19 Ιανουαρίου 2022

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ χρειάζεται Restart Now

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Του Γιάννη Σκούφια [ Οικονομολόγος - Ενεργός Πολίτης ] – 19/1/2022


Στο ερώτημα «Τι Δήμο θέλουμε;»
δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι έχουμε δώσει σαφή απάντηση.
Πώς ονειρευόμαστε αυτόν τον τόπο ?
Πως αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα ?

Ας το πάμε όμως λίγο διαφορετικά.
Έστω ότι στις προσεχείς εκλογές του Οκτωβρίου 2023 επικρατήσει το σλόγκαν «ΦΥΓΕΤΕ» κατά της σημερινής Αιρετής Διοίκησης. Πόσοι όμως από εσάς που θα συμβάλετε με την ψήφο σας στο «ΦΥΓΕΤΕ» είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε τις δυσκολίες που αναπόφευκτα θα έχει η εξυγίανση και αναδιοργάνωση του δήμου και η ΘΕΣΠΙΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ σχεδόν από το μηδέν σε πολλούς τομείς;

Τι θέλω να πω με αυτό;
Ότι μετά το «ΦΥΓΕΤΕ» δεν πρέπει να πισωγυρίσουμε. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ. Και για να αλλάξουμε θέλει πολλή δουλειά. Γι' αυτό χρειάζεται να μην είμαστε επιφανειακοί αλλά συνειδητοποιημένοι στο τι Δήμο θέλουμε.
… Θέλουμε ένα Δήμο με δομές και κανόνες ?
… Θέλουμε ένα Δήμο με περιορισμό του ρουσφετιού ?
… Θέλουμε ένα Δήμο όπου οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ για να μπορούν να απολαμβάνουν ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ?
Αν πράγματι τα θέλουμε αυτά, τότε πρέπει να δούμε τι χρειάζεται για να γίνουν πράξη.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ?

Ο Δήμος μας, για να βγει από το τέλμα και να πάει επιτέλους μπροστά, χρειάζεται κατ’ αρχάς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Όχι τακτικισμούς, τρικλοποδιές και υπόγεια αλισβερίσια. Χρειάζεται :
[Α] ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
[Β] ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
[Γ] ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

[Α] ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Από τον «Καλλικράτη» και μετά τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Οι Δήμοι χρειάζονται πλέον ένα νέο μοντέλο διοίκησης καθώς επίσης ανθρώπους που θα δώσουν στους πολίτες ελπίδα και προοπτική.
[Α1] Η ΑΙΡΕΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ πρέπει να λειτουργεί όπως η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ… Να ακολουθεί μία πολιτική με χρώμα ανθρωποκεντρικό, κοινωνικό, προοδευτικό, αλλά με πολιτική αχρωματοψία όσον αφορά τους πολίτες και τους υπαλλήλους… Να ασχολείται με τα ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ δηλ. ποια πράγματα πρέπει να εκτελεστούν για να βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη και να δίνει έμφαση στα ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ δηλ. πως θα εκτελεστούν τα προαπαιτούμενα με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο, βάζοντας τέρμα στις απευθείας αναθέσεις, στα έργα βιτρίνας και στις πελατειακές εξυπηρετήσεις και υιοθετώντας: μηχανισμούς ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΕΛΕΓΧΟΥ και ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ
[Α2] Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ δεν πρέπει να είναι στα «χαρτιά», πρέπει να έχει υψηλό κύρος και ουσιαστικό ρόλο. Έτσι ο Δήμος θα πάψει να είναι μια στυγνή γραφειοκρατία που μιμείται το κράτος και να γίνει ο χώρος που θα λύνει τα προβλήματα μαζί με τους Πολίτες. Ένας χώρος πραγματικής δημοκρατίας. Άμεσης Δημοκρατίας. Επικουρικά δημιουργία πλατφόρμας ΣΚΕΨΗΣ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ για τα δημοτικά δρώμενα στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες και να προωθούν προτάσεις.
[Α3] ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ δεν πρέπει να λειτουργεί ως γραφείο τύπου του δημάρχου αλλά να παρουσιάζονται όλες οι απόψεις των μειοψηφιών.

[Β] ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
[Β1] ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του Δήμου και η δυνατότητα να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, προβλεπόμενες ή και απρόβλεπτες, δίχως προβλήματα. Βασικός πυλώνας για την επίτευξη αυτών είναι η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ώστε η Διοίκηση (ο Δήμος) να έχει ένα εύρωστο οικονομικά ταμείο για να μπορεί να στηρίξει τους βασικούς άξονες του προγράμματος της και παράλληλα να ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ έργα και δράσεις του Τεχνικού Προγράμματος.
[Β2] ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ του Δήμου με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των παρατάξεων και των φορέων του Δήμου, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους δημότες να ελέγχουν που πηγαίνει και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ.

[Γ] ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Κοστολογημένο με σαφείς προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, σε 3 Άξονες :
[Γ1] ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ. Πρωταρχικής σημασίας θέματα (α) η καθαριότητα και το πράσινο (β) η ασφάλεια και η υγεία (γ) η ανάκτηση και απελευθέρωση του δημόσιου χώρου… Τα ανωτέρω είναι οι βάσεις, χωρίς τις οποίες, τα υπόλοιπα δεν έχουν νόημα…. Γιατί ποιο θα είναι το πραγματικό αποτέλεσμα μιας τουριστικής καμπάνιας αν δεν έχεις πχ δρόμους καθαρούς, πλατείες και πάρκα που δεν θα φοβάται να επισκεφθεί ένας τουρίστας;
[Γ2] ΕΡΓΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ. Μέσα από ένα σωστό προγραμματισμό και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα υλοποιείται βήμα-βήμα, βάσει εγκεκριμένων μελετών… για έργα ουσίας και όχι βιτρίνας… Στην αυτοδιοίκηση μετράει το απτό, το χειροπιαστό, και όχι οι μεγαλοστομίες, ο στόμφος. Σημασία δεν έχει τι λες, αλλά τι κάνεις.
[Γ3] ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΟΧΕΥΣΗΣ. Στήριξη και ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και απασχόλησης με έμφαση στον τουρισμό και τον τοπικό πρωτογενή τομέα.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Για να υλοποιηθούν τα ανωτέρω χρειάζεται μια αντίληψη ΣΥΝεννοήσεων, ΣΥΝεργασιών και ΣΥΝθεσης απόψεων… γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα και ιδεολογία.
ΟΜΩΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝ…
ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ευρύτητα σκέψης αν θέλουμε να περάσουμε από τον Δήμο που έχει μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης ανθρώπων, στον Δήμο που λειτουργεί με ΔΟΜΕΣ και ΚΑΝΟΝΕΣ για όλους. Και αυτό γιατί ο Δήμος δεν είναι μια γενική και αφηρημένη έννοια. Είναι οι άνθρωποί του. Και υπάρχει για τους δημότες και όχι το αντίστροφο.
ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ικανούς να διαχειριστούν τα δημοτικά δρώμενα με ζήλο, άοκνα, με πρόνοια και ευρηματικότητα.
ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ να τον ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ και όχι να τον ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ για άλλους στόχους και άλλα σχέδια. Ανθρώπους να τον υπηρετήσουν με αντάλλαγμα την υστεροφημία. Ανθρώπους τίμιους που να σέβονται το δημοτικό χρήμα και να μην το κατασπαταλούν.
ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, τον ΔΗΜΑΡΧΟ.

ΕΝΑΣ «ΚΟΥΚΟΣ» δεν φέρνει την άνοιξη !

************************

35 σχόλια:

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Δεν μπορεί κανείς λογικός δημότης να διαφωνήσει σε κάτι! Η δημοσίευση είναι τέλεια ! Θα τολμήσω να προσθέσω στις υποχρεώσεις των δημοτών να μην λογαριαζεται το πολιτικό κόστος αλλά πάντα το συμφέρον του Δήμου μας! Είμαι ένας ανήσυχος απλός δημότης

Ανώνυμος είπε...

Γυρνάτε πλευρό παιδιά, θα πιαστείτε! Τον ύπνο του δικαίου και οι δυο! Άντε βρε! χαριστικά θα σας πω ρομαντικούς. Νταξ ρε Τραχανά, ο Σκούφιας είναι χτεσινός, εσύ όμως πέρασες μια βόλτα. Χαμπάρ δεν κατάλαβες πως παίζεται το παιχνίδι ?

Ανώνυμος είπε...

Πραγματι πολυ σωστα και δικαια για να ειναι εφικτα.
Βεβαια παντα θελεις αυτο που δεν μπορει να εχεις.
Τελος παντων ο Γιαννης ειναι συνειδητα διαφορετικος
και ισως να βλεπει τον συντομοτερο δρομο προς τον
καλον, καγαθον δημο με Ευκλειδειο τροπο, δικαιωμα του.
Ενας κουκος ομως δεν φερνει την ανοιξη οπως τελειωνει το αρθρο,
και η παραδοχη αυτη δειχνει και το οριο της ονειρωξης.
Ειθε η θεα Αθηνα να ειναι ευνοικη μαζι σου?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Συνελθε φίλε μου ο σκούφιας δεν είναι χθεσινός ούτε εγώ αφελής.Διάβασε προσεκτικά ότι γράφω, η πρόταση είναι τέλεια θεωρία, δεν θα την ενστερνιστουν όλοι οι δημότες στην πράξη. Απλά είναι εφικτό να την δεχτούν το 50%+1 για να εφαρμοστεί στην πράξη από μια νέα δημοτική αρχή. Ο σκούφιας βάζει το πήχη ψηλά στο 100 ναι, αλλά αν βάλουμε στόχο το 100 θα πιάσουμε 70 ,αν στοχεύουμε 50 θα πιάσουμε 25 .Έχουν αλλάξει τα δεδομένα τώρα η νδ είναι σε κάθετη πτώση και ο Μητσοτάκης θα φύγει χειρότερα από τον αποστατη πατέρα του. Αυτό θα επιδράσει και στο συκιωτη που σήμερα ακουσον άκουσον διαφήμιζαν 4 λάμπες που έβαλαν στο αλιευτικό καταφύγιο, μπράβο σας και στο σύλλογο αλιεων αγκων που έχει γίνει φερεφωνο των αποτυχημένων. Οι δεξιοί δώσανε μια δεύτερη ευκαιρία το 19 αλλά τώρα βαρέθηκαν την κοροϊδία και κανείς δεν θέλει να βλέπει το τόπο του να ξεφτυλιζεται για χάρη του κόμματος του. Η κατηφόρα πρέπει να τελειώσει!

Ανώνυμος είπε...

Τραχανα αφου εφαγες στην μαπα την σοσιαλιστικη κλεπτοκρατια, αλλα πασοκ, [μαλλον εκανες και συ μαζι με τον Ανδρεα μερικες βολτες στα νησια με το κοτερο ¨Γκουαδαλαχαρα] περασες στην αποστασια δηλ στον Συριζα για να συνεχισεις τις βολτες΄μαζι με τον Αλεκση με το γιωτ Odyssey΄ της Παναγοπουλου.
Τωρα εμεις που δεν καναμε κρουαζιερες ηρθε η σειρα μας με τον Μητσο και τον Τακη.

Ανώνυμος είπε...

Ένα εξαίρετο κείμενο που δεν απευθύνεται σε δημότες που προτάσσουν την ιδεολογική και κομματική τους ταυτότητα. Ένα κείμενο που θα μπορούσε να είναι και διακήρυξη δημοτικής παράταξης. Μια πρόταση ρεαλιστική και όχι ουτοπική.
Αλλά υπάρχει ένα ερώτημα : Υπάρχουν δημότες να την υλοποιήσουν ?
Φίλε Γιάννη πολύ φοβάμαι πώς δεν υπάρχουν. Μακάρι να διαψευστώ.
ΠΡΩΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιάννη, ΕΣΥ προσπαθείς να αρμεξεις τα *πρόβατα*, για να γεμίσεις την καρδαρα με γάλα(ψηφοδέλτια) αλλά κάποιοι άλλοι π.χ ο Τραχανάς την χύνει, βρίζοντας τους νεοδημοκρατες, ενώ έχετε στόχο της δημοτικές εκλογες . Έτσι μην περιμένετε να πάρετε εκλογες.

Ανώνυμος είπε...

Μεσιέ Τραχανοβιτς απορώ πως δεν σε έχουν πάρει με τις πετρες οι Αγιοκωνσταντινιωτες. Είσαι τόσο χαμηλού επιπέδου που γίνεσαι επίτηδες εριστικός για να ασχοληθεί κάποιος μαζί σου. Αλλά είσαι τόσο ντουγανι που δεν θα ασχοληθουμε μαζί σου για να τρως τα σωθικά σου με την αμορφωσιά σου παραμυθατζομαρξιστη.

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Ο/Η Ανώνυμε 5:32 μ.μ., Ιανουαρίου 20, 2022
Η αρθρογραφία μου έχει στόχο να «τσιμπήσω» τους εφησυχασμένους συνδημότες μου, ξυπνώντας τους από το λήθαργό τους, για να κατανοήσουν ότι η υπάρχουσα δημοτική αρχή υπό τον κ. Συκιώτη, οδηγεί τον τόπο στην παρακμή και σε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση. Δεν ξέρω αν θα το καταφέρω…
Τον κ. Τραχανά δεν τον γνωρίζω ούτε κατ’ όψη. Το αν «βρίζει» τους ΝεοΔημοκράτες είναι δική του υπόθεση. Παρατηρώ, όμως, ότι και οι ΝεοΔημοκράτες τον «βρίζουν». Αυτή η ανταλλαγή «ύβρεων» γιατί να αφορά εμένα ?
Του αναγνωρίζω, όμως, ότι έχει το θάρρος να γράφει επώνυμα την άποψή του. Σε αντίθεση με σένα (όπως και το 99% των λοιπών σχολιαστών) που προτιμάτε την ανωνυμία. Δικαίωμά σας βέβαια η διατήρηση της ανωνυμίας αλλά… η ιστορία διδάσκει (για αυτό και διδάσκεται) ότι οι κοινωνίες πάνε μπροστά μόνο με πολίτες που επώνυμα καταθέτουν τις όποιες απόψεις τους.

Ανώνυμος είπε...

Monsieur Trachanovic ξεκίνησε παλι τα ψέματα η πλεμπα η συριζαϊκή; Πάλι υπόσχεστε λαγους με πετραχειλια; Πάλι θα καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ; Είστε για φυλακή! Θρασίμια. Της Αριστεράς και της Οπισθοδρόμησης.

Ανώνυμος είπε...

Ρώτησαν από την ΤV Σταρ Λαμίας τον Τραχανά πως πάει η τουριστική κίνηση στο ΑΚ.Αυτος τους είπε οτι δεν γνωριζει γιατί ασχολείται με την γενική σχετικότητα του Αϊνστάιν.-δηλ;
-Να,από το σπίτι μέχρι το μπαρ κάνω 5λεπτα και από το μπαρ μέχρι το σπίτι 2 ωρες

Ανώνυμος είπε...

Μπα σε καλό σου ρε Σκούφια μας τα έχεις κάνει τσουρέκια με την ανωνυμία. Γιατί ντε και καλά να ασπαστούμε την άποψη την δικιά σου περί επώνυμων σχολιασμών. Είσαι άκαμπτος και για αυτό δεν πας μπροστά. Νομίζεις ότι τα πράγματα πρέπει να γίνονται με τον δικό σου τρόπο ή έστω με τον τρόπο που εσύ θεωρείς σωστό.

Έχουν και οι υπόλοιποι άποψη που σχολιάζουν, και είναι η συντριπτική πολυψήφια που δεν θέλουν να γράψουν το όνομά τους, ενώ εσύ είσαι ένας και άλλος ένας ο Τραχανάς. Χαλάρωσε λοιπόν και κάνε την αυτοκριτική σου, γιατί έτσι κάνεις μόνο εχθρούς.

Ανώνυμος είπε...

Ξύπνα Σκούφια ήρθαν τα Ραφάλ.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Να ηρεμήσουμε λίγο. Που είδατε να βρίζω τους νεοδημοκρατες ? Απλά έγραψα ότι η νδ τώρα βρίσκεται σε πτώση και θα επηρεάσει και αυτό να πέσει ο συκιωτης, σε αντίθεση με το 19 που ήταν σε άνοδο και τον βοήθησε να ξαναεκλεγει. Ο συκιωτης και ο Μητσοτάκης μας αύξησαν τον λογαριασμό ηλεκτρ ρεύματος μην το ξεχνάμε! Δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω σε ανώνυμους που γράφουν νορμάλ ο καθένας για τους δικούς του λόγους κρύβει το όνομα του αλλά όπως λέει σωστά ο κ Σκούφιας οι κρυμμένες κοινωνίες δεν πάνε μπροστά και δεν μπορούν να απαιτούν, απλά απεχθάνομαι τους θρασυδειλους που βρίζουν ανώνυμα στην Ρωσία τους λένε ''τρουσι''!Δεν γνωριζόμαστε με τον σκούφια απλά είναι στο αίμα μου να υποστηρίζω έναν άγνωστο που προσπάθησε και προσπαθεί να ξυπνήσει την τοπικη κοινωνία μας που βαδίζει στο γκρεμό. Κάποιοι πληρωνανε 500 ευρώ να ακούσουν το γαπ ,εδώ έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε δωρεάν πως μπορεί να σωθεί ο τόπος μας. Θα σε δυσαρεστήσω φίλε μου, είμαι αντί- τσιγάρο και αλκοόλ.

ασκητης είπε...

Γειά χαρά.
Γιάννη Σκούφια, ξεκάθαρα πλέον μου (μας) δείχνεις ότι είσαι μία ψυχή πού θα μπορούσες να κάνεις τόν τόπο νά ξεφύγει από τήν κατηφόρα.
Μετά τόν κορυφαίο δήμαρχο, τόν κύριο Έξαρχο, πού ήταν όλη μέρα με ένα τετράδιο καί ένα μολύβι, γράφοντας συνεχώς τό μέλλον τού τόπου και όχι τό δικό του, φανερώθηκε κάποιος πού έχει τό τετράδιο.
Τό μολύβι είναι όλοι οι κάτοικοι τού δήμου.
Νομίζω ότι γνωρίζετε τι δύναμη έχει ο δήμαρχος στο πολίτευμα μας.
Συνήθως είναι αμαθής στο αντικείμενο καί καταλήγει υποκείμενο.
Η παρακμή τού Έλληνα κυριαρχεί.
Όχι ότι εκεί έξω,ο άνθρωπος συνολικά τά πάει καλύτερα..
Ο στόχος πλέον είναι μία ομάδα ανθρώπων νά μπούνε στην δημαρχεία καί νά μεγαλουργήσουν.
Πέρα από κόμματα.
Είναι εφικτό.
Όλοι θά είναι μαζί τούς.
Πεταχτε επιτέλους τά χρώματα τών κομμάτων!
Δεν έχουν δύναμη τά κόμματα,στα χωριά.
Δεν παρακαλάς τόν υπουργό, όταν είσαι οικονομικά ανεξάρτητος.
Ο δήμος μας μπορεί νά γίνει.
Σταματήστε νά σπαταλάτε τήν ενέργεια σάς στην βια!
Δεν ψάχνουμε τόν καλύτερο!!
Χρειαζόμαστε όλους τους κατοίκους.
Κάνετε κάτι επιτέλους ώστε νά είστε υπερήφανοι εσείς καί τά παιδιά σάς.
Αφού μπορείτε!!


Ανώνυμος είπε...

Διακρίνω ένα άτυπο αρραβώνιασμα μεταξύ Σκούφια και Τραχανά με κουμπάρο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αμφότεροι ο ένας πλέκει το εγκώμιο του άλλου και ετοιμάζονται για ραντεβού στα τυφλά μόνο που εδώ δεν είναι tinder και έχουν μπερδευτεί λίγο τα πράγματα. Επίσης δεν έχουμε καταλάβει στην σχέση αυτή ποιος θα κάνει κουμάντο. Μην γίνεστε τόσο γραφικοί γιατί καταντάει γελοίο. Λίγο σοβαρότητα δεν βλάπτει. Όχι τίποτα άλλο αλλά δεν θα σας παίρνει και κανένας στα σοβαρά έτσι όπως το πάτε.

Ανώνυμος είπε...

Να που και ο Σκουφιας αποδεικνύεται Μητσοτακικος θέλοντας να μας επιβάλει όπως κ ο ΠΘ μας το Great Reset του Klaus Schwab!
Όχι κυριε δεν θα ακολουθήσουμε στην κατηφόρα που θέλει να μας ρίξει η ΝΤΠ! Θα αντισταθούμε σθεναρά σε κάθε σας άρρωστη σκέψη.
Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια! Το τρίπτυχο που μας ενώνει απέναντι στους οδοστρωτήρες της ΝΤΠ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε μάγκες όταν γράφει ο Σκούφιας κάτι παθαίνετε ?
Γιατί σας πιάνει ταράκουλο και αρχίζετε την επίθεση με … μπεεεε και κοάσματα ?
Που τον είδες 6.20 τον αρραβώνα μεταξύ Σκούφια και Τραχανά ?
Που την είδες 7.04 τη κατηφόρα που θέλει να μας οδηγήσει ?
Ρε δεν πάτε καλά.
Φίλε Γιάννη, βάστα γερά ! Συγχαρητήρια !

Κριτων είπε...

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΓΚΙΛΩΣΗ=ΠΛΑΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ=
ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΑΘΡΗΣΜΑ.Αν υποθέσω ότι η επικεφαλιδα είναι σωστή,
τότε πως μεταφράζεται αυτό για τα Καμενα Βουρλα; (αφορά την πόλη ως κέντρο εξελίξεων όχι με την ρατσιστική έννοια)
Πρώτα οι ενδιαφερόμενοι δημότες περί του 'νταλαβεριζομένου' ζητηματος γύρω από την προσδωκόμενη απόκτηση της χρήσης της εξουσιας στα τοπικα , αν είναι σε θέση
να αυτοελεγχθουν βάσει του ιδεολογικού προτάγματος που πιστεύουν;
Αν ναι τότε θα διαπιστώσουν οι ίδιοι, ότι ανάλογα αυτού τα αποτελέσματα στην πολιτική οικονομία έχουν σαφέστατα αποτυπώματα(θετικά ή αρνητικά)βάσει της βιωμενης εμπειρίας.
Αν όχι τότε ας επιμένουν στην αποψη περί τελικού σκοπού με βάση τις αλλαγές σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού(αυτοδιοικητικοί εν προκειμένω)και όχι της ιδεολογιας η οποία τους συνοδεύει.
Ετσι μετά την ιδεολογική αγκιλωση έρχεται η πλάνη της πραγματικότητος που συνίσταται σε θεμελιώδη ζητήματα της πολιτικής οικονομίας στην χρήση του κοινου χρήματος.
Εξ αυτου δημιουργείται
ανοισοροποια στην τοποθέτηση,στην απόδοση και στο όφελος(για τους δημότες).
Κατάληξη όλων αυτων το μηδενικό άθροισμα το οποίο είναι εμφανές σε επίπεδο δομών αλλά και προσφερόμενων υπηρεσιών.
Τελικά η ιδεολογία(ανάλογα) είναι η αφετερια για μια πρώτη αξιολόγηση του προσώπου για τα αυτοδιοικητικά και άσχετα με την εκφορά μιας θετικής διακήρυξης αρχών η οποία κανένας δεν είναι σίγουρος ότι θα υλοποιηθεί.
Αν λοιπόν κάποιος είναι φιλελεύθερος και άλλος είναι σοσιαλοτιδηποτε
τότε περίπου ξέρουμε πως θα κινηθεί η πολιτική των οικονομικών στον δήμο(πάντα μέσω και του βιογραφικού).





Ανώνυμος είπε...

Πάλι ξέχασες να παάρεις τα χάπια σου,γιαννάκη.

Ανώνυμος είπε...

Γιαννακη (ΚΡΙΤΩΝ) σε αντιθεση με το κειμενο του Σκουφια που εχει αρχη-μεση-τελος και ειναι κατανοητο απο τον καθεναν, το σχολιο σου ειναι ενας αχταρμας λεξεων που δεν βγαινει κανενα συμπερασμα εκτος απο αυτο που κανει κρα-κρα και ειναι η εμμονη σου να ταυτιζεις τα δημοτικα πραγματα με τις πολιτικες ιδεολογιες.

Ανώνυμος είπε...

Κριτωνα απορω με το IQ σου. Ο Σκουφιας κανει μια προταση διακυβερνησης του δημου μας και πολύ σωστα εξηγει ότι μπορει να υλοποιηθει μονο απο μια ομαδα δημοτων που θα αφησουν στην ακρη την κομματικη τους ταυτοτητα, κλπ.
Γιατι διαφωνεις με αυτό ?
Γιατι εγω οσφραινομαι ενα κομπλεξ απεναντι στον επιστημονα Σκουφια ?

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΡΙΤΩΝΑ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ.
ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΚΟΥΦΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ.
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ? ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ?
ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ? ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ?
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΔΕΞΙΟΙ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΊ, ΚΟΚ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΟΠΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Κριτων ,ειμαι απο αυτους που μπορω να σε διαβαζω, ομως οι αντιδρασεις ειναι σωστες, διοτι ενω εχεις δικιο ως προς τις γενικες αιτιες των προβληματων, τις τοποθετεις σε τοπικο επιπεδο ετσι, που να δινεις συγχωροχάρτι στον Δημαρχο και την παρεα του.
Και οπως θα ελεγες και εσυ,αναθεωρησε τις αποψεις σου για τον Δημο σε επαρκή βαση.

Φιλος και μελος του Συλλόγου.

Kassandra είπε...

Αγαπητέ κύριε Σκούφια,
στο τόπο μας οι λέξεις που επικαλείστε : Συνεννόηση, Συνεργασία, Σύνθεση απόψεων, Διαφάνεια, Κανόνες, Έλεγχος, Λογοδοσία κλπ… δεν ευδοκιμούν.
Εδώ είναι ΚαμενοΒουρλιστάν… δεν είναι παίξε γέλασε.
Ποιος είσαι εσύ ο χωριάτης που θα μας υποδείξεις τι πρέπει να αλλάξουμε στο Δήμο μας ? Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με το καθεστώς Συκιώτη. Γιατί είμαστε ? Εγώ δεν ξέρω αλλά θα πω στο φίλο μου τον Κρίτωνα να σου απαριθμήσει τους λόγους. Αυτός ξέρει.
Εμείς, εδώ στο ΚαμενοΒουρλιστάν, έχουμε μόνο δικαιώματα και όταν ακούμε κάποιον, όπως εσένα, να μας μιλά και για τις υποχρεώσεις μας… βγάζουμε φλύκταινες.
Εμείς, εδώ στο ΚαμενοΒουρλιστάν, εδώ και χρόνια έχουμε απολέσει την ιδιότητα του πολίτη και κρατήσαμε αυτή του υπήκοου. Γι αυτό πρόσεξε πως εκφράζεσαι για τον ηγέτη μας.
Φιλάκια, η Kassandra

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 4.11 μμ και kassahdra.
Η συσχέτιση ιδεολογίας και κατά επέκταση ενασχόληση με τα δημοτικά είναι άσχετη με την σημερινή διοίκηση στον Δήμο.
Είναι φιλοσοφική δέχεται ανθρωποκεντρικά την διαφοροποιήση, σαφώς ομως ειναι φιλελεύθερη και δεν λειτουργεί ως αερόσακος για κανεναν.
Συνεπώς φίλε μέλος του Συλλόγου αν κάποιος εκλαμβάνει αρνητικά αυτό που γράφω τότε ή το απορρίπτει ή το λαμβάνει υπ όψιν και το προσαρμόζει στις επιδιώξεις του.
Η περίπτωση της πόλης των Καμενων Βουρλων έχει πράγματι κάποιες ιδιαιτερότητες.
Αυτές είναι η 'πολυεθνική' συνθεση των κατοίκων,ο κατακερματισμος των μικροσυμφεροντων,(ανάλογα της απόστασης από το παραλιακό μέτωπο),η εκτεταμένη χρησιμοποίηση του δημοσίου χώρου ο αθεμιτος ανταγωνισμός η ελάχιστη ενασχόληση με τα κοινά κλπ.
Δεν συμφωνώ με το υποτιμητικό χαρακτηρισμο του υπηκόου διότι υπάρχει και η ιθαγένεια πολύ καλά ριζωμένη(λόγω ορεινής προέλευσης).
Φυσικά όπως και σε όλον τον δήμο υπάρχει πάντοτε μεταβαλλομενη τάση για τα τοπικα (τα πάντα ρει).
Επίσης η αναφορά στο ρατσιστικό για τον χωριάτη(φυσικά ειρωνικά)έχει να κάνει με την ποιότητα και αν θέλετε και την κομματοποιηση και όχι
με την γεωγραφία του ατόμου.
Είθε η θέα Αθηνά να είναι ευνοϊκή
μαζί μας.

Κριτων


ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Καλησπερα σας, χρονια πολλα και καλη χρονια.
Για να παει μπροστα ενας δημος χρειαζετε κατα την γνωμη μου δυο βασικους αξονες
1. Νοικοκυρεμα των οικονομικων με αυξηση εσοδων και μειωση εξοδων
2.Οργανωση στη διοικηση και εκλεγεντες εναρετους, με οραμα και γνωση αυτοδιοικησης!!!
Καθε δημοτικη ενοτητα πρεπει να αναπτυξει τα συγκριτικα της πλεονεκτηματα.
Για να γινει ομως αυτο πρεπει οι δημοτες να ψηφιζουν τους αξιους και ικανους.
Ετσι θα παμε αρκετα βηματα μπροστα!!!

Ανώνυμος είπε...

πφος το παρον ο Δημος εχει γινει ερμαιο των λαμογιων και των κατωτερων .τωρα το πως ολοι αυτοι..που αποκαλουνται μαφια,εχουν εξασφαλισει την ασυλια των αρχων...αστυνομια,εφορια, δικαιοσύνη,περιφερεια και αλλων υπηρεσιων ΑΥΤΟ πρεπει να μας προβληματιζει...ειναι η διαφθορα που μας αποδιδεται ως κρατος μιας και κατεχουμε απο τις πρωτες θεσεις στον καταλογο των κρατων στη διεθνη κλιμακα..ποια βολιβια ποια Ιταλια του παλε ποτε Μορο...εμεις τους θρεφουμε ειτε απο φόβο ειτε απο μικροσυμφερον.
φατε τωρα στη μαπα τους καραμανωλοαντυποκριτδοβομπατσογιαννεισκεπαρνσκους και ολα τα επικινδυνα βλητα που φυτρωνουν και καλη μας ορεξη.εινσι οντως οι ιδιοφυιες της περιοχης που διαγουν ηθικοτατο βιο...

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι κατάντια είναι αυτή ο κάθε χασικλης να έχει άποψη για την ηθική!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σκούφια,
κάποτε ο έξυπνος υποψήφιος δήμαρχος ήταν εκείνος που κατάφερνε να κερδίσει τους νουνεχείς δημότες, αυτούς που ήταν ασκημένοι στη σκέψη και στην οξυδερκή ερμηνεία των γεγονότων, αυτούς δηλαδή που είχαν ένα πνευματικό υπόβαθρο, ήταν προσηλωμένοι σε μια ιδεολογία και επηρέαζαν ευθέως και το υπόλοιπο εκλογικό σώμα.
Δυστυχώς σήμερα «έξυπνος» υποψήφιος δήμαρχος είναι αυτός που καταλαβαίνει ότι το ποσοστό των σκεπτόμενων είναι εκλογικά ασήμαντο. Είναι αυτός που ξέρει ότι η στρατηγική του λαϊκισμού αποδεσμεύει τις μάζες από την ιδεολογία ώστε να ψηφίζουν με περισσή μικρόνοια “γιατί έτσι γουστάρουν”. (μικρόνοια = χαζομάρα και στενομυαλιά )
Έτσι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση η πολιτική χάθηκε από τότε που υποτάχτηκε στη λογική να κερδίσουμε ή και να αγοράσουμε τον ψηφοφόρο με τα ίδια τεχνάσματα που κερδίζεις τον αγοραστή… μιας οδοντόκρεμας.
Αξιέπαινη η προσπάθειά σου να αφυπνίσεις τους συνδημότες σου, αλλά δεν νομίζω ότι θα το καταφέρεις, αν κρίνω από τις αντιδράσεις (σχόλια).
Πάντως, για την προσπάθειά σου και μόνο, σου αξίζουν συγχαρητήρια.
ΑΧΠ

Ανώνυμος είπε...

11.53 το ακουσαμε κι αυτο τωρα στα γεραματα...συνηθως παντως οι χασικληδες και οι κοκακιες και η πρεζες οντως σε περιοδους διαφθορας εχουν την τιμητικη τους..αν προσθεσεις και τους μεθυστακες τοτε ολοκληρωνεται το παζλ...εαν δεν εχεις επιχειρηματα τοτε σιγουρα θα προταξεις αυτα που ξερεις καλυτερα...και αυτα που αρεσκεσαι να επιδιδεσαι...

Ανώνυμος είπε...

Μήνυμα Δημάρχου Καμένων Βούρλων Συκιώτη Ιωάννη για την Απογραφή:
" Απογραφόμαστε στον τόπο που ζούμε. Όλοι μετράμε "
«Απευθύνω έκκληση στους δημότες και κατοίκους του Δήμου Καμένων Βούρλων να συμμετάσχουν όλοι στην Απογραφή που διενεργεί η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) και να απογραφούν στον τόπο που ζουν.
Η άρνηση απογραφής ή η απογραφή σε άλλο τόπο, σημαίνει εικονική καταγραφή του πραγματικού πληθυσμού του Δήμου μας.

Απο την ιστοσελιδα του Δημου ΧΘΕΣ, παρόλο που αργησαν πρεπει να απογραφουμε στο τοπο μας , ιδιαιτερα οι εγγεγραμμενοι στον Δημο μας, αλλα και οσοι κατοικουν εστω και εποχιακα..
Αλλοι Δημοι εχουν την καμπανια τους εδω και μηνες, Εμεις εδω ΧΘΕΣ.
Το αφηνω ασχολιαστο.

Ανώνυμος είπε...

Καμία απογραφή δεν πρέπει να γίνει υπό το κράτος εξαναγκασμού.
Εγώ θέλω να βοηθήσω την Ανω Ραχούλα για λόγους συναισθηματικους και όχι τα Καμενα βουρλα που μένω.
Έτσι θα βοηθήσω την χρηματοδότηση της που είναι το μόνο που της μένει.Αφηστε λοιπόν τα ψεύτικα περί υποχρέωσης ,πληρώνω και έχω το φωτισμό και το δρόμο δεν μου τα χαρίζει κανένα αυτοδιοικητικό αρπακτικό

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ "ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ" ΤΗΣ ΑΝΩ ΡΑΧΟΥΛΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

-Ελα αρχηγε , Μπάνος εδω.
-Επ,προσεξε, προς το παρον Γιαννης με ενα νι.
-Καλα,, αλλα εδω στο δημο εχουμε προβλημα.
-Ελα μωρε, καθε προβλημα εχει και τη λυση,αμα ομως τη βρεις πες τη και σε μενα????