08 Νοεμβρίου 2011

"Κλειδώνει" το όνομα του νέου πρωθυπουργού. Υπουργικό στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Όλα δείχνουν ότι Παπανδρέου και Σαμαράς έφτασαν σε συμφωνία για το όνομα του νέου πρωθυπουργού, όχι όμως και για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Προβάδισμα για τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Υπουργικό συμβούλιο στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης. Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση. Το θρίλερ, οι υποψήφιοι και τα εμπόδια. Παρακολουθήστε ζωντανά από τη νέα πλατφόρμα live blogging του News247 όλα όσα συμβαίνουν καθώς και όσα έχουν προηγηθεί

23:50 Η Τρίτη θα είναι τελικά η ημέρα που θα μάθουμε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και επισήμως το όνομα του νέου πρωθυπουργού, καθώς φαίνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας επήλθε συμφωνία μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, επικρατέστερος να αναλάβει, είναι ο μέχρι στιγμής εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 12:00 το μεσημέρι της Τριτης, υπό τον Γ. Παπανδρέου, πιθανότατα θα ζητηθούν οι παραιτήσεις των υπουργών.

23:31 Αφού δοθούν γραπτές εγγυήσεις[.....]

κλιμάκιο της τρόικας θα έρθει στην Αθήνα για τον τελικό έλεγχο για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

23:28 Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, να έκανε λόγο για "θετικό κλίμα" στο Eurogroup, ωστόσο η δυσπιστία παραμένει. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, απαιτούν γραπτές εγγυήσεις από τη νέα κυβέρνηση για τήρηση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου.23:18 Στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς και στενοί συνεργάτες του.

22:58 "Το Eurogroup υποδέχτηκε πολύ θερμά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και ιδίως την απόφαση των δύο μεγαλύτερων κομμάτων να στηρίξουν μια κυβέρνηση με αποστολή την εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου. Από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup προκύπτει ότι η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να εφαρμόσει στο σύνολό της την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, αρχής γενομένης από την έγκαιρη εκταμίευση της έκτης δόσης, εφόσον και μόλις η νέα κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν επιβεβαιώσουν και εγγράφως τις δεσμεύσεις της χώρας που συνδέονται με την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Αμέσως μετά, η Τρόικα θα έρθει στην Αθήνα για τις αναγκαίες διαβουλεύσεις που οδηγούν στο νέο πρόγραμμα. Παράλληλα, το Eurogroup αποφάσισε να κινηθούν κανονικά, από τώρα, όλες οι διαδικασίες που συνδέονται με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) στο νέο σχήμα της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους, με τη μείωσή του κατά 100 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά 50 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.22:50 Την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε εξελίξεις νωρίτερα.

22:45 Όλα δείχνουν ότι Παπανδρέου και Σαμαράς είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Υπάρχουν ακόμα διαφωνίες για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ωστόσο την Τρίτη πιθανότατα θα έχουμε ανακοινώσεις.

22:28 "Με θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές επικοινωνίες του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος22:19 Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης (πιθανός υποψήφιος πρωθυπουργός), έρχεται εσπευσμένα στην Ελλάδα.

22:00 Σύμφωνα με τη δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ο πρωθυπουργός του πρότεινε να αναλάβει υπουργείο στη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί

21:58 Σε λίγα λεπτά θα έχουμε κυβερνητική ανακοίνωση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Σαμαρά και Παπανδρέου.

21:50 "Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη φιλική υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο και τις εξαιρετικά χρήσιμες σκέψεις του. Ευχαριστώ τον απερχόμενο πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για την πρόσκλησή του να συμμετέχω στην υπό δημιουργία κυβέρνηση σε εξαιρετικά τιμητική θέση. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Ν.Δ. για τη σύμφωνη γνώμη του, όπως με διαβεβαίωσε ο Γ. Παπανδρέου, παρότι σήμερα κατέστη αδύνατο να επικοινωνήσω μαζί του. Όμως η αδυναμία εξευρέσεως ενός πολιτικού προσώπου για την πρωθυπουργία, όπως και η τελική σύνθεση της κυβερνήσεως με πολιτικά πρόσωπα για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις οι οποίες βρίσκονται μπροστά μας, δεν αποτελούν ενθαρρυντικά στοιχεία. Θα στηρίξω αυτή την κυβέρνηση με τις προϋποθέσεις τις οποίες έθεσα εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου. Θέλω να ελπίσω ότι αυτή η κυβέρνηση θα υπάρξει έγκαιρα πριν ανεξέλεγκτα γεγονότα καταστήσουν αδύνατη τη συγκρότησή της, όπως και την αποτελεσματικότητά της", δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.21:37 Έφυγε από το γραφείο του ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ΝΕΤ, το όνομα του νέου πρωθυπουργού έχει κλείσει και θα ανακοινωθεί την Τρίτη μαζί με τη σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης

21:20 @kmitsotakis Θα πρέπει να γνωρίζουν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι ότι η φρασεολογία που χρησιμοποιούν μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα, τη στιγμή μάλιστα που οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά.21:17 Σύμφωνα με το Reuters, ο Νικηφόρος Διαμαντούρος δεν αποκλείει την πιθανότητα να αναλάβει πρωθυπουργός, αρκεί να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις

21:11 Παραινέσεις και από τις ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του καλεί την Ελλάδα να προχωρήσει το γρηγορότερο δυνατό στην εκπλήρωση των δεσμεύσεών της βάσει του νέου σχεδίου στήριξης.

21:08 Γραπτές δεσμεύσεις από τα δύο κόμματα που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση σωτηρίας της Ελλάδας ότι θα τηρήσουν τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, αναμένεται να ζητήσει το Eurogroup."Μόνο όταν θα έχουμε την εγγύηση θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση" δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ21:05 @kgiannakidis Και απόψε ο ΓΑΠ θα κοιμηθεί πρωθυπουργός20:47 "Δεν έχω γνώση του θέματος", απάντησε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης σε ερώτηση του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου στην Ουάσιγκτον.20:38 "Δεν έχω επικοινωνία με κανένα. Δεν έχω καμία ενημέρωση για όσα μεταδίδονται από τηλεοπτικούς σταθμούς" δήλωσε ο Ν. Διαμαντούρος στην εφημερίδα "Καθημερινή".20:32 "Για μας το ευκταίο και απαραίτητο να γίνει είναι το θέμα να λήξει άμεσα", δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης.20:25 Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο Μέγαρο Μαξίμου, οι πιθανότητες να μάθουμε απόψε το όνομα του νέου πρωθυπουργού είναι στο 70%. Ίσως οδεύουμε προς ένα ακόμα μεταμεσονύκτιο πολιτικό θρίλερ.

20:16 "Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση του κεφαλαίου, κυβέρνηση της Μέρκελ και του Σαρκοζί, του Όλι Ρέν, που δεν είναι οι σωτήρες μας αλλά εκμεταλλευτές μας" δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος μιλώντας στο γενικό συμβούλιο της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ.20:00 Επέστρεψε στο γραφείο του ο Γιώργος Παπανδρέου. Συνεχίζονται οι επαφές με τον Αντώνη Σαμαρά για το όνομα του επόμενου πρωθυπουργού της Ελλάδας.

19:52 Το όνομα του Νικηφόρου Διαμαντούρου ακούγεται έντονα για τη θέση του πρωθυπουργού, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το "ναυάγιο" στις διαπραγματεύσεις με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Διαβάστε εδώ ποιος είναι ο κ. Διαμαντούρος.

19:42 Να μεταφερθούμε πάλι στην Ιταλία, όπου οι πιέσεις για τη λήψη νέων σκληρών μέτρων είναι ασφυκτικές. Το κόστος δανεισμού του ιταλικού Δημοσίου κατέρριψε νέο ρεκόρ, φτάνοντας στο 6,543%.19:24 Όπως αναφέρει το Reuters, το οποίο επικαλείται ανώτερο στέλεχος του κόμματος, η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί αλλαγή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

19:16 Εμπλοκή παρουσιάζεται στις διαπραγματεύσεις με τον Λουκά Παπαδήμο, καθώς η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται τον όρο που θέτει.

19:07 "Είμαι πεπεισμένος ότι η Ιταλία δεν βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με αυτή της Ελλάδας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζει το Eurogroup.18:55 Σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάζεται εμπλοκή στην υπόθεση της ανάληψης της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο και ξαναπέφτουν όλα τα ονόματα στο τραπέζι, χωρίς να υπάρχουν όμως οριστικές αποφάσεις.

Μεταξύ αυτών που ακούγονται είναι ο Νικηφόρος Διαμαντούρος (Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής στο Στρασβούργο) και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

18:42 Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα πάρει μέρος στο προωθούμενο κυβερνητικο σχήμα. Η στάση θα προσδιοριστεί από το χρόνο της θητείας και τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει.

18:25 Πώς κατέγραψε το Reuters τη χθεσινή δραματική ημέρα





18:19 Θετικό κλίμα για την Ελλάδα συνάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Eurogroup, ωστόσο είναι φανερό ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης θα έρθει όταν η Ελλάδα αποκτήσει νέα κυβέρνηση και πρωθυπουργό.18:10 Απόψε αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα ο Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με δηλώσεις συνεργάτη του, τον οποίοι επικαλείται το πρακτορείο Reuters

17:58 Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις για το όνομα του νέου πρωθυπουργού. Παπανδρέου και Σαμαράς δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε συμφωνία

17:45 "Τα πράγματα προχωρούν και είμαστε αισιόδοξοι. Επιτέλους τα δυο πολιτικά κόμματα μπορούν να συμφωνήσουν σε έναν οδικό χάρτη, κάτι το οποίο είναι ζωτικής σημασίας και κάτι για το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμένει εδώ και πολύ καιρό. Μόλις τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση συμφώνησε στην αναγκαιότητα των πολιτικών που εφαρμόζονται και των βημάτων που πρέπει να ακολουθήσουμε. Μια τέτοια κυβέρνηση συνεργασίας θα έχει μια περίοδο μερικών μηνών ώστε να μπορέσει να δρομολογήσει όλα όσα πρέπει να γίνουν ώστε οι νέες συμφωνίες να περάσουν από το Κοινοβούλιο. Κατόπιν θα έχουμε εκλογές ώστε να δούμε πώς η Ελλάδα θα προχωρήσει από κει και μετά", δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος στο CNBC17:35"Δεν μου έχει προταθεί κάτι για να αποδεχθω το οτιδήποτε", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας.17:30 Τα μαζεύει ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν σχετικά με την πιθανότητα εξόδου μιας χώρας από το ευρώ.

"Δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου για χώρα κράτος-μέλος της ευρωζώνης" δήλωσε ο κ. Ρεν, ο οποίος είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο για την Ελλάδα, μετά την εξαγγελία για δημοψήφισμα.17:20 Συζήτηση για την 6η δόση θα διεξαχθεί στο αποψινό Eurogroup. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση o Zαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι το αποτέλεσμά της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις απαντήσεις που θα δώσει ο Ευ. Βενιζέλος."Η κατάσταση στην Ελλάδα εξελίσσεται προς τη σωστή κατεύθυνση", δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ17:15 Με το χαμόγελο στα χείλη ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Eurogroup





17:09 Συνεχίζεται ο πυρετός διαβουλεύσεων για τη νέα κυβέρνηση. Νέες επαφές Παπανδρέου-Σαμαρά. Μόλις υπάρξει κατάληξη στο όνομα του νέου πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου θα υποβάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, την παραίτηση του ιδίου και της κυβέρνησής του, ώστε να κληθεί αμέσως μετά ο διάδοχός του, που θα συμφωνηθεί με τη ΝΔ, προκειμένου να του ανατεθεί η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

17:05 Έχουμε μια νέα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, μια κυβέρνηση ενότητας. Αυτό αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να εφαρμόσουμε πρόγραμμα προσαρμογής.17:04 Μήνυμα ενότητας και ομαλότητας έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup

16:53 "Από χθες το βράδυ που επετεύχθη η συμφωνία επισημάναμε ότι ο πολιτικός χρόνος για την Ελλάδα εξαντλείται και επιβάλλεται να σχηματισθεί άμεσα μια αποτελεσματική κυβέρνηση που δεν θα κινείται με κομματικά και εκλογικά κριτήρια", δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης16:44 Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων16:28 Συνάντηση με τον Όλι Ρεν είχε ο υπουργός Οικονομικός το μεσημέρι στις Βρυξέλλες. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι διαδικασίες για την έγκαιρη εκταμίευση της 6ης δόσης, για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα και τη νέα δανειακή σύμβαση και για την προετοιμασία του νέου σχήματος της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους (PSI).16:18 Τηλεφωνικές επικοινωνίες με Καρατζαφέρη, Μπακογιάννη και Κουβέλη είχε πριν λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

16:12 Παύση της καθημερινότητας στην Ελλάδα διαπιστώνουν οι New York Times

16:03 Διαβάστε εδώ τι φέρεται να ζητά ο Λουκάς Παπαδήμος για να δεχθεί να αναλάβει πρωθυπουργός

15:57 Το βίντεο από τις δηλώσεις Τσίπρα για τη μεταβατική κυβέρνηση





15:52 Αρνείται να παραιτηθεί ο Μπερλουσκόνι. Διαβάστε εδώ για τις ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας.15:40 @mignatiou Στην Ουάσιγκτον ισχυρίζονται πως για να δεχθεί ο κ. Παπαδήμος ζήτησε να μείνει πρωθυπουργός 6 μήνες15:28 Κέρδη 1,44% καταγράφει ο γενικός δείκτης στο ΧΑ στις 761 μονάδες - στα 35,2 εκατ ο τζίρος15:20 Διαβάστε εδώ τι δήλωσε ο Γ. Καρατζαφέρης μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, και εδώ το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στον ελληνικό λαό.

15:09 "Η ΝΔ κλήθηκε να διαφυλάξει με μία ιστορική υπέρβαση τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας και το μέλλον του τόπου. Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς εγγυώνται και τώρα και στο αύριο ότι εκφράζουν την ανάγκη για πολιτική αλλαγή, για να ανακτήσει η Ελλάδα την εθνική της αξιοπρέπεια και το διεθνές κύρος της, για να διεκδικήσει κεντρικό ρόλο στη διεθνή σκηνή και πάνω απ όλα για να διαμορφωθεί ένα κοινωνικό περιβάλλον ασφαλείας και σιγουριάς για τους Έλληνες", αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος.15:07 Τελεσίγραφο ως την Τρίτη το πρωί είχε δώσει το Βερολίνο και Ε.Ε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συμφωνήσουν για τη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης υλοποίησης των όσων αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες στις 26 Οκτωβρίου.15:06 Στις 16:30 αναμένεται στην Αθήνα ο Λουκάς Παπαδήμος

15:00 Πηγές από τη Συγγρού: Η ΝΔ δεν θα εμπλακεί στα σενάρια για το τι συζητούν Παπανδρέου-Σαμαράς. Καμία διαρροή μέχρι να υπάρξει συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες προς στιγμή υπάρχει εμπλοκή στις διαβουλέυσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνείται, να τοποθετηθούν πολιτικά της στελέχη στο κυβερνητικό σχήμα, πέρα του αντιπροέδρου, όπου θα τοποθετηθεί ο Σταύρος Δήμας.

14:54 @primeministerGR Τηλεφωνικές επικοινωνίες σήμερα με Α. Μέρκελ, Ζ. Γιούνκερ, Χ. Ρομπάι και Χ. Μπαρόζο14:42 Έγινε το πρώτο τηλεφώνημα Παπανδρέου-Σαμαρά για τον νέο πρωθυπουργό και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

14:39 Το βίντεο των δηλώσεων του Γ. Καρατζαφέρη κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο





14:35 Να μεταφερθούμε στη γειτονική Ιταλία, όπου πριν λίγα λεπτά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διέψευσε τις φήμες ότι πρόκειται να παραιτηθεί.Δύο δημοσιογράφοι του περιβάλλοντος του Ιταλού πρωθυπουργού είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι επίκειται η παραίτησή του.14:27 Μην τους αφήνετε να σας τρομοκρατήσουν, μην τους αφήνετε να βάλουν τη Δημοκρατία στο απόσπασμα. Όπως ο λαός μας κατάφερε να ανατρέψει την κυβέρνηση Παπανδρέου, έτσι θα δώσει δύναμη σε ένα νέο συνασπισμό εξουσίας14:25 Αναλαμβάνουν την συνευθύνη της υποτέλειας. Εθελοτυφλούν ότι κανείς δεν θα τους ζητήσουν ευθύνες. Θα λογοδοτήσουν όμως στον λαό. Η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι υπηρεσιακή. Θα πάρει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα για δεκαετίες. Ξέρουμε όμως ότι η χώρα μας παρά τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται έχει τεράστιες διαπραγματευτικές δυνατότητες. Αν υπογραφεί η δανειακή σύμβαση ο λαός μας θα ζήσει μια κόλαση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ14:23 Οργισμένη δήλωση Τσίπρα για τη νέα κυβέρνηση

14:20 "Η Ελλάδα πρέπει να δεσμευτεί για τα μέτρα. Δεν έχει σημασία ποια κυβέρνηση θα είναι στην εξουσία", δήλωσε από το Βερολίνο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.14:15 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα "περισσότερη σαφήνεια" όσον αφορά την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας πριν από οποιαδήποτε νέα δανειοδότηση, περιλαμβανομένης της ζωτικής σημασίας καταβολής των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από το πρώτο σχέδιο στήριξης."Έχουμε ανάγκη πριν απ' όλα σαφήνειας, όσον αφορά τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Αθήνα και στη συνέχεια θα συζητήσουμε", σήμερα Δευτέρα, κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την καταβολή αυτού του ποσού, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Αμαντέους Αλταφάζ.14:14 Το βίντεο από τη συνάντηση Παπούλια-Καρατζαφέρη





14:10 Σύμφωνα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο ΛΑΟΣ θα στηρίξει την κυβέρνηση υπό τις εξής προϋποθέσεις:

Όχι μειώσεις μισθών και συντάξεων

Όχι παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας

Όχι άλλο πλιάτσικο

Άρση του νόμο περί ιθαγένειας των μεταναστών

14:10 Εντυπωσιάζει κάθε φορά, η ωριμότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, που αποτελεί και καταφύγιο. Πρόκειται για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά από ολότελα, τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.14:07 Βγαίνει ο Γ. Καρατζαφέρης από το Προεδρικό Μέγαρο

14:05 Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σημείωσε ότι τα ονόματα για τη νέα κυβέρνηση είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη, ενώ αφού υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός είναι στον αέρα επεσήμανε ότι η ΝΔ είναι αντίθετη σε νέα μέτρα.

14:03 Σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες έχει ο Γιώργος Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή. Αργότερα, αναμένεται η επικοινωνία του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου στη συνέχεια να ανακοινωθεί ο νέος πρωθυπουργός και το νέο κυβερνητικό σχήμα.

13:56 @Nouriel NYT: "Στην Ελλάδα έχει σταματήσει η καθημερινότητα και υπάρχει μια αίσθηση, ηρεμίας πριν την καταιγίδα" Η Ελλάδα δεν είναι σε ύφεση είναι σε κατάθλιψη, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Νουριέλ Ρουμπινί.13:45 Παρά τις θετικές για τις αγορές εξελίξεις στην Ελλάδα, η πολιτική κρίση στην Ιταλία ρίχνει το ευρώ. Στις 13:29 (ώρα Ελλάδος), το ευρώ διαμορφωνόταν στα 1,3760 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου / γεν διαμορφωνόταν στα 78,02 γεν.13:36 Έλεγα ότι σήμερα θα μπορούσα να πω το habemus Papademus, είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια13:30 Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γ. Καρατζαφέρης.

13:19 Η ΝΔ επιμένει να μιλάει για μεταβατική κυβέρνηση και όχι για συγκυβέρνηση.

13:16 Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, αύριο θα καταβληθεί η έκτη δόση προς την Ελλάδα εφόσον σήμερα προκύψει κυβέρνηση.13:14 Γλιτώσαμε τα χειρότερα, δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης σε ραδιοφωνικό σταθμό.13:07 Σε λίγα λεπτά η συνάντηση Καρατζαφέρη-Παπούλια.

13:03 "Εμείς, δεν θα μετέχουμε στο νέο κυβερνητικό σχήμα και σε ό,τι αφορά τη στάση μας, θα την εξαρτήσουμε από τη θητεία - η οποία, βεβαίως, ακούγεται ότι θα είναι μέχρι το Φεβρουάριο - και επίσης κυρίως από τις πολιτικές δεσμεύσεις και το τι καλείται να πράξει αυτή η μεταβατική κυβέρνηση. Δεν σπεύδω να σας πω ούτε ότι θα υπερψηφίσουμε, ούτε ότι θα καταψηφίσουμε τη νέα κυβέρνηση", αποσαφήνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.13:00 Διαβάστε ποιοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους και ποιοι θα βρεθούν εκτός της νέας κυβέρνησης συνεργασίας.

12:49 Η Γαλλία εκφράζει την άποψη πως αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο στην Ελλάδα.12:45 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ πάντως, ακόμη και αυτή τη στιγμή διαμηνύει μέσω φιλικών του προσώπων "μην είστε και τόσο σίγουροι" για το γεγονός ότι θα είναι νέος πρωθυπουργός.

Για τον ίδιο λόγο φέρεται να είναι stand by ο κ. Διαμαντούρος, αν και δεν έχει τα "πολιτικά" χαρακτηριστικά που διαθέτει o τραπεζίτης κ. Παπαδήμος.

12:43 Ο Γ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Α. Μέρκελ, την οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις. Εξέφρασε σεβασμό για τη πρωτοβουλία του να παραιτηθεί, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Να μείνετε πιστοί στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, του είπε.12:36 Σε ύφεση αναμένεται να εισέλθουν οι οικονομίες της ευρωζώνης την επόμενη χρονιά, ενώ χαμηλότερη θα είναι η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα, σύμφωνα με τη Societe Generale.12:30 Στην ευρεία σύσκεψη της ΝΔ, ο Α. Σαμαράς επανέλαβε, πως η νέα κυβέρνηση είναι περιορισμένης εντολής και χρόνου και έχει ως μοναδικό σκοπό να διαχειριστεί τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, με ταυτόχρονη απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.

Στη σημερινή σύσκεψη παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι δύο αντιπρόεδροι Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας και τα στελέχη Α. Λυκουρέντζος, Κ. Τασούλας, Ε. Στυλιανίδης, Ν. Δένδιας, Χρ. Σταϊκούρας, Γ. Κουμουτσάκος, Κ. Μαρκόπουλος, Ε. Αντώναρος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κ. Τζαβάρας, Π. Παυλόπουλος, Α. Σπηλιωτόπουλος, Μ. Βαρβιτσιώτης και οι συνεργάτες του προέδρου του κόμματος Κ. Μπούρας και Κ. Αρβανιτόπουλος.

12:19 Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις της Α. Παπαρήγα στη συνέντευξη Τύπου.

12:13 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος πρωθυπουργός στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα εκλεγεί από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και θα στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΛΑΟΣ και το ΔΗΣΥ κατά τη ψηφοφορία που θα ακολουθήσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης στη Βουλή.

12:11 Το βλέμμα των αγορών αρχίζει να μετατοπίζεται πλέον στην Ιταλία.12:06 Οι οίκοι αξιολόγησης εκφράζουν έντονα τον φόβο τους ότι θα τους παραγκωνίσουν.

12:03 Δείτε τι είπε η Α. Παπαρήγα για τους κουκουλοφόρους.





12:02 Στο ΠΑΣΟΚ η παρούσα θέση είναι ότι τα υπουργεία που "τρέχουν" τις αποφάσεις μνημονίου δεν μπορούν να αλλάξουν, μεταδίδει ο Ιορ. Χασαπόπουλος.

12:01 Στις 14:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ο Αλ. Τσίπρας.

12:00 Σύμφωνα με πληροφορίες, προς την έξοδο βαίνει ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, αλλά και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, λόγω της θητείας του ως υπουργός Οικονομικών.

11:57 Το μόνο πρόσωπο που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα μετέχει στη νέα κυβέρνηση είναι ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

11:52 Στη ΝΔ έγινε ευρεία σύσκεψη υπό τον Α. Σαμαρά. Αναμένεται σύσκεψη Γ.Παπανδρέου με στενούς συνεργάτες και μετά τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου με Σαμαρά.

11:48 Άστραψε και βρόντηξε η Λ. Κανέλλη σε πρωινή εκπομπή λέγοντας: "Πώς είναι η κυρία Μαρία στο Πέραμα, ο κύριος Γιώργος στο Αλιβέρι, ο κύριος Μήτσος στη Σάμο, ο άλλος στα καμένα, ο άλλος στα πεθαμένα, ο άλλος με το ταμείο του, ο άλλος που δούλευε 48 χρόνια και ξαφνικά του λένε ότι θα πάρει από τα τρία το μακρύτερο το ξέρει ο κ. Παπαδήμος";

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: