23 Ιανουαρίου 2021

Μια κριτική, προοδευτική ματιά στα τελευταία γεγονότα…

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας – 23/1/2021

ΠΛΑΤΩΝ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου».
---------------
Ως Ενεργός Πολίτης αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω μια παρέμβαση στα δημοτικά δρώμενα παίρνοντας ως αφορμή το αναρτηθέν video «Τα “στοιχειωμένα”… διαμάντια μιας χρυσής εποχής!»



Το παρελθόν δεν αλλάζει. Έγινε! Όταν σκεφτόμαστε/αναπολούμε συνεχώς πράγματα από το παρελθόν, εγκλωβιζόμαστε σε μία παγίδα που μας κρατάει πίσω. Η ζωή δεν είναι ένα ημερολόγιο γεγονότων που χρειάζεται ξεφύλλισμα, αλλά μία αρένα δραστηριοτήτων. Το βέλος της ζωής δεν δείχνει ποτέ προς τα πίσω, δείχνει πάντα μπροστά. Έτσι, είναι ανώφελο κάποιος να κολλάει τη σκέψη του στο παρελθόν.
Η σκέψη πρέπει να περιστρέφεται στο ‘εδώ και τώρα’ και στο μέλλον.
Δυστυχώς αυτό δεν παρατηρείται στο Δήμο μας. Όπως είπε και σε σχόλιο του ο DIMOKRATIS, που έκανε για το καυτό θέμα του κοιμητηρίου των ΚΒ «το χρόνιο πρόβλημα είναι τα ‘κλειστά’ μυαλά και ενώ κάποιοι μας δείχνουν το φεγγάρι ( τι πρέπει να γίνει ) εμείς κοιτάμε το δάχτυλο». Δηλ. ποιος το λέει (;) αυτό που λέει θίγει τις παγιωμένες συντηρητικές αντιλήψεις μας (;) τι κομματικής απόχρωσης είναι (;) κοκ
Με ‘κλειστά’ μυαλά, όμως, δεν πάς πουθενά. Έτσι, συν τω χρόνω, η κατάσταση στο Δήμο μας χειροτερεύει και ενδεχομένως να μην μπορεί να επανέλθει… διότι όλα τα κακώς κείμενα λειτουργούν με γεωμετρική πρόοδο.
Ενδεικτικά μόνο για τη πόλη των ΚΒ : Λουτρά, Πάρκο, Βιολογικός, Κοιμητήριο, Δρόμοι, Πεζοδρόμια, Παραλίες, Καθαριότητα, κοκ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ του κ. Συκιώτη και Σία… ζει στον κόσμο της. Για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι για έργα βιτρίνας και το πώς θα βάλει χέρι στη τσέπη μας (Δημοτικά Τέλη) για να τα χρηματοδοτήσει.
Πως αλλιώς μπορεί κάποιος να εξηγήσει όσα έγιναν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο όπου με εσκεμμένη παρερμηνεία διατάξεων νόμων εκ μέρους του Προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Γάκη (κατ’ εντολήν ; ) αποφάσισαν να αποκρύψουν έσοδα 784.000 € για να χρηματοδοτήσουν αφ’ ενός το έργο LED (Δόση ετών 2020 + 2021 = 95.000+385.813,80 = 480.813,80 €) και να καλύψουν την εσκεμμένη χαμηλή πρόβλεψη δαπάνης ρεύματος έτους 2021 ( = 115.815,82 € ) ενώ γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να είναι αληθής γιατί το έτος 2020 ανήλθε σε 470.000 €. Είναι αδύνατον να προέλθει μείωση κόστους ρεύματος 355.000 € (= 480.813,80 – 115.815,32 ) από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει καν ξεκινήσει το έργο των LED λόγω που εκκρεμεί ο έλεγχος της σύμβασης διάρκειας 7 ετών, από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αλλά, και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, κατώτερος των περιστάσεων.
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είναι οι πολίτες οι οποίοι λειτουργούν ως υποκείμενα των εξελίξεων. Αξιολογούν, αποδέχονται, αμφισβητούν, προσαρμόζονται, συμμετέχουν και αντιστέκονται.
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είναι οι πολίτες οι οποίοι γνωρίζουν ότι τα προβλήματα λύνονται με παρεμβάσεις στην Κοινωνία για να διευκρινίσουν ότι η ανεκτικότητα είναι μεν κανόνας για να ζούμε σε κοινότητα, αλλά ανεκτικότητα δεν σημαίνει «όλα είναι σεβαστά». Διαφορετικά : «Κάθε ανοχή είναι ενοχή. Κάθε κατανόηση είναι συνενοχή. Κάθε αδιαφορία είναι ηθική αυτουργία» .
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είναι οι πολίτες οι οποίοι ΔΕΝ εθελοτυφλούν, ΔΕΝ είναι στρουθοκάμηλοι!
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είναι οι πολίτες ο οποίοι σταματούν να είναι «βωβοί» δίνοντας άλλοθι σε κάποιους να κάνουν τους «κωφούς».
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είναι οι πολίτες οι οποίοι μπορούν να φωνάξουν : «Τα περιθώρια υπομονής μας – και αντοχής και ανοχής – άρχισαν να εξαντλούνται. Ονειρεύεστε εσείς. Ονειρευόμαστε και εμείς. Όνειρό σας η ΕΞΟΥΣΙΑ και το ΧΡΗΜΑ. Όνειρό μας ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

23 σχόλια:

DIMOKRATIS είπε...

Κε Σκούφια, θα μου επιτρέψεις να συμπληρώσω στα λεγόμενά σου και τα εξής :
Ο Εμ. Ροϊδης είχε γράψει «Κάθε τόπος έχει την πληγή του και η Ελλάδα, τους Έλληνες» και παραφράζοντάς το εγώ λέω ότι «Κάθε τόπος έχει τη πληγή του και τα Καμένα Βούρλα, τους καμενοβουρλιώτες»
Περασμένα Μεγαλεία Και Διηγώντας Τα... Να Κλαίς και… Να Γελάς !
Δυστυχώς !

Ανώνυμος είπε...

Ποιά απόφαση πήραν για τα τέλη τελικά,πόσο θα πληρώσουμε το 21; άλλες προτάσεις και αποτέλεσμα ψηφοφορίας γνωρίζει κάποιος; ενημερώστε μας να συμμετέχουμε στο διάλογο. ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Συνοπτικα
Ψηφιστηκε η προταση Γακη-Συκιωτη. 8 κατα (αντιπολιτευση) 3 παρων (Ηλιοπουλος, Τριανταφυλλης και μαλλον Μπεζατη) και 16 ΝΑΙ.
Τα τελη για το 2021 είναι 1,75 απο 1,80 για οικιες και 2,80 απο 2,90 για επαγγελματιες
Η προταση της αντιπολιτευσης για 1,10 (-0,70) για οικιες και 1,70 (-1,20) για επαγγελματιες αν και ισοσκελιζε εσοδα με δαπανες και σε αυτο συνηγορησε και ο Γακης δεν εγινε δεκτη απο τη συμπολιτευση.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε έκανε ο τσωμος πρόταση που ισοσκελιζε τα έσοδα με τις δαπάνες κ δεν το ψήφισαν ; Δηλαδή θα πληρώναμε λιγότερα κ δεν το δέχτηκαν; θα έχουμε χιόνια μέχρι κ στον κάμπο...πρώτα διότι ουδείς θεωρούσε ότι θα μπορούσε ο Τσωμος να ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση καλύτερα από την παρούσα δημοτική αρχή..κ ύστερα ότι αφού βρέθηκε τέτοια πρόταση δεν ψηφίστηκε...έλα μ..νι στον τόπο σου!! Καλά μας κάνουν...!!

Ανώνυμος είπε...

Εγραψε καποιος αστειος τυπος, λοιδωρωντας την προταση Τσωμου για μειωσεις, πως σε 1 χρονο θα εχουμε τις μεγαλυτερες μειωσεις στην χωρα, και αυτό θα ειναι Εργο Συκιωτη....
Φιλαρακο μη ζοριζεσαι, το μονο που εχουμε ως δεδομενο ειναι πως περσυ τετοιον καιρο, ειχαμε τις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕς ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΡΓΟ ΣΥΚΙΩΤΗ.
Και 2ον, παρα την αποδοχη της οικονομικης υπηρεσιας οτι μπορουν να γινουν μειωσεις (οπως γραφηκε πιο πανω), η σημερινη διοικηση εμενει στις φουσκωμενες τιμες με την γελοια μειωση κατα 5 λεπτα...
Αυτα τα παραπανω ειναι ΕΡΓΑ ΣΣΥΚΙΩΤΗ, αλλά και ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ, ΜΠΕΖΑΤΗ, ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ και βεβαιως βεβαιως ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ΤΣΙΤΙΝΗ ΘΑΝΑΣΗ και ΚΑΡΟΠΛΕΣΗ οι οποίοι θα εβαζαν περυσι πλατες για να γινουν μειωσεις φετος,,,

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τα λεγόμενα για τις εισηγήσεις του κ. Γακη επι των προτάσεων Τσωμου, δεν μπορεί να ισοσκελίζουν τα έσοδα και τα εξοδα των ανταποδοτικών της Καθαριότητας και με τις 2 προτασεις. Και με του Δημαρχου και με της αντιπολίτευσης. Καποιος δεν υπολογιζει σωστα τα Εξοδα ή τα Εσοδα. Προφανώς τα Εσοδα και δη τα τελη των τακτοποιούμενων τετραγωνικών. Αν εχει δικιο η ερμηνεια Τσωμου, Φλωρακη και λοιπών, τοτε η πρόταση του Δημάρχου για διατηρηση των φουσκωμενων τελών, φανερωνει μια κατεύθυνση φορολόγησης του δημότη, ή αλλιώς ευθειας επίθεσης στο ξεφούσκωτο λογω της κρίσης πορτοφόλι του!!! Το επιπλέον ποσόν πρέπει να ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ !
Και μονο αυτό, το οποίο απαγορεύεται βάση νομου (υποχρέωση ισοσκέλισης με απόκλιση + ή - 10% και οχι φορολόγηση), σηκώνει ένσταση για λογους νομιμοτητας. Πιστεύω οτι η ενσταση θα πρεπει να γινει προς όφελος ολων μας, με μάρτυρα μάλιστα τον κύριο Γακη!!!
Μήπως και υποχρεωθούν σε μειωσεις.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω τα παραπάνω και θυμώνω,και καλά ο δήμαρχος ζεί στη λαμία και μακρακώμη,εσείς οι υπόλοιποι της συμπολίτευσης δεν ζείτε εδω;δεν βλέπετε οτι τα μαγαζιά ειναι κλειστά;δε βλέπετε οτι ερήμωσσν τα χωριά;δεν καταλάβατε πως η πανδημία μετα την κρίση εχουν φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά;δεν μάθατε πως συντηρούματε και επιβιώνουμε με το το διχίλιαρο της επιστρεπτέας προκαταβολής;μας δίνει το κράτος χρήματα για να ζήσουμε κσι έρχεστε εσείς να τα αρπάξετε με παράνομους φόρους;;δεν σας είπε ποτε κανένας οτι αρκετοί συνπολίτες μας ψωνίζουν ψωμί βερεσέ με μπλοκάκι μέχρι νάρθει η σύνταξη της γιαγιάς;
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΒ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε φίλε η της αντιπολίτευσης πχ Τσωμος που μένει ; Δεν μένει Λάμια; Ο δήμαρχος σας πειράζει;

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ* [ν. 4622/2019] η οποία έχει ως αποστολή τον εντοπισμό και την καταστολή πράξεων διαφθοράς… χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η δ ι α φ θ ο ρ ά ε μ φ α ν ί ζ ε τ α ι μεταξύ άλλων και με τη μορφή : « π α ρ ά β α σ η ς κ α θ ή κ ο ν τ ο ς, όταν ο υ π ά λ λ η λ ο ς έ χ ε ι σ κ ο π ό ν α β λ ά ψ ε ι τον π ο λ ί τ η ή το κράτος ή να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος»
Με βάση τα ανωτέρω ας δούμε τα δεδομένα των 2 προτάσεων για τα Δημοτικά Τέλη
[1] Και οι 2 προτάσεις δέχονται ότι το κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας θα είναι 1.702.614,68
[2] Αυτό το κόστος πρέπει να καλυφθεί από τα ανταποδοτικά τέλη.
[3] Η Αντιπολίτευση προτείνει συντελεστές 1,10 [ΟΙΚΙΕΣ] και 1,70 [ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ].
[4] Ο Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Γάκης, ως ορίζει ο νόμος, γνωματεύει ότι η πρόταση της αντιπολίτευσης ισοσκελίζει ΕΣΟΔΑ = ΔΑΠΑΝΕΣ
[5] Σε συνέχεια ο κ. Γάκης ό φ ε ι λ ε να α π ο σ ύ ρ ε ι τη δική του πρόταση που οι συντελεστές είχαν οριστεί σε 1,75 [ΟΙΚΙΕΣ] και 2,80 [ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ] διότι με αυτούς τους συντελεστές τα ΕΣΟΔΑ θα είναι μεγαλύτερα από τις ΔΑΠΑΝΕΣ σε ένα εύρος από 500.000 έως 784.000 €, τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες κατά παράβαση των διατάξεων της ΚΥΑ
[6] Ο κ. Γάκης, δεν αποσύρει την πρότασή του ( κατ’ εντολήν ; ), οι 2 προτάσεις μπαίνουν σε ψηφοφορία και το ΔΣ κάνει δεκτή τη πρόταση του κ. Γάκη

Η μη απόσυρση της πρότασής του, κατά την άποψή μου, είναι ««παράβαση καθήκοντος» κατά πως αναφέρει η ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, αφού βλάπτει οικονομικά τον πολίτη.
Επειδή, όμως, δεν είμαι νομικός, προτείνω η Αντιπολίτευση να το εξετάσει μέσω έγκριτου νομικού και αν πρόκειται περί παράβασης καθήκοντος, να καταγγείλει τον κ. Γάκη στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.
Κύριοι της Αντιπολίτευσης, ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ….
ΥΣΤ
Ο κ. Γάκης είναι Δημοτικός Υπάλληλος ( και όχι υπάλληλος του δημάρχου κ. Συκιώτη ) και οφείλει να τηρεί όσα ορίζει ο ν. 3584/2007 και συγκεκριμένα τα αρθ. 26, 31, 32.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας χ....ς βρε Νταλάρα. Η περίπτωση σου δεν τρώγεται με τπτ. Δεν δικασες το δήμαρχο, Δεν σου βγήκε το 2020 με τις προσφυγές σου .Δεν σου βγαίνει το ελεγκτικό συνεδριο. Έβαλες μπροστα τον Τσωμο και τους άλλους στην νέα εισήγηση σου που δεν περασε. Τώρα τα βαζεις με τον προϊστάμενο της ο Υ Γάκη για παράβαση καθηκοντος, και τι κάνεις, πάλι μπροστά τον Τσωμο.
Δεν είσαι οικονομολόγος ,είσαι μόνο Λογιστης. Είσαι αγρια εμμονικος. Βάρα τον Συκιώτη γιατί του χρειάζεται, αλλά και τον υπάλληλο;; Έχεις θερμομετρηθει τελευταία;;

Ανώνυμος είπε...

2.45 γνωριζω τα θεματα από πρωτο χερι γι αυτό σε ενημερωνω ότι ολη τη δουλεια την εκανε ο Γακης με εντολες Συκιωτη ο οποιος του υποσχεθηκε ότι θα φροντισει να περασει από το συμβουλιο. Οι αλλοι υπαλληλοι της υπηρεσιας το ξερουν αλλα φοβουνται να μιλησουν. Την εισηγηση Τσωμου δεν την εφτιαξε ο οικονομολογος αλλα σωστα εκτιμα ότι υπαρχει παραβαση καθηκοντος. Ο φίλος μου ο Γακης πρεπει να μαθει να λεει και όχι στον δημαρχο. Κατι ξερω παραπανω.

Ανώνυμος είπε...

κύριοι, διακρίνω ότι από κεκτημένη ταχύτητα αρχίσατε και βαράτε το σαμάρι. Γνωρίζω ότι ο Γάκης είναι πολύ προσεκτικός στην δουλειά του. Βέβαια όπως και εσύ θα ξέρεις οι οικονομικές τοποθετήσεις / καταστάσεις μπορεί να γίνουν αρκετά δημιουργικές στα πλαίσια των προϋπολογισμός και των προβλέψεων. Επειδή είμαι και τις δουλειάς μπορώ να σου φτιάξω με αρνητικό ebitda να βγάζεις κέρδος. Η κεντρική πολιτική ευθύνη αφορά τον Δήμαρχο και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε.

Ανώνυμος είπε...

5.39 προς 5.44
Και φυσικα η κεντρικη πολιτικη ευθυνη αφορα τον Δημαρχο αλλα αυτος εβγαλε την ουρα του απεξω. Σε συζητηση ειπε ότι εγω γιατρος ειμαι δεν ξερω από προυπολογισμους αλλα εχω εμπιστοσυνη στον προϊσταμενο και γι αυτο ζητησα από τους συνεργατες μου να ψηφισουν την προταση του.
Ετσι ολη η ευθυνη πεφτει στον Γακη. Μπορει να είναι προσεκτικος στη δουλεια του, αν και αλλα λενε οι συνεργατες του, αλλα αυτος εκανε τη βρωμοδουλεια με εντολες Δημαρχου. Του την εστησε η αντιπολιτευση και όπως λεει και ο λαος μας ‘’το εξυπνο πουλι απο τη μυτη πιανεται’’
Αφου εισαι και της δουλειας τι δεν καταλαβαινεις ? Ο Σκουφιας, που τον ειρωνευεσαι, εκανε τη σωστη διαγνωση. Το τι θα κανει ο Τσωμος είναι άλλη κουβεντα.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε ΓΑΚΗ καποτε πρεπει να σταματησεις να παραπλανεις το δημοτικο συμβουλιο με ψευτικα στοιχεια και να το οδηγεις σε λαθος αποφασεις ,τωρα που θα κανεις τον προυπολογισμο και θα υποχρεωθεις απο την αποκεντρωμενη να υπολογισεις ως μηνα αναφορας τον 12/20 και τα εσοδα του 2020 θα ειναι περισσοτερα απο 2019 μονο απο την καθαριοτητα τουλαχιστον 350.000.00 ευρω ψαξε να βρεις δικαιολογια .....

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 10.57 για να μαθαινειςκαι να γραφεις αληθειες ..Νομος 3852/2010 αρθ 61 παραγρ 6 υποχρεωσεις ΔΗΜΑΡΧΟΥ δηλ ΣΥΚΙΩΤΗ .Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ειναι υποχρεωμενοι να κατοικουν στο ΔΗΜΟ με εξαιρεση τους ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔ/ΡΧΟΥΣ των δημων νομου Αττικης και Θεσ/νικης... μηπως ανηκουμε στο νομο Αττικης και δεν το ξερουμε !!!!

Ανώνυμος είπε...

7.33 μμ. Βρες και την προβλεπόμενη ποινή, λέει "υποχρεούται"και στείλτο ολοκληρωμένο στον Τσωμο, όπως κάνουν και άλλοι, μήπως αλλάξουμε Δήμαρχο, τον βαρεθηκαμε τον Συκιώτη, του έχουν μείνει άλλα δύο και κάτιχρόνια ακόμη, δεν τον αντέχουμε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

βροντακηδες και φουρτουνακηδες και ακρη δεν θα βγει.

Ανώνυμος είπε...

Έχει χυθεί πολύ *μελάνι* για τα σκουπίδια, με διάφορους κωδ.ΚΥΑ (τι είναι αυτό;), Αυτά είναι λογιστικά για τους λογιστές μας. Τι πολιτικές πρέπει να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε, δεν έχει γράψει, σχεδόν κανείς. Πχ μπορούμε να γλιτώσουμε δρομολόγια στη Λαμία και πως; Μπορούμε να μειωθούν τα οικιακά και πως; Εφαρμόζουμε στην πράξη με την ανακύκλωση ,είσαστε ικανοποιημένοι;Ενημέρωση νοικοκυριών,επιχειρηματιών, διαχειριστών πολυκατοικιών έχουμε κάνει;Οι κάδοι ανακύκλωσης και μόνον, δεν αρκούν. Έχει μπει ποτέ κανένα προστιμο, για κακή χρήση, έστω ένα μικρό σε καποια γειτονιά, για να ακουστει,υπάρχει κανονισμος;

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΠΈΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ 11.53 ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ, ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Από την μια "εδώ και τώρα" ενώ στην αρχή "ΠΛΑΤΩΝ"

Ανώνυμος είπε...

Δεν τοχεις διαβάσει σωστά, εννοεί το παπανδρεικο συνθημα " εδώ και τώρα αλλαγή" που θα το κάνει προσεχώς "εδώ και τώρα απαλλαγή" και το άλλο παρασύνθημα "η Ελλάδα στους Έλληνες" θα γίνει " ο δήμος στους δημότες". Δουλεύει το παιδί από τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ανωτερος πολιτης του καναπεους... λογια και μονο λογια...
γινε δημαρχος και δειξε μας...