05 Μαΐου 2012

Προσοχή!! μην αρρωστήσετε, δεν υπάρχει γιατρός στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Εδώ και κάμποσες ημέρες, στο αγροτικό ιατρείο εδώ στα Καμένα Βούρλα πάλι δεν υπάρχει γιατρός.


Έχω κουραστεί να το γράφω και να το ξαναγράφω κάθε τόσο … (διαβάστε εδώ και εδώ).

Δεν μπορεί να λέγεσαι τουριστικός προορισμός και να μην έχει γιατρό το χωριό!!

Η ταμπέλα έξω από το αγροτικό είναι ξεκάθαρη, ‘γιατρός δεν υπάρχει και πηγαίνετε στο κέντρο υγείας’.

Ούτε ότι θα απουσιάζει για λίγες μέρες ούτε ότι είναι άρρωστος κλπ… νέτα σκέτα ‘γιατρός δεν υπάρχει’. Τι έγινε ρε παιδιά?? Μας τον κλέψανε τον γιατρό?

Εντάξει εντάξει, υπάρχει το κέντρο υγείας λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη προς το Καινούργιο αλλά τα γερόντια διαμαρτύρονται γιατί για να γράψουνε τα φάρμακα τους στο κέντρο υγείας πρέπει να καταβάλουν το αντίτιμο που είναι 5 euro.

Εδώ δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν τα γερόντια έτσι που τους την κατάντησαν την σύνταξη, σιγά μην πάνε κάθε μήνα να γράφουν φάρμακα με 5 euro.

-‘Πάμε στο αγροτικό ιατρείο του Αγίου Κωνσταντίνου στις γιατρίνες που μας εξυπηρετούν πάντα και είναι και χαμογελαστές’ μου έλεγε συνταξιούχος… αλλά κάποιος πρέπει να πληρώσει και το ταξί πάγαινε έλα … μαζεύονται λοιπόν 3-4 και κάνουν ρεφενέ το ταξί να πάνε να γράψουν τα φάρμακα στον Άγιο …. Τι να πω ..

Πώς γίνεται ο Άγιος Κωνσταντίνος να έχει πάντα αγροτικό γιατρό και εμείς εδώ στα Καμένα Βούρλα να μην έχουμε … τι να πω μυστήριο πράγμα.

Μήπως κάποιος πρέπει να κάνει κάτι κύριε δήμαρχε??

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω στον κ. Δήμαρχο εάν προβλέπεται η με άλλο τρόπο γρήγορο, να προσλάβει δύο γιατρούς γιά τα Κ.Βούρλα τους οποίους θα πληρώνει ο δημότης από ένα τέλος υγείας που θα μπει στο λογαριασμό του νερού και θα είναι περίπου πέντε ευρώ το τρίμηνο.
Αυτοί οι γιατροί θα εργάζονται στο αγροτικό ιατρείο ένας το πρωί και ένας το απόγευμα και θα εξυπηρετούν τους δημότες.
Μπορεί να μην χρειασθεί αυτό το τέλος υγείας που επιβαρύνει τους δημότες,κάνοντας χρήση αν επαρκεί το πολιτιστικό τέλος προσωρινά.
Λύσεις αν θέλουμε βρίσκονται.Θέληση και συννενόηση χρειάζονται.Στρατηγέ προχώρα.