28 Φεβρουαρίου 2012

Η εφορία εκσυγχρονίζεται – Με email η ενημέρωση για χρέη…

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

From: no-reply@gsis.gr
Sent: Tuesday, February 28, 2012 7:03 AM
To: ********@mail.com
Subject: Γνωστοποίηση νέων διατάξεων που αφορούν στη ρύθμιση ληξιπροθέσμων οφειλών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡ.ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛ.ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ


ΑΘΗΝΑ, 24/02/2012
Αποδέκτης: ********* ******** ***, Username: OVERDUEMAILER.

Αγαπητέ/ή κύριε/α,

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών στις 12/02/2012, διαπιστώθηκε ότι έχετε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών σας, βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ..

Για το λόγο αυτό με την παρούσα σας γνωστοποιούμε τις δυνατότητες που παρέχονται από τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 4038/2012, όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 9 του πέμπτου άρθρου του ν. 4047/2012, για την εξόφληση με[.....]

ευνοϊκούς όρους των μέχρι την ημερομηνία της αίτησής σας ληξιπρόθεσμων οφειλών σας.

Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής της οφειλής, παρέχεται απαλλαγή από το σύνολο των μέχρι την ημερομηνία της αίτησής σας προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
Σε περίπτωση καταβολής των οφειλών σε δόσεις, παρέχονται ευνοϊκοί όροι πληρωμής ως προς τη μείωση του ποσοστού των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, όπως αναφέρονται στο παρακάτω πίνακα:

Ποσοστό έκπτωσης προσαυξήσεων Αριθμός
δόσεων
90% 2-12
75% 13-24
60% 25-36*
45% 37-48*
25% 49-60*

*Η εξέταση αιτήματός σας για περισσότερες των 24 δόσεων γίνεται από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. αφού εκτιμηθεί η φορολογική σας εικόνα και η φοροδοτική σας ικανότητα, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1047/2012.

Διευκρινίσεις:
Στη ρύθμιση υπάγονται ληξιπρόθεσμες οφειλές σας, βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ., εφόσον δεν υπερβαίνουν τις 10.000 € για τα φυσικά πρόσωπα και τις 75.000 € για τα νομικά πρόσωπα.
Η εφάπαξ εξόφληση ή η καταβολή της πρώτης δόσης πραγματοποιείται με την υποβολή της αίτησης.
Οι επόμενες δόσεις(το ποσό της καθεμιάς από αυτές δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 100€)καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.
Στην παραπάνω ρύθμιση μπορούν επίσης να συμπεριληφθούν, εφόσον το επιθυμείτε και:
- οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, των οποίων οι όροι τηρούνται και
- οφειλές οι οποίες τελούν σε αναστολή.

Για περισσότερες πληροφορίες και υπαγωγή στη ρύθμιση, απευθυνθείτε άμεσα (μέχρι 29/2/2012) στη Δ.Ο.Υ., όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές σας.
Εάν όμως έχετε τακτοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο τις ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών σας, παρακαλούμε να μη λάβετε υπόψη την παρούσα επιστολή.
Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνσή μας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: For_sym@gsis.gov.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: