29 Μαΐου 2012

Reuters: Οι εταιρείες προετοιμάζονται για ελληνικό εφιάλτη...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το... κουτί της Πανδώρας, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ανοίγει με δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters, προβάλλοντας μία δυστοπική εικόνα, που περιλαμβάνει κοινωνική αναταραχή και πλιάτσικο στα μεγάλα καταστήματα.

Κατά πως φαίνεται, αυτή η αίσθηση είναι διαδεδομένη, και σύμφωνα με το Reuters, μία σειρά πολυεθνικών εταιρειών με καταστήματα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα- ειδικά για τα πλέον εφιαλτικά.

Η βρετανική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Dixons (έχει τον Κωτσόβολο) αφιερώνει άφθονο[.....]

χρόνο το τελευταίο διάστημα προκειμένου να ασφαλίσει με ισχυρά ρολά τα περίπου 100 καταστήματα της ανά την Ελλάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σεμπάστιαν Τζέιμς, λέει ότι "αυτός ο προγραμματισμός μπορεί να μοιάζει κινδυνολογικός, ωστόσο είναι καλό να είμαστε προετοιμασμένοι".

Την άποψη αυτή συμμερίζονται οι διευθυντές πολλών εταιρειών ανά την Ευρώπη. "Όσο δυσχεραίνει η κρίση στην Ελλάδα, τόσο οι εταιρείες προετοιμάζονται για όλα- από την κοινωνική αναταραχή έως την κατάρρευση του οικονομικού συστήματος", τονίζει το δημοσίευμα.

Το Reuters σημειώνει ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, οι διεθνείς εταιρείες που βρίσκονται στην Ελλάδα μεταφέρουν καθημερινά τα χρήματα τους εκτός της χώρας, κόβουν τα χρέη, σταματούν τις σχέσεις τους με κακοπληρωτές πελάτες και ετοιμάζονται για μία ενδεχόμενη μετάβαση από το ευρώ στη δραχμή.

Ο Σ. Τζέιμς αναφέρει ότι η Dixons διαθέτει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο περιλαμβάνει κλείσιμο των καταστημάτων της για ένα διάστημα προκειμένου -όπως λέει- να προστατευτεί η εταιρεία από την απειλή της κοινωνικής αναταραχής και να προετοιμαστεί για τη μετάβαση στη δραχμή.

Η Diageo, η μεγαλύτερη εταιρεία οινοπνευματωδών στον κόσμο, η οποία βρίσκεται πίσω από το Johnnie Walker και τη Smirnoff, περιέκοψε τη διαφημιστική της δαπάνη στην Ελλάδα, μείωσε τα επίπεδα των αποθεμάτων της, και βγάζει εκτός χώρας το ρευστό της, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την ανησυχία της για την πτώση στις πωλήσεις της στη χώρα μας.

Το Reuters σημειώνει ότι τα στελέχη της Diageo έχουν αλλεπάλληλες συσκέψεις προκειμένου να μειώσουν την έκθεση της εταιρείας στην Ελλάδα, να προστατεύσουν τις υπάρχουσες πωλήσεις εστιάζοντας στο δικό τους δίκτυο διανομής, ενώ έχουν αποφασίσει να διακόψουν την παροχή προϊόντων τους σε μικρότερα μπαρ, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους σε μεγάλα ξενοδοχεία και clubs.

Η ζοφερή εικόνα για τα μελλούμενα στη χώρα μας συνεχίζεται στο δημοσίευμα του Reuters. Στο Λονδίνο, η Συνομοσπονδία Εμπορίου επισημαίνει ότι οι εταιρείες που έχουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα οφείλουν τα λάβουν προληπτικά μέτρα, όπως το να ζητούν μετρητά κατά την παράδοση των προϊόντων τους και έγγραφες συμβάσεις πώλησης σε άλλο νόμισμα- σε λίρες ή δολάρια.

Η KPMG, από την πλευρά της, εκτιμά ότι σε περίπτωση ελληνικής εξόδου από το ευρώ το μεγαλύτερο πλήγμα θα δεχθεί η αυτοκινητοβιομηχανία, ο κλάδος του τουρισμού και οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Οι επιτελείς της BMW, σύμφωνα με το Reuters, υποστηρίζουν ότι είναι προετοιμασμένοι για τα χειρότερα, έχοντας ήδη δει μία κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις τους στη χώρα μας.

Ο υπεύθυνος των διεθνών πωλήσεων, Ίαν Ρομπέρτσον, τονίζει ότι η εταιρεία είναι εξαιρετική στην ανάλυση των σεναρίων. Επ' αυτού εκφράζει τη βεβαιότητα του ότι "το ευρώ έχει μέλλον ακόμα, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα παραμείνει με την υπάρχουσα δομή".

Το πρακτορείο Τουρισμού TUI AG έχει λάβει μέτρα ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο. Ζήτησε από τους ξενοδόχους να υπογράψουν νέα συμβόλαια ώστε να τους πληρώνει σε δραχμές με τη συναλλαγματική ισοτιμία που θα αποφασίσει η κυβέρνηση, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.


Επίσης έχει έτοιμα σχέδια έκτακτης ανάγκης για να μετακινήσει τους πελάτες της σε άλλους προορισμούς, στην περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές.


Το ρεπορτάζ τονίζει ότι οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες GlaxoSmithKline και Roche βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τις ελληνικές αρχές προετοιμάζοντας σχέδια έκτακτης ανάγκης προκειμένου να μην σταματήσει η εισαγωγή φαρμάκων σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ.

Το δημοσίευμα του Reuters ολοκληρώνει το εφιαλτικό σενάριο με τα σχέδια δύο ακόμα εταιρειών, που προσδοκούν οφέλη στο ενδεχόμενο της εισαγωγής του εθνικού νομίσματος.

Στην βρετανική De La Rue η οποία εκτυπώνει νομίσματα και διατίθεται να αναλάβει τη νέα δραχμή, και στην εταιρεία security G4S, η οποία αναμένει να συμμετέχει στη διανομή του νέου νομίσματος στη χώρα.

nooz.gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε τα λαμογια τι αλλες παπαριες ακομη θα γραψουν μεχρι τις 17 ιουνιου για να εξασφαλισουν την ψηφο στο μαντρι
ρε να πειναω.... να κρυωνω.....
θα σας φτηνω και θα εχω το κεφαλι ψηλα !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΟ ΡΕΜΜΑ ΣΤΟ ΡΕΓΚΙΝΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ??? ΗΡΘΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

[[Ο ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ]]

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΟ ΡΕΜΜΑ ΣΤΟ ΡΕΓΚΙΝΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ??? ΗΡΘΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

[[Ο ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ]]

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΩΛΟ.... ΚΑΙ ΣΥ ΤΟΥΜΠΕΚΙΑΖΕΙΣ???????????????????

KEEP WALKIN JOHNY ;)

Ανώνυμος είπε...

Σωστος ο 4.15.........μαυρο στους προδοτες!!!!

Ανώνυμος είπε...

ποιός το είπε ρε παιδιά για το λύκειο
? είναι αλήθεια? τόσους αγώνες κάναμε για να έχουμε λύκειο στα Καμένα Βούρλα!!!

Ανώνυμος είπε...

Η μοναδική και μάλλον ανεπανάληπτη πάνδημη στάση,των Καμ.Βούρλων στην διεκδίκηση του Λυκείου από τα "κεκτημένα" του Μώλου,ακυρώθηκε ως ένα σημείο από την παρομοιώδη αδράνεια των "εγχώριων" Δημάρχων.Η μη έγκαιρη εξεύρεση οικοπέδου,γιά την ανέγερση νέου διδακτηρίου,η στέγαση λυκειακών τάξεων σε "λυόμενα",η αύξηση των μαθητών στην πόλη,η συρίκνωση των μαθητών στο Μώλο,η συνένεση των γονιών του Αγίου Σεραφείμ για το Δημοτικό σχολείου του Καινουρίου, και ο Καλλικρατικός "Ιδεαλισμός" ότι ανακύπτει ως θέμα δύσκολο,θα λύνεται από "παράπλευρες" υπηρεσίες [Π.Χ.Δευτεροβάθμια],και η ευθύνη θα ειναι του "διαβόλου".Ετσι θα έχουμε και την "πίτα και το σκύλο".Ας πρόσεχαν που την "ακουμπούσαν"....... την ψήφο εννοώ οι σημερινοί αγανακτισμένοι συμπολίτες,διότι μετά την απομάκρυνση απο το ταμείο.......Τα ίδια δεν έγιναν και με το αγροτικό Ιατρείο,σε σχέση με το Αστικό Κέντρο Υγείας,με τους κόμβους εισόδου-εξόδου των αυτοκινήτων,ΚΛΠ.Συνεπώς ας σκεφτόμαστε ώριμα και αποτρέπτικα και όχι εκ των υστέρων με ανούσιες κραυγές.Αλλωστε πλέον ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟ ΜΩΛΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΜΕ ΠΟΝΗΡΙΑ ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.