της εχει δωσει την αδεια αυτη τη μικρη και δεν εχει κατι να δειξει στα οργανα της ταξης σε ελεγχο ! Ο νομος δε διαχωριζει μικρο και μεγαλο χωρο με χρηση σιωπηρης ανοχης !Εως το 2010 στον αγ κωννο τηρουταν καθε χρονο ο κανονας της πλατειας ,αιτηση για χρηση και καποιοι εχουν πληρωσει ,δεν πρεπει να τα ισοπεδωνουμε !Τελος παντων αυτη η υποθεση δειχνει τη μιζερια που εχει ριζωσει στο τοπο μας μαζι με την ανικανοτητα και θελει νυστερι !---Καμια σχεση φιλοδημος -κριτων

Ανώνυμος είπε...

Όλοι εσείς οι ξερόλες, που κρίνετε εκ του ασφαλούς (καναπέ σας), γνωρίζετε ότι ο δρόμος που διέρχεται μέσα από το Ρεγγίνι είναι επαρχιακός? Πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου. Αν δωθεί παραχώρηση για τοποθέτηση τραπεζοκσθισμάτων από την κυρία Μελέτη στο οδόστρωμα και πέσει πάνω στους πελάτες της κάποιο διερχόμενο όχημα, ποιός θα φέρει την ευθύνη? Ο ΔΗΜΟΣ.
Γι'αυτό μην προτρεχετε. Αφήστε τη μικροπολιτική με αφορμή ένα θέμα που στην ουσία δεν υφίσταται.

Ανώνυμος είπε...

@ 9:24 μ.μ., ο δρόμος εντός των ορίων του χωριού είναι στη δικαιοδοσία της Κοινότητας / Δήμου. Τα τελευταία πολλά χρόνια, τα 2 καφέ βάζουν τραπεζοκαθίσματα και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Αυτό μαρτυρούν όλοι οι κάτοικοι του χωριού. Εξάλλου υπάρχει διαχωριστική γραμμή που καθορίζει τα όρια δρόμου και κοινόχρηστου χώρου. Αυτό δηλώνει και ο επι 16 χρόνια προηγούμενος πρόεδρος. Αν δεν ξέρεις μη παίρνεις θέση.
Τώρα, τι ψάχνει να βρεί ο σώγραμπρος είναι ολόκληρη ιστορία. Αυτό που έχει μέχρι στιγμής καταφέρει είναι να μην πατάει κανείς στο μαγαζάκι του. Η κοινωνίες στα χωριά ξέρουν να τιμωρούν τους... φαταούλες.

Ανώνυμος είπε...

Η Ουνεσκο αποφάσισε τη πλατεία στο χωριο να τη βαλει στα μνημεία παγκόσμια κληρονομιά να δείτε αν θα ξανα μπουν τραπεζοκαθισματα.
ουστ περιβοαγριοι!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω μπερδευτεί, το θέμα μας είναι ότι ο Παντούλας δουλεύει για τον δήμο ή ότι έκανε εξώδικο στο απέναντι μαγαζί? και έχουμε καταλήξει να συζητάμε για την σαπίλα της χώρας μας ... γιατί στο κάτω κάτω όλοι πίναμε και τρώγαμε μέχρι πρότινος στον Παντούλα, δεν μπορώ να διαβάζω βλακείες και μικροπολιτικές του κάθε τυχάρπαστου που θέλει να το παίξει ρομπεν των δασών ο κάθε δηθενατζής, έλεος.
Να μας πει ο κύριος οικονομολόγος και ενεργός πολίτης αν έβγαινε ο δικός του δήμαρχος που είχε την θέση του ειδικού συμβούλου ταμένη θα έκανε "επίθεση" στον δήμαρχο ? Που έχει και το θράσος να εμπαίζει και να καλεί τον Δήμαρχο να επιτρέψει την "μικρή παρανομία" των 3 τραπεζοκαθισμάτων και έμμεσα να τον εκβιάζει ότι θα χάσει ψήφους.
Και αναρωτιέμαι, η κυρία έχει κάνει όλα της τα χαρτιά και τα έχει παραδώσει ναι? ωραία έχει λάβει την σχετική απόφαση? όχι, οπότε τέλος δεν μπορεί να τα έχει έξω, αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να κάνει κίνηση ο Παντούλας δεν θα το αποφασίσω ούτε εγώ, ούτε εσείς, ο Παντούλας και ο κάθε Παντούλας σας έχει υποδείξει πως θα κάνετε την δουλειά σας? η μακακία έχει και τα όρια της
Εγώ λοιπόν σαν ενεργός καφέ πότης θα πίνω τον καφέ μου και θα κάθομαι όπου με ευχαριστεί, δηλαδή εντάξει τώρα κύριε ενεργέ πολίτα και λοιποί.
Προσοχή, δεν υπερασπίζομαι κανέναν αλλά δεν μπορώ και δεν ανέχομαι κανέναν να μου "υποδείξει" σιωπηλά που θα κάτσω να πιω το καφέ μου για να κάνει εκείνος την μικροπολιτική του αλλά και να δικαιολογεί την παρουσία του ως αργόσχολος γράφοντας ότι θέλει...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ Ο ΣΚΟΥΦΙΑΣ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Η΄ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΙ, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΑΝ Ο ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ Η΄Η ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΥΛΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΜΗ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ,

ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΥΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΙΕΣΗ, ΕΓΩ ΑΔΕΛΦΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΝΩ ΤΟ ΚΑΦΕ ΜΟΥ ΣΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΥΡΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ? ΘΑ ΤΗΝ ΠΙΝΩ ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΠΑΘΩ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Η΄ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΛΛΆ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΑ

Ανώνυμος είπε...


Μια ανάγνωση θα μας ... φωτίσει.
https://www.taxheaven.gr/circulars/26211/k-y-a-ariom-oik-16228-2017
Κ.Υ.Α. αριθμ. οικ. 16228/2017 Απλούστευση και προτυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών γνωστοποίησης λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος,..

Ανώνυμος είπε...

αφιερωμένο στον 6:53/26/7 1.ανάπλαση και αξιοποίηση ιαματικών Τραϊανούπολης 2. τα δημόσια λουτρα της Ιαπωνίας εκσυγχρονίζονται 3. therme bathe spa Guide for first time visitors 3.why Budapest is the thermal bathe capital of the world 4. στη Ρουμανία 5. Στην Αλβανία...Και άπειρα άλλα, όλα στο youtube αξιότιμε δήμαρχε....

Ανώνυμος είπε...

Ενεργοί καφέ-πότες 11:23 π.μ και 12:16 μ.μ (κατά δήλωσή σας)
Το που θα πιείτε το καφέ ή την μπύρα σας είναι δικό σας θέμα και δεν μου πέφτει λόγος. Το αν αισθάνεστε άσχημα επειδή νομίζετε ότι σας σχολιάζουν, πάλι είναι δικό σου θέμα. Βλέπετε οι μικρές κοινωνίες τάχουν αυτά. Όλα τα άλλα που μου προσάπτετε, τα αντιπαρέρχομαι γιατί δεν με αγγίζουν.
Γιάννης Σκούφιας

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Ιστορικό της Πλατείας Ρεγγινίου
Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται για το αν είναι νόμιμο ή όχι να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα επι του πλακόστρωτου της πλατείας… επικοινώνησα με υπηρεσιακό παράγοντα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος που είναι γνώστης αυτών των θεμάτων…. και σε περίληψη αυτά που μου είπε είναι τα παρακάτω.

Ο δρόμος που διασχίζει το Ρεγγίνι είναι Δημοτικός/Κοινοτικός ή Επαρχιακός ?
 Άρθ. 4 ν. 3155/1955 : Δημοτικοί ή Κοινοτικοί είναι οι δρόμοι με τους οποίους εξυπηρετούνται οι πάσης φύσεως ανάγκες ενός Δήμου ή μιας Κοινότητας εντός των διοικητικών ορίων αυτού.
 Άρα, ο δρόμος εντός του Οικισμού Ρεγγινίου είναι Κοινοτικός. Και με βάσει το αρθ. 75 παρ. γ.4 του ν. 3463/2006 – ΚΔκΚ : Η ρύθμιση της κυκλοφορίας, ο καθορισμός πεζοδρόμων, μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων και γενικότερα η λήψη μέτρων για την αποφυγή δυσμενών επιδράσεων στην ασφάλεια της κυκλοφορίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές..

Η χώρος που έχει γίνει πλακόστρωση είναι Δρόμος ή Περιλαμβάνει και Τμήμα Κοινόχρηστου Χώρου ?
 Η πλακόστρωση ξεκίνησε επί δημαρχίας κ. Κεφάλα [2006] και περατώθηκε επί δημαρχίας κ. Αντωνίου [2009]
 Το αρχιτεκτονικό σχέδιο προέβλεπε δρόμο πλάτους 6μ και αριστερά και δεξιά κράσπεδα ύψους 10 πόντων ώστε να υπάρχει διαχωρισμός ποιο μέρος είναι δρόμος και ποιο πλατεία / κοινόχρηστος χώρος
 Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ρεγγινίου υπό την προεδρία του κ. Γ. Μπολτέτσου, έκανε πρόταση στην δεξιά πλευρά, που είναι η είσοδος των 2 καφενείων Θωμόπουλου και Δανιήλ (τώρα Μελέτη) να μην τοποθετηθεί κράσπεδο (όπως αριστερά) αλλά μια διαχωριστική γραμμή (η υπάρχουσα άσπρη γραμμή) και να τοποθετηθούν μερικοί πλαστικοί ορθοστάτες κατά μήκος ώστε να είναι εμφανής ο διαχωρισμός δρόμου – πλατείας.
 Η πρόταση έγινε δεκτή και τροποποιήθηκε το αρχιτεκτονικό σχέδιο
 Τοποθετήθηκαν ορθοστάτες οι οποίο με την πάροδο του χρόνου καταστράφηκαν και ο Δήμος δεν φρόντισε για την επανατοποθέτησή των.
 Έτσι, από την περάτωση του έργου το 2009, τα 2 καφενεία τοποθετούσαν τραπεζοκαθίσματα στον χώρο δεξιά της άσπρης διαχωριστικής γραμμής.
 Ο Φάκελος του έργου βρίσκεται, κατά πληροφορίες, στο Τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου Λαμιέων

Ποιά Υπηρεσία παραχωρεί Κοινόχρηστο Χώρο προς χρήση τραπεζοκαθισμάτων ?
 Σύμφωνα με τα ανωτέρω η Κοινότητα ή ο Δήμος.

-----------------

Ανώνυμος είπε...

Προς απάντηση στον συνδημοτη Σκούφια, ως καφέ πότης γιατί ο μπυροπότης είναι άλλος, όπως λέτε οι μικρές κοινωνίες όντως τα έχουν αυτά οπότε καλό θα ήταν να είστε πιο προσεκτικός γιατί όπως λέτε θα μπορούσατε να την κάνετε ιδιωτική την αποστολή της επιστολής προς τον Δήμαρχο αλλά επιλέξατε να την κοινοποιήσετε γιατί κατά τα λεγόμενα σας το θεωρήσατε σκόπιμο να το γνωρίζουμε και εμείς, γιατί αναρωτιέμαι?
Θεωρώ ότι διαφαίνεται σκοπιμότητα ξεκάθαρα. Τώρα αναφορικά με την τελευταία σας τοποθέτηση και τις γενικές ερωτήσεις που κάνετε, καταλήγετε κάπου? Γιατί ιστορικό της πλατείας λέει ότι έβγαιναν και στην πλατεία τραπεζοκαθίσματα. Νόμιμα? Επίσης η ιστορία της πλατείας έχει γράψει ότι και εσύ έπινες καφέ στον Παντούλα οπότε ας αφήσουμε τις ιστορικές αναδρομές γιατί ο δρόμος είχε την δική του ιστορία ...
Για να μην θυμηθώ προεκλογικά όλοι να κατακρίνουν τα τραπεζοκαθίσματα του δρόμου, έλα σε παρακαλώ ... γιατί και εσύ και εγώ εκεί είμασταν
χαιρετίσματα στην εξουσία, άιντε
Καλό είναι να αναγνωρίζουμε τα όρια και πως χρησιμοποιούμε την αίτηση βοήθειας συνδημοτών μας

Ανώνυμος είπε...

Εδώ αν κατάλαβα καλά, εμμέσως πλην σαφώς, ο συγγραφέας υπαινίσσεται ότι ο δήμος δείχνει ολιγωρία στην χορήγηση άδειας λόγω της σχέσης που έχει με τον ανταγωνιστή.

ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Συγνώμη ρε παιδιά ολόκληρα ποστ για δύο τραπεζοκαθίσματα, και αν είναι αρμοδιότητα του δήμου;
Καλά σοβαρολογουμε τώρα;
Αυτό είναι πρόβλημα στον δήμο;
Να σας πω κάτι. Να πάνε όλοι οι επαγγελματίες καταστηματάρχες, όλοι όσοι εκμεταλλεύονται δημοτικό χώρο να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Επίσης όλοι οι δημότες που χρωστούν το νερό.
Δεν είναι σωστό αυτό κύριε οικονομολόγε;
Έσοδα στον δήμο να κάνει και κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Αναφορικά με τον σχόλιο 11 48 , Ιούλιος 27, 2021 - αν υπαινίσσεται κάτι τέτοιο πρόκειται περί μακακίας γιατί ο τύπος έχει κάνει επώνυμο εξώδικο, διαφορετικά αν ήθελε να το παίξει ανταγωνιστικά θα το πήγαινε μουλωχτά, λέω εγώ τώρα ! ΤΕΣΠΑ, ο καθένας ας κάνει ότι θέλει, βήμα μην πέρνει για να ασκεί τις μικροπολιτικές του και να το παίζει ήρωας τάχα μου, έχουμε σοβαρότερα θέματα να κοιτάξουμε για τον τόπο μας.

Συμφωνώ και μπράβο στο Λιάκο γιατί το ζουμί αυτό είναι

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Προς Λιάκο και Ανώνυμο που είπαν :
… ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ, 11:55 μ.μ., Ιουλίου 27, 2021, είπε “ Συγνώμη ρε παιδιά ολόκληρα ποστ για δύο τραπεζοκαθίσματα, και αν είναι αρμοδιότητα του δήμου; Καλά σοβαρολογουμε τώρα; Αυτό είναι πρόβλημα στον δήμο; “
… ΑΝΩΝΥΜΟΣ, 2:09 μ.μ., Ιουλίου 28, 2021, είπε “…ο καθένας ας κάνει ότι θέλει, βήμα να μην παίρνει για να ασκεί τις μικροπολιτικές του και να το παίζει ήρωας τάχα μου, έχουμε σοβαρότερα θέματα να κοιτάξουμε για τον τόπο μας”
---
Κύριοι,
τα προβλήματα του Δήμου φυσικά και δεν είναι τα «τραπεζοκαθίσματα της Μελέτη». Τα προβλήματα είναι άλλα, είναι πολλά και χρονίζοντα. Μερικά τα έχω αναδείξει με την αρθρογραφία μου, αναλυτικά και τεκμηριωμένα. Αν αυτή μου τη προσπάθεια εσείς τη χαρακτηρίζεται ‘’μικροπολιτική’’ και επιδίωξη να γίνω ‘’ήρωας’’ είναι προσωπικό σας θέμα. Δεν θα προσπαθήσω να σας πείσω για το αντίθετο. Έχω άλλα πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω.
Το να τα καταγράφουμε, όμως, επαναλαμβάνοντας τα προβλήματα, δεν θα πετύχουμε τίποτα αν… δεν επικεντρωθούμε στις αιτίες που τα προκαλούν και στους ανθρώπους που χρονοτριβώντας (είτε άθελά τους… είτε με αιτία ) τα κάνουν να φαίνονται ‘’γόρδιοι δεσμοί’’.
Με την αρθρογραφία μου προσπαθώ να αγγίζω θέματα που ‘’καίνε’’ και που αφορούν τους πολλούς. Και αυτό το θέμα που ανέδειξα, αν είχατε κάνει δεύτερη ανάγνωση, θα διαπιστώνατε ότι αγγίζει την ‘’αχίλλειος πτέρνα’’ του Δήμου μας, δηλ. τα ΕΣΟΔΑ. Δεν είναι τυχαία η φράση μου : "«Είναι νόμιμες, όσον αφορά την εκμετάλλευση κοινόχρηστου χώρου, όλες οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος [ Café - Beach Bar - Restaurant – κλπ ] που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας ? ΟΧΙ κ. Δήμαρχε. Το γνωρίζουμε καλά και εσείς και εγώ και όλοι όσοι παροικούμε την Ιερουσαλήμ ! Ας μην ανοίξουμε τον «Ασκό του Αιόλου» εν μέσω της πανδημίας…»
Και είπα αυτή τη φράση διότι της κας Μελέτη της ζητήθηκε να προσκομίσει όλα τα φορολογικά της στοιχεία και ελέγχθηκε αν χρωστά στο Δήμο. Και παρότι ήταν σε όλα συνεπής δεν της παρείχαν αυτό που ζητούσε, 10 τμ ΚΧ και να καταβάλλει το αντίστοιχο ετήσιο τέλος.
Αλήθεια ξέρετε πολλούς συναδέλφους της επιχειρηματίες να μην χρωστούν στον Δήμο ?
---
Αυτά προσπάθησα να καταδείξω με το άρθρο μου. Γι αυτό λοιπόν σας παρακαλώ, όταν διαβάζετε ένα κείμενό μου, κάντε και δεύτερη ανάγνωση και μετά μπορείτε να κάνετε τον όποιο σχολιασμό σας.
Και αν είναι δυνατόν ΕΠΩΝΥΜΑ. Να ξέρω και εγώ ποιοι σχολιάζουν τα κείμενά μου...
ΜΦΧ
Γιάννης Σκούφιας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Σκούφια, το να αρθρογραφείς είναι ένα θέμα αλλά να καταδεικνύεις, κατηγορείς και να δημιουργείς εντυπώσεις κάνοντας επίθεση επίθεση προσωπικού είναι κάτι άλλο το οποίο εγώ το ονομάζω μικροπολιτική, κάποιος άλλος μπορεί να το λέει κάτι άλλο. Το ήρωας του θέματος μην επεκταθούμε γιατί δεν έχει νόημα, άστο, ξέρεις τι λέμε.

Οπότε αν ήθελες να αναδείξεις ένα θέμα για τα έσοδα του Δημου το έκανες άστοχα και καλό θα ήταν να ζητήσεις και συγνώμη και στην Ελένη αλλά και στον Παντούλα, άλλα θέματα τα έχεις αναδείξει μια χαρά και πολύ ωραία οφείλω να πω.

Τώρα αν η Ελένη ήταν σε όλα συνεπής όπως λες με ξεπερνάει πραγματικά, που το ξέρεις ? θα μας τρελάνεις?

λοιπόν στην θέση σου πραγματικά θα έγραφα ότι ήταν άστοχη η αρχική σου ανάρτηση και θα ξανά διατύπωνα γιατί πραγματικά χάνεις από όλα τα άλλα θέματα που έχεις αναδείξει και είναι κρίμα και όχι τίποτα άλλο το θέμα για τα έσοδα του Δήμου θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους και ΝΑΙ να το υποστηρίξω μέχρι θανάτου που λένε αλλά όχι να εμπλακώ σε μακακίες δυο επαγγελματιών, ...εστηκα ας τα βρούνε μόνοι τους, η Ελένη με τον Δήμο και αν είναι εντάξει δεν έχει να φοβάται τίποτα, έλα τώρα πια μόνο στα γίδια του Τσίκουλου δεν έχει παραπονεθεί χαχαχαχαχα

Τώρα, επειδή ορθώς θες να ξέρεις με ποιον μιλάς αλλά δεν μου αρέσει να αφήνω εντυπώσεις, θα έρθω να σε πιάσω εγώ στο χωριό και να σε κεράσω μπύρα, όπου σε πετύχω που λένε, είτε στην Ελένη είτε στον Παντούλα

Καλή συνέχεια συνδημότη

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Ανώνυμε συνδημότη / συγχωριανέ δυστυχώς γα σένα η πλειοψηφία των συνδημοτών μας στα ΚΒ, ΑΚ, ΜΩ, κλπ επικρότησε τα όσα ανέδειξα διότι δεν κοίταξε το ''δάκτυλο μου'' αλλά το φεγγάρι που έδειχνε το δάκτυλό μου. Αν εσένα δεν σε ικανοποίησε, τι να κάνω, πρόβλημά σου.
Η κα Μελέτη είναι οικονομικά συνεπής απέναντι στο Δήμο. Το ξέρω διότι προχθές 2 Αντιδήμαρχοι, στο cafe της Μελέτη, παρουσία και άλλων θαμώνων το επαλήθευσαν.
Για τα γίδια του Τσίκουλου εγώ δεν ξέρω. Βέβαια εσύ κάτι θα ξέρεις μια και βρίσκεστε στο cafe ... !!!
Ευχαριστώ, αλλά προτιμώ να πληρώνω τη μπύρα που πίνω. Και προτιμώ τα cafe Μελέτη ή Θωμοπούλου, διότι σε βλέπουν σαν άνθρωπο και όχι σαν πελάτη.
Αν, όμως, με δεις σε ένα απο τα 2 cafe, ανέβα να σε κεράσω εγώ. Ή μήπως δεν σε παίρνει ?
Καταλαβαινόμαστε, υποθέτω.
Μην το συνεχίζεις διότι δεν θα σου απαντήσω...



Ανώνυμος είπε...

Δεν είπα ποτέ ότι η Ελένη δεν είναι συνεπής ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ δεν απαντώ, αυτό που ρώτησα είναι που ξέρεις εσύ ότι είναι συνεπής όχι μόνο οικονομικά αλλά με όλα τα δικαιολογητικά, και την μπύρα του την πίνει ο καθένας όπου τον ευχαριστεί φτάνει μην έμμεσα υποδυκνύει και σε άλλους που να την πιουν.

Ότι μας λες γίδια απλά επιβεβαιώνεις τα λεγόμενα μου και αυτά που γράφω, απλά ήθελες να το παίξεις ήρωας και να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

Αν με παίρνει τα λέμε στην Ελένη γιατί εκεί πίνω το καφέ μου την οποία συνεχίζεις και εκθέτεις, τώρα αναφορικά με το ότι επικρότησαν κάποιοι, πσσσσ που είσαι άστο, αυτό ικανοποίησε.

Εν αρχή η τοποθέτηση σου ήταν λάθος και συκοφαντική προς συνδημότη μας, που ξαναλέω δεν τον έχω και τίποτα αλλά όταν λέω καλημέρα τον άλλον το κοιτάζω στα μάτια, και τέλος δεν μπορείς να αρθρογραφείς και μετά να λες σε κάποιον που σχολιάζει να μην συνεχίζει, τι να μη συνεχίσω, όπως εσύ "αρθρογραφείς" για τα κακώς κείμενα του δήμου έτσι και εμείς απαντάμε για τα κακώς κείμενα των αρθρογράφων.

Λες και ξαναλές ότι σε ενδιαφέρει ο Δήμος ενώ ξεκινάς με το "Δήμαρχε ο συνεργάτης σας, σας εκθέτει" αν αυτό δεν είναι εμπάθεια τι είναι ?

και όχι δεν καταλαβαινόμαστε, και ναι θα με κεράσεις μπύρα για τον χρόνο που έχω σπαταλήσει

Ανώνυμος είπε...

Έχει πολλούς αποδεκτές το κήρυγμα του ο κ. Συμεών,
γι΄ αυτούς που άκουσαν, γι αυτούς που διάβασαν και για αυτούς που θα διαβάσουν:

«Ο Άγιος Παντελεήμων γεύθηκε τον φθόνο από τους ανθρώπους της εποχής του, από τους συνανθρώπους του και αυτός ο φθόνος γέννησε τη συκοφαντία, γέννησε την κατάκριση, γέννησε την διαβολή, γέννησε τη δολοπλοκία, την πονηριά και αυτός ο φθόνος τον οδήγησε κατηγορούμενο και αυτός ο φθόνος τον οδήγησε στο θάνατο .

Πολλές φορές είναι καλά κεκρυμμένος με επικάλυμμα αρετής, πολλές φορές ακόμα και ο θαυμασμός ενός ανθρώπου προς το πρόσωπό μας μπορεί από κάτω να κρύβει στρώματα φθόνου.
Θέλει πολύ μεγάλη αρχοντιά να μπορέσεις να αναγνωρίσεις την αξία του άλλου ανθρώπου. Θέλει αξιοπρέπεια, εσωτερική ισορροπία, καλλιέργεια για να μπορέσεις να παραδεχθείς ότι κάποιος άλλος έχει χαρίσματα που εσύ δεν έχεις, ότι κάποιος άλλος είναι πιο ικανός από εσένα. Θέλει πολύ μεγάλη καλλιέργεια και πνευματική ισορροπία για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα χαρίσματα των άλλων.

Η ζήλια και ο φθόνος κατατρώγει την ψυχή του ανθρώπου. Ο άνθρωπος που φθονεί σημαίνει ότι δεν ξέρει να χαίρεται, σημαίνει ότι δεν ξέρει να απολαμβάνει, σημαίνει ότι δεν ξέρει πραγματικά να γεμίσει τη ζωή του με νόημα και προτιμά να την αδειάζει με τη συκοφαντία και την καταλαλιά.
Πόσο οδυνηρό είναι αυτό το συναίσθημα και πόσο δύσκολο είναι να το διαχειριστεί αυτός που το εισπράττει! Πόση δύναμη θέλει, να μπορέσει να κλείσει τα αυτιά του, να περιφρονήσει, να αδιαφορήσει και κυρίως να κοιτά μπροστά. Αυτό είναι ένα μεγάλο άθλημα και καλούμεθα από το μεγάλο Αθλητή τον Άγιο Παντελεήμονα να πάρουμε δύναμη να μη σταματήσουμε, να μην κάνουμε πίσω, να προχωράμε μπροστά, έστω κι αν κάποιοι, λίγοι πολλές φορές, δεν έχει σημασία, μπορεί να πετροβολούν. Αν και ξέρουμε πολλές φορές ότι ένα πετραδάκι καμιά φορά μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ζημιά από μία κοτρόνα. Αν όμως πραγματικά αγαπάμε το Θεό, για τα χαρίσματα που μας έχει δώσει, για τις δυνατότητες που μας έχει δώσει, οφείλουμε να προχωράμε μπροστά».

Ανώνυμος είπε...

Συνάνθρωπε, βαλσαμο τα λόγια του κηρύγματος Συμεων ,αλλά εδώ εχουμε να διαχειρισθουμε υλικά αγαθά και οικονομικά συμφέροντα.Η πνευματικότητα την οποία επικαλείται είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός.Ο δε παρηγορητικός του λόγος στοχεύει στην θεραπεία του φόβου για το επέκεινα, με το παρον ομως
τι γίνεται,δηλ θα αποκτησω και εγώ ποτέ την Μερσεντες του Συμεών ή θα περιμένω την 'μεταβαση'για τα μέλια και τα ουρι του παραδείσου,όπως λένε και οι 'συναδελφοι'μωαμεθανοι!