04 Μαΐου 2012

έγκλημα απέναντι στις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κε Αρχισυντάκτη

Χρόνια ολόκληρα προσπαθούσα να καταλάβω γιατί όλοι σώπαιναν απέναντι σ αυτό που συνέβαινε, δηλαδή, τη σταδιακή απαξίωση της πόλης των Καμένων Βούρλων και της οικονομίας της, τον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων, ξενοδοχείων, εστιατορίων κλπ. Νόμιζα ότι ήταν τυχαίο. Όμως, πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα απέναντι στις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις, πρόκειται για τη διάλυση όλων των δημόσιων δομών της περιοχής μας, που έχει άμεσο αντίκτυπο και στους παραγωγούς του Μώλου και στους ψαράδες του Αγίου Κωνσταντίνου. Έπρεπε όλα να ερειπωθούν και να διαλυθούν για να πουληθούν ή να παραχωρηθούν πάμφθηνα όλες οι δημόσιες υποδομές.


Οι απορίες μου λυθήκαν με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο για τον Τουρισμό που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για τους μεγαλοεπενδυτές (βλέπε άρθρα 149, 155, 157, 162, 169). Παράδειγμα, ο συντελεστής δόμησης αυξάνεται στο 2 για τις μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Ειδικά για τα Καμένα Βούρλα και τη Λαμία υπάρχει φωτογραφική διάταξη με την οποία, τα διατηρητέα ξενοδοχεία, όπως το Ράδιο, το Θρόνιο, τα Λουτρά των Θερμοπυλών κ. ά. αφού πρώτα ανακαινισθούν με έξοδα του ιδιοκτήτη, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο, θα παραχωρηθούν για εκμετάλλευση σε ιδιώτες με το σύστημα «όλα εμπεριέχονται». Μιλάμε δηλαδή, για μονάδες που περιέχουν όλες τις υποδομές εξυπηρέτησης των τουριστών, αποκλείοντας την επιβίωση των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων. Άλλωστε, η παρουσία μεγάλων εγκαταστάσεων τουρισμού είναι σε εξέλι! ξη [βλέπε INTRAKAT στου πρώην Λεβέντη].
Οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων πρέπει να ξέρουν ότι το πάρκο της πόλης τους κινδυνεύει να μετατραπεί σε γκαζόν για «προσωρινές λυόμενες κατασκευές» που θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους μεγαλοεπενδυτές στα ξενοδοχεία και διαμερίσματα. Στον ίδιο νόμο υπάρχουν διατάξεις για τη λειτουργία των καταφυγίων σκαφών και των μαρινών που παραχωρούνται σε ιδιώτες.
Όλα τα παραπάνω είναι σε πλήρη γνώση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και πρέπει να αποφασίσουν με ποια πολιτική είναι.
Πιστεύω ότι η στροφή στον λαϊκό τουρισμό με τις δημοσιές υποδομές σε πλήρη λειτουργία και η πολιτική τιμών των επαγγελματιών του τουρισμού είναι η απάντηση για τις μικρές μονάδες στα Καμένα Βούρλα τους αγρότες της περιοχής τους ψαράδες και όσους βιοπορίζονται στην περιοχή μας.
Η διεκδίκηση μιας λαϊκής οικονομίας που θα στηρίζει τους παραπάνω είναι απαραίτητη.
Η καταδίκη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και των παραφυάδων τους πρέπει να φανεί καθαρά στις 6 Μαΐου.

ΥΓ Αλήθεια, τι χρειάζονται τα φοινικοειδή στο Ασπρονέρι ; Τα πεύκα και τα αρμιρίκια είναι ότι καλύτερο για την περιοχή και για το περιβάλλον. Ενδεχομένως φύτεψαν ομπρέλες επ’ αμοιβή!!!!!!
Γιάννης Φραγκούλης
Καμένα Βούρλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: