17 Ιουνίου 2020

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Καμένα Βούρλα και Άγιο Κωνσταντίνο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων, με σκοπό τη διενέργεια εργασιών συντήρησης των Συστημάτων Σηράγγων.

Ειδικότερα, από την Τρίτη 16 έως την Πέμπτη 18 Ιουνίου και από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ θα σημειωθεί ολική διακοπή της κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία στο τμήμα από Α/Κ Αγίου Κωνσταντίνου (Λογγού) έως Δυτικό Ημικόμβο Καμένων Βούρλων, με ταυτόχρονο πλήρη αποκλεισμό και του ενδιάμεσου Ανισόπεδου Κόμβου Αγίου Κωνσταντίνου (Λατομείου).

Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί που θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αγίου Κωνσταντίνου (Λογγού) και μέσω της Περιφερειακής Οδού Αγ. Κωνσταντίνου - Καμένων Βούρλων και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως τον Δυτικό Ημικόμβο Καμένων Βούρλων, από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο.

Τέλος, από την Τρίτη 23 έως την Πέμπτη 25 Ιουνίου από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ θα σημειωθεί ολική διακοπή της κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα στο τμήμα από τον Δυτικό Ημικόμβο Καμένων Βούρλων έως τον Α/Κ Αγίου Κωνσταντίνου (Λογγού), με ταυτόχρονο πλήρη αποκλεισμό και του ενδιάμεσου Ανισόπεδου Κόμβου Αγίου Κωνσταντίνου (Λατομείου), καθώς και του Ανατολικού Ημικόμβου Κ. Βουρλων.

Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί που θα κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Δυτικό Ημικόμβο Καμένων Βούρλων και μέσω της Περιφερειακής Οδού Αγ. Κωνσταντίνου - Καμένων Βούρλων και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως τον Α/Κ Αγίου Κωνσταντίνου (Λογγού), από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο.

89 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω , για να δούμε πως διάβολο περπατάει ο Δήμος μας
Σε ένα θέμα που χρηματοδοτείται από ΦΙΛΟΔΗΜΟ , έρχεται καλοκαίρι τα παιδιά θέλουν τις παιδικές χάρες και θάπρεπε να το τρέχουν ΟΛΟΙ μα ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ.

1. Εξέταση της από 28-4-2020 προσφυγής του Παναγιώτη Βούλγαρη, κατά της υπ’ αριθμ. 7/70/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καμένων Βούρλων
https://diavgeia.gov.gr/doc/62%CE%92%CE%9E%CE%9F%CE%A110-%CE%9D%CE%985?inline=true

2. οµόφωνα Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Ο.Ε Αριθµός Απόφασης: 7/70/2020
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%99%CE%98%CE%A5%CE%A9%CE%9A1-%CE%A5%CE%A30?inline=true«

3. Ένταξη Πράξης του Δήμου Καμένων Βούρλων στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ
Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2018 Α.Π.: 71939
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A5%CE%9D%CE%A5465%CE%A7%CE%987-39%CE%93?inline=true

Μελετήστε ιδιαίτερα στο (1).



ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΟΣΤΑΣ είπε...

Πατατα και ο βουλγαρης πατατα και ο δημος ,χαμενοι τα παιδια

Ανώνυμος είπε...

Τραχανα τα έμαθες, τον σύντροφο Παπασπιτουλη
τον πήγανε στον Ευαγγελισμό γιατί κατάπιε σοβάδες από παλιό τριάρι.

Ανώνυμος είπε...

Συνέταξε ο Βούλγαρης τέτοια προσφυγή; Χαχα!! Πάνο σε είχα παρεξηγήσει ρε φίλε κ δεν σε είχα ψηφίσει ύστερα από αυτά άλλαξα γνώμη. Ρε γιδοβοσκε σαλτιμπαγκο μασε κ τους μπασκετμπολίστες του Μώλου κ φεύγατε από δω. Γιατί ρε κολλάς τις παιδικές χαρές; Επειδή δεν έχεις μικρά να παίξουν; Ρε ποιον πληρώσετε να γράψει αυτή την ένσταση ; έχεις χρήματα για πέταμα; τώρα με τον υπογράφοντα τι ασυναρτησίες ελεγες; κ τι σε νοιάζει εσένα Ποιος υπογράφει; ουστ έμαθες κ γράμματα τώρα στα γεράματα;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΙΜΟΥ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΙΜΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΙΜΟΥ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΙΜΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ?

https://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/158022-synelifthi-lamiotis-giatros-gia-synergasia-me-ton-maimoy-ogkologo

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΟΣΤΑΣ είπε...

Δεξιε αγραμματε το παπαδημουλη τον εκλεγει ο λαος και με το μισθο του γινεται πλουσιοτερος . μην ξεχνας ο παπαδημουλης ηταν συριζα με 2,9 %. ο κυρτσος δεν θα ξεχρεωθει με 1,5 εκ ε ? καρανικα δε θες γιατι τον θεωρεις κατεστραμενο ,ο παπαδημουλης ειναι νοικοκυρης τουλαχιστον σε καπιταλισμο ζει και ελευθερη οικονομια . ο συριζα δε θα καταντησει το κομμα που φανταζεσαι εσυ της μιζεριας , πες στους εφοπλιστες και τους βιομηχανους που εχετε ταισει απο το 1932 να σας αγορασουν σπιτι για το μπουρδελο σας που ειστε αστεγοι και σας κλωτσαει ο καθε σπιτονοικοκυρης καθε 5 χρονια . και να μην ειχε κανει ενσταση ο βουλγαρης η ελεγχτικη αρχη θα εψαχνε τα παντα γιατι ειναι μεγαλο το ποσο και δανεικο .και ο δημος εχει ευθυνη

Ανώνυμος είπε...

Τρικυμία εν κρανιω

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Τραχανόβιτς,δυο πραγματα δεν υπαρχουν, φτωχά Κομμούνια
και γύφτοι με γυαλια μυωπίας.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

φιλε η Ιστορια ειναι αμειλικτη και ποτε δεν θα στα φερει βολικα για ιδεολογιες. οι ρομα που λες στην ελλαδα του αμερικανισμου βλεπεις τα χαλια τους . συγκρινε τους με τους ρομα βουλγαρους που εχουν ολοι σπιτι στο πρωην ανατολικο μπλοκ ,εμβολιαζονται, πλενονται ζουν σαν ανθρωποι . βεβαια αυτα τα μαθανε με χουντικο τροπο ,τους ειπαν η θα γινεται κανονικοι η θα πεθανετε με εκτελεση η σκαβοντας. οι γερμανοι δεν ειναι βλακες που εχουν αριστερο καπιταλισμο και τα πολλα κερδη τα παιρνει το κρατος και κανουν γερμανοποιησεις οπως οτε. η σβετλανα κορη του σταλιν εχει πει οτι μισει το κομμουνισμο γιατι βλεπεις της εδωσε μονο ενα σπιτι και μια δουλεια οπως και στα παιδια των αλλων ηγετων . ο χρουτσωφ ειχε εγγυηθει τη κυπρο στο μακαριο ,μολις εφυγαν η χουντα την πουλησε . ο γκορμπατσωφ εκανε τη βλακεια να αφησει ανοιχτη τη πορτα στις εκλογες σε μη μελη του κομματος και ετσι βρηκε ευκαιρια ο μεθυστακας που του εχουν φτιαξει μνημειο με τη ρωσικη σημαια επειδη ξεπουλησε τα παντα και ο πουτιν για να παρει το δαχτυλιδι υποσχεθηκε οτι δε θα κυνηγησει τα παιδια του μεθυστακα για αυτα που εχουν κλεψει . τωρα για το κκε, αυτο δεν ειναι κομμα ειναι συλλογος μνημης που κοροιδευει το κοσμο και παιρνει 5 % για τα λεφτα να εκθρεφει θεοδωρικακους . οι απογονοι του γραμμου και των ξερονησιων πρεπει να απεγκλωβιστουν απο αυτον τον συλλογο και να μην το ψηφιζουν σα κομμα γιατι απο τη στιγμη που λεει οτι δεν θελει να κυβερνησει δεν ειναι πολιτικος σχηματισμος. εχει γινει τσοντα της νδ σαν το κιναλ . μονο ντροπη για τη μιζερια που εκπεμπει και στο δημο

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΡΑΧΑΝΑ, ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΤΕΒΑΤΑ, ΔΕΝ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ , ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ...ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΕΧΕΙΣ ΚΟΥΡΑΣΕΙ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ,ΑΡΊΘΜΗΣΕ ΠΟΣΕς ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙς ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ, ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ;;;

ΠΕΤΡΟΣ ΧΥΛΟΠΗΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Τραχανά συγγνώμη που θα στο πω αλλά σε έχουν ταισει πάρα πολύ σανό εκεί στον σύριζα. Τόσο ψέμα μαζεμένο σε μια ανάρτηση δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου.

Ανώνυμος είπε...

Και ομως ειναι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.
Η αποδειξη για αυτο ειναι οι παραληρηματικες σκεψεις στην
ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ της αληθειας των ιστορικων γεγονοτων,εχοντας ενσωματωσει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ κριτικη εκει οπου θα τον απενοχοποιει ως φανατικο.
Ειναι ΤΑΞΙΚΑ ανενδοτος,ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΣ,αλλα και νεοφιελευθερος με τους φορους του αλλου.Χρηζει παρακολουθησης για τον ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ τροπο εκφρασης στα ορια της υπομονης.






Ανώνυμος είπε...

κωστα τραχανα....
τσουρεκια μας τα εχεις κανει ρε φιλε ελεος

Ανώνυμος είπε...

Σκούφια Γιανη οι τσωμοβουλγαραιοι σου έκλεψαν την δόξα! Πάπαλα οι παιδικές χαρές!! Να δούμε τώρα που θα παίζουν τα παιδιά!! Λαμόγια

Reporter είπε...

Προς Σχολιαστές και Δημοτικούς Συμβούλους
Οι δημοτικές υποθέσεις δεν είναι παιχνίδι δηλ. αν θα δικαιωθεί η Συμπολίτευση ή η Αντιπολίτευση. Το να δημιουργούμε εντυπώσεις – εκατέρωθεν - βγάζοντας βιαστικά συμπεράσματα ότι “Δεν φταίμε εμείς, φταίτε εσείς αλλά φταίει και ο Χατζηπετρής" δεν ωφελεί τα δημοτικά πράγματα.
Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά (α) Την απόφαση του ΥΠ.ΕΣΩ (β) Την απόφαση της Οικ. Επιτροπής και (γ) την απόφαση της Αποκ. Δοίκησης, καταλήγει σε κάποια ερωτήματα που χρήζουν απάντησης.
Εκ μέρους του κ. Συκιώτη
Α. Ο Επιστημονικός Συνεργάτης του κ. Κολιόπουλος όφειλε να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να συντάξει μελέτες. Άλλος είναι ο ρόλος του. Τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να συντάξει τη μελέτη?
Β. Αν τον ενημέρωσε, γιατί ο Δήμαρχος την ανέθεσε σε αυτόν ?
Εκ μέρους του κ. Βούλγαρη
Α. Αφού είχε την άποψη ότι η Σύμβαση είναι ΕΡΓΟ και όχι ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ και ότι ο Επιστημονικός Συνεργάτης δεν μπορεί να συντάξει μελέτες γιατί υπερψήφισε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ?
Β. Όταν υπερψήφιζε δεν γνώριζε ότι δεν θεμελιώνει δικαίωμα άσκησης προσφυγής?
---
Και επειδή οι κκ. Συκιώτης και Βούλγαρης δεν θα απαντήσουν, ας δώσει ο καθένας σας τη δική του απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

κωστα τραχανα....
τσουρεκια μας τα εχεις κανει ρε φιλε ελεος

Ανώνυμος είπε...

Εφιάλτης σας έχει γίνει ο Θεοδωρικάκος. Κάτσε με τον Βερναρδάκη να σου λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος

Ανώνυμος είπε...

Προφορικά ο Παναγιώτης Βούλγαρης είχε ενημερώσει σχετικα με τον κολλιοπουλο οχι μονο την οικονομικη αλλα κβτο δημοτικο Συμβούλιο αλλα ο Δήμαρχος κ η ομάδα του τον γράψανε κανονικά.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

φιλε 9,59 σανος σημαινει ψευτικες ελπιδες .προσωπικα χρησιμοποιησα την δωρεαν υγεια εγω και η γυναικα μου ,ειδα τα ωφελη του εφκα απο τη μειωση εισφορων , πληρωσα 22% φορο απο 26 %, του πατερα μου η συνταξη ξεμπλοκαρε με τη ρυθμιση τσιπρα και ολων των αλλων συνταξιουχων . ενιωθα ασφαλεια με υπουργο καμενο και αποστολακη που δε νιωθω τωρα με αυτον τον ασχετο . αυτα ειναι πραγματικοτητα , οπως πραγματικοτητα ειναι η νδ σου σπαταλαει το μαξιλαρι σε κοπροσκυλα καναλιων και σαιτ. θα μου πεις ποια ειναι τα ψεματα και θα σου απαντησω αναλυτικα . εσυ 11,05 με τον θεοδωρικακο αφου τα βλεπεις ολα νορμαλ σε αυτη τη κωλοτουμπα εισαι ασχετος τελειως . εχετε καταλαβει ολοι ποσο ανημερωτος ειναι ο κοσμος με κατι ρεπορτερακια της πλακας ,χθες ανεργος μου λεει εκανε εξεταση αιματος 80 ευρω σε ιδιωτη γιατι ειναι ανασφαλιστος !!!!!!!!

kamena voyrla blogger είπε...

Θα σας παρακαλούσα να γράφετε σχόλια ‘on topic’ , και να εστιάσετε σε ότι αφορά το χωριό μας(με την καλή έννοια), διαφορετικά θα αναγκαστώ να αρχίσω να διαγράφω τα εκτός θέματος σχόλια σας, και πιστέψτε με θα επικρατήσω εγώ (πάλι με την καλή έννοια, ήρεμα το λέω… )

Αντιλαμβάνομαι τον ρόλο σας κύριε Τραχανα Κ, ωστόσο αυτό εδώ το blog, είναι τοπικό, δεν χωράνε πολιτικές τοποθετήσεις τέτοιου επιπέδου (που κατά τα άλλα τις σεβόμαστε ως απόψεις), και σας προτρέπω να αναρτάτε τα πολιτικού περιεχομένου μηνύματα και απόψεις σε άλλα ‘μεγαλύτερα’ sites και blogs.

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΧΑΝΑ, ΔΕΝ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, έχεις γίνει γραφικός.
Ξέρεις η κατσίκα του γείτονα σου κατούρησε στο αμπέλι,
θα έχεις ενημέρωση πιστεύω, πες κάτι.
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

α να γιασει το στομα σου βλοκερ. μας τα εχει κανιε τουμπανο ο συριζεος. και πολυ τον αντεξαμε.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ παίζει να είναι και ο πιο συγκροτημένος από όλους της αντιπολίτευσης.

Η Γ.Α.Κ. είπε...

ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΓΙΝΕ (ΤΟΥ REPORTER) ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ . ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΟΤΑ.
ΑΝ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΤΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ, ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ.
ΑΝ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ, ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΥΘΥΝΗ. Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κατατέθηκε στα πρακτικά κ στην οικονομική επιτροπή κ στο δημοτικό συμβούλιο. Απλά για μια ακόμη φορά η αντιπολίτευση δεν λαμβάνεται υπόψη με τις σχετικές συνέπειες για τον δήμο.

Ανώνυμος είπε...

Απ ότι κατάλαβα γενικά στο δημαρχείο τα πράγματα είναι τρεις λαλούν. Έρχεται οσονούπω το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Αντε να δούμε. Θα κάνει τίποτα ο δήμος ή πάλι τι είχαμε τι χάσαμε;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΊΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΟΤΙ Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΎΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΆΝΟΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΕΝ ΑΓΝΟΊΑ ΤΟΥ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΜΕΛΕΤΗ. ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΉΜΑΡΧΟ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΝΕΡΓΆΤΗΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΑΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΝΑΝ ΕΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΤΗ ΦΟΡΆ.

Ανώνυμος είπε...

Επι τέλους μπλογκερ κατάλαβες ότι με την πρακτική κάποιων , ο σοβαρός διάλογος μας στα θέματα της πόλης μας , θα πήγαινε κατά διαβόλου αλλά και το μπλοκ παρέα.
Σου το έχω ζητήσει πολλάκις στο παρελθόν (εγγύτερο και απώτερο).
Εστω και αργά ΟΡΘΩΣ ΠΡΑΤΤΕΙΣ.

ΠΕΤΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4.21
Ο επιστημονικός συνεργάτης είναι αδύνατον να έχει βάλει υπογραφή σε μελέτη εν αγνοία του δημάρχου. Την υπογραφή την έβαλε με εντολή του δημάρχου.
Δεν θα περίμενε να σου πει κάτι διαφορετικό ο δήμαρχος. 6 χρόνια δήμαρχος ουδέποτε έχει αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του. Πάντα φταίει κάποιος άλλος. Αλλά έτσι ήτανε και ως πολίτης. Τώρα θα αλλάξει.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΟΣΤΑΣ είπε...

συμφωνοι αλλα την προηγουμενη φορα χαριστηκες σε ακραιες φρασεις

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρωματικά δεδομένα
Ημερομηνία Σύνταξης : 03/04/2020
Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ - Μηχ/κοςΧωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφ/κης Ανάπτυξης ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΗΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΙΣΤ. ΤΜ. ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ : ΚΟΤΑΚΟΥΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΠολιτικόςΜηχανικόςΤ.Ε
Ημερομηνία Συζήτησης στην Οικονομική Επιτροπή: 21/4/2020
Στην ΟΕ είχε κατατεθεί η μελέτη με τις ανωτέρω υπογραφές την οποία (υποτίθεται) ότι την διάβασαν όλα τα μέλη της δηλ. Συκιώτης, Κοντοπάνος, Παταργιάς, Κριτσόβας, Τριανταφύλλης, Βούλγαρης, Παπαναγιώτου

Αν την υπέγραψε εν αγνοία του δημάρχου, μόλις την είδε ο δήμαρχος έπρεπε να ακυρώσει το προς συζήτηση θέμα. Δεν το έκανε αλλά προχώρησε κανονικά η διαδικασία και ψηφίστηκε.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ 2020-06-19

Από τον ανώνυμο 9:38 μ.μ., Ιουνίου 17, 2020, λάβαμε γνώση , ακύρωση προσφυγής Βούλγαρη αλλά και ακύρωση απόφασης Ο.Ε και βέβαια, ακύρωση της διαδικασίας για την προμήθεια κλπ παιδικών χαρών.
Το θέμα είναι σοβαρό και έχει πολλές πτυχές, που βέβαια δεν μπορεί να εξαντληθεί μέσα σε ένα σχόλιο , αλλά ας το προσπαθήσουμε;

1ον : Άμεσα πρέπει να επαναφέρουν την νομιμότητα για να εκτελεστεί η προμήθεια και η εγκατάσταση των νέων παιδικών χαρών, απορρόφηση επιχορήγησης από Υπ.Εσωτερικων ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ .
Σημ: Όμως δεν το βλέπουμε στην προσεχή Ο.Ε της Δευτέρας, εκτός εάν το έχουν ολοκληρώσει και το βάλουν έκτακτο.

2ον :. Ο Κολιόπουλος, ειδικός συνεργάτης δήμαρχου, μπορεί να συντάξει ότι του πει ο Δήμαρχος , μέσα στα όρια της ειδικότητας του, δεν μπορεί όμως να αντικαταστήσει Τεχνική Υπηρεσία , Οικονομική, κλπ ως προς την υπευθυνότητα της υπογραφής των. Δεν μπορεί να το έκανε από μόνος του, κάποιος, κάποιοι έστω και εν αγνοία Δημάρχου, θα γνώριζαν ότι ανέλαβε να κάνει την μελέτη, αντί της τεχνικής Υπηρεσίας.
Σημ: Την εκδοχή που επικαλείται ο 4:21 μμ. Ιουνίου 19,2020 , δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου, γιατί εάν αυτό είναι αληθές τότε άμεσα λύση σύμβασης με τον ειδικό συν/τη, έλεγχο ποιοι άλλοι έχουν εμπλακεί, , πάντως τον πολιτική ευθύνη την έχει ο Δήμαρχος.

3ον: Μετά την ομόφωνη απόφαση της ΟΕ την 21/4/2020, φαίνεται ότι η μείζονα αντιπολίτευση αποφάσισε να κάνει προσφυγή και αντί να προσφύγει ο Τσωμος ‘η άλλος, προσέφυγε ο Βούλγαρης παρ όλο που είχε συμφωνήσει και δεν ήταν νόμιμο να προσφύγει Η προσφυγή είχε αρκετούς λόγους ακυροτητας (επιλογή εσφαλμένου CPV , έργο και όχι προμήθεια, κάτι για περίφραξη,) λόγοι που απερρίφθησαν αλλά και για υπογραφή ειδικού συνεργάτη , που βέβαια έγινε δεκτή .
Σημ. Αποτέλεσμα η προμήθεια πάει πίσω και είναι σε βάρος του τόπου μας και προσέξτε να μην χαθεί η πίστωση, γιατί άλλοι Δήμοι είναι αρκετά προχωρημένοι στο θέμα αυτό.
Εμείς έχουμε από Δεκέμβριο 2018 την ένταξη Πράξης και τώρα ξανά πάλι από την αρχή δηλ. πριν 17 μήνες, τρεξτε!!!

Πάντως απο την αιτιολογια της απορριψης προμηθεια ή εργο , να εχει γίνει σαφές η διαφορα π
Έμμεσος προσπαθώ να δώσω και κάποιες απαντήσεις και στον Reporter


Ανώνυμος είπε...

Παρατηρητή πως είναι δυνατόν να γίνει άμεση επαναφορά του θέματος προς ψηφοφορία στην επόμενη Ο.Ε. ? Αν καταλαβαίνω ζητάς να υπογράψει τη μελέτη κάποιος άλλος. Μα τότε γίνεται ακόμα περίπλοκο το θέμα και υποκρίπτεται διαπλοκή και η προσφυγή πρέπει να γίνει στην εισαγγελεία και οχι στην αποκεντρωμένη διοίκηση. Κάνω κάπου λάθος ?


Ανώνυμος είπε...

Άχρηστοι στην ζωή χρήσιμοι στο Δήμο;Είναι
δυνατόν γέρο Μπεζατη Κώστα να συμβαίνει. Βάλτους λίγο μυαλό εκεί στον Άγιο Κων/νο.

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχην, με το μπούλινγκ που έχει υποστεί ο κ. Βούλγαρης, την ειρωνεία από πλευρας διοίκησης όλα αυτά τα χρόνια, και λίγο αντιδρά. Οσοι παρακολουθούν Δ.Σ. online το εχουν καταλάβει.
Συν ότι ειχε προειδοποιήσει αρμοδιως και για τον Επιστ. Συνεργατη και για την Προμήθεια που μαλλον για εργο μου κάθεται. Δηλαδή τα όργανα θα τα στήσει ο νικολάκης-υπεύθυνος ορχου με το συνεργείο του δήμου; χαχαχα
Αλλά ο κ. Βούλγαρης δεν έλεγε για τον άλλο, αληστου μνήμης επιστημονικό συνεργάτη που είχε προσληφθεί με χαρτια κουκουρουκου που τα γυρισε πίσω ο Ελεγκτης και μετά αναγκάστηκε να τον σχολάσει ο Δήμαρχος και έτρεξε τον δήμο στα δικαστήρια; και πόσα ζητάει από μια ιστορία που δεν έχει ακομα τελειώσει; Για δουλειά 1 χρόνου, 30.000, 40.000, 50.000, 60.000; Ξερει κανενας;
Δυστυχως μετά από 5 χρόνια διοίκησης η δημοτική αρχή δεν βάζει μυαλό. Και φυσικά της φταίνε όλοι οι άλλοι και όχι ο εαυτός της...
ΥΓ: Αλήθεια η Γραμματέας του Δήμου κ. Φϋκα δεν είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό των υπηρεσιών και την ορθή τους λειτουργία;;; Ποσα είπαμε οτι παίρνει τον μήνα;;; ουάου...
Μάλλον τον κύριο Βούλγαρη πρεπει να προσλάβετε στη θέση της κυριε δήμαρχε. Και νομίζω μπορεί και να βοηθησει αφιλοκερδώς αφου γνωρίζει το αντικείμενο.
ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΙ ΣΑΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ. ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΖΗΜΙΕΣ, ΙΔΙΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, Ο ΔΗΜΟΣ, δηλαδη Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε η σκέψη σου για ληξη της συμβασης του συνεργάτη που σε εξέθεσε ειναι προς τη σωστη κατεύθυνση. Υπήρχαν κ άλλοι συνεργάτες που σε στήριξαν με όλοι τους τη δύναμη κ τους άδειασες χωρίς να κάνουν τόσο σοβαρά λάθη η να παίρνουν πρωτοβουλίες χωρίς να γνωρίζεις κ ήταν κ ντόπιοι.

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Για όσους "ψάχνονται" για να δουν τι ακριβώς συνέβη δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στο σχόλιο του ανώνυμου 4.21 – 19/6/20 ( κάτι μου λέει οτι ο ανώνυμος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος ? ) κατά το οποίο “”’ ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο επιστημονικός συνεργάτης έβαλε εν αγνοία του την υπογραφή του με σκοπό να λάβει σχετικό αντάλλαγμα απο τον ανάδοχο του έργου””.
Και ερωτώ:
Η Σύμβαση εκτέλεσης θα υπογράφονταν από τον δήμαρχο και τον ανάδοχο. Γιατί να δώσει αντάλλαγμα - μίζα ο ανάδοχος στον επιστημονικό συνεργάτη ? Εσείς αν είσαστε ανάδοχος σε ποιον θα δίνατε αντάλλαγμα-μίζα. Στο αφεντικό ή στον υπάλληλο ?
Επισης,
(α) εγώ αν ήμουν ο επιστημονικός συνεργάτης και έβλεπα οτι ο δήμαρχος πάει να μου φορτώσει ότι εν αγνοία του έβαλα την υπογραφή μου για να πάρω μίζα, θα του έκανα και μήνυση και αγωγή για προσβολή της προσωπικότητάς μου με αστήρικτα στοιχεία. Αυτό θα έκανα εγώ, δεν ξέρω τι θα κάνει ο Κολιόπουλος. Θα εξισώσει τη μομφή οτι είναι μιζαδόρος με τυχόν παραμονή του ή θα δεχτεί την απόλυση του παίρνοντας την ευθύνη για να ξεπλύνει τις ευθύνες του δημάρχου ?
(β) δεν ξέρω τι θα κάνει η Αντιπολίτευση. Θα δεχτεί την δικαιολογία της εν αγνοία του δημάρχου υπογραφής ή θα κάνει τα δέοντα για “κατάχρηση εξουσίας” του δημάρχου ?
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τη συνέχεια του "έργου" που ενδεχομένως να κρύβει εκπλήξεις.

Ανώνυμος είπε...

Σκούφια σε χαλάει που δεν βγήκες πρώτος να κάνεις ζημιά κ σου έκλεψε τη δόξα ο Βούλγαρης. Η σχέση σου με τον Τσωμο είναι δεδομένη

Ανώνυμος είπε...

Και αναρωτιέται κανείς γιατί δεν πάει μπροστά ο τόπος. Μα πως να πάει με δημότες σαν τον 9.31 (δημότες?) που έχουν IQ σαλαμάνδρας και κοιτάν το δάκτυλο όταν αυτό τους δείχνει το φεγγάρι.

Ανώνυμος είπε...

Μα επί τέλους,τέτοιας έκτασης διαπλοκή;
Και η επιμονή στην καταγγελία τόση επιστημονική?
Αν αθροιστουν και τα δύο ως χρονοεργατωρες,και άσχετα αν είναι αντιθετικες,θα μπορούσε να παραχθεί συνολικό όφελος,υπό προϋποθέσεις;
Ποιος έχει την ευθύνη για την υφιστάμενη κατάσταση;
Μάλλον όλοι ως δημότες.Ειδικά ομως οι πραιτωριανοί ενός συστήματος δημαρχοκεντρικου,αλλά και οι συγκεντρωθέντες γύρω από την εναλλακτική προταση που μόνο τετοια δεν ήταν.
Μήπως οι σύλλογοι, ο εξής ένας, που θα μπορούσε κάτι περισσότερο να πράξει;
Η συντεχνιακή αντίληψη της Γ.Βασιλειαδη μήπως σφάλλει από παλιά για τον τρόπο που επιδιώκει τα συμφέροντα της; Η κομματικές τοπικές επιτροπές έχουν ιδέα τι σημαίνει τουριστικος Δήμος,πέρα από τον κρατισμό τους;
Λύσεις υπάρχουν, τα χαμένα χρόνια δεν επανέρχονται βέβαια.
Όσο οι δημότες δεν υπόκεινται σε αλλαγές αλλά είναι σταθεροί στην κουλτούρα τους κανένας δεν μπορεί ως Σωτήρας να παρέμβει...Συνεχιζουμε όμως να βαδίζουμε εμπειρικά προς κάτι ποιο ορθολογικό.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Κάνοντας ένα γρήγορο πέρασμα από τα σχόλια του μπλογκ, για τις παιδικές χαρές,
ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν βλέπει την πλευρά της εκτέλεσης της προμήθειας/εγκατάστασης , την απορρόφηση των εγκεκριμένων πιστώσεων, τον κίνδυνο να ξεπεταχθούμε εάν καθυστερήσουμε της διαγωνιστική διαδικασία;;.
Όλοι κύριο θέμα έχουν βάλει τις ποινικές, πειθαρχικές ευθύνες, τους αρμόδιων , εισαγγελείς κλπ με αναρτήσεις ανωνύμων στο μπλογκ, έτσι τεκμηριωνονται οι ευθυνες;;
Πότε υπολογίζουν ότι θα πάνε στα …κάτεργα, το ξέχασαν;;

Κύριοι, άλλοι Δήμοι το τρέχουν και είναι πολύ μπροστά από ΕΜΑΣ, σας ενδιαφέρει;;;

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9C9%CE%9B%CE%A9%CE%A1%CE%97-0%CE%92%CE%9A?inline=true
https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A5%CE%A7%CE%A0%CE%A91%CE%A7-%CE%955%CE%95?inline=true
https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%98%CE%974%CE%A9%CE%A88-%CE%9D%CE%A48?inline=true

Ρίξτε μια ματιά στο τελευταίο site Δήμος Αχαρνών , 12/11/2019,έχει πλήρη ανάλυση των προμηθειών, 76 σελίδες είναι






Ανώνυμος είπε...

Όπως κ να γράψεις ως ανώνυμος η ως επώνυμος σε καταλαβαίνω ο κόσμος ψήφισε συκιωτη Η δικής σας διαπλοκή Βούλγαρη , Φλωράκη, τσωμο κ σκούφια δεν τον αγγίζει καθόλου τον Δήμαρχο. Που ακούστηκε να γράφει ο Βούλγαρης τέτοιες ερμηνείες με αναλύσεις κ νόμους που ο μόνος νόμος που ήξερε ήταν αυτός του σιβας. Που ακούστηκε όταν δεν ήταν ο Βούλγαρης να είναι ο Τσωμος με προσφυγες κ ενστασεις βλέπε λεντ ποιος τον καθοδηγούσε δεν υπάρχει περίπτωση να διαθέτει ο Μήτσος τέτοιες γνώσεις. Μάλιστα δε όταν δεν είναι κάποιος από τους παραπάνω είναι ο σκουφιας ο οποίος επίσης δεν διαθέτει τέτοια επάρκεια άντε για τα λογιστικά μπορεί αλλά για τα έργα; Ύστερα από τα παραπάνω ψάξτε να βρείτε πληρώνει κ Ποια συμφέροντα συγκρούονται. Ρε Πάνο τι σου έφταιγαν οι παιδικές χαρές;

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρητή δεν καταλαβαίνω τη λογική σου. Να γίνουν οι παιδικές χαρές ανεξάρτητα αν κάποιος (ο συνεργάτης ή ο δήμαρχος) περιμένουν προσωπικό αντάλλαγμα απο τον ανάδοχο ? Οχι φίλε μου. Το θέμα δεν είναι να γίνονται έργα και να αγνοούμε αν κάποιοι παίρνουν μίζες. Πρέπει πρωτίστως, ως δημότες, να χτυπάμε τη διαπλοκή.

Ανώνυμος είπε...

προς παρατηρητη 12κ36

Συμβάσεις προμήθειας νοούνται οι συμβάσεις που έχουν ως αντικείμενο την αγορά κλπ προϊόντων σύμφωνα με την παρ. 8 του αρ.2 του Ν4412/2016 Η εν λόγω προμήθεια με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ» θα μπορούσε να θεωρηθεί ως δημόσια σύμβαση προμήθειας με παρεμπίπτουσες εργασίες τοποθέτησης κ εγκατάστασης σύμφωνα με το αρ. 2 παρ. 8 του Ν4412/2016 μόνο για την περίπτωση που δεν απαιτούνται τεχνικές γνώσει κ μέθοδοι (άρθρο 2 Παρ7 Ν4412/2016) και τούτο πράγμα που εν προκειμένω δεν αληθεύει διότι για την τοποθέτηση του εξοπλισμού οργάνων και δαπέδου (εργασία επί εδάφους , αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς , αύξηση υπεραξίας σε υφιστάμενου έργου) στις 6 παιδικές χαρές του Δήμου απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό με τεχνικές γνώσεις και μεθόδους. Οι εργασίες που περιγράφονται στην 6/2020 μελέτη είναι καταφανώς υποχρεωτικές και δεν εμπίπτουν στην έννοια του παρεμπιπτόντως καθ ότι δεν είναι παρενθετικές , συμπτωματικές η τυχαίες σύμφωνα και με την ετυμολογία του επιρρήματος «παρεμπιπτόντως» ως αυτό προκύπτει από το λεξικό Πύλη της Ελληνικής Γλώσσας (σας παραθέτω και το ακόλουθο link http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%80%CF%84%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%89%CF%82&dq=) , αλλά και από την κοινή Λογική. Τούτο τεκμαίρεται σαφώς και από το ίδιο συν.(7) το Τεύχος της τεχνικής περιγραφής σελίδα 3 που αναφέρει μεταξύ των άλλων υποχρεώσεων του αναδόχου το εξής «Ο υπεύθυνος τοποθέτησης θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 3 άτομα εξειδικευμένα στην τοποθέτηση των οργάνων παιδικής χαράς.» Επειδή ο Δήμος δεν διαθέτει εργατικό προσωπικό εξειδικευμένο με χρήση τεχνικών μεθόδων και γνώσεων στο αντικείμενο αυτό , επειδή τα προς προμήθεια αγαθά του παρόντος προϋπολογισμού δεν αποθηκεύονται στις αποθήκες του Δήμου και δεν εγκαθίστανται από υπαλλήλους του Δήμου.
Επομένως η παραπάνω σύμβαση δεν είναι προμήθεια και σύμφωνα με τον Ν4412/2016 άρθρο 2 Παρ.7 είναι έργο και ως εκ τούτου το χρησιμοποιηθέν CPV δεν ανταποκρίνεται εις το πραγματικό αντικείμενο της σύμβασης δηλαδή έπρεπε να γίνει χρήση και CPV έργου και όχι το CPV 37535200-9 (Εξοπλισμός Παιδικής Χαράς) που αφορά μόνο την προμήθεια εξοπλισμού που αποκλειστικά θα πραγματοποιηθεί από τον ανάδοχο που θα προκύψει από διαγωνισμό έργου και όχι της επιδιωκόμενης προμήθειας. Το παραπάνω χρησιμοποιηθέν CPV δεν συμπεριλαμβάνει και τις υποχρεωτικές κατασκευές είναι δηλαδή έλλειπες και μη παραδεκτό από μόνο του.
Υστέρα από τα παραπάνω οφείλει ο δήμος Καμ. Βούρλων να αναμορφώσει το τεχνικό του πρόγραμμα και να εντάξει σε αυτό έργο με προσήκοντα τίτλο , να προβεί στην αλλαγή CPV με τους προσήκοντες παρακάτω CPV κωδικούς ήτοι :

45236210-5
Εργασίες διάστρωσης παιδικής χαράς

Εργασίες επισκευής χώρων ψυχαγωγίας (45236290-9)

50870000-4
Υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης εξοπλισμού παιδικής χαράς

37535200-9
Εξοπλισμός παιδικής χαράς

Να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό του Δήμου με αντίστοιχο κωδικό και μεταφορά της απαιτούμενης πίστωσης στην Κατηγορία των έργων , τευχών δημοπράτησης καθώς και τον συντάξαντα της μελέτης και να συμπεριληφθεί στην διακήρυξη του έργου οι απαιτούμενες τάξεις Μ.Ε.ΕΠ.
Επί πλέον για να καταστούν οι έξι παιδικές χαρές λειτουργικές απαιτείται η πρόβλεψη τοποθέτησης προβλεπόμενης μεταλλικής περίφραξης και πόρτα ασφαλείας. Πράγμα το οποίο, δεν έχει συνυπολογισθεί στη μελέτη σύμφωνα με τις υποχρεωτικές τεχνικές προδιαγραφές αναφορικά με την ασφάλεια των παιδιών και ως εκ τούτου δεν θα καταστεί δυνατή η πιστοποίηση τους.

anonhmos είπε...

Συνέχεια απο το 2:09

παρατηρητη για να μαθαινεις πως πρεπει να γίνονται χωρις καθυστερήσεις και ενστάσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ί~) ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Διεύθυνση : Τεχνικών Υπηρεσιών
Τμήμα : Αρχιτ. Σχεδιασμού και Μελετών ‘Εργων
Πληροφορίες : Κυπαρίδου Ελπίδα Πολίχνη,
Τηλέφωνο : 2313 302-343 Αρ. Πρωτ.: ..ί’€’4 ~
ΕΘΧ : 2313 302-321
Επι~1 : θΙιγρεά~ου@ρενΙοεπιθι8ε.9ΐ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ

μπορω να σου στείλω απο το διαύγεια αμέτρητα..
Ολοι μαζί να συμβάλουμε για ένα δήμο καλύτερο με σύγχρονες υποδομές και άριστες υπηρεσίες προς τους Δημότες και τους επισκέπτες
1.0 Δήμος Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης,
προκηρύσσει
ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ — ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ 2018»
Προϋπολογισμού δημοπράτησης 757.733,24 € (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.)
Το έργο ανήκει στην κατηγορία “ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ’.
2.Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί Κατά το εγκεκριμένο υπόδειγμα: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝ0ΙΚΤΗΣ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ
ΤΟΥ Ν.4412(2016 ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ. Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική
πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί··
της πύλης ~‘.νΓοτπ~#ιθυε.αον.αΓ, καθώς και στην ιστοσελίδα ίι#ρ://~~&’.ρ2νΙοε~ιεΙ8ε.9Γ
3.Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης
~~.~ΓοπιΊίΙιευ$.αον.αΓ, του ΕΣΗΔΗΣ. Ως ημερομηνία Και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής Των
προσφορών ορίζεται η 10/02/2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π μ. Η αποσφράγιση των προσφορών θα
διενεργηθεί την 14/02/2020, ημέρα Παρασκευή.
Το σύστημα προσφοράς είναι με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης για κάθε ομάδα εργασιών του
προϋπολογισμού με τα επιμέρους ποσοστά έκπτωσης να βρίσκονται σε ομαλή σχέση μεταξύ τους
σύμφωνα με το άρθρο 95 παραγρ. 2 περίπτωση α του Ν.4412/2016
4.Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται για
έργα κατηγορίας “ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ” Ιη τάξη και άνω.
5.Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους Δώδεκα χιλιάδων
διακοσίων είκοσι πέντε ευρώ (12.225,00 €) και ισχύος τουλάχιστον εννέα (9) μηνών και τριάντα (30)
ημερών μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι εννέα (9)
μήνες.
6.Το έργο χρηματοδοτείται από ΚΑΠ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΠΡΩΗΝ ΣΑΤΑ ΕΡΓΩΝ) & ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ
ΙΙ — επιχορήγηση 43568/07-06-19 (201.900,00 €). Προκαταβολή δε ~χ9ρηγηθεί.
7.Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομ~ή~ι.τ~οπή του Δήμου Παύλου Μελά
ΜΑΡΧΟΣ
13(01/2020
ΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Μόλις εκδόθηκε η διδακτορική διατριβή.
-Η επιπτώσεις της υπερβολικής καταναλωσης οινοπνεύματος σε αυτοδιοικητικους.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το σκέφτηκε κ το συνέταξε ο Βούλγαρης; Ο δικός μας ο Παναγιώτης Ο Βούλγαρης; Μπράβο Πάνο δεν σου το είχα!!!!! Επίσης πως βρήκες τον διαγωνισμό αυτόν στη Δράμα; Πριν η μετά το τσιβας Πάνο; Αι συμμόρφωσ τώρα κ άσε τις μακακιες κ κοίτα να γίνει καμία δουλειά γιατί ο Δήμος θα πάει πίσω.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ντόπιοι συνεργάτες είναι αποτελεσματικοί δήμαρχε. Κοίτα πίσω σου

Ανώνυμος είπε...

4:21 μ.μ., Ιουνίου 19, 2020
Οι πηγες οι δικες μου λενε οτι συνεργατης ηταν μπροστινος (οπως λεμε αυτοφορακιας) και απο τη μιζα που θα επαιρνε απο τον αναδοχο θα κρατουσε μονο το 10%. Για ρωτα το δημαρχο, εσυ που εχεις επαφη μαζι του, ετσι ειναι? Επισης μαθαινω οτι ο συνεργατης θα ζητησει την καλυψη του δημαρχου γιατι σε διαφορετικη περιπτωση θα μιλησει και εχει στοιχεια που δειχνουν οτι ενηργησε κατοπιν εντολων του.

Ανώνυμος είπε...

Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΒΛΑΚΑ Ε ΒΛΑΚΑ ΛΕΣ ΜΑΛΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΉΜΑΡΧΟ. ΜΑΚΆΡΙ Κ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΟΠΩΣ Κ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ

Ανώνυμος είπε...

Αν εισαι ο 4.21, εσυ ξεκινησες το θεμα αφου πρωτα σε ενημερωσε ο δημαρχος οτι σκοπος του συνεργατη του βαζοντας τη παρανομη υπογραφη ηταν να παρει μιζα απο τον αναδοχο. Πως εισαι σιγουρος οτι σου ειπε την αληθεια ? Εμενα οι δικες μου πληροφοριες και δεν αμφισβητουνται είναι οτι το λαθος του συνεργατη ειναι οτι δεχτηκε τη προταση του δημαρχου. Η μεθοδος του ανεμιστηρα να ριχνει τις ευθυνες-λασπη στους συνεργατες του δεν πιανει παντα. Αυτα προς το παρον. Τα αλλα, τα πιο ζουμερα, αργοτερα. Μη βιαζεσαι. Καθε πραγμα στον καιρο του.

Ανώνυμος είπε...

@8.29 δεν ειναι τυχαιο οτι επιλεγει ως επιστημονικούς συνεργατες ανθρωπους νεους σε ηλικια που εχουν αναγκη για δουλεια ωστε να μπορει να τους χρησιμοποιεί.
Και απορω με το φιλο Καραγκιοζογλου που δεχτηκε να ειναι επιστημονικος συνεργατης του.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο δήμαρχος δεν έβαλε εκ νέου το θέμα των παιδικών χαρών στην αυριανή οικονομική επιτροπή μετά την απόρριψη της προηγούμενης απόφασης απο την αποκεντρωμένη?
Άκουσα απο δικό του δημοτικό σύμβουλο οτι σκέφτεται την λήξη της σύμβασης του Κολιόπουλου λόγω της υπογραφής χωρίς την έγκρισή του. Αληθεύει ?
Πάνο Βούλγαρη αύριο σε περιμένει δύσκολη μέρα. Θα δεχτείς άγρια επίθεση απο τους υπόλοιπους της ΟΕ.

Ανώνυμος είπε...

αυτη τη καραμέλα ΄΄χωρίς την έγκρισή του΄΄ καλό είναι να μη τη κάνετε σημαία γιατί έχουν υπογραφεί ήδη πέραν αυτής, άλλες δύο...ξέρετε σεις..

Ανώνυμος είπε...

Ηθος ; ποιο ηθος ; αν (εχει) ηθος κο - μματι .... ποιος ο Τσωμος η ο Γιαννης , τι εννοεις

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στο Τσωμο , που εχει τοση μεγαλη δυναμη και πυγμη που με τις ενστασεις του , μπορει και παγωνει τα παντα στο Δημο και τιποτα δεν προχωρα χωρις την εγκριση του ..και οποιος εχει αντιθετη αποψη , ειναι εχθρος του Δημαρχου , ο οποιος ο ιδιος λεει οτι με τις ενστασεις του Τσωμου , δεν μπορει να γινει κανενα εργο στο Δημο .

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ειναι ο πραγματικος στον φανταστικο πλανητικο γαλαξιακο δημο ; Νυν Δημαρχος ; ...7 χρονια φαγούρα

Ανώνυμος είπε...

Αν υπαρχει θεμα περι μιζας και το θεμα της μιζας το ηξερε ο Δημαρχος , κακως .
Αν παλι δεν το ηξερε ο Δημαρχος , πολυ κακως , δηλαδη δεν μπορει να ελεγξει το Δημο. Σε τελικη αναλυση , οτι και να συμβαινει την ευθυνη 100 % την εχει καθε φορα ο Δημαρχος. Αν υπαρχει ηθος οπως καποιος / καποια αναφερει , τοτε μοβοδρομος . ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΗΘΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Οσο και να "γαυγιζετε" ο δημαρχος εχει τη στηριξη του δημοτικου συμβουλιου και προχωρα ακαθεκτος. Επισης εχει και τη στηριξη ολου του κομματικου μηχανισμου της ΝΔ και μεσω αυτης την υποστηριξη ολων των κρατικων ελεγκτικων υπηρεσιων. Και οποιος καταλαβε-καταλαβε.

Ανώνυμος είπε...

Προς σερβοτόρο 2.30 εντάυθα: ¨ Ρε σερβιτόρε η ώρα είναι 2:48 και έχουμε παραγγέιλει εδω και μισή ώρα μοχίτο άσε τα σχόλια και σέρβιρε τίποτα τεμπελάκο...¨

Ανώνυμος είπε...

Παράνομες μελέτες,φωτογραφικές διακυρήξεις,στημένοι διαγωνισμοί,κολητοί εργολάβοι.,,εξαφανίστηκε η ηθική απο το δήμο μας, ας εφαρμοστούν οι νόμοι, μπράβο κ βούλγαρη.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΧΑΘΗΚΕΣ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ. ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ? Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Η Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ? ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΓΙΑ ΜΙΖΑ Η ΑΠΟ ΜΑ@ΑΚΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

Τον κ. Τιποτα στην μικρη κοινωνια του Αγ. Κων/νου ολοι τον ξερουν,και οσο θορυβο και να κανει αυτο δεν αλλαζει,αλλωστε και οι μακακοι το ιδιο κανουν,οσο αφορα για το ποσο ποιοτικος ειναι, ειχε πει καποιος για εναν χοντρο -ΣΦΑΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΦΑΛΕΙ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ,δηλ αν πεσει ποτε κατω απο τα 100 κιλα τοτε αυτοματα θα συμμορφωθει.
Η ημερησια δοση σε τσιβας ουισκι να την περιορισει σε ενα σφηνακι.

Ο ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Φίλοι σχολιαστές,
οι συμβάσεις έργων, προμηθειών κλπ θέλουν γνώσεις νομικές, τεχνικές κλπ εξειδικευμένες
Από περιέργεια έτρεξα στο διαδίκτυο τις προμήθειες ,έργα κλπ

1.Την προμήθεια του Δήμου Λοκρων, απόφαση έγκρισης της μελέτης (χωρίς την μελέτη) της Ο.Ε https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A89%CE%963%CE%A9%CE%9B%CE%A4-%CE%952%CE%9A?inline=true και σας μεταφέρω το παρακατω αποσπασμα :
Σύµφωνα µε τον Κανονισµό 213/2008 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περί κοινού λεξιλογίου για τις δηµόσιες συµβάσεις (CPV), η ανωτέρω προµήθεια ταξινοµείται µε CPV υπό τον αριθµητικό κωδικό 37535200-9, στην υπηρεσία µε αντικείµενο «Εξοπλισµός παιδικής χαράς».
Σημ: Δίπλα μας είναι, εάν είναι σωστή, ας την τρέξουν με τις σωστές υπογραφές.

2. Από την απόρριψη της προσφυγής Βούλγαρη σχετικά με έργο ή προμήθεια, αντιγραφω :
//Στην περίπτωση μεικτών συμβάσεων που αποτελούνται εν μέρει από υπηρεσίες κατά την έννοια των άρθρων 107 έως 110 και εν μέρει από άλλες υπηρεσίες ή μεικτών συμβάσεων που αποτελούνται εν μέρει από υπηρεσίες και εν μέρει από προμήθειες, το κύριο αντικείμενο καθορίζεται, σύμφωνα με το ποια από τις εκτιμώμενες αξίες των αντίστοιχων υπηρεσιών ή προμηθειών είναι η υψηλότερη//
Σημ: Τι εχει μεγαλυτερο κοστος τα οργανα της π.χ τοτε συμφαση προμηθειας.

3. Από Δήμο Π.Μελα σε δαπάνη 757.733,24 € τα 201.900,00 e CPV 37535200-9 (Εξοπλισμός Παιδικής Χαράς) , τα υπόλοιπα έργο οικοδομικά
Ορθώς ως έργο ,το λεει και ο τιτλος του ανάθεση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ — ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ 2018»

ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Και για να μην σας κουράζω ,
διερωτήθηκα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ΔΕΝ έχουν φτάσει διαφωνίες διαγωνιζομένων και
ΤΙ αποφάσεις έχουν πάρει στο θέμα αυτό , έχετε υπομονή – περιέργεια;; ::
Α.https://www.minfin.gr/documents/31331/5659601/%CE%9A%CE%91%CE%95_1311_%CE%95%CE%A3_%CF%84%CE%BCV%CE%99_1069_2016.pdf/dd3fc5b6-0ead-40d2-9d91-bfd5e428e6e1
ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΜΗΜΑ VΙ ΑΠΟΦΑΣΗ 1069/2016
VI. Κατ’ ακολουθία όσων κρίθηκαν προηγουμένως, οι κρινόμενες αιτήσεις πρέπει να γίνουν δεκτές, να ανακληθεί η 48/2016 πράξη του Ε΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να κριθεί ότι δεν κωλύεται η σύναψη του σχετικού σχεδίου σύμβασης….
. Ανακαλεί την 48/2016 πράξη του Ε΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Αποφαίνεται ότι ΔΕΝ ΚΩΛΥΕΤΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ του σχεδίου σύμβασης με τίτλο «Αναβάθμιση του τεχνητού φωτισμού των εξωτερικών χώρων της Λιμενικής Ζώνης του ΟΛΠ», μεταξύ των αιτουσών.
Σημ: Για προυπολογισμο εργου 3.200.000e αντι για ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ το έβγαλαν ως ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ
https://www.mydocman.gr/es-tm-miz-eptam-1308-2018
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΑΤΑΞΕΙΣ: 4129/2013 Προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων ……
Απορρίπτει την από 2.5.2018 αίτηση της Γενικής Επιτρόπου της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Κ. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΕΣΕΙΣ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρητή πρέπει πρώτα να διαβάσεις τη μελέτη του Δήμου. Δεν νοείται τοποθέτηση ελαστικού δαπέδου να υλοποιείται με τη διαδικασία της προμήθειας. Το ελαστικό δάπεδο που προτείνεται στην παρούσα μελέτη αγγιζει το 60 τοις εκατό της μελετης. Επίσης μεγάλο κομμάτι της μελέτης σε χρήματα είναι και η επισκευή κ συντήρηση των παλαιών οργάνων. Μήπως κ αυτό παρατηρητή είναι προμήθεια; Όπως ανέφερε κ πιο πριν όταν απαιτούνται ειδικευμένες γνώσεις δεν μπορεί να σταθεί ως προμήθεια η συμβαση υλαρχουν κανόνες κ ειναι έργο. Όμως μια σύμβαση πχ για την προμήθεια χρωμάτων διαγράμμιση η ακόμη για την ξυλεία στα παγκάκια του δήμου η ακόμη κ για την προμήθεια ασφάλτου όπου η μπορούν κ οι εργάτες, τεχνίτες του δήμου να τα κατασκευάσουν δεν εμπίπτει στο έργο. Ειδικά οι παιδικές κ η πιστοποίηση τους δεν μπορεί να υλοποιηθεί από τους δημοτικούς υπαλλήλους κ γι αυτό απαιτούνταν ειδικες γνώσεις τις οποίες τις πιστοποιεί το υπουργείο Ποιος τις έχει. Παρατηρητή οπότε θες μια ενημέρωση για να μην υπάρχουν προβλήματα κ παρανοήσεις κ να γίνονται άμεσα οι οποίες προμήθειες, έργα κλπ κ να μην μπορεί κανένας Τσωμος, Βούλγαρης η οποιαδήποτε άλλος να σταματάει τους διαγωνισμούς.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ( ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΊΤΕ;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι εννοείς αλλά σίγουρα ο Βούλγαρης μπορεί να το εξηγήσει φαντάζομαι

Reporter είπε...

Κε ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ
και βέβαια στην περίπτωση μεικτών συμβάσεων η εκτιμώμενη αξία καθορίζει αν είναι σύμβαση έργου ή προμήθειας. Αλλά εδώ παρεμβαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας που μπορεί να γείρει την πλάστιγγα προς την πλευρά που επιθυμεί ο εντολοδόχος. Και εξηγώ.
Αναθέτει την εκπόνηση της μελέτης σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης του και του λέει ότι θέλει στον προϋπολογισμό να φανεί ότι η αξία των υλικών/προμηθειών να είναι μεγαλύτερη από την αξία των εργασιών και ότι τα υλικά πρέπει να έχουν αυτές τις ειδικές προδιαγραφές.
Γιατί το κάνει ?
Αν χαρακτηριστεί Σύμβαση Έργου, τότε την εκτέλεση θα την πάρει ο μειοδότης εργολάβος. Ο εντολοδόχος όμως δεν μπορεί εκ των προτέρων να τον ξέρει . Άρα, μίζα nine.
Αν, όπως, χαρακτηριστεί Σύμβαση Προμήθειας τότε ο εντολοδόχος μπορεί να δώσει την εκτέλεση της Σύμβασης στον Προμηθευτή που τον έχει φωτογραφίσει στη μελέτη (ειδικές προδιαγραφές) και θα πάρει το … δωράκι του.

Ελπίζω κε Παρατηρητή και κύριοι Σχολιαστές να καταλάβατε πως παίζεται το παιχνίδι.
Και κε Παρατηρητή δεν βιάζονται τα παιδιά αλλά κάποιος/οι άλλοι.
Πρόβλεψη
Ο Δήμαρχος θα βρει τρόπο να περάσει ξανά τη Σύμβαση απο την ΟΕ με άλλη υπογραφή και την υλοποίηση θα την αναλάβει προμηθευτής υλικών απο τη Λαμία.

Ανώνυμος είπε...

Στο διαυγεια , όλοι οι Δήμοι στις αποφάσεις, μελέτες κλπ για το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και για τις παιδικές χάρες γραφουν ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ.
Κάποιοι εδώ και η παρεα Βουλγαρη εχουν λυσσαξει με τον τιτλο, κατι συμβαίνει στο βουλγαρεϊκο.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ακου φιλε εντελως αντικειμενικα τοποθετηθηκα στη αρχη της αναρτησης = πατατα ο βουλγαρης που ημασταν μαζι με το τσωμο γιατι ψηφισε ναι και μετα κανει ενσταση ,πατατα και ο δημος που εκανε μελετη μη μελετητης .ο βουλγαρης αγαπαει το δημο καμ βουρλων δεν υπαρχει αμφιβολια. απο τη στιγμη που ο τσωμος ψηφισε το προυπολογισμο πρεπει να ψηφιζει τα παντα γιατι αλλιως θα ειναι ανακολουθος . το θεμα τελειωσε προς το παρον με τις παιδικες χαρες θα γινει μελετη απο μελετητη και θα γινει δημοπρασια αν το προγραμμα φιλοδημος δεν ανασταλει λογω κρισης . στο επομενο θεμα τωρα αρκετα ειπαμε . εγω κανω μια αναρτηση για τοπικο θεμα και γραφουνε σχολια της κεντρικης πολιτικης ,ειμαι υποχρεωμενος να απαντησω . το καλυτερο ειναι να σβηνει ο μπλογκερ τα ασχετα σχολια , εγω το σεβομαι το μπλογκ που εχουμε . εγω ο τιποτα πηγα να λυσω το προβλημα των βοθρων στον αγ κων σε συνεχεια του λιαλιου που μου ειχε πει " εγω το σπορο τον εριξα θεριστε εσεις " απο το τριτο μηνα θητειας ,τα αρχεια υπαρχουν και μπορειτε να το δειτε . το εμβολιο στη ρωσια ειναι ετοιμο και εχει εμβολιαστει ολος ο στρατος

Ανώνυμος είπε...

Αυτο και μονο ως δηλωση , οτι εχει την στηριξη των κρατικων ελεγκτικων υπηρεσιων ειναι καλασιμο , αν δεν το καταλαβες ...

Ανώνυμος είπε...

Το ουισκυ σε δοσομετρο δεν ειναι το σφηνακι. Εντολη ανωθεν η μοναδα μετρησης ειναι το μπουκαλι .. αντε να σερβιριστουμε .. τα κερναει ολα ο δημαρχος , τσαμπα ειναι ... αν νομιζετε βεβαια οτι ειναι τσαμπα .. σε τιμες Μυκονου τα πληρωνετε μεσω δημοτικων τελων

Ανώνυμος είπε...

Μη μπλεκετε την ΝΔ με αυτα που κανει ο δημαρχος . Δεν εχει την ευλογια για καθε τι . Που κανει , δεν εχει αφεση αμαρτιων . Μη παραξενευτευτε αν δειτε συντομα , να αλλαζει η ελεγκτικη διαδικασια για το δημο .

Ανώνυμος είπε...

Ρεπορτερ, ο παρατηρητης, ανθρωπος του δημαρχου, ξερει πως παιζεται το παιχνιδι αλλα παρεμβαινει με τα σχολια του για να μας μπερδεψει. Τωρα καταλαβα, οπως πιστευω και αλλοι, γιατι ο δημαρχος προσπαθει ολες τις συμβασεις να τις χαρακτηρισει συμβασεις προμηθειων και οχι εργων.
Ετσι εξηγουνται πολλα που συνεβησαν τα προηγουμενα χρονια και συνεχιζουν να συμβαινουν. Ετσι εξηγειται γιατι παιρνει επιστημονικους συνεργατες απο Λαμια.
Ε Κολιοπουλε ετσι δεν ειναι ? Εσυ του συστησες τον προμηθευτη ?
Και εμεις τα κουτορνιθια τον πιστευαμε ενω αυτος εκανε τη δουλεια του.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ σήμερα στις 13.00 ΜΜ θέματα…….. (ιστοσελίδα Δήμου)
Για τα δούμε,…… θα τα κάνουν όλα ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ ή όλα ΕΡΓΑ;(για το χατίρι μας, ρε γαμωτο).
Θα είναι πλήρης και νομότυπες οι εισηγήσεις Δημάρχου;.
Θα υποβληθούν αντιρρήσεις και μειοψηφίες ;
Όχι ομόφωνο και μετά………. προσφυγές.
ΙΔΩΜΕΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Reporter,
όταν δεν είμαστε μέσα στο αντικείμενο των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ κλπ. και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε διαβάζοντας στο ιντερνέτ. Στις κουβεντες μας εξω είμαστε επιρρεπείς στην εύκολη παραδοχή , θα την πω και καφενιακή, αλλά και σε λάθη.
Σου μεταφέρω κάποια αποσπάσματα κειμένων που βρήκα, εάν δεν βοηθούν …προσπέραστα, αρκεί η προσπάθεια.. και πιθανόν η πρώτη ανάγνωση..

π.δ. 59/2007» (ΦΕΚ Α΄ 63). Το άρθρο 2 αυτού ορίζει ότι «1. Για την εφαρμογή του παρόντος …
β) Ως “συμβάσεις έργων”, νοούνται συμβάσεις που έχουν ως αντικείμενο
Ως “έργο”, νοείται το αποτέλεσμα ενός συνόλου οικοδομικών εργασιών ή εργασιών πολιτικού μηχανικού που προορίζεται να πληροί αυτό καθαυτό μια οικονομική ή τεχνική λειτουργία.
γ) Ως “συμβάσεις προμηθειών”, νοούνται συμβάσεις, πλην αυτών του στοιχείου β), οι οποίες έχουν ως αντικείμενο την αγορά, τη χρηματοδοτική μίσθωση, τη μίσθωση ή τη μίσθωση-πώληση, με ή χωρίς δικαίωμα αγοράς, προϊόντων. Σύμβαση, η οποία έχει ως αντικείμενο την προμήθεια προϊόντων και καλύπτει, παρεμπιπτόντως, εργασίες τοποθέτησης και εγκατάστασης, θεωρείται ως “σύμβαση προμηθειών”.

Ριξε μια ματιά και στον Ν.4412 (ΦΕΚ Α' 147/08-08-2016)
Άρθρο 4 Μεικτές συμβάσεις (άρθρο 3 της Οδηγίας 2014/24/ΕΕ)
Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)

Και κάτι τελευταίο:
Α. Ειτε ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ειτε ΕΡΓΟ, την ιδία διαγωνιστική διαδικασία πρεπει να ακολουθείτε και έχουμε ANAΔΟΧΟΥΣ, που ειναι πλεον προμηθευτες ή εργολαβοι (κανω λαθος;;)
Β. Για πρ/σμους ανω των 70.000 , έχουμε διαγωνισμούς ηλεκτρονικούς σε διαδικτυακές πύλες.
Γ. Γενικά οι διάφορες αλχημείες που περιγράφεις , εάν είναι εξωπραγματικές –πέραν από τις προδιαγραφές , εντοπίζονται από τους διαγωνιζόμενους,αλλα και από τις εκλεκτικός αρχές, όταν πηγαίνουν τα χρηματικά εντάλματα, δεν είναι λίγες οι…παπαριές που έχουν γίνει, άλλες βγήκαν αμέσως, άλλες στο …πλύσιμο ( ελεγκτικό) (βλεπε .πετρελαια,μηχανικος ; , παλιά αποχέτευση Παπ.)

Σημ: Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμαι σε όλα.

Το θέμα έχει εξαντληθεί.- Τελεία και παύλα.

Reporter είπε...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ,
όταν απευθύνεσαι προσωπικά σε κάποιον, τότε δεν πρέπει να τελειώνεις το κείμενό σου με τη φράση, "Τελεία και Παύλα". Είναι απρεπές. Εγώ, όμως, οχι μόνο για σένα, θα συνεχίσω την επιχειρηματολογία μου διότι όλοι πρέπει να καταλάβουμε πως λειτουργούν τα πράγματα στην αγορά. Μπορεί η νομοθετική εξουσία να θεσπίζει νόμους αλλά η εκτελεστική εξουσία (πχ. αιρετοί των Δήμων) βρίσκει παραθυράκια να τους παρακάμπτει. Και βέβαια αυτά που αναφέρεις δεν μπορώ να τα αμφισβητήσω. Αυτά προβλέπουν οι νόμοι.
Αυτό όμως που είναι το ουσιώδες είναι το (Γ.)που αναφέρεις.
Για να εντοπιστούν οι αλχημείες (μελέτη κατά παραγγελία) πρέπει να γίνει προσφυγή. Στις περισσότερες φορές δεν γίνεται προσφυγή. Αλλά και να γίνει οι εντολοδόχοι (δήμαρχοι) το ρισκάρουν ποντάροντας στους "φίλους" που βρίσκονται στα ανώτερα ελεγκτικά κλιμάκια, οτι θα απορρίψουν την προσφυγή.
Αυτό έγινε και στη περίπτωση των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ. Η προσφυγή του Βούλγαρη έγινε δεκτή όχι για την εικονικότητα του προϋπολογισμού που έντεχνα χαρακτηρίστηκε ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ και όχι όπως θα έπρεπε ΕΡΓΟ, αλλά λόγω που ο νόμος απαγορεύει στους επιστημονικούς συνεργάτες να συντάσσουν και να υπογράφουν μελέτες. Δεν μπορούσε η αποκεντρωμένη να το αγνοήσει αυτό διότι ''έβγαζε μάτια".
Και επαναλαμβάνω οι πληροφορίες μου από έγκυρες πηγές του κύκλου μου στη Λαμία, μιλάνε οτι όλα θα γίνουν όπως θέλει ο δήμαρχος και την υλοποίηση θα την αναλάβει ο λαμιώτης .... Ποιός ? Αυτό για αργότερα...
Και φυσικά δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμαι σε όλα. Η μη συμφωνία έχει να κάνει με την οπτική γωνία που βλέπει κάποιος τα πράγματα. Εγώ, ως reporter, είμαι υποχρεωμένος να ψάχνω σε βάθος τα γεγονότα. Εσύ με ποια ειδικότητα το ψάχνεις ?

Ανώνυμος είπε...

Αν γινεται , παρανομια απο τον δημαρχο και λεει οτι εχει καλυψη , και οι καλυπτοντες ειναι παρανομοι , οποτε συντομα θα εξεταστουν ολες οι περιπτωσεις , που ειναι " γκρι"

Ανώνυμος είπε...

Στο δημο καθε μερα γυριζουν την ταινια οι 50 αποχρωσεις του "Γκρι"

Ανώνυμος είπε...

Τραχανάς και Βούλγαρης οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος στην ουσία σοβιετικοι και οι δύο,μόνο που ο Τραχανας βάζει όνομα,ενώ ο άλλος κρύβεται πίσω από τον Ρεπόρτερ,Ψηφοφόρο,
Παρατηρητή.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...


ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ 16-5-2019
με αποσπάσματα (διαυγεια)
ΑΔΑ: ΩΚΧΚΩΕ7-7ΘΛ - Έγκριση του υπ΄αριθ. 5662/16-5-2019 πρακτικού αποσφράγισης επιτροπής διαγωνισμού για την «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού
Aριθμός Απόφασης : 87/2019
ΘΕΜΑ: «Έγκριση του υπ΄αριθ. 5662/16-5-2019 πρακτικού αποσφράγισης επιτροπής διαγωνισμού για την «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού».
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9A%CE%A7%CE%9A%CE%A9%CE%957-7%CE%98%CE%9B?inline=true
///Ηλεκτρονικά υπέβαλαν προσφορές οι κάτωθι:
1. ΠΑΡΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
2. Σ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α. ΤΟΛΟΥΔΗΣ Ο.Ε.
3. ΤΟΛΙΟΣ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.ΧΡΗΣΤΟΣ
4. ΧΥΤΗΡΙΑ ΤΣΙΝΤΖΑ URBAN INNOVATIONS Μ.ΙΚΕ
Τα δικαιολογητικά ….. της ΠΑΡΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ Α.Ε. + ΧΥΤΗΡΙΑ ΤΣΙΝΤΖΑ URBAN INNOVATIONS Μ.ΙΚΕ, δεν είναι σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης διότι … «τα άτομα που θα τοποθετήσουν τα όργανα θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικά ονομαστικά από φορέα ότι έχουν εξετασθεί και πιστοποιηθεί ώστε να μπορούν να αναλάβουν συγκεκριμένα τοποθέτηση οργάνων παιδικών χαρών και δαπέδων ασφαλείας» και για το λόγο αυτό η προσφορά κρίνεται μη αποδεκτή. ///

Σημ1 : Φίλοι αναγνώστες, εσείς κρίνεται ότι για να γράφουμε πρέπει να είμαστε με τον έναν ή τον άλλον αυτοδιοικητικό;; ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;;
Στους άλλους δήμους έχουν ήδη εκτέλεση προμήθειας παιδικων χαρων και ΕΔΩ ο δήμος μας ακόμη προσπαθεί να φτιάξει ΣΩΣΤΗ και ΝΟΜΟΤΥΠΗ μελέτη .
Ση,2 : Στις συμβάσεις όταν είναι ΕΡΓΟ έχουμε εκπτώσεις στα % (Ύδρευση Αγ. Χαρ/μπος 56%)
Όταν είναι προμήθεια οι εκπτώσεις είναι ποσό Χ ευρώ, κάτω από προ/σμο της μελέτης-προκήρυξης (έχω άδικο;; ας με διορθώσει κάποιος γνώστης του θέματος)
ΦΙΛΟΙ
ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΔΙΑΥΓΕΙΑ κλπ, Με ποιον είμαι;;
ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Τ.Α ΠΟΥ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ.




Reporter είπε...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ γιατι ψαχνεις στο internet για παρομοιες περιπτωσεις ? Ο χαρακτηρισμος εχει να κανει παντα με το τι θελει ο εντολοδοχος-δημαρχος. Η μελετη και ο προυπολογισμος στις μικτες συμβασεις ειναι κομμενη-ραμενη στα θελω του δημαρχου.
Δεν εχεις ακουσει οτι στους Δημους γινεται το μεγαλυτερο φαγοποτι (Ρακιντζης)? Ο δικος μας αποτελει την εξαιρεση ?
Ηδη στη Κυβερνηση - Υπουργειο Υποδομών εχει ξεκινησει η αναθεωρηση του ν. 4412/2016 για να κλείσουν τις τρυπες στη διαπλοκη-διαφθορα. Δεν ενημερωνεσαι για τα πολιτικα πραγματα της χωρας ?
Και επειδη κουρασαμε τους αναγνωστες ας το σταματησουμε εδω.


Ανώνυμος είπε...

Καποιοι ειναι υπερδεξιοι , απλα κρυβονται πισω απο διαφορα ονοματα , για να κρυψουν τις αυταρχικες αποψεις της κλειστης ομαδας

Ανώνυμος είπε...

Απλη ερωτησουλα , ο νομος λεει η οχι οτι αυτος που κατασκευαζει παιδικες χαρες και οργανα , πρεπει να ειδικα πιστοποιητικα και μετα την κατασκευη να παρει ο δημος πιστοποιητικο καλης λειτουργιας και ασφαλειας , αν δεν υπαρχει αυτο , τοτε ειναι ακυρα ΟΛΑ ..

Ανώνυμος είπε...

Ο Δρακουμελ τι λεει για ολα αυτα ;;
Εχει δωσει απαντησεις , τελικα ηταν λαθος του συμβουλου η κατι αλλο ;

Ανώνυμος είπε...

η σκαλοπατομετρούσα θα πάρει θέση??? η θα σωπάσει για ευνόητους λόγους???

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστές γιατί δεν το τρέχουμε λίγο ακόμα, 11 δρασκελιές μείνανε για να τερματίσουμε το 100αρι. Το κύπελλο το δικαιούται βέβαια ο Τραχανάς, περισσότερες δρασκελιές έκανε και περισσότερες γραμμές έγραψε από όλους, οι Reporter και ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ τις δυο άλλες θέσεις.