10 Ιανουαρίου 2022

Δήμος Καμένων Βούρλων - Αποτελέσματα Χρήσης έτους 2020

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

13 σχόλια:

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Βλέποντας τον απολογισμό του 2020 καταλαβαίνουμε γιατί πτώχευσαμε το 2021. Όλοι οι οφειλετες πήραν λεφτά από το κράτος για κοβιντ αλλά στο ταμείο του Δήμου είχε αρκούδα και δεν πέρασαν καν αλλά δεν τους ενόχλησε και κανείς από το δήμο. Μπράβο στους οικονομολογους του Χάρβαρντ που διοικούν το δήμο και άρχισαν πάλι οι δικαστικές διαμάχες με Χατζής για τα καύσιμα, λεφτά για δικηγόρο υπάρχουν. Τι ψηφίσατε βρε

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σκούφια, επειδή ο /προλαλησας κ.τ/ δεν γνωρίζει από λογιστικά, όπως και εμείς οι Σανοφαγοι, κάνε μας μια ανάλυση κάποιον δεδομένων π.χ πληρωμή τελών ύδρευσης (+) (-). Α/ Αν μπορούσαμε να μαθαίναμε γενικά ποιες ομάδες και σε ποια Δ.Ε είναι οι κακοπληρωτες. Β/ Αναφέρεται και σε Δάνεια, πότε είναι αυτά και σε ποια έργα πήγαν;; Έπιασαν τόπο; Γ) Σαν πολλά εκατομμύρια διαχειρίζονται εισροές, εκροές που πάνε; Δεν τα βλέπουμε για καμμία άσφαλτο,καμμία διάνοιξη δρόμου. Ο Πάνος μειοψηφησε , αλλά την αιτιολογία του προσεχώς στο Δ.Σ ΕΝΑΣ *ΣΑΝΟΦΑΓΟΣ*

Ανώνυμος είπε...

Σανοφαγος να είσαι θέλει γερό στομάχι, Μυρικαστικος όμως θέλει να είσαι και τεμπέλης στην σκιά.Ουστ ρε κατακαθια, ιζηματα μουρκες,τελευταίοι.

Ανώνυμος είπε...

Να και ένα άλλο πρόβατο που ξέφυγε από την στάνη, καλά πάμε έχουμε χρόνο μέχρι της εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ

Οταν κάποιος θεωρεί ότι τα οικονομικά του Δημου-Κρατους είναι προς βρώση και πόση ,βάσει μιας ιδεολογικής προσέγγισης που το κύριο στοιχείο είναι η Αναδιανομή σε αναντιστοιχια με το κόστος και το αποτέλεσμα, τότε ευρίσκεται σε διαρκη πλάνη ηθικής.
Πόσο μαλλον όταν το χρήμα αυτό προέρχεται από καταναγκασμό(φορολογία,δανεισμός) και όχι εθελουσίο (ιδιωτική συμφωνημένη δικαιοπραξία)
Έτσι κάποιοι αναλύουν το οικονομικά με αγκύλωση ως προς την διαφορά και την μεγιστοποίηση του οφέλους.Παραδειγμα διαφοράς είναι μια ιδιωτική επιχείρηση με δυνατότητα μεγιστοποίησης του κέρδους για όλους τους συναλλασσόμενους,από μια κρατική η δημοτική επιχείρηση τύπου 'κολχοζ'με την γνωστή κατάληξη
Αυτά τα αναφέρω ως εμπειρική πραγματικότητα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
Στην περίπτωση του Δήμου μας δεν μπορούμε να έχουμε θετικο αποτελέσματα λόγω ικανότητος η μη προσώπων,αλλά αποτελέσματα αμφισβητησιμα και συγκυριακά που αφορούν κυρίως την τυχαιότητα και τον χρόνο (έκτακτη επιχορήγηση,κομματική χρηματοδότηση,κλπ).
Έτσι ο κολεκτιβισμος που αναπτύσσεται σε δομές όπως και οι δήμοι
είναι σημεία αναγκαστικής συνύπαρξης στηριγμένα στην μη αξιολόγηση του χρήματος που δαπανάται.(με εξαίρεση ίσως τα ανταποδοτικά)
Όταν λοιπόν ένας δημοτης επιμένει ότι αυτός θα ήταν καλύτερος ως αυτοδιοικητικός σε σχέση με άλλους,ή υπερεκτιμά τις δυνατότητες του ή προσχηματιζεται ή είναι ιδεοληπτικος. Ξέχνα βέβαια ότι ο θεσμός έχει νομοκανονικο πλαίσιο που στηρίζει την φαυλότητα εγγενώς(εργοληπτικές διεργασίες,υπερχρεώσεις,καλύψεις αστοχιών,δικαστικές εμπλοκές πάντα εις βάρος του Δήμου, κλπ).
Εγώ που τα αναφέρω, δηλώνω ότι ως δήμαρχος δεν θα μπορούσα να διαφοροποιηθω πολύ ακόμη και αν προσπαθούσα φιλελεύθερα(έσοδα έξοδα)και όλα στο φως?
Βέβαια η ελπίδα του κάθε κρατιστη πεθαίνει μαζί με τον πιστό,αυτό όμως είναι μεταφυσικό ζήτημα και όχι της παρούσης.





Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά! Ο δήμος δεν θα βγάλει κάποια επίσημη ανακοίνωση για τα νέα πρόσωπα στο ΔΣ; Ντρέπονται και δεν λένε τίποτα; Μήπως μας το κρύβουν μη τους ματιάσουμε? Διερωτώμαι γιατί αυτή η σιγή ιχθύος ;;;

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή 7:40 μ.μ., καταθέτεις μια άποψη και τελειώνει με ‘’Εγώ που τα αναφέρω, δηλώνω ότι ως δήμαρχος δεν θα μπορούσα να διαφοροποιηθω πολύ ακόμη και αν προσπαθούσα φιλελεύθερα (έσοδα έξοδα) και όλα στο φως?’’
Τι σοϊ φιλελεύθερος πολίτης είσαι όταν κρύβεις το πρόσωπό σου ?

Ανώνυμος είπε...

Εάν με το να εμφανιστεί μια υπογραφή σε ένα κείμενο μπορεί να αλλάξει αυτό και εαυτό το κείμενο,τότε μάλλον
έχουμε λάθος επικέντρωση.Οσον αφορά αν ο φιλελεύθερος δεν μπορεί να γράφει ως ανώνυμος δηλώνοντας όμως φιλελεύθερος τότε
υπάρχει στέρηση δικαιωμάτων.Τελικα κ. ανωνυμε 9.11 πμ επί του κειμένου συμφωνείς,διαφωνείς,
που και γιατί;

Φιλελευθερος

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Απάντηση στον ανώνυμο 7.40 που γράφει περί ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και ΗΘΙΚΗΣ
ΠΡΩΤΟΝ. Και βέβαια ένας πολίτης μπορεί να γράφει ανώνυμα ή ψευδώνυμα. Όχι όμως ένας κατά δήλωσή του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά μεταξύ ΦΙΛΕΛΕΥΤΘΕΡΟΥ και ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΥ Πολίτη. Συνέχισε να γράφεις ως πολίτης αλλά διέγραψε τον όρο ‘’φιλελεύθερος’’ διότι τον… προσβάλεις.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΣΑΙ όταν αγαπάς τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Και ταυτόχρονα προσπαθείς να την προστατέψεις. Γιατί τα κουσούρια της είναι πολλά όταν συνηθίζεται οι ηλίθιοι να είναι πλειοψηφία. Κι επειδή ως φιλελεύθερος δε μπορείς να κόψεις τα δικαιώματα των ηλιθίων, προσπαθείς να βελτιώσεις την ευφυΐα τους. Κι αυτό είναι εφικτό, αν και δύσκολο.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΣΑΙ όταν αντιστέκεσαι στο ΦΑΣΙΣΜΟ. Σε εκείνον τον φασισμό που αντί να ανοίγει τα μάτια των ελεύθερων ανθρώπων τα κλείνει με συνθήματα εμφυλίου και αντικοινωνικές προτροπές για δήθεν πετυχημένα οικονομικά συστήματα από άτομα που έχουν μπερδέψει το κράτος με περίπτερο.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΣΑΙ όταν διψάς για δικαιοσύνη. Όχι για εξουσία.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Βασικό Αξίωμα της Φιλελεύθερης Οικονομίας, με παράδειγμα : ‘’Υπάρχουν 2 επιχειρήσεις που έχουν το ίδιο αντικείμενο εργασιών, τον ίδιο εξοπλισμό και απασχολούν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων. Η μια επιχείρηση πάει πολύ καλά / έχει αυξανόμενα κέρδη… ενώ η άλλη από το κακό στο χειρότερο / έχει αυξανόμενες ζημιές και είναι θέμα χρόνου να κλείσει. …
Όπως κατάλαβες, αν κατάλαβες, τη διαφορά την κάνει ο παράγοντας ΑΝΘΡΩΠΟΣ και η άποψή σου ‘’ Όταν λοιπόν ένας δημότης επιμένει ότι αυτός θα ήταν καλύτερος ως αυτοδιοικητικός σε σχέση με άλλους ή υπερεκτιμά τις δυνατότητες του ή προσχηματίζεται ή είναι ιδεοληπτικός.’’ … ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμιά σχέση με την φιλελεύθερη οικονομική άποψη.

ΤΡΙΤΟΝ. Οι Δήμοι είναι Οργανισμοί που διαχειρίζονται χρήματα που προέρχονται από διαφορετικές πηγές με στόχο να προσφέρουν μια αυξανόμενη ποιότητα ζωής στους δημότες τους. Δεν νομοθετούν. Εφαρμόζουν νόμους της Πολιτείας. Επομένως η προσέγγιση των δημοτικών δρώμενων με ιδεολογικό πρόσημο είναι εκ του πονηρού και εις βάρος της κοινωνίας.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ. Η αιτία που η τωρινή διοίκηση του Δήμου έχει αποτύχει παταγωδώς στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων είναι διότι έχει πάρει διαζύγιο από λέξεις όπως : αξιοπιστία, διαφάνεια, σοβαρότητα, νομιμότητα, συνέπεια, ... Λέξεις ΑΞΙΩΜΑΤΑ για μια ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Φιλικά,
Γιάννης Σκούφιας

Ανώνυμος είπε...

Στο διαυγεια σημερα ο νεος Προεδρος ΔΣ, και λοιποι.

Ανώνυμος είπε...

Οταν ο αντιδήμαρχος Αντυπας πληρώσει τα
τέλη ύδρευσης που χρρωστάει (και είναι παρα πολλά) τότε και μόνο τότε να πληρώσουν οι δημότες.

Ανώνυμος είπε...

Πως την λένε την γραμματέα του Σταίκουρα απο την Σκαρφεια αυτη που βάζει ατομα να δουλεύουν στον δήμο για να μαζεύουν ψήφους και τους πληρωνουμε εμεις οι δημότες;

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα πελατάκια που έβαλε ο δήμαρχος απ το παράθυρο χωρίς ΑΣΕΠ με εντολή Σταικούρα να δουλεβουν στον Δήμο παράνομα δήθεν για την καταπολέμηση του κορονοιού....Ποιός τούς πληρώνει??