30 Ιουλίου 2008

ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ Η ΠΛΑΖ ΑΚΟΜΑ ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Διάβασα στην τοπική εφημερίδα στο τεύχος Ιουλίου ότι η Πλαζ δεν έχει συνδεθεί ακόμα!

Στέλνω την επιστολή αυτή γιατί ως μόνιμος παραθεριστής εδώ και 18 και πλέον χρόνια με σπίτι στα Κ.Β., αγαπάω τον τόπο πολύ και θεωρώ ότι είναι μείζον θέμα το αν στέλνει τα λύματα της η πλαζ των χιλιάδων επισκεπτών στον Βιολογικό ή αποροφόνται από το χώμα προς τη θάλασσα μας, μολύνοντας το περιβάλλον.

Κατ’ αρχήν θα θελα να ξέρω αν όντως ισχύει αυτό.

Αν και στο κείμενο, έλεγε ότι ο Δήμαρχος, απαντώντας σε ερώτηση στο τελευταίο Δημ. Συμβούλιο , ‘ότι δεν ήξερε ότι δεν έχει συνδεθεί’.

Αν, λέω αν, δεν έχει συνδεθεί, τι μπορεί να πει κανείς για αυτή τη δήλωση του κ. Δημάρχου?

Θεωρούσα τον άνθρωπο και ως Δήμαρχο της πόλης, ΣΟΒΑΡΟ.
Αλλά τέτοια χοντράδα είναι απίστευτη. Ελπίζω να μην έχουν ειπωθεί αυτά.

Όμως το σοβαρό είναι ότι ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ όλη η προσπάθεια που έχει γίνει εδώ και 20 χρόνια από όλους τους Δημάρχους και κυρίως από το Κράτος δηλαδή εμάς, που έδινε και δίνει σταθερά χρήματα για τη λειτουργία του Βιολογικού σε ένα ευαίσθητο τουριστικά μέρος.

Μέχρι πριν 3 χρόνια ο κόσμος ήξερε ότι δεν λειτουργεί ο Βιολογικός άρα είναι φυσικό να είναι βρώμικη η θάλασσα μας, αλλά με την λειτουργία του Βιολογικού θα χαίρονταν την καθαρή και υγιεινή θάλασσα.

Εδώ όμως είναι το ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ και Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ : παρότι έχει τελειώσει το έργο, τουλάχιστον στα επίμαχα παραθαλάσια τμήματα, και αυτό το ξέρουν όλοι, η θάλασσα έχει προβλήματα σε μετρήσεις, με περιστατικά δερματικά (δύο περιπτώσεις γνωρίζω φέτος δίπλα στην εξέδρα της πλαζ που κάνανε γνωστοί μου μπάνιο και κατέληξαν με αντιβιώσεις) αλλά και μυρωδιάς.
Μυρωδιάς που αρχίζει από το αντλιοστάσιο στα Πλαταναίικα, συνεχίζει σε όλη τη φάτσα της Γαλήνης, και πάει ως πέρα στο νέο αντλιοστάσιο στο Μουράγιο.
Για να μην πω για άλλα σημεία εντός της πόλης που βρωμάνε συνεχώς και κατά κοινή ομολογία.

Άρα τι θα λέμε τώρα στους επισκέπτες? Ότι βρωμάει γιατί δεν έχει τελειώσει το έργο? ‘Μα αφού έχει’ θα σου πουν ’Τι σκατά κάνετε ρε Μακάκες και ζέχνει ο τόπος;’.

Ερωτώ: Το ζητούμενο για τον Δήμο είναι να γλυτώσει χατιρικά μία επιχείρηση, όσο μεγάλη και ωραία και να’ναι, τα τέλη σύνδεσης και τα έξοδα για 3-4 χρόνια?
Είναι αυτό τίμιο για την πόλη? Μπορούν να παίζουν κάποιοι με την φήμη της πόλης, με το εισόδημα των επαγγελματιών (πηγαίνετε να καθήσετε σε κάποια μαγαζιά δίπλα σε επίμαχα σημεία και τα ξαναλέμε).

Και μην ακούσω τίποτα για το ότι δεν κάνει να τα λέμε αυτά επειδή δυσφημούμε την πόλη, γιατί θα είναι απαράδεκτο επιχείρημα.
Δηλαδή τόσα χρόνια που παίρναμε γαλάζια σημαία, που δεν υπήρχε Blog ή η «Σέντρα», ο κόσμος δεν ήξερε ότι η θάλασσα ήταν βρώμικη και μας απαξίωνε?
Μήπως οι παραθεριστές δεν ενημερώνονται πια τόσο εύκολα και άμεσα από το internet και τις διάφορες σελίδες του Υπουργείου και άλλων φορέων για την κατάσταση των θαλασσών των υποψήφιων τουριστικών προορισμών τους?

Αμα ήθελα να πάω για διακοπές στη Σίκινο ή στα Κουφονήσια δεν θα ψάξω για την ποιότητα της θάλασσας. Αν όμως θέλω να πάω στην Αιδηψό, στο Λουτράκι στον Πλαταμώνα ή στο Τολό δεν θα ψάξω να δω την ποιότητα της θάλασσας?

Ή μήπως η υγεία των λουόμενων και ειδικά των μικρών παιδιών είναι ευτελέστερο πράγμα από την κοντόφθαλμη λογική της απόκρυψης και τη μικροπολιτική των εκάστοτε αρχόντων και τα έξοδα που θα βάλουν να πληρώσει μία επιχείρηση?

Θα ήθελα κυρίως κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα που βάζω, για να πειστώ ότι αυτά που γνωρίζω, είναι αληθινά. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΕΝΑΣ …ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΜΕΝΟΒΟΥΡΛΙΩΤΗΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τις απορίες που έχεις, δεν ξέρω αν είπε αυτά ο Δήμαρχος, τις δικαιολογίες δηλαδή. Πάντως επιβεβαιώνω ότι η μπόχα στα σημεία που λες είναι εμφανής. Στο Μουράγιο έχω περάσει δύο βραδυές και μύριζε και τις δύο. Έργο Παπαλάμπρου-Αντωνίου για να μην ξεχνιόμαστε και νομίζουν κάποιοι ότι τώρα γίνονται όλα σωστά και με τάξη…
Για το αντλιοστάσιο στα Πλαταναίικα που προεκλογικά έκανε τον πανικό ο κ. Πλατανιάς, τώρα δεν του μυρίζει καθόλου??
Είναι κρίμα ρε παιδιά αλλά πρέπει για να δούμε προκοπή με το Βιολογικό, να γίνει έλεγχος και εφαρμογή από τον Δήμο όπως λένε οι κανονισμοί. Όχι να συνδέεται όπως θέλει ο καθένας. Γιατί και τώρα οι συνδέσεις γίνονται όπως επί Κεφάλα, δηλαδή όπως γουστάρουμε. Το είδα με γείτονα προσφατα. Αφηστε τα να πάνε.
Όμως χωρίς πολιτική βούληση τηρησης των αυτονόητων δεν πάμε μπροστά. Μακάρι να αλλάξουν γραμμή στο θέμα οι κρατούντες για το καλό όλων μας.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Αίσχος. Κατ΄αρχήν τι ρατσισμός είναι αυτός με το χαρακτηρισμό "κωφάλαλος"? Δεύτερον όταν αναφερόμαστε ονομαστικά σε ένα άνθρωπο και μάλιστα υβριστικά, τότε ο blogger έχει υποχρέωση να διαγράφει την ανάρτηση, διότι διαφορετικά υιοθετεί τους χαρακτηρισμούς, τις ύβρεις και τη συκοφαντία. Τρίτον, συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος και εφαρμογή από το Δήμο τω κανονισμών για να λειτουργεί πάντα καλά ο βιολογικός. Εγώ είμαι της άποψης να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο και οι κάτοικοι για τις κακοτεχνίες που εντοπίζονται ακόμη και σήμερα από τις τεχνικές υπηρεσίες και αφορούν δυστυχώς ένα έργο που φάνηκε στα χαρτιά ότι είχε ολοκληρωθεί πριν από τρία-τέσσερα χρόνια. Και άν είναι έτσι και βρίσκονται σήμερα κακοτεχνίες για τις οποίες εργολάβοι έχουν πληρωθεί και δήμαρχοι έχουν βάλει υπογραφές, να το μάθει ο Κόσμος για να ξέρει ποιούς να φτύνει και ποιούς να επαινεί. Η Αλήθεια λοιπόν στο φώς....

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο προηγούμενος, δεν πρέπει να συκοφαντούμε ονομαστικά και χωρίς αποδείξεις. Μπορεί ο εν λόγω Μηχανικός και μονίμως επηρεάζων την τελευταία 20ετία σε διάφορα θέματα, να ασκεί επιλεκτική κριτική για το βιολογικό(επί Κεφάλα και τώρα), αλλά δεν είναι λόγος να το χονταίνετε. Χώρια που χάνετε και όποιο δίκιο έχετε με αυτές τις εκφράσεις.
Αλλά φίλε προηγούμενε, αν και σήμερα γίνονται κακοτεχνίες και στραβά μάτια-βλέπε πλαζ-πόσο αισιόδοξος είσαι ότι μπορεί να ασκηθεί έλεχγος στους εργολάβους για το παρελθόν; Ερωτώ.