13 Ιανουαρίου 2021

Ερωτήματα προς τα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Γράφει ο Οικονομολόγος  Γιάννης Σκούφιας –  12/1/2021

Αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ το πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής της 11/1/2021 [ ΑΔΑ : 6ΤΠΕΩΚ1-Σ1Π ] και  διαβάζοντάς το, μου δημιουργήθηκαν κάποια ερωτήματα τα οποία νομίζω ότι χρήζουν απάντησης από τους συμμετέχοντες στην Επιτροπή.

Κε Γάκη, όπως φαίνεται από την εισήγησή σας, αφού γνωρίζατε τις διατάξεις του αρθ. 163 ν.3463/2006, γιατί δεν εισηγηθήκατε στον Πρόεδρο της Επιτροπής και Δήμαρχο κ. Συκιώτη ότι είναι υποχρεωμένος να συγκαλέσει την επιτροπή στο χρόνο που ορίζουν οι ανωτέρω διατάξεις ?  Εσείς έχετε την ευθύνη   ή  σας  υποχρέωσε ο Δήμαρχος  ? Οφείλετε απαντήσεις και αυτές   Π Ρ Ε Π Ε Ι   να τις δώσετε όταν συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για επικύρωση της απόφασης.  Δεν είστε ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ του Δημάρχου αλλά ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ του Δήμου !

Κε Γάκη, όταν βάζετε την υπογραφή σας κάτω από οικονομικά στοιχεία του Δήμου, πρέπει αυτά να μην πλασματικά αλλά να απεικονίζουν την πραγματικότητα. Για Έτος 2019, προϋπολογίσατε ΕΣΟΔΑ = 16,7 εκ. €, βεβαιώσατε 9,1 εκ. € και εισπράξατε 5,9 εκ. € . Όπως ξέρετε ο Προϋπολογισμός είναι το εργαλείο που βοηθάει τα μέγιστα στη Διοίκηση του Δήμου. Γιατί εισηγείστε Πλασματικούς Προϋπολογισμούς ? Δεν έχετε διαβάσει τη ΚΥΑ που το απαγορεύει ?

Κε Συκιώτη,  οφείλατε να εξηγήσετε στην Επιτροπή τον λόγο της καθυστέρησης. Δεν το κάνατε. Παχυδερμισμός  ή κάτι χειρότερο ?  Αλαζονεία και αδιαφορία για τους νόμους, τους κανονισμούς, τις ηθικές αρχές ? Ας το κρίνουν οι πολίτες και ειδικά αυτοί που σε ψήφισαν για 2η φορά… για να βάλεις την ‘’ταφόπλακα’’ στο Δήμο. 

Κε Τριανταφύλλη, σωστή η τοποθέτησή σας, αλλά… γίνεται κατόπιν εορτής. Ως πρώην Αντιδήμαρχος οφείλατε να γνωρίζατε τη διαδικασία και να είχατε πάρει εσείς την πρωτοβουλία και να μην περιμένετε από έναν πολίτη (εμένα) να σας μάθει τις υποχρεώσεις σας.  Οι πολίτες που σε έκαναν ‘’χιλίαρχο’’ απαιτούν από σένα πιο ξεκάθαρες θέσεις στα δημοτικά δρώμενα. Και όταν όπως δηλώνεις ‘’ότι η μη ενημέρωση.. προσβάλλει το Δημοτικό Συμβούλιο’’  δηλ. προσβάλει και εσένα ως Δημοτικό Σύμβουλο, γιατί παραμένεις ‘’κολλημένος’’ στο άρμα της παράταξης Συκιώτη ? Σε κρατάει από κάπου ο Δήμαρχος και δεν ανεξαρτητοποιείσαι ? Τι ακριβώς συμβαίνει ?  

κκ Σκερπανάκο, Γλυκέ, Κριτσόβα, Παπαναγιώτου, εσάς δεν σας πρόσβαλλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Συκιώτης από τη στιγμή που δεν έδωσε, ως όφειλε, κάποια εξήγηση της καθυστερημένης σύγκλισης της Επιτροπής, ώστε να γραφτεί στο πρακτικό για να ενημερωθούμε και εμείς οι πολίτες ? Μόνο ο κ. Τριανταφύλλης προσβλήθηκε ?

 ----------------------------


43 σχόλια:

Kassandra είπε...

Χάνετε τον καιρό σας κ Σκούφια θέτοντας ερωτήματα και ζητώντας απαντήσεις από αυτά τα υποκείμενα που διοικούν τον Δήμο μας. Δεν έχουν ίχνος τσίπας. Ίχνος ευαισθησίας. Ίχνος ευθύνης απέναντι στις υποχρεώσεις τους. Ίχνος ντροπής απέναντι στους πολίτες. Προάγουν την τέχνη του γραψαρχιδισμού… και εμείς οι πολίτες στον καναπέ μας, στη κοσμάρα μας !
Καλημέρα κ. Σκούφια
Καληνύχτα Καμένα Βούρλα !

Ανώνυμος είπε...

Νίκο Τριανταφύλλη αφού διαφωνείς πρέπει να έχεις και τα πολιτικά ούμπαλα να γίνεις ανεξάρτητος. Τάχεις ? Απόδειξέ το ! Αν δεν τάχεις τότε κάθησε ήσυχα στο μαντρί και ακολούθα το γκεσέμι σου. Καλά σου τι λέει ο Οικονομολόγος….

Ανώνυμος είπε...

Καλα τα γραφει ο Σκουφιας,μονο που κανει λαθος, να βαζει ερωτηματα ηθους σε ανθρωπους χωρις αξια .
Το τι θα πει ο χιλιαρχος και οι αλλοι μεταξυ τους εχει τοση σημασια,οση εχουν δυο κατσικια που κουτουλανε τα κεφαλια τους.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ είπε...

ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Η ΝΔ---ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΝΔ ? ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Κ.σκουφια μας, ο γακης είναι υπάλληλος του δήμου ενώ εσύ είσαι ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ και μ
ξέρεις να διαβάζεις ΚΥΑ, μόνο εσύ. Μήπως είσαι ΜΟΝΟ λογιστής, γιατί δεν είδαμε καμμία πρόταση σου αναπτυξιακή για τον τόπο να σε επικροτησουμε άπαντες και να σε βγάλουμε και ΔΗΜΑΡΧΟ προσεχώς. Γράφεις να δώσει εξηγήσεις στο προσεχές δημ συμβούλιο που θα μπει το θέμα, Έλα που δεν θα μπει γιατί το εγκρίνει πλέον ΜΟΝΟ η οικ. Επιτροπή.

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια, Δήμαρχε και κκ δημοτικοί σύμβουλοι, έχουμε δίκιο να γκρινιάζουμε άπαντες για τον τρόπο δημοσίευσης της έγκρισης του απολογισμού, πέντε αραδες και τέλος, όπως λέμε στα πεταχτά. Εσύ ήσουν δήμαρχος με την έγκριση του απολογισμού οικ έτους 2017, σελίδες παρακαλώ 109, με όλα τους κωδικούς εσόδων και εξόδων, αλλά και την εισήγηση του ορκωτού και τον διάλογο με τους δημ. συμβούλους. Τι άλλαξε κυριοι;; Γιατί τα φοβάστε; Την κριτική μας, η καλοπιστη κριτική είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ήρθε ο κορονοιος και σας βόλεψε με τις διαδικτυακές συνεδριάσεις;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως κ.γακη, σε έχουν στοχοποιήσει, ενώ τους παλαιότερους ,που φύγανε, τους δοξαζανε και ας μην υπέγραφαν το οικονομικά,κοίτα όμως να μαζευεις ευρώ από τα λεφτοδενδρο, μην προωθεις "πλασματικους προϋπολογισμούς"

Ανώνυμος είπε...

κ. Δήμαρχε, γνωρίζουμε ότι δεν θέλεις διάλογο με εμάς τους ανώνυμους αλλά και τους επώνυμους του μπλογκ. Αυτή την ριμάδα την ιστοσελίδα γιατί δεν την αξιοποιείς, εκεί θα πρέπει να γράφουμε επώνυμα αλλά και.. με ευπρεπή διάλογο. Προτάσεις που να μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στα πλαίσια το οικονομικά αλλά και τα οργανωτικά σας. Έχω κάποιες ερωτήσεις ας πάμε στην διασπορά του κρνιου, πήρες υπαλλήλους για τον σκοπό αυτό, βγαλτους σε απολύμανση χώρων, βρισκομαστε σε αναστάτωση ανυσηχουμε;







Ανώνυμος είπε...

Μιλάτε για τον κορονοιο, αλλά η αστυνομία αγρόν αγοράζει για κάποιους μαγαζατωρες της παραλιακής με ψωμιά και καφέδες που μαζεύονται χωρίς μάσκες κλπ. Εάν καταλάβαιναν πόσοι δημότες δεν μπαίνουν μέσα στο μαγαζί τους, όταν τους βλέπουν με τέτοιες συμπεριφορές, θέλουν μεν πελάτες αλλά στα ...τέτοια τους, τα μέτρα. Δεν φάγανε το 5χιλιαρο για να τους τσούξει.






Ανώνυμος είπε...

1. Τα στοιχεία από τους ορκωτούς λογιστές ήρθαν πριν λίγες μέρες, άρα καμία ευθύνη ο Γάκης και η υπηρεσία.

2. Όποιος θέλει ενημέρωση την έχει, όπως την είχαν εγκαίρως, όσοι τη ζήτησαν. Ούτε ο χίλιαρχος, ούτε ο Βούλγαρης το ζήτησαν. Ο δεύτερος ούτε καν μπήκε στον κόπο να ψηφίσει ή να καταψηφίσει. Έμεινε ήσυχος ότι τη βρωμοδουλειά θα την κάνει ο πρώτος.

3. Μεγάλε οικονομολόγε του καναπέους, σε χλευάζει ο περίγυρος κι εσύ συνεχίζεις να δίνεις τροφή για σχόλια. Δίνεις χέρι βοηθείας για επόμενη τετραετία Συκιώτη.

Ανώνυμος είπε...

Τριανταφυλλη έμαθα οτι χθες στη συγκέντρωση της παράταξής σας εβαλες την ουρά κάτω απο τα σκέλια και δήλωσες πίστη στον πιπίλα και οτι όλοι μαζί θα κατέβετε και πάλι στις επόμενες εκλογές. Πρόβατο έ πρόβατο που θελες να γινεις και δήμαρχος !!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Συκιώτης άνοιξε το σακί με το καλαμπόκι και μάζεψε τις κοτούλες

Ανώνυμος είπε...

Απο καλη πηγη εμαθα οτι ο Συκιωτης εβαλε το θειο, ενας ειναι ο θειος, να πεισει τους διαφωνουντες Τριανταφυλλη και σια να σταματησουν την γκρινια και τις διαφωνιες και να ξαναγινουν ομαδα γιατι τα πραγματα μπορει να σοβαρεχουν αν το ελεγκτικο συνεδριο αποφασισει να κανει ελεγχο των οικονομικων του δημου μετα την καταγγελια Σκουφια.
Ετσι μαζευτηκαν, τα ειπαν, και σαν καλα γαλαζια παιδια αποφασισαν να αντιμετωπισουν τα μελλουμενα ολοι μαζι. Ετσι θα δουμε παλι στο προσκηνιο τη Μπεζατη αυτη καλε με τα πλαστα τιμολογια, την πρωην πασοκα. Την ξεχασατε ?
Α ρε τι σου κανει ο φοβος του ελεγχου !
Αντε και εμεις μπορουμε πλεον να συνεχισουμε να κοιμομαστε ησυχοι.

Ανώνυμος είπε...

ΝΙ-ΚΟ-ΚΟ-ΚΟ-ΚΟ-ΚΟ-ΚΟ-ΚΟ!!

Ανώνυμος είπε...

Με το νερο της Λιαπατας και το δικτυο αγιου κων/νου τι γινεται ρε παιδια ///

Ανώνυμος είπε...

ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΗΣ ??? ΑΛΧΙΜΙΣΤΗΣ ??? Η ΑΣΧΕΤΟΣ ????? Α)Αποφαση 2/18/2020 δημοτικου συμβουλιου για αναπροσαρμογη τελων ετους 2020 ....Α)....1) ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΣΟΔΩΝ 2020 ... ΚΑ2111 τακτικα εσοδα απο τελη καθαριοτητας και ηλεκτροφωτισμου που βεβαιωθηκαν και εισπραχθηκαν για πρωτη φορα 180.000,οο ευρω..... 2) ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2020 ....ΚΑ 8113.0001 'Αμοιβες και εξοδα τριτων παροχες τριτων ΔΕΗ 180.000,οο.... ΣΥΝΟΛΟ Κ.Α 81. 244.000,00 ΕΥΡΩ ....( ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΗΜ ΣΥΜ ) Γιαννουλακης ειπε οι 180.000,00 ευρω ειναι δαπανες και εσοδα ,επειδη η ΔΕΗ δεν βγαζει λογ/σμο τελους του ετους δηλαδη τους δυο τελευταιους μηνες ειναι προβλεψη σαν εσοδο και δαπανη στον κωδικο 8111.... Β) Αποφαση οικονομικης επιτροπης για τα τελη καθαριοτητας ετους 2021 ..... ΓΑΚΗΣ Απολογιστικα στοιχεια ετους 2020....1) ΚΑ 2111 Τακτικα εσοδα απο τελη καθαριοτητας ηλεκτροφωτισμου απο παρελθοντα ετη που βεβαιωνονται για πρωτη φορα 411.198,96 ευρω ..2) ΚΑ 81 Ανεξηφλητες υποχρεωσεις ΠΟΕ που πληρωθηκαν και θα πληρωθουν το 2020 12.423,66 ευρω.... ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Για να στηριξουν την υπερογκη αυξηση των τελων α) απεκρυψαν εσοδα 411.198,96-180.000,00 = 231.198,96 ευρω β) Διογκοσαν δαπανες 244.000,00 - 12.423,66 =231.576,34... ΔΗΛΑΔΗ με παραποιηση δυο μονο κωδικων αηξησαν τα τελη του 2020 κατα 0,50 ευρω αρα (α+β) 231.198,96 + 231.576,34 = 462.775,30 ευρω .Το συνολο των ΤΜ του δημου ειναι 918.101,00 ΤΜ για την καθαριοτητα ... δηλαδη 462.775,30 / 918.101 ΤΜ = 0,50 .....ΑΛΗΘΕΙΑ ποιος θα ελενχει τους ελεκτες ??????

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 3.56 αν θέλεις απάντηση στην ερώτησή σου ''ΑΛΗΘΕΙΑ ποιος θα ελενχει τους ελεκτες ??????'' ανέτρεξε σε αναρτηθέν άρθρο στο blog στις 17.7.2020. Εκεί θα βρεις τις απαντήσεις σου.

Ανώνυμος είπε...

10:34 μ.μ., Ιανουαρίου 13, 2021
"Μιλάτε για τον κορονοιο, αλλά η αστυνομία αγρόν αγοράζει για κάποιους μαγαζατωρες της παραλιακής με ψωμιά και καφέδες που μαζεύονται χωρίς μάσκες κλπ. Εάν καταλάβαιναν πόσοι δημότες δεν μπαίνουν μέσα στο μαγαζί τους, όταν τους βλέπουν με τέτοιες συμπεριφορές, θέλουν μεν πελάτες αλλά στα ...τέτοια τους, τα μέτρα. Δεν φάγανε το 5χιλιαρο για να τους τσούξει."

ΡΟΥΦΙΑΝΕ ΝΑ ΣΕ ΒΡΟΥΝΕ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ Ή ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΟ!!! ΤΡΑΒΑ ΡΟΥΦΙΑΝΕ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΑ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΙΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΣ. ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΟ ΨΩΜΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΒΡΩΜΟΡΟΥΦΙΑΝΕ





ΗΛΙΑΣ ΤΖΟΒΑΣ είπε...

Σκουφια εχει δικιο ,δεν εχεις εκφρασει ποτε γνωμη για την ανακυκλωση , για τις μαντρωμενες παραλιες,για το βιοκα μωλου,για τα εργα στον αγιο της παραλιακης που σταματησε ,για το λιμανι καμενων κ αγιου,σταθμος μωλου ,πολιτιστ κεντρο αναγκαιο η σπαταλη,κεντρο υγειας ,εφαρμογη σχεδιων πολης ανοιγμα δρομων ,παλιο τρυπιο μισοδικτυο βιοκα καμενων κλπ.Πες τη γνωμη σου τι πρεπει να γινει

Ανώνυμος είπε...

Ηλία, βάζεις πολλά θέματα με την μία, ας επικεντρωθούμε στην καθαριότητα που έχει αναληθει ως κόστος. Όμως δεν γράφηκε τίποτε για το πώς θα μειώσουμε το κόστος της κθρττς, τον Σταθμό Μεταφόρτωσης στην Κομνηνα τον ματαίωσαν, άλλη πρόταση κανείς δεν έκανε, μια δεκαετία ακούμε για Σταθμό Μεταφορτώσης για να μειωθούν τα καύσιμα κλπ. Φορτηγο εχουμε στον ορχο, ο ΣΜΑ ...ο επόμενος δήμαρχος. Για να μην φύγουμε από την καθαριότητα, κανείς δεν μιλάει για τις αγροτικές αποθήκες που χρεώνονται ως κατάστημα στη ΔΕΗ δηλ 2.90ε/τ.μ. Ας το δουλέψουν οι ενεργοί σχολιαστες που ξέρουν να διαβάζουν νόμους, κυα, και να κάνουν επιστολές πρόσφυγες κλπ. Φίλε Ηλία, απ' έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε.
ΑΥΤΑ ΜΕ..ΟΛΙΓΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΚΟΥΦΙΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΕΡΟΣ....... Ο ΧΙΛΙΑΡΧΟΣ Κ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙΑ................

Ανώνυμος είπε...

Και όμως 8.24 μμ κανείς λάθος.Αυτοι συνειδητά έχουν κάνει την επιλογή τους με κάποια ανταπόδοση εννοείτε,είτε υλική είτε ψυχοσωματική.Εσυ κατά την έννοια ότι ενώ διαπιστώνεις τι συμβαίνει,εξακολουθείς και συντηρείς στην επικαιρότητα τα ονόματα αυτά το κάνεις ασυνείδητα και το μόνο κέρδος που έχεις ειναι η ανακούφιση που προκαλεί η εκτόνωση του θυμού σου.Αλλα μέχρι εδώ,ποιο πέρα δεν μπορείς να το πας το πράγμα είσαι πιόνι στη σκακιέρα του κάθε ...γέρου,θείου,ή ερωτόκριτου φθιωταρχη.
Τώρα για τα πρόβατα,κάτι νομίζουν ότι θα ωφεληθούν και αυτοί. Τελικά το τείχος των δακρύων (μπλοκ) μόνο το συναίσθημα εργαλείο ποιεί δηλ πρακτικά τίποτα.

ΘΩΜΑΣ ΒΟΡΛΟΒΙΤΗΣ είπε...

ΜΑντεψτε σε ποιον αγκωννιωτη φερνει τεραστια αλεργια ο γερος , τους εχω δει να τρακερνονται στο πειρατη και ειδα τη μεγιστη απεχθεια ,τρελαθηκε τελειως ο τυπος

Ανώνυμος είπε...


Έτσι, για την ιστορία ! Απολογισμός Οικονομικού Έτους 2019
ΑΔΑ: ΨΟΒΣΩΚ1-ΙΨΟ - Αντίτιμο ηλεκτρικού ρεύματος για φωτισμό οδών, Πλατειών και κοινοχρήστων χώρων και παραγωγικής διαδικασίας 2020
11/01/2021 κωδ. 20.6211 Ενταλθέντα 649.400,00

Kassandra είπε...

Με αιρετούς/στρατιωτάκια που δεν επιτρέπεται να διαφωνήσουν από την κομματική γραμμή ( Το κόμμα πάνω απ’ όλα, λες και είναι κομμουνιστές ) είναι πέραν κάθε αμφιβολίας ότι ο τόπος δεν έχει μέλλον.

ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ @ Kassandra είπε...

Μια παροιμία λέει ’Όμοιος τον όμοιο αγαπά και η κοπριά τα λάχανα’’
Στο ποιος είναι η κοπριά και ποιος τα λάχανα, οι απόψεις διίστανται. Η άποψη η δική μου είναι ότι η κοπριά (λαός) τροφοδοτεί και λιπαίνει τα λάχανα (αιρετούς).
Γι αυτό λοιπόν εγώ δεν προσάπτω ευθύνες στους αιρετούς… αλλά στους δημότες που ψηφίζουν με κριτήριο τους φίλους και συγγενείς με προϋπόθεση να ανήκουν στο κόμμα τους.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζω από εκεί που τελειώνει ο εμβριθης φιλος ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.
Έτσι είναι αλλά γιατί
οι δημότες είναι τόσο ανεκτικοι,δεξιοι-αριστεροι, που σύρονται από τους επιλεγμένους από τους ιδιους αιρετους στα προφανή λάθη π.χ.αποφαση για την αποθήκη συναιτερισμου στον Άγιο Κων/νο για πολιτιστικό κέντρο με δάνειο ενώ γνωρίζουν ότι δεν είναι πρώτης προτεραιότητας και πιθανόν ανενεργό στο βάθος χρόνου.
Η δική μου οπτική στην παραδοξότητα των δημοτών είναι ότι υπάρχουν ακόμη ένστικτα
της οικοσιτης οικονομίας του παμπαλαιου χωριου-οικισμου όπου η αυτοπροστασία ήταν αποτέλεσμα συλλογικότητος(όλο το χωριό μαζί και στη γιορτή και στη λύπη).
Αυτό ενώ τότε λειτούργησε ( ακόμη και τωρα κάποιοι μιλούν για τις Καμπάνες)με θετικό τρόπο,σήμερα είναι βαρυδι-σύνδρομο και έχει περάσει από τους απλούς ανθρωπους στον δήμο 'Πατερουλη'.Ετσι ο πολύς κόσμος θεωρεί ότι
εφ όσον ψήφισε,δεν χρειάζεται τίποτε άλλο διότι "καλύφτηκε"έως την επόμενη φορά.
Όμως αυτό είναι πλάνη,διότι η εξουσία διαφθείρει η δε πολύ- συνεχόμενη εξουσία διαφθείρει πολύ.
Συμφωνώ λοιπόν ότι οι δημότες έχουν την ευθύνη.



ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ο Βοναπαρτης ελεγε στη ζωη υπαρχουν βασιλιαδες (εστω χωρις υπηκοους)και πιονια !Ο καθενας διαλεγει τι θελει να ειναι! Τοσοι ανωνυμοι με αρκετες γνωσεις εδω παραπονιεστε για τα χαλια μας ,το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η ανωνυμια σας!Τι φοβαστε ολοι για να πειτε το ονομα σας? Μην σας κοψουν την καλημερα οι δηθεν ?

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΤΡΑΝΑΝΑ. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ. ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Προς κ. Τραχανα και στον Μπραβο Τραχανα.
Γιατι να βαλουν επωνυμο μηπως για να παρουν επαινο απο ανωνυμους ;
Μαλλον θα τον υβρισουν.
Ειδατε τι παθαινουν αυτοι που εστω και με ψευδωνυμο προσπαθουν να πουν κατι διαφορετικο απο αυτο που οι δικαιωματιστες του μπλοκ πιστευουν.
Τελος παντων ας μεινουν τα πραγματα ως εχουν στην ιστοσελιδα ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΜΠΛΟΚ.
Αναγνωριζω εναν ομως εδω που γραφει και εχει ηθος συμφωνα μεκαρουν τις πεποιθησεις του
και ενω τον προγκαρουν απαντα νηφαλια.Σε αυτον απευθυνομαι.

Ανώνυμος είπε...

Ακουσα οτι ο Συλλογος ενεργων δημοτων ενεργοποιειται σχετικα με την ανακοινωση του Δημου
για τον κανονισμο των νεκροταφειων και τις εκταφες .
Συγκεκριμενα και με γνωστο το προβλημα χωρου στο νεκροταφειο Καμ. Βουρλων
η ΦΕΤΦΑ του Ιερατειου στο δημο αποφασισε να δωσει προς πωληση μονο για την χρηση 10 οικογενειακων ταφων 2.64 μ2 εκαστος με 2500 ευρω τιμημα?
Αν αυτο δεν ειναι προχειρο, ελιτιστικο, εκβιαστικο, τοτε τι ειναι;
Η απαντηση του Δημου σε προφορικη ενημερωση προς τον Συλλογο, ειναι οτι ηταν παλαια
αποφαση -προταση του τοπικου συμβουλιου,χωρις ομως να εχει λαβει γνωση το σημερινο.
Αναμενονται εξελιξεις
ΥΓ.
Εχουν πληρωσει επτα οικογενειες και με αλλες τρεις μπλαφοναρει το δικαιωμα του οικογενειακου ταφου,δηλ. οποιος προλαβει.
Η λιστα εκταφης [δεκαετιας] ειναι ανακατεμενη περιλαμβανει και μονιμους κατοικους[νομιμη ταφη] και τους περαστικους[παρανομη ταφη],δηλ τα ιδια δικαιωματα.
Το ετησιο τελος χρησης ειναι μεχρι τωρα ανενεργο[μη εισπρακτεο ευθυνη δημου]
Η δε επεκταση του χωρου [μετακινηση μαντροτοιχου] ειναι στις προτεραιοτητες του δημαρχου,εφ οσον ομως 'τελειωσει' και ξεκουρασθει λιγο με τις υποθεσεις στο πολιτιστικο του Αγιου και τα φαναρια με τα LED.

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος του τοπικής ενότητος κ.βουρλων είναι αποδεδειγμένα ένας αυτοδιοικητικος με
κινητικότητα πάνω από το μέσο όρο.
Αυτό όμως δεν ισοφαρίζει την έλλειψη ανεξάρτητης γνώμης στο κάθε πρόβλημα.Δουλευει όχι βάσει προβλημάτων αλλά εντολής.Ετσι τρέχει μεν περισσότερο για τα διαχειριστικά που είναι δουλειά των Αντιδημαρχων παρά για την μεταφορά στην διοίκηση πρωτογενη προταση στηριγμένη στην γνώση του προβλήματος.
π.χ. η ανακοίνωση για το Νεκροταφείο η έλλειψη ενημέρωσης του φρακαρισματος του κεντρικού αγωγού αποχετευσης στα Καμενα κλπ.

XristosX είπε...

Ετσι απο περιεργεια μπηκα στο διαυγεια να δω τον περινο απολογισμο του ετους 2018 αδα 6ΠΨ6ΩΚ1-ΤΒ8 και διαπιστωσα ότι το πρακτικο περιειχε 1. την εκθεση διαχειρισης 2. τις οικονομικες καταστασεις , ισολογισμο και αποτελεσματα και 3. Τη βεβαιωση του ορκωτου λογιστη
Στο φετεινο απολογισμο του ετους 2019 αδα 6ΤΠΕΩΚ1-Σ1Π υπαρχει μονο ενας συνοπτικος πινακας ταμειακου απολογισμου εσοδα – εξοδα, χωρις τιποτα άλλο.
Γιατι αυτή η διαφορετικη απεικονιση από ετος σε ετος ? Οι ιδιοι ανθρωποι δεν ηταν και περισυ ?
Υπαρχει κατι που θελει να κρυψει η διοικηση και φοβαται να το γνωστοποιησει ?
Καποιος πρεπει να δωσει εξηγησεις, δεν νομιζετε ?

Ανώνυμος είπε...

Ο δημαρχος δεν ασχολειτε με τα πεζα καθημερινα προβληματα των δημοτων , μονο με τα 'μεγαλα εργα '

Ανώνυμος είπε...

Ποία τα είναι τα μεγάλα έργα?? Πες μας για να τα μάθουμε κ εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Δημοτικος Συμβουλος μου ειπε οτι ο δημαρχος ανεθεσε στη Μπεζατη να κανει νεα εισηγηση για τα δημοτικα τελη και να συνταξει τον προυπολογισμο του 2021 που επρεπε να εχει συνταχθει απο τον νοεμβριο του 2020. Α ρε Σκουφια τι φωτιες αναψες !!!

Ανώνυμος είπε...

Τα μεγάλα έργα θα μελετηθούν στην 2 και 3η τετραετία Συκιώτη και θα γίνουν στην 4η. Δεν βλέπετε πόσο καλός είναι ο Καλλικράτης, Κλεισθένης , αφού Ύδρευση Αγ. Χαρ/μπου και αντικατάσταση διδυμου αποχέτευσης Κ.Βουρλων έχουν δοθεί σε εργολάβους, αλλά προβλέπονται να αρχίσουν και να τελειώσουν, την επόμενη 4ετια. Πάμε περίφημα, δεν συμφωνείτε;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο Συκιώτης και Σια δεν είναι ότι δεν θέλουν. Είναι απλά ανίκανοι να διαχειριστούν τις ανάγκες του Δήμου. Αν αυτό γίνει κατανοητό στους ΝΔτες που τον στηρίζουν μπορεί κάτι να αλλάξει.
Δεν αξίζει τέτοιος δήμαρχος στην δήμο μας !
Δεν αξίζουν τέτοιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο δήμο μας !
Η πιο ανίκανη δημοτική αρχή ever

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνοι λοιπον ο Συκιωτης ειναι ανικανος.
Ποιος ειναι ο ικανος λοιπον, οταν:

Α. Οι δημοτες παραμενουν ιδιοι.
Β. Αυτοι που θελουν [οι πονηραντζα] ειναι ακαταλληλοι λογω προτερω 'εντιμου' βιου [αποτυχημενοι αυτοδιοικητικοι στην πραξη].
Γ. Hλικιακα νεοι χωρις δουλεια με πτυχια, ακουνε δημοτικα ζητηματα και γινονται Brain train.
Δ. Συνταξιουχοι σε ηλικια γαμου [ανηθικοι στη βαση της λογικης του τρουπωματος-βολεματος.
Ε. Και τελος αθροιστικα προβληματα ετων, ανυπερβλητα για ενα μικρο δημο που περιμενει τα προγραμματα του Φιλοδημου-ΕΣΠΑ-ΣΑΤΑ για να χρεωσει την καρτελλα του στο ΤΠΔ,αλλα και να φουσκωσει τον τραπεζικο λογαριασμο καποιων κρατικοδιαιτων εργολαβων.
Λυπαμαι που το λεω αλλα, αλλαγη στις πολιτικες του Δημου γινεται, οσο εγινε απο την αδελφοποιηση με την λουτροπολη ABANO, και οπως λενε και στην ιταλια , Il dolce far niente.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Μεσιε 3,58 κανεις πολλα λαθη = ολοι οι δημοι απο τα συγκεκριμενα προγραμματα περιμενουν χρηματα για να φυγουν απο τον 20ο αιωνα και να πανε στον 21ο (αμιαντος,βοθροι),λιγοι δημοι εχουν περιουσια απο δωρεες και εχουν ιδια εσοδα ,αρκει αυτα τα προγραμματα να αξιοποιουνται με λογικη και να μην φτιαχνουμε πχ πολιτιστ κεντρα διπλα στους ξεχειλισμενους βοθρους----ισοπεδωνεις τους εργολαβους και αυτο ειναι αδικο για καποιους που εχουν κανει καλα εργα με τιμη δημοπρασιας ,ποιος θα φτιαξει τα απαραιτητα εργα ,η μομα ? ---δεν ειναι ολοι οι δημοτες ιδιοι ευτυχως---πολλοι νεοι κατεβηκαν στις εκλογες με παλια μυαλα δυστυχως ---μια αλλαγη προσωπων θα φερει και αλλαγη πολιτικων ,το υπογραφω και με αυτα τα εκατομμυρια ευρω δανεικα μπορουμε να παμε μπροστα

Ανώνυμος είπε...

Κ. Τραχανά βεβαίως είσαι σωστός σύμφωνα όμως με την ανάλυση περί ποσοστού επί της % επιτυχίας,λ.χ εργολάβων οι οποίοι σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης διεκπαιρεωνουν τεχνικά τα έργα,άσχετα αν αυτά στοιχίζουν τρεις φορές επάνω από ενα ίδιο έργο ιδιωτικά ομως πληρωμένο.Τα αλλά όμως θέματα που συσχετίζονται με την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής είναι δυστοπικα ,απόδειξη σε αυτό οι εναλλαγες των δημάρχων που έγιναν όλες μα όλες με κριτήριο την απογοήτευση.

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΑΘΑΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ??? ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ,Ο ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ???

Ανώνυμος είπε...

Τι εγινε ρε τσαμπα-μαγκες ? Περιμενετε να αναρτησει καποιο αρθρο ο Σκουφιας και ντου να γραψετε ότι μαλακια κατεβαζει η κουτρα σας και να του την λετε και από πανω ? Δεν εχει κανενας από εσας του ανωνυμους-ψευδωνυμους και μερικους επωνυμους την ικανοτητα να γραψει 5 αραδες με αρχη-μεση-τελος για τα τρεχοντα θεματα που διαχειριζεται αυτή την εποχη η διοικηση του δημου ? Δημοτικο συμβουλιο τη παρασκευη και … σιωπη στη στρουγκα… Κοιτα ρε δημοτες που εχει ο δημος μας και οι οποιοι εχουν και αποψη…

Ένας αναγνωστης του blog και για πρωτη φορα σχολιαστης