28 Μαΐου 2012

Τι συμβαίνει στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας;

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Οργιάζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα φήμες ότι μέλη της σημερινής αλλά και προηγούμενων Διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου Φθιωτιδας σύντομα θα διαβούν το κατώφλι του ανακριτή και στη συνέχεια του εισαγγελέα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα ευρήματα ελέγχων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με αποτέλεσμα να καταλογιστούν οικονομικές κυρώσεις που μπορεί να αγγίζουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η υπόθεση δεν είναι σημερινή , φτάνει σε βάθος αρκετών χρόνων από τότε που σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες υλοποιούνταν το ένα μετά το άλλο επιμορφωτικά σεμινάρια και δεκάδες ειδικοί φέρονται να έχουν υπογράψει αποδείξεις είσπραξης χρηματικών ποσών που εκ των υστέρων οι ίδιοι όταν εκλήθησαν δεν αναγνώριζαν!

Η υπόθεση παρότι επιχειρήθηκε να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας , πήρε σχετική διάσταση με την δικαστική διαμάχη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με εργαζόμενη σε αυτό.
Έκτοτε ενεπλάκει το ΣΔΟΕ και ξεκίνησε εξονυχιστικός έλεγχος στα βιβλία του Εργατικού Κέντρου.

Λαβή μάλιστα για περαιτέρω διερεύνηση έδωσε και η[.....]

διάρρηξη που έγινε προ καιρού στα γραφεία της Διοίκησης του κορυφαίου στο Νομό συνδικαλιστικού φορέα που από ορισμένους κύκλους αμφισβητήθηκε αν επρόκειτο για πραγματικό περιστατικό η όχι.
Ερωτηματικά πάντως προκαλεί η στάση των πέραν του ΠΑΣΟΚ-ΠΑΣΚΕ που κυριαρχεί απο το 1982 στη Διοίκηση του φορέα,παρατάξεων που συμμετέχουν στο Εργατικό Κέντρο όπως το ΠΑΜΕ αλλά και την ΔΑΚΕ που ως τώρα παρότι όπως ευρέως ακούγεται «ο κόσμος τόχει τούμπανο» αυτοί σιωπούν!
Τη συνέχεια δίδει δημοσίευμα του site pheme.gr
Έπειτα από εισαγγελική παραγγελία το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έρευνα και εντόπισε πληθώρα εικονικών τιμολογίων.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Pheme.gr η υπόθεση αφορά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, στο όνομα των οποίων εκδόθηκαν εικονικά τιμολόγια ύψους 420.000 ευρώ το οικονομικό έτος 2009.
Εμπλεκόμενη φέρεται ότι είναι η ιδιωτική εταιρεία προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης KEK Europrogress.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ΣΔΟΕ έχει επιβάλλει πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για μεν τους υπευθύνους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φθιώτιδας ύψους 841.526, ενώ για την ιδιωτική εταιρεία 576.862 ευρώ.
Παράλληλα γίνεται έλεγχος και σε τραπεζικές καταθέσεις κυρίως σε τράπεζα της αλλοδαπής οπου οι φήμες αναφέρουν ότι άνθρωποι που έχουν κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχέση με το Ε.Κ. ακούγεται ότι έκαναν κατά διαστήματα καταθέσεις διαφόρων χρηματικών ποσών.
Τώρα μετά τον ανακριτή τον λόγο θα έχει ο εισαγγελέας Λαμιας για την απαγγελία κατηγοριών γιατι όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι τα όσα καταλογίζει το ΣΔΟΕ εμπίπτουν σε κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα που επισύρουν ποινές φυλάκισης αλλά και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων όσων αποδειχτεί ότι εμπλέκονται στην πολυδιάστατη αυτή υπόθεση.
Μία ανακοίνωση της σημερινής Διοίκησης του Ε. Κέντρου καθώς και των επικεφαλής των παρατάξεων καθίσταται επιβεβλημένη, άμεσα.
«Κι ύστερα απορεί κανείς γιατί οι εργαζόμενοι εδώ πολλά χρόνια έχουν κάνει πέρα και δεν μετέχουν στις εργατικές συγκεντρώσεις» σχολίασε παλιός Λαμιώτης συνδικαλιστής.

lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: