23 Ιανουαρίου 2022

Ο Δήμος Καμένων Βούρλων για την Απογραφή – Μήνυμα Γ. Συκιώτη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το μήνυμα Δημάρχου Καμένων Βούρλων κ. Γιάννη Συκιώτη για την Απογραφή
” Απογραφόμαστε στον τόπο που ζούμε. Όλοι μετράμε “

«Απευθύνω έκκληση στους δημότες και κατοίκους του Δήμου Καμένων Βούρλων να συμμετάσχουν όλοι στην Απογραφή που διενεργεί η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) και να απογραφούν στον τόπο που ζουν.
Η άρνηση απογραφής ή η απογραφή σε άλλο τόπο, σημαίνει εικονική καταγραφή του πραγματικού πληθυσμού του Δήμου μας.
Αυτό, με τη σειρά του, σημαίνει ότι:
• θα έχουμε μικρότερη συμμετοχή στην κατανομή των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων που δικαιούμαστε και δεν θα μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τα έργα και τις υποδομές που έχουμε ανάγκη.
• δεν θα έχουμε πραγματική εικόνα του αριθμού των μαθητών και των σχολείων που χρειαζόμαστε.
• δεν θα έχουμε πραγματική εικόνα των αναγκαίων παιδικών σταθμών, των παιδικών χαρών, των ΚΑΠΗ, των δικτύων κοινής ωφέλειας, των αθλητικών υποδομών κλπ, που πρέπει να δημιουργήσουμε.
Δεδομένου ότι η Πολιτεία κατανέμει τους πόρους προς τους ΟΤΑ, με βάση τον αριθμό των κατοίκων, πρέπει ΟΛΟΙ να απογραφούμε στον τόπο που ζούμε, για να αποκτήσουμε τα έργα και τις υποδομές, που πραγματικά χρειαζόμαστε.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι, στην προηγούμενη απογραφή, το 2011, καταγράφηκαν στον Δήμο Καμένων Βούρλων, 12.090 κάτοικοι, αν και ο πραγματικός πληθυσμός, υπολογίζεται σε πάνω από 20.000 κατοίκους, ειδικά την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος μας λαμβάνει λιγότερα χρήματα από ότι πραγματικά χρειάζεται, για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του.
Για αυτό λοιπόν, εδώ ζούμε, εδώ να απογραφούμε. Για να έχουμε μεγαλύτερη και ταχύτερη ανάπτυξη του τόπου μας.»

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ
Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Καμένων Βούρλων ότι όσοι δεν έχουν απογραφεί ακόμη, μπορούν να απογραφούν ως εξής:

Α. Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή
Μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα
ή μέσω αναζήτησης Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 – Gov.gr

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι απαραίτητος ο μοναδικός « Κωδικός Απογραφής» της κατοικίας/νοικοκυριού σας . Εάν δεν έχετε τον κωδικό, παρακαλούμε στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση census-ep.53_f.a@statistics.gr

B. Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα
Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.
• Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
• Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:
– Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
ή
– Ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με     τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
Αν δεν έχει περάσει ακόμη ο απογραφέας, τηλεφωνήστε στα 2231022438.
Σε περίπτωση που τα τηλέφωνα δεν απαντούν, παρακαλούμε να επιμείνετε, διότι όταν είναι κατειλημμένη η γραμμή, δείχνει σαν να καλεί κανονικά.
Αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν σας βρήκε, επικοινωνήστε μαζί του στο τηλέφωνο που σας έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (έχετε τη δυνατότητα να απογραφείτε και τηλεφωνικά) ή καλέστε στα τηλέφωνα 6947327858 ή στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση elenimaios@gmail.com και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Αν δεν έχει περάσει ακόμη ο απογραφέας, τηλεφωνήστε στα 2231022438.
Σε περίπτωση που τα τηλέφωνα δεν απαντούν, παρακαλούμε να επιμείνετε, διότι όταν είναι κατειλημμένη η γραμμή, δείχνει σαν να καλεί κανονικά.
Αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν σας βρήκε, επικοινωνήστε μαζί του στο τηλέφωνο που σας έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (έχετε τη δυνατότητα να απογραφείτε και τηλεφωνικά) ή καλέστε στα τηλέφωνα 6947327858 ή στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση elenimaios@gmail.com και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Σε κάθε περίπτωση προβλήματος, ως προς την απογραφή σας, εκτός από τα ανωτέρω τηλέφωνα, μπορείτε να επικοινωνείτε:

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ (Αγ. Κωνσταντίνου, Καμένων Βούρλων και Μώλου): 2231022438 – census-ep.53_f.a@statistics.gr

Η απογραφή καθορίζει το μέλλον του Δήμου μας για τα επόμενα 10 χρόνια.
Απογραφείτε όχι μόνο εσείς, αλλά να προτρέψετε και όσους διαμένουν στο Δήμο Καμένων Βούρλων να σπεύσουν να απογραφούν, γιατί αυτό θα είναι προς όφελος όλων των κατοίκων του Δήμου μας. Η απογραφή είναι ένα σημαντικό βήμα για να προσφέρουμε στον τόπο μας.

Αγαπώ τον τόπο μου σημαίνει: Απογράφομαι στο Δήμο Καμένων Βούρλων!.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ξύπνησες δήμαρχε? Η απογραφή τελείωσε, δεν το πήρες χαμπάρι?

Τα περισσότερα σημειώματα με τον ‘μοναδικό κωδικό απογραφής’ ανά σπίτι, είχαν παραδοθεί μέχρι 1/12/2021.
Πολλοί ολοκλήρωσαν την απογραφή ηλεκτρονικά, ενώ μέχρι 15/12/2021 είχαν επιλυθεί και τα τελευταία διαδικαστικά προβλήματα

Αυτοί που έχουν απομείνει, είναι κάτι γεροντάκια που δεν έχουν κάποιον να τους συμβουλεύσει τι θα κάνουνε με το χαρτί της απογραφής, που και σε αυτούς τους έχει κάνει επίσκεψη ο απογραφέας και τους έχει απογράψει, που ούτως ή άλλως θα απογραφόντουσαν στο Δήμο.

Αν ήθελες να εκδόσεις δελτίο τύπου, και να βοηθήσουμε απογραφόμενοι στα ΚΒ, θα έπρεπε να το κάνεις τον 11/2021, τώρα πάει πέταξε το πουλάκι, απογραφήκαμε Λαμία, στον τόπο μόνιμης κατοικίας δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Το κάλεσμα του Δημάρχου ,ότι όλοι μετράμε για μεν το αριθμητικό αποτέλεσμα είναι σωστό.
Για το ηθικό μέρος είναι υποκριτικό.
Δεν υπάρχει ίδιο αποτέλεσμα στην ζυγαριά μεταξύ του απλού δημότη
κα ενός αυτοδιοικητικού.
Εδώ έχουμε από την μια τον πληβείο χωρίς λόγο σχεδόν ανύπαρκτο με μόνο 'προνόμιο' κάθε 4
Χρόνια να οδηγειται στο δημ.σχολειο για να πει εκείνο που έχει διαμορφωθεί από αλλους,και τον πατρικιο
να παίρνει την 'εντολη'
να την προσαρμόζει στην ιδιωτική του ανάγκη.
Η μόνη περίπτωση εξομοίωσης που να πλησιάζει την αρχαία εκκλησία του δήμου είναι καμιά ξοφαλτση συνέλευση δημοτών που βέβαια έχει καταργηθεί.

ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Λυπαμαι πολυ για ολη αυτη την κατασταση.
Εν ετη 2022 ποσα χρονια πρεπει να περασουν ακομα για να προηγουμαστε των εξελιξεων και οχι να ακολουθουμε....
Η καμπανια της απογραφης επρεπε να ξεκινησει μετα το περας του καλοκαιριου, ωστε οι πολιτες να ενημερωθουν σωστα και να συμμετεχουν.
Μερικες φορες κατακρινουμε τους γονεις μας για ελλειψη οργανωσης, αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την δικη μας!!!
Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Kυριε Λιάκο δεν σας ξέρω,όμως τα λέτε σωστά,προτείνω αν δεν είστε συνταξιούχος
(κουρασμένος) να ασχολειθειτε με τα κοινά όπως οφείλετε ως ενεργός δημότης.
Ας μην ξεχναμε ότι ο Θουκυδιδης έγραψε, ότι η ομιλία του Περικλή για να εμψυχωσει τους Αθηναίους στον επερχόμενο πελοποννησιακο πόλεμο,έθεσε το ζήτημα της συμμετοχής του δημοτη-πολιτη στο τριπτυχο Φόβος(για το αποτέλεσμα),
Τιμή(ευθύνη),
Συμφέρον(συνόλου).

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω ένα φρενο στο φρονημα του λαϊκού μετωπου λες να είναι ο καιρός;

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοιο χιόνι τι απογραφή να γίνει;; Βουλιάξαμε πληθυσμιακά-απογραφικα, ας είναι καλά οι........ αλλοδαποί

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Ηλίας Κυρμανίδης, φαίνεται πως καλοβλέπει το σενάριο να διεκδικήσει τον Δήμο Καμένων Βούρλων από τον Γιάννη Συκιώτη. Αν μάλιστα ο τελευταίος, δεν πολιτευτεί εκ νέου για το δήμο, όπως λένε κάποιοι, ο δρόμος ανοίγεται διάπλατα…
Μένει λοιπόν να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν αργά ή γρήγορα. Ένα είναι σίγουρο. Όπου υπάρχει καπνός -σχεδόν πάντα- υπάρχει και φωτιά…
https://lamianow.gr/fthiotida-poioi-etoimazontai-apo-antiperifereiarches-dimarchoi/

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Νόμιζα ότι ο κυρμανιδης ήταν τώρα απλός περιφ σύμβουλος αλλά είναι αντπεριφερειαρχης περιβάλλοντος. Έχει πάλι σοβαρή θέση και δεν κάνει κάτι για το τόπο μας που λέει ότι αγαπά. Πως τα καταφέρνει να περνά απαρατήρητος από τόσο σοβαρές θέσεις αντινομάρχης και αντπεριφερειαρχης. Κρίμα. Φαίνεται βαρέθηκε να είναι τόσα χρόνια υπό κάποιου άλλου και θέλει να γίνει σε κάτι νούμερο ένα όπως δήμαρχος. Δεν μου γεμίζει καθόλου το μάτι και ο σύριζα δεν μπορεί να υποστηρίξει τέτοια υποψηφιότητα όπως έγραφε το μήνυμα του προς εμου για νέα χρονιά! Επίσης έχω ακούσει ότι είναι λαϊκή δεξιά και αντιβενιζελικος !

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΚΗ μου άρεσε η ανάρτηση στην ομάδα φβ πρόσφυγες που έκανες την ομιλία του Βλάση αγτζιδη για τα αίτια της μικρασιατικής καταστροφής . Φοβερός καθηγητής ο αγτζιδης λέει αλήθειες. Δεν είσαι προσφυγικης καταγωγής εσύ σωστά?

Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς είπες Κώστα στην ανάρτηση για το 1922-23;

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Αυτό που λέει ο 1.39 έβαλα την ομιλία του Βλάση αγτζιδη στο φβ 'προσφύγων μνήμες' που έκανε στο ανοιχτό πανεπιστήμιο του Δήμου Ελευσίνας που λέει ακόμα μία φορά έξω από τα δόντια τις αιτίες της μικρασιατικής καταστροφής .100 χρόνια μετά αντί να είναι έτος μνήμης μικρασιατικής καταστροφής η κυβέρνηση το ονόμασε έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη ,ντροπή λέει ο αγτσιδης που είναι γόνος ποντίων και μικρασιατων. Δεν είμαι πρόσφυγας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να θυμόμαστε την ιστορία μας και ειδικά την μεγαλύτερη καταστροφή

Ανώνυμος είπε...

Θεματα όπως αυτό του 1922 ειναι επαρκώς εξηγησιμο από διάφορες πλευρες.
Άκουσα την συνέντευξη Αγτζιδη στον δήμοσιογραφο Άρη Λαμπροπουλο Συμφωνώ στα περισσότερα.
Διαφωνώ στην άποψη περί Αξιομαχου του ελληνικου στρατου προ και μετά Βενιζέλου.Ο ρολος του ΣΕΚΕ (μετεπειτα ΚΚΕ) ήταν όπως θα περίμενε κανεις , πλήρη ευθυγράμμιση στις εντολές της Κομιντερν του Λένιν ,συμμάχου τότε του Κεμάλ.
Πάντως και ο Πλαστήρας με τις εκτελέσεις στο γουδί έριξε την μπάλα στην εξέδρα,άλλωστε ήταν και ο Βενιζέλος αρνητικός.


ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Η ιστορια δικαιωνει μονο το βενιζελο ,ευτυχως που τον ειχαμε γιατι θα ειμαστε μεχρι την ελασονα τωρα !Δες τον αγτζιδη στο γιουτιουμπ να κανει διαλεξη οχι σε συνεντευξη =1)Σχολη γονεων κατερινης λευκες σελιδες ιστοριας και ανοιχτο πανεπιστημιο ελευσινας !Θα προσπαθησουμε να ερθει να μιλησει στον αγιο γιατι εχουμε προσφυγες απο 22!

Ανώνυμος είπε...

Οπα, και πολιτικος διδακτωρ ο Τραχανας.
Η ιστορια δικαιωνει παντα τους συνετους στην ηττα και τους απερισκεπτους στην νικη .Ο
Αγτζιδης ειναι μετα χριστον προφητης και συμπεραινει αφου εχει ολη την ιστορικη εικονα
μπροστα του. Τασσεται σαφως υπερ του βενιζελου που ηταν ο εκφραστης της εκστρατειας στην Μικρα Ασια, ενω για τον στρατιωτικο του συμβουλο τον Μεταξα που του υπεδειξε να μην εμπλακει, δεν τον θεωρει σωστο .
Φυσικα προσχηματιζει με την αναφορα στις πολιτικες πεποιθησεις του Μεταξα υπερ του βασιλια
και της Γερμανιας διοτι δεν προκειται για δημοσιογραφο[Αγτζιδης] που εικαζει τι επιθυμουσε ενδομυχα, αλλα για πολιτικο ιστορικο,και με τελικο αποτελεσμα την καταστροφη την οποια και ειχε προειπει ο Μεταξας.
Επισης η εδαφικη επεκταση στην Σμυρνη[περαν τον δυνατοτητων του στρατου] ειχε ξεκινησει και επι βενιζελου και επεκταθηκε με τον Γουναρη.