25 Μαρτίου 2008

Ανοικτή επιστολή προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικόλαο.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Κάποτε υπήρχε ένα εξωκλήσι ο Άγιος Γεώργιος στους πρόποδες της Κνημίδος που βγαίνοντας από την πόρτα του αγνάντευες τον Μαλιακό κόλπο.

Εκεί δίπλα στον Άγιο Γεώργιο ήταν το Παλιοχώρι το οποίο αργότερα διαλύθηκε και πήραν τη θέση του τα σημερινά Καμένα Βούρλα.

Κάποια στιγμή λόγω μη συντήρησης έπεσε η σκεπή του Αγίου Γεωργίου.
Επί του προηγούμενου Μητροπολίτη Φθιώτιδας Δαμασκηνού η Εκκλησιαστική


Επιτροπή Καμένων Βούρλων έκανε άποιες ενέργειες προς τον Μητροπολίτη και έτσι ξεκίνησε η ανακατασκευή του Αγίου Γεωργίου μέχρι ένα ορισμένο σημείο.

Έπεσαν οι βάσεις και υψώθηκε ένα τσιμεντένιο τοιχίο γύρω-γύρω περίπου στο 1,50 μέτρο. Για λόγους άγνωστους για μένα σταμάτησαν ως εκεί οι εργασίες.
Σήμερα ο χώρος χρησιμοποιείτε σαν αποθήκη για τα τριφύλλια , βαρέλια για νερό κ.α

Θα μπορούσε πιστεύω αν υπάρξει από κάποιον αρμόδιο ενδιαφέρον να ολοκληρωθούν με καθόλου σχεδόν οικονομικό κόστος τα μπετά διότι ακριβώς δίπλα σε μικρή απόσταση οι εταιρίες που φτιάχνουν την ΠΑΘΕ έχουν ρίξει εκατομμύρια τόνους μπετό.
Τώρα που οι εταιρείες δεν έχουν φύγει ακόμη θα μπορούσαν να ρίξουν απ` αυτό το μπετό που πετάνε λίγο και για τον Άγιο Γεώργιο.

Δεν θα άξιζε τον κόπο ???
Παράκληση προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικόλαο
αν τον φέρει ο δρόμος κάποια στιγμή απ` τα Καμένα Βούρλα και του περισσεύει λίγος χρόνος ας επισκεφθεί τον Άγιο Γεώργιο και ας προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση του.

Ο οποίος περιμένει αρκετά χρόνια ακάλυπτος μέσα στις κακουχίες, καρτερώντας κάποιον να τον σκεπάσει.

με εκτίμηση

+ ένας Χριστιανός

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες Χριστιανέ μου για το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Δεν είπες όμως τίποτα για το ποιό σπουδαίο. Ότι τα Καμένα Βούρλα χρειάζονται και άλλη Εκκλησία και για αυτό δεν έχει γίνει τίποτα ....

Ανώνυμος είπε...

Για την οικοδόμηση ενός ναού αρχικώς απαιτείται η ύπαρξη άρτιου οικοδομήσιμου χώρου, είτε αυτός προβλέπεται ως κοινόχρηστος χώρος στο σχέδιο πόλεως, είτε παραχωρείται από ιδιώτη ως δωρεά. Δυστυχώς εξ'όσων γνωρίζω και παρακαλώ ας μας ενημερώσει όποιος τυχόν έχει περισσότερες πληροφορίες,ούτε κάποια δωρεά υφίσταται για παραχώρηση οικοπέδου, πολύ δε περισσότερο δεν έχει ολοκληρωθεί η επέκταση του σχεδίου πόλεως στην ανατολική πλευρά της λουτρόπολης, η οποία θεωρώ ότι πληρεί τις προυποθέσεις για την οικοδόμηση ενός νέου ναού.

Ανώνυμος είπε...

μα καλά είναι δυνατόν με τόσα θέματα και προβλήματα, να σας απασχολεί η ανακατασκευή μιας εκκλησίας ή το αίτημα για επιπλέον εκκλησία; Άλλωσε αυτό είναι πρόβλημα ΜΟΝΟ της Εκκλησίας και αυτών που τους ενδιαφέρει ΟΧΙ του τόπου.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι μισοί "πιστοί" των Καμένων Βούρλων, μετά τον Εκκλησιασμό ξεχύνονται στις καφετέριες για να θάψουν τους άλλους μισούς.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΤΕ ΜΟΥ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΟΔΕΥΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΑ ΜΠΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ
ΕΔΩ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΙΝΕΙΣΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟΥ [ΡΕΓΚΙΝΙ] ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ [ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΙΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΜΑ ΚΑΚΚΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ]
ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ [[[ ΓΥΜΝΟΣ ΕΙΛΘΕ ΚΑΙ ΓΥΜΝΟΣ ΦΕΥΓΕΙ]]]ΟΥΤΕ ΧΡΥΣΑ ΟΥΤΕ ΛΕΦΤΑ ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΕΡΓΑ ΚΑΛΑ Η ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙ ΠΛΟΥΤΗ ΕΚΑΝΕ
ΕΝΑΣ ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ