12 Σεπτεμβρίου 2012

24χρονος κυνηγός εγκλωβίστηκε σε δύσβατη περιοχή κοντά στην εθνική οδό. Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για την διάσωσή του

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ανέβηκε στο βουνό πάνω από τον Άγιο Κωνσταντίνο για να εκπαιδεύσει τα κυνηγόσκυλά του και βρεθηκε εγκλωβισμένος σε δύσβατο σημείο.

Ο 24χρονος κάτοικος Αγίου Κωνσταντίνου έφυγε από το σπίτι του περίπου στις 5 το απόγευμα και ενημέρωσε την οικογένειά του ότι θα πήγαινε στο βουνό. Περπατώντας όμως εκεί και ακολουθώντας τα σκυλιά, έφτασε σε απόκρημνο σημείο και δεν μπορούσε να κινηθεί. Στο μεταξύ η ώρα περνούσε και έπεσε το σκοτάδι κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Βρισκόταν κοντά στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας πριν την τελευταία σήραγγα.

Άρχισε να φωνάζει με όλη του την δύναμη και για καλή του τύχη η φωνή του ακούστηκε σε μια ταβέρνα που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου και αρκετά μακρυά από το σημείο που είχε εγκλωβιστεί.
Αστυνομία και πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώθηκαν αμέσως. Πήγαν στο σημείο, εντόπισαν τον 24χρονο που τους έδινε την θέση του ανάβοντας τον αναπτήρα του, αλλά από την εθνική οδό δεν μπορούσαν να τον προσεγγίσουν αφού τα βράχια είναι απόκρημνα.

Με την βοήθεια ενός πολίτη που κυνηγά στην περιοχή, οι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ αποφάσισαν ότι ο μόνος τρόπος για να φτάσουν με ασφάλεια στον νεαρό ήταν να μετακινηθούν περίπου 500 μέτρα και να περπατήσουν στο βουνό. Χωρίς μονοπάτι και με το σκοτάδι να δυσκολεύει την προσπάθεια τους, οι άνδρες της ΕΜΑΚ, έχοντας μαζί τους και τον κυνηγό, ξεκίνησαν την επιχείρηση διάσωσης στις 23:00.

Χρειάστηκαν περίπου δυόμιση ώρες για να φτάσουν στον 24χρονο, να τον απεγκλωβίσουν και να τον μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο όπου τον περίμενε ο αδερφός του και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Κατάκοπος,τρομαγμένος αλλά φανερά ανακουφισμένος από το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του έπεσε στην αγκαλιά του αδερφού του και στην συνέχεια μπήκαν μαζί στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Λαμίας για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά» δήλωσε στο lamiastar.gr ο υποδιοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Θανάσης Παπασταμούλης που συντόνιζε την όλη προσπάθεια.

lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: