11 Σεπτεμβρίου 2008

«Εθνική υπόθεση» το μέλλον των Καμ. Βούρλων λέει ο Δήμαρχος

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αναδημοσίευση από LamiaNews.gr

aπό αναγνώστη

Αγωνιώδη προσπάθεια να ξεφύγει από το δόκανο που έχουν στήσει 26 κάτοικοι των Καμένων Βούρλων καταβάλλει ο δήμαρχος κ. Μάκης Αντωνίου που σε δηλώσεις του πριν λίγο στο STAR χαρακτήρισε το θέμα της συγκρότησης του νέου δήμου της περιοχής στο πλαίσιο του επικείμενο Καποδίστρια ως «εθνικό θέμα».

Επιχειρώντας να ξεφύγει από το αδιέξοδο - και με την ανοχή του φιλικού περιβάλλοντος- προκάλεσε δική του νομολογία.
Προσδιόρισε το θέμα της συγκρότησης του νέου δήμου Καμένων Βούρλων ή ισότιμο με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό την αμυντική διάταξη και άλλα παρόμοια τέτοια θέματα που χαρακτηρίζονται εθνικά θέματα.

Ακόμη και την συνταγματική πρόβλεψη για αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης στις «τοπικές υποθέσεις» αποποιήθηκε εκποιώντας φτηνά κάθε αυτοδιοικητική έννοια.
Ωστόσο έδειξε ότι δεν έχει αντιληφθεί το αίτημα των κατοίκων.

Το αίτημα των κατοίκων είναι υποχρεωτικό να εισαχθεί για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι επίσης υποχρεωτικό από τον κώδικα να υπάρξει απάντηση.
Είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει διάλογος στο δημοτικό συμβούλιο. Έτσι λοιπόν η «περίσσειας ελαφρότητας» απόψεις του κ. Δημάρχου θα κριθούν στην αντοχή τους…

Εκεί λοιπόν θα κληθεί ο κ. δήμαρχος να αποδείξει ότι το θέμα της συγκρότησης του νέου δήμου των Καμένων Βούρλων είναι ισότιμο και όμοιο με τα παραπάνω εθνικά θέματα.

Συγχρόνως για πρώτη φορά ο κ. Αντωνίου είπε τη μισή αλήθεια.
Ότι πήρε εντολή από το φορέα για εξεύρεση χώρου ΧΥΤΑ στο δήμο του την ώρα που μέσα στο δημοτικό συμβούλιο είχε αρνηθεί.
Απέφυγε όμως να αναφερθεί στα ιδιοκτησία τα θέματα της συγκεκριμένης έκτασης όπως επίσης απέφυγε να αναφερθεί στο υψηλό τίμημα που προσπαθούσε να εξασφαλίσει για την εξαγορά της έκτασης.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kala o Makakas dikeoute logo tou oti ine agramatos na vgeni stis tileorasis ke na lei oti vlakies ke paroles tou aresi ke na gelai mazi tou olo to panelinio, isia pou den kirikse ton polemo me tous Tourkous o Makakas. Ala apo oti ksero mesa se ayto to Dimotiko Simvoulio iparxoun ke kana dio Daskaloi, oi opoioi ypotithete oti kseroun ke kana dio agoutses gramata. Den mporoyn na diavasoun ena arthro ke sigekrimena to 216 pou exi 7 paragrafous ken na to erminefsoun. Meta perimenete na mathoun ta pedia mas gramata . Ade Kalinixta !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τόσο ο ΧΥΤΑ όσο κα ο Καποδίστριας 2 είναι από τα ποιο σοβαρά θέματα του τόπου, που ο Δήμαρχος μας καλείται ναι δώσει εξετάσεις.
Για δούμε θα την περάσει την τάξη φέτος η θα ‘κοπεί’ ???

Ανώνυμος είπε...

Πλέον αρμόδιοι για την χωροθετηση του ΧΥΤΑ Λοκριδας είναι ο μελετητής και το Υπ. Εσωτερικών, όπως ξεκαθάρισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του FM-1 ο δήμαρχος Αταλάντης Γιώργος Σκαμπερδόπουλος απαντώντας στα όσα ακούγονται για διεκδικήσεις αυτοδιοικητικων της Λοκριδας στην χωροθετηση του έργου σε συγκεκριμένες περιοχες.
Λέει δημοσίευμα του lamiafm1.gr

Ρε μας δουλεύουν ψιλό γαζί?
Πότε ξαφνικά έγινε αυτό? Και γιατί μέχρι τώρα οι αυτοδιοικητικοί συνεδρίαζαν και κατέθεταν τις προτάσεις τους, αλλά και έπαιρναν σχετικές εξουσιοδοτήσεις από τον ΦΟΔΣΑ για διαπραγμάτευση του χωραφιού που είχαν βρει για να κάνουν το ΧΥΤΑ (για τον δικό μας τον Φωστήρα λέω).
Βρομάει κάτι εδώ και καλό θα ήταν να ξεμπροστιαστούν πάλι μερικοί μερικοί από τα blogs και τις εφημερίδες.

Το κουτόχορτο κύριοι σας το επιστρέφουμε.

Ανώνυμος είπε...

Προς 7:13...
Σε παρακαλώ μάζεψε τη γλώσσα σου και σεβάσου πρώτα τον κύριο Δημαρχό και έπειτα τους επισκέπτες του blog.
θα έπρεπε να ντρέπεσαι για το επίπεδο σου με αυτο τον χαρακτιρισμό με τον οποίο αποκαλείς έτσι τον κύριο Δήμαρχο!
Αφου λοιπόν είσαι τόοοοοοσο μορφωμένος εσυ, η πόρτα του δημάρχου είναι ανοιχτή να πάς και να του εξηγησεις τι γράφει ο Κώδικας. Και αφού τους βγάζεις τους δημοτικούς συμβούλους μας ανύμπορους και αμόρφωτους και δεν ξέρω εγω τι, γιατί δεν κατέβηκες εσύ ο μέγας πρύτανης στις προηγούμενες εκλογές???
Επιτέλους βαρέθηκα αυτή την μικροπολιτική σας και την άστοχη αντιπολιτευση σας και την συνεχόμενη προσβολή προς το πρόσωπο του κύριου Αντωνίου. Που ήσασταν τόσα χρονια που τα Καμενα Βούρλα καναν παρεα με τον πάτο? Που ήσασταν τόσο καιρό που η υποβάθμιση της περιοχης μας είχε ακουμπησει κόκκινο?
Αν πραγματικά σας ενδιαφερουν τα Καμένα Βουρλα, δείξτε κατανόηση στην σημερινή δημοτική αρχή (που δεν έχει 2 χρόνια στην εξουσία) και στην τελική αν είστε μάγκες και όπως λέτε σας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του τόπου δείξτε το με πράξεις... και οχι με ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ...

ΟΥ ΓΑΡ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΙΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ, ΑΛΛ' ΙΝΑ ΣΩΘΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙ' ΑΥΤΟΥ "Κατα Ιωάννην, Κεφ. γ', στοιχ. 17"
(Όταν ο ίδιος ο Θεος δεν κ΄ρινει, πως εμείς κρινουμε, επικρίνουμε, κατακρίνουμε και διασυρουμε τον κάθε συνανθρωπο μας???)
Μη κρίνεται ινα μην κριθείται!!!!!

\_/

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρέπει να ρίχνουμε το επίπεδο αν θέλουμε να γίνεται μια επικοιδομιτική συζήτηση εδώ. Συμφωνώ σ αυτό με τον φίλο 6,19.
Πρέπει όμως να είμαστε ανοιχτοί σε ότι γίνεται γύρω μας και να μην εθελοτυφλούμε όταν διακρίνουμε τα στραβά, ακόμα και από τον Δήμαρχο που μπορεί κάποιοι να τον έχουμε πιστέψει τόσο πολύ, όπως φαίνεται έχει ο φίλος 6.19.
Αν ξωκοίλει η εξουσία, πρέπει να προσπαθούμε να την επαναφέρουμε στον ίσιο δρόμο, ακόμα και αν χρειαστεί να την κράξουμε, άμα δεν ακούει.
Όσο για τον πάτο που είχαμε πιάσει, συμφωνώ και εδώ φίλε 6,19. Ξεκολήσαμε όμως αυτά τα 2 χρόνια? Αν ναι που το στηρίζεις? Είμαι βλέπεις απαισιόδοξος.
Αλήθεια τι έγινε χτες με την υπόθεση του ΧΥΤΑ, συζητήθηκε στο Συμβούλιο η καταγγελία που διαβάσαμε και στο μπλογκ?

Ανώνυμος είπε...

Θλιβερη αδελφοί η εικόνα της αντιπολιτεύσεως στο προχτεσινό συμβούλιο.Η πολιτική της ανικάνότητα της έφτασε έως του σημείου να προσφύγει σε δεκανίκια για να αρθρώσει μιά λέξη κριτικής,προσκάλεσε,επί αμοιβή όπως έγινε γνωστό τόν κ.Παλαμιώτη να τους διανέμει ραβασάκια τήν ώρα της συνεδριάσεως.Η αμοιβή του κ.Παλαμιώτη καταβλήθηκε με ρεφενέ,ποσό που συγκεντρώθηκε στο ΑΤΡΙΟ από συμβούλους της αντιπολιτεύσεως.

Ανώνυμος είπε...

Τι λέγανε αυτά τα ραβασάκια σύντεκνε; Για τους ΧΥΤΑ;

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι ο Κεφάλας προειδοποίησε το Δήμαρχο μας να κάνει το δήμαρχο και όχι το ΜΕΣΙΤΗ – ΕΡΓΟΛΑΒΟ?
Γιατί από τα ραβασάκια του Παλαμιώτη όπως και το έγγραφο που δημοσίευσε το Blog αυτό φαίνεται κ. 9:47 πμ.