08 Σεπτεμβρίου 2008

Οι Δημότες των Καμένων Βούρλων ζητούν Τοπικό Δημοψήφισμα για το Καποδίστρια ΙΙ.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Προς το Blog Καμένα Βούρλα

Οι Δημότες των Καμένων Βούρλων ζητούν
Τοπικό Δημοψήφισμα για το Καποδίστρια ΙΙ.


ΑΙΤΗΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ Καμένα Βούρλα 8-9-2008

Προς
Tον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Αντωνίου
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Τους Δημοτικούς Συμβούλους.

ΘΕΜΑ: Εισαγωγή προς ψήφιση στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καμ. Βούρλων, της πρότασης μας για ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για την ΣΥΝΕΝΩΣΗ ή ΟΧΙ του Δήμου Καμένων Βούρλων με άλλους Δήμους εν όψει της νέας Διοικητικής Αναδιάρθρωσης. Η πρόταση γίνεται βάσει του Άρθρου 215 παρ. 3 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Κύριοι,
Μέχρι σήμερα εν όψει της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης (Καποδίστριας ΙΙ) έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετά σενάρια σχετικά με την συνένωση του δήμου μας με άλλους όμορους Δήμους.

Θεωρούμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και οποιαδήποτε διοικητική αλλαγή θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των οικισμών Καμένων Βούρλων, Καινούργιου, Ρεγκινίου και Καρυάς για τον επόμενο αιώνα.

Παρακαλούμε να έλθει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο βάσει του άρθρου 215 παρ. 3 , και να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση βάσει του άρθρου 216
παρ. 1, 2 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων για την διενέργεια ή όχι Τοπικού Δημοψηφίσματος.

Μέσω του Τοπικού Δημοψηφίσματος θα εκφραστούν οι επιλογές των Δημοτών για το πώς θέλουν τα όρια του Δήμου τους μέσα από το πνεύμα της πραγματικής Δημοκρατίας που πρεσβεύει ένα Δημοψήφισμα. Θεωρούμε ότι καμία Δημοτική Αρχή δεν έχει το δικαίωμα και την εξουσιοδότηση να δεσμεύσει το Δήμο σε διάφορα σενάρια επί χάρτου, αλλά ούτε μπορεί να σηκώσει το βάρος κάποιας απόφασης που θα είναι καθοριστική για τις επόμενες γενεές.

Μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι οι Δημότες του σημερινού μας Δήμου και οι αποφάσεις τους πρέπει να στηριχθούν από την Δημοτική Αρχή και να γίνουν σεβαστές από την πολιτεία.

Οι Υπογράφοντες Δημότες Καμένων Βούρλων

1) Καραμανώλης Γεώργιος. 2) Τρίγκας Δ. Αθανάσιος. 3) Κουνούκλας Πέτρος. 4) Μακρυνίτσας Δημήτρης. 5) Τσάρας Παναγιώτης. 6) Πενταλιός Αλέξανδρος. 7) Έξαρχος Γεώργιος. 8) Κεφάλας Ευάγγελος. 9) Μακρυνίτσα Αργυρώ. 10) Φραγκούλης Γιάννης. 11) Γάκος Γιάννης. 12) Τρίγκας Θεμιστοκλής. 13) Μακρυνίτσα Ευμορφία. 14) Ανεστόπουλος Γιώργος. 15) Μπατσούρης Δημήτριος 16) Γερασίμου Δ. Παντελής. 17) Μπαούρδας Δήμος. 18) Κούκουνα Αναστασία. 19) Ηλιόπουλος Μιλτιάδης. 20) Ανεστόπουλος Κώστας. 21) Ανδρικόπουλος Ευστάθιος. 22) Ανάγνου Γιώργος. 23) Μπαλτάς Γιάννης. 24) Παπανικολάου Παρμενίων. 25) Υφαντής Δημήτριος. 26) Τσιτσιρίγκου Αργυρούλα

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζουν συγχαρητήρια στους δημότες των Καμένων Βούρλων που πήραν αυτή την πρωτοβουλία να ζητήσουν Τοπικό Δημοψήφισμα όπως προβλέπεται από των Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων για ένα τόσο σοβαρό που θα επηρεάσει το μέλλον των Καμένων Βούρλων για τις επόμενες γενεές.

Ανώνυμος είπε...

Απ` ότι κατάλαβα φίλε οι 26 Δημότες των Καμένων Βούρλων ζητούν βάσει του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων άρθρο 216, παρ. 1, 2 να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο με την πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών του με την οποία διαπιστώνεται η αναγκαιότητα διεξαγωγής αυτού και προσδιορίζεται το ερώτημα που πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία , η ημερομηνία διεξαγωγής του και το ύψος της δαπάνης που θα προκληθεί. Με την ίδια απόφαση το συμβούλιο ορίζει ειδική επιτροπή, η οποία αποτελείται από αιρετούς και υπαλλήλους , αρμόδια για την διεξαγωγή του Τοπικού Δημοψηφίσματος.

Ανώνυμος είπε...

Άρα οι δημότες το μόνο που ζητούν είναι να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο με την πλειοψηφία των 2/3 αν θέλουν να γίνει Τοπικό Δημοψήφισμα ή όχι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν λένε οι 26 Δημότες πουθενά στην πρότασή τους να παραμείνει ο Δήμος Καμένων Βούρλων ως έχει ή να πάει με άλλους Δήμους.
Άλλωστε αυτό θα είναι και το ερώτημα του Δημοψηφίσματος.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας φίλε την πρότασή τους κατάλαβα ότι αν το Δημοτικό Συμβούλιο πάρει απόφαση για την διενέργεια του Τοπικού Δημοψηφίσματος , το ερώτημα του Δημοψηφίσματος θα είναι : ΣΥΝΕΝΩΣΗ ή ΟΧΙ του Δήμου Καμένων Βούρλων με άλλους Δήμους.

Ανώνυμος είπε...

Άρα το μπαλάκι με αυτή την πρόταση πέφτει στις πλάτες των Δημοτών και όχι στις πλάτες του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων για οποιαδήποτε απόφαση παρθεί μέσω του Δημοψηφίσματος.

Ανώνυμος είπε...

Λέγονται διάφορα από διάφορους ανεγκέφαλους όπως ότι δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα γιατί δεν έχει κατατεθεί ακόμη το νομοσχέδιο Καποδίστριας ΙΙ.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε την εισήγηση του ( Ι.Τ.Α ) που μιλάει για συνένωση Δήμου Μώλου, Καμένων Βούρλων , Αγίου Κωνσταντίνου.
Και στο τέλος-τέλος αν κατατεθεί το νομοσχέδιο θα είναι πλέον τετελεσμένο γεγονός, μετά δεν θα μπορεί να αλλάξει και να κάνει κανένας τίποτα ,όσα δημοψηφίσματα και αν γίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε διάβασα στο άρθρο 216 παρ. 3, ότι Τοπικό Δημοψήφισμα διεξάγεται, επίσης,
Και μετά από αίτηση του 1/3 των Δημοτών με υπογραφές σύμφωνα με το άρθρο 3 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Ανώνυμος είπε...

Άρα αν πάρει αρνητική απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για την διενέργεια του Τοπικού Δημοψηφίσματος , τότε οι πολίτες θα πάρουν τις τύχες στα χέρια τους συγκεντρώνοντας το 1/3 των υπογραφών των δημοτών θα διενεργήσουν μόνη τους το Τοπικό Δημοψήφισμα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε έπεται και δεύτερο ημίχρονο από ότι φαίνεται σε περίπτωση αρνητικής απόφασης απ` το Δημοτικό Συμβούλιο !!!!

Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΦΙΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Kala oti apoteli thema ethnikis politikis o Kapodistrias II, diladi kati san empolemi katastasi me toys Tourkous mono o Makakas tha mporouse na to pi ????