30 Σεπτεμβρίου 2008

Σοβαρές καταγγελίες για προμελετημένο περιβαλλοντικό έγκλημα στην Φθιώτιδα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ο Σύλλογος των «ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ & ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΡΤΙΝΑΙΩΝ, ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ», με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ένα προμελετημένο περιβαλλοντικό έγκλημα στη Φθιώτιδα, στον δήμο Οπουντίων.

Η ανακοίνωση , μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Καταγγέλλουμε το έγκλημα κατά της ζωής και του περιβάλλοντος που σχεδιάζεται να εκτελεστεί στο όνομα μιας δήθεν ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου Οπουντίων.

Είναι η ατομική βόμβα που ονομάζεται «Ζώνη Βιομηχανικής και Βιοτεχνικής Ανάπτυξης» με δυνατότητα δόμησης στο 1 στρέμμα.
Αυτή η βόμβα με 1.000 βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις τοποθετείται μόλις 500 μέτρα από την κατοικημένη περιοχή του Μαρτίνου σε μια τεράστια έκταση –επτά με δέκα φορές μεγαλύτερη από το Μαρτίνο –προτείνεται από το ΓΠΣ ( Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) να γίνει ο «Νέος Ωροπός –Οινόφυτα».
Να μετακομίσουν ουσιαστικά οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις από τη Βοιωτία στη Φθιώτιδα μαζί με το καταστροφικό τους έργο που συντελείται με πολλαπλές παρατυπίες ως προς τη διαχείριση των ρύπων και των χημικών αποβλήτων.
Αυτό το σχέδιο θα έχει τραγικές συνέπειες τόσο στην υγεία των κατοίκων όσο και στο περιβάλλον, εφόσον θα επιτρέπονται βιομηχανίες και βιοτεχνίες «μέσης όχλησης», που σημαίνει επεξεργασία παρασκευαζομένων προϊόντων με χημικές και τοξικές ουσίες... ...ποιος θα ελέγχει και θα εμποδίσει τους επιχειρηματίες να ρυπαίνουν και να μολύνουν το νερό που πίνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε ?
Μήπως όλα αυτά τα χρόνια ανάγκασε κανείς την Λάρκο να λάβει τα μέτρα προστασίας (Φίλτρα κτλ) να μην ρυπαίνει ατμόσφαιρα, θάλασσες και ακτές , να δενδροφυτεύσει 10.000 στρέμματα όπως είχε υποχρέωση να κάνει ως αντάλλαγμα για τις τεράστιες Δασικές εκτάσεις που της έχουν παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο (αλα Βατοπέδι) ?
Ας μην παίζουμε με τις λέξεις όταν κινδυνεύει η ζωή , όταν υποθηκεύεται ο μέλλον των παιδιών μας......

ΕΓΚΛΗΜΑ Νο 2 - ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ...ή ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ;
Στη θέση ΚΟΚΚΙΝΗ , στη περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ επιτρέπονται βάση του υπό έγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου , λατομεία, μεταλλεία και βιομηχανικές εγκαταστάσεις......

ΕΓΚΛΗΜΑ Νο 3 - ΖΩΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Και εδώ το παράδοξο είναι ότι ενώ εντός των αρχαιολογικών χώρων απαγορεύεται η δημιουργία κτισμάτων, χώρων αποθήκευσης , η βαθειά άροση κτλ παραδόξως επιτρέπεται η εξόρυξη , η βιομηχανική δραστηριότητα και η μεταποίηση......

ΕΓKΛΗΜΑ ΝΟ 4 – ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ & ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Στην Ζώνη Μικτών Χρήσεων βρίσκεται το μεγαλύτερο τμήμα του Δήμου (πράσινο ανοιχτό χρώμα) Με την ρύθμιση αυτή Επιτρέπονται παντού οι ιχθυοκαλλιέργειες και οι ανεμογενήτριες. !!
Κανένα όφελος δεν έχει η τοπική κοινωνία από τις οχλούσες αυτές δράσεις......επειδή με όλη αυτή την Βρωμιά που συσσωρεύεται στον Δήμο μάλλον θα έρθει και ο ΧΥΤΑ για να ολοκληρωθεί το έργο της μετατροπής του Δήμου σε Σκουπιδότοπο..."
Διαβάστε εδώ, ολόκληρη την ανακοίνωση-καταγγελία

Από lamianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: