21 Ιανουαρίου 2021

Απρόσφορη με τις παρούσες συνθήκες, η πρόσκληση για εκταφές, από τον Δήμο Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΩΝ

Προς
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καμ. Βούρλων

Κύριε Δήμαρχε
Όπως καλά γνωρίζετε και από την προηγούμενη θητεία σας ως Δήμαρχος , το Κοιμητήριο των Καμ.Βούρλων είναι χρόνια παρατημένο. Καμία Δημοτική αρχή, δεν ασχολήθηκε με αυτό, σοβαρά0 ώστε να καταστεί αντικείμενο εκμετάλλευσης και να ταφούν σε αυτό άτομα που δεν το δικαιούντο με αποτέλεσμα να περιοριστεί ο ελεύθερος χώρος για μελλοντικές ταφές των μονίμων κατοίκων των Καμ.Βούρλων

Με κατάπληξη είδαμε ότι ανασύρθηκε απόφαση παλαιότερου τοπικού Συμβουλίου Καμ.Βούρλων και με βάση αυτή εκδόθηκε ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - με την οποία κλήθηκαν οι συγγενείς ενταφιασμένων στο Κοιμητήριο των Καμένων Βούρλων, των οποίων η ταφή και η παράταση ταφής έληξε, να προσέλθουν εντός τριάντα ημερών ((30) ημερών από την δημοσίευση της πρόσκλησης ,στο Δημαρχείο προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση εκταφής του ενταφιασμένου συγγενή τους και να ρυθμίσουν τις τυχόν χρεώσεις των σχετικών τελών , επαπειλώντας ότι μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας και εφόσον δεν έχει ζητηθεί εκ μέρους των συγγενών η ανακομιδή των οστών των ενταφιασμένων ,η αρμόδια δημοτική υπηρεσία θα προβεί σε αυτεπάγγελτη εκταφή ,καταλογίζοντας στους συγγενείς των ενταφιασμένων την προβλεπόμενη δαπάνη σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ενιαίου Κανονισμού Λειτουργίας των Κοιμητηρίων του Δήμου Καμένων Βούρλων. Η ενέργεια αυτή κάτω από τις σημερινές συνθήκες είναι απρόσφορη τόσο από άποψη υγειονομική όσο και από οικονομική με δυσμενείς επιπτώσεις στην ψυχολογία των κατοίκων.

Από άποψη υγειονομική γιατί ακόμη και όσοι δημότες θέλουν να προβούν σε εκταφή , θεωρούν ότι πρέπει να αποφευχθεί την συγκεκριμένη στιγμή λόγω της πανδημίας του Κορωναιού πολύ δε περισσότερο όταν Καμ,Βούρλα δεν είναι Αθήνα όπου επιβάλλονται οι εκταφές για την ταφή του μεγάλου αριθμού νεκρών λόγω Κορωναιού . Θα έπρεπε λοιπόν να σταθμιστεί πρωταρχικά η κακή ψυχολογία των δημοτών κάτω από τις σημερινές συνθήκες, ώστε να επιφυλαχθείτε επί του θέματος για μετέπειτα , αποφεύγοντας την παραπάνω απόφαση η οποία παρουσιάζει την Δημοτική αρχή τουλάχιστον αδιάφορη στα μάτια των δημοτών. Κάτω από αυτές τις ισχύουσες συνθήκες αποφάσισε η Δημοτική Αρχή να νοικοκυρέψει το Κοιμητήριο ; Παρακαλούμε λοιπόν να αναβληθεί η εφαρμογή της απόφασης αυτής για μεταγενέστερο χρόνο.
Άλλωστε για να γίνουν εκταφές σε τόσο μεγάλη κλίμακα που από-φασίσατε θα πρέπει να έχετε έτοιμο οστεοφυλάκιο. Σύμφωνα με το άρθρο 11 της ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης Α5/1210/1978 - ΦΕΚ Β-424/10-5-1978 «Περί όρων για ίδρυση κοιμητηρίων» πρέπει το οστεοφυλάκιο, για τη φύλαξη των οστών των ανακομιζόμενων νεκρών : α/ να αποτελείται από στεγασμένο χώρο, στον οποίο θα υπάρχουν κατάλληλες θυρίδες διαστάσεων τουλάχιστον 0,30Χ 0,30 Χ 055 μ., για την τοποθέτηση των οστεοθηκών. Οι θυρίδες θα κλείνουν με εξωτερικά θυρόφυλλα, για να μη φαίνονται οι θήκες και β/ να φωτίζονται και να αερίζονται καλά. Τέτοιου είδους οστεοφυλάκιο που έχετε ετοιμάσει και αποφασίσατε τόσες εκταφές; Είναι αστείο να νομίζετε ότι εκείνα τα ανεκδιήγητα τσιμεντοκούτια που έχετε κολλήσει στον μαντρότοιχο του κοιμητηριού αποτελούν οστεοφυλάκιο με την έννοια της παραπάνω διατάξεως.

Επίσης η παραπάνω απόφαση είναι απρόσφορη από άποψη οικονομική γιατί όσοι θέλουν να αγοράσουν ως οικογενειακό τον τάφο των γονιών τους και να μην προβούν σε εκταφή τουλάχιστον τώρα, δυσκολεύονται λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των ημερών που είναι καθολική. Η απόφαση της Δημοτικής αρχής που πάρθηκε το 2011 να καθορίσει το δικαίωμα αγοράς τάφου στις 2.500 ευρώ καταβλητέες μάλιστα εφάπαξ πάρθηκε αβασάνιστα και σαφώς στηρίχθηκε σε εσφαλμένη υπερεκτίμηση των οικονομικών δυνατοτήτων των δημοτών της, εφαρμο-ζόμενη δε από σας, μετά από 10 χρόνια, κάτω από τις ισχύουσες οικονο-μικές συνθήκες καθίσταται εντελώς άδικη και απαγορευτική για όσους θέλουν να αγοράσουν τον οικογενειακό τάφο τους και δεν μπορούν οικονομικά .

Σε όλες τις πόλεις ,μεγάλες και μικρές ,πλην των Καμ.Βούρλων, το δικαίωμα αγοράς τάφου εξοφλείται είτε εφάπαξ όποτε χορηγείται και έκπτωση σε αυτό 10% (ενδεικτικά Δήμου Γλυφάδας Αττικής) είτε με προκαταβολή σε συνδυασμό με δόσεις (ενδεικτικά Κοιμητήρια Δήμου Λέσβου,Θεσσαλονίκης, Γλυφάδας Αττικής) , είτε μόνο σε ετήσιες δόσεις (ενδεικτικά Δήμου Γλυφάδας Αττικής ,Κομοτηνής).

Και για να μην σκεφτείτε ότι το δικαίωμα τάφου στις πόλεις αυτές είναι μεγαλύτερο από το δικό μας που να δικαιολογείται η εξόφλησή του σε δόσεις σας αναφέρω ενδεικτικά ότι το δικαίωμα ταφής των κοιμητηριών Κομοτηνής είναι 1860 ευρώ καταβλητέο σε 12 ετήσιες δόσεις , όπως προκύπτει από το συνημμένο κανονισμό της.

Είναι λογικό όταν διάφορα δημοτικά έσοδα εισπράττονται τμηματικά και με μεγάλη καθυστέρηση, μάλιστα πολλές φορές αδικαιολόγητη, να εφαρμοστεί η εξόφληση με δόσεις και στην αγορά τάφου για αυτούς βέβαια που θέλουν σοβαρά να προβούν σε αυτήν. Άλλωστε το ίδιο Δημόσιο λόγω της επικρατούσας οικονομικής στενότητας και δυσπραγίας δέχεται πλέον την καταβολή των υποχρεώσεων των πολιτών σε δόσεις.

Επειδή το ύψος και ο τρόπος εξόφλησης του δικαιώματος ταφής γίνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρακαλούμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρετε θέμα λήψης απόφασης που να προβλέπει και εναλλακτικό τρόπο εξόφλησης της αγοράς οικογε-νειακού τάφου και σε δόσεις.

Επίσης έγινε γνωστό ότι ο αριθμός των οικογενειακών τάφων καθορίσθηκε στους 10 .Τέτοιου ύψους αριθμός θα μπορούσε να καθοριστεί εφόσον επρόκειτο για νέο κοιμητήριο . Αντίθετα για τον καθορισμό του στο δικό μας Κοιμητήριο θα έπρεπε ληφθούν οι υφιστάμενες συνθήκες που διαμορφώθηκαν σε αυτό λόγω της απραξίας του Δήμου επί σειρά ετών που οδήγησαν σε ανέγερση και υφισταμένων ήδη μεγαλύτερου αριθμού οικογε-νειακών τάφων.

Σε περίπτωση που επιμείνετε να προβείτε σε κάποιες εκταφές αυτές επιλεγόμενες από την αναρτηθείσα κατάσταση αυτές να αφορούν αρχικά τους ενταφιασμένους μη κατοίκους- δημότες μας οι οποίοι με γνωστούς τρόπους εξασφάλισαν τον παράνομο ενταφιασμό τους τον τόπο μας και κατά δεύτερον όσους από τους ενταφιασμένους μόνιμους κατοίκους των οποίων οι συγγενείς επιθυμούν την εκταφή τους

Επίσης θα πρέπει να επιστήσετε την προσοχή στην αρμόδια υπηρεσία ότι για να επιτρέπει τον ενταφιασμό ή η αγορά οικογενειακού τάφου στο Κοιμητήριο των Καμ.Βούρλων θα πρέπει ο θανών να είναι κάτοικος Καμ.Βούρλων διαπιστώνοντας την μόνιμη κατοικία του κάνοντας χρήση του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης του όπως πράττει και το Δημόσιο σε ανάλογες περιπτώσεις. Σας γνωρίζουμε ότι από τώρα και στο εξής ο Σύλλογός μας θα ασχοληθεί με την τήρηση του κανόνα αυτού ενεργώντας οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί για την φύλαξή του .

Τελειώνοντας άποψη μας είναι ότι θα προσφέρατε πραγματική υπηρεσία στους δημότες αντί των παραπάνω αποφευκτέων ενεργειών σας να προγραμματίζατε την επέκταση ή την μεταφορά του Κοιμητηρίου ενέργειες στις οποίες είμαστε έτοιμοι να σας συνδράμουμε

Καμ.Βούρλα 18-1-2021
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΣ

Κοινοποιείται :
Τοπικό Συμβούλιο Καμ.Βούρλων

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα ακομη διαχρονικο προβλημα στη Λουτροπολη.
Σωστα το ανακινει ο Συλλογος.
Προβλεπω μια σουρεαλιστικη εικονα, ενα κομβοι αυτοκινητων με επι κεφαλης την Νεκροφορα να ανεβαινει τις στροφες για τον Αι Λια στην Καρυα .
Δυστυχως η σημερινη κατασταση δειχνει προς τα εκει.
Ελεος επιτελους ανικανοι ,ειναι η τελευταια πραξη της πορειας του κάτοικου Δημότη ,Φιλου
και Συγγενη.
Επιτελους δεν προκειται για την απληρωτη βαρκα στην Μαρινα.





DIMOKRATIS@ΣΕΠ είπε...

Ενα κειμενο ντροπη για Συλλογο Ενεργων Πολιτων. Ενα κειμενο με εντονο το στοιχειο του κοινωνικου ρατσισμου. Ένα κειμενο υφερποντα φασισμου. Ενα κειμενο διαχωρισμου των νεκρων συνανθρωπων μας με εμφαση ‘’πας μη ντοπιος… εξω απο δω’’.
Πως αλλιως να χαρακτηριστουν οι φρασεις :
α. οι δημοτικες αρχες κατεστησαν το κοιμητηριο αντικειμενο εκμεταλλευσης και επετρεψαν να ταφουν σε αυτο ατομα που δεν το δικαιουντο με αποτελεσμα να περιοριστει ο ελευθερος χωρος για μελλοντικες ταφες των μονιμων κατοικων των Καμενων Βουρλων
β. οι εκταφες να αφορουν αρχικά τους ενταφιασμενους μη κατοικους- δημοτες μας οι οποιοι με γνωστους τροπους εξασφαλισαν τον παρανομο ενταφιασμο τους τον τοπο μας
γ. για να επιτρεπει η υπηρεσια τον ενταφιασμο η την αγορα οικογενειακου ταφου στο Κοιμητηριο των Καμενων Βουρλων θα πρεπει ο θανων να ειναι κατοικος Καμενων Βουρλων. Σας γνωριζουμε οτι απο τωρα και στο εξης ο Συλλογός μας θα ασχοληθει με την τηρηση του κανονα αυτου ενεργωντας οποιαδηποτε ενεργεια χρειαστει για την φυλαξη του .

Θα ηταν ενα κειμενο αντιπροσωπευτικο Συλλογου Ενεργων Δημοτων αν όλα τα ανωτερω παραλειπονταν και εδινε εμφαση σε όλα τα υπολοιπα (υγειονομικα και οικονομικη δυσχερεια) και ειδικα ‘’ … το Κοιμητηριο ειναι χρονια παρατημενο και οφειλατε κ. Δημαρχε να εχετε προγραμματισει την επεκταση η την μεταφορα του… ενεργειες στις οποιες ειμαστε ετοιμοι να σας συνδραμουμε’’.
Ετσι κυριοι του Διοικητικου Συμβουλιου οφειλουν να σκεφτονται και να ενεργουν οι Ενεργοι Πολιτες.

Ντρεπομαι ως κατοικος των Καμενων Βουρλων που ειστε συμπολιτες μου και σας παρακαλω να αφαιρεσετε απο το Συλλογο σας τη λεξη ‘Καμενα Βουρλα’ και συνεχειστε ως Συλλογος Ενεργων Πολιτων να εκροσωπειτε τους εαυτους σας και όχι την πολη.

Ανώνυμος είπε...

Κοράκι βουλωστο είστε μαζί με το παπαδαριο κόλος με το βρακί, χάος στο κοιμητηριο

Ανώνυμος είπε...

Βρε, βρε, βρε… ξύπνησε και ο Σύλλογος... Ενεργών Πολιτών από τη χειμερία νάρκη… και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να διαμαρτυρηθεί για το κοιμητήριο. Για τους νεκρούς. Τυχαίο άραγε ?
Τον νοιάζει που οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν τα τέλη εκταφής των νεκρών κλπ … αλλά για τα δημοτικά τέλη και όλα τα άλλα που απασχολούν τους ζωντανούς… μούγκα.
Κοιτάξτε κάτι άνθρωποι που νομίζουν ότι είναι Ενεργοί Πολίτες. Αλλά τι λέω. Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Γι αυτό και πάμε… κατά διαόλου.

ΚΡΙΤΩΝ είπε...


Καποιοι συγχεουν τα θεματα ως προς τον βαθμο προτεραιοτητος βασει της ιδεαλιστικης καταστασης εις την οποιαν ευρισκονται,πιθανο βασει της προσωπικης ευθιξιας και ισως το προσδοκωμενο μελλοντικο ατομικο οφελος.

Ετσι ζητουν απο τους αλλους να συρθουν σε ενα "πολεμικο χορο" εναντια στον σημερινη διοικηση του Δημου, εφ ολης της υλης και δικην ανενδοτου αγωνα.

Φυσικα αυτο ειναι μονομερεια που τεινει στον φανατισμο.

Ο Συλλογος δεν μπορει να ακολουθησει μια τετοια παραλληρηματικη καταπτωση καποιων
ανωνυμων ακομη και να το ηθελαν καποια μελη του και αυτο για πρακτικους λογους λ.χ. υπαρχει η αρχη της πλειοψηφιας στο διοικητικο συμβουλιο, και ακολουθει Η νομοτυπη διαδικασια αιτησεων κλπ,και φυσικα πρατει αναλογα με την σταθμιση των δεδομενων.

Ετσι θεματα που ατομικα καποιους δεν τους ενδιαφερουν οπως λ.χ. η Ονοματοδοσια
του Δημου ή η μεταφορα των Λυματων ή η υπερμετρη αυξηση των δημοτικων τελων
για το Συλλογο ηταν και ειναι μειζοντα .

Το τωρινο θεμα του Νεκροταφειου αφορα τους εν ζωη κατοικους της πολης και οχι τους "αποδημησαντες" που ως'Μακάριοι' πλεον δεν εχουν καμμια αναγκη απο τα εγκοσμια.

Ο διαχωρισμος και τα δικαιωματα στην ταφη ειναι ξεκαθαρο ζητημα των αρθρων του κανονισμου δεν ειναι επιλογη του συλλογου με ρατσιστικη διαθεση.

Ακομη και επαρκης χωρος να υπηρχε εφ οσον δεν ειναι νομιμο ειναι παρανομο.

Δεν τιθεται το ζητημα ως συναισθημα , δηλ ο αποθανων με εντοπιοτητα ειναι ο"ΚΑΛΟΣ" και ο ετεροδημοτης αποθανων ειναι ο"ΚΑΚΟΣ".




DIMOKRATIS είπε...

Λένε πως το µυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: κάνει τη δουλειά του µόνο όταν είναι ανοιχτό. Αυτό είναι και το χρόνιο πρόβλημα της πόλης μας. Έχουν μαζευτεί πολλά κλειστά μυαλά και ενώ κάποιος τους δείχνει το φεγγάρι αυτά κοιτούν το δάκτυλο. Μυαλά, σαν το δικό σου Κρίτωνα και των 5-6 του διοικητικού συμβουλίου (ως άλλοι Κρέοντες) άκρως συντηρητικά, που δίνουν ως λύση να μην επιτρέπεται η ταφή σε μη πολίτες-δημότες και μετά πάτε και κάνετε τον σταυρό σας για τα μάτια του κόσμου.
΄΄Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί’’
Λύση είναι το υπάρχον κοιμητήριο ή θα πρέπει να επεκταθεί (δύσκολο γιατί είναι εντός σχεδίου πόλεως) ή θα πρέπει να μεταφερθεί. Και αυτό κερδίζεται με αγώνες και όχι με επιστολές από τον καναπέ …
Αυτό δεν το λέω εγώ αλλά… χιλιάδες χρόνια πριν, ο Σοφοκλής στην τραγωδία του «Αντιγόνη» εξιστορεί τον αγώνα της Αντιγόνης να θάψει τον νεκρό αδελφό της Πολυνείκη, παρά την αντίθετη εντολή του βασιλιά Κρέοντα, θέτοντας την τιμή των θεών και την αγάπη για τον αδερφό της υπεράνω των νόμων των ανθρώπων. Η τραγωδία «Αντιγόνη» αυτό ακριβώς επισημαίνει, τον σεβασμό στους νεκρούς. Όποιοι κι αν είναι αυτοί εχθροί ή φίλοι, ομόθρησκοι ή αλλόθρησκοι, ομόφυλοι ή αλλόφυλοι, ντόπιοι ή ξένοι.

Δυστυχώς, εμβόλιο για να τη μετεξέλιξη ενός κλειστού μυαλού σε ανοικτό δεν υπάρχει…
Γι αυτό το ΚΒ δεν έχουν μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Ξεχειλο συναισθημα ,εντονος οξυμωρος λογος,αναιτιος δικαιωματισμος,μια απλη αναπαρασταση του Τιτανικου την υστατη ωρα και η ορχηστρα ψυχραιμη να παιζει.
Σιγουρα μη λογικο αρκουντως σουρεαλιστικο ομως.
Η αναφορα στα ηθικα δικαια του αγραφου νομου[περι ταφης των νεκρων]της αρχαιας τραγωδιας ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλη, εχουν να κανουν με το νομο περι προδοσιας του Πολυνεικη κατα του αδελφου του,βασει του οποιου ο αυταρχικος Τυραννος απαγορευε την ταφη.
Εδω εχουμε μηπως την ιδια περειπτωση δηλ υπαρχει προσωπικο ζητημα δηλ υπαρχει Πολυνεικης και Αντιγονη;
Ο Κανονισμος του Κοιμητηριου που ο Δημος συνεταξε ειναι αυταρχικος ή ισχυει και σε αλλες περιοχες;
Ηταν κρυφος και αν ναι τι συνεβη και επικαιροποιηθηκε τοσο εντονα με την ανακοινωση-προσκληση του Δημου;
Τι προσελκυσε τις παρανομες ταφες [κατα τον κανονισμο] τα προηγουμενα ετη,μηπως η υγρασια της περιοχης του κοιμητηριου Κ. βουρλων;

Οταν λοιπον προσπαθουμε να ισχυροποιησουμε την σκεψη μας μη απαντωντας στα ανωτερω ερωτηματα, αλλα με αναφορες σε αρχαιους ηθικους νομους[ειδικης μαλιστα απαγορευσης] θετωντας την ως κανονα εφαρμογης στην εποχη μας, τοτε εχουμε λογικο αλμα





DIMOKRATIS είπε...

@3.53 Με πληροφόρησαν ότι το εμβόλιο της μετεξέλιξης ενός κλειστού μυαλού σε ανοικτό ήδη κυκλοφορεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Στα ΚΒ όχι ? Ε που θα πάει κάποια στιγμή θα έρθει. Υπομονή...
DIMOKRATIS - ΤΕΛΟΣ

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ειναι θεμα ευαισθητο που εχει πολιτικο κοστος αλλα αυτο δεν πρεπει να γινει τροχοπεδη , καλα κανει ο δημος και προσπαθει να το αδειασει οσο ειναι δυνατον ,δηλαδη το 30% των συγγενων θα μπορουσαν και αυριο να κανουν εκταφη . Μπορει να βρεθειτε στη κατασταση τη δικη μας 2009 να σπαμε το τσιμεντο του διαδρομου για τον προωρα χαμενο οικοδομο.Επεκταση δεν γινεται αφου ειναι τριγωνο εντοσ σχεδιου περικλειομενο απο δρομους ,μεταφορα που πρεπει να ξεκινησει αμεσα γιατι θα παρει πολλα χρονια η αδειοδοτηση και οι τοσες μελετες που χρειαζονται !Ας κανουν το ιδιο για εκταφες για το παλιο του αγ κωννου.-----Θα σας πω μια ιστορια, βρηκα καποιον ξενο σε καφε και τον ρωτησα αν αγορασε σπιτι στον αγιο τωρα που εχει συνταξη ,οχι μου λεει αρρωστησε η μοναχοκορη μου νεα και καταλαβε οτι θα πεθανει και μου ζητησε να ταφει στον αγ κωννο γιατι της αρεσε το τοπιο ,ετσι εγω τωρα νοικιαζω σπιτι εδω μαζι με τη συζυγο μονο για να την επισκεπτομαστε στο κοιμητηριο

Ανώνυμος είπε...

Σωστά κ. Τραχανά παίζει το συναίσθημα όπως λες,όμως συμφωνείς ότι δεν είναι πάντα η περιπτωση της "κοιμωμενη του Χαλεπά"
κατά κόσμο Σοφίας Αφεντάκη 20 ετών.Ας προσγειωθούμε λοιπόν στην πραγματικότητα.
Οι περισσότεροι ήταν για λόγους εξυπηρέτησης (αποφυγή πληρωμης,κόστος μετακινησεων κλπ)όχι επιθυμία του εκλιπόντος.Θα ήθελες να "φρακαρει" ο Άγιος Κων/νος από όλους τους παραθεριστές των πολυκατοικιών Καπελη και εσύ να έπρεπε να πας τον άνθρωπο σου στην Αγναντη,απλή ερώτηση;

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ειναι δυσκολο να αρνηθεις σε καποιον που δεν εχει χρηματα για μετακινηση και ενταφιασμο σε πολη που πληρωνεις ,πρεπει να το ψαχνει ο δημος αν υπαρχει οντως προβλημα και μετα να επιτρεπει την ταφη.Γι αυτο πρεπει να προλαβαινουμε τις εξελιξεις και να κανουμε εκταφες εγκαιρα στα 7-8 χρονια ωστε παντα να εχουμε χωρο ,πχ το δικο μας κλεινει 10 χρονια φετος λειτουργιας χωρις εκταφη καμια ακομη !Πρωην δημαρχος μας ειχε παει κατηγορουμενος γιατι εκανε εκταφη εκτακτα ! Ειχα την ατυχια να βρεθω στη γλυφαδα πριν 10 χρονια που ειχε πεθανει η θεια μου νεα και την εβαλαν πανω απο τη μανα της με διαφορα ενα μηνα λογω κοστους μεγαλου ,πολυ μακαβριο αυτο το θεαμα ,δεν πρεπει να τους μιμηθουμε εμεισ στην επαρχια και να κανουμε εμποριο ταφων !

Ανώνυμος είπε...

Μελη του συλλογου εκαναν συναντηση με τον καθ υλην Αντιδημαρχο [κ.Σκεπαρνακο] για θεματα που σχετιζονται με την αιτηση για το κοιμητηριο των Κ.Β.
Απο πληροφοριες ο Αντιδημαρχος συμφωνησε με τις προτασεις του Συλλογου και εζητησε
στηριξη για να υλοποιηθουν αυτες.[
Ετσι θα ζητηθει απο τον Νομικο του Δημου τροποποιηση του κανονισμου των Κοιμητηριων,για περαιτερω βελτιωση.
Το θεμα των οικογενειακων ταφων σιωπηρα προς το παρον τιθεται ως ανενεργο.
Τις εκταφες [συμφωνα με τον κανονισμο] τις επικαιροποιει με την βοηθεια του Συλλογου και για τα οστα προτεινει νεο τροπο φυλαξης κλπ.
Επειτα απο αυτο ο Συλλογος θεωρει οτι ο Δημος κατ αρχην ανταποκριθηκε στα αιτηματα του και προσδοκα μια λυση αποδεκτή και συμφωνα με τον σεβασμο προς τους μονιμους κατοικους- δημοτες της πολης μας.

Ανώνυμος είπε...

Τι λες τώρα κ.Τραχανα έκανε το σωστο ο Σύλλογος υπέρ όλων των ημοτων στα Καμενα ή είναι ακόμη κλειστό κλαμπ όπως είπες;

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φιλε-η οταν λεω κλειστο κλαμπ εννοω οτι (οπως μου εχουν γραψει εδω)ασχολειται μονο με τη πολη καμ βουρλων και οχι με ολο τον δημο ,μετα απο αποφαση τους =δικαιωμα τους ! Ο καλλικρατης ομως για να πετυχει θελει ευρυτερες συνεργασιες και ενδιαφερον για ολο το δημο !Στη περιπτωση του νεκροταφειου καλως επραξαν και θα βοηθησουν σε γρηγορες εκταφες για να προλαβουν εκτακτες καταστασεις ,αλλα υπαρχει μια εμμονη με τους μονιμους κατοικους για ικαιωμα ταφης που δεν γινεται ο δημος να το εγγυηθει .Θα επρεπε να γινει κουβεντα και αποφαση γρηγορη για νεο κοιμητηριο ,απο το δορυφορο φαινεται καθαρα ποσο μικρο ειναι !

Ανώνυμος είπε...

Άλλο Δήμος άλλο σύλλογος.Συνεπως ο κάθε τόπος είναι ενταγμενος σε έναν Καλλικρατικο δημο αλλά εχει πολλούς και θεματικούς Συλλόγους.Μην συγχέεις κ. Τραχανά το ένα με το άλλο.Βεβαια ο Ενεργών Δημοτών είναι πολυθεματικος εκ του καταστατικού του,αλλά όχι έξω από τα όρια του παλαιού καποδιστριακου Δήμου,δηλ περιλαμβανει και το Καινούριο και το Ρεγκινι.Για τυχόν επέκταση (διαδημοτικος)
Θα έπρεπε να γίνει αλλαγή καταστατικού μέσω συνέλευσης των μελών,απορρίφθηκε όμως τότε η πρόταση Σκούφια για λόγους προγενέστερους ( λυκειακές τάξεις,μεταφορά λυμάτων,όνομα Δήμου κλπ)όπου υπήρξε μια τάση αλυτρωτισμού ενάντια στην λουτροπολη από τους πρώην γειτονικούς δημους.Ετσι το πάθημα έγινε μάθημα και ο Σύλλογος θα συνεχίσει να μάχεται για το όφελος της περιοχής εφ όσον πρωτιστως δεν ζημιώνουν τα Κ.Βουρλα.