27 Αυγούστου 2008

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τους ΧΥΤΑ. Το «μπαλάκι» στον περιφερειάρχη.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Προσδιορίσθηκαν τα σημεία Χωροθέτησης ΧΥΤΑ σε Λοκρίδα και Κεντρική Φθιώτιδα σε σύσκεψη του Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τους Δημάρχους των περιοχών.
Στη σύσκεψη μετείχαν οι Δήμαρχοι της Λοκρίδας, εκ μέρους της ΤΕΔΚ Φθιώτιδας ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γ. Κοτρωνιάς, εκ μέρους της ΝΑΦ Φθιώτιδας ο Αντινομάρχης κ. Ράπτης, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και ο μελετητής-μηχανικός κ. Παρασκευόπουλος. Οι δήμαρχοι πρότειναν και αποχώρησαν.

Ο περιφερειάρχης πλέον θ' αποφασίσει μετά την εισήγηση του μελετητή που σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Φθιώτιδας και δήμαρχο Λαμίας Γιώργο Κοτρωνιά, η εισήγησή του, δεν θα ξεπεράσει τους τρεις μήνες.Ο δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς για την Κεντρική Φθιώτιδα πρότεινε για χώρους ΧΥΤΑ μία από τις περιοχές, του Ασβέστη που ήδη είχε προταθεί και παλιότερα, περιοχή ανάμεσα στους Δήμους Λαμίας και Στυλίδας και τέλος περιοχή μεταξύ των δήμων Λαμίας και Δομοκού.

Οι αυτοδιοικητικοί της Λοκρίδας πρότειναν δύο περιοχές.
Μία μεταξύ των δήμων Αταλάντης, Αγίου Κωνσταντίνου, Ελάτειας και Λιβανατών και η άλλη πρόταση ήταν για περιοχή μεταξύ Μοδίου και Ελάτειας χωρίς να αποκλείσουν και κάποια άλλη περιοχή σε περίπτωση που προταθεί.
Περισσότερα από δύο χρόνια θα πάρει για να λειτουργήσουν οι ΧΥΤΑ, ανέφερε ο περιφερειάρχης και είπε ότι θα βρεθεί λύση αφού υπάρχουν προτάσεις και ότι μόνος αντίπαλος είναι ο χρόνος αφού ο μελετητής θα αξιολογήσει σωστά τις περιοχές που οι ίδιοι οι δήμοι υπέδειξαν.

Αναδημοσίευση από http://www.lamianews.blogspot.com/

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η ιστορία έχει αρκετό μέλλον.

Κρίνοντας από αυτά που έχουν ακουστεί σχετικά με τον Μάκη , την πιθανή του σχέση με την διεύθυνση του φορέα διαχείρισης ΦΟ.Δ.Σ.Α., καθώς και την ύπαρξη διαθέσιμου χώρου προς διάθεση για δημιουργία ΧΥΤΑ μεταξύ Ρεγκινίου και Καρυάς, το θέμα έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Το περίεργο είναι ότι αναφορικά με το θέμα για το αν υπάρχει τελικά πρόταση για πιθανή τοποθεσία του ΧΥΤΑ από τον δήμο ΚΒ ή όχι, ο Μάκης σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο απάντησε αρνητικά και κατηγορηματικά μετά από ερώτηση που δέχθηκε.
Όμως άλλα μάθαμε εμείς ότι ελέχθησαν στην πρόσφατη , προ διμήνου συνάντηση, των δημάρχων στον Άγιο Κωνσταντίνο σχετικά με τους ΧΥΤΑ.

Σε ποιόν θα άρεσε να γίνει ΧΥΤΑ σε απόσταση μονοψήφιου αριθμού χιλιομέτρων από τα Καμένα Βούρλα?

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Αντωνίου επιμένει με πρόταση του που είχε κάνει και επίσημα στο
ΦΟ.Δ.Σ.Α για την περιοχή δημιουργίας Χ.Υ.Τ.Α μεταξύ Καρυάς και Ρεγγινίου (Ανεμόρεμα) γιατί έχει τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Ο πεθερός του έχει έκταση 100 περίπου στρεμμάτων την οποία πουλάει όπως λέει 6000 ευρώ το στρέμμα , δηλαδή σύνολο 600.000 Ευρώ.
Παρ` όλα αυτά όταν ρωτήθηκε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο το διέψευσε ως συνήθως κάνει.
Υπάρχει επομένως ηθικό θέμα ότι είπε ψέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ρωτήθηκε για το σχετικό θέμα , εφόσον τα πρακτικά του ΦΟ.Δ.Σ.Α τον διαψεύδουν.
Να τον χαιρόμαστε το Δήμαρχό μας κατ` τα άλλα ενδιαφέρεται για το περιβάλλον των Δημοτών , από ότι φαίνεται το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πως θα τα κονομήσει. Μαύρογιαλούρος που πάει χαμένος.
Η αντιπολίτευση τι κάνει για όλα αυτά ??? Γιατί δεν φέρνει το θέμα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ???
Καλά για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει το θέμα στο συμβούλιο δεν το συζητάμε πέρα βρέχει !!!
ΕΝΑΣ ΤΙΜΩΡΟΣ ΡΕΓΓΙΝΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

OI ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΛΟΚΡΙΔΑ

Την επιτακτική ανάγκη λειτουργίας Χ.Υ.Τ.Α. στην Λοκριδα τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του FΜ-1 ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων Μάκης Αντωνίου υποστηρίζοντας οτι πλέον με τις πιέσεις και της Ε.Ε. οι δήμαρχοι της περιοχής είναι έτοιμοι να δεχθούν την απόφαση του Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς για την θέση που θα δημιουργηθεί ο Χ.Υ.Τ.Α. αλλα και να αναλάβουν το όποιο πολιτικό κόστος απο την υλοποίηση της απόφασης.

lamiafm1.gr

Ανώνυμος είπε...

Με εκείνο το σκάνδαλο για τα νερά που είναι μπλεγμένος ο Καντάς τι έγινε ;
Δεν ακούω τίποτα, το κάνανε γαργάρα μάλλον.
Φωνάζουν κόσμο στο Δημαρχείο και ζητάνε παλιά χρωστούμενα. Οι ζόρικοι και αυτοί που έχουν κρατήσει τις παλιές αποδείξεις δεν πληρώνουν, οι υπόλοιποι όμως τα ακουμπάνε κανονικά.
Πότε θα γίνει κανα μπαμ και θα τους πάει κανένας στο εισαγγελέα δεν ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως δεν είναι μπλεγμένος ΜΟΝΟ ο Καντάς,αλλά ο Καντάς ότι του έλεγαν έκανε.
Δεν υπήρχε προιστάμενος των Διοικητικών Υπηρεσίων του Δήμου να τον ελέγξει και να παραδίδει τις καθημερινές εισπράξεις του νερού με αναλυτική κατάσταση ο Καντάς.
Η μήπως άλλοι τον μύησαν τον Καντά σε τέτοιες ατασθάλιες προκειμένου να πάρουν κάποια χρήματα γιά να πληρώσουν άλλους που εργάσθηκαν στον Δήμο ΠΑΡΑΤΥΠΑ ή παρείχαν στον Δήμο υπηρεσίες ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ.
Μήπως αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί της οικονομικής ατασθαλίας του Δήμου και πάνε για μαλλί και βγούνε ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ.

Ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ