15 Οκτωβρίου 2008

ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Απάντηση έδωσε μέσα από το μικρόφωνο του FM-1 ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων Μάκης Αντωνίου, στη επιστολή του δημοτη Γιάννη Μπαλτα ο οποίος διαμαρτύρεται για το υπερβολικό ποσοστό που αναλογεί στα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης στο Δήμο Καμένων Βούρλων.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου τώρα που υπάρχει η οικονομοτεχνική μελέτη το ποσοστό που αγγίζει το 80% θα μειωθεί. Όμως είπε, δεν μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε συμψηφισμός στα ως τώρα βεβαιωθέντα τέλη.





Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων του, το LamiaFM1 φιλοξενεί δηλώσεις του κυρίου Σκορδά σχετικά με την χωροθετηση του ΧΥΤΑ αλλά και την «Βοήθεια στο σπίτι»

Την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφερεια Στ. Ελλάδας με αντικείμενο τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην ευρύτερη περιοχη της Λοκριδας.
Ήδη διερευνήθηκαν οι προτασεις που εχουν κατατεθει για την χωροθετηση του έργου και οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς καθώς όπως δηλωσε ο Γ. Γρ. Περιφ. Στερεάς Ελλάδας Αθαν. Σκορδας οι προθεσμίες ειναι ασφυκτικές. Επιπλέον ο κ. Σκορδας αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και ανακοίνωσε οτι θα συνεχιστεί απο το 4ο Κ.Π.Σ. οπως τον διαβεβαίωσαν κοινοτικοί παράγοντες κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις Βρυξέλλες.

LamiaFM1

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιες είναι οι προτάσεις ρε παιδιά για τον ΧΥΤΑ στην Λοκρίδα?
Δεν μάθαμε τίποτα! Διερευνήθηκαν λέει κιόλας ο Σκορδάς.

Τι σημαίνει ότι οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς?
Που θα γίνει ο ΧΥΤΑ τελικά?
Θα μάθουμε και εμείς οι απλοί πολίτες?

Ανώνυμος είπε...

θα μάθετε κι εσείς οι απλοί πολίτες και μη βιάζεσθε. Πώς είναι δυνατό να τίθενται τέτοια ερωτήματα, όταν πρόκειται να γίνει περαιτέρω συζήτηση την ερχόμενη Παρασκευή. Μπορεί ο περιφερειάρχης να προαναγγείλει από τώρα κάτι που βρίσκεται στο στάδιο διερεύνησης και διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς? Μη ζητάμε παραλογα πράγματα για να κάνουμε μικροπολιτική ή παραπολιτική. Πολύ σωστά η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος κινείται με διαδικασίες που προβλέπονται από το Νόμο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν φτάνει μόνο ο Γιάννης Μπαλντάς να κάνει επιστολή προς τον Δήμαρχο κ. Αντωνίου. Χρειάζεται όλοι οι Δημότες να κάνουν επιστολή προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο στην οποία να ζητούν να αλλάξει η τιμή χρέωσης του νερού. Αυτή τη στιγμή είμαστε ο πιο ακριβός Δήμος χρέωσης του νερού σε όλη την Ελλάδα πολύ μακράν του δευτέρου . Βέβαια ισχυρίζεται η σημερινή Δημοτική αρχή ότι αυτή η απόφαση για την αύξηση της τιμής του νερού σε 280 Ευρώ είχε παρθεί από την προηγούμενη Δημοτική αρχή. Και εσείς κύριοι της σημερινής Δημοτικής αρχής τη κάνετε επί δύο χρόνια ??? Γιατί δεν αλλάξατε την απόφαση την απόφαση ποιος σας εμποδίζει ??? Α !!! νε ξέρουμε χρειάζεται οικονομοτεχνική μελέτη λέει η σημερινή Δημοτική αρχή για να δούμε πόσο θα βάλουμε την τιμή του νερού. Ρώτησα μερικούς οικονομολόγους και μου είπανε ότι δεν χρειάζεται πάνω από 2 ώρες δουλειάς , αν έχουν όλα τα στοιχεία , για να ορισθεί η τιμή μονάδος του νερού με όλα μέσα και την λειτουργία του Βιολογικού. Άλλα τώρα είναι το ερωτήματα που έπρεπε να τίθεται σήμερα στην Δημοτική αρχή από την αντιπολίτευση. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό που έκανα στο πόδι για τα 2 χρόνια , άρα μιλάμε για 8 τρίμηνα επί 5000 ρολόγια που έχει ο Δήμος μας , με μια μέση τιμή νερού 100 Ευρώ ανά ρολόϊ νερού , έχουμε έσοδα για το δήμο περίπου : 5000 ρολόγια νερού χ 8 τρίμηνα χ 100 € = 4.000.000 Εκατομμύρια Ευρώ Βλέπουμε ότι στα δύο χρόνια ο Δήμος πάντα κατ` εκτίμηση έχει εισπράξει αρκετά χρήματα από τους Δημότες των Καμένων Βούρλων και άρα πρέπει να έχει στο ταμείο του 4.000.000 Εκατομμύρια Ευρώ. Αυτά όλοι ξέρουν ότι είναι ανταποδοτικά δηλαδή δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ο Δήμος όπου θέλει , ούτε να αλλάζουν τα χρήματα κωδικούς και λογαριασμούς βιβλιαρίων σαν τα πουκάμισα !!!! Μπορεί να μας πει ο κ. Αντωνίου ή όποιος άλλος δημοτικός σύμβουλος γνωρίζει, αν γνωρίζουν βέβαια ( πιστεύω ότι κανείς από τους συμβούλους δεν γνωρίζει ) , τι χρήματα έχει το ταμείο αυτή τι στιγμή , με τον συγκεκριμένο κωδικό που αφορά το νερό. Άλλωστε ο κ. Αντωνίου με το καινούργιο σύστημα που έχει πλέον ο Δήμος μπορεί να βλέπει καθημερινά τα έσοδα του Δήμου από το νερό ??? Γιατί ένα πουλάκι ήλθε και μου ψιθύρισε στο αυτή ότι ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου παίρνει χρήματα από αυτό τον κωδικό για να πληρώνει τους τόκους των θαλασσοδανείων των δικών του και του κολλητού του Βαργιανήτη . Η αντιπολίτευση τι κάνει ??? δυστυχώς τίποτα !!! Αυτό τον έλεγχο έπρεπε να τον κάνει κάθε τρίμηνο η αντιπολίτευση και να ξέρει τι λεφτά έχει μέσα ο κωδικός για το νερό. Βλέπεις επειδή ο κ. Κεφάλας είχε πάρει αυτή την απόφαση για την αύξηση του νερού και του την χρεώνει ο κ. Αντωνίου συν τα νερά που δεν είχε πληρώσει το κάνει γαργάρα και μούγκα !!!! Περιμένουμε οι πολίτες να φέρει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα στο Συμβούλιο για να έλθουν όλα στο Φως και να μην πληρώνουν οι Δημότες των Καμένων Βούρλων τις κομπίνες του κ. Αντωνίου και του κ. Κεφάλα !!!!
Ο ΝΕΡΟΥΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Θέλω και εγώ να προσθέσω κάτι με το πάγιο τέλος που χρεώνει ο Δήμος σε όλους τους συνδρομητές νερού,ανεξάρτητα από την κατανάλωση.Είναι σωστό να πληρώνει κάποιος με ΜΗΔΕΝ κατανάλωση νερού το ποσό που αντιστοιχεί σε κατανάλωση είκοσι κυβικών νερού συν τα παρελκόμενα τέλη αποχέτευσης?Αν ήθελαν να βάλουν ένα πάγιο τέλος αυτό θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ λιγότερο.Και ας κοιτάξουν άλλους Δήμους πως και πόσο χρεώνουν γιά να μαθαίνουν και όχι όπως μας συμφέρει.Νομίζω ότι ο κ. Αντωνίου όταν ήταν αντιπολίτευση ήταν αντίθετος σε αυτό το πάγιο. ΤΩΡΑ.......

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακαλώ παιδιά μη γράφετε εναντίον της σημερινής διοίκησης γιατί στεναχωρείτε μερικούς φίλους όπως τον ΕΓΩ.
Τι κι αν παραθέτετε στοιχεία, δεν μετράνε…
Ποτέ δεν μέτρησαν για όσους είναι φανατικοί υποστηρικτές κάποιου. Η κριτική είναι πάντα λάθος.
Αληθεια το ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ Τέλος Υπονόμων δεν έχει σκοπό να το καταργήσει από ότι φάνηκε από τις δηλώσεις του στον ΕΚΠΡΩΣΟΠΟ ΤΥΠΟΥ κ. ΕΛΛΗΝΑ….

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ ΦΩΣΤΗΡΑ ΝΕΡΟΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟ. ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΣ ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ. ΕΙΣΑΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΣΟΠΑΝΟΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ "ΛΥΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΛΥΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ."

Υ.Γ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΤΟ ΨΕΥΤΗ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΤΣΟΠΑΝΑΚΟ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΝΕΙΣ.
Α! ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ Β΄ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2008. ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ή ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ή ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ή ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ

ΟΙ ΧΩΡΙΑΝΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τους χωριανούς. Αφού ο νερουλάς είναι τόσο σίγουρος γι΄αυτά που καταγγέλλει, γιατί δεν κάνει μία αίτηση στο Δήμο να πάρει μία υπεύθυνη απάντηση και αυτή την απάντηση να την αναρτήσει στο blog. Καιρός πια ρε παιδιά να σταματήσουμε τις μπουρδολογίες και να γίνουμε υπεύθυνα άτομα.

Ο Εξηγιαντής

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου ανωνυμε 7,44 ευτυχως που μου ανοιγεις τα μάτια!!!

Αν ημουν εγω φανατικος υποστηρικτης του Δημάρχου σε κάθε θέμα που αναρταται θα έπαιρνα θέση μόνο υπέρ του! Αλλά αν ήσουν πιο παρατηριτικός, τα σχόλια μου γίνονται προς τους εμπαθείς προς το πρόσωπο του Δημάρχου. Σχολιάζω μόνο σε θέματα που γνωρίζω πως έχει η κατάσταση... και το γνωρίζω γιατι φρόντισα να ενημερωθώ... οχι απο κάποιους προβοκάτορες, ούτε από κάποιους γνώστες των θεμάτων!

Κοιτάω να πιώ νερό από την πηγή και όχι από το ποτήρι που βρήκα στο άδειο τραπέζι μιας ταβέρνας....

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν ας συνεχίσουμε αυτόν τον διάλογο…γιατί όχι??
ΠΡΟΣ Χωριανούς, ΕΓΩ, Εξηγιαντή:
Αφού ο Νερουλάς δεν έχει δίκιο, για πέστε μας εσείς που κάνει λάθος?
Ποια από τα στοιχεία που είπε δεν είναι σωστά?
Πληρώνετε αλήθεια λογαριασμούς ή είστε περαστικοί από δω?
Ότι τα ρολόγια είναι περίπου 5000 το γνωρίζει όχι μόνο ο Δήμαρχος αλλά και πολύς ακόμα κόσμος εδώ και χρόνια. Και τα ρολόγια μπορεί να είναι και περισσότερα, παντως όχι κάτω από 4.500-4.700.
Τώρα για το μέσο όρο των 100 ευρώ που βάζει ο ΝΕΡΟΥΛΑΣ είναι σωστός, ίσως και μετριοπαθής. Γνωστός μου που έχει διαμέρισμα και δεν ζει εδώ μόνιμα, πληρωσε 48 ευρώ. Για σκεφτείτε ένα από τα δεκάδες μαγαζιά της παραλίας τι νερό πληρώνει? Μια οικογένεια?
Για το Τέλος υπονόμων που είναι κάτι προτάκουστο τι λέτε?
Μήπως τα στοιχεία που γραπτώς κατάθεσε ο κ. Μπαλτάς είναι και αυτά λάθος?
Αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ;;;;;;
Όταν παρατίθενται στοιχεία φίλοι μου, ή θα τα αποδέχεστε και δεν θα τα λοιδωρείτε, ή θα δίνετε άλλα, ίσως από τον Φίλο σας που έχετε και πρόσβαση.
Αλλιώς μόνο σαν λάσπη μπορούμε να θεωρήσουμε κάθε ειρωνία προς τον κάθε ΝΕΡΟΥΛΑ και Μπαλτά που γράφει τον πόνο του (για τα φράγκα που σκάει στο Δήμο).
Δεν θέλω να πιστέψω ότι είστε στρατολογημένοι Ταλιμπαν. ΟΧΙ δεν το πιστεύω.
. Και μεις υποστηρίζαμε κάποτε τον Μακη αλλά δεν κάναμε έτσι. Και βλέπουμε τα στραβά και κόψαμε πέρα. Αλλά κόψαμε πέρα ΜΕ ΑΙΤΙΑ. Όπως καλή ώρα το νερό.
Ο ΕΧΩΝ ΜΝΗΜΗ

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ 7,44 που το ειδες το σχολιο μου σε αυτη την αναρτηση και με βαζεις μαζι με τους αλλους??? Πες μου που το ειδες...
Το είπα και το ξαναλέω, οπου γνωρίζω πως έχει η κατασταση σχολιάζω και λέω αυτό που ξέρω από πρώτο χέρι...
Για τα νερα και τις χρεώσεις που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ (το μονο που ξέρω ειναι οτι ειναι τσιμπημενοι οι λογαριασμοι) ΔΕΝ πηρα θέση!
Το μόνο που σχολίασα ήταν η επίθεση που έκανες προς εμένα επειδή από οτι φαντάζομαι θα σε ενόχλησε η αλήθεια που ισχύει στο οικοπεδικο για το σχολείο ( βλ. προηγούμενη ανάρτηση blog)... Και επειδη είμαι σχεδόν σίγουρος γνωρίζεις και εσυ το θέμα σε πείραξε η αλήθεια...
Σε πείραξε που η στάχτη που πέταξαν (ίσως και πέταξες) δεν μπήκε στα μάτια των επισκεπτων!

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Ενισχύω την αποψη του ΕΧΟΝ ΜΝΗΜΗ
Δείτε επιπλέον στοιχεία στο τεύχος της τοπικής εφημερίδας
www.nokb.gr/newspaper/Jan2008/

Ανώνυμος είπε...

iΑπάντηση προς τον έχων μνήμη: Με παραπέμπεις να διαβάσω τα Μακρυνιτσαίΐκα νέα; Η φυλλάδα αυτή είναι Μαμαλάκης φίλε μου, είναι όλο συνταγές άνοστες και άγευστες που όσο και αν προσπαθεί ο κόσμος δεν τις τρώει.


ZORRO