08 Ιανουαρίου 2021

Έτσι, για την ιστορία ! Απολογισμός Οικονομικού Έτους 2019

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας – 8/1/2021


Ο κ. Συκιώτης ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 11/1/2021 συγκαλεί την Οικονομική Επιτροπή με θέμα : «Έγκριση απολογισμού ∆ήμου Καμένων Βούρλων οικονομικού έτους 2019»

Αυτό το θέμα έπρεπε να είχε συζητηθεί σε Ειδική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το αργότερο μέχρι 5/9/2020 και εν συνεχεία να γίνει Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κοκ
Δεν γνωρίζω γιατί ο κ. Συκιώτης δεν έκανε όλα όσα ορίζει το νομικό πλαίσιο των ΟΤΑ για τον Απολογισμό των Οικονομικών Δεδομένων μέσα στις καθορισμένες ημερομηνίες.

Αδιαφορία για τους νόμους και τους κανονισμούς, λόγω αλαζονείας ?
Νοιώθει πανίσχυρος επειδή έχει «άκρες» στους μηχανισμούς που ελέγχουν τις πράξεις του ?
Αυτό πρέπει να το διευκρινίσει ο ίδιος στα μέλη της επιτροπής. Και φυσικά να μην προσπαθήσει, για μια ακόμα φορά, να τα «ρίξει» σε κάποιο εξιλαστήριο θύμα προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Εν αναμονή των πρακτικών της συνεδρίασης.

Αυτό, όμως, που γνωρίζω και θέλω να το επικοινωνήσω μαζί σας είναι ότι αναγκάστηκε να το κάνει λόγω παρέμβασής μου στους θεσμούς της Πολιτείας : ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ και ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Και αυτό δεν μπορεί να το διαψεύσει. Υπάρχει σχετική αλληλογραφία.

Το αν αυτή η καθυστέρηση θα έχει ως συνέπεια να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στους υπαίτιους και αν θα διενεργηθεί Έκτακτος Γενικευμένος Διαχειριστικός Έλεγχος στο Δήμο… είναι ερωτήματα που θα απαντηθούν στο εγγύς μέλλον με την έκδοση της ειδικής πράξης από τους Θεσμούς.

Ελπίζω αυτή τη φορά, οι Θεσμοί να ενεργήσουν όπως ορίζουν οι κανόνες του Συντάγματος και των Νόμων και να μην απορρίψουν τη προσφυγή μου διότι ζητώ έλεγχο νομιμότητας.

Επιστολή 28/12/2020 προς…
1. ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
2. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αξιότιμοι Κύριοι,
ως δημότης και ενεργός πολίτης του Δήμου έχω το έννομο συμφέρον και την συνταγματική υποχρέωση να επιθυμώ και να απαιτώ την νομιμότητα των ενεργειών της Αιρετής Διοίκησης.
Σύμφωνα με το αρθ. 163 ν. 3463/2006 – Απολογισμός-Ισολογισμός Δήμων :
[1] Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ οφείλει, εντός εξαμήνου [έως 30/6] από τη λήξη εκάστου οικονομικού έτους, να έχει ολοκληρώσει και να έχει υποβάλει τον Λογαριασμό της Διαχείρισης στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
[2] Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ εντός δύο μηνών και πέντε ημερών [έως 5/9] το αργότερο, από την λήξη της ανωτέρω προθεσμίας, πρέπει συντάξει έκθεση και να την υποβάλλει μαζί με τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις [ Απολογισμός, Ισολογισμός, Αποτελέσματα Χρήσεως ] για έγκρισή τους από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Ο Ισολογισμός και τα Αποτελέσματα Χρήσεως, πριν την υποβολή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, ελέγχονται από έναν ΟΡΚΩΤΟ ΕΛΕΓΚΤΗ-ΛΟΓΙΣΤΗ ο οποίος και εκδίδει ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΥ.
[3] Ο Ισολογισμός, τα Αποτελέσματα Χρήσεως και το Πιστοποιητικό Ελέγχου ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ, μετά την έγκρισή τους από το δημοτικό συμβούλιο, σε μία (1) τουλάχιστον εφημερίδα η οποία εκδίδεται στα όρια του νομού που εδρεύει ο Δήμος.
[4] Ο Ισολογισμός με το Πιστοποιητικό Ελέγχου και την Έκθεση Ελέγχου μαζί με όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλονται για έλεγχο στο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, μέσα σε έναν (1) μήνα αφότου εκδόθηκε η πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου και η υποβολή του ανακοινώνεται στον Γενικό Γραμματέα / Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
[5] Σε περίπτωση ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, επιβάλλονται σε βάρος των υπαιτίων οι ΚΥΡΩΣΕΙΣ που προβλέπει το αρθ. 26 ΠΔ 774/1980 και παράλληλα διενεργείται ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ στη διαχείριση του Δήμου, μετά από απόφαση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εκδίδεται είτε αυτεπάγγελτα είτε μετά από αίτηση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (αρθ. 163 παρ. 5 ν. 3463/06)

Αξιότιμοι Κύριοι,
Στον Δήμο Καμένων Βούρλων η Αιρετή Διοίκηση έκρινε σκόπιμο (;;;) να μην συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο για παρουσίαση-συζήτηση-ψήφιση των Οικονομικών Καταστάσεων του Έτους 2019 με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε, εμείς οι δημότες [α] τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου μας [β] αν υποβλήθηκαν για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και [γ] αν ανακοινώθηκαν και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. [ Για το Έτος 2018 έγινε σύγκλιση του ΔΣ στις 30/10/19 και ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 7/11/19 με ΑΔΑ : 6ΠΥ3ΩΚ1-ΖΩΥ ]
Για τους λόγους αυτούς, απευθύνομαι σε Εσάς, που έχετε ως αποστολή την τήρηση της νομιμότητας και σας παρακαλώ για τις κατά νόμο ενέργειες σας προκειμένου να διερευνήσετε, αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης αδικημάτων, αποκαθιστώντας, έτσι, τη νομιμότητα.

----------------------------

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από ότι μαθαίνω η Διοίκηση συνελήφθη αδιάβαστη και αιφνιδιάστηκε πλήρως.
Αλλά… Τόσο άσχετοι; Τόσο ανεπαρκείς; Τόσο πέρα βρέχει;

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΛΟΣ ( ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

Και αλλα να πληρωσουμε για το χατηρι του δημαρχου ; αρκετα ... και τα τυχον προστιμα να καταλογιστουν ατομικα στον καθε υπευθυνο καθ οχι στο δημο, κυριοι συμβουλοι ολοι εχετε ευθυνη αν πληρωνουμε την μη χρηστη διαχειριση του δημου και λαθη παραλειψεις

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιαννη Συκιωτη, το καλοκαίρι, θυμαμαι, σε μια παρεα που ετυχε να ειμαι και εγω μας ελεγες μεταξυ αλλων , ως αλλος Τσιπρας, οτι εσυ κρατας και βαρας το νταουλι και ο Σκουφιας θα χορευει.
Εγω τωρα γιατι βλεπω ότι αυτος κραταει το νταουλι… και συ χορευεις. Αρχικα με τον ΣΜΑ στη Κομνινα (τσαμικος). Τωρα με τον Απολογισμο του ’19 (Καλαματιανος). Μετα ποιος ξερει … σε ποιο σκοπο θα βαρεσει.
Φοβαμαι ότι οποιο σκοπο και να βαρεσει… εσυ θα χορευεις γιατι ο οικονομολογος με σοβαροτητα και καλη προετοιμασια δινει εμφαση στη νομιμοτητα και στο αποτελεσμα… πραματα που εσυ δεν ταχεις φιλε Γιαννη

Ανώνυμος είπε...

Ο Συκιωτης ειναι βαριδι στους χωρους της ΝΔ του νομου Φθιωτιδας. Για προσωπικους λογους χρησιμοποιει τη ταμπελα της ΝΔ , οι τοπικοι βουλευτες έχουν λογο να τον στηριζουν ; κακο τους κανει . .. Βουτυρο στο ψωμι του Συριζα.

Ανώνυμος είπε...

Μπορει κάποιος να μας πει ,τι έχει συμβεί σε άλλους δήμους ,φέτος 'η στο παρελθόν,που να έχουν καθυστερήσει τις νόμιμες προθεσμίες για είναι μόνον ο δικός μας;; Πάντως έχουν στοχοποιηθει οι υπάλληλοι της Ο.Ε, λες και έχουν σκοπιμότητα να καθυστερούν τις διάφορες διαδικασίες στα οικονομικα.

ΣΑΡΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Ο δημος εδωσε τωρα τελευταια στον ορκωτο 43 ευρω ,διαυγεια . μηπως καθυστερησε ο ορκωτος λογω κοβιντ τον απολογισμο ?

anonhmos είπε...

Κε Σκουφια σας συνχαιρω για τις αναλυσεις που κανεται γιατι μας εξηγειται με σαφηνεια την πραγματικοτητα. Αυτη η αναλυση ηταν ενα κινητρο για μενα να διαβασω και την εισηγηση της οικονομικης υπηρεσιας αλλα και τις οδηγιες για την καταρτηση του προυπολογισμου. Διαβαζοντας την εισηγηση διαπιστωνω την μεγαλη προσπαθεια της υπηρεσιας να μην τηρηθει η νομιμοτητα και η αποφαση για τα τελη να αποριφθειαπο τον ελεκτη νομιμοτητας.... Επισης διαβαζοντας την ΚΥΑ διαπιστωνω οτι οι συντακτες "η δεν την εχουν καθολου υποψιν ¨'η την εχουν μελετησει τοσο καλα που κανουν ακριβως τα αντιθετα για να σιγουρεψουν την αποριψη της αποφασης.Θα προσπαθησω να απαντησω στα ερωτηματα προς τον κο ΓΑΚΗ 1) συμφωνα με παλαιοτερη αναρτηση η καταναλωση ηλεκτρικου ρευματος δεν ειναι 470,0000 ευρω αλλα επι πλεον 180,000 ευρω με αναμορφωση τελους του ετους δηλαδη η κατανωλωση ηλεκτρικου ρευματος ειναι 650,000 ευρω και με προβλεψη για το 2021 115,150 ευρω ,αυτο σημαινει οτι η εξοικονομηση απο τα φωτιστικα LED θα ειναι 650,000- 115,150= 534,850 ευρω.Φανταστητε η μελετη για την προμηθεια LED να εκτιμα οτι η καταναλωση ηλεκτρ ρευματος ειναι λιγοτερη απο 534,850 ευρω δηλαδη λιγοτερη απο την εξοικονομηση...2) Δικαιωμα ΔΕΗ ... Δεν γνωριζω σε ποια υπηρεσια αντιστοιχει ο κωδικος ,ο κωδικος ομως αυτος εχει και ενα ποσο 40,000 ευρω που ειναι η προμηθεια 2% της ΔΕΗ.Αρα η ΔΕΗ θα εισπραξη για λογαριασμο του ΔΗΜΟΥ 2,000,000 ευρω . Εδω εχουμε τρια ποσα α) 2,539,155.88 ευρω που θα εισπραξουμε β) 1,702,614.68 ευρω που θα δηλωσουμε γ) 2,000,000.00 ευρω που δηλωνουμε οτι θα εισπραξη για λογ/σμο δημου ( εδω διαλεγεις και περνεις )...3) ΦΟΣΔΑ -ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ .. Με πληροφωρησε αιρετος οτι το 2021 η ανακυκλωση θα γινει με μεσα του δημου , Το ποσο πιθανον να ειναι για βοηθεια απο ιδιωτη σε περιοδο αιχμης...4) ΚΑ 8511..Ενω στα εσοδα απο τα ΠΟΕ ειναι ανα υπηρεσια Υδρευσης-αρδευσης-αποχετευσης η προβλεψη μη εισπραξης δεν αναλυεται και αυτο δημιουργει μια ασαφεια για το αποτελεσμα και την ανταποδοτικοτητα καθε υπηρεσιας ξεχωριστα... Κε ΣΚΟΥΦΙΑ με αυτες τις λιγες επισημανσεις που εκανα παρακεινουμενος απο την αναλυση σας και διακρινοντας την βουληση της υπηρεσιας να ακυρωθει η αποφαση ως στερουμενης νομιμοτητας ζητω να τους κανεται την χαρη και να ξαναγραψεται τον επιλογο σας.

Ανώνυμος είπε...

Γι΄αυτό είναι στα κακά του χάλια ο δήμος....

Ανώνυμος είπε...

Κουρασατε παλικαρια,ειδικά ο Σαμάνος από τον βοαγριο.Αει κοιτάξτε μη σας φύγουν και οι γυναίκες σας όσες σας αντέχουν ακόμη.

Ανώνυμος είπε...

8:58 μ.μ., Ιανουαρίου 09, 2021
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ''ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ''
Ο ΣΚΟΥΦΙΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΙΟΤΙ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΟΥΣΙΑΣ...
ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ?
ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΛΟΓΟ ?

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 9.26 αν κουραστηκες... στην εξεδρα. Εδω σε αυτο το γηπεδο/blog παιζουν παιχτες που θελουν να βλεπουν την ομαδα/δημο να κερδιζει και οχι να πεφτει καθε χρονο κατηγορια... Και αυτο ειναι μη συζητησιμο.
Τωρα οσον αφορα τις γυναικες μας... προσεξε πρωτα τη δικη σου που καθως λενε ξενοκοιταει και μετα δωσε συμβουλη σε εμας. Νταξ ?
Αι σιχτιρ μαλακα.

anonhmos είπε...

Φιλε 9.27 (10/1/2021)..Διακρινω μια αγωνια μην τυχον κανει προσφυγη ο Σκουφιας . Για να σε χαλαρωσω σ ενημερωνω οτι δεν θα χρειαστει να γινει προσφυγη ,τα τελη καθαριοτητας θα διαμορφωθουν στο υψος στο υψος που εχει προτεινει ο Σκουφιας. Το θεμα για τον ΔΗΜΟ Κ ΔΗΜΑΡΧΟ ειναι πως θα το διαχειριστει. Δεν θελουν να παραδεχθουν με κανενα τροπο οτι τα τελη τα υπαγορευει ο Σκουφιας...

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Προσυπογράφω το σχόλιο του 2.57
Ο 9.26 και οι σαν αυτόν, είναι θρασύδειλα ανθρωπάκια που εκμεταλλεύονται την ανωνυμία των social media και με… μπεεε και κοάσματα, κανιβαλίζουν όποιον έχει άποψη διαφορετική από τη δική τους. Είναι εν κυκλοφορία δολοφόνοι χαρακτήρων και γι αυτό δεν πρέπει να κάνουμε πολιτισμένο διάλογο μαζί τους και να απαντάμε στις κατηγορίες τους. Δεν τους εξηγούμε. Δεν τους απολογούμαστε. Διότι η περίπτωσή τους δεν σηκώνει εμβολιασμό, δεν καταπολεμείται με τίποτα

anonhmos είπε...

Φιλε 9,27 ο Σκουφιας ειπε οτι δεν προτιθεται να κανει προσφυγη ,δεν ειπε ομως οτι δεν θα γραψει προσφυγη ,αυτο που διαβαζεις ειναι προσφυγη και ειναι στη διαθεση καθε δημοτικου συμβουλου .Προς τιμη του ,δινει χρονο στην οικονομικη υπηρεσια να προετοιμαστει. Μπορει ομως αν θελει ο κος Σκουφιας η' οποιος αλλος μπορει να βοηθησει ωστε να εχουμε τελη και οχι χαρατσι...

Ανώνυμος είπε...

Ναι στα τέλη όχι στα χαράτσια σύμφωνοι, μαζί σας και εγω.Ερωτω ομως ο Δημος διαφέρει από το κράτος ή είναι και ο ίδιος κρατικός θεσμός.Στην ευρυτερη κοινωνία απευθύνεται το κράτος,στην μικρή κοινωνία ο Δήμος,είναι έτσι;Πως λοιπόν δεν διαμαρτυρεσθε και για τα χαράτσια του
κράτους;Οταν λοιπόν κάθε φόρος στο ΜΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑ επιβάλεται εσείς γιατί το 'πνίγετε'και δεν το αναδεικνύεται;Τι είναι το ιερό τοτεμ;
Μηπως δεν σας αγγίζει ενδεχόμενα,επειδή είστε κρατικοδιαιτοι ίσως; Μήπως επειδη η ιδεολογία σας, το επιτρέπει και το ενθαρυνει;Που είναι η διαφορά μεταξύ του χαρατσιου "εντός",από το χαράτσι "εκτός".Δώστε μια λογική εξήγηση,εκτος φυσικα των λέξεων 'νεοφιλελες' και 'φασιστας'.
Αν το κάνετε τότε θα δώσετε την εντύπωση ότι
πράγματι είστε έντιμοι,αντίθετοι ισως αλλά έντιμοι όπως ο κ.Τραχανας.Αν πάλι επιμένετε στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τότε είστε... μαλλον φανατικοί και απόλυτοι.

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Βρε 8.16 απορώ με τη λογική σου. Και βέβαια όσοι (;;;) είμαστε εναντίον των χαρατσιών του δήμου... είμαστε και αντίθετοι με τα χαράτσια της εκάστοτε κυβέρνησης. Αλλά… Στο blog αυτό μπορούμε, και έτσι πρέπει, να γράφουμε μόνο για τα καλώς η κακώς κείμενα του δήμου μας. Το blog δεν προσφέρεται για αναλύσεις κυβερνητικής πολιτικής. Αν τα ξερακαθαρίσεις στο μυαλό σου αυτά τα αυτονόητα… τότε καλώς ήρθες στον πραγματικό κόσμο της τοπικής μας κοινωνίας. Αν, όμως, συνεχίσεις να επιμένεις στα δικά σου… λυπάμαι δεν μπορώ να τα κάνω... φραγκοδίφραγκα για να το καταλάβεις… Είναι θέμα IQ…
Και κάτι τελευταίο, ως φιλική συμβουλή, για να μην εκτίθεσαι σε θέματα που τα γνωρίζεις μόνο επιφανειακά.
Στο σχόλιό σου διακρίνω έναν φανατικό αντικρατισμό. Φίλε μου, χωρίς ΚΡΑΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗ δεν μπορεί να υπάρξει συντεταγμένη κοινωνία αλλά μια κοινωνία που επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Και αυτό, το ΚΡΑΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ, είναι το πρώτο αξίωμα της Κοσμοθεωρίας του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ. Και φυσικά μιλάμε, για Κράτος-Ρυθμιστή και όχι για Κράτος-Δυνάστης.
Αυτό/α που εσύ πιστεύεις είναι το πρώτο αξίωμα του Δόγματος του ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ που θεωρεί ως ρυθμιστή τις απρόσωπες και αδίστακτες ΑΓΟΡΕΣ. Είναι αυτό το δόγμα που έχει επικρατήσει τα τελευταία πολλά χρόνια - μετά το 1980 - σε σχεδόν όλα τα Κράτη. Δεν έχει σημασία τι ταμπέλα΄έχει η πολιτική παράταξη που κυβερνά, οι πολιτικές είναι ίδιες.
Αυτά σαν ένα ερέθισμα αν θέλεις να ψάξεις βιβλιογραφία για να διαβάσεις.
Εσύ αποφασίζεις.




Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω την ανάρτηση του Γ.Σ και έχω μια απορία, πάνω γράφει για *προσφυγή* από κάτω *επιστολη*. Τι είναι;; Από τα δύο; Στην επιστολή βάζει τον νόμο με τα άρθρα, σωστά, και παρακαλεί για τα περαιτέρω. Η προσφυγή πρέπει να είναι, πιστεύω, διαφορετικά γραμμένη και να προσδιορίζει την ζημία του προσφεύγοντος εμπεριστατωμένα.

Ανώνυμος είπε...

K.Σκουφια.
Με ικανοποιηση διαπιστωνω οτι δεν συμφωνεις με τα χαρατσια του κρατους- Δημου δυναστη.
Ο σχολιασμος πρεπει να εχει αναφορα τον δημο , συμφωνω ,αλλα εαν υπαρχει συσχετισμος εξω απο αυτον, καλο ειναι να αναφερεται.
Δεν απεφυγες τον εναν απο τους δυο απαξιωτικο χαρακτηρισμο, το αλλον τον εχεις πει κατα καιρους.
Ημιμαθης ειναι εκεινος που προσπαθει να αναλυσει θεωρειες,βασει Μανιχαιστικης αντιληψης και οχι βασει πραγματικοτητος λ.χ. εκει εξω υπαρχει το απολυτο κακο [Αδιστακτες αγορες]ασχετα αν εσυ προσφερες επι αμοιβη τις υπηρεσιες σου στην πολυεθνικη των Γαλλων και καλα επραξες.
Τα κρατη ακομη και τα φιλελευθερα τεινουν προς γιγαντωση, με αποτελεσμα αντι ρυθμιση και εποπτεια να θελουν και τον ελεγχο της παραγωγης αγαθων [φοροι].
Δυο λοιπον ζητηματα ανακυπτουν ενα η οικονομικη ασφυξια των πολιτων και δευτερον η ανελευθερια εμπρος στον καταναγκασμο [ αποφασεις Δ.Σ Δημου ή Κρατους].
Αρα συμφωνουμε [σχεδον] στην ουσια του αποτελεσματος διαφωνουμε ομως στην αιτια.
Ο Αριστοτελης την Οικονομια την ορισε βασει
της συνθετοτητος της λεξης Οικος-Νομος, δηλ τα του οικου διευθετηση,ενω το Κρατος την επιβαλει εκτος οικου, την οικιοθελη συναλλαγη δηλ την μετατρεπει σε ΚΑΤΑΛΛΑΓΗ.
Εκει λοιπον ειναι το φυτωριο της στρεβλωσης στην καταναγκασμο.




ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φιλε ανωνυμε 8,16 ευχαριστω για τα καλα σου λογια --- εχεις δικιο για τα χαρατσια τα ισοπεδωτικα και παραλογα πχ ενφια σε σπιτι που εχει ακομα ξυλινα παλια παραθυρα λογω οικον προβληματων ----εδω στο μπλογκ μπορουμε να ασχοληθουμε μονο με τα δημοτικα τοπικα λογω εγγυτητας και επικουρικοτητας , τις περιφερειακες υποθεσεις εντος δημου μας πχ διαδημοτικος δρομος αγναντης-ζελιου η ρεγγινι-μοδι η λιμανι αγ κωννου και κεντρικοκρατικες δομες εντοσ δημου πχ σταθμος τρενου μωλου ,κεντρο υγειας ,πεο αθηνων λαμιας και κατασκευη νεων σχολειων --αυριο θα μαθουμε γιατι καθυστερησε ο απολογισμος

Ανώνυμος είπε...

Τα μάθατε τα νέα; Αναρτήθηκε η απόφαση της ΟΕ για τον απολογισμό στο Διαύγεια. Ο Χιλίαρχος τα χώνει στον δήμαρχο, μάλλον και άλλες... διαγραφές προβλέπονται προσεχως.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

τελικα γιατι καθυστερησε ο απολογισμος ? απαντηση δε δοθηκε ! αν ηταν λογω κοβιντ θα αναφεροτανε , η σιωπη ειναι ενοχη απαξιωσης των υποχρεωσεων του δημου ! πανο βουλγαρη γιατι απων ρε φιλε ? δεν ειχες ιντερνετ ουτε τηλεφωνο ? εσεις η αντιπολιτευση ειστε υποχρεωμενοι να ελεγχετε τις διαδικασιες οχι ο σκουφιας ! για αυτους που προσπαθουνε να πουνε οτι η αντιπολιτευση κανει καλα τη δουλεια της ! τελικα ειναι μια τυπικοτητα που πρεπει να γινεται και μαλιστα εγκαιρως ,η επιτροπη ψηφισε βασει του ορκωτου λογιστη και της οικονομικης υπηρεσιας του δημου ! το προβλημα στο δημο ειναι η σπαταλη χρηματων στον αερα = διαχειριση σκουπιδιων οπως το 1970 και τα αχρηστα εργα την ωρα που εχουμε προβληματα υγειονομικης σημασιας =αμιαντος ,βιολογικοι που δεν δουλευουν και δεν υπαρχουν

Ανώνυμος είπε...

Στην παραλιακή στο Καφέ 'Κοκό μπλόκο'ηταν η γνωστή παρέα αθτοδιοικητικων, πέρασε μια στεγνή, τους συστήθηκε με το ψευδώνυμο 'λευκος κρινος'τη ρώτησαν τι δουλειά κάνει,είπε στον έρωτα τα κάνω όλα.,τότε ένας από τον άγιο κων/νο είπε,ΟΥΙ.