06 Ιουνίου 2020

Πρόσληψη Ειδικού [Οικονομικού] Συνεργάτη στο Δήμο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας – 6/6/2020

Με την απόφαση του Δημάρχου κ. Συκιώτη [αναρτηθείσα στο Διαύγεια στις 2/6/2020 με ΑΔΑ : 6N4YVK1-890] προσλήφθηκε ο κ. Καραγκιόζογλου Βασίλειος, ως Ειδικός Συνεργάτης σε θέματα Οικονομικής Διαχείρισης.

Ο κ. Καραγκιόζογλου είναι ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας Λογιστικό Γραφείο στα Καμένα Βούρλα. Έχει δε ως πελάτες φυσικά και νομικά πρόσωπα της πόλης των Καμένων Βούρλων και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία και έχουν οικονομικές σχέσεις με τον Δήμο.

Ο Ν. 3584/2007 στο αρθ. 163 παρ. 7, προβλέπει : «Για όσους έχουν την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία, η άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος τους είναι α σ υ μ β ί β α σ τ η με την άσκηση των καθηκόντων του Ειδικού Συμβούλου, του Ειδικού Συνεργάτη και του Επιστημονικού Συνεργάτη»

Βάσει της ανωτέρω διάταξης προκύπτουν τα ερωτήματα:
1. O κ. Καραγκιόζογλου σταμάτησε να ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα του Λογιστή ;
2. Αν ΟΧΙ, γιατί προσλήφθηκε ως Ειδικός Συνεργάτες ; Υπάρχει άλλη διάταξη νόμου που αγνοώ ;
3. Ποιών τα συμφέροντα θα υποστηρίζει ; Των Πελατών του που χρωστούν στο Δήμο και ζητούν διαγραφή της οφειλής των ή του Δήμου που πρέπει να κάνει όλες τις κατά νόμω ενέργειες για την είσπραξη των οφειλών παρελθόντων ετών ύψους 2.502.487,69 €, από Τέλη Ύδρευσης, Παρεπιδημούντων, Ακαθαρίστων Εσόδων, κλπ. ;

Ο κ. Συκιώτης, αλλά και ο δημότης κ. Καραγκιόζογλου, οφείλουν απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματά μου. Το επιβάλλουν λόγοι διαφάνειας των Κανονιστικών Πράξεων του Δήμου.

-----------------------------

71 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή λίστα με τα ονόματα των δημοτών που χρωστάνε αυτά τα 2,5 εκατομμύρια ΕΥΡΩ γιατί δεν αναρτάται στο πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου ώστε να ξέρουμε και εμείς που πληρώνουμε ποιοι είναι αυτοί οι αδυνατούντες να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ?
Κύριε Καραγκιόζογλου τώρα ως Ειδικός Οικονομικός Συνεργάτης, οφείλετε να συμβουλέψετε τον Δήμαρχο ώστε να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την είσπραξή τους, τις οποίες λόγω επαγγέλματος γνωρίζετε.
Μεταξύ αυτών, κ. Καραγκιόζογλου, ακούγεται ότι περιλαμβάνονται και πελάτες σας οι οποίοι και άρχισαν να ανησυχούν. Κουτσομπολιά ? Ίδωμεν.

Ανώνυμος είπε...

Λίστα είχε ζητήσει και η μείζονα αντιπολιτευση.
Ανέθεσαν να γίνει γνωμάτευση από νομικό, εάν είναι νόμιμη ανάρτηση.
Ας μας πουν το αποτέλεσμα της γνωμάτευσης.
Πάντως λίστες οφειλετών δεν βγάζει το Κράτος, αρα??? ( Έχει διαβάσει κάνεις τέτοια λίστα;;)
Ως προς τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου, πιστεύω να μην κάνει πάλι την γκάφα όπως με τον Λαμιωτη πολιτικό μηχανικό και να βρεθεί πάλι με ακύρωση ενταλμάτων .
κ. Σκούφια, προσέλαβε και Γενική Γραμματέα , λες να συνεχίζει τις παρατυπίες,
μήπως υπάρχουν κάποια ψιλά γράμματα ανάμεσα από τις γραμμές των παραγράφων ;
Πάντως απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε από Δήμαρχο μέσου αυτού του μπλογκ.-

ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ είπε...

Το κρατος εχει δημοσιευσει λιστα οφειλετων αρα και οδημος μπορει αν θελει. οσοι χρωστανε εχουν φραγει οι λογαριασμοι ακομα και του ακατασχετου. ο συνεργατης του δημου δεν θα φερει κερδος απλα θα παιρνει ενα μισθο και αν ειναι παρανομο να καταγγελθει στην αρμοδια αρχη ωστε να φυγει

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.Ο Βασίλης αν ισχύει η πρόσληψη επί συμβάσει έργου που αυτόματα γίνεται έτσι σύμβουλος επί των οικονομικων του Δημάρχου,κάτι σαν αντίπαλο δέος του Σκούφια.Η τυπικότητα της σύμβασης είναι δεδομένη,όσο για την ιδιωτική εργασία του στην πόλη,φυσικά και δεν είναι ασυμβίβαστη
λόγω πελατολογίου.Αν υπαρχουν δημοτες μόνιμα χρεωστικοι στο δήμο,τότε ο Καραγκιοζογλου είναι ο πιο κατάλληλος για ρυθμίσεις βάσει νόμου.
Ο δικαιωματισμος ενός ενήμερου ταμειακα δημότη προς τον Δήμο,δεν σημαίνει αυτόματα καταδικη λαϊκού δικαστηρίου και μάλιστα από τον εφέτη ανακριτή ΣΕΡΒΙΤΟΡΟ?


Ανώνυμος είπε...

Η πρόσληψη του κ. Καραγκιόζογλου πάσχει απο πλευράς νομιμότητας αλλά και ηθικής.
Η αντιπολίτευση θα πρέπει να καταγγείλει την πρόσληψη στην Αποκεντρωμένη.
Η μη ανάρτηση της λίστας οφειλετών εκθέτει τη Διοίκηση. Οι σκιές στρέφονται και στον Αντιδήμαρχο κ. Αντύπα και σε άλλους επώνυμους επαγγελματίες και όχι μόνο. Για να απομακρυνθούν οι σκιές πρέπει εδώ και τώρα να γίνει έκτακτο ΔΣ, να δοθεί η λίστα στους Συμβούλους και να αποφασίσουν για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για όσες απο αυτές είναι εισπράξιμες.

Ανώνυμος είπε...

8:40 π.μ. ξαναδιάβασε σωστά το αναρτηθέν κείμενο του κ. Σκούφια και μην προσπαθείς με γκεμπελίστικες μεθόδους να δώσεις δική σου ερμηνεία στο γεγονός με φράσεις όπως 'Αν ισχύει η πρόσληψη' ... 'αντίπαλο δέος Σκούφια' ... 'καταδίκη λαϊκού δικαστηρίου'
Δεν διάβασες σωστά τα κόκκινα γράμματα του άρθρου. Ο νομοθέτης μιλάει για ασυμβίβαστο. Η ερμηνεία η δική σου είναι αυθαίρετη.
Και σταμάτα να γράφεις με όποιο προφίλ σε βολεύει.

Ανώνυμος είπε...

απο ποτε υπαρχουν οφειλες μη εισπραξιμες αν ξερεις κατι να το πεις και σε εμας που δεν ξερουμε

Ανώνυμος είπε...

9.12 νομίζω χωρις να είμαι ειδικός οτι μη εισπράξιμες οφειλές είναι πχ αν κάποιος πεθάνει, αν μια εταιρεία πτωχεύσει, κοκ

Ανώνυμος είπε...

Προς τον φίλο 9.11 πμ.
Εμαι 8.40 πμ.Την αρχική ανάρτηση την διάβασα.Τυπικα νομίζω ότι ο Δήμος είναι νόμιμος στην πρόσληψη,αν όχι θα πρέπει να αποδειχθεί,άλλωστε προϋπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας.Αρα δεν είμαι αυθαίρετος.Αν με ετεροπροσδιοριζεις ως
Προπαγανδιστή λανθανεις,διότι η άλλη άποψη είναι συστατικό του δημοκρατικού διαλόγου,που όπως φαίνεται δεν έχεις και τις καλύτερες σχεσεις.
Όσον αφορά την φρασεολογία και το προφίλ είναι ζητήματα
ιδιοσυγκρασίας και δεν τιθονται υπό κρίση σε καποια επιτροπή δεοντολογίας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΨΗ
Επί της πρόσληψης
(α) Πράγματι το β’ εδάφιο της παρ.7 του αρ.163 « Ειδικοί Σύμβουλοι - Επιστημονικοί Συνεργάτες - Ειδικοί Συνεργάτες των Ο.Τ.Α. » του ν.3584/2007, ως ισχύει, ορίζει ότι:
Για όσους έχουν την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία, η άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος τους είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση των καθηκόντων του Ειδικού Συμβούλου, του Ειδικού Συνεργάτη και του Επιστημονικού Συνεργάτη.
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας μπορεί να εισαχθούν εξαιρέσεις στην εφαρμογή αυτής της παραγράφου, μόνο όταν πρόκειται για πρόσληψη Ειδικού Συνεργάτη ή Επιστημονικού Συνεργάτη. Στην περίπτωση αυτή έχει ανάλογη εφαρμογή η παρ.3 περ.α` του άρθρου 29 του ν.3463/2006
(β) Στην απόφαση όμως της 29/4/2020 που δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν αναφέρεται αν υπάρχει απόφαση του ΓΓ της Περιφέρειας
(γ) Ως εκ τούτου η πρόσληψη δεν είναι νομότυπη διότι ο συνάδελφος συνεχίζει να ασκεί το επάγγελμα του Λογιστή.
(δ) Αν, όμως, σταματήσει την εξάσκηση του επαγγέλματός του, τότε η πρόσληψη καθίσταται νόμιμη.
---
Επί της ουσίας του θέματος
Ως επαγγελματίας εν ενεργεία Λογιστής στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου θεωρώ ότι ο συνάδελφος κ. Καραγκιόζογλου δεν έπρεπε να εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση του Ειδικού Οικονομικού Συνεργάτη για δεοντολογικούς λόγους. Δεν χωρούν 2 καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Ή θα είναι Οικονομικός Σύμβουλος των Πολιτών ή του Δήμου. Δεν γίνεται και με τον Χωροφύλαξ και με τον Αστυφύλαξ. Ότι είναι ΝΟΜΙΜΟ (αν είναι) δεν είναι και ΗΘΙΚΟ. Και αυτό μπορεί να μην είναι κατανοητός στους εκτός επαγγέλματος αλλά οι συνάδελφοι μου (όπως και οι δικηγόροι) το καταλαβαίνουν.
Αυτή είναι η άποψή μου.
Ζητώ συγνώμη για την ανωνυμία μου.

Ανώνυμος είπε...

Τα κόκκινα του Σκούφια και τα ψιλά ανάμεσα του 9.27.
Αυθεντικά/Γνήσια από την ΠΗΓΗ, χωρίς στρεβλώσεις.


Ο Ν. 3584/2007 στο αρθ. 163 παρ. 7,
{{ 7. Το έργο των Ειδικών Συμβούλων, των Ειδικών Συ− νεργατών και των Επιστημονικών Συνεργατών δεν είναι ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του Δικηγόρου, αλλά ανα− στέλλει την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος. Για όσους έχουν την ιδιότητα του ελεύθερου επαγ− γελματία, η άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος τους είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση των καθηκόντων του Ειδικού Συμβούλου, του Ειδικού Συνεργάτη και του Επιστημονικού Συνεργάτη. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας μπορεί να εισαχθούν εξαι− ρέσεις στην εφαρμογή αυτής της παραγράφου, μόνο όταν πρόκειται για πρόσληψη Ειδικού ή Επιστημονικού Συνεργάτη. Στην περίπτωση αυτή έχει ανάλογη εφαρμογή η παρ. 3 περ. α΄ του άρθρου 29 του ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114 Α΄).}}
Ν. 3463/2006 παρ 3 περ. α΄ του άρθρου 29
{{3. Δεν μπορούν να ………….
α. Όποιοι συνδέονται με το Δήμο ή την Κοινότητα ή τα νομικά τους πρόσωπα, εξαιρουμένων των συνδέ− σμων, με συμβάσεις προμήθειας, εκτέλεσης δημοτικού ή κοινοτικού έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης δημοτικού έργου ή δημοτι− κής υπηρεσίας, ύψους άνω των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ συνολικά ετησίως}}

Η ερμηνεία και τα σχόλια δικά σας.

Ανώνυμος είπε...

Νόμιμο αλλά μη ηθικό λεει συνάδελφος του Καραγκιοζογλου?
Φίλε μου ένα κοινότυπο απόφθεγμα δεν φθάνει θέλει και ένα δεύτερο*Ο αναμάρτητος πρώτος τον λιθο βαλετω.

Ανώνυμος είπε...

Ο ανωνυμος λογιστης εχει δικιο για τα της προσληψης. Προς επαληθευση ...
(1) https://www.airetos.gr/apantisi-se-erotima-gia-eidiko-synergati-dimarxoy.aspx
(2) https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%924%CE%9B%CE%95%CE%9F%CE%A11%CE%A5-6%CE%99%CE%94
Ως προς την ουσια θυμιζω την υποθεση ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ που εξαγανιστηκε απο το πολιτικο προσκηνιο για μη ηθικη ενεργεια. Αρα αυτο ειναι θεμα της προσωπικοτητας του κ. Καραγκιοζογλου.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς και είναι νόμιμη η πρόσληψη. Κανένας δήμαρχος δε θα ήταν τόσο ανόητος ώστε να προσλάβει κάποιον παράνομα. Το αν είναι ηθικό είναι άλλο θέμα. Λίστα οφειλετών δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί γιατί προσκρούει στην αρχή προσωπικών δεδομένων

Ανώνυμος είπε...

Παρανομες παρατυπες προσληψεις εχει κανει στο παρελθον ο δημος .ειχε προσλαβει το συζυγο της γραμματεας του , και μετα αυτος πηγε το δημο στο δικαστηριο για να εισπραξει τα δεδουλευμενα.

Ανώνυμος είπε...

Ο συμβουλος απο το Καινουργιο γθα τα οικονομικα δεν ειναι αρμοδιος ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπαρχει η δικαιολογια για προσωπικα δεδομενα ,οταν αυτο προκαλει οικονομικη ζημια στο κρατος η στο δημο

Ανώνυμος είπε...

Και όμως υπάρχει. Η συγκεκριμένη πρακτική δεν ακολουθείται από τους περισσότερους δήμους, δεδομένου ότι η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων μπορεί να εγείρει αξιώσεις, και χρηματικές, από θιγόμενους. Η ΑΑΔΕ δημοσιεύει ονόματα μόνο μεγαλοοφειλετών μετά από ψήφιση σχετικού νόμου και έγκριση της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη αιτιολογημενη εναντίωση στην πρόσληψη Καραγκιοζογλου είναι
του προκυπτοντως
ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ μεταξύ ομοειδών επαγγελματιών (Λογιστικά γραφεία).
Αν η περίπτωση του τοπικού προέδρου είναι συζητήσιμη(είναι αιρετός)και κάπως αναπόφευκτη,η περίπτωση
της στοχευμένης πρόληψης και η εξ αυτού
προνομιακη προσέλκυση
Πελατων-δημοτων,είναι
νόθευση του ανταγωνισμού στο ανωτέρω επάγγελμα.Εξ αυτού και ο νομος με την απαγόρευση.Ολα τα υπόλοιπα περί παρατυπίες ή όχι,το όφελος ή μη του Δήμου κλπ είναι Δευτέρα ζητήματα.

Ανώνυμος είπε...

αν έχει κάνει την σχετική αίτηση κατ εξαίρεση άσκησης στην αποκεντρωμένη οκ. αν δεν την έχει κάνει... αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο ντοτόρ έχει 0000000 έσοδα από ελεύθερο επάγγελμα σε 3 χρήσεις,ανέθετε αβέρτα σε συγγενή, ήθελε όμως 64% αύξηση τελών σε κατοικίες και πολλά άλλα...

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 12:15 μ.μ., Ιουνίου 07, 2020, όπως και να το εξηγήσει κανεις στους σχολιαστες,
δεν πρόκειται να αλλάξουν άποψη ορισμένοι ..φωστήρες, κατι θα βρουν .
Να φαντασθείς ότι αξίωση δημοσίευσης οφειλετών είχε και η εκλεγμένη αντιπολίτευση.

Ανώνυμος είπε...

ρε μη προκαλείτε το κόσμο... τη ζήτησαν τη δημοσίευση γιατί πρωτοκλασάτος σύμβουλος σας χρώσταγε... παπάδες για νερά.. άντε σανοφάγοι....

Ανώνυμος είπε...

Πλήρης απογοήτευση!!απο έναν φαινομενικά σοβαρό επαγγελματία,γίνεται συνένοχος στην διαφθορά και τις παρανομίες του δήμου,γιατί άραγε;;για το χιλιάρικο το μήνα ή για τη διαγραφή των οφειλών των πελατών του προς το δήμο;;

Ανώνυμος είπε...

1:30, γιατί ντε και καλά όταν κάποιος λέει τι μπορεί και τι δε μπορεί να γίνει βάσει νόμου πρέπει να είναι και άνθρωπος της μιας ή της άλλης πλευράς; και γιατί πρέπει να είναι σανοφάγος; το να χρωστάει και ο ίδιος και να μη θέλει να βγει το όνομα του στον τακο το έχεις σκεφτεί; σ αυτο τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο οι μεν και οι δε. Υπάρχουν και οι ανάμεσα. Βγάλτε τις παρωπίδες επιτέλους και σταματήστε να σκέφτεστε μόνιμα "εμείς και οι άλλοι".

Ανώνυμος είπε...

Μην λέτε χαζαμάρες, λίστα δεν πρόκειται να δείτε ειδικά τώρα με το gdpr. Πρόσβαση στην λίστα έχουν οι της οικονομικής υπηρεσίας και όλο το δημοτικό συμβούλιο εφόσον εμπλέκεται με τα οικονομικά. Το θέμα Καραγκιόζογλου δεν υφίσταται μιας και ο Βασίλης λογιστής είναι και όχι δικηγόρος. Δεν εκπροσωπεί κανέναν από τους πελάτες του, απλά τους φτιάχνει τα λογιστικά τους. Χαλαρώστε λίγο και σταθείτε εκεί που πραγματικά έχει ουσία και όχι στα γύρω γύρω. Δεν λέω και δεν ξέρω ότι η πρόσληψη Καραγκιόζογλου είναι νόμιμη ή αν είναι ηθική, αλλά το ότι υπάρχει διάλυση στο δήμο και δεν γίνετε κανένα έργο δεν σας ενοχλεί?

ζωτσος αντωνης είπε...

Αντιπολιτευση υπαρχει ? Γιατι νομιζω οτι ειναι 100% στο δσ υπερ του δημαρχου ? Τσωμος τι κανεις ? εριξες λευκη πετσετα ?

Ανώνυμος είπε...

Σωστα τα λες φιλε 6.07 μμ.Ομως οι δημοτες ΑΝΤΙΦΑ δεν ειναι χαζοι,αριστεροι ειναι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σας άρεσε ο Τετριμίδας που έκανε και ένα σπυρί έργο. Θέλατε μεγαλεία με τον Συκιώτη. Φάτε την τώρα την παπάρα και διπλή μάλιστα και μην ακούσω κιχ. Μα καλά την πρώτη τετραετία τι δεν καταλάβατε που τον ψηφίσατε και δεύτερη?

Ανώνυμος είπε...

ποιος τετριμιδας ρε φιλε ,μολις το πασοκ διαλυθηκε την εκανε με προφασεις κουραστηκα ,θελω να ηρεμησω κλπ.το ιδιο και ο περγαντας .επεσαν ολοι πανω στο παταρια τοτε να ξαναπεταξει τα λεφτα του στον αερα.

Ανώνυμος είπε...

Ψηφίσαμε κρατισμό για να αποφύγουμε τον κολεκτιβισμο,αλλά φευ είναι το ίδιο νόμισμα με τις δύο όψεις δηλ από την μια ο Σταικουρας και από την άλλη ο βετας?

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Σκούφια τι του κάνεις του Δημάρχου μας. Εφιάλτης φαίνεται ότι του έγινες για να αναγκαστεί να προσλάβει και Ειδικό Συνεργάτη για θέματα οικονομικής διαχείρισης, αν και έχει 3 μόνιμους (Γάκης, Γιανουλάκης, Ανεστοπούλου). Και πρέπει να είναι έτσι γιατί αν ήταν διαφορετικά θα είχε από την πρώτη θητεία του Ειδικό Οικονομικό Συνεργάτη.
Πληροφορούμαι ότι τη Πέμπτη που αξιολογούνται οι προσφυγές σου στην επιτροπή του άρθρου 152 θα παρευρίσκεται και ο κ. Καραγκιόζογλου. Κράτα όμως μικρό καλάθι διότι ‘κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει’.
Θα προσπαθήσω να παρευρίσκομαι αν μου επιτρέψουν την είσοδο.

Ανώνυμος είπε...

Συκιωτη έκανες μακακια και δεν προσελαβες ειδικό συνεργάτη τον τιτανομεγιστο τιτανοτεραστιο παντογνώστη οικονομολόγο ναι νυν συνταξιούχο κριτή των πάντων. Τώρα θα λυσσαει ακόμα περισσότερο που δεν τσιμπησε αυτός το χιλιαρικακι. Σαν την οχιά έτρεξε να τσιμπήσει μόλις είδε τον διορισμό Καραγκιοζογλου. Λύσσαξε. Θα πάρω τον Γκολφομητσο του φιλοζωικου να τον πάει στον κτηνίατρο.

Εσείς οι τζομπανηδες, οι γιδαραιοι που λυσσαξατε να βγει η λίστα με τους οφειλετες του δήμου θα συνεχίσετε να λυσσατε διότι υπάρχει ο GDPR. Και αν γίνει κανα λάθος και δημοσιοποιηθεί έστω και ακούσια θα σας τιναξω όλους στον αέρα διότι χρωστάω στον δήμο πάνω απο 20.000. Οπότε πάρτε φορά απ το Γιαννακη και ελατε να μου κλασετε μια μαντρα @@. Λεσιμια ολα. Διακιωματιστες του κωλου.

ΥΓ Οικονομο-α-λογε, λυσσα κακιά τώρα.

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Απάντηση στον ανώνυμε 11.24
[1] Με τον τρόπο που εκφράζεσαι εσύ φαίνεται ότι προσβλήθηκες από τον ιο της λύσσας και θα πρέπει να κινητοποιηθεί ο Γκολφομήτσος για να σε πάει στον κτηνίατρο. Ζώα σαν εσένα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν αδέσποτα.
[2] Και να μου γινόταν πρόταση δεν θα δεχόμουν για λόγους αξιοπρέπειας. Δεν θα έδινα άλλοθι σε έναν φοροφυγά, παθολογικό ψεύτη, και ανίκανο δήμαρχο (από πλευράς έργων) να αποκτήσει την έξωθεν καλή μαρτυρία στηριζόμενος στις πλάτες τις δικές μου.
[3] Η λίστα θα έρθει στη δημοσιότητα κάποια στιγμή. Και δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα (GDPR) για τα ονόματα που βρίσκονται στο κωδικό ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ. Και αν πράγματι χρωστάς θα τα δώσεις και μάλιστα με τόκο. Και αυτό αποτελεί δέσμευση.
[4] Ναι πράγματι είμαι δικαιωματιστής και όχι διακιωματιστής όπως από την ημιμάθειά σου γράφεις. Για τα δικαιώματα μου δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί μου.
Και μια συμβουλή
Εκεί στο υπόγειό που κάθεσαι μόνος σου τις νυχτερινές ώρες σταμάτα να την παίζεις συνέχεια διότι η μαλακία χτυπάει στον εγκέφαλο…

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Μπλογκερ πρεπει να σβησεις τα 2 σχολια , του ανοητου ανωνυμου αλλα και του σκουφια γιατι πιστευω διαβαζουν και γυναικες και ριχνουν το επιπεδο του μπλογκ .Δεν πρεπει ενας ανοητος να σε παρασυρει στο επιπεδο του

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Βασίλη, με το [2] ο κ. Σκούφιας φωτογραφίζει εσένα ή κάνω λάθος ?
"Και να μου γινόταν πρόταση δεν θα δεχόμουν για λόγους αξιοπρέπειας. Δεν θα έδινα άλλοθι σε έναν φοροφυγά, παθολογικό ψεύτη, και ανίκανο δήμαρχο (από πλευράς έργων) να αποκτήσει την έξωθεν καλή μαρτυρία στηριζόμενος στις πλάτες τις δικές μου"
Και συμφωνώ μαζί του. Λάθος σου το να γίνεις επίσημα συνεργάτης του Συκιώτη. Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς ?

Ανώνυμος είπε...

Τα αξιολογικα κριτηρια για την συνεργασια Καραγκιοζογλου ηταν τα εξης.
Ειναι οικονομολογος εργαζομενος στον ιδιωτικο τομεα εντιμα.
Εχει πληρη γνωση της καταστασης της αγορας στα Καμενα βουρλα .
Ειναι γνησια φιλελευθερος και κραταει αποσταση απο τους κομματοκράτες.
Η 'Προσληψη'ειναι συμφωνια συμβασης εργου,παραλληλα με την ιδιωτικη του εργασια .
Θα κριθει επι τη βαση της τεχνοκρατικης αποδοσης και οχι της πολιτικης αποφασης.
Η εργαλειοποιηση του ονοματος του ενθεν και ενθεν δεν τον αφορα [δεν πολιτευεται].
Ο Δημαρχος εκρινε και επελεξε εχοντας ολα τα ανωτερω υπ οψιν του.




Ανώνυμος είπε...

Εδώ κολλάει η σιωπή Τσωμου. Μην ξεχνάτε ότι ο Βασίλης ήτανε αντί Συκιωτης κ Προσωπικός λογιστής των εταιριών των υιών τσωμου. Μήπως λέω μήπως υπάρχει αλισβερίσι? Α κ να ερευνηθεί παρακαλώ μια εταιρία με το όνομα ΓΕΩΔΟΜΗ πήρε ανάθεση από τον Δήμαρχο την κατασκευή του διδύμου αγωγού που σπάει συνέχεια. Σε ποιο ανήκει ; Κύριε Βασίλη συμβιυλε του Δημάρχου κ λογιστή της ως άνω εταιρίας έχεις κάτι να μας πεις? Όλα στη φόρα...το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι

Ανώνυμος είπε...

Ποιος εισαι εσυ ρε ανώνυμε που μιλας για τα αξιολογικα κριτηρια του? Ηπιατε μαζι καφε και σου ταπε ? Ο Βασιλης θα μιλησει οταν αυτος θελησει και παρακληση να σταματησετε να μιλατε εξ ονοματος του.

Ανώνυμος είπε...

Τα πραγματα περιπλεκονται. Ο Βασιλης προσωπικος λογιστης της ΓΕΩΔΟΜΗΣ των αδελφων Τσωμου ? Δημητρη Τσωμε οφειλεις να απαντησεις. Λάσπη ή fake News ? Βουλγαρη και Φλωρακη σας πουλησε ο αρχηγος ?

Ανώνυμος είπε...

Eiste sigouroi oti einai twn afwn tsomou h etàiria?

Ανώνυμος είπε...

Οι δικαιωματιστες-Αντιφα δεν είναι όλοι χαζοί ,είναι όμως ολοι Αριστεροί.

Ανώνυμος είπε...

Ύστερα απο επικοινωνία γίνεται βέβαιο πλέον ότι ο Βασίλης είναι συνεργάτης των αφων τσωμο. Το δεύτερο νέο είναι ότι η εταιρεία των αφων τσωμο λέγεται αφοι τσωμου

Ανώνυμος είπε...

2.26 Παραπληροφορείς ΔΕΝ είναι σύμβαη έργου είναι ΙΔΟΧ σύμβαση ορισμένου χρόνου και δεν πρέπει να ασκεί ο λογιστής παράλληλα και ελέυθερο επάγγελμα εκτός αν βαδίζει στα χνάρια του φτωχού δημάρχου.
Ορίστε και οι αποδείξεις αρκετά με το σανό σας.

https://diavgeia.gov.gr/doc/6Ν4ΥΩΚ1-890?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/ΩΣ0ΣΩΚ1-2ΛΖ?inline=true

Ανώνυμος είπε...

5:16 ΣΩΩΩΩΩΠΠΠΠΑΑΑΑΑ Κ 5:20 ΣΕ ΕΧΕΙ ΤΥΦΛΩΣΕΙ Η ΖΗΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι fan του Συκιώτη, ξεπεράσατε και τον Γκέμπελς. Ο Λογιστής της ΓΕΩΔΟΜΗΣ ΑΤΕ των Αφων ΤΣΩΜΟΥ είναι ο κ. Μπατσογιάννης. Αυτή είναι η αλήθεια και σταματήστε να ρίχνετε λάσπη. Ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

ΕΕΕΕ!! Φιλε , εσυ με τον σανο….. για προσπάθησε να καταλάβεις την ανάρτηση του
10:16 π.μ., Ιουνίου 07, 2020, οπου αναγράφονται τι λένε οι διατάξεις σχετικά με το ασυμβίβαστο κλπ εάν δεν μπορείς να καταλάβεις δεν φταίμε όλοι εμείς που σε διαβάζουμε, θα μου πεις βέβαια …κακό του κεφαλιού σου μην με διαβάζεις , έτσι δεν είναι μπλογκερ;;.
Οι αναρτήσεις στο διαύγεια ειναι 1/06 και 2/06 επομένως ειναι γνωστά πλέον σε όλους η συνεργασία ανακοινώθηκε πριν από μια εβδομάδα και έτσι ξεκίνησε η ανάρτηση του άλλου οικονομολόγου κ. Σκούφια.
Η πρόσληψη βέβαια ισχύει από την δημοσίευση σε ΦΕΚ.
Αλλα Στο δια ταύτα :
Τι έγινε με την περίπτωση του μηχανικού εκ Λαμίας ή τα πετρέλαια που οι παρατυπίες βγήκαν την επιφάνεια με την απόρριψη των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής των .
Εάν δεν είναι νόμιμη η πρόσληψη Κργκζγλου, θα βγει στο …πλύσιμο και αμοιβή …γιοκ, λέτε να είναι τόσο….. αγράμματος.
Εμείς που γράφουμε σχόλια ως παντογνώστες, φωστήρες, σοφοί, λέω μήπως χρειαζότανε να πάει κάποιος από την αγορά για να συμμορφώσει τα πράγματα;;
ΙΔΩΜΕΝ ΕΝ ΚΑΙΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή κ τι σε νοιάζει εσένα κ επεμβαίνει κ διαστρεβλώνεις τις καταστάσεις. Τελικά πίσω από την ΓΕΩΔΟΜΗ Ποιος κρύβεται? Πήρε η δεν πήρε το έργο ? Μήπως είναι ψέματα κ αυτό? Σε τυφλώνει το μίσος

Ανώνυμος είπε...

Να βγει ο Τσωμος να διαψεύσει τώρα ότι ο Βασίλης δεν έχει εβομη σχέση. Να βγει να πει ότι η ΓΕΩΔΟΜΗ δεν είναι δική του κ ότι δεν ανέλαβε από τον Δήμαρχο το έργο της αποχέτευσης. Να βγει να πει τι γίνεται με τις παιδικές χαρές όπως κ με την ανάπλαση της Γεράσιμου Βασιλειάδη

Ανώνυμος είπε...

Η ντροπη θα επρεπε να ειναι σε αυτους που κανουν τις παρανομιες και οχι σε αυτους που τις σχολιαζουν . ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΝΤΡΟΠΗ , ΨΕΜΑ , ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Να βγει και να πει ο δημαρχος που εχει δωσει τις απευθειας αναθεσεις 7 χρονια τωρα , 25.000 Ε , καθε φορα . Για γραψτε οτι περιπτωσεις, ολοι σας ξερετε, για τις απευθειας αναθεσεις του Δημου και σε ποιους .

Ανώνυμος είπε...

Σκούφια πρωί πρωί κ όλο τον ντοκτορ σκέφτεσαι...Μήπως τον ερωτεύτηκες

Ανώνυμος είπε...

7.54 για να ασχολεισα με τον Σκουφια πρωι πρωι φαινεται οτι εχει γινει ο εφιαλτης σας. Εγω τον παω και μακαρι να συνεχισει ετσι να ξεσκεπαζει τις βρωμιες σας. Αν θελετε να τον αντικρουσετε γραψτε επωνυμα, ποντίκια ε ποντικια.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος εφιάλτης ρε γίδια. Ποιος το φερέφωνο του τσωμου; Έχουμε καταλάβει πολύ καλά τι γίνεται!! Για να παίρνει τα έργα ο Τσωμος πρέπει να σιωπά όμως ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έχει καθήκον να να υπηρετεί τα του Δήμου οπότε κάπου εκεί βγαίνει ο Γιάννης από το ρεγγινη ως άλλος τσε Γκεβάρα κ ούτε γάτα ούτε ζημιά τον χρήζει κ επικεφαλή της παράταξης για τις επόμενες με τις ευλογίες κ της υπόλοιπης παράταξης κ είναι όλοι ευχαριστημένοι. Σας ξεσκεπασαμε κύριοι δήθεν υπερασπιστές της φτωχής γριουλας. Τελικά δεν απάντησες είναι ο τσωμος πίσω από τη ΓΕΩΔΟΜΗ που βάσιμες πληροφορίες φέρουν τον Βασίλη να υποστηρίζει τα οικονομικά της συμφέροντα σε ρωτάω? Α κ μετά αφού βγάλεις τα τσαρούχια πλύνε τα πόδια σ να μη μυρίζουν

Ανώνυμος είπε...

Ρε σανοφάγε 3:08 μ.μ. σε χτύπησε η @@λακια κατακέφαλα και έχεις παραισθήσεις. Ο Τσε Γκεβάρα που λες έχει @@ρχίδια και μιλά επώνυμα. Εσύ έχεις ? Απόδειξέ το. Αλλα ξέχασα όλα εσίς τα συκιωτάκια μιλάτε εκ του ασφαλούς. Μόνο ανώνυμα. Κότες...

Ανώνυμος είπε...

Εάν νομίζεις ότι κάτω από τα παραπάνω είναι ψέματα...απέδειξε το κ μετά φερε το σανό γιδι ρ γιδι Γιάννη

Ανώνυμος είπε...

Ρε 11.08 καλά σου λέει ο 5.40 οτι σε χτυπησε κατακέφαλα. Να διαβάζεις όλα τα σχόλια την ώρα που δεν τρως σανό.
Αυτά τα εξηγησε 0 7:46 μ.μ., Ιουνίου 08, 2020 που είπε οτι ο Λογιστής της ΓΕΩΔΟΜΗΣ ΑΤΕ των Αφων ΤΣΩΜΟΥ είναι ο κ. Μπατσογιάννης. Πάρε το Μπατσογιάννη και ρώτα τον.
Όσον αφορά αν ο Βασίλης υποστηρίζει και αυτός τον Τσώμο, ειναι δυνατόν να τον προσλάμβανε ο Συκιώτης αν αυτό ήταν αλήθεια? Ντιπ για ντιπ, κουκουτσι μυαλό. Α ρε τι κάνει η μαλακία.
Τώρα όσον αφορά τον κ. Σκούφια πως και τον ονομάζεις Τσε Γκεβαρα ?

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσώμος δεν είναι "πίσω" από τη ΓΕΩΔΟΜΗ. Είναι μπροστά και φανερά. Από τη διαύγεια για έργο που είχε αναλάβει η ΓΕΩΔΟΜΗ Α.Τ.Ε. στην Ιτέα : "Ύστερα από τα παραπάνω ολοκληρώθηκε η τροποποίηση της μελέτης την 24/7/2013 και κλήθηκε τηλεφωνικώς ο κ. Δημήτριος Τσώμος να προσέλθει την Παρασκευή 27/7/2013 στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών στην Άμφισσα για να υπογράψει τον 1ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα ούτως ώστε να προσαχθεί ο ΑΠΕ για έλεγχο στο Τεχνικό Συμβούλιο αλλά δεν προσήλθε."

Ανώνυμος είπε...

Ρε μανία με τον Τσώμο. Ιδιοκτήτες-Μέτοχοι της ΓΕΩΔΟΜΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ είναι τα παιδιά του κ. Τσώμου. Και Λογιστής είναι ο Μπατσογιάννης. Ο Καραγκιόζογλου δεν έχει καμιά σχέση. Η εταιρεία συμμετέχει σε διαγωνισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού φορέα και όταν κρίνεται ως μειοδότης αναλαμβάνει και το έργο. Έτσι μπορεί να αναλάβει και έργο του Δήμου Καμένων Βούρλων. Και δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό.
Το αν ο πατέρας του Δημήτρης Τσώμος είναι και δημοτικός σύμβουλος, δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος στους Δήμους της Ελλάδας. Και όταν βλέπει τον Συκιώτη να θέλει να δώσει απευθείας έργα σε κολλητούς τους χωρίς διαγωνισμό κάνει προσφυγή. Με την προσφυγή πρωτίστως διασφαλίζει τα συμφέροντα του Δήμου, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Βγάλτε τις παρωπίδες και στρέψτε τη προσοχή σας στο Δήμαρχο που σας ταϊζει σανό και σας πείθει οτι για τα έργα που πάνε πίσω φταίει ο Τσώμος. Ο μόνος υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος και τα Δημοτικοί του Σύμβουλοι που τον ακολουθούν σαν πρόβατα και δεν καταλαβαίνουν οτι τους χρησιμοποιεί.
Στη πρώτη θητεία του τον κάλυπτε ο Μπεζάτη (την οποία τώρα την έφτυσε) και τώρα - έξυπνη κίνηση - προσλαμβάνει τον Καραγκιόζογλου, που έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία, ως αντίπαλο δέος στον Σκούφια (το επεσήμανε και πριν απο εμένα κάποιος άλλος σχολιαστής, νομίζω ο ΚΡΙΤΩΝ) ώστε να συνεχίσει το περί πάρτης έργο του.
Και εδώ αναρωτιέμαι αν ο Σκούφιας θα συνεχίσει να ερευνά τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου τα οποία θα έχουν πλέον την έγκριση του Καραγκιόζογλου.
Θα έχει ενδιαφέρον η ''σύγκρουση'' των 2 Οικονομολόγων.

Ανώνυμος είπε...

Βρωμιά και δυσοδια!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή 10.08 πμ , με το Τσωμο τα πας πολύ καλά, έτσι είναι και πρέπει να τα εμπεδώσουμε. Τσωμος συντ/χος , τα παιδιά του έχουν την ΓΕΩΔΟΜΗ που παίρνουν έργα παντού μετά από διαγωνισμούς, ως τελευταίοι μειοδότες.
Πόσο ποιο απλό μπορεί κανείς μας το δώσει;;.
Δημαρχος-Τσωμος-εργα: Εάν σε έργο που πρέπει να γίνει μειοδοτικός διαγωνισμός , ο Δήμαρχος το πάει με ανάθεση πχ λόγο επείγοντος, ή για άλλους νομιμοφανείςμεν αλλα μη νόμιμους λόγους, Ο Τσωμος προσφεύγει αρμοδίως , διαφυλάσσοντας τα χρήματα του δήμου, δημόσιου.

Ανώνυμος είπε...

Γίνονται έργα στα Καμένα Βούρλα; γιατί εγώ όλο κάτι πασαλείματα βλέπω. Στα πεζοδρόμια πρέπει να έχεις συνέχεια το νου σου μη βγάλεις κάνα πόδι και στο δρόμο ή θα κάνεις συνέχεια ελιγμούς για να αποφύγεις τις λακκούβες ή θα πέφτεις μέσα κι ότι γίνει έγινε. Το ερώτημα είναι το εξής: μήπως τελικά ισχύει το ότι κάθε λαός έχει τον ηγέτη που του αξίζει; γιατι δεν έχω δει ποτέ και καμιά σημαντική πρόοδο σ αυτόν τον τόπο. Και έχω ζήσει πολλούς δημάρχους.

Ανώνυμος είπε...

'Οπως φαίνεται ο δήμαρχος επέλεξε τον.....καταλληλότερο.Ξέρει τι κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Ο τσωμος τα χρήματα του δημοσίου? Χαχαχα το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις? Ο μόνος που διαφυλατει τα δημοτικά χρήμα είναι ο δήμαρχος κύριε. Από την άλλη τα παιδιά του τρώνε ολόκληρο κρατικό προϋπολογισμό δεν γνωρίζεις ότι οι εργολάβοι έφτασαν εδώ αυτό τον τόπο? Γι αυτό δήμαρχε πάρε μηχανήματα να μην έχεις ανάγκη κανέναν φουσρη

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν πηγε? Τότε δεν ήταν με τον Δήμαρχο κ εντεταλμένος τεχνικής υπηρεσίας με μισθό?άρα πως να πάει?αι κατουρά βλάκα

Ανώνυμος είπε...

Ρε εγκαθετε λασπολογε ο Βασίλης είναι καθ' όσον με τον άλλον που λες είχαν γραφείο μαζί κ για να ελέγχουν τους πελάτες το κάναν έτσι τι δεν καταλαβαίνεις? Κ που το πρόβλημα σου για τον τσωμο κ τον Βασίλη εσένα τι σε κόφτει το δίδυμο αυτό πετάει κ καλύπτει κ τον Δήμαρχο να κάνει δουλίτσες!! Τελικά τη δουλειά Ποιος την πηρε; ΓΕΩΔΟΜΗ δεν τη λένε την εταιρεία; Ποιος είναι πίσω? Τον νερό που φτιάχνει ο Δήμαρχος στον Άγιο Χαράλαμπο Ποιος το κανει; τα μηχανήματα του Τσωμου δεν είναι? Τυχαία όλα αυτά? Σαν πολλές συμπτώσεις δεν πέφτουν μαζι;

Ανώνυμος είπε...

EΕΕΕΕ!! δεν τρωγόμαστε με T I Π O T A??
Της ύδρευση στον Αγ. Χαράλαμπο , την έχει πάρει Λαμιώτης , κάνω λάθος, διορθώστε με ;;;;
Τα μηχανήματα της ΓΕΩΔΟΜΗΣ χρησιμοποιουνται στο εργο, με γεια τους με χαρα τους, ειναι υπεργολαβία τόσο το καλλίτερο.
Τι σας κοφτει ;;
Θα δουλέψουν και θα πάρουν μεροκάματα ντοποιοι εργαζόμενοι και υπεργολάβοι;; Ρε τι μανια έχετε με τους ντόπιους , αυτό σας ενοχλεί;;
Πρέπει να ΛΥΠΌΜΑΣΤΕ για τα ...ζωντανά της στάνης μας.

Αν ακούσετε ότι ο Δήμαρχος είναι ασθενής με δέκατα ή ταχυπαλμία, δεν θα είναι από κορονοιο , άλλα θα χει πάρει σε δημοπρασία έργο του Δήμου μας η ΓΕΩΔΟΜΗ.
Αφηστε , με τον Μητσο???? έρωτας ΜΕΓΑΛΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Η έκπτωση της δημοπρασίας του έργου ύδρευσης αγ. Χαρ/μπους του Λαμιωτη εργολάβου πόση είναι ;; Κοντά στο 55%;;;, δεν σας ικανοποιεί;; Ε σεις θέλετε εκπτώσεις κοντά στο 90% ;;
Άντε βγάλτε την καραμέλα θα σας χαλάσει τα δόντια.

Ανώνυμος είπε...

Αγιος Χαραλαμπος . Εργο των 50.000 βγηκε για 250.000 Ε κανανε και εκπτωση ..ωωωω τσαμπα το κανει , ρυχαια ο Λαμιωτης

Ανώνυμος είπε...

Vabir του Δημου

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραμανωλης ο κουμπαρος τι κανει , τι δουλεια εχει με τα εργα ;;

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα πηγαίνοντας προς Λαμία από τον παράδρομο στο ύψος του πρατηριούχοι της ΒΡ συνάντησα τα φορτηγά της γεωδομης φορτωμένα με σωλήνες δήμαρχε προχτές τους έδωσες το έργο κ σήμερα μεταφέρουν σωλήνες κ θες να πιστέψουμε ότι δεν ήταν Καπνισμένο ? Νομίζεις ότι τρώμε κουτόχορτο? Λυπάμαι γιατί σε ψήφισα