08 Ιανουαρίου 2022

ΟΧΙ ΑΛΛΟ… ΣΑΝΟ !

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Του Γιάννη Σκούφια [ Οικονομολόγος - Ενεργός Πολίτης ] – 8/1/2021


Προς σανοφάγο οπαδό του Δημάρχου κ. Συκιώτη, που σχολίασε «Πάλι φόλα έφαγε ο οικονομολόγος μας σε προσφυγή του στην αποκεντρωμένη για τα τέλη καθαριότητας. Κολλημένος τις έχει έτοιμες εδώ και δύο χρόνια, αλλάζει ΚΥΑ και με τους ίδιους κωδικούς, ας καταθέσω μια προσφυγή, δεν είναι δυνατόν κάποτε θα δικαιωθώ. Δεν κουράστηκε;»






‘’Φίλε’’ σανοφάγε,

Όταν έκανα την προσφυγή στις 20/12/21 ήξερα ότι οι πιθανότητες να γίνει δεκτή ήταν ελάχιστες. Την έκανα, όμως, για να μην νομίζει ο Συκιώτης ότι όλοι μας τρώμε τον σανό που σερβίρει. Είμαι αλλεργικός στο σανό, ακόμα και στη μυρωδιά. Εσύ, και όποιος άλλος θέλει, μπορείτε ελεύθερα να τον μασάτε. Δημοκρατία έχουμε. Δικαίωμά σας.
Αλλά, αν ήξερες να διαβάζεις, θα διαπίστωνες ότι αν η Αποκεντρωμένη ενεργούσε πράγματι ως Ελεγκτική Αρχή , θα την έκανε αφενός δεκτή και αφετέρου θα τον παρέπεμπε για παραπλάνηση θεσμικών οργάνων.
Και φέρνω ένα παράδειγμα, προς υποστήριξη των λεγομένων μου ( αντιγραφή από το Πρακτικό του ΔΣ και της Απόφασης της Αποκεντρωμένης )

ΣΥΚΙΩΤΗΣ 7/12/2021 [σελ. 20 του πρακτικού ] : «… όπως γίνεται σε όλους τους Δήμους που έχουν κάνει ενεργειακή αναβάθμιση και έχουν τοποθετήσει σώματα LED, κάθε χρόνο έρχονται και συμπληρώνουν εκεί που δεν προέβλεπε η μελέτη φωτιστικά σώματα LED. Αυτό είναι η προμήθεια 110.000 €….» και συνεχίζει «… Σας είπα πριν ότι η μελέτη περιελάμβανε αυτά που περιελάμβανε και τοποθετήθηκαν στο Δήμο. Ερχόμαστε τώρα και από τον ίδιο ανάδοχο και προμηθευόμαστε σώματα LED, εκεί που δεν έχουν μπει για να τοποθετηθούν…» και συνεχίζει «Ο ανάδοχος είναι υπόχρεος να τα τοποθετήσει. Η τοποθέτηση είναι δωρεάν»

Εγώ βασιζόμενος στη δήλωσή του στο ΔΣ, η οποία και είναι η πραγματικότητα, προσέφυγα για να μην συμπεριληφθούν οι 110.000 € στο κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας ΚΑ 6262… με το επιχείρημα ότι και τα πρώτα 4500 φωτιστικά σώματα LED αξίας 2.795.696,56 € της αρχικής σύμβασης με την DASTERI SYSTEMS δεν επιβάρυναν τα Δημοτικά Τέλη, αλλά τον ΚΑ 7135 … δηλ. ζήτησα τη μείωση των Συντελεστών Δημοτικών Τελών.

Όταν η Αποκεντρωμένη πήρε την προσφυγή μου, την κοινοποίησε στο Δήμο, ως ο νόμος ορίζει, και ζήτησε την δική του άποψη.

Στο απαντητικό του έγγραφο ο Δήμος 23/12/21 με υπογραφή του κ. ΣΥΚΙΩΤΗΣ ισχυρίστηκε : «… Στο άρθρο 8 του παραρτήματος ΙΙ της ΚΥΑ 55040/2021 ορίζεται ότι «Στους ΚΑ της υποκατηγορίας 6262 – Συντήρηση και επισκευή αγαθών διαρκούς χρήσης από τρίτους εγγράφονται τα έξοδα επισκευής και συντήρησης παγίων … κλπ. Οι εν λόγω δαπάνες των 110.000 € αφορούν εργασίες συντήρησης και γι αυτό τον λόγο έχουν εγγραφεί στους εν λόγω κωδικούς ΚΑ 6262»

Η Αποκεντρωμένη αγνόησε τη δήλωση του κ. Συκιώτη στο ΔΣ και στηριζόμενη στη νέα δήλωσή του (παραπλάνηση θεσμικής αρχής ) απέρριψε τη προσφυγή μου. Έτσι τις 110.000 € θα τις πληρώσουμε εμείς μέσω των Δημοτικών Τελών. Και το ίδιο θα γίνεται κάθε χρόνο, αν είναι αυτός δήμαρχος, μέχρι να αντικατασταθούν όλα τα φωτιστικά σώματα με LED στην γεωγραφική περιοχή του Δήμου μας.

‘’Φίλε’’ σανοφάγε,
Όταν ο Συκιώτης έχει στο DNA του το ψέμα (2η δήλωσή του) και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον καλύπτει ( με τις πλάτες τίνος άραγε ; ) η τύχη οποιασδήποτε προσφυγής θα απορρίπτεται… και το τίμημα θα το πληρώνουμε εμείς οι δημότες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει, ότι προσωπικά θα σταματήσω ως Ενεργός Πολίτης, να ελέγχω τις αποφάσεις του Δημάρχου και της παρέας του και να ενημερώνω μέσω του blog τους συνδημότες μου, μεταξύ των οποίων και εσένα μήπως και καταλάβετε εσύ και οι όμοιοί σου ότι... o σανός κάνει κακό και στην υγεία και στη τσέπη σας.

ΥΣΤ
Ένα ακόμα δείγμα της «ελεγχόμενης» Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι η τοποθέτησή της για τα 60.997,95 € που μας πήρε παράνομα ο Δήμος λόγω των λανθασμένων Συντελεστών για το Έτος 2021., που στην απόφασή της λέει ότι «… συνιστούν ενδοϋπηρεσιακή διαδικασία μεταξύ του Δήμου και του ΔΕΔΔΗΕ…» νίπτοντας τας χείρας της ως άλλος ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ.
Όμως, ο ΔΕΔΔΗΕ πετάει το ‘’μπαλάκι’’ στο Δήμο και ο Δήμος στον ΔΕΔΔΗΕ… με τελικά χαμένους τους δημότες !!!

----------------------
Δείτε εδώ τα σχετικά έγγραφα, η Προσφυγή και η Απόφαση 

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για όσους ενδιαφέρονται να δουν τι συμβαίνει με τα led μπορούν να το πληροφορηθούν
https://edolio5.blogspot.com/2022/01/colpo-grosso-led-16-17.html
ΤΙΤΛΟΣ : Το Colpo Grosso στους δήμους με τον ηλεκτροφωτισμό στους δρόμους! Η "πράσινη" μετάβαση, τα Led, και οι κονόμες του 1,6 δις με το τσουβάλι! Η μίζα του 17%.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αυτό που κατάλαβα διαβάζοντας το άρθρο είναι ότι ο δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης για μια ακόμη φορά με την γνωστή του συνταγή ‘’με λένε Ρίζο, κι όπως θέλω τα γυρίζω’’ … διέψευσε τον εαυτό του. Δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό. Έτσι ήταν πάντα από τα νιάτα του.
Τέλος θα ήθελα να συμπληρώσω στα όσα αναφέρει ο κ. Σκούφιας, στο πρακτικό του δημοτικού συμβουλίου υπάρχει και τοποθέτηση του δημάρχου ότι τα νέα φωτιστικά σώματα λέντ προορίζονται να συμπληρώσουν τα ήδη εγκατεστημένα σε Καμένα Βούρλα, Μώλο, Μενδενίτσα, Ανάβρα, Λογγό και Άγναντη.

Ανώνυμος είπε...

Προς μη ανεκτικούς στην χορτοφαγια που προσφερεται στα εκτροφεια της περιφέρειας Δήμου Κ. Βουρλων .
Ναι, λοιπον, όταν κάποιος μπορεί να είναι σύμφωνα με την ηθική του, σταθερος, τότε αξίζει της προσοχής σε αυτά που λέει και δειχνει.
Στην αντίθετη περίπτωση της αλά καρτ ηθικής, τότε είναι προς αποφυγήν ως μεροληπτικός.
Το *Τσοβόλα δωστά ολα*προηγήθηκε του *μαζί τα φαγαμε* Εκεί που ήταν η ηθική κάποιων.Μήπως ηταν κρυμμένη στα κατάβαθα της κομματικής πειθαρχιας που οδηγούσε ευθέως στην γενικευμένη κλεπτοκρατία.
Συμφωνα δε με τον ισχυοντα νόμο του υπουργείου εσωτερικων ο Δήμος και η περιφέρεια ευρισκονται Θεσμικα σε σχέση όχι ελεγκτού- ελεγχόμενου αλλά συναλληλιας δηλ συμφωνίας,και ποιος τον επέβαλε(αυτόν τον νόμο) και με ποιους τότε ψηφοφόρους,μάλλον τους τότε χορτοφάγους και νυν κρεατοφαγους?
Αναλογιστητε οτι παραδώσατε τα έργα σας ως αυτούσια εργαλεία φαυλοτητος βάσει των οποίων κινείται η σημερινή πολιτική.


Ανώνυμος είπε...

Πάντως Γιάννη τσιμπησεςυ στο πρώτο αρνητικό σχόλιο και πρόλαβες να γράψεις κατεβατο για τους σανοφαγους, που τους φωτογραφίζεις ως πρόβατα. Στοστο στόμα τους έχουν ένα ψηφοδέλτιο, αυτό εσύ δεν το θέλεις και περιμένεις να αλλάξει η κατάσταση και η νέα τάξη πραγμάτων να κερδίσει εκλογές. Ξέρεις τι λέμε στις συζητήσεις μας , * ο συκιωτης μας κούρασε* ναι αλλά σε ποιον να πάμε;; Ένας Σανοφαγος που δεν θα ψηφίσει Συκιώτη, αλλά ποιον;;;

Ανώνυμος είπε...

ο εξαρτημενος μονο με ηλεκτροσοκ μπορει να θεραπευτει ,στην περιπτωση εδω υπαρχει αλλος
τροπος καθε μερα στις 12πμ να την στηνει εξω απο το δημαρχειο βλεποντας τον δημαρχο να ανεβαινει τα σκαλια.χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Ένας Πατροκοσμάς δεν μπορεί να αλλάξει τον τοπικό πληθυσμό.
Οι αντιθέσεις είναι μεγάλες,τα μικροσυμφεροντα δεν συγκλίνουν και οι ιδεολογίες είναι η παραισθηση της πραγματικοτητος.
Όπως είπε και ο 9.00 μμ
δεν ψηφίζει Συκιωτη αλλά δεν έχει και σε ποιον άλλον να πάει?
Εκεί η απάντηση θα ηταν να πάει εκεί που είναι το συμφέρον του, μια ζωή κορόιδο θα είναι.Ετσι δεν κάνουν όλοι.Ακόμη και ο Πατροκοσμάς για να φτάσει στην σύνταξη του ΙΚΑ δεν πέρασε από τα ιδεολογικά γρανάζια των κομμάτων; Αυτά δεν φέραν τον ταξικό διαχωρισμο, όχι των πλουσίων και των φτωχών πλέον ,αλλά των 'Σπαρτιατών' από την μια και των 'ειλώτων' από την αλλη.
Οι ειλωτες περιμένουν να τους ριξουν επιδοματικα δωράκια ελεημοσύνης,αφού πρώτα τους τα παιρνουν. Οι δε μέσα 'Σπαρτιατες' μοιραζουν την λεία της φοροεπιδρομης.
Μετά έρχεται ο πατροκοσμας και οι μαθητες του ζηλωτες, να μιλησουν για ηθικολογία της δίκαιης μοιρασιάς, όχι σύμφωνα με το ποιος τα δικαιούται από την εργασία του στην παράγωγη αγαθων αλλά σύμφωνα με την ανάγκη καταναλωσης του καφέ αραμπικα. Καλή τύχη Μποτσουάνα του Μαλιακού?
.

Ανώνυμος είπε...

Ρε δεν πατε καλα. Ο Συκιωτης πιαστηκε να λεει αλλα στο Δημοτικο Συμβουλιο και αλλα στην Αποκεντρωμενη με σκοπο να πληρωσουμε εμεις τα @@μσιατικα των 110 + 60 = 170 χιλ ευρω και εσεις αντι να παρετε θεση επ αυτου, γραφετε ότι μαλακια κατεβαζει η κουτρα σας. Ντροπη.
Ποσο δικιο εχει ο Σκουφιας με τη φωτογραφια που εβαλε στο κειμενο του.
Μια εικονα χιλιες λεξεις.

Ανώνυμος είπε...

Ρε που πάμε ρε; ο μεγαλύτερος οφειλέτης του δήμου μπήκε οικονομική επιτροπή,δήμαρχε έβαλες το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σου και μπράβο σας, το 60% των ψηφοφόρων δημοτών το αποκαλείται πρόβατα, με αυτή την τοξικότητα δεν παίρνετε πότε εκλογές, συνελθετε εάν θέλετε να προσφέρετε στον τόπο σας, ως πλειοψηφούσα διοίκηση.

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΚΙΩΤΗ ΕΠΕΛΕΞΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΣΩΝΗ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΜΠΗΤΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟΝ ΑΝΤΥΠΑ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΑΦΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΤΑΞΗ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος το βιογραφικό του νέου προέδρου του ΔΣ κ. Σωσωνη;Πάντως στο διαδίκτυο δεν υπάρχει ανάρτηση δικού του Linkedin.

Ανώνυμος είπε...

αφου λοιπον γινονται τοσα εκτροπα γιατι δεν μαζευομαστε ολοι μαζι εξω απο το δημαρχειο καθε μερα για διαδηλωση διαμαρτυριας;να ερθουν και τα καναλια και να δημοσιοποιηθει στο πανελληνιο αυτο το χαλι; διοτι οπου και να προσφυγει αυτος που πηγαινει με το σταυρο στο χερι βρισκει κλειστες πορτες;

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Πιο κάτω δεν έχει να πανηγυριζουμε για τα 50000 .Αυτό το δίδυμο είναι η καταστροφή του τόπου μας. Ο σταικουρας σπαταλησε τα 37 δις σε παπαρες και τώρα έχει ξαναχρεωκοπησει την χώρα με τα φθηνά δάνεια που παίρνει σωρηδόν ας μας κάνει τη χάρη να φύγει να πάει στην Αθήνα βουλευτής.Δεν μπορεί να δώσει στην ΦΘΙΩΤΙΔΑ όραμα πχ αεροδρόμιο. Ο άλλος χρεοκόπησε το δήμο πάλι και ματαξαναπαλι χωρίς έργο . Από οικονομικά δεν ξέρει ούτε σπίρτα να εμπορεύεται.---Ποιο θεάρεστο έργο άφησε η μπητα 2,3 χρόνια που δεν θα το συνεχίσει ο σωσωνης ακόμα και αν δεν έχει ούτε απολυτήριο δημοτικού? Χάνετε το δάσος και βλέπετε το δένδρο. ---Ο σκούφιας απλά σας λέει ξυπνάτε ο τόπος μας χάνεται φθηνει .Η αρκιτσα προχωράει σε τουριστικά έργα στην παραλία της και εμείς καμαρώνουμε το δίδυμο της συμφοράς των ανικανων.

Καλλιδρόμιος Λοκρός είπε...

Καλησπέρα σας κύριε. Εάν πιστεύετε ότι δεν έχει κάποιο αξιόλογο βιογραφικό ο κύριος Σωσωνης προσκαλέστε επίσημα να το προσκομίσει και αν δεν μείνετε ικανοποιημένος τότε μπορείτε να κρίνετε. Τα απρόσωπα πικρόχολα σχόλια χωρίς αποδείξεις και γνώσεις μου θυμίζουν την αντιπολίτευση Πολάκη!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί παραπονιέστε? Εσείς δεν το ψηφίσατε? Όχι μόνο μια θητεία αλλά δυο μάλιστα!
Όλες οι υπόλοιπες γκρίνιες από μερικούς είναι για άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Μάγκες πάρτε το χαμπάρι, είναι πλειοψηφία είστε μειοψηφία και θα χορεύετε κατά πως βαράει τον ζουρνά.
Αυτά μέχρι τις επόμενες εκλογές, και θα δούμε ποιος έχει άντερα να κάνει ότι είναι να κάνει.
Μέχρι λοιπόν τότε, βαριά βαριά καμιά προσφυγή και καμιά αψιμαχία σε κάνα δημοτικό συμβούλιο.
Άντε γειά

Ανώνυμος είπε...

Έμαθα ότι ο σουσωνης πέρασε από την επιτροπή αξιολόγησης για τα τυπικά προσοντα μετά και τις δύο συστατικες επιστολες που έστειλαν
δύο κτηνοτρόφοι από ρεγκινι.

Ανώνυμος είπε...

Αφού ανοίξαμε τον παραλιακό δρόμο στον Α.Κ , κατεβάσαμε τον Λογγο στην παραλία, ανοίξαμε τους δρόμους, άντε να κάνουμε και ένα αεροδρόμιο, που έχουμε υπουργό οικονομικών δικό μας. Ρεεεεε δεν παίζονται με τίποτα, θέλουν και ψηφοδέλτιο από το κοπαδι, δυστυχως πάλι Συκιώτη θάχουμε ρε γαμωτο!!!

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Πως θα έχει ανάπτυξη η στερεά χωρίς αεροδρόμιο έχεις σκεφτεί ποτέ? Αν το βάλει στόχο τώρα θα γίνει σε 15 χρόνια! Γιάννενα Κέρκυρα και ακτιο έχουν τρία δίπλα δίπλα.Η Κρήτη τρία! Έχεις βγει ποτέ εκτός Φθιώτιδας να δεις τι γίνεται? Κοντοφθαλμα ανθρωπάκια είστε μερικοί!

Ανώνυμος είπε...

Επ' αυτων που αντιλαμβανομαι νομιζω οτι υπαρχει προχωρημενος αυτισμος
παιδικης αιτιολογιας, με την καθολικη ονομασια ΄Ασπεργκερ΄.
Βασει δε αυτου κλινικα υπαρχει εμμονικη υπερσυγκεντρωση σε ενα θεμα και ¨Σισύφια¨ επαναληπτικοτητα .
Αυτο οδηγει σε εικονικοτητα και σπαταλη βιωσιμου χρονου και εκτροπη
απο την φυσιολογικη ζωη.

Ψυχοερευνητικο Κεντρο Καμ. βουρλων.

Ανώνυμος είπε...

Τα υδροπλάνα που τα πάτε βρε παιδιά, θα το κάνει ο Δήμαρχος στην 3η θητεία.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε βρε παιδιά, έχουμε κανένα άλλο πρόβατο εκτός στάνης , όλα μέσα στη στάνη είναι ακομη, πως θα
διώξουμε τον Συκιώτη; Α!!! ρε
* ανθρωπακια * , κατά ετερο καπαδοκη εκ του αγιου.