09 Σεπτεμβρίου 2012

Κινητικότητα στα Καμένα Βούρλα!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Από τον LamiaFM1.gr

«Φωτιές» ανάβει η επιστολή του Υπουργού εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη με την οποία καλεί τους δημάρχους να απαντήσουν μέχρι 15 Σεπτεμβρίου ποιές είναι οι εντυπώσεις και οι παρατηρήσεις τους από την έως τώρα εφαρμογή του Καλλικράτη.

Εκεί που η επιστολή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανοίγει την...πόρτα για διαφοροποιήσεις σε επίπεδο αποσχίσεων ή νέων συνενώσεων, είναι η παράγραφος που αναφέρει ότι στα πλαίσια του διαλόγου μπορεί να συζητηθεί ακόμη και το θέμα νέων χωροταξικών αλλαγών.

Μετά τις σποραδικές αντιδράσεις μεμονωμένων πολιτών στο Δήμο Λοκρών για σύσταση νέου Δήμου στα όρια των πρώην Δήμων Μαλεσίνας και Οπουντίων, πιο "ζεστή" εμφανίζεται η κινητικότητα κατοίκων ,φορέων ,ακόμη και δημοτικών συμβούλων στον πρώην Δήμο Καμένων Βούρλων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΛΑΜΙΑ FM-1 η αρχή των πρωτοβουλιών γίνεται από τον[.....]

όμιλο των ενεργών δημοτών που ζητούν με γραπτή ανακοίνωση τους , να εφαρμοστούν προγενέστερες διατάξεις οι οποίες προέβλεπαν ότι αναδεικνύονται ανεξάρτητοι Δήμοι οι αναγνωρισμένες ελληνικές λουτροπόλεις.
Με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1, ο εκπρόσωπος των ενεργών πολιτών ο στρατηγός ε.α. Γιώργος Μακρυνίτσας ανέφερε ότι είναι άδικο η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων να ανήκει σε έναν δήμο όπου η παρουσία της είναι μεν ουσιαστική, εν τούτοις αποσιωπάται και αυτή η ύπαρξη της.
«Ο νέος Δήμος διαδικτυακά εμφανίζεται με την ονομασία molos.grκαι ας συνεισφέρει τα περισσότερα στη λειτουργία του Καλλικρατικού Δήμου, οι δημότες και οι κάτοικοι της λουτρόπολης σηκώνουν το μέγιστο βάρος των ανταποδοτικών τελών ενώ στον πρώην Δήμο Μώλου η επιβάρυνση των δημοτών και κατοίκων είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Μπορούμε να λειτουργήσουμε έναν αμιγώς τουριστικό Δήμο έχουμε τις ιαματικές ,έχουμε τον μεγαλύτερο όγκο της τουριστικής κίνησης όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο…».
Όμως πέρα από την κινητικότητα των ενεργών πολιτών, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη και σύμβουλοι του συνδυασμού της πλειοψηφίας, δηλαδή της ομάδας του δημάρχου Βαγγέλη Τετριμίδα, θέτουν ζήτημα αλλαγής ονόματος του Δήμου γιατί όπως υποστηρίζουν «είναι αδιανόητο ένας πρώην Δήμος με διαχρονική τουριστική ονομασία να μην αναφέρεται πουθενά».
Ο κ. Τετριμίδας έχει δεσμευθεί πάντως και δημόσια, ότι θα φέρει το αίτημα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο αν και δεν το έχει προσδιορίσει χρονικά.
Παράλληλα γίνεται συζήτηση για να την αναζήτηση φόρμουλας που θα οδηγήσει τον καλλικρατικό Δήμο σε πιθανή συνένωση με τον Δήμο Λαμιέων, ώστε να διαμορφωθεί ένα ισχυρό τουριστικό μέτωπο με τις πιο γνωστές ιαματικές πηγές του Νομού και όχι μόνο , δηλαδή Υπάτη ,Θερμοπύλες και Καμένα Βούρλα.
Σε μια τέτοια προοπτική οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι αρνητικός και ο δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, αρκεί να προκύψει το νομοθετικό εκείνο πλαίσιο για νέες συνενώσεις που σύμφωνα με την επιστολή του Υπουργού εσωτερικών είναι ορατό.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στρατηγέ μου θα σε συμβούλευα να σταματήσεις να λες ότι σου κατέβει και σταμάτα να λες πράγματα που δεν έχεις διασταυρώσει, γιατί γίνεσαι και εσύ σαν και αυτούς που λένε τις απίστευτες και ανεκδιήγητες βλακείες για τους δικούς τους λόγους.
Ρίξε μια ματιά στον νόμο που υπάρχει για την νέα αρχιτεκτονική στο ΦΕΚ 87 7/6/2010 στο άρθρο 46 και θα σου λυθούν οι απορίες για καταργήσεις ή όχι των παλαιών δήμων.

Και στην τελική, ο σύλλογος των ενεργών πολιτών που ηγείστε στρατηγέ μου πόσα μέλη απαριθμεί? Και πόσοι άλλοι πολίτες ενστερνίζονται τις απόψεις σας? Μπορείτε να μας το μετατρέψετε σε ποσοστό επί του συνόλου του δήμου? Μήπως γίνεται πολύς θόρυβος για το τίποτα?

Μήπως να ασχολούσασταν με κάτι σε ποιο κοινωνικό δεδομένης της κρίσης και να αφήνατε τα ονόματα και τις ανεξαρτητοποιήσεις κατά μέρος για αυτή την περίοδο τουλάχιστον?

Ένας ενεργός πολίτης που δεν ανήκει στον ομώνυμο σύλλογο.

Ανώνυμος είπε...

Στρατηγέ προχώρα! όλοι οι πολίτες των Καμ. Βούρλων είναι μαζί σου, είτε είμαστε στον σύλλογο, είτε όχι. Επιτέλους να δικαιωθούν τα Καμένα Βούρλα μετά το ΤΕΛΜΑ που έχουν πέσει
! Μην σταματάς να αγωνίζεσαι και να διεκδικείς αυτά που μας ανήκουν, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε 8:55, ανεξάρτητα αν ανήκεις σ΄αυτόν τον σύλλογο ή σ΄άλλον, αν ζείς στα Κ. Βούρλα ή στο Μώλο, αν ασχολείσαι με αγροτικά ή τουριστικά, ένα είναι το σίγουρο. Η ονομασία πρέπει να αλλάξει προς όφελος όλων μας. Κυρίως για τον Μώλο και τα χωριά που πωλούν τα προιόντα τους στις λαικές των Κ. Βούρλων. Όταν τα Κ. Βούρλα πάνε καλά, πάνε καλά και τα χωριά. Συνέλθετε.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΣ ΜΑΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΑ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΤΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ,ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ.
Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΣΕ ΑΡΧΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ .
ΟΥΔΟΛΩΣ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΟ "ΑΝΤΙ", ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ "ΣΤΑΡΑΤΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ.
ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΑΡΚΩΣ !!! ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ.
ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ, ΕΧΕΤΕ ΣΑΛΤΑΡΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ? ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΕ ΜΩΛΙΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΝ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ? ΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΘΕΣΑΝ ΘΕΜΑ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ. ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ. ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΟΙ ΠΡΩΣΩΠΙΚΕΣ ΣΑΣ ΤΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΑΛΛΟΙ ΣΤΡΙΨΑΤΕ ΑΠΟ ΔΩ, ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΖΗΜΙΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ, ΛΟΙΠΟΝ. ΑΝΤΕΞΤΕ ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΟΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ συγχαίρω τον δημοτικό σύμβουλο κ.Παπαναγιώτου Δημήτριο.Αν και σύμβουλος του κ.Τετριμμίδα ανοιξε το θέμα αλλαγής ονομασίας.Είναι ντροπή ,οι ίδιοι οι Μωλιώτες έπρεπε να καταλάβουν για τον συμφέρον τουςότι η σημερινή ονομασία οδηγεί τον τόπο στο χειρότερο.Οι μωλιώτες βολεμένοι πασόκοι κατάστραψαν τον τόπο.Μας στέρησαν το Κέντρο υγείας ηθελε ο φαφούτης να γίνει στον Μώλο ,να περιθάλπτονται τα γιδια ,οι κατσίκες,οι κόττες και τα άλλα οικοσιτα ζωντανά.Αν ειχε γινει τοτε στα καμενα Βούρλα θα ήταν ένα μικρό νοσοκομειο και θα εδινε αισθημα ασφάλειας για πολλούς περισσοτερους τουριστες.Τι εστε φίλοι μωλιώτες; Ερχετστε στα Καμενα να πλενετε τα πιάτα των καρυωτών.Αν είχαμε περισσότερο και υψηλότερου επιπέδου τουρισμό θα εργάζονταν περισσότεροι μωλιώτες και άλλοι εδώ θα είχαμε λιγότερη ανεργία ,αλλα που μυαλό;Οταν το έρριχνε ο θεός εσεις κρατούσατε καλά πράσινες ομπρέλες.Τώρα μοιραστείτε τη φτώχεια σας μαζί μας,του χρόνου δεν θα πουλάτε ουτε ένα μαρουλι στις λαικές μας γιατί δεν θα υπάρχει τουρισμόις; Τον θάψατε με τον βλαχοεγωισμό σας,βγαλατε τα μάτια σας επιμενοντας με τους πασοκους βουλευτές Τώνια , Τσώνη ,Μπατζελή να μην ονομαστεί ο δήμος Καμένα Βούρλα.Τα βρήκατε και πετάξατε έξω το όνομα Καμένα Βούρλα.Μπράβο σας ,φάτε τώρα εγωισμό.Εγώ δεν ξαναπαίρνω μωλιώτσσα λαντζέρισσα ,οχι γιατι δεν θέλω αλλά δεν χρειάζομαι ,δεν υπαρχει δουλειά ,μου αρκεί η μία καμενοβουρλιώτισα που έχω, καταλάβατε;
Να είστε καλά το βαρέλι θέλει πολύ για να παέι στον πάτο ,φροντίστε να παει βαθύτερα.Ξερω θα ακουσω αλητειες και βρισιές ,αυτά ξέρετε αυτά κάνετε , ο καθένας αυτοχαρακτηριζεται και αυτοπροσδιορίζεται.
Malboro

Ανώνυμος είπε...

Περιμενω μια απαντηση....
Με ποιον ΑΚΡΙΒΩΣ τροπο τα Καμενα Βουρλα δεν μπορουν να προβληθουν και να αναπτυχθουν μονο και μονο επειδη δεν υπαρχει το ονομα τους σε ονομα δημου!!
Κυριε Καραμανωλη αν μπορειται απαντηστε μου!!!
Απαντηστε μου ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ολη η περιοχη και ειδικα τα Καμενα Βουρλα, πληττονται και αποσιωπαται(ΕΛΕΟΣ) η υπαρξη τους?????????

Ανώνυμος είπε...

Περιμενω μια απαντηση....
Με ποιον ΑΚΡΙΒΩΣ τροπο τα Καμενα Βουρλα δεν μπορουν να προβληθουν και να αναπτυχθουν μονο και μονο επειδη δεν υπαρχει το ονομα τους σε ονομα δημου!!
Κυριε Καραμανωλη αν μπορειτε απαντηστε μου!!!
Απαντηστε μου ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ολη η περιοχη και ειδικα τα Καμενα Βουρλα,αδυνατουν να αναπτυχθουν και να προσελκυσουν κοσμο και δρασεις,λογω της απουσιας του ονοματος τους στο ονομα τους δημου...??/?Σας παρακαλω πειτε μου γιατι δεν μπορω να καταλαβωωωωωωωωωωωωω!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ο αντιδημαρχος Μακρυνιτσας τι ρολο παιζει σε ολα αυτα ;;; Ηρθε η ωρα της αυτονομησης ;;;

Ανώνυμος είπε...

προς τον κυριο 12.30 συγχαιρω και εγω τον κυριο ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ για την μεγαλη επιτυχια που ειχε η 2 ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠ[ΙΚΟΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ και το μονο που θελουν ειναι το ονομα αρε λουρο που θελουν με αυτους μονο πισω μπορουμε να παμε

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ αν δεν σημαίνει τίποτα το ονομα ενός Δήμου τοτε γιατι αυτήη λεσσαλέα επιμονή των μωλιωτών να μην αλλάξει το όνομα;Προσέξτε καλά είσε οι νεκροθάφτες όλης της περιοχής και το έχετε καταφέρει να σβήσετε από τον χάρτη την λουτρόπολη μας,αφου σας ανέχονται οι καμενοβουρλιώτες σύμβουλοι μαγκιά σας.Αν ο τουρισμος είναι για σας ο Τόλιας και το περίπτερο στην παραλία ,εκεί να πηγαίνετε τους τουρίστες του χρόνου.Αλλά που έκανε καλό το ΠΑΣΟΚ ,διόρισε κόσμο και κοσμάκι στο Μώλο σε βάρος των κατοίκων των Καμένων γιατι ειχαν την ατυχία να έχουν τον Κεφάλα δήμαρχο που τα είχε γραμμένα κανονικά.Μας ....γανε οι μωλιώτες και ο Μίμης έλεγε σας ευχαριστούμε.

Ευφραιμ είπε...

Μπραβο 9:57 εισαι παλικαρι απο τα λιγα.Να αγιασει το στομα σου.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΝΤΡΑΣ ΤΙ ΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;; Ο ΒΔΕΛΑΤΟΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΜΕ ΠΕΡΙΒΟΛΗ ΣΤΥΛ ΧΡΗΣΤΑΡΑ / ΚΟΚΙΝΗ ΛΑΜΕ ΦΟΡΜΑ, ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΑΠΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ