31 Μαρτίου 2008

Σχολιασμός στην απάντηση του Υπουργού πολιτισμού κ. Λιάπη σχετικά με τα Ξενοδοχεία ΡΑΔΙΟ & ΘΡΟΝΙΟ και το Υδροθεραπευτήριο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νεανικό Παλμό και το Ναυτικό Όμιλο Καμένων Βούρλων

Κατ` αρχάς αφού πούμε ένα μπράβο σε αυτούς που συνετέλεσαν στη δημιουργία του Blog, τους παρακαλούμε να δημοσιευθεί στο Blog η απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Λιάπη και ο σχολιασμός της απάντησης από τους φορείς της πόλεως των Καμένων Βούρλων, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νεανικό Παλμό και το Ναυτικό Όμιλο Καμένων Βούρλων που έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα απ` το 2004 επίσημα για τη διάσωση των Ξενοδοχείων <<ΡΑΔΙΟ>>, <<ΘΡΟΝΙΟ>> και του Υδροθεραπευτηρίου <<ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ>>.

Σας ευχαριστούμε

Απάντηση του Υπουργού


Σχολιασμός της απάντησης του Υπουργού Πολιτισμού κ. Λιάπη από τους φορείς << Νεανικό Παλμό >> και το << Ναυτικό Όμιλο >>

Σε Ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Περ. Κοροβέση, Άννας Φιλίνη και Γρηγ. Ψαριανού για να κριθούν διατηρητέα τα Ξενοδοχεία << ΡΑΔΙΟ >>, << ΘΡΟΝΙΟ >>
και το Υδροθεραπευτήριο << ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ >>.

Μετά από δύο αναβολές του θέματος στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων κατά την περίοδο Ζαχόπουλου (χωρίς ποτέ να λεχθεί ότι ο φάκελος δεν είναι πλήρες), θα περιμέναμε απ` τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Λιάπη να δείξει περισσότερο ευαισθησία για ένα θέμα που αφορά την Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων και εκκρεμεί απ` το 2004.
Ακόμη και για έναν πρόσθετο λόγο θα περιμέναμε να δείξει περισσότερη ευαισθησία,
όταν ο ίδιος ο Υπουργός έχει κάποιες παιδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις ,όταν μαζί με τους γονείς του έκανε διακοπές στα Καμένα Βούρλα και τα Ξενοδοχεία αυτά μαζί με το Υδροθεραπευτήριο ήταν κοσμήματα για τη Λουτρόπολη.

Δηλαδή κατά τον Υπουργό όπως μας λέει στην απάντησή του χρειάζονται πάνω από 3,5 χρόνια για να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα από τις διατάξεις του Νόμου 3028/2002 στοιχεία. Όταν έχει κατατεθεί φάκελος απ` το 2004 από την υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων Βόλου προς το Κ.Α.Σ με την εισήγηση ότι συντρέχουν οι λόγοι για τον χαρακτηρισμό των Ξενοδοχείων << ΡΑΔΙΟ >>, << ΘΡΟΝΙΟ >> και του Υδροθεραπευτηρίου << ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ >> ως διατηρητέα.

Πάντως να ξέρετε κ. Υπουργέ ότι έχουμε όλη την καλή διάθεση την εμμονή και την υπομονή να περιμένουμε , το μόνο που θέλουμε από σας είναι να πράξετε τα νόμιμα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αγαπητοι φιλοι δεν θα πρεπει να εκπλησομεθα απο την συμπεριφορα του υπουργειου α-πολιτισμου εχει αποδειξει οτι πολιτισμο θεωρει την υπερασπιση των κιτς των ισχυρων και αυτων που σημειολογικα δεν διαταρασουν την υπνωση του υπαρχει και αλλος δρομος δυναμικες κινητοποιησεις τι λετε

Ανώνυμος είπε...

Τι κάνει η νέα Δημοτική αρχή . Γιατί δεν εφαρμόζει την ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε από την προηγούμενη Δημοτική αρχή για ορισμό νομικού συμβούλου από το Δήμο Καμένων Βούρλων , ώστε να ελέγξει το ιδιωτικό συμφωνητικό και τις υποχρεώσεις πού έχει ο επινοικιαστής ιδιώτης προς την ΑΞΕ-ΑΣΤΗΡ.
Βέβαια εκεί που είναι να εφαρμόσει αποφάσεις της προηγούμενης Δημοτικής αρχής για εισπρακτικούς λόγους , όπως είναι η αύξηση στα τέλη ύδρευσης αποχέτευσης 280% επάνω τις εφαρμόζει λέγοντας ότι έχει παρθεί επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής και δεν μπορεί να μην την εφαρμόσει (λες και δεν μπορεί να την αλλάξει) Α ρε μαυρο - γιαλούρος που θα πέσει που θα είναι όλος δικός τους.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους οι ίδιοι οι δημότες των Κ.Β. δεν βλέπω κανένα αποτέλεσμα στο μέλλον!΄Το λέω αυτό επειδή η Δημοτική Αρχή βλέπουμε να μην μπορεί να κάνει κάτι, όχι μάλλον επείδή δεν θέλει αλλα επειδή δεν μπορεί!
Το θέμα είναι οτι τα λουτρά ανήκουν στους δημότες των Κ.Β. και σε αυτούς θα πρέπει να δοθούν! Αυτό που λέω ίσως να είναι ουτοπικό, αλλα θα πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι μαζί και να τα διεκδίκήσουμε! Στεναχωρίεμαι κάθε φορά που περνάω από τα λουτρά και βλέπω την άθλια κατάσταση την οποία έχουν περιέλθει!!! Γι' αυτό δεν θα πρέπει να περιμένουμε τον κύριο Μήτση και τον κάθε κύριο Μήτση να νοιαστεί για την περιουσία με την οποία προίκησε η φύση και ο ίδιος ο Θεός την λουτρόπολη που μας φιλοξενεί!
Θα πρέπει όλοι μαζί να απαιτήσουμε από το κράτος να μας παραχωρήσει την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ μας έτσι ώστε εμείς που ζούμε καθημερινά στα Κ.Β. να προσπαθήσουμε με νύχια και με δόντια να βγάλουμε τα Κ.Β. από τον πάτο που μας έχουν ρίξει όλα αυτα τα χρόνια όλοι αυτοί που είχαν οικονομικά οφέλη από όλα αυτα που συνέβησαν!
Περιμένω σχόλια και παρατηρήσεις!
Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Γιώργο και πιστεύω ότι πρέπει να γίνει και να στηριχτεί μια νέα προσπάθεια, από άφθαρτους ανθρώπους στις επόμενες εκλογές, γιατί αυτοί δεν μπορούν, ακόμα και να θέλουν να κάνουν κάτι.
Νέοι άνθρωποι που έχουν όρεξη και γνώσεις, και ΜΟΡΦΩΣΗ, θα φέρουν την αλλαγή στον τόπο μας τον ευλογημένο.
Μανώλης