01 Σεπτεμβρίου 2008

Απολογισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αγαπητοί αναγνώστες.

Καταρχήν καλό Φθινόπωρο, για να μην πω καλό χειμώνα έτσι όπως τα πάει ο καιρός με βροχές, αέρηδες, πτώση θερμοκρασίας κλπ.
Τέλος λοιπόν η καλοκαιρινή άδεια , τέλος και το καλοκαίρι , τα κεφάλια μέσα κατά το κοινός λεγόμενο, και του χρόνου να είμαστε καλά.

Θα μπω κατευθείαν στο θέμα , τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας για το καλοκαίρι του 2008 , και συγκεκριμένα θα μεταφέρω την δυσαρέσκεια όλων όσων άκουσα σχετικά με την ‘ποιότητα’ αλλά και την συχνότητα των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από την δημοτική αρχή.

Και πάμε στο δια ταύτα τώρα.
Από πληροφορίες που έχουμε, ο Δήμος Καμένων Βούρλων εισπράττει 1,50 euro το τρίμηνο σε κάθε λογαριασμό του νερού σε όλα τα νοικοκυριά του Δήμου με σκοπό να ενισχύσει τον προϋπολογισμό του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου ΚΒ.

Συγκεκριμένα και μετά από πρόχειρους λογαριασμούς, από αυτό που προκύπτει από το παραπάνω χαράτσι, και αν συνυπολογίσουμε και άλλες επιχορηγήσεις από το υπουργείο πολιτισμού αλλά και άλλες πηγές πχ καρναβάλι κλπ το ποσό που μαζεύεται είναι διόλου ευκαταφρόνητο και είναι της τάξης των 50,000 euro.
Λογικά θα έπρεπε να υπάρξει και ποιοτική αλλά και ποσοτική αναβάθμιση στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τον Δήμο αλλά το 2008.

Μήπως τα κονδύλια πρέπει να ενισχυθούν με την αρωγή ‘άλλων φορέων’ έτσι ώστε οι διαχειριστές και διοργανωτές να παρουσιάσουν ‘κάτι διαφορετικό’?
Τι λέει επ αυτού το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Καμένων Βούρλων?
Και συγκεκριμένα τι λέει επ αυτού ο πρόεδρος φάντασμα κος Αντύπας και η έχουσα το γενικό πρόσταγμα κυρία Αναγνωστοπούλου?

Στην διάθεση του είχε κονδύλια ο Δήμος κύριοι,
διάθεση δεν είχε από ότι φαίνεται.

Ε όχι λοιπόν, ούτε αυτά που οργανώσατε ήταν αρκετά για τον κόσμο και τους παραθεριστές αλλά ούτε και κοστίζουν κύριοι οργανωτές τα διαθέσιμα κονδύλια σας.
Αναρωτιέμαι τι κάνουν ακριβώς οι υπεύθυνοι για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας ? ζουν στα Καμένα Βούρλα ? η αντίληψη τους τους επιτρέπει να κρίνουν το τι θέλει ο κόσμος?

Και εις ανώτερα

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η βραδιά με την όπερα μας μάρανε, το έκανε ο Μάκης για να διώξει τις αλπές από το βουνό μάλλον.
Ρε χάθηκε να φέρει τον Μάγκα να γίνει το έλα να δεις ;
να διασκεδάσει και ο κοσμάκης!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά η λαϊκή βραδιά με τον Σμοκοβίτη ήταν πολύ καλή.
Ο Δήμαρχος μάλιστα το ίδιο βράδυ σε ομιλία του στην εκδήλωση τον έχρησε κάτι σαν υπεύθυνο για τις εκδηλώσεις για το 2009.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν αντιδράσεις ακούω για τον λογαριασμό…, όχι τόσο από καμένα αλλά από ρεγκίνι και καινούργιο.

Ανώνυμος είπε...

Όπα!!! τι έγινε; ο Σμοκοβίτης άλλαξε στρατόπεδο ή τον έπαιξε ο Μάκης και τσίμπησε.Νάτη και η αρωγή.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι τώρα που το λες .... ο Σμοκοβίτης ήταν κολλητός του Κεφάλα.. Εμ το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη λένε.

Ανώνυμος είπε...

Η εκδήλωση με την όπερα την νύχτα που είχε πανσέληνο δεν μου άρεσε και τόσο, αλλά η εκδήλωση που έγινε από τον Σμοκοβίτη που μίλησε και ο Δήμαρχος ήταν πολύ καλή. Μέχρι που χόρεψε και ο κόσμος. Ένας κούκος όμως δεν φέρνει την άνοιξη.

Ανώνυμος είπε...

Τόσα κονδύλια διαχειρίζεται ο Δήμος, τόσοι χορηγοί υπάρχουν και δεν μπορεί να διοργανώσει 5-10 εκδηλώσεις μόνος του και τα ζητάει από τους δημότες?

Ανώνυμος είπε...

Λίγο άσχετο, αλλά νομίζω ενδιαφέρον:
Με τα τιμολόγια των Μοτοσυκλετιστών που τα πηγαινοφέρνουν στον Πολιτιστικό Οργανισμό, τι γίνεται; Μιλάμε για τιμολόγια δεκάδων χιλιάδων ευρώ, που κάποιοι στο Δ.Σ. αρνούνται να υπογράψουν, και καλώς αφού δεν είχε παρθει καμία απόφαση…
Πως θα πληρωθούν, από ποιον; Ή μήπως πληρώθηκαν; Ο Ξυδιάς της αντιπολίτευσης ξέρω ότι αντιδρά, για τους πολίτες, Ηλιόπουλο και Παπαδημητρίου δεν ξέρω τι γίνεται. Ξέρει κανένας τι θέση παίρνουν για το θέμα; Αληθεύει ότι τα τιμολόγια αφορούν μπλουζάκια και καπέλα;

Ανώνυμος είπε...

Τα γνωστά μπλουζάκια και καπέλα που γράφουν Γιαννόπουλος?
Καλό και αυτό …

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να κατακρίνω την ενέργεια του Δήμου Καμένων Βούρλων σχετική με το πολιτιστικό τέλος των 1,5 Ευρώ, το οποίο εισπράτει από τους λογαριασμούς του νερού.

Το νερό είναι είδος πρώτης ΑΝΑΓΚΗΣ Δ Η ΜΑ Ρ Χ Ε και όχι είδος διασκέδασης γιά να πάνε μαζί.
Και μην μου πείτε ότι αυτό ήταν απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ,διότι πρώτον αυτή από τους Δημότες καταψηφίσθηκε και δεύτερον εσείς τότε σαν μειοψηφία το είχατε ΚΑΤΑΨΗΦΗΣΕΙ.
Πως επιβάλλετε ένα τέλος που ήσασθαν αντίθετος και πολύ δε περισσότερο αυτό το τέλος είναι νόμιμο?
Σας παρακαλώ να γίνει μία έρευνα από νομικής πλευράς ,διότι από ότι άκουσα και άλλοι Δήμοι είχαν επιβάλλει τέτοιο τέλος,αλλά τα δικαστήρια του έβγαλαν παράνομους,με αποτέλεσμα να μην το εισπράτουν.Ο Δικός μας νομικός σύμβουλος του Δήμου τι λέει?
Ας ερωτηθεί επί τη ευκαιρία επίσης αν οι πρόσφατες αυξήσεις στο νερό και στα λοιπά τέλη αποχέτευσης-υπονόμων και καθαριότητας κατά 180 τοις εκατό είναι νόμιμες η κάνουμε ότι μας αρέσει?

Ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Επικροτώ τον αντικειμενικό και σφαιρικό συλλογισμό του 8:50 σχολίου.
ΕΝΑΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.