15 Ιανουαρίου 2022

Αλλαγή Σελίδας!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το νομοθετικό πλαίσιο του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χρειάζεται μια ολιστική αναθεώρηση.

Η νομοθετική παρέμβαση που έγινε το 2018 από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ‐ ΑΝ.ΕΛ., αλλά και η τελευταία του 2021 από τη ΝΔ αποδεικνύουν την μικροπολιτική αντίληψη που έχουν οι δύο όψεις της συντήρησης.
Οι μεν επιδίωξαν τη δημιουργία αυτοδιοικητικών στελεχών, αλλά απέτυχαν οικτρά, ενώ οι δε επιθυμούν να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στους ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού - γι' αυτό άλλωστε και η μείωση του ποσοστού ανάδειξης του επιτυχόντος συνδυασμού - προκειμένου να εκμεταλλευτούν την όποια διατήρηση αυτή σε πολιτικό επίπεδο. 
Η σοσιαλδημοκρατική πινελιά σε ένα νέο νομοσχέδιο για τη ριζική αναμόρφωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κρίνεται, πλέον, ως επιβεβλημένη. Ωστόσο, απαιτείται υπομονή μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή που η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι σε θέση να μεταβάλλει μία δυστοπική πραγματικότητα που στοιχίζει καθημερινά στους πολίτες όλης της χώρας με την ιδιότητά τους ως δημότες. 

Αυτό ομως δεν σημαίνει οτι δημοκρατικοί άνθρωποι, οραματιστές και με ιδιαίτερη μέριμνα για τη φροντίδα και ανάπτυξη του τόπου τους θα παρακολουθούν αποσβολωμένοι πληθώρα Δημοτικών Αρχών να στερούνται ολοκληρωμένου σχεδίου για την αποτελεσματικότερη διοίκηση των ΟΤΑ, τα συμφέροντα των οποίων εκλέχθηκαν να υπηρετούν. 

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται έντονα και στον Δήμο Καμένων Βούρλων, στον οποίο η επί επτά συναπτά έτη Δημοτική Αρχή ακόμα δεν έχει ξεδιπλώσει το αναπτυξιακό της μοντέλο για τα συμφέροντα των δημοτών. Δεν έχει, επίσης, πάρει θέση, ούτε όμως και έχει βρει λύσεις απέναντι σε σημαντικά ζητήματα καθημερινότητας, που προκαλούν απορίες στο δημότη, όπως επί παραδείγματι: η μη συντήρηση κοινοτικών οδών και δη σε κεντρικούς δρόμους, η μη βέλτιστη και ωφέλιμη, πρωτίστως για τον Δήμο και δευτερεύοντως για ολους τους δημότες, αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων, η επαλαμβανόμενη ανοχή σε καταλήψεις δημοτικών πεζοδρόμων από επαγγελματίες της Δημοτικής Κοινότητας Καμένων Βούρλων, όταν μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών είναι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και έχουν εκλεγεί ή οριστεί σε προβλεπόμενες εκ του νόμου θέσεις, καταλαμβάνοντας επιπλέον δημοτικά αξιώματα, καθώς και του αιγιαλού (η ευθύνη είναι και των αρμοδίων αρχών), η μη εξεύρεση λύσης για το χρόνιο πρόβλημα των ποιμνιοστασίων, που βρίσκονται στην Κοινότητα Καινουρίου πλησίον του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων και του μη λειτουργούντος (!) ποδοσφαιρικού γηπέδου, η θεσμική εκτροπή, που έχει συντελεστεί με την παράτυπη, αλλά και παράνομη εκπροσώπηση της Κοινότητας Καινουρίο καθώς και άλλα τέτοια "μικροπροβλήματα". 

Απεναντίας, η Δημοτική Αρχή αρέσκεται και εξαντλείται σε εξόφληση προεκλογικών "γραμματίων" τηρώντας πίστα τα συμφωνηθέντα. Αυτό, άλλωστε, προκύπτει και από τις δημαιρεσίες που έχουν διενεργηθεί. Φυσικά, η έλλειψη παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου εκλείπει, διότι υφίσταται εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής έλλειψη σεβασμού απέναντι, κυρίως, στον δημότη αλλά και στον θεσμό εν γένει. 

Τα ως άνω όμως συντελούνται και με την ανοχή όλων μας, που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας εξ ημών "ανεχόμαστε" συμπεριφορές που θίγουν τον πυρήνα του θεσμού. Ο πυρήνας του θεσμού είναι ο ίδιος ο δημότης! Σε αυτόν πρέπει να δοθεί η μέγιστη προσοχή. 

Οι εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών της 8ης Οκτωβρίου 2023 θα αποτελέσουν και για τον Δήμο Καμένων Βούρλων ορόσημο. Η σελίδα πρέπει να γυρίσει!

Παναγιώτης Κυριάκου
Δικηγόρος
πρώην πολιτευτής

46 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και λιγα λες

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

Η εκθεση ιδεων ειναι ειναι προσηκουσα, ως θεωρητικη μεθοδος εκφρασης της επιθυμιας, η οποια απεχει παρασαγγας απο την υλικη πραγματικοτητα.

Ετσι, καλλιστα μπορει καποιος που εχει γνωστικες ικανοτητες χειρισμου του γραπτου λογου να διαμορφωσει ευπεπτους λογικους συνειρμους, ποσω μαλλον οταν ανηκει στην γνωστη ταξη
των Σοφιστων .

Αν και το κειμενο εχει αρκετες αληθειες που ειναι και ζητουμενα,πασχει στην ελλειψη προτασης
εκτος απο την κοινοτυπη υπενθυμηση της ημερομηνιας των επομενων δημοτικων εκλογων.

Θα σταθω σε δυο σημεια:
Α] Το παραγωγικο μοντελο υπο την αιγιδα του Δημου.
Β] Στον πυρηνα του θεσμου τον Δημοτη.

Εαν[Α] ο θεσμος καλειται να συμβαλει στην παραγωγη υπεραξιας με τοπικες επεμβασεις
στο δημοσιο χωρο η δομων ή κτηριακων εγκαταστασεων τοτε συμφωνω, αλλα πως θα επιτευχθει
αυτο σε ενα ευρος αποστασεων με μη συνεκτικη ανθρωπογεωγραφια οπου ο καθενας κανει τους τοπικιστικους υπολογισμους του

Για την παραγωγη υλικων αγαθων ειναι αυτονοητο οτι ο θεσμος δεν ειναι συμπληρωματικος του πρωτογενη τομεα ουτε καν μεταπρατικος[ακομη και για την βιοδιασπαση των φυτικων υλων για compost] αλλα εποπτικος.

Για το [Β] , ειναι ο δημοτης apriori αυτος που δινει οικειοθελως την εντολη για την εκπροσωπηση του στον δημο ως πυρηνας του θεσμου;
Αν ναι τοτε γιατι γινεται αναφορα ως αντιστροφη του αιτιου- αιτιατου, οταν ο εντολεας ειναι αυτος που εχει την ηθικη ευθυνη για το οποιο παραγωμενο αποτελεσμα

Η προβληματικη λοιπον για τον ¨απροστατευτο¨ δημοτη ειναι σαφεστατα προσχηματικη και
εμφατικη, μαλιστα οταν γνωριζουμε οτι ο αρχαιος σοφιστης δεν υπηρετουσε το δικιο[ουδετερα]
αλλα το δικιο του πελατη[κατα περιπτωση]

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΤΩΝΑ μου ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ?

Ανώνυμος είπε...

Ένα κείμενο, μεστό νοημάτων, που μπορεί να εκληφθεί και ως διακήρυξη υποψηφιότητας για τη θέση του δημάρχου. Παναγιώτη πήρες την απόφαση για να διαβείς τον Ρουβίκωνα (υποψήφιος δήμαρχος)?

Ανώνυμος είπε...

Μπακοκαινουριωτης δήμαρχος δεν βγαίνει έστω και αν είναι παιδί του λαού?????

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο του Κριτών μου θυμίζει τον Στολίγκα σε ταινία του 60 που έλεγε ,-*και τώρα
Θα σας ομιλήσω επιστημονικά.

Ανώνυμος είπε...

8.05μμ Καλά να πάθεις αφού τον διάβασες, Κρίτων είναι αυτός. Φανταστείτε να είναι κοντά και οι Δημ. Εκλογές.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Οι σύριζα ανέλ έκαναν την απλή αναλογική για να υπάρχει αντίστοιχια ψήφου και συμβουλίου και έδωσαν αρμοδιότητες στην κοινότητα. Η δημοκρατική προοδευτική παράταξη εκπροσωπειται από το σύριζα μόνο τώρα. Κάνεις σαν την καιλή που έβριζε τους κομμουνιστες ενώ στο πασοκ υπήρχαν ο πριοβολος καπεταν Ερμής και ο Μάρκος Βαφειάδης πρωτοκλασατοι του εμφυλίου κομουνιστες. Έχεις μολυνθεί από την πολιτική και γράφεις γενικόλογα. Κάτι για την ταμπακιέρα τού δημου έχεις να πεις?

Ανώνυμος είπε...

Τραχανά ο Σύριζα έβλαψε τη χώρα σε κάθε επίπεδο, αρχικά με τις αυταπάτες του και στη συνέχεια με την ιδεοληψία του και πήγε να παίξει την Ελλάδα στα ζάρια. Eζυγίσθη, εμετρήθη, και ευρέθη ελλιπής. Οδεύει προς το δικό του 3%. Η μεγάλη επιστροφή των ψηφοφόρων, από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ήδη έχει αρχίσει προς το “βενιζελικό” φιλελεύθερο κέντρο ή αλλιώς προς τη σοσιαλδημοκρατία.
Ο δήμος μας χρειάζεται αλλαγή σελίδας και ο κ. Κυριάκου θα ήταν μια καλή λύση. Αρκεί να το αποφασίσει.
Σταμάτα να είσαι το juke-box του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ρίχνεις νερό στο μύλο του Συκιώτη.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΤΩΝ, ο ειδικός να ξεπλένει την μπουγάδα του Συκιώτη πριν απλωθεί για στέγνωμα. Αυτή τη φορά όμως ξέχασε να βάλει την θερμοκρασία στους 90 Βαθμούς , να ρίξει λευκαντικό , και να βάλει και πρόπλυση έτσι ώστε η μπουγάδα να βγει ολόλευκη.
ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ. Ασυναρτησίες, ανοησίες, ασύντακτος λόγος.
Kassandra

Ανώνυμος είπε...

Τραχανά εάν δεν πάρεις το χρίσμα απο το ΣΥΡΙΖΑ να γίνεις δήμαρχος θα το τολμήσεις μόνος σου ή θα πας με τον Συκιώτη;Ετσι είχες κάνει και το 2010,ενώ διεκδίκισες το χρίσμα απο το ΠΑΣΟΚ μαζί με παταργιά,ψαθά και τετριμίδα κατάληξες υποψήφιος του Αντωνίου.Σταμάτα λοιπόν να κριτικάρεις αρνητικά όποιον μιλάει για αλλαγή σελίδας στο δήμο,απο όποιον χώρο και αν προέρχεται.και στο τέλος τέλος όταν σε προηγούμενη ανάρτησή σου λές να μαζευτούμε οι άνθρωποι του κέντρου να σηζητήσουμε για τα δημοτικα,τι ενοείς;να μαζευτούμε να σε ανακυρήξουμε δήμαρχο δια βοής;

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας τις απόψεις για τα τοπικά βλεπω ότι είναι επανάληψη θεατρικού έργου του Μπέρτολντ Μπρεχτ 'Ταμπουρλα μέσα στην νυκτα'.
Φυσικά Μαρξιστικής απόκλισης(Τραχανάς),με πινελιές σοσιαδημοκρατιας(Κυριακου),και λαϊκής δεξιάς(κασσανδρα).
Όλες οι τασεις επικεντρώνουν σε ένα μοναδικό στόχο... την αλλαγη της διοίκησης στον δήμο.
Ξεχωρίζω τον Τραχανά ως τον μόνο που θέτει
χρονιζοντα προβληματα.
Οι υπόλοιποι είναι μουτζαχεντίν εναντίον του 'απιστου'δημαρχου.
Ο Κυριακού είναι 'φαντασμα' της τοπικής ζωής με δικαιώματα αλλά μέχρι τώρα καμία υποχρέωση.
Ακόμη και ο Σκουφιας έχει μονοσημαντο ρόλο λόγω ειδικότητες.
Τελικά όλοι αυτοί δεν κάνουν ένα Τσωμο με πλήρη γκάμα γνώσεων.
Καλύτερα λοιπόν είναι
να παζεται το έργο του Αριστοφάνη, 'Ορνιθες'




ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Το κιναλ δεν ειναι βενιζελικο κομμα και φανηκε στις πρεσπες με τα μπρος πισω !Ο αντωνιου ηταν ο μονος που ειχε πει ξεκαθαρα οτι θελει να ανοιξει παραλιακο δρομο σε ολο το δημο και το θαψιμο της μελετης που εγινε μετα το 2010 με δικαιωσε ! Δεν το ξερω το κυριακου αλλα ξεκιναει με μια επαρση και οφειλω να του απαντησω αφου κατηγορει το συριζα ενα κομμα ξεχρεωτο ,τη στιγμη που τα αλλα δεν ξερουν που χρωστανε !Στοχος μας ειναι η συγκεντρωση δημοκρατικων δυναμεων για αλλαγη των ανικανων στο δημο ,δεν εχω προσωπικους στοχους! Πρεπει να επικρατησει μια λογικη στο τοπο μας πχ νεκροταφειο καμβουρλων σωστα αποφασισαν εκταφη στα 7 χρονια αλλα δεν εχουν ξεκινησει διαδικασιες για μεταφορα εκτος και χρηματα απο αντωνης τριτσης !

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΧΑΝΑ η ξερολίαση και το αλάθητο είναι γνωρίσματα εγωπαθών ανθρώπων που όλοι απεχθάνονται να έχουν ως συνομιλητές. Αρχίζεις να μοιάζεις του έτερου καπποδόκη ΚΡΙΤΩΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς υπονοεί ο δικηγόρος κ. Κυριακού με τη φράση : "...η επαλαμβανόμενη ανοχή σε καταλήψεις δημοτικών πεζοδρόμων από επαγγελματίες της Δημοτικής Κοινότητας Καμένων Βούρλων, όταν μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών είναι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και έχουν εκλεγεί ή οριστεί σε προβλεπόμενες εκ του νόμου θέσεις..."
Ποιόν ή ποιούς φωτογραφίζει ?
Έχει δίκιο ή απλά συκοφαντεί επαγγελματίες της παραλιακής ?

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι γινεται εδω, μαζευτηκαν ολοι οι πονεσιαριδες δικηγοροι να υπερασπισουν τα δικαιωματα των δημοτων? Μηπως ειδαν μπερντέ στο μαγαζι , κοπηκε και το μπαγιοκο στην λαμια?

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα άποψη!

Ανώνυμος είπε...

Εκείνοι που μπορουν να κρινουν την κατάσταση στην παραλιακή των Καμενων
είναι μόνον οι ντόπιοι.
Οι εκτός, καλά θα κάνουν να ασχοληθούν με τα μανάρια τους.
Οσο για το ποιος θα είναι ο επόμενος δημαρχος αυτό είναι ξεκαθαρισμένο θα είναι ο εκλεκτός του μπάρμπα κώστα.

Ανώνυμος είπε...

Και το όνομα αυτού ?

Ανώνυμος είπε...

Στη γαλλική επανάσταση οι 'ξεβρακωτοι'επετυχαν να αλλάξουν τα δεδομένα
αλλά μετά φαγώθηκαν μεταξύ τους.
Στην λενινιστική εκδοχή στη σοβιετια έγινε το ίδιο ο ένας επαναστάτης έτρωγε τον άλλον.
Εδώ στα Καμενα βουρλα αν επικρατησει η αριστεριλα από την μαρξιστική εκδοχή της έως και την σοσιαλδημοκρατια θα δούμε άραγε ίδια διαλυτικά φαινομενα;
Η τελοκρατια των φανατικών βεβαια -δεν υπάρχει αναγνώριση του λαθους στην αριστερα- θα προσχηματιζει ακόμη και για το κινητό τηλέφωνο που θεωρεί ότι είναι υλική επιδότηση
του κρατισμού και όχι εξέλιξη του καπιταλισμού με στόχο το κέρδος?

Ανώνυμος είπε...

Γιωργακο κοσματ...λε μαθητη του φλωρακη δεν μπορεις να τη βγεις στο τραχανα με τοσα χρονια εμποριο !Δεν το παιζει ξερολας απλα εσυ δεν ξερεις τιποτα και απανταει σαν τοπικος συριζα και καλα κανει .Εγω που ειμαι συριζα με προσβαλει ο κυριακου ετσι πως ξεκιναει ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ! Ο κυριακου εχει γνωμη για το νεκροταφειο μας ? Βλεπεις δε μπορει να ανοιξει διαλογο με δημοτες γιατι ειναι πολιτικαντης

Ανώνυμος είπε...

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Αθήνα το μεγαλύτερο έργο ανακατασκευής πεζοδρομίων από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεκαοχτώ χρόνια μετά, ο Δήμος Αθηναίων επαναφέρει τα μεγάλα έργα στην πόλη, αναβαθμίζοντας, τα πεζοδρόμια στο εμπορικό κέντρο και στις γειτονιές της, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ασφάλεια των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται και κινούνται στην πρωτεύουσα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, το έργο αποκατάστασης, συνολικού προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ, αποτελεί τεράστιας σημασίας παρέμβαση για την πόλη, καθώς είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε εφαρμογή ένα τόσο εκτεταμένο πρόγραμμα ανακατασκευής και αναβάθμισης του δικτύου των πεζοδρομίων.

Ανώνυμος είπε...

Άρχισαν τα όργανα...οι αναθεωρητές-ρεβιζιονιστες του σοσιαλισμου νυν ΚΙΝΑΛ με κύριο εκφραστή τον Κυριάκου εναντίον των ορθοδόξων του ΣΥΡΙΖΑ
με τον Τραχανα!
Έχει επεισόδια ακομη το οικογενειακό Συριαλ 'οι μεν και οι δε'.

Γιώργος Κοσματοπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος Κοσματοπουλος είπε...

Ουδέποτε σχολίασα στο blog, πολύ περισσότερο ανώνυμα, Αν έχω κάτι να δηλώσω δημόσια. το κάνω πάντα με την υπογραφή μου. Κατά συνέπεια, παρακαλώ πολύ να μην αναφερθεί ξανά το όνομά μου σαν συντάκτη ανώνυμου σχολίου.

Γιώργος Κοσματοπουλος είπε...

Αυτονόητο επίσης ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου, σε περίπτωση που επαναληφθεί κάτι ανάλογο.

Ανώνυμος είπε...

ωραίο κείμενο του "επί κεφαλή"
μπορεί να συγκεντρώσει, σε πρώτη φάση, 20, γεωγραφικά διασπαρμένους, υποψηφίους συμβούλους;
τότε θα κριθεί η "πρωτοβουλία" του Κυριάκου, την οποία ως παλιότερος ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ στηρίζω και θέλω να δω να ξεδιπλωνεται

Ανώνυμος είπε...

Όσο και να βρίζετε δεξιόστροφα troll δεν θα καταφέρετε τίποτα. Η εποχή Συκιώτη τελειώνει. Ίσως τελειώσει πιο σύντομα και δήμαρχος μέχρι τις εκλογές του Οκτώβρη 2023 να είναι άλλος/η. Οσονούπω σκάει βόμβα μεγατόνων και ο μπάρμπα Κώτσος δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα. Πάντα η ΥΒΡΙΣ (αλαζονεία) φέρνει τη ΝΕΜΕΣΗ (εκδίκηση) και μετά έρχεται η ΤΙΣΙΣ (τιμωρία)

Ανώνυμος είπε...

Κωστα τραχανα το κιναλ θελει να μας παρασυρει στις δικιες του επιλογες και για αυτο θελουν να κατεβασουν δικο τους .Να μας εγκλωβισουν και στο τελος αν χασουν να παζαρεψουν αντιδημαρχια με το συκιωτη . Αναγκαστικα θα παμε μονοι μας εμεις ειμαστε το πρωτο κομμα τωρα .Μακρυα απο τους λοβερδους δεν αλλαζουν ποτε αυτοι

Ανώνυμος είπε...


Η Υβρις[ηθικη αμετροεπεια- αλαζονεια] εχει ηλικια 40 ετων[απο το 1981] και συνεχιζει,
η Νεμεσις [ κρατικη πτωχευση] εχει ηλικια 12 ετων [απο το 2010] και ειναι ακομη παρουσα
και Τισις τιμωρει μεν, αλλα επιλεκτικα την μεσαια ταξη του ιδιωτικου τομεα.
Αποτελεσμα και των τριων αυτων χαρακτηριστικων ειναι η διαλυτικες τασεις
του συνεκτικου ιστου της ελληνικης κοινωνιας.
Τωρα φαγωθειτε μεταξυ σας αριστερουλιδες ειναι αργα πλεον για να επανορθωσετε το κακο που εγινε στην μετασοβιετικη πατριδα.
.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε ανώνημε 7.00 ξεχνάς ότι τοΣΥΡΙΖΑ στήριξε την προηγούμενη φορά τον παπ.λαγό του συκιώτη;;ξανακάνετε το ίδιο

CITIZEN είπε...

Από την πανδημία ΤΟΥ COVID-19 μπορεί να γλυτώσουμε, ΟΧΙ όμως από το παραλήρημα αποπροσανατολισμού.
Ενώ ο διάλογος πρέπει να περιστρέφεται γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως δημότες, γιατί δεν επιλύονται, ποιοι ευθύνονται για την μη επίλυσή τους, κοκ… κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια στη τοπική κοινωνία με όρους που θυμίζουν άλλες εποχές. Μιμούνται τους πολιτικούς… αλλά ο μιμητισμός είναι πιθηκισμός. Ο πιθηκισμός, απόδειξη και τεκμηρίωση απαίδευτου κοινού και άσυλο των εξαρτημένων, των υποταγμένων και των καθυστερημένων.
Δεν πρέπει να τους ακολουθήσουμε στην εκτροπή αποπροσανατολισμού που επιχειρούν αλλά να μείνουμε προσηλωμένοι στα δημοτικά δρώμενα….

Ανώνυμος είπε...

Φιλε CITIZEN αν η αναφορά στην ωμή πραγματικότητα είναι αποπροσανατολισμός τότε αυτό που κάνεις εσύ τι είναι;
Αν δεν συνδεθεί η οικονομική κατάσταση των δημοτών με τα αίτια τότε πως θα βρεθεί λύση ακόμη και στα δημοτικά.
Μήπως αλλαζοντας την διοίκηση στο Δημο οι φόροι θα εξαφανισθούν και η τοπική αγορά θα πάρει τα επάνω της.
Μου θυμίζεις τον γελωτοποιό που ο βασιλιάς του είπε για να γελάσει, να κάνει μια αποκοτιά, που να την δικαιολογήσει όμως με μια μεγαλυτερη.
Αυτός τότε πήγε και του έπιασε τον κόλο,και στην απαίτηση του βασιλιά για εξήγηση,απάντησε ότι έκανε λάθος διότι νόμισε ότι ήταν της βασίλισσας?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Το 19 ο σκουρλετης εκανε τη γκαφα, αφου η νομαρχιακη (δεν το παραδεχεται το λαθος της)και η τοπικη αδρανησαν,να στηριξει παπαναγιωτου θεωρητικα απο αθηνα ,πρακτικα ο συριζα στηριξε τσωμο εγω και ο νικολοπουλος υποψηφιοι ! Μην φοβασαι φιλε μου δεν θα τραβηξει κανενα κιναλ το συριζα απο τη μυτη ! Η καλη μερα φαινεται απο το πρωι ,τους καλεσαμε να συζητησουμε απο το μηδεν και αυτοι μισοανακοινωνουν υποψηφιο δημαρχο ! Θα δειξει η συνεχεια !Ενα κομματι του κιναλ εφερε συκιωτη το 14, μην το ξεχναμε ! Στο δημο μας εχουμε το πανω χερι ,επι συριζα ξεχρεωθηκε ο δημος 3,5 εκ ευρω προγραμμα ακσυα και το παραδεχτηκε ο τριανταφυλλης στην επιστολη του ! Η περιφερεια πηρε 600000 ευρω για το δρομο αγναντης και 10 εκ ευρω για λιμανι ακ ! Εγινε η γκαφα με τη πεο του αγιου κωννου το παραδεχομαστε ! Εχουμε προτασεις για ολα τα χρονιζοντα προβληματα και για οικονομικη βιωσιμοτητα !Ο σιτιζενΧ εχει δικιο πρεπει να συζητησουμε για τα προβληματα σε ολα τα δημοτικα διαμερισματα χωρις να διαχωριζουμε δημοτες α β και γ κατηγοριας !

Ανώνυμος είπε...

Τα 'Παβλωφικα' σύνδρομα μιας σοβιετοποιημενης κοινωνιας φέρνουν φαντασιακές ελπιδες αναπτύξης
με τα επιδοματικά 'κουδουνισματα' του σ.Μητσοτάγιεφ.
Η ντόπια κρατικοδιαιτη ελιτ
καλείται να στηριξει παραπέρα τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομιας?

Ανώνυμος είπε...

Έχετε κουράσει όλοι εσείς με τα συνεχείς :σοβιετοποιημενη, σοβιετ,κρατιστες και άλλες κοτσάνες. Πέστε κάτι ουσιαστικό επιτέλους κάντε μία πρόταση σοβαρή

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς φίλε, είναι κολλημένοι, δεν υπάρχει σωτηρία , αυτοικανοποιουνται, δεν υπάρχει σωτηρία. Και πρόταση να γίνει, χάνεται. Λύση μπορεί να δώσει μόνον ο μπλόγκερ, εάν βάζει κάποιο θέμα, και διαγράφει τους εκτός θέματος, γίνεται;;

Ανώνυμος είπε...

2.22 μμ .Αμα τα αρπαζω απο το κρατος γιατι να μην ειμαι και εγω sommelier της ποικιλιας του καfe Arabica?????

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες και την ποικιλία Robusta.

Ανώνυμος είπε...

Την εξτρα ποικιλία kopi luwak, γιατί την αγνοείται;;

Ανώνυμος είπε...

Μια καλή πρόταση θα ήταν να βρεθεί ένα ατομο εκτός δημοτικών πραγματων χωρίς εξάρτηση από κομματα για υπόψ. Δημαρχος ο οποίος να ενσωματωσει διαφορετικά ιδεολογικά διευθυντήρια από τρία τεσσερα άτομα το καθενα
1) Τραχανα-Συριζα
2) Κυρμανίδης -ΝΔ
3) Τσωμος-Κιναλ
4) Σκουφιας- ανεξαρτητοι
σοσιαλδημοκράτες
5) Μακρινιτσας-Κασσανδρα-
Τριανταφυλλης εκ προσωπικοτήτων.


Ανώνυμος είπε...

Κυριες και κυριοι δυστυχως στο μυαλο του κατοικου πολης καμβουρλων το κιναλ εχει λερωθει με τη εμμονη καποιων να φερουν τα λυματα του αγκων σε εναν ηδη παρανομο βιολογικο καμ βουρλων που λειτουργει διπλα σε πηγες θεραπευτικες . Οχι οτι δεν γινεται συνεργασια ανα την ελλαδα αναμεσα σε πολεις για κοινο βιολογικο . Απλα στην περιπτωση μας δεν γινοταν να επεκτεινεις ενα παρανομο βιολογικο.Βεβαια και ο βιοκα αγκωννου εχει κολησει 2 χρονια τωρα γιατι ? Ξερει καποιος ?

Ανώνυμος είπε...

Από τα αυτά τα ονόματα ζήτημα είναι αν θα πολιτευθεί κάποιος, έχουν καεί στο χυλό φυσάνε και το γιαουρτι.

Ανώνυμος είπε...

Η υποψηφιότητα τσωμου είναι η περισσότερο επικρατεστερη απο τις προαναφερθείσες , δεδομένου της αποδοχής που συνεχίζει να έχει από τον συνδυασμό.

Ανώνυμος είπε...

Τι αλλο θα ακουσω θεε μου !
Προσωπικοτητες Μακρυνιτσας και Τριανταφυλλης ?
Ξανά-μανά Τσωμος υποψηφιος δημαρχος ?

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι προσέξτε κατι,τα ονόματα είναι ενδεικτικά της αντίθεσης με την τωρινή διοίκηση,όπου θέλει ο καθένας τα τοποθετεί, π.χ τον κ. Τραχανά μπορει να τον βάλει στις
προσωπικότητες και στην θέση ΣΥΡΙΖΑ έναν άλλον, πρόκειται για πολιτικο παζλ.