23 Σεπτεμβρίου 2008

Τοπικό Πραξικόπημα στο Δήμο Καμένων Βούρλων !!!!!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τοπικό Πραξικόπημα έγινε την Δευτέρα 22-9-2008 μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο των Καμένων Βούρλων με θέμα την διεξαγωγή ή όχι Τοπικού Δημοψηφίσματος στο Δήμο Καμένων Βούρλων μετά από πρόταση 26 Δημοτών των Καμένων Βούρλων
με πρωταγωνιστές και πρωταίτιους την Συμπολίτευση , και τον κύριο Κεφάλα από την Αντιπολίτευση.

Το βάρος της Αντιπολίτευσης σήκωσε ο Γκόλφης Ξυδιάς με τους Αναστασίου, Ανδρέου και Γρυλάκη που τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής του Τοπικού Δημοψηφίσματος , αλλά παρά τις αξιόλογες προσπάθειες που έκαναν δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την πραξικοπηματική αυτή ενέργεια της οποίας συνεργός ήταν και ο πρώην επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κεφάλας.

Ο κ. Κεφάλας συμμάχησε με τον αιώνιο αντίπαλό του ???
(κολλητό φίλο του!!! ) κ. Αντωνίου.

Νομίζουν ότι όπως κοροϊδέψανε τον λαό των Καμένων Βούρλων στις προηγούμενες εκλογές στήνοντας σικέ κάλπες μπορεί να το ξαναπετύχουν.
Δυστυχώς όμως για αυτούς ο Κόσμος τους πήρε είδηση και θα τους στείλει εκεί που τους αρμόζει.

Ήταν πολύ σωστή η τοποθέτηση του Γκόλφη Ξυδιά να προηγηθεί στην ημερήσια διάταξη το θέμα της συζήτησης της διεξαγωγής του Τοπικού Δημοψηφίσματος και να ακολουθήσει η συζήτηση για την Διοικητική Μεταρρύθμιση.
Σωστή ήταν και η παρέμβαση και η τοποθέτηση Δημοτών των Καμένων Βούρλων, όπως και του πρώην Δημάρχου κ. Έξαρχου, του κ. Μπαλτά, του κ. Γερασίμου και του κ Μακρυνίτσα.

Η αιτιολογία της απόρριψης του αιτήματος των 26 Πολιτών για την διεξαγωγή του Τοπικού Δημοψηφίσματος ήταν ότι πρόκειται για Εθνικό Θέμα (???).

Για να απορρίψει το θέμα του Τοπικού Δημοψηφίσματος η συμπολίτευση ως Εθνικό Θέμα , έπρεπε να είχε η συμπολίτευση επίσημη γνωμάτευση από το Υπουργείο Εσωτερικών , πράγμα που δεν είχε γίνει.

Προσωπικές ερμηνείες του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων από τον Δήμαρχο κ. Αντωνίου και τον Πρόεδρο του Δημοτρικού Συμβουλίου κ. Τρίγκα Ηλ. υπήρξαν ως συνήθως (άστοχες)!!!

Το πόσο βλακώδες είναι το επιχείρημα για Εθνικό Θέμα ( εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία έχουμε?) φαίνεται με το ότι, από την μια βάζουν 11 συμβούλους να ψηφίσουν αν συμφωνούν με τη συνένωση ή όχι δυο όμορων Δήμων του Μώλου και του Αγίου Κωνσταντίνου με τον Δήμο Καμένων Βούρλων ( εδώ δεν τίθεται Εθνικό Θέμα ???)
Ενώ με το Τοπικό Δημοψήφισμα αν αποφασίσουν 1000 και πλέον Δημότες για το ίδιο θέμα , τίθεται κατά την Νομολογία Αντωνίου - Τρίγκα Εθνικό Θέμα .

Έλεος η βλακεία έχει και τα όρια της !!!!

Σήμερα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο έπεσαν οι μάσκες, οι άνθρωποι έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο όλοι, και αυτοί που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και αυτοί που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ είτε είναι στη συμπολίτευση ή την αντιπολίτευση δεν τους ενώνει καμιά Ιδεολογία αλλά τα κοινά τους συμφέροντα και το χρήμα.

Πρέπει οι κύριοι αυτοί να γνωρίζουν , ότι σε αυτή τη ζωή εδώ κρίνονται, και επίσης να ξέρουν ότι κατέλυσαν την λειτουργία της Δημοκρατίας και θα τους βρίζουν ες αεί και τα δισέγγονά μας για αυτή την Πραξικοπηματική τους ενέργεια.

Στο άρθρο 216 παράγραφο 3 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ο νομοθέτης αναφέρει :
Τοπικό Δημοψήφισμα διεξάγεται, επίσης , μετά από αίτηση του 1/3 των Δημοτών για την ένωση Δήμων και Κοινοτήτων σύμφωνα με το άρθρο 3 καθώς και μετά από αίτηση του ενός τρίτου (1/3) των εκλογέων του τοπικού διαμερίσματος για την προσάρτηση τοπικού διαμερίσματος σε άλλο δήμο ή Κοινότητα.

Στην αίτηση αναγράφεται το υπό ψηφοφορία θέμα και τίθενται οι υπογραφές των Δημοτών.

Αν από αύριο οι Δημότες των Καμένων Βούρλων συγκεντρώσουν το 1/3 των υπογραφών που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές και προχωρήσουν σε τοπικό δημοψήφισμα ποιος θα τους εμποδίσει , προφανώς κανείς .
Δυστυχώς τέτοιες αποφάσεις παίρνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο Καμένων Βούρλων που δεν πρέπει να έχουν καμία ισχύ.

Ο νομοθέτης το αναφέρει ρητά στην παράγραφο 3 ότι δεν απαγορεύει το Τοπικό Δημοψήφισμα όταν πρόκειται για την ένωση ή μη Δήμων και Κοινοτήτων.

Δεν αναφέρει ο νομοθέτης πουθενά να απαγορεύεται το Τοπικό Δημοψήφισμα.

Αντίθετα ο νομοθέτης αναφέρει επίσης ρητά στην παράγραφο 5 του ιδίου άρθρου 216 σε ποιες περιπτώσεις δεν επιτρέπεται να διεξαχθεί Τοπικό Δημοψήφισμα.

Πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι αυτοί ότι οποία τεχνάσματα και αν επιχειρήσουν ότι και αν σκαρφιστούν θα πέσουν στο κενό γιατί έχουν απέναντί τους Δημότες των Καμένων Βούρλων !!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας αγαπητοί συμπολίτες

Επιστολή αναγνώστη

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άρθρο 216
Τοπικά δημοψηφίσματα
1. Οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές, προκειμένου να λάβουν απόφαση για σοβαρά θέματα που ανήκουν στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων τους, μπορούν να διεξάγουν τοπικό δημοψήφισμα, σύμφωνα με τις ειδικότερες ρυθμίσεις του παρόντος. Σε κάθε περίπτωση αντικείμενα τοπικών δημοψηφισμάτων δεν μπορούν να αποτελούν τα θέματα εθνικής πολιτικής, καθώς και εκείνα που συνιστούν περιφερειακές και νομαρχιακές αρμοδιότητες.

Παραθέτω την πρώτη παράγραφο του Άρθρου 216 για το οποίο γίνεται όλη η κουβέντα...
Όποιος θέλει να διαβάσει όλο το Άρθρο μπορεί να το βρεί εδώ http://www.eetaa.gr/nomothesia/dkk3463/dkk-part6.htm
Κατα τη γνώμη μου ο Καποδίστριας 2 αποτελεί θέμα εθνικής πολιτικής! Δεν είναι μόνο το σκοπιανό και το τουρκικό θέμα εθνικής πολιτικής!
Υπάρχουν θέματα εσωτερικής και εξωτερικής εθνικής πολιτικής!!!! Όχι μόνο εξωτερικής!

Έτσι όπως έχει γίνει το σύστημα δεν μπορούμε να αντιδράσουμε!!! Μπορεί όντως να μην θέλουμε τη συνένωση με άλλους δήμους (τουλάχιστον μεγάλο ποσοστό από ότι ακούγεται), αλλα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ουσιαστικό! Οι κυβερνήσεις είτε ΠΑΣΟΚ, είτε ΝΔ, ειτε οποιουδήποτε άλλου κόμματος δεν θέλουν το καλό μας! Θέλουν να εξοντώσουν τον ελληνισμο, τη γλώσσα μας, την πίστη μας, την οικογένεια μας! Αδέλφια, η σύγκρουση με το σύστημα θα πρέπει να είναι μετωπικη και δυνατή έτσι ώστε να μπορέσουμε να το ανατρέψουμε...
Όσοι έχετε ανοιχτα τα μάτια σας καταλαβαίνεται ακριβως τι εννοώ... Πρέπει να ξυπνήσουμε τον Έλληνα απο τον λίθαργο στον οποίο τον έχουν ρίξει για να μπορέσουμε όλοι μαζι να φέρουμε την ανατροπή. Να στηριχθούμε στα δικά μας πόδια και σε κανέναν άλλο γιατί ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του. Αδέλφια, ξυπνήστε τους γύρω σας...
Ευχαριστω γαι τον χώρο!

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Καλά τι το καινούργιο έκαναν οι άνθρωποι, δεν έπρεπε να το περιμένουμε ότι το δίδυμο Μακάκος – Καρφίτσας σε συνδυασμό με τον Doktora θα προσπαθούσε να βάλει τους Πολίτες των Καμένων Βούρλων στο γύψο, γυρνώντας μας πολλά χρόνια πίσω ???

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ΝΕΟ – ΜΑΥΡΑ
…και καλά, αφού δεν ειχε αρμοδιοτιτα το δημοψηφισμα λόγω εθνικού θεματος, γιατί είχε αρμοδιότητα το Δ.Σ. και ψήφισε κιόλας???????????
Δεν θέλουνε να μας ρωτήσουνε γιατί πολύ απλά είναι ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι ειναι φασιστες ή εμεις που δεν έχουμε πάρει την κατάσταση στα χέρια μας??

Ανώνυμος είπε...

*** διόρθωση
ΑΥτοι φταίνε που είναι φασίστες (όπως ισχυρίζεσαι) ή εμεις είμαστε βλάκες που δεν έχουμε πάρει την κατάσταση στα χέρια μας???

Ααααα... είσαι αισιόδοξος για ποίο πράγμα?
Που βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιου πριν το μεγάλο οικονομικό κραχ?
Που μας αρμέγει η κυβέρνηση με τους φόρους-χαράτσια που μας επιβάλει?
Που επανέρχονται τα τεκμήρια σε ακίνητα και αυτοκίνητα?
Που ο στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού κος Κεφαλογιαννής καταδικάστηκε σε 1 χρόνο φυλακή?
Που το έλλειμα στη Ελλάδα έχει ξεπεράσει το 3% και θα ξαναμπούμε σε επιτήρηση?
Που ο βασικός μισθός είναι 700 ευρώ?
Που έχει εκφυλιστεί ο άνθρωπος???
Που, που, που...
Φίλε "παλιέ" έχω τόσα όνειρα, αλλά φοβάμαι οτι δεν θα εκπληρωθουν ποτέ... Ξέρεις γιατι? Γιατι δεν θα με αφήσουν... Αλλα δεν πρόκειται να παραδόσω τα όπλα ακόμα και αν χάσω τη μάχη, ακόμα και αν χάσω τον πόλεμο!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Αντωνίου δεν θέλει να χαλάσει τα κέφια της Κυβέρνησης για τον Καποδίστρια ΙΙ για αυτό λέει σε όλα ΝΑΙ. Ελπίζοντας ότι στηριζόμενος από το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταυρογιάννη τον εκπρόσωπο της περιφέρειας κ. Βαργιανίτη Χρ. και τον εκπρόσωπο της ΝΑΦ κ. Κυρμανίδη θα πάρει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για της επόμενες εκλογές. Βέβαια αυτοί οι Κύριοι λογαριάζουν χωρίς τον Ξενοδόχο, δεν ξέρουν ότι και οι τέσσερεις θα έχουν στις επόμενες εκλογές την τύχη που τους αρμόζει θα τους στήλη ο Λαός στον Πάγκο.
Όσο για το ΠΑΣΟΚ που στην πλειοψηφία του στήριξε στις προηγούμενες εκλογές τον κ. Αντωνίου ας βάλει μυαλό και να δει τη Φίδι κολοβό έτρεφε στο κόρφο του.
Απορώ με εκείνους τους Πασοκτσίδες Τρίγκα Γ. , Φαλάρα Ν., Φιλιό. , κ.α πως κάθονται και ακούνε ότι παράλογο τους λέει ο Φασίστας κ. Αντωνίου και δεν αντιδρούν καθόλου και σε τίποτα. Έχουν ενταχθεί απ` ότι φαίνεται πλήρως στη Νέα Δημοκρατία απλώς δεν το γνωρίζουν.

Ο ΚΑΦΕΤΖΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι υπάρχουνε μερικές ανακρίβειες αγαπητέ bloger σε αυτήν την δημοσίευση σας, μιας και ήμουν στο δημοτικό συμβούλιο, λοιπόν , ο Νάκος έπαιξε το καθοριστικό παιχνίδι και όχι ο Γκόλφης.

Ο κύριος Ξυδιάς ήταν ο κύριος Ξυδιάς που όλοι ξέρουμε, ας μην το σχολιάσω.

Και έτσι για να μην θεωρηθεί ότι λέω ανακρίβειες αγαπητέ bloger, που αμφιβάλω αν ήσουν στο δημοτικό συμβούλιο , παρά μόνο φήμες άκουσες από κάποιους που θέλουν να παρουσιάζουν τα πράγματα όπως τους συμφέρει, σου λέω ότι το βασικότερο που είπε ο Νάκος ήταν ότι τοπικό δημοψήφισμα, μπορεί να υπάρξει μόνο τώρα με δεδομένη την μη νομοθετικά κατοχυρωμένη και ψηφισμένη από την Βουλή των Ελλήνων διοικητική μεταρρύθμιση.

Δηλαδή τοπικά δημοψηφίσματα μπορεί να υπάρξουν μόνο σε περίπτωση που δεν αντίκεινται σε νόμο του κράτους.

Άμα γίνει νόμος πέταξε το πουλάκι, οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν τώρα άμεσα.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

kamena voyrla blogger είπε...

Αγαπητέ φίλε 11:08, ο Blogger δεν αντιπροσωπεύει απαραίτητα τις απόψεις των αναγνωστών και κατά περίπτωση συγγραφέων.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ποιος Γκόλφης και πράσινα άλογα?
Δεν ψήφισε υπέρ του δημοψηφίσματος φωστήρας σας.

Έλα να πέφτουν οι μάσκες από μερικούς για να καταλαβαίνουν μερικοί άλλοι τι γίνεται και μην είναι αιθεροβάμονες.