27 Ιανουαρίου 2022

ΟΧΙ στα ασήκωτα χαράτσια του Τέλους Ταφής Απορριμμάτων και της Περιβαλλοντικής Εισφοράς

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Από το 2012 είχε θεσμοθετηθεί το «τέλος ταφής» των απορριμμάτων που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, το αντικατέστησε με την «περιβαλλοντική εισφορά», αλλά δεν το κατήργησε. Η ΝΔ το επανάφερε, με εγκύκλιό της, από 1/1/2022, ακολουθώντας τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία δήθεν του περιβάλλοντος. Έτσι, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας (ΦοΔΣΑ Α.Ε.) συνεδρίασε και αποφάσισε να εντάξει στο κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων το «πράσινο» Τέλος Ταφής που, κλιμακωτά, θα «κλειδώσει», το 2027, στα 55 ευρώ τον τόνο. Στην ίδια εγκύκλιο προβλέπεται και η έναρξη είσπραξης της «περιβαλλοντικής εισφοράς» που είχε ανασταλεί για το 2020 και 2021. Ξεκινά από τα 20 ευρώ με προοπτική κλιμάκωσης στα 35 ευρώ ανά τόνο.

Επιβάλλουν ασήκωτα χαράτσια σε πολύ δύσκολους καιρούς. Μαζί με τα υπόλοιπα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας συνθέτουν μια μεγάλη φοροληστεία του λαϊκού νοικοκυριού ώστε να τροφοδοτείται ο κρατικός προϋπολογισμός(Πράσινο Ταμείο, Εθνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης) και, μέσω αυτού, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ντόπιων και ξένων, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να νέμονται την επεξεργασία των απορριμμάτων.

Δεν πρόκειται για λάθη, αστοχίες ή ανικανότητα των εκάστοτε κυβερνώντων, αλλά για συνειδητή πολιτική επιλογή και προσπάθεια παράδοσης του χρυσοφόρου τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων στους ιδιώτες «επενδυτές». Μερίδιο ευθύνης σε αυτό φέρουν όλοι όσοι ασπάζονται τη λογική του «πληρώνω όσο πετάω».

Διευκρινίζουμε ότι, στην πραγματικότητα, δεν επιβαρύνονται ούτε πληρώνουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, αλλά ο ελληνικός λαός. Αυτός καλείται κάθε φορά να πληρώσει «τα σπασμένα» της κεφαλαιοκρατίας και κατά την ανάκαμψη της κερδοφορίας της και κατά τις κρίσεις της.

Συνολική λύση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων υπάρχει: Η διαχείριση των απορριμμάτων θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία του λαού, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα. Με ολοκληρωμένο επιστημονικό σχεδιασμό, πανελλαδικό και κατά περιφέρεια, με συγκεκριμένα κριτήρια καταλληλότητας και επιλογής, με προώθηση μιας ουσιαστικής ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, με ολοκληρωμένη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων, με σύγχρονες υποδομές, αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού που υπάρχει στη χώρα.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες να γίνει αυτό. Εμπόδιο μπαίνει το κυνήγι του κέρδους το οποίο αποτελεί το «καύσιμο» στον τρόπο παραγωγής της σύγχρονης εκμεταλλευτικής κοινωνίας.

Τα κονδύλια που απαιτούνται για μια φιλολαϊκή διαχείριση των αποβλήτων θα πρέπει να καλύπτονται από κεντρικούς δημόσιους πόρους οι οποίοι θα τροφοδοτούνται από την φορολόγηση της ολιγαρχίας του πλούτου, με προοπτική την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών της καθαριότητας.

Με το παραπάνω σκεπτικό, αναδεικνύεται σήμερα η ανάγκη τα όργανα της Τοπικής, αλλά και της Περιφερειακής Διοίκησης, να απαντήσουν αγωνιστικά απέναντι στη νέα φοροεπιδρομή.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καμένων Βούρλων απαιτεί από την κυβέρνηση:
Να καταργηθούν άμεσα τα χαράτσια του “τέλους ταφής” και της “περιβαλλοντικής εισφοράς”, καθώς και όσα φορτώνονται στη λαϊκή κατανάλωση.
Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων – ΟΧΙ στις ΣΔΙΤ, συμπράξεις και παραχωρήσεις.
Να διασφαλιστούν όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της ανακύκλωσης χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Δηλώνουμε ότι, ως Δ.Σ. Κ. Βούρλων, θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο για να προστατέψουμε τους δημότες μας, θα τους καλέσουμε σε κινητοποιήσεις, μαζί με τους υπόλοιπους δήμους της Φθιώτιδας και της Στερεάς.

Καμένα Βούρλα 26 01 2022

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΞΕΦΤΙΛΑ του … ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΑΜΙΕΣΑΙ, έγινε και τραγούδι… έτσι για να κλαίμε την μοίρα μας, για την κυβέρνηση που ψήφισε μια μερίδα ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ…
Και μα την αλήθεια, δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω από οργή…
Γεγονός είναι πως οι στίχοι είναι άπαιχτοι… και τα χάλια μας ως λαού, δεν έχουν όρια και τελειωμό…
Ακούστε το στο
https://www.ksipnistere.com/2022/01/blog-post_842.html

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Βλέπεις φίλε μου γιατί χρειάζεται ο κάθε αγτσιδης και ο κάθε βερεμης να μας θυμίζει πως μίκρυνε η Ελλάδα το 22 και έγινε ψωροκωσταινα? Βάζεις δίπλα στο όνομα του τρισμεγιστου Βενιζέλου το όνομα του καταραμένου γουναρη και αυτό είναι έσχατη ιεροσυλία! Ο Βενιζέλος έζησε 36 χρόνια στον 18ο αιώνα που ανδρωθηκε και σπούδασε και 36 χρόνια στον 19ο αιώνα που έκανε την μέγιστη προσφορά στην Ελλάδα! ------Καλα τα λέει το κκε για τα σκουπίδια αλλά είναι λίγο αργά 2022 . Η ανακύκλωση υπάρχει εδώ από το 2008 και δεν της δόθηκε η απαιτούμενη σημασία που έπρεπε τόσα χρόνια, όλοι σχεδόν τη έβλεπαν σα χόμπι ενώ είναι η μεγαλύτερη δράση για εξοικονόμηση χρημάτων και σεβασμού στο περιβάλλον. Κάνουμε σκουπίδια αλόγιστα και δεν μας νοιάζει που θα ταφουν αρκεί μακριά από την πόρτα μας! Τώρα τα ψέματα τελείωσαν οι χυτα γέμισαν και το χαράτσι έφθασε! Όλοι εσείς του κκε που γράψατε την επιστολή κάνετε αυστηρά ανακύκλωση σπίτι σας, κομποστοποιηση οργανικών, λάμπες λεντ, ηλιακό θερμοσίφωνα, θέρμανση με βιομάζα, φωτοβολταϊκά, ποδήλατο κλπ? Οι πολιτικοί πρέπει να δίνουν το παράδειγμα με πράξεις όχι μόνο λόγια!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά για κανα πρόβλημα σημερινό λύση θα μας πείτε; Εδώ ψοφάει η κότα για καλαμπόκι και δεν έχουμε να φάμε και εσείς κάνετε κόντρα ιστορικών γνώσεων! Αφήστε τα αυτά περάσανε, κανα μεροκάματο να κάνουμε γιατί βρομάει το χνώτο μας από την πείνα

Ανώνυμος είπε...

Η πτώχευση είναι παρούσα και αφορά την κρατική διαχείριση .
Ο ιδιωτικός τομέας δεν πτώχευσε αλλά οι φόροι τον γονάτισαν.
Έρχεται τσουνάμι ανεργίας και κλεισίματος καταστημάτων
Ούτε τα επισιτιστικά επαγγέλματα θα δώσουν την λύση στην ανεργία με τους ντελιβεραδες και τους ρεπαντζιδες γιατι και αυτά κινούνται αναλογως
Οι επενδυτές αν εξαιρέσεις τα νησιά με τις τουριστικές(εξαμήνου)
επιχειρήσεις δεν υπάρχουν.
Το Κέρδος του επιχειρείν είναι υπέρ φορολογημενο και κυρίως κατακριτέο.
Η παγκόσμια κατάταξη δυτικών χωρών φορολογικής αποδοσης δείχνει ότι στην Ελλάδα ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομεα
πρέπει να δουλέψει τις πρώτες 180 ημέρες(εξαμηνο)για το κράτος( για πάσης φύσεως φόροι)και μετά τις υπόλοιπες 185 ημέρες για τον βιοπορισμό του.
Αν λοιπόν είναι έτσι τότε για ποια ελπίδα και για ποια κοινωνική συνοχή μιλάμε μεταξυ των 'Ειλώτων' του ιδιωτικού τομέα με τους
'Σπαρτιατες'(την αριστεροδεξια νομενκλατούρα της μονιμότητας,έστω και αν σιτιζονται με τον..μέλανα ζωμό
( μισθοί και συντάξεις).
Αυτό λέγεται υπαρκτός σοσιαλισμός με επικάλυψη δημοκρατίας.
Όσο για την λαϊκή δεξιά του Μητσοτάκη την απάντηση την έδωσε ο βουλευτής Μαρκόπουλος
-"Άραγε μήπως θα έπρεπε να κρατικοποιηθεί η Αττική οδός και να προσληφθούν δημόσιοι υπαλληλοι (που ως γνωστόν υπεραποδιδουν οταν δεν έχουν αργίες ή δεν απεργούν
?).Εμπρός λοιπόν κ. Τραχανά και οι λοιποί συνοδοιπόροι για περισσότερο κολεκτιβισμο και ευσπλαχνία για τους ανέργους ..είστε ειδικοί άλλωστε στο κρατισμό.

Φιλελεύθερος με ή όχι το πρόθεμα -Νεο-.

CITIZEN είπε...

@@ 10.33 καλό το παραμύθι σου αλλά δεν έχει δράκο…
Πρώτον, το 2008 που όλες οι ιδιωτικές τράπεζες του δυτικού κόσμου λόγω κακής διαχείρισης (Subprime δάνεια) βρέθηκαν στο χείλος της χρεοκοπίας, τα Κράτη δανείστηκαν (αύξησαν τα χρέη τους) για να τις σώσουν, δηλ. τα πριν το 2008 κέρδη δικά τους αλλά οι ζημιές μετά το 2008 στις πλάτες του φορολογούμενου πολίτη.
Δεύτερον, το τσουνάμι ανεργίας και το κλείσιμο των επιχειρήσεων (ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα) προέρχεται από το επικρατούν στο δυτικό κόσμο νεοφιλελεύθερο δόγμα του ανταγωνισμού που παραθέτει στατιστικές και νούμερα και κρύβει ανθρώπους και ανθρώπινες αξίες. Ο ανταγωνισμός, από οικονομικός όρος «δυνατότητα μιας οικονομίας να παρέχει στον πληθυσμό της υψηλό και διαρκώς καλύτερο βιοτικό επίπεδο και υψηλούς ρυθμούς απασχόλησης σε μόνιμη βάση», έγινε «αγώνας μεταξύ αντιπάλων με ίδιες ή παραπλήσιες επιδιώξεις και με σκοπό την επικράτηση του ενός δηλ. φά’ τους πριν σε φάνε – get them before they get you». Η στατιστική, όμως, είναι σαν τη μίνι φούστα, αποκαλύπτει πολλά αλλά κρύβει την… ουσία. Μέσα από τις στατιστικές της παραγωγικότητας και του ανταγωνισμού ωρύονται ψυχές, οδύρονται άστεγοι, κραυγάζει η πείνα και η εξαθλίωση των ανθρώπων, ενώ οι μεγαλο-κεφαλαιούχοι αγωνίζονται τον «αγώνα τον καλόν» της μεγιστοποίησης με κάθε τρόπο – νόμιμο, άνομο, νομότυπο – της κερδοφορίας τους.
Τρίτον, στην Ελλάδα ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα δεν αμείβεται όπως πρέπει και αυτό δικαιολογείται από τους υποστηρικτές του νεοφιλελεύθερου δόγματος ως προσπάθεια τόνωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Και αυτό δεν λέγεται υπαρκτός σοσιαλισμός αλλά υπαρκτός καπιταλισμός.
Τέλος, αυτές οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές θα «τιμωρηθούν» απο τον επερχόμενο στασιμοπληθωρισμό και θα αναθεωρηθούν. Έτσι, πάντα συμβαίνει. Τα οικονομικά δόγματα είναι σαν την μόδα. Έρχονται και παρέρχονται.
Φιλελεύθερος (σκέτο)

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να διαβάζω την κάθε μαλακία του κάθε άσχετου όπως αυτές του 10.33. ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ CITIZEN που έβαλες τα πράγματα στη σωστή τους βάση.

Ανώνυμος είπε...

Οι ανθρωποι εμπιστευονται παντα στην απερισκεπτη ελπιδα εκεινο που επιθυμουν
και αποκλειουν παντοτε με αυθαιρετο συλλογισμο αυτο που δεν τους αρεσει.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φίλε πριν 102 χρόνια οι Έλληνες με το φτωχό τότε μυαλό τους φέραν με τη ψήφο τους κάποιους ανίκανους προδότες να μικρυνουν την Ελλάδα το 22. Το 2019 οι Έλληνες που ήξεραν έφεραν ξανά στην εξουσία αυτούς που την κατέστρεψαν το 2009 .Η ιστορία μας διδάσκει τα λάθη μας. Τώρα είναι αργά ή φτώχεια ήρθε και θα τη φάμε στη μάπα. Λύσεις εύκολες δεν υπάρχουν άμεσα απλά πρέπει να τσακιστει και να φύγει ο Μητσοτάκης πρώτα. Μαζί με αυτήν την ανίκανη δημαρχία. -----10.33 πάλι ο σταλιν σου φταίει και ο τσεγκεβαρα με τον Φιντέλ για τα χάλια που έχει η Ελλάδα το 2022 ? Έλεος μας έχετε κουράσει με τις κολλεκτιβες και τις ανοησίες σας. Κάνε την αυτοκριτική σου όπως την έκανα εγώ για το δρόμο στον Άγιο και για την δουρου ! Η Ελλάδα έχει λίγους αληθινούς επιχειρηματίες και πολλά ΛΑΜΟΓΙΑ σαν της Αττικής οδού που λυπηθηκαν 100 χιλιάδες ευρώ για μηχανήματα αποχιονισμου και έπαιξαν στα ζάρια τις ζωές ανθρώπων που τους δίνουν διόδια κάθε μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Προς 12.13μμ.
Εκεινο που εσυ [και οι αλλοι σοσιαλοτιδηποτε] δεν μπορεις να καταλαβεις ειναι οτι ο Καναδας- ΗΠΑ [ενα κρατος δυο διοικησεις] ειναι η μητρα του αγγλοσαξωνικου καπιταλισμου μαζι με την αυστραλια και την Ν. Ζηλανδια.

Αυτο δημιουργει πλουτο και οικονομικη ισχυ παραληλα δημιουργει νομικο Δικιο[σταθερο].

Αυτο παλι δημιουργει διακριση εξουσιων αρα και δικλειδες ασφαλειας για την ευρυθμη λειτουργια της δημοκρατιας σε σχεση με την ισοτητα των ευκαιριων[εκει οφειλεται η τελικη ροη μεταναστων προς τις χωρες αυτες].

Ετσι μια διαμαρτυρια φορτηγατζιδων στον Καναδα ειναι δικαιωμα, εδω μεταπιπτει σε κατι αδιανοητο,οχι για την αδεια πραγματοποιησης της διαματρτυριας, αλλα στην ελλειψη συμπαραστασης των αλλων κοινωνικων εταιρων[κατι ξερουν για αυτο καποιοι δημοτες, βλεπε: προβατα ] που ενδεχομενα εινα ποιο κοντα στο κρατικο ελληνικο συστημα.

Ετσι γινεται πολυδιασπαση των πολιτων σε ενα σοβαρο ζητημα[πχ Πρεσπες κ.ο.κ].

Τελικα η πραγματικοτητα δεν διδασκει τους ελληνες αλλα αναλογως τους ιδεολογικοποιει
συμφωνα με τα μικροσυμφεροντα ως δικαιολογηση και οχι ως αυτοκριτικη.

Αυτο το εκμεταλευεται το κομματικο συστημα του λεγομενου συνταγματικου τοξου και δημιουργει θυλακες σε επιπεδο λαου, αυθαιρετης ερμηνειας για το τι φταιει, με στοχο την ενισχυση της νομιμοποιητικης βασης του πελατειασμου.

Ετσι καποιος θα στραφει εναντιον της Αττικης Οδου ως αναλγητη ιδιωτικη εταιρια, διοτι μεσα
στα 20 χρονια ευρρυθμης λειτουργιας στην χρηση και συντηρηση του δρομου, εγινε αστοχια [οχι μονο απο την ιδια].

Ενας αλλος θα καταργηση το μαθημα της Στατιστικης στην οικονομικη επιστημη,δηλ εκει που στηριζεται ο προγραμματισμος της εφοδιαστικης αλυσιδας παγκοσμιως,εκτος ισως της Β. Κορεας του Κιμ,διοτι δεν ειναι εκει [λεει] η ουσια αλλα στα θελω των δικαιωματιστων.

Αλλος πιστευει χωρις να ερευνα, οτι το κακο μνημονιο χρεωκοπησε την ελλαδα , αντιστρεφοντας το αιτιο με το αιτιατο.

Τελικα η πιστη στην θρησκεια ειναι εξηγησιμη , βασιζεται στον φοβο
για το Επεκεινα και ειναι οντως ισχυρο συναισθημα, στην πολιτικη οικονομια
τι γινεται που δεν υπαρχει μεταφυσικη.

Κριτων





























Ανώνυμος είπε...

Ο δημος τα παει καλα Ναι η Οχι στο θεμα σκουπιδιων και ανακυκλωσης ; αυτο δεν ειναι το βασικο ερωτημα ; ο Δημος βαζει πιλλα δημοτικα τελη για αυτο που κανει ;

Ανώνυμος είπε...

Κρίτων καλημέρα,μια υποθετική ερώτηση, αν γίνει αλλαγή
στον δήμο στις επόμενες εκλογες και είσαι εσύ αυτός,ο Δήμος θα πάει χειρότερα ή καλύτερα με βάση αυτά τα σωστά που μας λες;

Ανώνυμος είπε...

Δεν απαντω σε υποθετικες ερωτησεις ποτε

Ανώνυμος είπε...

Θέμα: Ενημέρωση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις για το πρώτο εξάμηνο του έτους 2022
Ημερομηνία: Fri, 21 Jan 2022

Αξιότιμες/οι – Κυρίες/οι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που μέχρι τώρα δεδομένα θα πραγματοποιηθούν και θα συμμετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με φυσική παρουσία, στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού:

1. (TTR) ROMANIAN INTERNATIONAL TOURISM FAIR ROMEXPO, Βουκουρέστι 24-27/2/2022 http://www.targuldeturism.ro/ro/
2. FERIENMESSE WIEN, Βιέννη 17-20/3/22 https://www.ferien-messe.at/en-gb.html
3. SALON DES VACANCES, Βρυξέλλες 24-27/3/22 https://www.salondesvacances.eu/
4. ΙΜΤΜ, Τελ Αβίβ 29 & 30/3/22 https://www.imtm-telaviv.com/

Όπως ήδη γνωρίζετε, στο περίπτερο της Περιφέρειας όλοι οι φορείς μπορούν να παρευρίσκονται και να προβάλουν την περιοχή και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα ή υπηρεσίες τους.
Στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάδειξη της Στερεάς Ελλάδας σε βασικό τουριστικό προορισμό καθώς επίσης και η αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας.
Η Περιφέρεια αναλαμβάνει το κόστος του περιπτέρου και τη μεταφορά του έντυπου τουριστικού υλικού που θα παραδοθεί από τους φορείς.
Για την έκθεση της Ρουμανίας μπορείτε να αποστείλετε υλικό και δηλώσεις συμμετοχής έως 8/2/22 και για τις υπόλοιπες εκθέσεις έως και 1/3/22 στις διευθύνσεις:
Υψηλάντη 1 Λαμία Τ.Κ. 35131, τηλεφ: 22313 – 51216/ Δ/νση Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου & Τουρισμού, Υπόψη κα Μόσχου ή Λ. Χαϊνά 93 Χαλκίδα Τ.Κ 34100, τηλ:2221353591, Γραφείο 321, Υπόψη κα Λιάσκου.
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το ωράριο λειτουργίας της κάθε έκθεσης καθώς και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες όπως αναφέρονται παραπάνω.
Επιπλέον για οποιαδήποτε αλλαγή λόγω υγειονομικών δεδομένων, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Με εκτίμηση
Ηλίας Γ. Μπουρμάς










Ανώνυμος είπε...

Το μεγαλύτερο λάθος του δημάρχου είναι ότι δεν μπορεί να αξιολογήσει συνεργάτες.
Αυτό αποδεικνύεται αμέσως μόλις αλλάζει κάποιον.Βεβαια δεν περιμένει κανείς ο κάθε φευγάτος να έχει συμπεριφορά όπως της Μπητα,αλλά και τέτοια σουργελοποιηση..δεν υπάρχει.Τυφλα νάχει ο ..Κύρτσος?

Ανώνυμος είπε...

Η αναρχία είναι λέξη που στα τοπικά κοινά σηματοδοτεί την έλλειψη συνεννόησης,την επικάλυψη αρμοδιοτήτων την ασάφεια και γενικά
την μη παραγωγικότητα.
Βέβαια σε μια κρατική δομή όπως ο Δήμος δεν υφίσταται αναρχία διότι υπάρχει νομοκανονιστικο
πλαισιο και γραφειοκρατική δομή που 'οδηγει σε ραγες' την όποια απόφαση των αυτοδιοικητικών.
Άρα μένει να δούμε αν η απόφαση αυτή καθ' εαυτη είναι άναρχη η όχι.
Η κάθε διοίκηση ανάλογα την κατάρτιση την ψυχολογία και το συμφέρον(αυτοπροστατευτικα)πράττει.
Εκεί εντοπίζεται η αναρχία,λ.χ.κανονισμος ύδρευσης και εφαρμογή του ή η έγκαιρη συννενόηση της διοικησης καθε Παρασκευή(Μιτινγκ)κλπ.
Όποιος λοιπόν νομίζει ότι τα δημοτικά είναι μια υπόθεση εκλογικής διαδικασίας και μόνο, αυτοαπαταται.
Έτσι κ. τραχανά δεν μπορούμε να μιλάμε για λιβανατεικα γιουρούσια,αλλά για συγκροτημένες πολιτικές.
Το πρόβλημα είναι αρχικής αιτιολογίας και είναι η άναρχη ψήφος των δημοτών.

Ανώνυμος είπε...

Νέα είδηση ,ο Αγαπουλας,συμφώνησε με τον δήμαρχο να είναι αυτός ο νέος υποψήφιος?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φιλε 10,30 ποιος μιλαει για γιουρουσια και αναρχια ?Δες ξανα την προταση σκουφια που ειπα οτι ειναι τελεια ,αυτη ειναι μια συγκροτημενη πολιτικη προταση ! Δες στο διαυγεια τα ιδια παντελακη μου και παντελη μου, παλι προστιμα 3000 για εκπροθεσμη πληρωμη εφορια και ικα ! Το κρατος βαζει κανονες στο πως ενας δημος θα κανει αυτο που θελει =αυτοδιοικηση ,δε σου λεει τι να κανεις για να φτιαξεις τις ζωες των δημοτων ,μονο σε εκτακτα γεγονοτα σε περιοριζει !

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Με τις εκλογες θα αλλαξει ενα κατεστημενο 9 ετων ανικανοτητας

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει λογική πρόταση για την τοπικη πολιτικη σε περιβάλλον ανελεύθερο οικονομικά και κατά επέκταση και ατομικα .
Απλά κάθε πρόταση έχει την ιδιότητα όταν διαφέρει από την προηγούμενη να είναι φρέσκια μέχρι να κακοφορμισει π.χ. το κράτος οδηγούσε ετησιως στον θάνατο μια κωμόπολη? Με τα τροχαία ατυχηματα επειδή δεν έφτιαχνε την ΝΕΟ επί χρόνια(μπάρες κλπ),διότι ήθελε για 10000 διορισμένους κομματικά στην Ολυμπιακη να υπερχρεωνεται με εκατομμύρια,ενώ θα μπορούσε τα χρήματα αυτά να πάνε στους δρόμους και η Ολυμπιακή να ήταν από τότε σε ιδιώτη.
Θα μπορούσα να συμφωνήσω σε μια νεα δημοτικη προταση όταν αυτη σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων.
Πώς θα συμβεί αυτό όταν
Ο Δήμος -εκτός των τελών-
ολα τα άλλα είναι μεταφερόμενα χρήματα κυρίως από απρόσοδη φορολογια
άλλων περιοχων στην περιοχής μας.
Που βρίσκεται το σωστό και δικιο σε όλο αυτό το νταλαβερι.
Άρα διαβιουμε εν τη Ιερουσαλημ 'ποιωντας την Νίσαν' ηθικολογοντας ομως επί του μερικού( τα πρεπει) και όχι του συνολικού( χρήματα υπάρχουν,αραγε).
Ετσι κ. Τραχανά είτε παραμένεις αριστερος , -τα παίρνουμε από τους έχοντες και κατέχοντες-και πορεύεσαι μέχρι να τελειώσουν, ή γίνεσαι συνετός φιλελευθερος , -πρώτα πρέπει να τα παράγουμε και μετά να τα ξοδεύουμε(εν προκειμένω στον Δήμο για εργα)-.

CITIZEN είπε...

@ 7.51 φιλελευθερος ειναι αυτος που πιστευει στον παραγοντα ανθρωπο. Ξεκολλα. Κουρασες με τις αναφορες σου στο κρατος. Ο Δημος εΙναι ενας οργανισμος του δημοσιου, και μονο ανθρωποι μπορουν να αλλαξουν την κατιουσα πορεια του. Και η μονη προταση, μεχρι στιγμης, ειναι του συνδημοτη μας κ. Σκουφια. Ολοι οι αλλοι, όπως εσυ, απλα σχολιαζεται. Συνιστω να την ξαναδιαβασετε.
Αν σε ποναει ο Δημος, και αφου δηλωνεις φιλελευθερος πολιτης, γραψε μια ολοκληρωμενη προταση, σαν του Σκουφια. Μπορεις ? Ιδου η Ροδος.
Το ιδιο ισχυει και για τον αλλον εμμονικο με τον φιλελευθερισμο, τον Κριτωνα.

Ανώνυμος είπε...

Έκθεση ιδεών γράφουν μόνο τα παιδιά στα σχολεία.

Ανώνυμος είπε...

CITIZEN κόφτο, με τους ανθρωπισμους, εσύ δεν είσαι που αποκαλεις πρόβατα τους αντίθετους,ωραιο ανθρωπισμό υπηρετεις?

Ανώνυμος είπε...

Εσύ κ. Τραχανά συμφωνείς με τον CITIZEN,περί προβατοειδή;Μήπως πρέπει να τα μαντρωσουμε σε κανενα δογματικο 'Μεντρεσέ' όπου να γίνεται καθοδήγηση για την ιδεολογική καθαροτητα κατά του ταξικού εχθρού
που εκφράζει η μπουρζουαζία των κεφαλαιοκρατων τυπου Σωσωνη?

Ανώνυμος είπε...

Το εργοστάσιο της Πεσινέ ή δεν θα απολύσει κανέναν ή θα κλείσει για ολους δηλ όλοι μαζικά στην πείνα..αυτό λέγεται ανθρωπισμός ή αλλιώς παραγωγική αριστερή πολιτική.

CITIZEN είπε...

Ποτε αποκαλεσα πρόβατα τους αντίθετους ? Που κολαει το εργοστασιο της Πεσινε με μενα ? Ποτε μιλησα εγω για αριστερη πολιτικη ?
Βρε δεν πατε καθολου καλα. Πρεπει να δωθει ο εγκεφαλος σας στην επιστημη, να μαθουμε αν υπαρχει ιχνος ή εστω μια υπονοια εγκεφαλικης δραστηριοτητας.

Ανώνυμος είπε...

Καλά δε σε είπαμε και Καμπούρη,Φασιστερό σε ειπαμε.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φιλοδημε προδωθηκες από τη λέξη ανελευθερος. Ο σιτιζενΧ είπε ναι για την πολιτική πρόταση σκούφια που λέει για την φιλοσοφία που πρέπει να ακολουθήσει ο δήμος μας για να ξεφύγει από το τέλμα. Πρέπει να γίνει εξειδίκευση με παραδείγματα πχ όταν λέει για κατάληψη δημοσίου χώρου εννοεί μόνο αυτό που λένε κάποιοι στα καμενα για τις πινακίδες καταστημάτων στο πεζοδρόμιο ή και την κατάληψη αιγιαλού το αίσχος που υπάρχει στον Άγιο και λογγο? Η παλιά δημοσίευση του σκούφια με τα πρόβατα ισχύει και με βρίσκει σύμφωνο δεν έχω μάθει να κρύβομαι απλά πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι: τα πρόβατα είναι οι δημότες που ψηφίζουν χωρίς να έχουν κάποιο συμφέρον και παρασύρονται από τους συμφεροντολογους να ψηφίσουν μερικές φορές εναντίον των λογικών συμφερόντων όλων μας πχ τα ακριβά δημ τέλη που πληρώνουμε όλοι οι επαγγελματίες σαν βλακες. Ο σιτιζενΧ με αδικεί γιατί γράφει ότι κανείς άλλος δεν έχει κάνει προτάσεις! Φιλοδημε βλέπεις τι γίνεται όταν το κράτος γίνεται θεατής? Αντί να θεσπίσει τιμή κβωρας σε κάτι που είναι πλήρως απαραίτητο όπως το ηλ ρευμα δίνει τα λεφτά των φόρων που θα γίνονταν έργα σε τσέπες λαμογιων για να μην γίνει ο λογαριασμός μας πανάκριβος. Ρήτρα αναπροσαρμογης να πληρώνει ο φτωχός τις ορέξεις του κάθε αρπακτικού στα βρωμοχρηματιστηρια!Δεν βάζεις μυαλό εσύ Φιλοδημε είσαι ικανός να καταψηφισεις το κάθε Ελ Βενιζέλο 40 φορές και να μικραινεις την Ελλάδα και να μας κάνεις νέο ραγιάδες. Ψήφισε νδ μην σε πουν κομμουνιστη πάντως φιλελεύθερος δεν είσαι !

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφοι,νεοφιλεύθροι,πατριώτες, και λοιποί,εγκάθετοι του καθεστώτος συκιώτη:έχετε ένα τρόπο να μετατρέπετε τα άρθρα που αφορούν δημοτικά θέματα σε κοματικές αντιπαραθέσεις,με αποτέλεσμα να αλοιώνεται το αρχικό άρθρο και να υποβαθμίζονται τα τοπικά προβλήματα που δεν ειναι και λίγα.τι σχέση μπορεί να έχει ο παπάγος ,ο πλαστήρας ο γούναρης,ο ζαχαριάδης ή ο βενιζέλος με το τέλος ταφής που επιβάλει ο μητσοτάκης σε όλους τους δήμους της χώρας;πρόταση για αυτό έχετε;μήπως έχετε πρόταση για την απογραφή της οποίας τα αποτελέσματα ίσως αποβούν οδυνειρά για το δήμο;προσπαθείτε να μας πείσετε πως φταίει η κρατική δομή των ΟΤΑ και όχι τα πρόσωπα καί καταλήγεται στο συμπέρασμα ότι ολοι ίδιοι είναι,αποθαρύνοντας τους νέους να ασχοληθούν με τα κοινά και το μέλον του τόπου μας.δεν βλέπετε ότι τα πρόσωπα κάνουν τη διαφορά στους γειτονικούς δήμους λοκρών και λαμιέων;δεν βλέπετε πως λειτουργούν οι δήμοι τρικάλων,πατρών,και συκεών;παρότι είναι κρατικοί φορείς;αφήστε το παραμύθι σας και μάθετε πως:
ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΤΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ!!!

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φίλε αυτό απαντήθηκε, το τέλος ταφής είναι για να αναγκαστεί ο καθένας μας να μην παράγει σκουπίδια. Μόνο τα βρώμικα να καταλήγουν στο χυτα, χαρτιά τουαλέτας πάνες και λερωμένα χαρτιά τροφίμων. Τα υπόλοιπα τροφίμων μπορούμε να ταιζουμε αδέσποτα πχ ψάρια στις γάτες και τα λαχανικά και φρούτα να τα ανακατεύουμε με χώμα να γίνονται λίπασμα μεγάλης αξίας κομποστ! Τα υλικά για ανακύκλωση αυστηρά μέταλλο γυαλί χαρτί πλαστικό και ναυλον! Το μέλλον αυτό είναι!Ακόμα και η Ρωσία που έχει μικρό πληθυσμο και απέραντο χώρο διαλέγει τα σκουπίδια της. Αλλάξτε νοοτροπία τώρα!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε Κικέρωνα να ξεστραβωθείτε τυφλά νεοφιλελεύθερα χαιβάνια !
Αντί άλλου επιχειρήματος αντιγράφω σκέψεις του Κικέρωνα του 55 π. Χριστού. Τόσο παλιά και τόσο σοφά. Σκέψεις που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά, με τη λειτουργία του κράτους και με τα καθήκοντα των πολιτών:
« Ποιο είναι το «κλειδί» για τη λειτουργία αποτελεσματικής «μηχανής»; Σε όλους τους χώρους και στο κράτος φυσικά; Μα η τοποθέτηση ανθρώπων άξιων, επιδέξιων και τεκμηριωμένα αποτελεσματικών και τροπαιοφόρων στο «πεδίο των μαχών».

Αλλά εσείς επιμένετε στη τοποθέτηση (ψήφιση) των ιδεολογικών συγγενών σας. Αδιάφορο αν είναι πρώτα και πάνω απ όλα ανίκανοι για να καλύψουν θέσεις κλειδιά και να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.

Ανώνυμος είπε...

Για αυτό είχαν Imperium στη Ρώμη και όχι Δημοκρατια επειδη άκουγαν Κικερωνα.