20 Μαΐου 2012

Να μην γίνει ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κύριε Αρχισυντάκτη

Το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης των Καμένων Βούρλων δημοπρατείται την τελευταία μέρα του Μαΐου. Ελπίζω να μην υπάρξει καθυστέρηση της δημοπρασίας (είναι θέμα υγείας), προκειμένου να συνδεθεί με τη δημοπράτηση του έργου της αποχέτευσης.
Η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων είναι εφαρμογή του Καλλικράτη, του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Αντί λοιπόν, ο δήμος να ζητά μόνιμους υπαλλήλους, οι οποίοι θα πληρώνονται από την κεντρική κυβέρνηση, δίνει κομμάτι των υπηρεσιών σε ιδιώτες. Έτσι, δημιουργούνται νέα ελλείμματα που θα κληθούν να πληρώνουν οι πολίτες. Πρέπει δε να σας ειδοποιήσουμε κύριε δήμαρχε, ότι σχετική απόπειρα για ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων έγινε από τον προηγούμενο δήμαρχο, με τραγελαφικά αποτελέσματα. Υπήρχε και σχετική εισήγηση από πολίτες για το πόσο στοιχίζουν τα απορριμματοφόρα, προκειμένου να αγοραστούν από το δήμο και να μην ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα. Σήμερα, οι τιμές των απορριμματοφόρων είναι κατά 30% μικρότερες, λόγω της κρίσης. Σας παρακαλώ να ανατρέξετε στα αρχεία του πρώην δήμου Καμένων Βούρλων για να ενημερωθείτε. Τα περί καθαριότητας οι κάτοικοι τα βλέπουν και καταλαβαίνουν.

Επίσης, να μας εξηγήσετε γιατί απαγορεύτηκε στο δήμο το στήσιμο των κλουβιών με πουλιά στο πάρκο των Καμένων Βούρλων.

Γιάννης Φράγκούλης
Καμένα Βούρλα

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΘΑ ΕΛΥΝΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΠΤΩΧΩΝ ΤΩΝ ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΩΝ. ΑΛΛΑ Ο ΑΚΑΡΔΟΣ ΜΗΤΣΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΤΕΤΣΙΟΥ.ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΖΩΟ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

τλυχκι ο γαιδαρος με του γρουνν....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΣΑΡΚΟΣ Ο ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΣ ΤΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΟΛΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΝ ΤΩ ΚΟΣΜΩ ΣΟΥ ΔΩΡΗΣΑΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΠΑΥΣΟΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΕΚΟΙΜΩΜΕΝΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΝΕΟΠΤΩΧΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να έγινε κατανοητό τι εννοούσα όταν μίλαγα για τα έργα της υδρευσης και της αποχέτευσης τα υπόλοιπα αργότερα.
Έργα με ποσοστό απορρόφησης (συνολικές πληρωμές προς προϋπολογισμό) μεγαλύτερο του 90%.

Γιάννης Φραγκούλης
Καμένα Βούρλα