14 Ιανουαρίου 2022

Χρ. Σταϊκούρας: “Δύο νέα μεγάλα έργα στη Φθιώτιδα”

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ο Υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε την δρομολόγηση δύο ακόμη μεγάλων έργων στη Φθιώτιδα.

Το ένα αφορά στο Δήμο Καμένων Βούρλων – δείτε εδώ σχετικό άρθρο– και το δεύτερο στο Δήμο Στυλίδας.

Συνολικά πρόκειται για δύο έργα πάνω από 3.500.000€ και εντάσσονται στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Η ενημέρωση από τον κ. Σταϊκούρα:

“Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκατόν πέντε (105) έργα συνολικού ύψους 340.323.034,50 ευρώ.

Μεταξύ αυτών, κατόπιν συνεργασίας με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τους Δημάρχους Καμένων Βούρλων και Στυλίδας, εντάσσονται τα έργα:

Συντήρηση και επισκευή δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων καθώς και διασφάλιση της πρόσβασης ΑμεΑ σε παραλίες του Δήμου Καμένων Βούρλων», με ποσό χρηματοδότησης 1.923.751,21 €

Καταλήγει στην ενημέρωση του ο κ. Σταϊκούρας:

“Η προσπάθεια της Κυβέρνησης για διαρκής βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών συνεχίζεται.”

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά από σχετική διαβούλευση εντός του φιλελεύθερου Think Tahk Καμ. Βουρλων.
Λαμβάνοντας υπ όψιν την σχετική ανακοίνωση του προγράμματος Τρίτση καταλήξαμε ως πολιτικη γνωμη.
Η πόλη είναι γεωγραφικά αλλά και αξιολογικα διαφορετική σε όλο το πέταλο του Μαλιακού.
Συνυπαρχουν εν αυτοίς όλα τα στοιχεία εκείνα που ο Δήμος θα μπορούσε να προτάξει για εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση χωρίς να κινδυνεύει να υποστεί
άρνηση και κριτική λόγω περιττού ή μη αναγκαίου ακόμη και καταχρηστικού.
Έτσι η χρηματοδότηση
με στόχο την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή για τουριστική ανάπτυξη όπως ευρείας μορφής ανάπλαση δημόσιου χώρου είναι σημαντικοτερη ως προτεραιοτητα σε σχέση με μια επέμβαση ποιο τοπικής μορφής.
Αυτό βέβαια δεν είναι μονοσήμαντο χωρίς να υπάρχει συνδεσιμοτητα όπως το αστικό πάρκο ,κάθετοι δημοτικοί οδοί και παραλιακό μέτωπο.
Καλώς λοιπόν να συνειπαρχουν χρηματοδοτήσεις(περιοχή γυμναστηρίου)αλλά είναι υπέρ τοπικής μορφής.
Δυστυχώς η κλεψύδρα του χρόνου για τα Καμενα βουρλα είναι σε συνεχή ροή πτώσης η αντιστροφη της οποίας προς το θετικό δεν μπορεί να γίνει μονο με προτεραιότητες τοπικής επέμβασης και υπό πίεση
Δημοτών που βλέπουν μόνο αυτό που μπορούν να δουν.




Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει φιλελεύθερο Think Tahk Καμ. Βουρλων ? Ποιοί συμμετέχου ?

Ανώνυμος είπε...

Είναι αυτοί που σέβονται τον εαυτό τους έχουν σταθερή ηθικη προσπαθούν να γίνονται κατανοητοι στο μετρό που η αμόρφωτοι ή μάλλον οι σδιαμορφωτοι το επιτρέπουν.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 11.21 πμ γιατί είναι καλύτεροι οι φιλελεύθεροι από εμάς τους αδιαμορφωτους όπως λες δώσε εξηγήσεις αλλιώς είσαι συκοφάντης.

Ανώνυμος είπε...

Προς αμορφωτο-αδιαμορφωτο.
Ουσιαστικα δεν υπάρχει στην κοινωνία ο Καλος η ο Κακος.αΑυτό ορίζεται μόνο τυπικα βασει του νόμου.
Υπάρχει ομως ο άγραφος νόμος που ορίζεται κυρίως από την συνήθεια δηλ από την σταθερότητα δηλ από την ηθική( πρόσεξε, όχι την καλή η την κακή) αλλα ως σταθερή συνηθεια, Στοπ.
Λ.χ.Ηθικη είναι να είσαι φιλελεύθερος, αλλά και δογματικός τελοκράτης, και τα δύο έχουν ηθική παρόλο που είναι αντίθετα.
Έτσι μέσα στο πολιτικό τοπικό πλαίσιο η αντίθεση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε ρητορικη η οποία να αξιολογηθεί σύμφωνα με τα συμφέροντα του καθενός, τα οποία αν είναι αθροιστικά η πλειοψηφία
τότε δημιουργειται πολιτικη κατεύθυνση(πρόσεξε άσχετα με το καλό ή κακο,πάλι)
Η διαφορά λοιπόν φιλελεύθερου από αμόρφωτο-αδιαμορφωτο έγκειται στο οτι ο πρώτος προτείνει δεν καταναγκαζει, ο δε δεύτερος φυσικά δεν προτείνει,αλλά ομως ακούει
για να διαμορφωθεί. .
Η καθοδήγηση λοιπόν
είναι αντιφιλελευθερη πρακτικη χρησιμοποιειται από τελοκράτες δογματικούς είτε στην πολιτική είτε στην Μεταφυσικη , με αποδέκτες τους αμορφωτους-αδιαμορφωτους. Αυτη είναι πρακτικώς η διαφορα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΡΙΤΩΝική !!!

Ανώνυμος είπε...

Ε' ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΑ THINK TANK = ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΗΣ, ΑΠΑΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ. ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ THINK TANK ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.

ΔΚΒ είπε...

Δεν είμαι ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ…….. είμαι ΚΡΑΤΙΣΤΗΣ (για να είμαι μέσα στο κλίμα της εποχής)

Απευθύνομαι στον Πρόεδρο Τοπικού Κ.Β και λοιπούς Αυτ/κους.

ΠΡΟΕΔΡΕ Κ.Β, θα είδες πιστεύω ΤΙ ΕΒΓΑΛΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ μετά από έντονη βροχόπτωση,
Πέραν από τα κορμούς ξύλων, κλαριά κλπ, έβγαλε και πλήθος από ΠΛΑΣΤΙΚΑ, ΦΕΛΙΖΟΛ, ΚΟΥΤΙΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ κ.α
ΑΥΤΑ ΟΛΑ, μας τα έβγαλε η θάλασσα στη κεντρική παραλία της πόλης, από τα γειτονικά ρέματα.
Πως βρέθηκαν στα ρέματα ;

Από τους οικολόγους δημότες μας που πετούν, από τα γεφύρια και τα σπίτια τους, τα σκουπίδια στους χειμάρρους , αφού βαριούνται να πάνε στους σκουπιδοτενεκέδες λόγω βροχής; κρύου ; το χειρότερο λογω συνήθειας;
Ένα προστιματάκι, στους ρυπαίνοντας, ανά γειτονιά να ρίξετε, έτσι για να ακουστεί και να γίνει θόρυβος στο καφενείο, θα έχετε αποτελέσματα, την επόμενη χρονιά.

Όμως η τοπική μας αυτοδιοίκηση, δεν θα έπρεπε ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ το Φθινόπωρο;
π.χ Να βάλετε συνεργείο να μαζέψει τα σκουπίδια μέσα από τα ρέματα.

Πρόεδρε ΕΣΥ θα «πρεσάρεις» τον τοπικό Αντιδήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και βέβαια τον ΔΗΜΑΡΧΟ, από μόνα τους δεν γίνεται τίποτα, αυτός είναι ο ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ρόλος σας ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Υ.Σ Στο Ασπρονερι και στην παραλια Καινούργιου, η θάλασσα ΔΕΝ έβγαλε πλαστικά.

ΔΚΒ

Ανώνυμος είπε...

Για ΤΣΙΠΡΟ ΤΑΝΚ είστε μόνο και όχι για ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚ, όλοι σας. Ούτε που έχετε πάρει μυρωδιά πως παίζεται το παιχνίδι για αυτό είστε σε αυτό το σημείο. Χαζοκουβεντιάστε τώρα, και αφήστε αυτούς που ξέρουν να κάνουν τα κουμάντα. Χαιβάνια ήσασταν χαιβάνια θα μείνετε. λέσα ε λέσα

Ανώνυμος είπε...

Αντε ρε τσοπάνη
μέχρι την κοπάνα να ξεδιψάσεις που το παιζεις βαξεβανης ,ουστ
ρε κατακαθι.

Ανώνυμος είπε...

ο 8.26 τα ειπε ολα.ο καθρεφτης ολων των παθογενειων της κοινωνιας μας.δυστυχως στο Δημο επικρατει η νοοτροπια του τσοπανη και των προβατων του που πινουν νερο απο την κοπανα εαν και οταν τα οδηγησει ο τσοπανης εκει.η δε φρασεολογια του αντικατοπτριζει την ποιοτητα της κοινωνιας αυτης στην οποια καποιοι αδιστακτα υβριζουν και φερονται στους συνδημοτες τους λες και ειναι γαιδουρια...ασφαλως βεβαιως οι τσοπαναραιοι κατελειψαν τα δημαρχιακα και οχι μονον,συμπεριφερομενοι ωσαν τους προγονους τους που πετουσαν μια πετρα οσο πιο μακρυα μπορουσαν και δηλωναν πως τους ανηκει η περιοχη που καταπατουσαν.Προς στηριξη αυτων των πραξεων τους συσπειρονοντουσαν και συμπεριφεροντουσαν οπαδικα για να υπερασπισουν το δικαιωμα αυτης της καταπατησης.Στην εποχη μας βεβαιως,η οπαδικη αυτη συμπεριφορσ τους ενισχυθηκε μιας και εφτασαν ορισμενοι απο αυτους μεχρι την κυβερνηση.Το ΟΥΣΤ βεβαια που θα ακουσουν δε θα εχει σχεση με το ουστ που αναφωνουν.Οταν κι εμεις θα ωριμασουμε ως λαος και κοινωνια τοτε θα σταματησουμε να αποδεχομαστε αδιαμαρτύρητα τις πραξεις τους και θα κανουμε αυτο που πρεπει,ωστε να μην βλεπουμε τους τσοπαναραιους με τη γκλιτσα,και να μετατρεψουμε τον τοπο απο απεραντο ποιμνιοστασιο σε πραγματικο παραδεισο που μας χαριστηκε κι εμεις τον μετατρεψαμε σε κολαση.