22 Μαΐου 2012

Δια της μεθόδου της κωλοτούμπας ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρατήσει το ποσοστό του στις εκλογές.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μα καλά ρε εσείς παιδιά του Αλέξη, έχετε ή δεν έχετε σταθερό πρόγραμμα, πολιτικό προσανατολισμό και θέσεις? Πως και αλλαξοπιστήσατε?
Μου θυμίζετε έναν φίλο που όταν τον ρωτώ ‘τι ομάδα είσαι’ μου απαντά… ‘είμαι αυτή που κερδίζει’.

Εκλεχτήκατε με διαφορετικές προεκλογικές θέσεις – δεσμεύσεις, τώρα βλέπετε ότι το ρεύμα πάει αλλού και αναδιπλώνεστε ελαφρώς.
Μόλις αναγκαστήκατε να απολογηθείτε για τις θέσεις, γιατί οι περισσότεροι που σας ψήφισαν δεν γνώριζαν γιατί σας ψήφισαν, και σχεδόν σας πήραν με τις πέτρες για το ‘έξω από την Ευρωζώνη’ τσουυυπππ την κάνατε την κυβίστηση σας κανονικά.

Ο παραπάνω σχολιασμός έχει άξονα το παρακάτω δημοσίευμα.
Αν κάνω κάπου λάθος να μου το επισημάνεται.

Η ΚΟΕ του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πίσω για το ευρώ...

Δευτέρα κάτι έχω, την Τρίτη δεν αντέχω. Τετάρτη πώς βαριέμαι, την Πέμπτη δεν κρατιέμαι.Παρασκευή πρωί, λα-λα-λα λα-λα λα-λα, απ' όλες τις ημέρες η Κυριακή μ' αρέσει.

Σε εντυπωσιακή αναδίπλωση από την σταθερή θέση της περί αποχώρησης της χώρας μας από το ευρώ προχώρησε σήμερα η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ), μια εκ των δυναμικότερων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο «μαζέματος» από την πλευρά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ όλων εκείνων των ακραίων τοποθετήσεων στο εσωτερικό του σχήματος που θαμπώνουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, και για επιστροφή σε[.....]

εθνικό νόμισμα......

«Εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητές και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ». Με αυτή τη δήλωση η συνιστώσα, που πρεσβεύει τον «επαναστατικό μαρξισμό» και υπέστη πρόσφατα λογοκρισία αναφορικά με το σύμβολό της από την εφημερίδα «Αυγή», αποστασιοποιείται πλήρως από το κείμενο αρχών και θέσεών της στο οποίο υποστηρίζεται σταθερά «η απόσχιση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και κάθε κίνημα και διεκδίκηση που στρέφεται ενάντια σε ντιρεκτίβες και σύμφωνα της Ε.Ε». Οσον αφορά στην αφίσα της με το σύνθημα «Αποχώρηση από την Ευρωζώνη», που τυπώθηκε το 2010, αποδίδεται στην έκφραση μιας κλασικής θέσης της Αριστεράς, η οποία μέσα από το δρόμο της εξόδου από την ΕΕ στόχευε στην εθνική και κοινωνική χειραφέτηση.

Παρόλα αυτά, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην σημερινή ανακοίνωση της ΚΟΕ γίνεται λόγος για προβοκατόρικη επίθεση με αφορμή παλιές αφίσες της όταν στο προεκλογικό φυλλάδιο της για τις εκλογές της 6ης Μαΐου με τίτλο, «Να μην γίνει η χώρα αποικία και ο λαός δούλος», αναφέρεται ξεκάθαρα: «Εξω από το ΝΑΤΟ και σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ενωση…Για μια Ευρώπη χωρίς την κυριαρχία των δυνάμεων του χρήματος και των όπλων, χωρίς Ευρωπαϊκή Ενωση».

eglimatikotita.gr

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας προσέξουμε πολύ στις επόμενες εκλογές, γιατί εάν 'φύγουμε' απ' το ευρώ χαθήκαμε. Επιτέλους να μας πούν αλήθειες, για να ξέρουμε τι μας περιμένει.

Ανώνυμος είπε...

Mε δεδομένη την προηγηθείσα άρνηση του κ. Ολάντ να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα υπό την αιτιολογία ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο πρόεδρος της Γαλλίας συναντάται μόνο με αρχηγούς κρατών, ο νέος Γάλλος Πρόεδρος είχε αιφνιδίως σήμερα το μεσημέρι συνάντηση, στα Ιλίσια Πεδία, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Η συνάντηση κράτησε 40 λεπτά.
Τι έγινε ρε παιδιά ?? Ο Γάλλος Πρόεδρος δεν δέχεται να συνομιλεί με το 16,78 % του Ελληνικού Λαού και συναντιέται με το 13,18 %, ή έγινε ξαφνικά Πρωθυπουργός ο Βενιζέλος και δεν πήραμε χαμπάρι ?

Ανώνυμος είπε...

Όχο μόνο κάνεις λάθος αλλά το μένος που έχεις με τον Σύριζα υποδεικνυει ότι προφανώς είσαι βολεμένος... σε παραπέμπω στο εξαιρετικό σημερινό άρθρο του lamiareport σχετικά με το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων και την κατάσταση που το οδήγησε η πολιτική αυτών που υποστηρίζεις και σου εύχομαι ολόψυχα να μην το ζήσουν τα παιδιά σου αλλά να σε βαραίνει και εσένα συνειδησιακά όταν θα έχεις κάτι να ανακοινώνεις ελαφράν την καρδίαν.
Ένας Ορφανός (που πάλεψε σε ένα κράτος αναξιοκρατίας που και εσύ υποστήριξες)!!!

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν καταλαβαίνεις την διαφορά, προφανώς και θα ψηφίσεις και ΣΥΡΙΖΑ και θα μας οδηγήσεις μια χαρά στην δραχμή και 30 χρόνια πίσω.

Ανώνυμος είπε...

ποιο είναι το λάθος με το συριζα ρε φιλαράκι;;; που κάνει λάθος το άρθρο;;; ήταν η δεν ήταν κατά του euro? λέγανε για αποχώρηση από την ευρωπακιή ένωση η δεν λέγανε;; την κάνανε την τουμπίτσα τους η δεν την κάνανε;;
Για ελάτε στα συγκαλά σας γιατί έχετε ξεφύγει

Ανώνυμος είπε...

Ποιά κωλοτούμπα? Αυτά βλέπεις εσύ???
Η στροφή στον νεοφιλελευθερισμό δεν την βλέπεις ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ των βιομηχάνων δεν την βλέπεις ?? Τους πρώην του ΛΑΟΣ δεν τους βλέπεις... Το ότι μάζεψε η ΝΔ όλα τα συντρίμια της ακροδεξιάς δεν τα βλέπεις ???
Το ότι με την ΝΔ εως κυβέρνηση περνάει ο νόμος του ACTA και δεν θα έχεις δικαίωμα πια να έχεις blog δεν το βλέπεις? Το ΖΑΠΠΕΙΟ 4 το έχεις διαβάσει ?? Τισ άμεσες απολύσεις τις έχεις διαβάσει? Την φοροκαταιγίδα την έχεις διαβάσει που έρχετε??
Άρα για να μην τα βλέπεις όλα αυτά δυο περιπτώσεις υπάρχουνε: : Ή είσαι βολεμένος ή βλάξ ..μπορείς να διαλέξεις ....

Ανώνυμος είπε...

Η επιστροφή στη δραχμή ποιόν θα ωφελήσει, μπορείτε να μου πείτε? γιατί ΣΥΡΙΖΑ= δραχμή.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ πόλυτα με τον προλαλήσαντα.
To blog δεν καλύπτει τις εκλογές σύμφωνα με ανάρτησή του αλλα αντιπολιτεύεται τον Σύριζα . Ντροπή ρε blogger ... κρατούσες ένα επίπεδο και τώρα τα γ.... όλα !!!!
Δώσε μου την διεύθυνση σου να σου στείλω το ΕΤΑΚ να μου το πληρώσεις !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑ = με αλλαγή πολιτικής. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε άλλο . Δεν είπε κανείς ότι θα βγούμε απο το ΕΥΡΩ. Κρίση δεν έχετε? Είναι τυχαίο ότι οι G* μιλάνε για την Ελλάδα. Τρέμουνε στην ιδέα οτι η Ελλάδα θα φύγει. Ξυπνάτε ρεεεεεεε !!!! Αφήστε τα παπαγαλάκια των MEDIA , δεν πρόκειται να βγούμε απο το Ευρώ , απλά επιτέλους θα γίνει λογιστικός έλενγχος!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο blogger !!! Να ψηφίσω Σαμαρά = Πολιτική άνοιξη με αντιπρόεδρο Αβραμόπουλο = ΚΕΠ συνεπείς στους αγώνες τους !!!!! και με Ντορα = Δημοκρατική Συμμαχία αλλ'α και με Βορίδη = ΛΑΟΣ + Χρυση Αυγή........ ή να ψηφίσω Βενιζέλο με τον Άκη= υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην φυλακή και Τσουκάτο = 100.000.000 μίζες απο την Siemens ?

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλυτερη κολοτουμπα απο το λεφτα υπαρχουν δεν υπάρχει......

Ανώνυμος είπε...

Μετά το κράξιμο που έφαγες τις προάλλες συνεχίζεις να είσαι Μ@λ...κας και μάλιστα με περικεφαλαία!

Είσαι εμετικός! Θα σε χαρακτήριζα Πρετεντέρη των Καμένων Βούρλων.

Μου αρέσει που λες σε περίοπτη θέση στο μπλογκ σου οτι δεν καλύπτεις τις εκλογές και θα αναρτεις δελτία τύπου που να περιέχουν κάποιο ονομα από τα χωριά του Δήμου.

Ήσουν που ήσουν αηδιαστικά εμετικός στις δημοτικές εκλογές πρόπερσι, το πασοκικό σου αίσθημα αυτοσυντήρησης πριν έρθει η ολοκληρωτική διάλυση του μπουρδέλου που υποστηρίζεις, και διέλυσε την Ελλαδίτσα, σε κάνει γελοίο.

Κάνε τουμπεκί ψιλοκομμένο γιατί 18 Ιουνίου θα σε πάρουν κ σένα με τις πέτρες!


"""Αυτό το Blog φτιάχτηκε με σκοπό να εξυπηρετήσει τους δημότες , τους παραθεριστές και φίλους των Καμένων Βούρλων, με χρηστικές πληροφορίες , κακώς και καλώς κείμενα,νέα των Καμένων βούρλων και γενικότερα με ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή."""

ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΧΑΚΑΡΩ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΣΕ...

ΠΡΑΣΙΝΕ ΥΠΑΝΘΡΩΠΕ.

kamena voyrla blogger είπε...

Αγαπητέ αναγνώστη 9:02. Προφανώς δεν έχει διαβάσει πάνω δεξιά το disclaimer.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για αναγνώστες που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά από ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη.
Σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.’

Όπως και να έχει όμως, αν έχεις διαφορετική άποψη από το άρθρο, το δικό μου κομμάτι ή την αναδημοσίευση, θα χαιρόμουν να το συζητούσαμε.

ΥΓ για το χακάρισμα τώρα … be my guest

Ανώνυμος είπε...

βλέπω ότι υπάρχουν κάτι αλάνια εδώ μέσα κουραδομαγκες που θέλουν με το στανιο να σιωπήσουν οι αποψεις όλων με το έτσι θέλω. απαντα ρε παπάρα 0902 αν έχεις άποψη. γράψε τι έχει να πεις και άσε τις μαλακίες

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνάτε ρε!!!!Σύριζα δαγκωτό στις 17 Ιούνη.Αυτοκτονεί κόσμος σε όλη την Ελλάδα.Πριν λίγο αυτοκτόνησε 60χρονών άνθρωπος στο Περιστέρι, άλλος ένας ακόμα συνάνθρωπός μας ανάμεσα σε τόσους άλλους που αυτοκτόνησαν τα 2 τελευταία χρόνια.Καταραμένος να ναι όποιος ψηφίσει τους 2 μεγάλους εθνοπροδότες(Πασόκ-ΝΔ) που μας εξόντωσαν!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΣΕΞ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΦΤΕΡΟ!ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

ξυπνατε ρε ζωα μετα απο ολα αυτα που κανανε ξαναμιλκατε για νδ και πασοκ ??
ΕΛΕΩΣ !!!!!
μαυρο στους προδοτες !!!!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ο 4:41 και ο 5:07 έχουνε κάνει τα τοπ σχόλια και με καλύπτουν πλήρως !!! Να είστε καλά ρε παιδιά !!
Όσον αφορά τον 4:35, φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο και με συμπάθεια σου λέω ότι εγώ σε ορισμένους το εύχομαι για να δουν και την άλλη όψη του νομίσματος.

Ανώνυμος είπε...

Blogger βεβαίως και έχουμε διαφορετική άποψη. Φυσικά δεν υποστηρίζω συριζα αλλά δεν γουστάρω που τώρα τελευταία έχεις μπεί στο ίδιο τρυπάκι με τα μεγαλολαμόγια των ΜΜΕ.
Αν θές τόσο πολύ να είσαι αντικειμενικός παρουσίασε τις κωλοτούμπες όλων των κομμάτων. Ξεκίνα από το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και κατέληξε στον ΚΟΜΑΝΕΤΣΙΣΜΟ του Σαμαρά.
Και μην ξεχνάς... φτάσαμε εδώ που φτάσαμε εξαιτίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ΛΑΟΣ. 33 χρόνια αυτοί κυβερνούσαν και μεγαλύτερη ευθύνη φέρνει ο ΓΑΠ που μας ξαπόστειλε σαν χώρα!!!!
Αυτά για καλημέρα...
Όσο για σένα φίλε 9.33 περίμενε να σου έρθει το πετσοκομμένο μηνιάτικο σου από το κωλοκόμμα σου αυλοκόλακα και βάλτο εκεί που ξέρεις για να ξυπνήσεις όμορφα σήμερα. Πρασινομπινέ προσκυνημένε.

kamena voyrla blogger είπε...

Αγαπητοί αναγνώστες.

Διακρίνω μια σύγχυση για το τι σημαίνει το ότι το blog δεν καλύπτει τις εκλογές… κλπ κλπ και δεν δημοσιεύει δελτία τύπου υποψηφίων κλπ κλπ. οπότε να εξηγήσω – απολογηθώ.

Αυτή η στάση μας, είναι αποτέλεσμα του βομβαρδισμού των υποψηφίων βουλευτών του νομού με (email) δελτία τύπου (προεκλογικά) για όλες τις κινήσεις τους και τις απόψεις τους επί παντός επιστητού. Όπως καταλαβαίνετε δεν θα μπορούσε να δημοσιεύονται περί τα 20 δελτία τύπου κάθε μέρα με ‘of topic’ πληροφορίες, γιατί θα ήταν και για εσάς κουραστικό να μαθαίνατε ότι ο τάδε υποψήφιος ήπιε καφέ το μεσημέρι 12.30 στον Δομοκό.

Από την άλλη, έχουμε άποψη γενικότερα, και δη πολιτική και αν κάποιο άρθρο - ρεπορτάζ κάποιου ΜΜΕ (όχι δελτίο τύπου) θεωρώ ότι πρέπει να το μοιραστώ μαζί σας το κάνω. Άλλο λοιπόν το δελτίο τύπου υποψηφίου και άλλο η πολιτική άποψη ρεπορτάζ – άρθρο πολιτικής κατεύθυνσης. (πάει αυτό το θέμα?)

Πάμε λοιπόν παρακάτω … Για να προλάβω κάποιους αλλά και να απαντήσω σε κάποιους άλλους, προφανώς οι μεγαλύτερες κωλοτούμπες της ιστορίας έχουν γίνει από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που κυβέρνησαν και πραγματικά κατέστρεψαν την Ελλάδα, πολλά χρόνια τώρα, για αυτό και ο λαός με την ψήφο του τους τιμώρησε. Τελεία και παύλα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αν οι νέες άφθαρτες πολιτικές δυνάμεις τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Καμένου κλπ δεν θα υπόκεινται σε κριτική για τις θέσεις τους και τις απόψεις τους, ειδικά όταν αυτές είναι ανεφάρμοστες πρακτικά.

Δεν υπάρχει ανοχή καθόλου και σε κανέναν, πώς να το κάνουμε.
Δεν λέμε δηλαδή ότι ο Παπανδρέου είπε την παπαριά ‘λεφτά υπάρχουν’ και τελικά μας κατέστρεψε … οπότε ο Καμένος ή ο Τσίπρας μπορεί να λέει και να κάνει ότι θέλει χωρίς κριτική.

Πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας να μπορούμε να εκμαιεύσουμε και να αποφεύγουμε τις φρούδες ελπίδες που μας χαρίζουν οι πολιτικοί και να στεκόμαστε στο εφικτό και πραγματικό γεγονός όποιο και να είναι αυτό (για τον κάθε ένα μπορεί να είναι διαφορετικό).

Μην γελιόμαστε, το blog δεν μπορεί, δεν θέλει, και ουδέποτε τοποθετήθηκε με φράσεις ‘ψηφίστε αυτό’ ή ‘ψηφίστε το άλλο’ … μην το τραγικοποιούμε το θέμα.
Άλλο το να εκθέτουμε τα γεγονότα άλλο να λέμε ψηφίστε αυτό (που ποτέ δεν το κάναμε ποτέ).
Άλλο το να λέμε δεν μας αρέσει ο Μάκης … άλλο ψηφίστε Βαγγέλη (που ούτε και αυτό το κάναμε), για να απαντήσω και στον 9,02 στα δημοτικά θέματα.

Τέλος, θα ήθελα να πω, ότι έχετε διαπιστώσει ότι δεν διαγράφω σχόλια όσο και σκληρά και υβριστικά να είναι, όμως παρακαλώ περιορίστε το υβρεολόγιο σας σε πολιτικές απόψεις.
Βάλτε στο μυαλό σας ότι προφανώς και υπάρχουν απόψεις αντίθετες με τις δικές σας ιδεολογικές τοποθετήσεις … αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν και δεν πρέπει να καταγράφονται.

Φιλικά ο Blogger

Ανώνυμος είπε...

Μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, www.yanisvaroufakis.eu, ο διάσημος καθηγητής οικονομικής θεωρίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης απαντά σε ερωτήματα δημοσιογράφων από Σουηδία και Κίνα που έχουν κατακλύσει το email του.

Ακολουθούν οι ερωτο- απαντήσεις:

Είναι προφανές ότι οι Έλληνες χρησιμοποίησαν τις εκλογές για να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους στο μνημόνιο. Ποιο είναι το πιθανό σενάριο μετά τις εκλογές στις 17 Ιουνίου;

Δεν είναι μόνο δυσαρέσκεια. Είναι περισσότερο κατάθλιψη, κατάθλιψη που προκαλείται από την απελπισία. Βλέπετε, όταν το μνημόνιο πέρασε τον Μάιο του 2010, αν και δεν άρεσε στους Έλληνες, ήθελαν να πιστεύουν ότι θα λειτουργήσει σαν πικρό φάρμακο. Ότι θα θεραπεύσει τη χώρα από την ασθένεια της και, παρόλο που ήταν οδυνηρό και πικρό, θα έφερνε μακροπρόθεσμα οφέλη. Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη. Αντί για πικρό φάρμακο, αποδείχθηκε ότι ήταν δηλητήριο. Στις τελευταίες εκλογές, απλά ψήφισαν ενάντια στο δηλητήριο. Είναι τόσο απλό. Αυτό σημαίνει ότι και στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν με παρόμοιο τρόπο. Αν ναι, τότε η Ελλάδα και η Βόρεια Ευρώπη ετοιμάζονται για σύγκρουση, μια σύγκρουση τα αποτελέσματα της οποίας μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρα.

Βλέπετε την πιθανότητα η Ελλάδα να φύγει την Ευρωζώνη;
Βλέπω ότι η Ευρώπη χρησιμοποιεί αυτή την προοπτική, ως απειλή, με την οποία θέλει να “παραπλανήσει” τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της εξωτερικής χρηματοδότησης και της λιτότητας. Η δική μου εκτίμηση είναι, ότι πρόκειται για κενή απειλή, για τον απλό λόγο, ότι η Γερμανία και η Γαλλία, έχουν περισσότερα να χάσουν από μια ελληνική έξοδο απ΄ότι η Ελλάδα και νομίζω ότι το ξέρουν.
Υπάρχει κάποια πιθανότητα, η νέα κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου;

Ναι, αλλά μόνο εφόσον η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να μην δεχτεί να εισπράξει την επόμενη δόση των δανείων διάσωσης, προτιμώντας να ζήσει με τους φόρους που εισπράττει, για ένα περίπου χρόνο (με οποιεσδήποτε από πάνω προς τα κάτω περικοπές κρατικών μισθών και συντάξεων), ενώ ταυτόχρονα δηλώσει ότι παγώνει την αποπληρωμή του χρέους.

Μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε μια Grexit; (η έξοδος της Ελλάδας απ την Ευρωζώνη);

Ναι, αλλά σημειώστε ότι η Grexit θα ακολουθηθεί σύντομα από μία Gerxit – μια γερμανική έξοδο από το ευρώ. Η Γερμανία απλώς θα αρνηθεί να θέσει σε κίνδυνο τη φερεγγυότητα του γερμανικού κράτους, προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά την υπόλοιπη Ευρωζώνη (μετά το ντόμινο της πτωχεύσεις που θα απορρέει από μια Grexit).

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιος αδαής, ο οποίος δεν έχει καμία γνώση για τα τεκταινόμενα και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, παρακολουθούσε για λίγα μόνο λεπτά τα δελτία ειδήσεων των 20:00, θα θεωρούσε πως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι τα πιο καλοκάγαθα κόμματα της χώρας, ενώ αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα το οποίο επιδιώκει να πιει στην κυριολεξία, το αίμα των Ελλήνων, υφαρπάζοντας τις καταθέσεις τους, τα σπίτια του κλπ…

Ανώνυμος είπε...

φιλε 11.23 ξερεις οτι ο ΠΟΛΥΣ κ. Γαρουφακης ειναι υπαλληλος σε εταιρεια του SORROS: Αυτο σου λεει τιποτα :::::

Ανώνυμος είπε...

Ναι μας λέει 2:08 ... ότι ακριβώς έτσι είναι υπάλληλοι ο Ευθυμίου στον όμιλο Λαμπράκη με τις περίφημες αγορές υπολογιστών απο τον όμιλο όταν διετέλεσε υπουργός , ο Τσουκάτος στην Intracom (βλέπε μίζες) , η σύζυγος του Νίκου Παπανδρέου σε εταιρία της Goldman Sachs (κατηγορείται για αγορά CDS) , o Κύριος Βουλγαράκης κάτοχος 2 offshore(το ομολόγησε ο ίδιος ...για τα παιδιά του είπε!!!!) , ο Τάσος Μαντέλης πρώην στέλεχος της Εuropean Ρrofile (είσπραξη προεκλογικής χορηγίας από την Siemens ύψους 200.000 μάρκα το 1998) κλπ κλπ .Θεωρώ μάταιο να συνεχίσω . Συνεπώς η σαπίλα είναι έκδηλη !!!! Όσον αφορά τον Κύριο Γαρουφάκη επειδή έτυχε να τον έχω και καθηγητή στην Αγγλία , προτιμώ ανθρώπους με μεταπτυχιακά στην οικονομία παρά με μεταπτυχιακά στην απατεωνιά ... Άλλωστε αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις είναι ότι όλοι αυτοί ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ . ΞΥΠΝΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ο τσίπρας δεν μπορεί να κάνει αυτά που υπόσχεται για ψάξτετο λίγο εσείς που τον ψηφίζετε

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση στην παρούσα φάση που βρίσκεται η χώρα μας??Τουλάχιστον δε θα βάλει νέους φόρους

Ανώνυμος είπε...

Να αλλά αυτά που λέει δεν γίνονται. Πως δηλαδή θα γίνει να μείνουμε στο euro αλλά να μην πληρώνουμε τις δόσεις? Γιατί αυτό λέει ο Αλέξης ενώ οι δανειστές λένε τηρήστε τις δεσμεύσεις αλλιώς σας βγάζουμε από την πρίζα και απλά πεθαίνετε με έξοδο από το euro.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς που δεν ψηφίζετε τον Τσίπρα το έχετε ψάξει πως θα κάνει αναδιαπραγμάτευση ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος . Για ψάξτο λίγο καλύτερα !!!!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο Τσίπρας δεν είναι εκπαιδευμένος ψεύτης και εκπαιδευμένο λαμόγιο όπως οι προηγούμενοι κυβερνώντες αλλά θα τη βρει την άκρη καλύτερα από τους άλλους.Κρέμασμα στους προδότες που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.Άλλη μια αυτοκτονία μανας-γιου,για όσους το άκουσαν πριν λίγο.Μας ξεφτέλισαν ως κράτος,τσαλαπάτησαν την αξιπρέπειά μας και την περηφάνεια μας.Μαυρίστε τους στις 17 Ιούνη!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι νομίζω οτι τους προβληματισμούς μας τους έλυσε σήμερα η Κυρία Λαγκάρντ για όσους ονειρεύονται παραμονή και σωτηρία στο Ευρώ .
Γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ: Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας. Ξεκαθαρίζει ότι η Αθήνα δεν θα έχει καλύτερη αντιμετώπιση από αυτή σε μια φτωχή αναπτυσσόμενη χώρα του πλανήτη!! ( Η γλώσσα της αλήθειας για το τι μας περιμένει, αν επιλέξουμε βέβαια Σαμαρά και Βενιζέλο).

Ανώνυμος είπε...

μαγκες θα γινουμε χειροτερα και απο την ποιο φτωχη χωρα του πλανητη γη !!!
και θα λενε(οι ετεροι).. προσοχη στα αλλα κρατη
τηρηστε τα μνημονια γιατι βλεπετε τι γινετε στην ελλαδα πεθαινουν τις πεινας...
η αγγλια απο τωρα προσπαθει να ασκησει βετο για κυμα μεταναστευσης που θα ακολουθησει απο την ελλαδα προς τα εκει
ποιος τσιπρας ποιος σαμαρας και ποιος βενιζελος θα μπορεσει να κανει κατι για πραγματα που ειναι αποφασισμενα εδω και χρονια ....
και παψτε επιτελους να βριζετε ο ενας τον αλλον γιατι ολοι εχουμε κατι κοινο.....
ειμαστε ελληνες και θα πρεπει ο ενας με τον αλλο να βγουμε απο το αδιεξοδο που μας εχουν οδηγησει !!!

Ανώνυμος είπε...

Ισχυρό σοκ θα υποστούν φέτος περίπου 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα όταν θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους, τα οποία θα προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2011. Μισθωτοί και συνταξιούχοι που υπέστησαν απώλειες έως και 30% στα εισοδήματά τους κατά τη διάρκεια του 2011 (λόγω των αλλεπάλληλων περικοπών που τους επέβαλαν η…
κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα) θα κληθούν να πληρώσουν έως και 6 φορές υψηλότερα ποσά φόρων από αυτά που πλήρωσαν πέρυσι! Ακόμη χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους τα εισοδήματα του 2011 είναι στα ίδια επίπεδα με τα εισοδήματα του 2010.
* Μισθωτοί, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με μεσαία εισοδήματα θα κληθούν να καταβάλουν φόρους αυξημένους έως και 522%, παρά το γεγονός ότι τα ετήσια εισοδήματα του έτους 2011 υπέστησαν πρωτοφανείς μειώσεις που φθάνουν το 30%!

Χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι που μέχρι πέρυσι δεν πλήρωναν καθόλου φόρο επειδή τα ετήσια εισοδήματά τους ήταν μικρότερα του παλαιού αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ θα κληθούν φέτος για πρώτη φορά, με τα νέα εκκαθαριστικά, να καταβάλουν τριψήφια ή ακόμη και τετραψήφια ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης!



Εργο Βενιζέλου
Ολες αυτές οι αναμενόμενες δυσμενέστατες εξελίξεις θα οφείλονται στην εφαρμογή των επαχθών φοροεισπρακτικών μέτρων που νομοθέτησε στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος. Τα μέτρα αυτά προβλέπουν:

* Μείωση του βασικού αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ.
* Δυσμενέστερο σύστημα υπολογισμού της αξίας των αποδείξεων λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο όριο. Για να κατοχυρωθεί το μειωμένο στις 5.000 ευρώ αφορολόγητο όριο πρέπει να συγκεντρωθούν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του μεγαλύτερου ποσού μεταξύ του πραγματικού και του τεκμαρτού ετήσιου ατομικού εισοδήματος, όποιο κι αν είναι το ύψος του.
* Μειώσεις έως και 10.000 ευρώ στα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά για τριτέκνους και πολυτέκνους. Το συνολικό αφορολόγητο όριο εισοδήματος για κάθε τρίτεκνο φορολογούμενο μειώθηκε από τις 23.500 στις 12.000 ευρώ, ενώ για κάθε φορολογούμενο με 4 τέκνα το συνολικό αφορολόγητο περιορίστηκε από τις 25.000 στις 15.000 ευρώ!
* Αυξήσεις στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες και Ι.Χ. αυτοκίνητα κατά 33% έως και 70%.
* Περικοπή των εκπτώσεων δαπανών από το φόρο εισοδήματος. Οι ετήσιες δαπάνες για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΑΕΕ και τόκους στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας εκπίπτουν πλέον κατά ποσοστό 10% από το φόρο εισοδήματος αντί 20% που εξέπιπταν μέχρι πέρυσι.
* Αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα! Ο συντελεστής φόρου στο κλιμάκιο εισοδήματος από τις 5.000 έως τις 12.000 ευρώ ανέρχεται πλέον σε 10%, ενώ μέχρι πέρυσι το τμήμα αυτό του εισοδήματος ήταν αφορολόγητο. Εξάλλου στο κλιμάκιο εισοδήματος από τις 16.000 έως τις 22.000 ευρώ ο συντελεστής φόρου αυξήθηκε από 24% σε 25%, ενώ στο κλιμάκιο εισοδήματος από τις 26.000 έως τις 32.000 ευρώ ο φόρος αυξήθηκε από 32% σε 35%.
ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚ!