13 Οκτωβρίου 2008

Σε κατάληψη το Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σε καθεστώς κατάληψης είναι από σήμερα το Γυμνάσιο Καμένων Βούρλων, μετά από απόφαση του 15μελούς.

Το κύριο αίτημα των παιδιών είναι η κατασκευή κτηρίου για να στεγαστεί το Λύκειο έτσι ώστε να μην συστεγάζονται και προαυλίζονται στο ίδιο χώρο παιδιά του γυμνασίου και λυκείου για ευνόητους λόγους.
Στην συνέχεια και για λόγους συμπαράστασης προχώρησε και το Λύκειο στην κατάληψη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο χώρος (το οικόπεδο) υπάρχει , το έχει παραχωρήσει ο Δήμος Καμένων Βούρλων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες κωλυσιεργούν στην κατασκευή του κτηρίου με αποτέλεσμα τις καταλήψεις που είναι σε εξέλιξη.

Ο Δήμαρχος κύριος Αντωνίου πήγε στην κατάληψη και συζήτησε με τα παιδιά , εξέφρασε την συμπαράσταση του , και τάχθηκε στο πλευρό τους βρίσκοντας δίκαια τα αιτήματα τους.

Δεν απομένει παρά οι αρμόδιοι φορείς να σκύψουν σε αυτό το πρόβλημα διότι έχει διογκωθεί με την πάροδο των ετών.

Το Blog στηρίζει τα παιδιά και την κατάληψη, καθώς και τα δίκαια αιτήματα που έχουν και θα προσπαθήσουμε με όποιον τρόπο είναι εφικτό να προωθήσουμε το θέμα στους αρμοδίους.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπενθυμίζουμε ότι ο χώρος (το οικόπεδο) υπάρχει , το έχει παραχωρήσει ο Δήμος Καμένων Βούρλων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες κωλυσιεργούν στην κατασκευή του κτηρίου με αποτέλεσμα τις καταλήψεις που είναι σε εξέλιξη.

ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!!
ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ!!!! ΑΝΟΙΚΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ Ε.Τ.Α.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ... ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΕΡΙΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΡΕΞΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ!!!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ...

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ... ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΘΗΜΑ... ΣΑΝ ΕΚΔΡΟΜΟΥΛΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. ΠΑΙΔΕΣ, ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΓΩΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!!!! Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΣ ΓΥΡΝΑΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ!!!!

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον καλά ενημερωμένο σχολιαστή. Όντως, ο δήμαρχος προσπαθεί εδώ και δυό χρόνια να βρεί άκρη στον τραγέλαφο της ελληνικής γραφειοκρατίας και να κινήσει τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης στα Καμένα Βούρλα. Όχι για τον αριθμό των παιδιών που φοιτούν σήμερα, αλλά και για εκείνα που θα έλθουντα επόμενα χρόνια, αφού η πόλη μας είναι ζωντανή και οι ανάγκες σχολικής στέγασης και λοιπών υποδομών, αυξάνονται.

Επιβαιώνω ότι ο κ. δήμαρχος έχει θέσει με έμφαση και γραπτώς (όχι απλώς προφορικά)το αίτημα της παραχώρησης οικοπεδικής έκτασης που ανήκει στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, επειδή ο Δήμος μας-ως γνωστόν-δεν διαθέτει δικές του οικοπεδικές εκτάσεις. Η διαδικασία στα ΕΤΑ έχει κινηθεί, ο Δήμαρχος πιέζει με δύναμη ψυχής και είναι βέβαιο ότι το οικοπεδο για σχολεία θα παραχωρηθεί. Μάλιστα, στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων γνωρίζουν το θέμα μετά από ενημέρωση που έκανε ο κ. Αντωνίου και στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (Μαριέττα Γιαννάκου) και στην σημερινή ηγεσία (Ευρ. Στυλιανίδης), αλλά και στην διοίκηση του ΟΣΚ.

Με δεδομένη τη δέσμευση όλων των παραπάνω ότι το αίτημα του δημάρχου θα ικανοποιηθεί, θα πρέπει να περιμένουμε την εξέλιξη. Χρειάζεται όμως υπομονή γιατί στην Ελλάδα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι πολλές και μεγάλες.

Αξίζουν όμως και άλλα συγχαρητήρια στον δήμαρχο και στην ειλκρινή παρέμβασή του για τον τερματισμό της κατάληψης. Εκτός από την ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση με τα παιδιά, έκανε και κάτι ακόμη καλό και για τους νέους και για τις οικογένειές τους: Να λειτουργήσουν κανονικά οι σχολικές μονάδες στα Καμένα Βούρλα και να μη χάσουν τα παιδιά τα μαθήματα τους αφού η απώλεια διδακτικών ωρών ιδιαίτερα για εκείνους που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις θα ήταν ένα πλήγμα.

Δικό μου συμπέρασμα: Τα καλά πρέπει να λέγονται και να γράφονται.

Συγχαρητήρια στη δημοτικη αρχή!

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεται να πούμε ένα μπράβο στο Λυκειάρχη των Καμένων Βούρλων κ. Χρυσικό που τα έριξε στο Φασίστα κ. Αντωνίου.
Ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου πήγε να εκμεταλλευτεί την κατάληψη των μαθητών του Λυκείου Καμένων Βούρλων , λεγοντάς τους ότι έχει κάνει όλες τις ενέργειες για την παραχώρηση του οικοπέδου και την κατασκευή του Νέου Σχολικού κτηρίου.
Ξέχασε φαίνεται ότι όταν ήταν αντιπολίτευση έλεγε ότι μέσα σε δυο μήνες θα είχε πάρει το χώρο από τον ΕΟΤ για την κατασκευή των Σχολικών κτηρίων (συνεπικουρούμενος και από τον κ. Πλατανιά).
Από τότε πέρασαν πάνω από δυο χρόνια χωρίς να έχει πατήσει το πόδι του στη Σχολική Κοινότητα για να ακούσει τα προβλήματά της.
Ακόμη δε δεν έχει παραχωρηθεί ο χώρος για την κατασκευή της καινούργιας Σχολικής μονάδας.
Έλεος !!! αν νομίζει ο κ. Αντωνίου ότι επι 2 χρόνια μπορεί να κοροιδεύει με τα ψέματά του την Μαθητική κοινότητς !!!!
Βέβαια η Μαθητική κοινότητα δεν θα τον αφήσει έτσι του ετοιμάζει Χουνέριιι !!!

Ανώνυμος είπε...

Φιλε προβοκάτορα 1¨45 να σου δωσω μια συμβουλη???
Για οποια απορια και οποια αμφιβολια έχεις... η πόρτα του Δημάρχου μας είναι ανοιχτη γαι να σου τη λύσει στιο δευτερόλεπτο!!!!
ΑΝ ΔΕΝ ξέρεις που πέφτει το δημαρχειο... Ενημερωτικά σου λέω: Οδός: Αγ Παντελεήμονος... στο δρόμο προς τα Φαλαρέϊκα... Ειναι το κτήριο που απο έξω γράφει μια πινακιδα ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (για τους στραβούς)

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά συμφωνώ μαζί σου, γιατί οι κακόπιστοι και μίζεροι δεν γνωρίζουν που βρίσκεται το δημαρχείο. Είναι μπροστά στο κτίριο και δεν το βλέπουν. Τόσο πολύ τους έχει τυφλώσει η κακοήθεια και η εμπάθεια τους προς τον δήμαρχο. Είναι πνιγμένοι στην άρνηση και αφοσιωμένοι στο έργο της παραγωγής και εκτόξευσης λάσπης.

kamena voyrla blogger είπε...

Εποικοδομητικός και υγιής ο διάλογος σας φίλοι μου.

Τα κοσμητικά , κατά το δυνατόν, θα ήθελα να περιορίσετε, και να επικεντρωθούμε όλοι μας στα επί της ουσίας και την ανταλλαγή απόψεων.

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Blogger...
Τώρα σε πείραξαν τα κοσμητικά επίθετα??? Τσέκαρε σε πιο παλιές αναρτήσεις να δεις χυδαιότατους χαρακτηρισμούς!!!!
Ως παράδειγμα????????--> Μακάκας!!!!!!!!
Σε παρακαλώ τώρα...
Σε παρακαλώ...
Ζητω να είστε αξιοκρατικοί και δίκαιοι και να αποφεύγεται τη λασπολογία!!!

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΕ!!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...... ΕΙΝΑΙ ΡΕΦΕΝΕ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ-ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΕ-ΠΑ "ΤΑΡΑΧΗΗΗΗΗ!!!!"
ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΤΑΡΑΧΗ.

ΜΑΓΟΣ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ


Υ.Γ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΕ ΕΞΑΦΑΝΙΖΩ ΓΙΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΡΕΜΟΣ.