28 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΟΑΓΡΙΑ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Εν πρωτοις φαίνεται ότι η περιβόητη αλλά και εφαρμοσμένη στην πράξη "ΔΙΕΎΡΥΝΣΗ" δύσκολα συνθέτει και ομογενοποιεί αλλά μάλλον οξύνει τις αντιθέσεις και αναδεικνύει τις διαφορετικές νοοτροπίες

Τεράστιο παράδειγμα το επιβληθέν από εξωγενείς(και οχι μονό) παράγοντες εξαμβλωτικο όνομα του Δήμου μας που δεν περιέχει την περιοχή που είναι σημείο αναφοράς πανελληνίως, επίσης η καλώς προσχεδιασμένη και μεθοδευμένη απόφαση μεταφοράς ακαθάρτων λυμάτων στην "ΨΥΤΆΛΛΕΙΑ" της περιοχής δίπλα σε ιαματικές πηγές και στην εν δυνάμει περιοχή τουριστικής ανάπτυξης της Ε.Τ.Α.

Ο ορθολογισμός και το δίκαιο παύει να παίζει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις του Δ.Σ διότι προφανώς προσκρούει στον ατομισμό και τον τοπικισμό.

Έννοιες πολιτικής οικονομίας οπως "οικονομία κλιμακος" χάνουν την σημασία τους οταν δεν υποστηρίζονται απο αντίστοιχες μελέτες.
Ανταπόδοση χωρίς ανταποδοτικά τέλη ή μετακίνηση δημοτικών πόρων εκεί που δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη ειναι υπερβολή και σπατάλη
Πρακτικές οπως υπερδανεισμος και μη συνετή συγκράτηση δαπανών αλλα και η μη είσπραξη τελών πχ(Τ.Α.Π. περιοχής Μωλου) αλλα και μη ρύθμιση σταδιακής πληρωμής οφειλών του Δήμου προς τρίτους,οπως και η γιγάντωση σε ακίνητα ιδιοκτησίας Δημου εχουν επιφέρει αδιέξοδο που επιτείνεται απο το γεγονός της ανομοιογένειας του Δ.Σ και τις ιδεοληψίες και απαιτήσεις του καθενός.

Δηλαδή ο ερασιτεχνισμός στο μεγαλείο του με περιτύλιγμα τον δήθεν δημοκρατικό διάλογο μέσα σε ενα ασφυκτικό Δημαρχοκεντρικο περιβάλλον Τετριμιδικου ιδιότυπου και φυσικά ο απαραίτητος "μαϊντανός" διάφορες τυπικές επιτροπές διαβούλευσης χωρις κατεύθυνση άναρχες χωρις αρχή και τέλος και αμελητέες.

Γελάω όταν ακούω οτι είμαστε ενας Δήμος δηλαδή μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ οπου εξαγνίζει και νομιμοποιεί καθε μη δίκαιη, ουσιαστική, θετική, λογική και φυσικά αναπτυξιακή προοπτική μέσω της τυπικής πλειοψηφικής παράταξης, δηλαδή το πεδινό γίνεται ορεινό,το αγροτικό είναι και συνάμα τουριστικό το αγκυροβόλιο ισούται με το λιμάνι και το ιαματικό νερό ειναι ευθέως ανάλογο με αυτο της γεώτρησης για πότισμα χωραφιού.

Ο Πύργος της Βαβέλ τουλάχιστον στα δικα μου μάτια ειναι τηρουμένων των αναλογιών πιο δικαιολογημένος.

Επίσης μου προξενεί εντύπωση η άγνοια κινδύνου απο μερικούς του Δ.Σ οταν μιλούν για ΙΣΟΤΙΜΊΑ στην κατανομή των προγραμμάτων χρηματοδότησης και οχι στην ΑΝΑΛΟΓΙΚΌΤΗΤΑ που προκύπτει μεσω των πραγματικών αναγκών απο μια αντικειμενική σταχυολόγηση δηλαδή αντι μεγενθυση του προσδοκωμένου οφέλους ανα έργο να γίνεται διασπορά χρημάτων λογω μικροπολιτικής και άκρατου τοπικισμού πχ(αίθουσα εκδηλώσεων χωριού Καλλίδρομου, αναψυκτήριο Ισιωματα Αγνατης)

Τελος αν κάποιοι νομίζουν οτι η έδρα του Δήμου κακώς βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής και την θέλουν στα άκρα ,να το θέσουν ευθαρσώς στο Δ.Σ και εμείς να συνεναισουμε αν αυτο βοηθάει στον "ΣΥΝΨΗΦΙΣΜΟ" που θέλουν να κάνουν για να επανέλθει το όνομα του Δήμου στις πραγματικές του διαστάσεις.

ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗ ΣΑΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΜΟΡΦΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ. ΜΑΘΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΜΕΝΟΒΟΥΡΛΙΩΤΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΝΩ ΕΣΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΧΑΒΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΡΥΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΑΚΙΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΥΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΩΡΙ ΤΟΥΣ ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΤΑΙ..................