17 Μαΐου 2019

Αγαπήστε και φρόντισε την γενέτειρα σας . Το οφείλετε στον εαυτό σας και στις γεννιές που έρχονται.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Παρακολουθησα κι εγώ το έκτακτο Δημοτικο συμβούλιο, με θέμα την λειτουργία του υδροθεραπευτηριου 《Ιπποκρατης》.Η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα, ήταν να αιτηθούμε την λειτουργία δύο λουτρών. Ενώ εγώ η θρασύτατη και ανάγωγη πολίτης, τόλμησα να ψελλίσω πως πρέπει να λειτουργήσει καί η πισίνα.

Ενεκλήθην βέβαια στην τάξη δια το άτοπον της συμπεριφοράς μου ,ως ήταν φυσικό.
Αλλά παρ όλα αυτά συμπεριελήφθη το αίτημα στην απόφαση.

Εκείνο αγαπητοι μου συμπολιτες που ερωτώ είναι, αν έπρεπε εν έχει 2019 να μας απασχολεί το εν λόγω θέμα; όταν αντίστοιχες Λουτροπόλεις διαθέτουν πισίνες 2,3,4 ή και πενήντα λουομένων ή και κατά μόνας, με τζακούζι, spa,αρωματοθεραπεία, λασποθεραπεία , με γυμναστές να εφαρμόζουν πρόγραμμα ασκήσεων εντός της πισίνας.

Δείτε Παρακαλώ στο διαδίκτυο (εάν δεν έχετε επισκεφτεί, )τα λουτρά της Βουδαπεστης.Σε βαθμούς κάτω του μηδενός και με το νερό να αχνίζει στην κατάμεστη υπαίθρια πισίνα.

Κάνω έκκληση, στην περιφέρεια, στον Δήμο ,στους φορεις και σε οποιον μπορει να βοηθήσει, να ψάξουν για κονδύλια από την Ευρωπαϊκή ένωση και με τις δικές μας πιστοποιημένες πηγές, να φτιάξετε ένα νεο υδροθεραπευτήριο που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες.

Γιατί το χρυσάφι δεν βρίσκεται στην κλήρωση του Τζόκερ, ούτε είναι θαμένο στις σπηλιές. Βρίσκεται στο υπέδαφος και έχει το όνομα Ράδιο.
Κάνω έκλυση στους συλλόγους και ειδικά στους Προβομάστορες, αξιοποιήσετε το βουνό μας,με μονοπάτια , τύπου κορδέλας που προσφέρονται για ορειβασια και αναρρίχηση ειδικά στον καταρράκτη.

Φτιάξτε ξέφωτα ξεκούρασης με παγκάκια, βρύσες και κιόσκια για τον χειμώνα.

Γυμναστές, δημιουργήστε στην Αγναντη, στην Καρυα, Ρεγγινι ή στην Μενδενιτσα, ορεινες υπαίθριες κατασκηνωσεις με καθημερινά δρώμενα (ορειβασιες, αναρριχήσεις στις κορυφές και εξορμήσεις στο όρος Καλλιδρομο. )Πηγαίνει η εγγονή μου ,στις παρυφές της Πίνδου κάθε καλοκαίρι σε αντίστοιχη κατασκήνωση και γυρίζει ενθουσιασμενη.

Πολιτιστικοί σύλλογοι, εξωραιστε την πανέμορφη παλιόβρυση
Ο Ναυτικός συλλογος να επιμεληθει εξέδρες μέσα στην θάλασσα και να διοργανώνει κολυμβητικους αγώνες για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Κύριε Δήμαρχε αγοράστε μηχάνημα που τρίβει την άμμο και φτιάξτε τις παραλίες μας.
Νεολεοι χρησιμοποιήστε την ψηφιακή τεχνολογία αιχμής και γνωρίστε τον τόπο μας στα πέρατα της οικουμένης.

Αγαπήστε και φρόντισε την γενέτειρα σας . Το οφείλετε στον εαυτό σας και στις γεννιές που έρχονται.

Σουλα Κουκουνα-Βλαχα.

9 σχόλια:

Γιαννης Σκούφιας είπε...

κα Σούλα Κουκουνα-Βλαχα,
Στη μικρή μας κλειστή κοινωνίας , οι άνθρωποι σκέφτονται (σκέφτονται;) και δρουν διαφορετικά … Έχουν το δικό τους αξιακό σύστημα … Έχουν επιλέξει να βλέπουν το δένδρο (προσωπικό συμφέρον) και όχι το δάσος (κοινό συμφέρον) … Τα χαρακτηριστικά του αξιακού τους συστήματος είναι : «κοίτα τη δουλίτσα σου», «ου μπλέξεις», «κάνε πως δεν είδες, δεν άκουσες», «προσπέρνα το πρόβλημα», «μην παίρνεις θέση» … Αυτά έχουν δημιουργήσει μια εικόνα γενικευμένης (;) διαπλοκής και διαφθοράς κι έχουν οδηγήσει σε έναν ιδιότυπο «κοινωνικό μυθριδατισμό» …
Και έρχεστε εσείς - η θρασυτάτη - και τους ζητάτε να κάνουν την ΥΠΕΡΒΑΣΗ , να ακολουθήσουν ρηξικέλευθες θέσεις, φωνάζοντας πως «Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ» …
 «Μα, ο βασιλιάς είναι γυμνός , φώναξε το παιδάκι στο πασίγνωστο παραμύθι του Άντερσεν, βλέποντας στην παρέλαση τον ηγεμόνα της χώρας του με αδαμιαία περιβολή, και ενώ όλοι έβλεπαν πως είναι γυμνός, θαύμαζαν την πανέμορφη στολή, που υποτίθεται ότι του είχαν φτιάξει δύο απατεώνες ράφτες» … Δίδαγμα: Το φοβερό δεν είναι η ομαδική εθελοτύφλωση, κάτι που χαρακτηρίζει πολλά θέματα σ’ όλες τις εποχές. Το φοβερό είναι ότι και μετά τη φωνή της αλήθειας του παιδιού και αφού πείσθηκαν ότι πράγματι έβλεπαν γυμνό το βασιλιά, συνέχισαν όλοι να προσποιούνται ότι ήταν ντυμένος. Αυτή ακριβώς η καταπληκτική παρατήρηση του Άντερσεν, παντρεύει την άποψη περί παραλογισμού με την διαπίστωση για καιροσκοπισμό και στρουθοκαμηλισμό των ανθρώπων ως κοινωνικών όντων.
Γι αυτό λοιπόν , κα Κουκουνα-Βλαχα, μην εκνευρίζεσθε …
Ο οχαδερφισμός και ο φιλοτομαρισμός των συντοπιτών μας και οι παγιωμένες συντηρητικές αντιλήψεις και ήθη δεκαετιών είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο να αλλάξουν …
Καλημέρα σας

Δήμος Καραλίβανος είπε...

Γενιές. ακομα και ο τίτλος ανορθόγραφος.
Θα σας ειδοποιήσουμε

Ανώνυμος είπε...

Άσχετα από όλα αυτά ένα διακύβευμα τίθεται μπροστά στους κατοίκους και τους επαγγελματίες ειδικά των Καμένων Βούρλων.Κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να λέει ανενδοίαστα ότι κάνει περίπατο και βγαίνει από την πρώτη Κυριακή.
Εμείς οι καμενοβουρλιώτες έχουμε την δύναμη να γίνουμε ρυθμιστές των εκλογών. Ψηφίστε όποιον θέλετε αλλά την ψήφο μας δεν την χαρίζουμε σε κανέναν,ας καταλάβουν ότι υπάρχουν και τα Καμένα Βούρλα τα οποία προκλητικά αγνοούσαν για πέντε χρόνια.
Σε κανένα λευκή επιταγή.
Εσεις τι λέτε;
Μανόλης

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι ο μόνος καθαρός συνδυασμός για να διοικήσει ειναι του...........(να δούμε τι θα συμπληρώσετε)

Ανώνυμος είπε...

«Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ -ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ» … του Άντερσεν «Μα, ο βασιλιάς είναι γυμνός , φώναξε το παιδάκι στο πασίγνωστο παραμύθι του Άντερσεν.
Δεν μας κάνει ένα απολογισμό έργου για τα Καμένα Βούρλα τι έκανε επί 5 χρόνια τι είχε υποσχθεθεί προεκλογικά στούς λόγους του ; Οι άλλοι Δημαρχοι είχαν θητεία 3-4χρόνια ,τωρα με 5 1/2 χρονια σχεδον 1 1/2 θητεία δεν έκανε τιποτα ουσίας ,γιατί ζητά ψήφο ; για να συνεχίσει το αποτυχημένο εργο του ;

Ανώνυμος είπε...

Καθαρός συνδιασμός

1. KKE Ηλιοπουλος και ο πρώην Δημόπουλος από Καλλιδρομο
2. Παπαναγιωτου
3. Τσώμος
4. Ολοι οι Υποψήφιοι Δημαρχοι ( Δαδιώτης, Βουρβουλάκης, Μπέλος )
5. Πρώην Δήμαρχοι
6.Οι δημότες
7. Ολοι απο Φθιώτιδα
8. Οι Ελληνες
9. Οι κάτοικοι του πλανήτη Γή
10.Ο νυν Δήμαρχος και οι πέριξ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΣ ΦΙΛΗ ΣΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑ. ΖΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ Η 8 ΦΟΡΕΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ, Ο ΣΟΪΜΠΛΕ, ΤΟ ΔΝΤ. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΟΙ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΙ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Δήμο Καραλίβανε,

Οι δάσκαλοί μου το παλαι ποτε, με φλόμωσαν στην γραμματική και στο συντακτικό. Ήθελα, δεν ήθελα τα έμαθα. Στην ψηφιακή τεχνολογία ακόμη βρίσκομαι στο νηπιαγωγείο. Άλλα γράφω κι άλλα βγαίνουν, όταν μάλιστα γράφονται και από μια μικρή οθόνη κινητού. Τιμώ το επαναστατικό σας όνομα, αλλά καλό είναι να μην διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον.

Σούλα Κούκουνα-Βλάχα

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιάννη Σκούφια,

Με την πολύ ωραία πένα σας και με την εύστοχη παραβολή σας περιγράψατε την πραγματικότητα. Γεννήθηκα σ' ένα χωριό που με ένα άγγιγμα ενός μαγικού ραβδιού μεταμορφώθηκε σε μια λαμπερή λουτρόπολη. Το φως αποδείχθηκε εκτυφλωτικό και δεν μας επέτρεψε να δούμε και να ακούσουμε τις ρωγμές στο οικοδόμημα. Σήμερα που συνήλθαμε από τη μέθη δεν έχουμε περιθώρια για απολογισμούς. Ο γέγονε, γέγονε. Από εδώ και πέρα, και με γνώση των λαθών μας, ας διορθώσουμε ό,τι μπορούμε με ένα νέο ξεκίνημα.

Σούλα Κούκουνα-Βλάχα