27 Σεπτεμβρίου 2012

Πορεία της εξέλιξης των Έργων και Μελετών του Δήμου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μετά από τις προηγούμενες ενημερώσεις, δείτε κάνοντας click εδώ και εδώ, που είχαμε από τον Δήμο μας για τα έργα που γίνονται ή θα γίνουν, νέα ενημέρωση υπήρξε εχθές για την πορεία της εξέλιξης των έργων. Έτσι όλοι μας μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι αυτά που μας λένε ότι ‘θα’ γίνουν … όντως γίνονται ή έστω προγραμματίζονται.
Δεν μας είχαν συνηθίσει οι προηγούμενες διοικήσεις σε τέτοια ενημέρωση, και μας αρέσει που δεν χρειάζεται να έχουμε ‘μπάρμπα στην Κορώνη’ για να μάθουμε για τα έργα στον δήμο μας.

Τις πληροφορίες τις αντλήσαμε από το site του δήμου μας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1.     Έχει αποσταλεί πρόσκληση για την υπογραφή σύμβασης στον ανάδοχο του έργου ΄΄ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ΄΄ και η σχετική σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί εντός του 1ου δεκαημέρου Οκτωβρίου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και από ίδιους πόρους.

2.     Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού των ακτών όλου του Δήμου.

3.      Ολοκληρώθηκε η αποκομιδή απορριμμάτων από ιδιωτική εταιρεία κατόπιν δημοπρασίας για το χρονικό διάστημα 15/6 εως 15/9 και για τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα.

4.     Δημοπρατήθηκε η ΄΄ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ΄΄ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και κατόπιν της υποβολής ένστασης θα διεξαχθεί εκ νέου η δημοπρασία εντός του Νοεμβρίου.

5.     Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα της Γερασίμου Βασιλειάδη.

6.     Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε προς χρήση η νέα ιαματική πισίνα εμβαδού 150m2 στις καλλυντικές πηγές και διαστρώθηκαν στην οδό σύνδεσης με αυτή τα προϊόντα της αποξήλωσης της ασφάλτου από τη Γερασίμου Βασιλειάδη.

7.     Αναμένεται η υπογραφή σύμβασης του έργου: ΄΄ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΚΝΗΜΙΣ΄΄

8.     Δημοπρατήθηκε η ΄΄ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΔΥΜΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΣΤΗ ΚΟΜΝΗΝΑ΄΄ και κατόπιν του ελέγχου του σχετικού φακέλου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας θα υπογραφεί η σύμβαση.

9.     Δημοπρατήθηκε η ΄΄ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΕΛ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ΄΄ και βρίσκεται σε στάδιο αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών.

10.  Έχει προγραμματιστεί για τις 30/10/2012 η δημοπράτηση του έργου ΄΄Kατασκευή των εσωτερικών δικτύων συλλογής των λυμάτων του οικισμού Μώλου και του εξωτερικού δικτύου μεταφοράς των λυμάτων μέχρι τη θέση της ΕΕΛ΄΄ προϋπολογισμού 5.489.000,00€ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

11.  Πραγματοποιήθηκαν δενδροφυτεύσεις σε χώρο ανάπλασης της Τ.Κ. Αγίας Τριάδας και στην ανατολική είσοδο των Καμένων Βούρλων.

12.  Εκπονείται η ΄΄ΜΕΛΕΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ΄΄ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

13.  Εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφεί σύμβαση για «ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΕΛ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ» ,με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

14.   Ολοκληρώθηκε η μελέτη για ΄΄ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΡΕΝΑΣ΄΄ και σύντομα θα δημοπρατηθεί η εκτέλεση του έργου.
 

                                                                                    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                        ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"2. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού των ακτών όλου του Δήμου."
Εγώ πάντως που πηγαίνω για μπάνιο στο ασπρονέρι βλέπω να είναι γεμάτο από γόπες και καπάκια μπουκαλιών. Επίσης, παντού σκουπίδια βλέπω και μάλιστα κατά μήκος του πεζοδρομίου της παραλίας, εκεί που οι ιδιοκτήτες καφετεριών θα μπορούσαν να αδειάζουν τους κάδους και μόνοι τους.
Μήπως κάνω λάθος και είναι καθαρή η πόλη;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΝΕΡΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΥΤΑ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΜΗΤΣΟΙ ΤΙ ΛΕΝΕ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΝΩΜΗ. Ο ΒΔΕΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΥ ΜΗΤΣΟΥΣ ΤΙ ΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΚΟΤΣΑΡΑΝ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΑΛΛΟΥ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΜΑΘΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Σε σχέση με τις παραλίες, είναι γεγονός ότι εμείς τα πετάμε τα σκουπίδια και συγκεκριμένα τις γόπες και τα καπάκια. Αυτό αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα, αλλά ιδιώς εδώ στην Ελλάδα το παραέχουμε. Πάντως όταν κάποιος λέει ότι ολοκληρώθηκαν οι ακτές του δήμου, δηλώνει ότι είναι καθαρές, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.
Βοηθάει πολύ το να είμαστε ακριβείς και ειλικρινείς.