28 Ιανουαρίου 2021

Θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τα LED στον Δήμο Καμένων Βούρλων?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

LED: Κι άλλος διαγωνισμός δήμου πανομοιότυπος με αυτόν του Λαυρίου

Πανομοιότυπο διαγωνισμό με αυτόν του δήμου Λαυρεωτικής που «πάγωσε» το Ελεγκτικό Συνέδριο, αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr.

Πρόκειται για το διαγωνισμό (ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ) του δήμου Καμένων Βούρλων, ο οποίος, μάλιστα, 
αναδεικνύει ως προσωρινό ανάδοχο (ΠΡΑΚΤΙΚΟ) την ίδια εταιρεία με αυτή στον διαγωνισμό του δήμου Λαυρεωτικής!

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, στους δύο διαγωνισμούς υπό τον τίτλο:
«Προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και προμήθεια λαμπτήρων τύπου LED εξοικονόμησης ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό»:

-Πρώτον: Έχει κηρυχθεί προσωρινά ανάδοχος η εταιρεία Δαστερίδης «DASTERI SYSTEMS A.E».,
όπως προκύπτει από το ΠΡΑΚΤΙΚΟ της Οικονομικής Επιτροπής στο δήμο Καμμένων Βούρλων: .... ..... ....

Διαβάστε ολόκληρο το πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο aftodioikisi.gr

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λένε ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες .
Και εδώ η λεπτομέρεια είναι: Περιορισμός του ανταγωνισμού
Και όπου περιορίζεται ο ανταγωνισμός υποκρύπτεται διαφθορά και ακολουθεί η διαπλοκή.
Ο περιορισμός του ανταγωνισμού είναι έργο Συκιώτη ή εντολή άνωθεν ;
Η απάντηση κρύβεται στο ποιος είναι ο κ. Δαστερίδης
Έτσι δεν είναι φίλε Γιάννη Συκιώτη ;



Ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ είπε...

Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τα LED πρέπει να ακυρωθεί και η απόφαση για τα δημοτικά τέλη. Το λέω αυτό διότι η δαπάνη για το ρεύμα δεν θα είναι 115.000 αλλά τουλάχιστον όσο και πέρυσι 470.000 δηλ +355.000 οι οποίες πρέπει να προστεθούν στο κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας 1.702.000 + 355.000 = 2.057.000, ενώ τα έσοδα που έχει προϋπολογίσει ο κ. Γάκης είναι 1.702.000.
Αυτή η διαφορά των 355.000 πρέπει να καλυφθεί με αύξηση τελών.
Αυτό λέει η δική μου μαθηματική σκέψη.

*** Συνέχεια του σχολίου μου 11:17 π.μ., Ιανουαρίου 25, 2021 στην ανάρτηση "Να θυμούνται οι ''παλιοί'' να μαθαίνουν οι ''νέοι'', οι αδαείς πολιτικά, και οι πονηροί να αρχίσουν να "γνωρίζουν""

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση κρύβεται όχι στην περίπτωση Δαστεριδη και Δήμου,που δημιουργει αθέμιτη πρακτικη μέσω μιας πατέντας φωτογραφικης και εξ αυτού περιορίζει τον
αριθμό συμμετοχής στην διαγωνιστική διαδικασία άρα και την πτώση των τιμών εις όφελος των δημοτών. Όχι λοιπόν στη ανωτέρω περίπτωση που ο Δον Κιχωτισμος του Σκούφια το φέρνει στην επικαιρότητα τόσο παραστατικα,αλλά στο σύστημα ολόκληρου του κράτους που με δαιδαλώδης ερμηνείες του κάθε τρουπωμενου λιγδιαρη, απαιτητικού στο γρηγοροσημου,αλλά ηθικού κατά τα άλλα στη συναδέλφωση.
Άρα η διορθωση της γενικής στρέβλωσης είναι ευθέως ανάλογη με
τον τρόπο που η πλειοψηφία των πολιτών
ψηφίζει αυτό το πολιτικό περιβάλλον του υπερτροφισμου σε ένα κράτος πελατειακής μοτφηε
Αυτό πάλι δεν αλλάζει σε μία ημέρα φέρνω ένα παράδειγμα,ο επόμενος δήμαρχος προεκλογικά νσ
υποσχεθεί κατάργηση στην πράξη του νόμου για προνομία διαχείρισης χρηματων μέχρι 24000 ευρώ και δαπάνες τέτοιου μεγεθους για εκτακτες-σωστικες ενέργειες αλλά να τις περνά στην έγκριση του ΔΣ έστω και δια περιφοράς(τηλ).Αν δεν εγκριθεί τότε να βγάζει δελτίο τύπου όπου θα εξηγεί γιατί δεν προχωρά η ενέργεια
Έτσι το δημ. συμβούλιο θα έχει την ευθύνη.
Ιδού η Ρόδος..... και η αλλαγή.

Ανώνυμος είπε...

Διορθ.(Μορφής)

Ανώνυμος είπε...

Πάντως κ.κ *κόρακας κορακου μάτι βγάζει* στην προκειμένη περίπτωση για συμβάσεις άνω του 1 εκατό.ευρω και χωρίς προσφυγή. Ξέρει κανείς για τα λεντ στον Δήμο Λαμιέων, που το κόστος της προμηθειας ήταν τριπλάσιο, με δάνειο, για οικονομία 1 εκατ. περίπου στο ετήσιο κόστος ρευματος, εάν προχώρησε η διαγωνιστικη διαδικασία;

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Μπορεί η αποκεντρωμένη διοίκηση να καλύπτει τις παρατυπίες του δημάρχου με απόρριψη προσφυγών αλλά … τα ‘’έργα και οι ημέρες του’’ άρχισαν να γίνονται γνωστά στο πανελλήνιο… και αυτοί που βάζουν πλάτη για να τον στηρίζουν… θα αρχίσουν σιγά-σιγά να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα (λέγε με.. ΝΔ) και θα τον αφήσουν να κολυμπάει μόνος του. Και όταν « υποχωρεί η παλίρροια, βλέπεις ποιος κολυμπάει γυμνός»
Ο καιρός γαρ εγγύς…

Ανώνυμος είπε...

Φωτογραφικές διακυρήξεις,στημένες δημοπρασίες μηδενικές εκπτώσεις,τα ρέστα στην τσέπη.ΕΡΓΟ ΣΥΚΙΩΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ την δαπάνη για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED προϋπολογισμού 4.919.080 € θα την χρηματοδοτήσει 100% μέσω δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Και εγώ ο αφελής ερωτώ :
Γιατί ο Δήμος μας την δαπάνη γιατί το ίδιο έργο προϋπολογισμού 2.795.696 € θα την χρηματοδοτήσει μέσω Δημοτικών Τελών και Ιδίων Πόρων ?
Ο προϋπολογισμός δεν είναι αρκετά υψηλός σε σχέση με το Δήμο Λαμιέων ?
Ποιο είναι το ύψος των δανείων του δήμου μας ?
Γι αυτό δεν κάνει απολογισμό 2019 ?

Ανώνυμος είπε...

Nα σταλούν σετ όλες οι προσφυγές για το διαγωνισμό λεντ στο ελεγκτικό...αυ΄το είναι το πρέπον!!!! και μετά ας αλαλάζουν οι σερβιτόροι..

ΔΗΜΟΤΗΣ ΕΝΕΝΕΡΓΟΣ είπε...

Φίλοι σχολιαστές ανώνυμοι και επώνυμοι, αρκετά χρόνια τώρα σχολιάζουμε την απόφαση του Δήμου για την επένδυση αυτή , ας τα βάλουμε σε μια σειρά:
1. Είναι προς όφελος της οικονομίας μας τα λεντ στον δημοτικό φωτισμό;
2. Το κόστος που θα επωμιστούμε είναι υπερβολικό;
3. Το κεφάλαιο που απαιτείται, από πού θα αντληθεί;
4. Ακολουθήθηκαν σωστές και νόμιμες διαδικασίες. Σήμερα που βρισκόμαστε;

Σχολιασμος:
(1) Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο βλέπουμε ότι Δήμοι, Περιφέρειες, Πανεπιστήμια κ.α
εχουν ξεκινήσει από το 2013 διαδικασίες αντικατάστασης των λαμπτήρων, επικαλούμενοι όλοι την εξοικονόμηση δαπανων στην κατανάλωση ρεύματος αλλα και στην περιβαλλοντική αναβαθμιση με αρκετους δημους να έχουν ολοκληρώσει την εγκατάσταση
(2) Μια σκέψη είναι να αντιπαραβάλουμε την δαπάνη με ομοειδή Δήμο ως προς τον πληθυσμό, την έκταση , το αριθμό των φ.σ κλπ(μη ασφαλης)
Η άλλη και ποιο ασφαλής είναι τι κατανάλωση έχουμε ετήσια KWH, ποιο το κόστος στη ΔΕΗ και βάση της εξοικονόμησης που μας δίνουν να υπολογίσουμε την ωφέλεια.
(3) Εάν δεν έχουμε πιστοληπτική ικανότητα στο ΤΠκΔ, όπου το δάνειο θα είναι έντοκο (75% Ευρωπαϊκή Τράπεζα και 25% ΤΠκΔ) και δεν έχουμε ίδιους πόρους για την επένδυση, τότε επιλογή είναι με ΣΔΙΤ (το κεφάλαιο η Εταιρεία ) και εμείς την αποπληρωμή σε κάποια χρόνια.
(4) Η επιλογή του Δήμου μας ήταν με ΣΔΙΤ και από τον Δεκ. 2017 ξεκίνησε η με την 18/215/2017 αποφ Δ.Σ. η διαδικασία.
Που ξεκίνησε με ενημέρωση από τον κ Ζανικο, που στον διάλογο με τους Δ.Σ, διαπιστώνει κανείς ότι ο Δήμος δεν γνώριζε ποια είναι η δαπάνη στην ΔΕΗ για τον δημοτικό φωτισμό, από τα 70.000 την μηνα πέσαμε στα 30.000 τον μήνα κατ εκτίμηση
Ακολουθησαν ακυρώσεις αποφάσεων από την αποκεντρωμένη γιατί μελέτη σκοπιμότητας (γεωγραφική απεικόνιση) παρουσιάστηκε ως μελέτη προμήθειας έργου. Στην διαγωνιστική διαδικασία εκδήλωσαν ενδιαφέρον 4 εταιρείες και υπέβαλλε δικαιολογητικά 1 Εταιρεία. Μήπως θαπρεπε να επαναληφθεί η προκήρυξη, για την έξωθεν καλή μαρτυρία;

Επειδή το κόστος προμήθειας είναι άνω του 1 εκ. έπρεπε να περάσει από Ελεγκτικό Συνέδριο, εκεί δεν χωρούν φιλίες και έχουμε την αναμονή της επικυρωσης.

{#} Από ΣΤΑΡ ΛΑΜΙΑΣ:Ανακοίνωση Δήμου Λαμιας:
{{Τέλος, μέσω του προγράμματος του ΤΠΔ, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), που είναι ο τεχνικός σύμβουλος του εγχειρήματος, θα παρέχει τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη, κατά τη διάρκεια του έργου αλλά και για 10 έτη μετά την ολοκλήρωσή του. Ταυτόχρονα, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλα τα στάδια κατασκευής του καθώς και μέχρι το πέρας της δεκαετίας, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη εξέλιξη του έργου, αλλά και η σωστή λειτουργία του δικτύου και μετά το πέρας των εργασιών εγκατάστασης των νέων φωτιστικών σωμάτων.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου στη Λαμία, ο Δήμος θα προχωρήσει στην αντικατάσταση των λαμπτήρων του δικτύου οδοφωτισμού και σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας.
Ο Δήμος Λαμιέων αλλάζει στην πράξη!}}

ΕΜΕΙΣ;;







Ανώνυμος είπε...

Εάν, λέω εάν,ζητούσαμε από τον δήμο να μας ενημερώσει πόσα ρολόγια ΔΕΗ έχουμε στον δημοτικό φωτισμό και πόσα κιλοβάτ το χρόνο καταναλώνουμε, θα μας τα έδιναν;. Θα μου πείτε τα ξέρουν; Έλα ντε?? Δεν Θα Τα έχουν ζητήσει ποτέ από την ΔΕΗ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΠΛΕΡΩΝΟΥΝ ΞΕΡΟΥΝ. Έλεγχος γιοκ, μηπως έχουν σκεφτεί να αλλάξουν πάροχο με χαμηλοτερο κόστος κιλοβατώρας.

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσύ που γράφεις για τον αυτοέλεγχο πχ ρολόγια Δήμου τι δουλειά κάνεις; Το ρωτώ
για να δω αν είσαι τσοπανης δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει ανταμκό;

Ανώνυμος είπε...

Αναμονή σε λίγες ημέρες και άλλο φωτογραφικό έργο στο εκλεκτικό θα ακυρωθεί... Τελικά έχει σπουδάσει φωτογράφος ο ηγέτης μας...

Ανώνυμος είπε...

Μην πυροβολείτε τον ηγέτη...νομίζετε ότι γνωρίζει τι κάνουν οι σύμβουλοί του; Εάν γίνονται αστοχίες σίγουρα δεν είναι δικές του. Μπορεί να είναι παντού; Το σημαντικό είναι ότι ο εγκέφαλος δίνει εντολές κ το νευρικό σύστημα εκτελεί άρα το λάθος είναι στο σύστημα αφού η εντολή είναι σωστή..γιατρέ ψάξε στους κύκλους σου κάποιοι σου βάζουν τρικλοποδιά..

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΕ ΠΙΠΙΛΑ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΕΠΟΧΗ..........................................

Ανώνυμος είπε...

Πολλά τα λεφτά Αρη!!!

Ανώνυμος είπε...

Καταστροφη για τι τοπο ;; ο καθενας με την προσωπικη του πορεια , γιατι τελικα περιμενατε κατι καλυτερο ;

Ανώνυμος είπε...

Αφηστε τον ανθρωπο στη μακαρια ησυχια του .. τωρα βλεπει με παθοςτο .. survivor εχει λογους

Ανώνυμος είπε...

Το βασικο ερωτημα , με ολα αυτα θα ξαναψηφιζατε Συκιωτη ναι η οχι , αν οχι τον Συκιωτη αφου εδειξε οτι δεν ξερει τα δημοτικα θεματα , ποιους αλλους που ειναι πολυ καλυτεροι ; ποιοι ειναι ικανοι για εσας ;

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε είχαμε δήμαρχο γιατρό για 2 τετραετίες, κούρασε, δεν ήθελε να ξεκουραστεί και τον ξεκούρασε ο λαός με τον δάσκαλο. Κάτι τέτοιο θα συμβεί πιθανόν και στις ερχόμενες εκλογές. Το θέμα είναι τι διάδοχη κατάσταση θαχουμε,με την ίδια διοικητική μηχανή. Οι γιατροί πάντως έχουν προσβάσεις στα ψηφιακά, λόγω στηθοσκοπιου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσωμος απ ότι λέγεται θα ξανά είναι υποψήφιος. Πάμε να δούμε τους υπόλοιπους

φιλοδημος είπε...

Υπαρχει μια ουσιωδη διαφορά μεταξυ των δυο γιατρων. Τοτε εχασε μεν ο Κεφαλας ,απο την μετακινηση των Νεοδημοκρατων προς τον εξαρχο,ο οποιος ηταν ομως ντοπιος καρυωτης.
Τωρα εχουμε συστημικες ιδιομορφιες [κομμα,τοπικισμο].
Η περιπτωση Μωλιωτη υποψηφιου αδυνατιζει απο μονη της .
Αγιος και Καμενα [ειδικα ο Αγιος] ειναι αρνητικοι οταν ακουνε Μωλο.
Βουτυρο στο ψωμι του Γιατρου θα ηταν μια επαναληψη στις υποψηφιοτητες,
αν σκεφτουμε οτι και τα υψηλα ποσοστα της διαφορας ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ προβλεπεται να διατηρηθουν.
Πιθανον μια νεα υποψηφιοτητα κεντροδεξιας αποκλισης αν υπαρξει, οχι ομως δυτικα των καμενων βουρλων να ειχε καποια τυχη.
Η περιπτωση Σκουφια ειναι δυστοπικη,πρωτα λογω χαρακτηρος][τιμιος αλλα..]
και επειτα δεν υπαρχει αρκετο ανανεωσιμο υλικο στελεχωσης [αντιπολιτευτικα] που να μην περιεχει φθορα [λογω χρησης].
Η αλλη πλευρα δεν υπολογιζεται με το ιδιο κριτηριο αλλα βασει κομματικης συσπειρωσης και κεκτημενης ταχυτητος.
Τελικα και τον "Ντοναλντ" να εφερνες αντιπαλο του Συκιωτη ,θα εχανε και ας μην το παραδεχετο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Συκιώτης θα έχει αντίπαλο νεοδημοκράτη!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΟΔΗΜΕ ΓΡΑΨς ΣΤΗ ΚΑΘΟΜΗΛΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΣΟΥ ‘’ Η περιπτωση Σκουφια ειναι δυστοπικη,πρωτα λογω χαρακτηρος][τιμιος αλλα..]’’ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ?

Ανώνυμος είπε...

Θα σου απαντουσα αν ρωτουσες ξεκινωντας με το Φιλοδημε εσυ ξεκινησες με το ΡΕ.

Ανώνυμος είπε...

Το ματσάκι θα είναι πάλι μεταξύ των δύο φίλων Συκιωτης κ Τσωμος από την άλλη θεωρητικά πάντα νικητής ο γιατρός έναντι του τσωμου. Ηλικιακά κ μόνο υπερτερεί σε γνώσεις κ αλαζονεία υστερεί. Να δούμε μεταξύ του διάσημου Γιατρού κ του μαχητή τσωμου στον δεύτερο γύρο ποιος θα αναδειχθεί νικητής;

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΑΙΡΩ ΤΟ ΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΟΔΗΜΕ. ΕΝΤΑΞΕΙ ?

φιλοδημος είπε...

Η αναφορα στο ονομα Σκουφια ως πιθανη περιπτωση για υποψηφιος δημαρχος ειναι υποθετικη,οπως και για αλλους, ακομη και για εμενα.
Οταν γινεται μια αναφορα σε ονομα και εφ οσον δεν υπαρχει απαξιωτικη αναφορα,τοτε σαφως ειναι μια υποκειμενικη αποψη.Ειδικα για το ονομα αυτο επαναλαμβανω οτι ειναι τιμιος αλλα λογο χαρακτηρα [επιμονος,κλπ] δεν ταιριαζει και δεν ειναι, στην υπαρκτη συστημικη ιδιομορφια οπως εχει περιελθει ο δικος μας Δημος.

Ανώνυμος είπε...

Eαν υπάρχει και δεύτερος ΝΔτης υποψήφιος, Δήμαρχος ο Τσωμος και με πλειοψηφία δημ. συμβούλων, αφού δεν θαχουμε απλή αναλογική.

Ανώνυμος είπε...

Έριξα μια ματιά στην απόφαση της ο.ε σήμερα στο Διαύγεια, πράματα και θαματα, απ' όλες τις πλευρές. Από την μια μαθαίνουμε ότι έκανε προσφυγή η /Χ/ εταιρεία αλλά την πήρε πίσω, άρα δεν εκδικάστηκε και δεν απορρίφθηκε η προκήρυξη. Τόσες επιστολές από ΠΕΣΕΔΕ; κ.αλλους, πήγαν στον βροντο , ασφαιρα τα πυρά. Και από την άλλη ο δήμαρχος σταθερός, δεν αλλάζει τπτς, σε 3 μέρες ανοίγουν οι προσφορές, Ειδομένη προσεχώς πως θα καταλήξει το πράμα.

Ανώνυμος είπε...

Άκυρο το παραπάνω σχόλιο δεν αφορά στα λεντ, είναι για το πολιτιστικό του Αγίου, στο ρεπορτάζ του μπλόγκερ, συγνώμη, αύριο θα το μεταφέρω. Ε!! ρε τι κάνει ο κορονοιος, η Κλεισούρα με την έλλειψη του κηφινειου. Σωστά;;;;

Ανώνυμος είπε...

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A820%CE%9C%CE%A9%CE%9A1-3%CE%A5%CE%A7?inline=true
κλάτς... ΄΄...έλεγχο νομιμότητας της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου και του οικείου σχεδίου σύμβασης του έργου με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ LED
ΕΞΟΙΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ»,
σύμφωνα με την οποία και για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της
κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας....΄΄
απεφάνθη το Ελεγκτικό Συνέδριο....