14 Ιουνίου 2020

Στο Καινούργιο ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Συμεών – Τέλεσε την πρώτη του βάπτιση στη Φθιώτιδα ως Μητροπολίτης!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μία ιδιαίτερη μέρα στο Καινούργιο Φθιώτιδας ήταν σήμερα το Σάββατο 13/6/2020. Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών βρέθηκε στο όμορφο χωριό του Δήμου Καμένων Βούρλων, όπου είχε την χαρά να τελέσει το μυστήριο της βάπτισης στο τρίτο παιδί του εφημέριου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του παπα Γιάννη!

Μάλιστα όπως δήλωσε στο www.fonografos.net ο Σεβασμιώτατος είναι η πρώτη βάπτιση που τέλεσε ως Μητροπολίτης Φθιώτιδας! Ο παπαΓιάννης, που έχει καταγωγή από το Αρχάνι, δήλωσε στον Μητροπολίτη ότι είναι πολύ σημαντική η σημερινή παρουσία του στο χωριό, πόσο μάλλον που ήταν ο ίδιος που τέλεσε την βάπτιση της κόρης του.

Οι ευτυχισμένοι γονείς και τα άλλα δύο παιδιά τους, δέχθηκαν μαζί με την νονά, την ευλογία του Σεβασμιωτάτου που φάνηκε ιδιαίτερα συγκινημένος από την αγάπη που του επέδειξαν.

Ο Σεβασμιώτατος νωρίτερα είχε επίσης θερμή υποδοχή από τους κατοίκους του Καινούργιου ενώ πολλοί αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων είχαν την ευκαιρία να τον συναντήσουν και να συνομιλήσουν μαζί του. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Γιάννης Συκιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ.Αντύπας Αντύπας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Σανίδας, ο Αντιδήμαρχος κ.Δημήτρης Παπαναγιώτου, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Καμένων Βούρλων κα Γεωργία Μπήτα κ.α., οι οποίοι όλοι μαζί παρακολούθησαν και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την Αγία Αικατερίνη που γιορτάζει κάθε χρόνο το Καινούργιο (σ.σ. την ανάμνηση της ευρέσεως της Θαυματουργού Εικόνας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου).

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο fonografos.net

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο καινουριο εγινε ασκηση ετοιμοτητος εν μεσω κορονοιου,μεταξυ
του Εγκοσμιου Ασκητισμου και της πολιτικης εξουσιας.
Οι προσκληθεντες στο σεμιναριο Μεταφυσικης, αλλα
και προβληματισμου για την οικονομικη κριση,
κατεληξαν σε κοινο συμπερασμα οτι η κανονικοτητα πρεπει να συνεχισθει
και το οφελος θα κεφαλοποιηθει οχι σε παροντα χρονο αλλα στο Επεκεινα?

Ανώνυμος είπε...

Μας δουλεύουνε ψιλό γαζί τα συνεταιρακια .ουστ θεομπαιχτες.