11 Νοεμβρίου 2011

Μπαινοβγαίνουν... κλητήρες στο Δήμο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Δραματική είναι η κατάσταση στον Καλλικρατικό Δήμο Μωλου-Αγίου Κωνσταντίνου όπως τονίστηκε χτες στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιου στα Καμένα Βούρλα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτιο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο Δήμαρχος Βαγγέλης Tετριμμίδας «καθημερινά παίρνουμε διαταγές πληρωμής, επαγγελματίες ζητούν χρήματα ,και κλητήρες μπαινοβγαίνουν στο δημαρχείο για λογαριασμό πελατών τους που διεκδικούν χρήματα ενώ οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε μπλοκάρισμα λογαριασμών του Δήμου…»

Ο νέος Δήμος οφείλει περίπου 7 εκ. ευρώ κυρίως από παλιότερα δάνεια που πρέπει να αποπληρωθούν αλλά υπάρχει σχετική αδυναμία και κυρίως εξ αιτίας του κλειδώματος των λογαριασμών του Δήμου.

«Ακομη και αν λάβουμε δάνειο υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μας αρνηθούν οι τράπεζες αλλά και να προχωρήσουν σε κατασχέσεις των χρημάτων που θα πάρουμε από το δάνειο από τους πιστωτές μας».
Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα στο Δημοτικό ταμείο υπάρχουν περίπου 650.000 ευρω που δεν επαρκούν ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες του Δήμου.

Όπως τονίστηκε από τα 7 εκατομμύρια του χρέους τα 3,7 εκ. ευρω αφορούν εκκρεμότητες του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Καμένων Βούρλων.
Οι μόνοι πόροι πλέον του Δήμου είναι τα δημοτικά τέλη που όμως και εδώ δυστυχώς αρκετοί δημότες και επαγγελματίες δεν είναι πρόθυμοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και έτσι το έλλειμμα διευρύνεται επικίνδυνα και μάλιστα όπως τονίστηκε σχηματικά στο χτεσινοβραδινό συμβούλιο «πάμε για λουκέτο αφού δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα του Δήμου».

Ο κ. Τετριμμιδας που είναι και πρόεδρος της περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς πρόκειται να αναδείξει ως μείζον το θέμα της οικονομικής κατάστασης των Δήμων που μοιάζει με θηλιά στο λαιμό κάθε δημάρχου μετά το πάγωμα και της κρατικής επιχορήγησης μέσω ΣΑΤΑ να το θέσει στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα όλων των προέδρων των ΠΕΔ με τη Διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ


lamiafm1.gr

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μου τα μετέφεραν σωστά ή πλάκα μου έκαναν; στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην αντικατάσταση του αμιάντου; Λέτε να περάσει η σκύλα τον λαγό και να γίνει η αντικατάσταση του αμιάντου στα Καμένα εν τω μέσω κρίσης;

Αν το καταφέρεις αυτό και φτιάξεις και λίγο τα οικονομικά Τετριμίδα σε βλέπω ισόβιο Δήμαρχο με τον Φακίρη αντιδήμαρχο.

Ανώνυμος είπε...

αναρωτιέμαι αν θα βρεθεί τώρα κανένας από τους παμμέγιστους(!!) συμβούλους των κ.β. που να αρνηθεί την αποδοχή της πιθανής απόφασης ένταξης του έργου...

Ανώνυμος είπε...

Χωριανοί ως πότε θα είμαστε στα αζήτητα;
Εδώ και τώρα αλλαγή ονόματος στον Δήμο.Καμμένα Βούρλα.Το όνομα που συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη ολόληρου του Δήμου.Ως πότε θα ζούμε κάτω απο την μπότα των Μολιωτών. Γιατί και αυτοί αν καταλάβουν το συμφέρον τους θα συμφωνήσουν οτι το ονομα πρέπει να είναι αυτό που πουλάει, είναι Καμμένα Βούρλα.Τα μεγάλα γραφεία τουριστικών υπηρεσιών ετοιμάζουν τα πακέτα τώρα για το επόμενο καλοκαίρι.Τα Καμμένα Βούρλα επίσημα δεν φαίνονται πουθενά ,έτσι θα το αφήσουμε αυτό; Τολμάτε χωριανοί.

Ανώνυμος είπε...

όσον αφορά τα προαναφερόμενα μεγάλα τουριστικά γραφεία: ΣΠΕΥΔΕΙ Η TUI να ανοίξει πρακτορείο στα κ.β!! ομφάλιος λώρος του πλανήτη!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλα το ονομα θα φερει τα λεφτα στα Καμενα τοσο αμυαλοι ειστε ολοι εκει στα Βουρλα. ελεοςςςςςςςςςςςςςςς

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΑΝ ΚΛΗΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΠΑΤΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΓΑΖΕΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΑΚΙΔΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟΣ ΕΚΕΙ Η ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΥΣΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ???????
ΡΕ ΡΕ ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΟΜΟΡΦΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΑΕΙ ΣΙΧΤΗΡ ΑΠΟ ΕΔΩ.....
Ο ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕΓΓΙΝΙΩΤΗ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ Α ΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ Ο ΤΕΤΡΙ ΚΑΙ Ο ΦΡΟΥ -ΦΡΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΟΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

BLOGER ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΩΡΑ 4,30 ΤΗΝ 14η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΑΚΙΔΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΜΩΛΟ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΥΠΟ ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΩΛΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΣ Ο ΜΩΛΟΣ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

Είστε τόσο μικροί στο μυαλό που νομίζετε ότι με προβοκατόρικα σχόλια θα δημιουργήσετε κλίμα. Κούνια που σας κούναγε βρε χαραμοφάηδες. Άσε που φαίνεται ότι ένας είσαι και γράφεις τις παπαριές σου γιατί σε τσούζει. Φιδάκια, παραγωγοί της κακιάς ώρας και βαψομαλλιάδες η βλακεία και η βλαχιά έχει όρια και εσείς τα έχετε ξεπεράσει προ πολλού.

Ανώνυμος είπε...

προβοκατόρικα εεε;;; δε ζητάς να μάθεις σε τι ποσά ανέρχονται οι διαταγές πληρωμής για το πρώην δήμο κ.β.;; ΑΝ και εφόσον ξέρεις τι είναι αυτό!! ή μήπως αυτά είναι κυήματα της φαντασίας μας;;;

Ανώνυμος είπε...

Ειναι αληθεια; ακουσα στο προσφατο δημοτικο συμβουλιο τον κ. μακρυνιτσα να λεει οτι τα εσοδα απο τα καμενα βουρλα ειναι 1.200.000 απο τον μωλο 300.000 και απο τον αγιο κων/νο αλλες 300.000 Μπορειτε να μαθετε και να μας το πειτε;

Ανώνυμος είπε...

αφού είναι τόσα τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των φεσιών των κ.β. αλλά δε το θέλετε αυτό επειδή είστε ανωτέρω... εσείς!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ Κ. ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ Κ.Β. ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 1200000 ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝ ΠΛΗΝ [ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ].