27 Ιουλίου 2008

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Αντωνίου πουλάει ακόμη και την κορυφογραμμή του όρους Κνημίς ???

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Με βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ σήμερα" με τον τίτλο 'Ανεμοδούρια στο Τσερνόκι' σελίδα 2 , στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε ότι ήδη εδώ και δεκαπέντε μήνες έχουν εγκατασταθεί μηχανήματα καταγραφής των ανέμων στην κορυφογραμμή του όρους Κνημίς και μάλιστα τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά για την δημιουργία Αιολικού πάρκου από ιδιωτικές εταιρίες , στην κορυφογραμμή του Τσιρνόκι 950 μέτρα υψόμετρο , διότι υπάρχουν άνεμοι σταθερής εντάσεως 5,8 που είναι καλλίτεροι και από τα Νησιά ακόμη.

Αλήθεια για αυτή την εγκατάσταση της κεραίας από το ( Κ.Α.Π.Ε ) ( Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ) πάρθηκε καμιά απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου?? ή δόθηκε κάποια άδεια από το Δασαρχείο ???

Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει άνθρωπος σήμερα που να είναι αντίθετος με την ανάπτυξη των ήπιων μορφών ενέργειας είτε αυτό λέγεται Αιολική είτε Ηλιακή είτε Γεωθερμία.

Αλλά είθισται τα Αιολικά πάρκα να εγκαθίστανται σε κορυφογραμμές, που έχουν βέβαια τους απαιτούμενους ανέμους , αλλά είναι γυμνές από πράσινο , δεν αλλοιώνουν την αισθητική των πόλεων και των χωριών και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν διαφορετικά.

Αν αυτή είναι η αξιοποίηση του ορεινού όγκου που υποσχέθηκε προεκλογικά στους Δημότες των Καμένων Βούρλων ο κ. Αντωνίου, οι Δημότες του απαντάνε ότι τέτοια ανάπτυξη που θα ξεπουλήσει σε ιδιωτικές εταιρείες και θα καταστρέψει την κορυφογραμμή της Κνημίδος δεν την θέλουν και του την επιστρέφουν πίσω.

Υπάρχει χώρος να προσπαθήσει για να αναδείξει ο κ. Αντωνίου τις εργολαβικές δυνατότητες αν πράγματι ενδιαφέρεται για τις ήπιες μορφές ενέργειας .

Ας αξιοποιήσει τη Γεωθερμία όπου υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες για να αναπτυχθεί στο Δήμο μας, ώστε να έχουν οι Δημότες των Καμένων Βούρλων θέρμανση και ζεστό νερό καθ` όλη τη διάρκεια του έτους.
Και ας αφήσει στην άκρη τις αρπαχτές εύκολες λύσεις που είναι εις βάρος των Δημοτών και της καταστροφής του Περιβάλλοντος χώρου.

Το Κ.Α.Π.Ε ( Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και έχει οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια.

Σχολιασμός του Blog
Η άποψη μας είναι ότι στηρίζουμε καταρχήν τέτοιες προσπάθειες εναλλακτικών πηγών ενέργειας, αλλά, η ήπιας μορφής μορφολογία του εδάφους και το ιδιαίτερο φυσικό κάλος της περιοχής δεν προσφέρεται για τέτοιου τύπου παρεμβάσεις οι οποίες συντελούν σοβαρά σε αισθητική τελικά ρύπανση.
Επίσης λόγω του ανάγλυφου της περιοχής αλλά και του όρους Κνημίς αμφισβητείται η αποτελεσματικότητα ενός αιολικού πάρκου.



18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ βλέπετε την Κορυφογραμμή και δεν βλέπετε το Όρος;

Ανώνυμος είπε...

Τι περιμένατε με τον κ.Αντωνίου που βγάλατε Δήμαρχο αυτός είναι ικανός και τα κουζινικά των σπιτιων σας να ξεπουλίσει.

Ανώνυμος είπε...

Και τι να κάναμε ρε φίλε να βγάζαμε πάλι τον κ. Κεφάλα τα ίδια δεν έκανε και αυτός όταν πήγε να στίσεί την κεραία στο Γιανάκι. Αλλά τότε αντέδρασε ο σύλλογος Καρυάς και τον απέτρεψε να στηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τι κάνει ο σύλογος Καρυάς γιατί δεν αντιδρά !!!

Ανώνυμος είπε...

Πως να αντιδράσει ο σύλογος Καρυάς όταν αντιπρόεδρος είναι η γυναίκα του Δημάρχου και ταμίας ο ο ΥπέρΑντιδήμαρχος κ. Τρίγκας Γεώργιος ???

Ανώνυμος είπε...

Πως να αντιδράσει ο σύλογος Καρυάς όταν αντιπρόεδρος είναι η γυναίκα του Δημάρχου και ταμίας ο ο ΥπέρΑντιδήμαρχος κ. Τρίγκας Γεώργιος ???

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί δεν φέρνει το θέμα στο συμβούλιο για να ενημερωθεί ο κόσμος των Καμένων Βούρλων ??? Ή μήπως αγνοεί παντελώς το θέμα ???

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι στην υστερία που έχει καταλάβει ορισμένους από τους συγγραφεις και σχολιαστές, ό ξερολισμός και η εμπάθεια τυφλώνουν και οδηγούν σε ηθελημένη συκοφατική παραπληροφόρηση. Η υπόθεση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας δεν προσφέρεται κύριοι για αντιπολίτευση και μάλιστα φθηνή, αφού η "κριτική" δεν λαμβάνει υπόψη της τα ισχύοντα σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο. Εκτός κι άν εσείς στα Καμένα Βούρλα αποτελείτε ξεχωριστό "βιλαέτι". Σε ουδένα απαγορεύεται-εφόσον διαθέτει την τεχνογνωσία-να κάνει μετρήσεις του λεγόμενου αιολικού δυναμικού σε μιά περιοχή, σε συνεννόηση με το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και την ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας). Μάλιστα η τελευταία είναι αρμόδια και για τις εγκρίσεις και για τις αδειοδοτήσεις των αιολικών πάρκων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Πώς λοιπόν γράφετε (παραβιάζοντας τα μισά άρθρα του Ποινικού Κώδικα) ότι ένας δήμαρχος (τον οποίο κατονομάζετε) "πουλάει ακόμη και την κορυφογραμμή του όρους Κνημίς"? Γιατί πριν ξεστομίσετε ή μάλλον γράψετε αυτές τις αθλιότητες δεν απευθυνθήκατε αρμοδίως για να μέθετε την ισχύουσα περί "αιολικών πάρκων" διαδικασία και νομοθεσία? Τί είδους ανακρίβειες προσπάθειες εκφοβισμού και προεχόντως εκβιασμού μέσω σπίλωσης της προσωπικότητας ενός δημοσίου προσώπου είναι αυτές? Ελάχιστα νομικά-ενός πρωτοετούς φοιτητή της Νομικής-άν γνωρίζατε, τέτοια κακουργηματική συμπεριφορά εναντίον προσώπων και της ίδιας της πόλης σας δεν θα την ακολουθούσατε. Παρακολουθώ καιρό τα γραφόμενά σας. Διαβάζω με προσοχή τους σχολιασμούς, αλλά κα την αποδοχή τους από τον blogger ή τους συνεργάτες του, που με ευκολία επιτρέπουν (άρα αποδέχονται) το υβριστικό περιεχόμενο. Τίποτε καλό δεν γίνεται σ΄αυτά τα έρμα τα Καμένα Βούρλα ή μάλλον κάποιοι θέλουν με τη συστηματική δυσφήμιση προσώπων και περιοχής να εξακολουθήσουν να είναι "Καμένα" και "Βούρλα"? Καμένα σε κάθε προοπτική προόδου και ανάπτυξης και βούρλα από τον παραλογισμό που διακατέχει μερικούς?

Ανώνυμος είπε...

Η Δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο κύριοι.
Δεκτές όλες οι απόψεις, έστω και ανώνυμες, θετικές η και αρνητικές.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε 2,25
Με μια απλή ερώτηση, όπως αυτή είναι στην επικεφαλίδα της επιστολής, δεν παραβιάζετε ούτε ένα άρθρο του ποινικού κώδικα ,πόσο μάλλον τα μισά του άρθρα.
Προφανώς σας διέφυγαν στην ανάγνωση τα ερωτηματικά (ίσως και σκοπίμως)

Ανώνυμος είπε...

Αν ήθελε να μην σχολιάζεται αρνητικά ο Δήμαρχος φίλε μου και δεν είχε να αποκρύψει τίποτα έπρεπε όταν πρόκυψε το θέμα να το φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση της κεραίας και όχι να σφυρίζει κλέφτικα και να κάνει τον Γερμανό και να μαθαίνουν οι πολίτες των Καμένων Βούρλων μετά από 15 μήνες τα καμώματα του. Για να βρει το δίκιο του αν πράγματι είναι καθαρός και δεν τα έχει αρπάξει όπως φαίνεται ας προσφύγει στον εισαγγελέα.

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να πεις φίλε για τον άνθρωπο αυτό λίγο θα είναι γιατί δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο, άσχετο αυτό με το θέμα μας αλλά δεν μπορώ να μην το σχολιάσω. Τη μέρα του Αγίου Παντελεήμονος δεν φτάνει που πήγε στην εκκλησία στο Αμήν αμέσως μετά τη λήξη της εκκλησίας αποχώρησε παρόλο που χοροστατούσε της λειτουργίας ο Δεσπότης Νικόλαος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σχολιασθεί αρνητικά η στάση του αυτή παρόντων όλων των επισήμων από τον Δεσπότη Φθιώτιδος Νικόλαο.
Ο λόγος αποχώρησης του ήταν να πάει να πιει εσπευσμένος καφέ στο Royagial.

Ανώνυμος είπε...

Είναι εμφανές ότι κάποιοι σχολιαστές τα έχουν με τον Δήμαρχο σε ότι και αν αυτός κάνει. Επίσης εμφανές είναι ότι ο μπλογκερ και οι περισσότεροι απλώς καυτηριάζουν άλλοτε έντονα άλλοτε ήπια . Και κάπου κάπου διαβάζω και υπέρ του Δημάρχου πράγματα. Μην τους παίρνει η μπάλα όλους.
Ας γράψει ο καθένας την άποψη του συζήτηση κάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Προς 6.14 μ.μ.

Ωραία νομικά γνωρίζετε φίλε μου...Δηλαδή βάζουμε ερωτηματικά και τελειώνουμε? Μα εδώ όλα τα κείμενα και η φιλοσοφία τους είναι εξόχως δυσφημιστική. Και μιλάμε για τις αναρτήσεις του διαχειριστή του blog και για τα σχόλια...

Προς 6.34 μ.μ.
Γράφεις αγαπητέ ανώνυμε και βάζω αυτούσιο το κείμενο με εισαγωγικά για να το σχολιάσω παρακάτω:

"Αν ήθελε να μην σχολιάζεται αρνητικά ο Δήμαρχος φίλε μου και δεν είχε να αποκρύψει τίποτα έπρεπε όταν πρόκυψε το θέμα να το φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση της κεραίας και όχι να σφυρίζει κλέφτικα και να κάνει τον Γερμανό και να μαθαίνουν οι πολίτες των Καμένων Βούρλων μετά από 15 μήνες τα καμώματα του. Για να βρει το δίκιο του αν πράγματι είναι καθαρός και δεν τα έχει αρπάξει όπως φαίνεται ας προσφύγει στον εισαγγελέα"
--------------
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 1. Οι κεραίες μέτρησης του αιολικού δυναμικού μιάς περιοχής δεν τοποθετούνται από το Δήμο και συνεπώς αφού δεν αφορούν σε ενέργειες του Δήμου ουδεμία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου χρειάζεται. Ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και απόφασή του απαιτείται ότι κάποιο μεγάλο έργο είναι "ώριμο" για υλοποίηση. Συνεπώς τί θέλετε να γίνει ο Δήμος? Μαντείο των ....Δελφών?
2. Ο όρος "καμώματα" που χρησιμοποιείτε για τον δήμαρχο είναι εξόχως προσβλητικός και για τη θεσμική του ιδιότητα και για την προσωπικότητά του.
3. Καλείτε τον δήμαρχο, αφού πρώτα τον λασπώνετε, να προσφύγει στον εισαγγελέα για να αποδείξει ότι είναι...καθαρός! Αν διαβάσετε την ιστορία του Τρίτου Ράϊχ και αφού μελετήσετε τις συμπεριφορές και τακτικές άθλιας προπαγάνδας των φασιστικών καθεστώτων, ίσως να αναγνωρίσετε τον εαυτό σας...Γιατί άν δεν είναι επικίνδυνα φασίζουσα η λογική του "ρίχνω λάσπη κι έλα μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ένοχος" είναι άν μη τι άλλο χυδαία, προσβλητική, κι επικίνδυνα βλαπτική στις δημοκρατίες.

Προς 6.35 μ.μ.

Γράφεις φίλε ανώνυμε:
"Ότι και να πεις φίλε για τον άνθρωπο αυτό λίγο θα είναι γιατί δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο, άσχετο αυτό με το θέμα μας αλλά δεν μπορώ να μην το σχολιάσω. Τη μέρα του Αγίου Παντελεήμονος δεν φτάνει που πήγε στην εκκλησία στο Αμήν αμέσως μετά τη λήξη της εκκλησίας αποχώρησε παρόλο που χοροστατούσε της λειτουργίας ο Δεσπότης Νικόλαος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σχολιασθεί αρνητικά η στάση του αυτή παρόντων όλων των επισήμων από τον Δεσπότη Φθιώτιδος Νικόλαο.
Ο λόγος αποχώρησης του ήταν να πάει να πιει εσπευσμένος καφέ στο Royagial".
________________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
1. Η πίστη των Χριστιανών, περιλαμβανομένου και του δημάρχου, δεν μετριέται από την ώρα προσέλευσης στο ναό. Άλλωστε στην Εκκλησία δεν κτυπάμε...κάρτα, ούτε υπάρχει μετρητής που να δείχνει πόσο μεγάλη ή μικρή χριστιανική πίστη έχουμε. Ευτυχώς!
2. Δεν γνωρίζω άν ο χοροστατών μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος καταφέρθηκε κατά του δημάρχου, γιατί εξ όσων γνωρίζω του έμπλεξε το εγκώμιο από τον σολέα του ιερού βήματος.
3. Ο δήμαρχος δεν περιμένει να δεί τον δεσπότη στη Λειτουργία...Τον έχει δεί και τον βλέπει όποτε θέλει. Το ίδιο και ο μητροπολίτης μπορεί να δεί όποτε θέλει τον κ. δήμαρχο. Επιπλέον ορισμένα χρήσιμα στοιχεία για τους μη γνωρίζοντες, αλλά και για τους παραπληροφορούντες: Οι σχέσεις του κ. δημάρχου με την τοπκή Εκκλησία και όχι μόνο, είναι κάτι περισσότερο από άριστες. Ο δήμαρχος υποστήριξε και υποστηρίζει το ιστορικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, η δε μητέρα του είναι ηγουμένη σε μοναστήρι της περιοχής.

Γενικό συμπέρασμα προς πάντα ανώνυμο και επώνυμο: Και η χυδαιότητα, Κύριοι, έχει τα όριά της!!!!!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλά ε, μαύρα μεσάνυχτα εχετε κι εσείς οι διαχειριστές του μπλόγκ και οι σχολιαστές και ο Γεώργιος που υπερασπίζετε το δήμαρχο. Η κεραία μπήκε στο Τσερνόκι επί Κεφάλα!!!!!!
Τώρα επί Αντωνίου μπήκε άλλη κεραία σε άλλο μέρος. Μιλάμε για δεύτερη κεραία, για την οποία όταν είμαι σίγουρος σε ποιό σημείο βρίσκεται θα ενημερώσω.

Ανώνυμος είπε...

Τζίφος δηλαδή η ομαδούλα, δεν είναι κανένας από αυτούς αφού ακόμα κάνουν μπάνιο

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ -ΠΡΟΣΟΧΗ
ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ ΦΑΚΕΛΩΝΕΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΣΚΕΜΜΕΝΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ,ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΕΛΑΒΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ;ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΟΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΑΠΟ ΠΙΑ IP ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ,ΤΟ Ε ΜΑΙΛ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ.ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΩ.ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Απαπαπαπα , μακριά όλοι από τα μηχανήματα του διαβόλου παιδιά!
Εμένα που να σας τα λέω, μόλις μπήκα και έγραψα μια φορά μου κάηκε το video.
Ενός φίλου μου μόλις μπήκε το έσκασε το λάστιχο από το αυτοκίνητο Τστστστστς μακριάαααα.

Ίσως θα ήταν καλύτερα να ενημερώσουμε και την Λουκά …..