22 Ιουλίου 2008

2o Φεστιβάλ ποδηλάτου Καμένων Βούρλων, Καλοκαίρι 2008

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποια πράγματα που θάπρεπε νάναι Θεσμοί και θάπρεπε νάχουν την καθολική υποστήρηξη αλλά και πρωτεργασία του Δήμου, δυστηχώς στο Δήμο μας, παραμένουν ιδιωτικές και ανιδιοτελείς πρωτοβουλίες.

Ανώνυμος είπε...

podilatodromos TORA!!! se oli ti parathalassia diadromi ton orion tou dimou. apo asproneri os chrisi akti. eidika i paralia kainouriou pou akoma einai ipo diamorfosi kai choris trapezia, trapezakia,epigrafes,mousikes, loukoumades, akrivous kafedes, katalipseis pezodromion kai tsimentopoiisi aigialou apo magazatores psifoforous.

Ανώνυμος είπε...

2ο Φεστιβάλ Ποδηλάτου 2008

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Φεστιβάλ Ποδηλάτου που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός - Πεζοπορικός & Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΡΟΒΟ-ΜΑΣΤΟΡΕΣ, με την χρηματοδότηση & υποστήριξη του Δήμου Κ. Βούρλων.
Το 2ήμερο Φεστιβάλ περιελάμβανε στις 24-7-2008 την προβολή της ταινίας «Il Postino» στο ΣΙΝΕ «ΡΑΝΙΑ», με τον αξέχαστο Massimo Troϊsi στο κύκνειό του άσμα. Παρ’ ότι η είσοδος ήταν ελεύθερη, δεν είχε την αναμενόμενη προσέλευση.. Φαίνεται ότι ο ρομαντισμός στην εποχή μας & η 7η τέχνη κάτω απ’ τ’ άστρα, δεν έλκει όσο το DVD του σαλονιού μας.. Σε μία Κωμόπολη που πριν κάποια χρόνια είχε 6 θερινά Σινεμά, έχει μείνει μόνο ένα να παλεύει με την αδιαφορία και τον απρόσωπο σύγχρονο τρόπο ζωής.. Ωστόσο οι 70 συμμετοχές & η σύγκρισή τους με το περσινό Φεστιβάλ, αποτύπωσε την ελπίδα στα πρόσωπα των διοργανωτών.
Την 2η μέρα του φεστιβάλ, το ραντεβού για τους ανθρώπους που προτιμούν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης και αγαπούν το περιβάλλον, είχε δοθεί μπροστά στο περίπτερο του Δήμου Κ. Βούρλων. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ως επί το πλείστον παιδιά, συμμετείχαν στην ποδηλατάδα που είχε ως προορισμό το Καινούριο & επιστροφή στον χώρο εκκίνησης (διαδρομή 16 χλμ).
Έστω και για μερικά λεπτά, μία παρέα 80 ποδηλάτων διέσχισε την πόλη χαρίζοντάς της την εικόνα που θα έπρεπε να είχε, δηλαδή χωρίς θόρυβο, χωρίς αυτοκίνητα και χωρίς ατμοσφαιρική ρύπανση. Επικοινωνώντας & Ποδηλατώντας η παρέα των ποδηλάτων έφτασε στο Καινούριο, συνέχισε στην παραλία του Καινουρίου όπου έκανε μία στάση για ξεκούραση και κατέληξε στην αφετηρία όπου 7 δώρα (εξ αυτών4βιβλία)βρήκαν τους νικητές τους, ύστερα από κλήρωση που έγινε.
Έτσι, ένα ακόμη φεστιβάλ τελείωσε, ένας αγώνας ακόμη δόθηκε για την δημιουργία ποδηλατόδρομου στην πόλη μας, ένα σημάδι πολιτισμού φάνηκε στην προσπάθειά μας για ένα καλύτερο μέλλον, μία υπόσχεση ειπώθηκε ξανά για την αγορά 60 ποδηλάτων που θα δίνονται δωρεάν σε όλους και το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου όπου είναι η Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.
Κλείνοντας, η καθημερινή παρουσία των ποδηλάτων στην πόλη μας εκτός από απολαυστική, κρίνεται σχεδόν επιτακτική, μόνο και μόνο γιατί οι άνθρωποι ξεχνούν και γιατί η εκπλήρωση των αιτημάτων μας και η επίτευξη των στόχων μας, έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους.
«Είμαστε παντού (με ποδήλατα)»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΒΟ-ΜΑΣΤΟΡΕΣ -
ΔΗΜΟΣ - ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ - 2008
Email : nikos_et@yahoo.gr