07 Φεβρουαρίου 2012

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ 20% ΤΩΡΑ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Η Οικονομικη πραγματικοτητα,μου δίδει το ηθικο δικαιωμα να προτεινω χωρις φοβο και παθος,τα παρακατω.

Ολοι μας, μετα την Φοροεπιδρομη ,την ανεργια,το "Ψαλιδισμα" των μισθων,το κλεισιμο των καταστηματων,και την συρρικνωση της ρευστοτητας βρισκομαστε λιγο πριν την κηρυξη της οικογενειακης ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ παραλληλα με την αναγκαστικη αρνηση πληρωμης Δημοτικων τελων.

Ο Δημος Μωλου-Αγ.Κων\νου εχει θεσμοθετησει τιμολογιακη πολιτικη με κριτηρια ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ,και με φιλοσοφια ανταποδοσης ευημερουσης κοινωνιας.
Δυστυχως εφθασε η ωρα να αποδεχθουμε το γεγονος,οτι τα οικονομικα των Δημοτων δεν μπορουν να στηριξουν και ανταποδοση και αναπτυξη συγχρονως.

Αλλωστε το βλεπουμε και ιδιωτικως ενοικια, οικοδομες, οικοπεδα, κτηματα, κινητες αξιες ΚΛΠ] που η απομειωση ειναι της ταξεως του 50% η και περισσοτερο.
Συνεπως σε ενα τετοιο "κατακλυσμιαιο" περιβαλλον δεν μπορουν να κρατηθουν οι τιμες των τελων τοσο υψηλα "Τεχνικα",ακομη και με την δικαιολογια των χρεων,ουτε με την αδυναμια εισπραξης βεβαιωμενων οφειλων,και φυσικα ουτε με το κινδυλογικο "θα πεσει η ποιοτητα του προσφερομενου εργου..."

Υπαρχουν περιθωρια να αναπληρωθει το -20% με τη μειωση του προγραμματος εργων με ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ [εξαιρω την υδρευση].

Η ευαισθησια,η κατανοηση,και η συμπλευση στα οικονομικα προβληματα των Δημοτων,πρεπει να ειναι κυριαρχη κατευθυνση του Δημου.

ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ Γ.
ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΩΝ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ ΤΟ ΑΥΤΙ

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια για τη πρόταση!!! δυστυχώς όμως και ο τέτρι, και ο μάκης και ο ψαθάς βγάζαν στο παρελθόν φουλ δημοπρασίες έργων με...ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνω για την υποεκτιμηση των εσοδων 7:59 τους υπολογιζω πανω απο 1.500.000 ευρω.Βεβαια δεν φτανουν,και για την διαχειριση,και για τα χρεη,και για τη μικροπολιτικη.Ας παρουν δανειο για να καλυψουν τον καθε απαιτητη οσο για το τελευταιο ειναι καιρος να κανουν στροφη 180'.
ΣΥΝΕΤΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Το πολιτιστικο τελος των 6 ευρω ανα λογαριασμό υδρευσης, δεν μπορεί να γίνει 4 ευρώ ή 3 ευρώ ;;;
Τα 90000 ευρώ από τα 15000 υδρόμετρα, που εισπράχθηκαν το 2011, που διατεθήκαμε;
Εάν είναι ανταποδοτικό το τέλος και δεν διατέθηκε το 2011 , θα πρέπει αναλογικά να μειωθεί για το 2012.
Πέραν αυτού, μήπως πρέπει να μειώσουμε πλέον και τις δαπάνες μας για τις εκδηλώσεις αυτές ;
Μήπως μαθαίνουμε ποιοί ειναι και σε τί ποσό ανέρχονταικάθε χρόνο,οι δημοτικοί πόροι ;
Ο κ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ και οι πέριξ αυτού, οφείλουν να ενημερώσουν τους πολιτες, οχι βέβαια με κορώνες και αοριστίες, αλλά με χαρτιά. Το κίνημα δεν πληρώνω , δεν πρέπει να κτυπήσει και την Τ.Α.

Ανώνυμος είπε...

@11:33 δεν υπάρχει υποεκτίμηση εσόδων!! όταν δημοπρατείς πρέπει να έχεις ήδη τα έσοδα ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΠΩς ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΤΑΝ πρώην αντιδήμαρχος των κ.β.!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανταποδοτικο τελος σημαινει,οτι εισπραττω,το αποδιδω σε συναφες εργο,και ισης αξιας,και κρατω ενα μικρο αποθεματικο για να καλυψω ενα εκτακτο γεγονος ιδιας κατευθυνσης.Ετσι τηρω και το ισολογισμο σε πραγματικα πλαισια [οχι πλασματικα]και ακριβοδικαια τιμολογω,Π.Χ.το Τελος Ακινητης Περιουσιας [ΤΑΠ],το Ειδικο Τελος συνδεσης αποχετευσης, το Πολιτιστικο Τελος κλπ,ενω εισπραττονται πολλακις "εκτρεπονται", αναλογα με τις αναγκες τις 'ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΥΠΑΣ" του κεντρικου ταμειου του Δημου.Οσον αφορα τα συνδεδεμενα "ρολογια"υδρευσης,αυτα πρεπει να ειναι γυρω στα 9.400 για ολο τον Δημο,και απο αυτα τα 4.400 ειναι στη Πολη στα Κ.Βουρλα.Εδω οφειλει μια πληρη ενημερωση η Διοικηση τι πληρωνει και ποιος [ανα περιοχη].Φιλε 1:24 ευτυχως που υαρχουν και τα ΒLOG για να λεγονται και καποιες αληθειες.Αν περιμενεις απο τις συνεδριασεις του Δημοτικου συμβουλιου τοτε"πιαστηκες απο νεφραμια".

Ανώνυμος είπε...

χαρακτηριστική ατάκα- παπαριά πέρσι τέτοια εποχή από σύμβουλο των χαμένων για απλήρωτα έργα του πρωήν δήμου κ.β.: θΑ πληρωθούν οι επόμενοι λογαριασμοί νερού που ανέρχονται σε...200000 ευρώ, και από αυτά μετά κατανέμουμε για τα έργα!!! ΘΑΘΑΘΑΘΑΘΑΘΑΘΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

για τον γαιδαρο καβαλα